Dat mijn interieur niet zwart-wit zou zijn, was voor veel mensen in mijn omgeving geen verrassing. Toch krijg ik regelmatig reacties van mensen à la “Kleur in huis, dat je dat durft!”. Nou ja, voor mij is het geen kwestie van durven. Het zou niet echt aanvoelen als mijn thuis als ik in een huis met enkel witte muren, een grijze bank en zwarte accessoires zou wonen. En als jij ook kleur in huis zou willen, dan is dat een kwestie van gewoon doen. En van misschien wat handige tips daarbij gebruiken. Daarom deel ik 9 tips voor meer kleur in je interieur, op basis van mijn eigen ervaring.

aloe vera in roze pot

1. Geef één muur per kamer een kleur

Een volledig witte kamer wilde ik niet. Een kleurtje op de muur geeft mijn huis voor mijn gevoel meer persoonlijkheid. Het is bizar wat een likje verf kan doen. Een donkere muur kan je huis veel sfeer geven. Een okergele muur zorgt voor meer zon in de woonkamer. En het effect van een knalblauwe of mintgroene muur is weer totaal anders. In mijn huis heb ik in elke kamer één muur een kleurtje gegeven en de overige muren wit gelaten. Zo blijft het toch een rustig geheel.

Vind je het spannend om de muur een kleur te geven? Bedenk je dan dat je de muur zo weer kunt oververven als het niet uitpakt zoals je had gehoopt. Een pot verf kost (zeker in de aanbieding) haast niets en een muurtje verven is ook zo veel werk nog niet. Als ik – met mijn twee linkerhanden – dat zonder hulp kan, dan kun jij het ook.

kleur in je interieur
roze slaapkamer interieur
kleurrijk interieur

2. Kies van tevoren een kleurenpalet

Ik heb zelf per kamer een kleurenpalet bepaald. Mijn woonkamer is blauw met okergeel en oudroze. Mijn slaapkamer is oudroze met mintgroen en aubergine. En mijn logeerkamer is dan weer okergeel met olijfgroen. Als je met een kleurenpalet werkt, weet je zeker dat alles bij elkaar past en dat het niet een ratjetoe aan kleuren wordt (hoewel dat overigens ook leuk kan zijn). Ook maakt zo’n palet interieurshoppen een stuk eenvoudiger. Ik kon bijvoorbeeld heel gericht op zoek gaan naar accessoires die pasten bij de kleuren die ik in gedachten had.

Kom je er niet uit met een palet? Kijk dan eens rond op Pinterest voor wat inspiratie. Ik heb bijvoorbeeld dit bord met droomhuisinspiratie aangemaakt.

kleur in je interieur eettafel

3. Wissel kleur af met neutrale meubels

Ik vind kleur leuk – heel leuk – maar wilde ook weer niet dat mijn huis een en al uit felle kleuren zou bestaan. Daarom heb ik bewust voor sommige items juist niet voor kleur gekozen. Zo zijn de meeste kasten en al mijn tafeltjes gewoon van hout of metaal. Ook voor mijn vloerkleed heb ik voor beige in plaats van knalgeel gekozen – hoewel dat mooie gele kleed me ook nog altijd een beetje trekt. Door af te wisselen tussen kleur en neutraal, kun je zelf bepalen welk gehalte aan kleuren jij goed vindt passen. En daarmee kun je er ook juist voor zorgen dat de kleurrijke muren of spullen echte blikvangers worden.

kleurrijke woonaccessoires

4. Maar kies ook gerust voor gekleurde meubels

Kleur in je interieur is één ding. Maar ik heb gemerkt dat veel mensen kleur in grote meubels toch wel spannend vinden. Maar waarom eigenlijk?! Nu is het inderdaad misschien niet handig als je een peperdure knalroze bank van € 3000 koopt en daar na een jaar alweer op uitgekeken bent. Dat snap ik. Maar je kunt zeker wel voor kleurrijke meubels kiezen zonder dat je elke maand een flink bedrag moet neertellen. Ik had voor mezelf twee opties:

 1. Ik koop een nogal opvallend meubel tweedehands of voor een klein prijsje. Dan maakt het minder uit als ik erop uitgekeken ben.
 2. Ik koop iets in een niet al te opvallende kleur die ik over twee jaar nog mooi vind.

