Collage geef kleur aan je leven

Kleur geven aan je leven (letterlijk én figuurlijk!) | 7 tips

 • 24 januari 2019
 • 25 Reacties
Categorieën: Persoonlijke groei

Niet voor niets gebruik ik op Instagram standaard de hashtag #kleurrijkleven bij mijn foto’s. Kleur maakt mij vrolijk en ik geef dan ook met alle liefde kleur aan mijn leven, oftewel ik zorg er graag voor dat elke dag de moeite waard is en mij op welke manier dan ook blij maakt. Kun jij ook wel wat kleur (in plaats van sleur) in jouw leven gebruiken? Dit zijn 7 tips waarmee jij (letterlijk én figuurlijk!) een gekleurde kwast door je leven kunt halen om meer plezier in je leven te brengen.

geef kleur aan je leven tips

Geef letterlijk kleur aan je leven

Is het je al eens opgevallen dat bijna alles voor in huis standaard bruin, grijs, zwart of wit is? En dat heel wat kledingwinkels vooral neutrale tinten in diezelfde kleurstelling in de rekken hebben hangen? Niets mis mee natuurlijk, maar letterlijk kleur aan je leven geven, kan je soms oprecht vrolijk maken. Dat werkt voor mij in ieder geval geweldig goed. En voor meer kleur in je leven zijn opties genoeg!

 • Breng kleur aan in je interieur. En nee hoor, je hoeft echt niet per se een muur zuurstokroze te schilderen of voor een opvallende pimpelpaarse bank te gaan. Zoek het bijvoorbeeld in de kleine details en ga voor kleurrijke accessoires, zoals kussens of fotolijstjes.
 • Trek een kleurrijke outfit uit de kast. Dat kan zo opvallend of subtiel als je maar wilt. Een neutraal jurkje met een opvallende blazer bijvoorbeeld of een simpele spijkerbroek in combinatie met een kleurrijke tas. Ik heb al heel wat kleurrijke outfits laten zien op mijn blog en deelde laatst ook 7 tips om meer kleur te dragen.
 • Lak je nagels in een felle kleur. Gewoon, omdat het kan!
 • Haal een bos bloemen in huis voor wat extra kleur en vrolijkheid.
 • Voorzie een oud meubelstuk of decoratiestuk van een likje verf.
 • Ga op zoek naar een gekleurde muur in jouw omgeving en schiet daar een paar leuke foto’s van jezelf of van mensen die je dierbaar zijn.
 • Vrolijk je agenda of notitieboekje op met washi tape, stickers en felgekleurde markers.

Durf keuzes te maken die opvallen

Kleur geven aan je leven betekent onder andere jouw ding doen. Laat je bij jouw keuzes niet altijd leiden door wat anderen doen of kiezen. Durf soms af te wijken van de grote meute en wees daarbij niet bang om anders te zijn. Koop in de winkel eens niet de grijze trui die iedereen draagt, maar ga voor knalblauw. Ga eens wel naar een kringloopwinkel, ook al vindt je omgeving daar misschien wat van. Probeer een vreemde hobby uit, ook al ken je niemand anders die zich daarmee bezighoudt. En besteed je dagen op jouw manier. Precies zo avontuurlijk of juist zo “saai” als jij wilt.

Heb oog voor de mooie dingen om je heen

Soms zitten de mooiste dingen ‘m in de kleinste details om ons heen. Net zoals je soms dat ene beetje kleur in een grijze wereld kunt spotten. Denk maar aan dat ene madeliefje dat tussen het verdorde gras groeit of de knalblauwe gevel in een verder grijze straat. Let tijdens een rondje door de stad eens extra op de mooie dingen om je heen. Denk aan bijzondere gevels, dieren of bloemen, graffitikunstwerken of grappige posters waar je oog op valt. Stop je telefoon in je zak, kijk om je heen en bewonder al die dingen met aandacht.

