outfit watMooi

Kleurig, fleurig & fair | 2 nieuwe outfits van watMooi

 • 12 maart 2021
 • 14 Reacties
Categorieën: Outfits, Groen doen

Dat ik een lentekind ben (geboren in mei), is wel te merken: de lente is met stip op één mijn favoriete seizoen. Ik haal dan ook het liefst al zo vroeg mogelijk in het jaar de lente in huis én in mijn kledingkast. Had ik even mazzel dat ik bij watMooi een aantal heel fleurige items mocht uitzoeken. Met een grote glimlach voegde ik een paar fleurige en fair items toe aan mijn kledingkast. Ik show je mijn twee nieuwe outfits, waar ik zelf erg vrolijk van word.

Verliefd op King Louie

Een paar jaar geleden viel ik in mijn zoektocht naar eerlijke en duurzame kleding als een blok voor één heel fijn merk: King Louie. Dit mooie merk staat bekend om zijn vrolijke kleuren, fleurige prints en mooie jurken. Sinds een tijdje brengt King Louie ook speciale duurzame collecties uit – verkrijgbaar bij de fijne webshop watMooi, waar ik zelf heel regelmatig bestel. Kijk, daar word ik nog blijer van.

watMooi laat met merken als King Louie zien dat van het suffe geitenwollensokkenimago rond duurzame kleding al jarenlang niets meer klopt. Kleurrijk en duurzaam is juist een perfecte match.

Dag truien, hallo bloemetjesjurken!

Elk jaar zie ik enorm uit naar het moment dat ik mijn vrolijke jurken weer kan dragen. En dan zonder ze onder een dikke trui te moeten verstoppen. Hoewel ik al een aardige collectie vrolijke jurken heb hangen, is een extra toevoeging aan mijn kast nooit verkeerd. Ik voelde me dan ook een kind in een snoepwinkel toen ik bij watMooi wat moois (see what I did there?) én duurzaams mocht uitzoeken.

Ik heb nog nooit zo vliegensvlug de deur opengedaan als toen de pakketjesbezorger mijn bestelling kwam brengen. Tijd om je mijn lenteoutfits te laten zien!

king louie Jurk Cecil Rosalia Bluestone Blue
king louie Jurk Cecil Rosalia Bluestone Blue
jurk met bloemen

Outfit 1: King Louie-jurk met bloemen

Als deze outfit geen lente schreeuwt, dan weet ik het ook niet meer. De jurk is misschien wel een van de vrolijkste exemplaren in mijn kledingkast. Ik moest even goed kijken om te zien of het nou bloemen, lieveheersbeestjes of aardbeien zijn, maar het zijn toch echt mooie bloemen. De mooie jurk heet de Cecil Rosalia Santa Rosa Bluestone Blue’ jurk van King Louie. Een hele mond vol, maar dat heeft-ie wel verdiend. Ik ben helemaal gelukkig met dit fijne lente- en zomerjurkje.

De wikkeljurk waar je geen ruzie mee krijgt

De jurk sluit bij je taille met een strik en heeft een (niet te lage) V-hals. Het is een overslagjurk, maar dan met een elastieken band. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je jurk bij het minste of geringste briesje openwaait (normaal krijg ik om die reden vaak ruzie met wikkeljurken!). Verder heeft de jurk korte mouwtjes – hier nog verstopt onder mijn vest.

De jurk is vegan en is gemaakt van biologisch katoen (in combinatie met 5% elastaan). Ook is de jurk op een eerlijke manier geproduceerd. Dubbel mooi dus!

king louie Jurk Cecil Rosalia Bluestone Blue
king louie Jurk Cecil Rosalia Bluestone Blue

Jurk: King Louie (via watMooi)
Vest: b.young (via watMooi)
Panty: HEMA
Laarzen: Double V Shoes

Oudroze vest

Bij het maken van de foto’s was het nog iets te fris om zonder jas te poseren (het bewijs waren de bedenkelijke blikken van voorbijgangers!). Omdat blote armen wat ver gaat met dit weer, combineerde ik de jurk met een fijn vest van het merk b.young. Ik ben gek op oversized vesten die wat langer vallen. Je weet wel: van die vesten waar je lekker in kunt wegkruipen en die niet je armen afknellen. Dit oudroze vest is dus helemaal mijn kopje thee. Laat deze tint oudroze nou ook nog eens mijn lievelingskleur zijn.

