Interieur1

Kleurrijk wonen | Deze items wil ik gráág in mijn interieur!

 • 12 december 2018
 • 25 Reacties
Categorieën: Lifestyle, Interieur

Weet je wat nog veel leuker is dan huizen bezichtigen? Folders en webshops van woonwinkels doorbladeren om in gedachten alvast mijn toekomstige interieur samen te stellen! Hoe meer huizen ik bezichtig, hoe groter mijn neiging wordt om het hele internet af te struinen op zoek naar hét perfecte interieur. Een bijzonder goedkope hobby, want zo ben ik urenlang online aan het shoppen zonder ook maar een cent uit te geven. Het leek me leuk om je een inkijkje te geven in mijn interieurspeurtocht naar items voor kleurrijk wonen. Ik deel in dit artikel een aantal interieuritems die ik graag een plekje geef in mijn gedroomde interieur.

kleurrijk interieur

Geel vloerkleed: Vloerkleeddiscounter | Petrolblauwe hoekbank ‘Tokio’: Leen Bakker | Geel-witte vaas Coco Maison: Eijerkamp | Blauw sierkussen met bloemen: Wonen met Lef | Kattenmand cupcake: Ik Miauw van Jou | Roze fauteuil Stockholm: Kwantum | Roze kussen Matteo: Kwantum | Vloerlamp It’s about RoMi Lima: Eijerkamp | Roze velvet schelpstoel: Sissy Boy.

Kleurrijk wonen | Deze items zijn voor mij “onmisbaar”!

 • Vrolijk vloerkleed. Ik heb een zwak voor laminaat of een pvc-vloer, maar toch wil ik in de woonkamer die vloer graag deels bedekken onder een mooi vloerkleed. Ik zie mezelf daar al op zitten als ik ‘s avonds tv kijk of op mijn laptop werk. Warme voetjes gaan voor alles! Wie mijn voorliefde voor kleur kent, is vast niet verbaasd als ik zeg dat mijn vloerkleed bij voorkeur een fel kleurtje heeft. Kleurrijk wonen is wel mijn ding. Het gele kleed op bovenstaande collage lijkt me bijvoorbeeld helemaal leuk.
 • Hemelse hoekbank. Als ik ‘s avonds na een lange werkdag op de bank plof, wil ik natuurlijk wel een bank hebben waar ik het liefst nooit meer van af zou komen. Omdat ik waarschijnlijk niet in een enorme villa met dito woonkamer terechtkom, lijkt een hoekbank me ideaal. Ik ben er nog niet helemaal uit of dat een gekleurde (petrolblauw vind ik mooi!) of een grijze hoekbank wordt. Wel weet ik zeker dat er op die bank vrolijk gekleurde kussens komen te liggen. Heb ik eindelijk een goed excuus om flink kussens in te slaan!
 • Fijne fauteuil. Naast mijn bank zie ik in gedachten al een mooie gekleurde fauteuil staan. Ik vind de schelpstoel van Sissy Boy bijvoorbeeld schitterend, maar ik denk dat ik toch voor een wat strakkere fauteuil zal gaan. De roze stoel links onderin op bovenstaande collage bijvoorbeeld.
 • Kittig kattenzitje. Mijn eigen huis is geen eigen huis als ik er niet een kat heb rondlopen. Daar ben ik inmiddels wel uit. En natuurlijk verdient de kat ook haar eigen plekje. Inmiddels weet ik uit ervaring met onze Paco en Lily dat een kat vaak nog blijer is met een gratis kartonnen doos dan met een duur huisje. Maar ik heb goede hoop dat mijn toekomstige kattenvriendinnetje een mandje wél kan waarderen. In de webshop Ik Miauw van Jou kwam ik een cupcakevormige kattenmand tegen. Als baasje met een voorliefde voor kleurrijk wonen kat wil je dat toch gewoon hebben?!
kleurrijk wonen

Geel vliesbehang: Karwei | Behang Royal Blue Flowers: Behangwereld | Ikea PS 2014 hanglamp: Ikea | Essenza dekbedovertrekset: De Bijenkorf | Walplus Cuckoo koekoeksklok: bol.com | Wereldkaart van plexiglas: Wereldkaarten.nl | Kussen met bloemen: Pip Studio | Hemnes nachtkastje: Ikea.