Ga elke dag op ontdekkingstocht

Het leven wordt leuker als je jezelf blijft verrassen. Creëer je eigen cadeautjes en verrassingen op een dag als vandaag. Dat kan zijn door je koffers te pakken en nieuwe bestemmingen te ontdekken, maar ook door een film te kijken uit een ander genre, een totaal ander boek te lezen dan anders, nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe hobby’s te proberen… Er is genoeg te bedenken om elke dag iets nieuws te ontdekken.

geef kleur aan je leven tips

Ga angsten niet uit de weg

Iedereen heeft angsten, van angst voor zwevende balkons tot aan presentatieangst. Maar al die angsten hebben gemeen dat ze je vaak in zekere zin tegenhouden. Heb je een angst die jou ervan weerhoudt om mooie dingen te beleven, probeer je angst dan onder ogen te komen. Het aangaan van je angsten kan je wereld vergroten, leuke uitdagingen opleveren en kleur geven aan je leven. Natuurlijk hoef je de angst niet in één keer aan te pakken. Bedenk eens één eerste stap over de drempel die jij wél durft te zetten en die jou een stap dichterbij je droom brengt.

Ontdek waar jij blij van wordt

Wat maakt jou vrolijk? Maak eens een lijstje met alle dingen die jou de afgelopen 24 uur energie of voldoening gaven. Was dat een bepaalde taak op je werk? Een mooi boek dat je hebt gelezen? Fijn contact met een vriend(in)? Een helpende hand die je iemand kon bieden? Ga voor jezelf na wat de dingen zijn die jou vrolijk maken en geef die dingen een structurele plek in je leven. Al is het maar een half uur per dag. Zo startte ik mijn blog om weer dagelijks structureel met schrijven bezig te zijn. Een keuze waar ik nog altijd blij mee ben!

Niet dromen, maar doen!

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel lijstjes liggen om “ooit eens” waar te maken. Misschien heb je een droombestemming die je maar al te graag wilt bezoeken. Of wellicht fantaseer je over de droombaan die je maar al te graag de jouwe wilt maken. Wacht! Van alleen maar fantaseren is nog nooit iemand een stap dichter bij zijn doel gekomen. Blijf niet alleen maar dagdromen over het moment waarop je droom uitkomt, maar onderneem actie. Denk niet in obstakels, maar zie juist de mogelijkheden die er zijn. Wat kun je wel doen om die droom dichterbij te krijgen? Verleg je grenzen en zorg ervoor dat jouw leven de kleur krijgt die je zoekt.

Wat doe jij om jouw leven kleur te geven?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 24 januari 2019 op 7:37 am - Beantwoord

  Hoewel ik voor kleding vaak zwart kies, heb ik inmiddels wel een kleurige winterjas en al jaren een roze bank. Kleur maakt mij ook blij en het zit hem idd vaak in kleine dingen doen en veranderen.

  • Romy 24 januari 2019 op 10:59 pm - Beantwoord

   Wat gaaf, een roze bank! ? Daar zou ik ook wel blij van worden ? Vaak zijn het inderdaad de kleine, fijne dingen die kleur geven aan je leven.

 2. Josephine 24 januari 2019 op 7:46 am - Beantwoord

  Mooi geschreven, Romy. Vooral in het oog hebben wat er mooi is om je heen, kan je dag al wat kleur geven. Zo viel het me bijvoorbeeld pas tijdens mijn hobby natuurfotografie op, hoeveel klein moois er ook in de wintermaanden in de Nederlandse parken te zien is. Zelfs om de hoek. Dat vind ik bijzonder.
  Wij hebben in huis een rustige woonkamer, maar juist in de gang hangen alle schilderijen en foto’s kleurig bij elkaar. Ik vind dat zelf een heel mooi effect hebben (en het is net alsof ik in een museum woon 😉 ).