Zo heb ik tweedehands een okergele tv-kast op de kop getikt voor maar € 85. Een heel opvallend ding, waar ik geweldig blij mee ben. Mocht ik het ding over twee jaar in een vlaag van verstandsverbijstering toch willen wegdoen, dan kan ik er waarschijnlijk wel weer iemand anders blij mee maken.

Mijn bank heb ik wel nieuw voor het volle pond gekocht. Die is echter azuurblauw, een niet al te uitgesproken kleur, waarvan ik weet dat ik hem over een paar jaar nog steeds mooi vind.

Bonustip: geef bestaande meubels een kleurtje

Je kunt natuurlijk ook bestaande meubels een likje verf geven. Zo heeft Binti Home een gewone Ikea-kast met mintgroene verf van een likje kleur voorzien en er zo een uniek ding van gemaakt. Helemaal niet zo moeilijk en het kost niet meer dan een pot verf, maar daardoor heb je wel een 100% uniek én kleurrijk meubel.

kleur in huis tips
kleur in de keuken

5. Kies voor gekleurde accessoires

Een veilige optie is natuurlijk om kleur in je interieur te brengen door voor kleurrijke accessoires te kiezen. Een grijze bank oogt bijvoorbeeld heel anders met groene en zwarte kussens dan met gele en blauwe kussens. Ook dingen als vaasjes, bloempotten of kaarsen kun je voor weinig geld op de kop tikken. Zo kun je heel eenvoudig afwisselen zonder dat je daarvoor diep in de buidel moet tasten. In mijn badkamerinkijkje kun je bijvoorbeeld zien dat ik mijn volledig zwart-witte badkamer heb opgeleukt met een fleurig douchegordijn en roze en blauwe handdoeken. Zo kon ik voor een paar tientjes alsnog wat kleur in de verder wat saaie ruimte aanbrengen.

Een paar winkels waar ik goed slaag voor kleurrijke accessoires:

 • Loods 5
 • Kwantum
 • Leen Bakker
 • Trendhopper
 • Homestock
 • Intratuin

6. Kleur in je interieur? Zoek naar pareltjes!

Ik geef toe: kleurrijke spullen zijn niet altijd makkelijk te vinden. Toen ik het (vond ik zelf) waanzinnige idee kreeg om mijn tv op een okergele kast neer te zetten, kon ik natuurlijk ook nergens dé tv-kast vinden. Tja, okergele tv-kasten gaan niet bepaald als warme broodjes over de toonbank, dus niet veel woonwinkels hebben zoiets staan. Gelukkig maakt de zoektocht naar juist dat ene kleurrijke item het interieurshoppen in mijn ogen zo leuk. Het dwingt je om verder te kijken dan de standaard woonboulevard aan de rand van de stad. Ga op internet op zoek, bezoek kringloopwinkels of maak er een leuk dagje weg van naar een stad met veel unieke boetiekjes.

kleurrijke fotocollage

7. Hang kleurenfoto’s op

Veel mensen – ook ik – zijn geneigd om foto’s in zwart-wit af te drukken voor in huis. Dan passen ze altijd bij je interieur. Toch denk ik dat kleurenfoto’s soms ook heel mooi kunnen staan. Zeker in een verder neutrale ruimte worden foto’s daardoor echte blikvangers. Ik heb bijvoorbeeld mijn spierwitte gang opgeleukt met een kleurrijke IXXI-fotocollage, die nu de show steelt naast de wc-deur. Ook wanneer je één foto in het groot afdrukt, zou je juist eens voor kleur kunnen kiezen.