 • Bijzonder behang. Omdat ik al heel wat kleur in mijn interieur aanbreng, houd ik waarschijnlijk de meeste muren wit. Wel lijkt het me te gek om in elke kamer één kleine muur van een opvallende kleur verf of bijzonder behang te voorzien. Zo lijkt het me best tof om de muur achter het bed in de slaapkamer te behangen met bloemetjesbehang. En voor een heel klein muurtje in de hobbykamer vind ik Delfts blauw of een gele kleur ook wel wat hebben.
 • Lumineuze lamp. Deze Ikea PS-lamp heb ik al vaker laten zien, maar ik ben er nog steeds helemaal weg van. Sowieso vind ik lampen geweldige woonaccessoires en heb ik een zwak voor lampen die net anders zijn dan anders. Of nou ja, anders? Ik geloof dat inmiddels half Nederland deze lamp in huis heeft. Maar ik begrijp half Nederland wel en doe graag aan die hype mee.
 • Fleurige frutsels. Qua meubels houd ik het, op de bank en fauteuil na, graag neutraal (zie ook mijn artikel over mijn droomwoonkamer). Ik houd van lichte tinten hout en wil dat kasten bijvoorbeeld niet al te erg opvallen. Niet zonder reden, want waarschijnlijk haal ik wel de nodige kleurrijke accessoires in huis. Ik vind de gele koekoeksklok (you either love it or hate it!) bijvoorbeeld wel wat hebben, ben dol op te gekke kussens en vind dat een dekbed ook wel mag opvallen.
 • Waanzinnige wereldkaart. Eerder heb ik al eens laten vallen dat ik een roze wereldkaart op plexiglas geweldig vind. En raad eens: een paar weken geleden won ik via de blog van Iris shoptegoed waarmee ik mijn gedroomde wereldkaart precies kan bestellen. Dit gave exemplaar gaat hopelijk binnenkort in mijn winkelmandje en later (nog belangrijker!) aan mijn muur belanden.
 • Interessante Ikea-collecties. Er zijn een aantal Ikea-collecties waarvoor ik een zwak heb. De Hemnes-serie is er een van. Zo vind ik het witte nachtkastje uit deze lijn schitterend, maar ook de kaptafel heeft mijn hart gestolen.
kleurrijk wonen

Kvarnvik doos met deksel: Ikea | Spiegel Amaro rond goud: Wonen met Lef | Regendouche: Douche-concurrent.nl | Kallax open kast: Ikea | Roze badhanddoek: Hema | Roze badkameraccessoires: Pip Studio | Roze badmat: Bon Prix | Curver blauwe mand: Kwantum | Mok Anki geel: Kwantum.

 • Reuzefijne regendouche. Iets wat in ieder geval niet mag ontbreken in mijn badkamer, is een fijne regendouche. Ik hoef geen bad, maar wil wel graag dagelijks van een douchebeurt kunnen genieten. Als er in mijn toekomstige badkamer nog geen regendouche zit, dan zou ik zeker zelf een regendouche kopen. Daarnaast zou ik geen douche zonder douchewand willen hebben. Al is het alleen al om te voorkomen dat je met zorg gekozen vloer waterschade lijdt. Onder andere bij Douche-concurrent.nl kun je douchewanden van goede kwaliteit bestellen. In sommige appartementen die ik heb bezichtigd, zit zo’n wand nog niet, maar het lijkt me zeker een overweging waard om er zelf een aan te schaffen. Ik plof liever na een douchebeurt op mijn petrolblauwe bank dan dat ik heel lang de vloer van mijn mini-badkamer moet schoon boenen.
 • Onmisbare opbergdozen. Verder “moeten” er opbergdozen in mijn huis komen. Heel. Veel. Opbergdozen. Ik heb daar iets mee en vind het heerlijk rustgevend om regelmatig dozen om te keren, opnieuw in te delen en op te bergen. Je moet toch wat, hè?! Gekleurde opbergdozen vind ik vaak het leukst, maar ik denk dat ik uiteindelijk toch voor de simpele plastic opties zal gaan. Ik ben dan namelijk wel zo’n nuchtere Hollander die wil kunnen zien wat er in een doos zit.
 • Boeiende badkameraccessoires. Aangezien mijn portemonnee na het kopen van een huis al wel enigszins leeg is, zitten nieuwe badkamermeubels er niet echt in. Maar met accessoires kan ik wel een eigen draai geven aan de bestaande badkamer. Ik denk dat ik dan voor één kleur ga: blauw, roze of geel. En dan ben ik ook nog eens zo iemand met het vervelende trekje om zelfs de badhanddoeken in die kleur te willen hebben.