  • Romy 25 januari 2019 op 6:48 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen wat fotografie met je waardering voor de omgeving kan doen! Ik heb inderdaad dezelfde ervaring en kan dankzij fotografie mijn eigen dorp ook veel meer waarderen.
   Jullie gang klinkt alleen al ontzettend mooi. Inderdaad net een museum zo 🙂

 3. Karin 24 januari 2019 op 7:54 am - Beantwoord

  Leuk artikel! Ik ben “tegen” van die witte interieurs, daarom hebben we in elke kamer minstens 1 wand een kleurtje gegeven. Mijn vriend houdt er gelukkig ook van, en het was zelfs zijn idee om de keuken in ons vorige huis een magenta roze muur te geven 😀

  Nu dat ik mijn eigen kleding maak heb ik natuurlijk heeeel veel keuze qua stoffen en kleuren. Ik merkte alleen dat ik snel naar “veilige”, donkere kleuren greep, en daar ben ik nu langzaam verandering aan het brengen 🙂

  • Romy 25 januari 2019 op 6:51 pm - Beantwoord

   Oh, magentaroze…wat mooi! En ik kan het alleen maar volledig met je eens zijn. Ik wil ook in de meeste ruimtes in mijn huis minimaal één wand verven of behangen. Dat geeft toch net wat meer sfeer en vrolijkheid 🙂
   Leuk om te horen dat je ook met kleding vaker naar de gekleurde stoffen grijpt. En hoe gaaf is het sowieso dat je je kleding zelf maakt! 🙂

 4. Iris - Thebeautymagazine.nl 24 januari 2019 op 8:02 am - Beantwoord

  Ik vind het leuk om mijn interieur op te vrolijken met kleur. Het heeft inderdaad gelijk effect op je humeur!

 5. Audrey 24 januari 2019 op 9:02 am - Beantwoord

  Leuke blogpost! Ik heb met 7,5 meter aan turquoise muur maar bewust meubels in hout, grijs en zwart gekozen, hahaha. Ik word echt supervrolijk van kleur altijd!

  • Romy 25 januari 2019 op 6:52 pm - Beantwoord

   Wauw, wat tof zeg! Zo’n felgekleurde muur lijkt mij ook wel heel gaaf, zeker in combinatie met meer neutrale meubels inderdaad. Ik doe zelf waarschijnlijk het omgekeerde: de basis neutraal houden en in een paar meubels en in alle details een boel kleur aanbrengen. Alhoewel een turquoise muur mij ook wel heel leuk lijkt 🙂

 6. Darina 24 januari 2019 op 1:19 pm - Beantwoord

  Heel inspirerend geschreven! Ik probeer ook zoveel mogelijk met kleur te doen en tegenwoordig hou ik ook wel van contrasten daarin. Ik heb een roze bankje en het liefst leg ik daar dan okergele kussens op.

  • Romy 25 januari 2019 op 6:55 pm - Beantwoord

   Wat een leuke combinatie, een roze bank met gele kussens! Die kleuren staan inderdaad prachtig bij elkaar. Tof dat je ook veel met kleur doet 🙂

 7. bychristiana 24 januari 2019 op 1:50 pm - Beantwoord

  Ik breng eigenlijk gewoon net als jij letterlijk kleur in mijn leven met een kleurrijk interieur! Toevallig krijg ik net mijn nieuwe gordijnen binnen en die zijn….smaragdgroen. Prachtig! Ik snap ook nooit zo goed als mensen zeggen dat ze bang zijn voor kleur in huis. Ik bedoel, als iets echt verkeerd uitpakt, dan verf je toch gewoon opnieuw, haha;-) (Tja, zo simpel kan het zijn toch;-))

  • Romy 25 januari 2019 op 6:57 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een prachtige kleur voor gordijnen! Smaragdgroen staat ook onwijs chic in huis volgens mij 🙂 Ik ben heel benieuwd hoe dat zal staan.
   En ik ben het helemaal met je eens wat betreft gekleurde muren. Je hebt een muur zo overgeverfd, dus zo’n groot risico loop je eigenlijk niet 🙂

 8. Lianne 24 januari 2019 op 2:02 pm - Beantwoord

  Inspirerend artikel en helemaal waar! Ik geef ook graag letterlijk en figuurlijk kleur aan mijn leven (alhoewel in nu dan wel helemaal gehuld in het zwart met een warm vest op de bank zit, haha). Toen ik op de middelbare school zat was ik heel lang helemaal niet van de kleuren. Alles om maar niet op te vallen. Gelukkig laat ik nu wel wat meer kleur toe in mijn leven. In mijn interieur wil ik ook wat meer kleurdetails aan gaan brengen want ik vind het nu nog allemaal een beetje te wit/zwart. Maar dat komt nog wel een keer 😉 Figuurlijk breng ik ook veel kleur in mijn leven door veel nieuwe dingen te proberen en te ontdekken en mijn dromen achterna te gaan! Elke dag schrijf ik ook 3 dingen op die mij door de dag heen vrolijk hebben gemaakt!