meer kleur in je interieur
pannenkoekenplant in huis

8. Haal bloemen in huis

Mijn favoriete manier om letterlijk kleur in huis te halen: planten of een bosje bloemen kopen. Met een leuke kleurrijke pot erbij wordt alles daarmee al snel wat fleuriger. En sommige planten zijn nog goed voor de luchtzuivering in de kamer ook. In dit artikel liet ik je al de plantenfamilie zien, die zelfs ik levend weet te houden zonder groene vingers. Zoek je makkelijke planten met bloemen? Dan zijn de orchidee en de kalanchoë goede opties die niet al te veel verzorging vragen.

kleur in huis vloerkleed binti home

9. Kleur in je interieur? Doe het gewoon!

Een huis zonder kleur kan oprecht ook prachtig zijn. Maar wil jij graag kleur in huis en denk je dat je dat niet “durft”? Denk dan niet te lang na en doe het gewoon. Gooi een kleurtje op de muur en kijk hoe het je bevalt. Ik heb ook op een van mijn muren eerst een gifgroene/geelachtige kleur gekwakt die totaal niet uitpakte zoals ik had gehoopt. Geen probleem. Een nieuwe pot verf erbij, nog een keer drie uur werk en de gifgroene kleur was vervangen door okergeel – een kleur waar ik wél tevreden over was. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn.

Houd jij van kleur in je interieur?

kleur in je interieur tips
kleur in je interieur tips

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Simone 22 augustus 2019 op 6:49 am - Beantwoord

  Ik vind dat jij dit zo mooi en goed hebt gedaan! Ik ben eigenlijk helemaal niet zo kleurrijk (saai hé) maar heb een muur beige geverfd in mijn woonkamer voor een warmer effect. Toch overweeg ik sterk om ergens okergeel of de warme roze kleur boven jouw bed te gaan toevoegen als ik een nieuw huisje heb! Bedankt voor de fijne tips!

  • Romy 23 augustus 2019 op 9:24 am - Beantwoord

   Warmte tinten kunnen ook juist hartstikke mooi zijn! Leuk dat je okergeel of oudroze overweegt. Ik vond beide kleuren ook wel even spannend om op de muur aan te brengen, maar ben nog altijd heel blij met hoe beide tinten hebben uitgepakt. En zeker oudroze is eigenlijk nog best een veilige en makkelijk te combineren kleur 🙂

 2. Darina 22 augustus 2019 op 7:09 am - Beantwoord

  Ik vind jouw interieur prachtig! Goede tips. Ik verwerk kleur in de accessoires, de rest is best basic maar misschien dat ik dat weer ga veranderen 🙂

  • Romy 23 augustus 2019 op 9:25 am - Beantwoord

   Dank je wel! OOk mooi, zo’n mix van basic items en kleurrijke accessoires! Dat staat natuurlijk ook heel mooi en gebalanceerd.

 3. Shirley 22 augustus 2019 op 8:08 am - Beantwoord

  Je hebt er echt oog voor. Met een kleurenpallet werken, is een slimme tip. Wij hebben nog geen kleuren gekozen, omdat onze meningen verschillen. Wie weet kan een palet ons helpen.

  • Romy 23 augustus 2019 op 9:26 am - Beantwoord

   Een kleurenpalet en veel Pinterest-inspiratie opdoen is echt dé tip wat mij betreft. Ik kan me voorstellen dat het met twee meningen wat lastig is. Dan kan wat inspiratie van Pinterest soms helpen om toch tot een keuze te komen.

 4. Anja - Minimalist Dutchie 22 augustus 2019 op 8:21 am - Beantwoord

  Ooh nee, ik vind dat hele idee van 1 muur een kleur geven zo raar! Dat ‘klopt’ gewoon niet in mijn hoofd, haha. Maak er dan een geschilderde lambrisering van ofzo. Rest van de tips vind ik tof, al ga ik zelf graag voor neutrale accessoires omdat die dan het langst meegaan.