Ik word zelf wel vrolijk van zo’n interieurartikel vol met items voor kleurrijk wonen. Ik ben alleen al voor dit artikel 6 uur lang bezig geweest met webshops bekijken, maar heb me kostelijk vermaakt. Ha, nu eerst maar eens huiseigenaar zien te worden.

Wat voor spullen zijn voor jou onmisbaar in je (toekomstige) interieur?

1

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. chucky1012 13 december 2018 op 2:21 am - Beantwoord

  Wauw…..
  Jij had prachtige woonaccessoires en meubelen uitgezocht ?
  Ik ben ook aan het kijken voor de lol voor nieuwe items.
  Pin me gek op Pinterest.

  Een fijne dag en hoop dat de zoektocht naar een huis voor op bijna ophoudt doordat je die gevonden hebt ?

  • Romy 13 december 2018 op 5:51 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En wat leuk dat jij ook graag naar leuke items kijkt voor je interieur. Altijd een fijne bezigheid ?

 2. Darina 13 december 2018 op 6:27 am - Beantwoord

  Je hebt hele mooie items uitgezocht. Ik vind het ook altijd leuk om met interieur bezig te zijn. De roze fauteuil vind ik echt geweldig.

  • Romy 13 december 2018 op 5:53 pm - Beantwoord

   Ja, gaaf is die he?! Ik was ook direct verkocht toen ik hem zag ?

 3. Josephine 13 december 2018 op 7:37 am - Beantwoord

  Een mooie collectie, je kunt zo stylist worden! 😉 Het dekbedovertrek van Essenza vind ik ook prachtig! En de IKEA-lamp hangt bij ons in de woonkamer; we krijgen er altijd leuke reacties op!

  Heb je al aan een kleurig dekentje voor op de bank gedacht? Die mag voor mij nu echt niet ontbreken. 😉

 4. Carolien 13 december 2018 op 8:48 am - Beantwoord

  Heerlijk artikel dit! Ik ben de afgelopen weken ook steeds vaker aan het kijken wat ik zou willen. Ik hoop dan ook volgend jaar een eigen huisje te krijgen. Op dit moment zit ik alleen nog met zeer wisselende maandinkomsten wat nief altijd even ideaal is met nog extra maandlasten erbij. Ik neem sws al mijn meubels mee uit mijn slaapkamer. Deze heb ik met oog op de toekomst uitgekozen.

  • Romy 13 december 2018 op 5:55 pm - Beantwoord

   Haha, dankjewel! Ik heb het stiekem altijd al leuk gevonden om mooie interieuritems bij elkaar te zoeken en te matchen. Een eigen huis inrichten lijkt me dus al helemaal een feestje ? Wat leuk dat jullie de Ikea-lamp hebben hangen. Hij is ook echt heel mooi en nog betaalbaar ook vergeleken met lampspeciaalzaken.
   Een kleurrijk dekentje klinkt ook als een leuk idee. Daar ga ik ook maar eens naar kijken ?

  • Romy 13 december 2018 op 6:13 pm - Beantwoord

   Wat slim om je meubels al direct met het oog op de toekomst te kiezen! Ik ga voor je duimen dat er volgend jaar een leuk huisje op je pad komt. Dan kan het grote interieurshoppen beginnen ?

 5. evelien 13 december 2018 op 9:25 am - Beantwoord

  Wat een geweldige items!!
  Ik vind het donkerblauwe dekbed met toffe print helemaal geweldig.
  En de schelpjes stoel vind ik ook heel mooi.
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 13 december 2018 op 6:15 pm - Beantwoord

   Thanks! Ja, dat dekbed vond ik ook meteen geweldig. Wie weet dat ik die nog een keer echt koop ?