  • Romy 25 januari 2019 op 7:05 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je de afgelopen jaren kleur hebt gegeven aan je leven – letterlijk én figuurlijk! Kleur zorgt er inderdaad voor dat je meer opvalt en dat kan in het begin soms eng zijn, maar het is zo mooi dat je nu wel aan je voorliefde voor kleur durft toe te geven <3
   Heel mooi idee ook trouwens, dat lijstje van 3 dingen die je vrolijk maakten op een dag. Ik kan me voorstellen dat dat elke avond voor een extra blijmaker zorgt.

 9. Sarah 24 januari 2019 op 4:09 pm - Beantwoord

  Heel mooi gezegd; kleur geven aan je leven betekent inderdaad ook gewoon je eigen ding doen. Als je zelf goed in je vel zit dan ga je het leven automatisch al wat rooskleuriger zien. Of zo ervaar ik dat toch. Qua letterlijke kleuren ben ik dan weer niet zo opvallend, maar hou ik wel van wat kleur in de details. Zoals je hier ook al schrijft… een mooi kleurtje nagellak of fel gekleurde bloemen in huis. Daar kan ik vrolijk van worden 🙂

 10. Daenelia 24 januari 2019 op 5:13 pm - Beantwoord

  Dank je, je herinnert me er aan dat ik mijn nagellak nu echt moet vervangen. Het bladdert zo van mijn nagels af, geen gezicht. Vroeger had ik echt nagellak in alle kleuren van de regenboog. Niet alleen roze, rood, creme, paars, … maar ook blauw (licht en donker), groen, geel, oranje, zwart, grijs-metallic, wit, goud, … Helaas blijft nagellak niet oneindig mooi te gebruiken en nu zijn veel van die kleuren niet in de mode. Maar ik ben weer langzaam de meer uitzonderlijke kleuren aan het opbouwen.
  Verder zegt kleur me op zich niet zo veel. Helemaal Pippi Langkous zal ik nooit worden.

  • Romy 25 januari 2019 op 7:09 pm - Beantwoord

   Haha, dat is de reden dat ik nagellak zelf niet heel vaak niet opdoe. Ik ben een ramp met nagellak op tijd verwijderen 😉 Oeps!
   Leuk dat jij wel regelmatig nagellak opdoet en allerlei kleuren nagellak hebt liggen. Juist opvallende kleuren nagellak zijn eigenlijk heel tof en ze geven je handen nog een verzorgde uitstraling ook.

 11. Simone 24 januari 2019 op 6:19 pm - Beantwoord

  Ja ik ben echt overtuigd dat kleur je humeur een opkikker kan geven hoor! Ik merk ook dat wanneer ik mijn nagels laat doen en ik ben in een goede bui dat ik dan sneller kies voor vrolijke kleurtjes.

 12. Nikita 24 januari 2019 op 8:54 pm - Beantwoord

  Mijn kledingkast ligt vol kleurtjes en in al mijn spulletjes zijn kleuren te vinden. Behalve mijn laptop, die is zwart. Maar daar wil ik binnenkort stickers voor kopen. Maar daarnaast besefte ik ook dat ik altijd probeer het positieve te zoeken, ook nu ik in moeilijke tijden zit. Dat is niet letterlijk kleur aanbrengen, maar ik heb wel geleerd dat je zelf kiest naar welke dingen je kijkt op een dag. Sommige dagen moet je wat harder zoeken, maar er is aan iedere dag iets positiefs. Vandaag was dat dat ik een onverwachtse peptalk kreeg via Instagram van een oudleerkracht. Ik had geen downmomentjes vandaag, maar een peptalk is altijd welkom! En nu heb ik vakantie! Ik heb deze namiddag al terug een opstart gemaakt voor mijn blog, want die is in alle drukte en moeilijkheden eventjes op de achtergrond geraakt.