  • Romy 23 augustus 2019 op 9:29 am - Beantwoord

   Haha, ik kan me op zich iets bij je redenatie voorstellen wat betreft de gekleurde muur 😉 Meer neutrale accessoires zijn natuurlijk ook leuk! Ik heb zelf ook wel wat goudkleurige en minder opvallende accessoires staan en vind het inderdaad ook wel leuk dat je die lange tijd met plezier kunt blijven combineren.

 5. Wendy 22 augustus 2019 op 8:26 am - Beantwoord

  Lang leve het kleurenpalet! 😀 Je huis ziet er prachtig uit. Sommige kleuren zijn niet helemaal mijn ding, maar het is echt een mooi kleurrijk geheel geworden. En die muren! Zoveel beter dan alle muren wit laten omdat dat makkelijker / neutraler zou zijn…

  • Romy 23 augustus 2019 op 9:29 am - Beantwoord

   Ah dank je wel! Leuk om dat te horen 🙂

 6. Irene 22 augustus 2019 op 8:35 am - Beantwoord

  Ik krijg er spontaan zin van om allemaal leuke verfjes op mijn muren te knallen. Bij ons zijn het eerder de accessoires en meubels die voor kleur zorgen want al onze muren zijn wit. Ik zou op zich wel een kleurtje willen maar ik vind het zo moeilijk om een kleur uit te kiezen omdat ik héél veel kleuren echt mooi vind.

  • Romy 24 augustus 2019 op 9:16 am - Beantwoord

   Het is ook best wel lastig om een keuze te maken tussen alle mooie kleuren. Er is zoveel moois! Ik was blij dat ik meer dan één muur had om een kleurtje op te gooien, want ik heb ook heel wat kleuren die ik mooi vind 😉

 7. Jantine 22 augustus 2019 op 8:42 am - Beantwoord

  Heerlijk, kleur in je huis, ik hou er van.
  Toen ik alleen woonde was mijn huis een heel stuk kleuriger dan nu samen met mijn lief, maar nog steeds in elke ruimte een gekleurde wand en kleurige accessoires. En bijvoorbeeld een okergele bank. Ik word er blij van!
  Groetjes
  Jantine

  • Romy 24 augustus 2019 op 9:17 am - Beantwoord

   Leuk dat jullie ook heel wat kleur in huis hebben! Een okergele bank klinkt wel echt geweldig.

 8. Naomi 22 augustus 2019 op 9:06 am - Beantwoord

  Zo mooi. Ik heb het geloof ik al vaker gezegd, maar ik vind het heel gaaf hoe jij veel kleur én rust in je huis hebt. Ik heb eerlijk gezegd afgelopen week op een verjaardag jouw blog van je woonkamer nog aan iemand laten zien als voorbeeld daarvan:). Als ik ga verbouwen of verhuizen, wil ik zeker weten ook met een kleurenpalet gaan werken voor iedere kamer. Ik zie nu bij verbouwende familie hoe gaaf dat is én hoeveel rust er dan toch blijft. Ik ben helemaal om.

  • Romy 24 augustus 2019 op 9:22 am - Beantwoord

   Dat is nog eens een mooi compliment 🙂 Dank je wel!
   Leuk om te horen dat jij ook enthousiast bent over een kleurenpalet. Ik vond het zelf echt heel fijn werken, juist omdat ik eigenlijk van alles (qua kleur en spullen) leuk vind.

 9. Audrey 22 augustus 2019 op 9:09 am - Beantwoord

  Ik ben ook dol op kleur! Ik heb het geloof ik wel eens gezegd hier, maar ik heb dus een muur van bijna 7,5 meter in mijn woonkamer felblauw geverfd. Nog altijd superblij mee! Het is wel ook de muur waar nog 2 meter aan boekenkast voor staat, en ik zit er ook met mijn rug naar als ik op de bank zit, but still: het is vrij heftig.