Ook fijn is dat het vest eerlijk is geproduceerd en gemaakt is van 100% biologisch katoen. Het vest heet trouwens ‘Bymikala Structure Rose Tan’ en is ook te koop bij watMooi.

king louie top gigi santa rosa black
king louie top gigi santa rosa black

Outfit 2: vintage bloemetjestop

Dat ik een zwak heb voor bloemetjesprint, was je bij het zien van de foto’s hierboven vast al opgevallen. Niet alleen op de jurk was ik dolverliefd; ook deze mooie bloemetjes-top van King Louie bleef ik maar bekijken. De top is best wel anders dan wat ik tot nu toe in mijn kast heb hangen. Het is een vrij strak truitje dat wat korter valt en dat bezaaid is met bloemen. Meestal kies ik eerder voor wat wijdere tops, maar ik vond deze top het mini-stapje buiten mijn comfortzone meer dan waard. Toen ik het thuis uit de verpakking haalde, was ik blij dat ik dat had gedaan. Wat een fijn zittend topje!

Bloemetjesprint meets stoer

De top heet ‘Top Gigi Santa Rosa Black’ en is gemaakt van een fijn gebreide stretchstof. Daardoor sluit-ie mooi aan, maar dat zonder dat je je buik meteen moet inhouden. Ik heb zelf een hekel aan kleding waarin ik me ingesnoerd voel, maar dat is bij deze top helemaal niet het geval. Vrolijk-is ie ook! Zoals je ziet, draag ik ook over deze outfit mijn nieuwe roze vest heen.

Het leuke vind ik dat de top aan de ene kant heel vrouwelijk en vrolijk is, maar tegelijkertijd ook iets stoers heeft. Ik draag hem hier met het vest, maar denk dat hij ook onder een (vegan) leren jasje heel tof zou staan. Dat ga ik een volgende keer maar eens proberen als ik de biker chick die ergens (diep!) in mij verstopt zit naar boven wil halen.

king louie shirt
king louie shirt

Verder combineerde ik de top met een kanten rokje, dat ik alweer een paar jaar heb en minstens een paar honderd keer heb gedragen.

Top: King Louie (via watMooi)
Vest: b.young (via watMooi)
Rok: Sans Online
Panty: HEMA

15% korting bij watMooi

Zoals je vast wel hebt gemerkt (niet eens tussen de regels door), ben ik erg gelukkig met mijn nieuwste fleurige aanwinsten. Als jij nu ook denkt “Wat mooi!” of nog op zoek bent naar een mooie en duurzame outfit, dan heb ik wat leuks voor je. Met de code Vrolijkvoorjaar krijg je t/m 10 april 2021 15% korting op de volledige lente-collectie van watMooi. Neem zeker een kijkje dus voor items waar jijzelf én de wereld een beetje mooier van worden.

*De korting geldt niet op items uit de sale.

Wat was jouw laatste kledingaankoop?

De items heb ik ontvangen van watMooi in ruil voor dit artikel.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 12 maart 2021 op 7:56 am - Beantwoord

  Hele leuke en vrolijke outfits. Wikkeljurken heb ik ook altijd leuk gevonden. Je hebt de outfits mooi gestyled.

 2. Meaghan 12 maart 2021 op 9:44 am - Beantwoord

  Ooh die eerste outfit vind ik echt geweldig! Dat roze vestje is ook heel mooi en staat op beide outfits geweldig! Ik ga ook zeker een kijkje nemen op de website! 🙂
  En mooie foto’s trouwen, je straalt helemaal!

 3. bychristiana 12 maart 2021 op 10:20 am - Beantwoord

  Staan je mooi! Haha, die bedenkelijke blikken van voorbijgangers, die ken ik wel;-) Ik draag zelf ook graag wikkeljurken. Fijn ook dat deze jurk zo leuk staat met een vestje erover heen, en straks kun je hem gewoon zonder dragen. Pfoeh, mijn laatste kleding-aankoop kan ik me serieus niet eens herinneren. Een trui misschien? Ik heb de laatste tijd vooral voor ons huis geshopt.

 4. Anna 12 maart 2021 op 11:08 am - Beantwoord

  Wat een prachtige en vrolijke jurk. En zo fijn dat de items van watMooi ook nog eens duurzaam zijn. Ik krijg helemaal zin in de lente door jouw outfits, hopelijk gaat de zon gauw weer schijnen!