  • Romy 25 januari 2019 op 7:11 pm - Beantwoord

   Bijzonder hè dat er zo’n duidelijk verband kan zijn tussen kleuren en vrolijkheid 🙂 Bij mij zorgt kleur om me heen ook al bijna meteen voor een betere stemming.

  • Romy 25 januari 2019 op 7:12 pm - Beantwoord

   Wat geweldig dat gisteren jouw meer dan verdiende vakantie is begonnen! Ik hoop dat je er volop van kunt genieten na de tentamens van de laatste tijd <3
   Ik werd er ook blij van om te horen dat jij zo gek bent op kleuren. Hoe leuk dat je zelfs je laptop van wat kleurrijke accessoires gaat voorzien 🙂

 13. Odetta 26 januari 2019 op 9:12 am - Beantwoord

  Een kleurrijk boeket in huis. Het liefst met Fresia’s want dit ruikt zo heerlijk!

  • Romy 26 januari 2019 op 8:37 pm - Beantwoord

   Van zo’n mooi boeket kun je inderdaad niet anders dan vrolijk worden 🙂

Recente blogs

Je niet jezelf voelen? 9 tips om weer tot jezelf te komen!

13 mei 2024|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

"Help, ik voel me niet mezelf!" Bij die uitspraak denk je misschien aan angstaanjagende scifi-films en groene wezens met alien-ogen die binnen een milliseconde in de huid van een ander kunnen kruipen. Maar je niet jezelf voelen is ook iets wat je zonder filmische taferelen kunt ervaren. Je hebt misschien het idee geleefd te worden, bent jezelf ergens tussen de to-do's en verwachtingen van anderen verloren of bent überhaupt een beetje kwijt wat jij precies wilt. Hoe vind je jezelf dan terug? Een retreat van € 7.997,- kan natuurlijk. Maar gelukkig kun je ook weer tot jezelf komen zonder vliegtripjes naar de Ibiza-zon. Dit zijn 9 tips uit eigen ervaring voor als jij je niet jezelf voelt en daar iets mee wilt.

Nederlands studeren | Misvattingen en hoe het écht was!

6 augustus 2017|Persoonlijk|

"Dus jij studeert Nederlands? Wat wil je daar dan mee gaan doen?" Hoe vaak ik die vraag tijdens mijn studie wel niet heb gekregen. Er zijn niet zoveel studenten Nederlands, maar wel heel wat misvattingen over de studie Nederlands. Nederlands studeren, wat doe je dan eigenlijk? Was ik echt alleen maar stoffige literatuur aan het lezen en grammaticaregels uit mijn hoofd aan het stampen? Waren we dagelijks d/t-fouten aan het ontdekken en zinnen aan het ontleden? Nu ik een jaar ben afgestudeerd, vertel ik je graag alles over hoe het écht was om Nederlands te studeren. Alvast een tipje van de sluier: met de stoffige literatuur en grammaticaregels viel het hartstikke mee.

Leer kijken naar jezelf zoals je beste vriendin! (3 tips)

2 februari 2017|Zelfliefde|

"Kijk eens naar jezelf zoals je beste vriendin dat zou doen!" Die tip kreeg ik een hele tijd geleden van iemand en ik vond het meteen een mooie boodschap. Hoe meer ik erover ging nadenken, des te meer ik mezelf ook besefte dat een vriendin inderdaad een hele andere kijk heeft op mij dan ikzelf. En soms kun je daar nog best wel wat van opsteken door eens te proberen om je in haar schoenen te verplaatsen. Nu klinkt dat alleen wel heel erg abstract. Ik geef je 3 tips die mij hebben geholpen om te leren kijken naar mezelf zoals mijn beste vriendin dat zou doen.