  Ik word in elk geval ook altijd helemaal vrolijk van jouw interieurfoto’s. Helemaal professioneel! Ik heb ook wel overwogen om foto’s van mijn huis te maken (en pogingen gewaagd), maar er ligt altijd zoveel zooi, echt beschamend. En als ik alles dan weg leg voor de foto’s, dan vind ik het weer zo oersaai. Misschien kun je daar eens een artikel met tips over schrijven?

  O ja, nog een laatste opmerking: er staat een kleine typo bij punt 5: groene en zwarte keukens -> daar bedoel je kussens 😉

  • Romy 24 augustus 2019 op 9:27 am - Beantwoord

   Echt heel tof, zo’n felblauwe muur! Zoiets maakt je kamer wel echt persoonlijk en lekker vrolijk.
   Wat een lief compliment over de foto’s van mijn huis trouwens! Ik ben daar zelf juist soms nog een beetje aan het stoeien, omdat het vooral bij kleine kamers nog best lastig is om alles er goed op te krijgen (behalve als je een enorme groothoeklens hebt). Misschien wel een leuk idee inderdaad om eens wat over te schrijven. Die ga ik onthouden 🙂

   Enne, bedankt voor je tip over de typo! Haha, keukens en kussens zijn wel totaal iets anders.

 10. Janne 22 augustus 2019 op 9:19 am - Beantwoord

  Er zit fruit in de fruitschaal! Toch! Leuk 🙂

  Ik heb weinig te zeggen gehad over mijn meubilair en muren, omdat ik in een studentenkamer woon en het moest doen met wat meubels die over waren bij mijn ouders. De meubels verven had gekund, maar ze zijn nu gelakt met parketlak en dat is wel lekker duurzaam en stevig. In mijn kamer komt de kleur met name van een vrolijk dekbedhoes. Dat is ook makkelijk te veranderen als je op een kleur uitgekeken raakt.

  • Romy 24 augustus 2019 op 9:29 am - Beantwoord

   Haha, klopt! Tegenwoordig heb ik altijd fruit of groenten in de fruitschaal liggen. As we speak liggen er een courgette en tomaten in. Komt hij toch nog goed van pas!
   Leuk dat je met de dekbedhoes toch wat kleur aan je studentenkamer hebt gegeven. Ik kan me voorstellen dat je in een studentenkamer niet alles gaat verven en speciaal meubels gaat kopen. Dat komt misschien wel als je ooit een groter eigen huisje hebt 🙂

 11. Ilona Wielinga 22 augustus 2019 op 9:27 am - Beantwoord

  Aaah ik blijf je inrichting geweldig vinden. En het is bij jou echt perfect gelukt om kleur op een mooie manier terug te laten komen, zonder dat het te veel word. Ik heb zelf in mijn slaapkamer allemaal witte meubels, op 1 goren/blauwig kastje na. Ik vind wit een heerlijke basis om kleur aan toe te kunnen voegen.

  • Romy 24 augustus 2019 op 9:30 am - Beantwoord

   Wat een lief compliment! Dank je wel!
   Jouw kamer klinkt ook mooi trouwens. Wit is inderdaad altijd een goede basis en is prima te combineren met wat kleurrijke accessoires.

 12. Els 22 augustus 2019 op 12:26 pm - Beantwoord

  Ik ga echt de mist in met foto’s ophangen. Zoiets moet groeien. Gelukkig heb ik voor een muur nu een idee… we wonen nu 4 jaar in dit huis :-).