 5. Naomi 12 maart 2021 op 11:29 am - Beantwoord

  Wauw, supermooi! Het jurkje is mijn favoriet.

 6. Giovanna Jansen 12 maart 2021 op 12:16 pm - Beantwoord

  Fleurige outfits! Staan je goed!

 7. Cora Vlug 12 maart 2021 op 12:32 pm - Beantwoord

  Leuk! Dat bloemetjes truitje vond ik op de computer niet zo leuk, maar nu jij het zo aan hebt en in de combi wél! Goed gedaan.

 8. Anouk 12 maart 2021 op 12:46 pm - Beantwoord

  Echt Romy items! Ik vind dat roze vest ook echt heel erg leuk, staat je supermooi!

 9. Mariska 12 maart 2021 op 1:17 pm - Beantwoord

  Dat is wel een hele leuke outfit om de zonnige dagen tegemoet te gaan 🙂

 10. Maaike 12 maart 2021 op 3:45 pm - Beantwoord

  Super leuke outfits! Vooral de eerste vind ik helemaal geweldig 😀

 11. Daenelia 12 maart 2021 op 6:33 pm - Beantwoord

  Leuk! Maar ik heb zelf al een hele poos niets nieuws gekocht. Twee jaar terug heb ik veel nieuwe kleding gekocht en eigenlijk is dat nu wel even genoeg. Vorige nazomer nog een last-minute zomerjurk en die heb ik dus nog niet gedragen. Dus ik kijk ook wel uit naar warmere dagen 🙂

 12. Mirjam Hart 13 maart 2021 op 10:27 pm - Beantwoord

  Wat een toffe combo, die rok met die bloementop!
  Ik had me voorgenomen om even niets meer tweedehands te kopen, maar aangezien een uitgebreide shopping spree bij een duurzame winkel er even niet in zit heb ik toch maar twee jurken via vinted besteld.
  Ik vind online kleding kopen voor mezelf nog steeds wel lastig en doe liever tweedehands miskopen dan nieuwe

 13. Alyssa 14 maart 2021 op 7:07 pm - Beantwoord

  Leuk! Vind vooral dat vest heel tof, zo’n mooie kleur!

 14. Saskia 18 maart 2021 op 2:01 pm - Beantwoord

  Wat een vrolijke kleuren zeg. Leuke aankoopjes 🙂

Recente blogs

Mijn vrolijke vriend Paco en zijn 5 eigenaardigheden

29 juni 2017|Persoonlijk|

Noem me een crazy cat lady, maar onze Paco en ik zijn dikke vriendjes. Als ik aan kom fietsen na een werkdag, komt hij vaak van verre aangestormd. Voor een kat met drie poten kan hij nog best hard rennen om mij een zo warm mogelijk welkom te geven. Niet alleen Paco’s drie poten maken hem uniek, maar hij heeft ook een paar eigenschappen waardoor ik regelmatig hard om hem moeten lachen. Tijd om mijn witte vriendje eens een speciaal plekje te geven op mijn blog. Helemaal voor hemzelf! Dit zijn 5 eigenaardigheden die van Paco echt Paco maken.

Januari 2021 | Van kerstboom naar nieuwe avonturen (en project S.)

1 februari 2021|Persoonlijk|

Dat 2021 nu pas 31 dagen duurt? Ik kan er niet bij. Maar het is toch echt zo dat ik begin deze maand de kerstboom nog had staan. Het was een maand waarin we niet alleen op een zeldzame sneeuwbui, maar ook op een avondklok werden getrakteerd. De maand bracht ook mooie dingen. Mijn gloednieuwe website ging live, ik startte met een heel tof nieuw project, en Bart en ik zetten de eerste stappen richting ons samenwoonavontuur. Mijn ups & downs (gelukkig vooral ups) van januari lees je in dit maandoverzicht.

DIY: vintage kaart maken met budget spullen

19 december 2016|DIY|

Mijn doel voor deze maand was om meer tijd aan creatieve dingen te besteden. In mijn geval betekent dat heerlijk scrapbooken en kaarten maken, maar daar was tot nu toe nog erg weinig van terechtgekomen. Daarom vond ik het dit weekend de hoogste tijd om weer een DIY-project voor mijn blog te maken. Dit keer maakte ik een vintage kaart met goedkope knutselspullen van Action. Helemaal budgetproof dus! In dit artikel leg ik stap voor stap uit hoe je deze kaart zelf kunt maken.