  • Romy 24 augustus 2019 op 9:30 am - Beantwoord

   Klopt, foto’s ophangen blijft spannend! Leuk dat je nu toch een idee hebt voor hoe je het wilt aanpakken met die muur 🙂

 13. Jorinde 22 augustus 2019 op 2:05 pm - Beantwoord

  Vind het zo knap hoe jij die vrolijke kleurtjes zo stijlvol in huis hebt verwerkt! Ik wil ook echt graag nog wat meer kleur in huis toevoegen, aar ben nog niet helemaal uit over het palet. Twijfel tussen okergeel of turquoise. Of misschien wordt het nog wel hel wat anders.

  • Romy 24 augustus 2019 op 9:31 am - Beantwoord

   Dank je wel! En leuk om te horen dat jij ook kleur aan je huis zou willen toevoegen. Zowel okergeel als turquoise is prachtig, maar het blijft inderdaad lastig om een kleur te kiezen. Er zijn zo veel mooie kleuren om voor de muur te gebruiken.

 14. Johanne 22 augustus 2019 op 2:48 pm - Beantwoord

  Ehm, ben je binnenkort ook in te huren als stylist? Vind het zo knap hoe jij met kleur kan werken. En alles zo passend maakt. Moet je iets mee doen 😉

  • Romy 24 augustus 2019 op 9:33 am - Beantwoord

   Wat lief, dank je wel! En stiekem vind ik het echt heel leuk om ook bij anderen (ongevraagd – oeps!) mee te denken over interieurideeën. Dus mocht je een keer willen interieurshoppen, dan houd ik me graag aanbevolen als vrijwilliger aan om mee te gaan 😉

 15. Mieke 22 augustus 2019 op 8:57 pm - Beantwoord

  Bij mijn witte keuken had ik de muren turquoise geverfd. Doordat ik het lastig vond dat er weinig bijpast, (ik heb een open keuken) heb ik ze toch maar taupe gemaakt…
  Is “gemakkelijker”…
  Daarentegen is de muur van mijn ene (logeer) slaapkamer grasgroen en voor het raam vitrage wit met (groene) bloemen/kruiden; in kleur dus “bijpassend”.
  Mijn eigen slaapkamer: 1 muur diep paarsblauw en een andere muur met behang in een tegelmotief…waar het paarsblauw ook in terugkomt, net als het taupe van de slaapkamergordijnen. Het hoofdbord van het bed en de grote 3deurs linnenkast zijn warm ivoor; zit óók in het behang.
  Ga binnenkort de huiskamer een (gedurfd) kleurtje geven: oud roze, zacht oker of licht turquoise… Ik ben er nog niet uit. En…eh…ik ben 63 jaar…

  • Romy 24 augustus 2019 op 9:34 am - Beantwoord

   Jouw kleuren op de muren klinken ook prachtig. Leuk dat je ook voor wat kleur hebt gekozen en de huiskamer binnenkort ook van een kleurtje wilt voorzien. De kleuren die je noemt, klinken stuk voor stuk prachtig. Ik ben heel benieuwd welke het zal worden.

 16. Sanne 22 augustus 2019 op 9:06 pm - Beantwoord

  Ik ben vrij kleurloos! Ik heb op dit moment in de woonkamer een muur donkerblauw en eentje taupe-achtig geverfd. Ik ga binnenkort verhuizen, maar over welke kleurtjes ik daar ga kiezen ben ik nog niet over uit! Dat ik het dit keer hierover eens moet worden met mijn vriend maakt het nóg iets lastiger haha.

  • Romy 24 augustus 2019 op 9:35 am - Beantwoord

   Donkere tinten kunnen natuurlijk ook heel mooi (en sfeervol) zijn. Samen met iemand anders bepalen welke kleuren het worden, lijkt me inderdaad ook nog best wel een uitdaging, haha. Ik hoop maar dat – mocht ik ooit samenwonen – mijn toekomstige vriend een beetje kleur kan waarderen 😉

 17. Postma 23 augustus 2019 op 11:39 am - Beantwoord

  Mooi hoor! Wij hebben in onze nieuwbouw woning, waar we nu twee weken wonen, in elk vertek op twee muren kleur en in de woonkamer overal en zijn alleen het plafond en de deuren wit. Ik vond het heel spannend, maar je hebt direct sfeer. Mag ik vragen waar je die mooie eettafelstoelen gekocht hebt?

  • Romy 24 augustus 2019 op 9:52 am - Beantwoord

   Wat leuk dat jullie veel kleur in jullie woning hebben aangebracht! Dat maakt een huis inderdaad meteen wat sfeervoller en persoonlijker. Geniet van jullie nieuwe woning!
   De stoelen komen trouwens van Trendhopper. Dit model stoelen heet ‘Lyon’ en is verkrijgbaar in grijs, okergeel en zwart.

 18. Anouk 23 augustus 2019 op 4:45 pm - Beantwoord

  Ik ben dol op kleur, wij hebben een lichtgroene keuken en matchende lichtgroene keukenstoelen! Ik zou graag nog een muur een kleurtje verven, maar dan moet ik eerst mijn vriend overhalen.

  • Romy 24 augustus 2019 op 9:56 am - Beantwoord

   Oh wat tof, lichtgroen in jullie interieur! Ook echt wel een mooie kleur. Hopelijk lukt het je om je vriend te overtuigen dat een kleurtje op de muur jullie woning nóg mooier zou maken.

 19. Lianne 23 augustus 2019 op 9:27 pm - Beantwoord

  Superleuk om te lezen! Wij hadden het opeens helemaal gehad met ons witte, kleurloze huis. Het was mooi voor een tijdje, maar nu wilden we echt meer kleur. Dus verfden we een muur okergeel (doodeng), kochten we een oranje bank en gaan we langzamerhand uitkijken naar meer kleurrijke meubels. We worden er ontzettend blij van. Wat een beetje kleur kan doen! Je maakt trouwens echt prachtige foto’s van je huis, die kunnen zo in een magazine.

  • Romy 24 augustus 2019 op 10:00 am - Beantwoord

   Wat leuk dat jullie volop kleur in jullie huis hebben aangebracht! Okergeel is zo’n mooie kleur, vind ik. En een oranje bank? Dat kan niet anders dan heel mooi staan bij de muur! Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat, maar dat wordt vast prachtig.
   Dank je wel voor je lieve compliment over mijn foto’s trouwens 🙂

 20. Nikita 28 augustus 2019 op 9:54 am - Beantwoord

  Ik ben totaal nog niet bezig met op mezelf gaan wonen, maar ik heb zo hier en daar wel een paar ideetjes. Onze slaapkamer is niet heel kleurrijk en van de huisbaas mag er ook geen muur geschilderd worden helaas. Maar er hangt genoeg tekenwerk op van mij door de jaartjes heen, en ook rond mijn bed hangen dromenvangers die op een subtiele manier voor kleur zorgen. Ook hangt daar een soort fotoslinger, maar die gebruik ik niet voor foto’s. Ik hang er mijn handlettering aan en omdat dat quotes zijn die me bijstaan zijn die vaak ook kleurrijk genoeg. En in mijn boekenkast staat trouwens kleur genoeg aan al die mooie ruggen.

  • Romy 30 augustus 2019 op 11:31 pm - Beantwoord

   Tekeningen, foto’s en dromenvangers zijn natuurlijk een geweldige manier om jullie slaapkamer alsnog persoonlijk en vrolijk te maken. Een prachtige versiering van een witte muur, toch? 🙂

 21. Natalie 10 augustus 2020 op 9:18 am - Beantwoord

  Ik word vrolijk van je mooi geillustreerde interieurtips! Toen ik hierheen verhuisde vond ik wit ook wel heel erg wit voor de ruime huiskamer. Omdat een kleur er altijd anders uitziet op de kleurkaart dan op de muur, heb ik eerst een muur geschilderd om het effect te bekijken. Goed dat ik dat deed: de tegenoverliggende muur moest wat lichter.