 6. Judith 13 december 2018 op 9:32 am - Beantwoord

  Ik ben echt verliefd op het velvet schelpstoeltje, wat een prachtig ding <3

  • Romy 13 december 2018 op 6:29 pm - Beantwoord

   Ja, zo leuk he?! Ik vind hem ook prachtig ?

 7. Irene 13 december 2018 op 10:15 am - Beantwoord

  Oh die schelpenstoel en die gele koeksklok vind ik geweldig! Ik vind een beetje kleur altijd leuk! Wij hebben nu echt nood aan een nieuwe douchestang (maar dat is blijkbaar best nog duur) en een whiteboard voor in de keuken. Haha 😀

  • Romy 13 december 2018 op 6:38 pm - Beantwoord

   Absoluut! Yay voor kleur in huis 🙂 Daar word ik ook altijd blij van.
   Hopelijk slaag jij snel voor een (betaalbare) douchestang en whiteboard 😉

 8. Lisa 13 december 2018 op 10:58 am - Beantwoord

  Ik dacht alleen maar, hé daar staat mijn fantastische petrolblauwe bank. Al hebben wij de Tom met losse poef eraan, maar ook Leen bakker. Maar geen moment spijt van, echt een gave kleur!

  Verder heb je leuke dingen genoemd, ik ben nog op zoek naar wat accesoires om het aan te kleden en dit is wel inspiratie.

 9. bychristiana 13 december 2018 op 11:19 am - Beantwoord

  Twee dingen trekken mijn aandacht; het Royal blue behang (w-a-u-w) en het essenza dekbedovertrek. Wij hebben twee overtrekken van essenza nu. Ze zijn niet heel goedkoop, maar echt van een geweldige kwaliteit, het is gemaakt van katoensatijn waardoor ze vrijwel zonder kreukels uit de was komen. De print die jij hier laat zien vind ik ook mooi. Ja, ik hou ook echt van kleurrijk wonen;-) ‘Mijn’ kleuren zijn blauw en emarald(groen).

  • Romy 13 december 2018 op 6:39 pm - Beantwoord

   Oh wat gaaf dat je deze bank hebt! Hij is ook echt prachtig. Ik dacht altijd een grijze bank te willen, maar vind deze stiekem ook wel heel erg gaaf 🙂
   Leuk om te horen dat je wat aan de inspiratie uit mijn artikel hebt!

  • Romy 13 december 2018 op 7:29 pm - Beantwoord

   Oeh, je maakt me eigenlijk nóg enthousiaster over het dekbedovertrek. Ik kende dit merk nog niet, maar het klinkt als geweldige kwaliteit. En dit patroon vind ik ook zo mooi <3
   Gave kleuren heb jij als favorieten! Op je blog heb ik al veel mooie foto's van jullie interieur gezien. Volgens mij heb je het prachtig ingericht 🙂

 10. Kirsten 13 december 2018 op 11:21 am - Beantwoord

  Herkenbaar wat je schrijft over urenlang rondneuzen in interieurwebshops, dat is echt de ideale bezigheid voor een regenachtige weekenddag. En wat een prachtige items heb je uitgezocht! De meeste zie ik zo terug in mijn droomhuis, vooral die petrolblauwe bank en die roze schelpstoel vind ik geweldig. Ik ben er zeker van dat je toekomstige huis een plaatje zal worden 🙂 Succes met de huizenjacht!

  • Romy 13 december 2018 op 7:31 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie! En inderdaad, er gaat niets boven zoeken naar leuke interieuritems op een regenachtige dag. Het zoeken naar items voor de collages in mijn artikel kostte wel even wat tijd, maar ik heb er heel erg van genoten om alle leuke items bij elkaar te zoeken 🙂

 11. Haydée 13 december 2018 op 8:53 pm - Beantwoord

  Ooh, die roze schelpstoel vind ik ook supermooi! Ik zie geregeld mooie dingen passeren van Sissy-Boy. Mijn salontafeltjes heb ik daar gekocht. En ja, de IKEA-lamp is echt een klassieker geworden. Ik heb hem in mijn keuken hangen. 😀

  • Romy 14 december 2018 op 12:09 am - Beantwoord

   Ja, Sissy Boy is volgens mij echt een geweldige winkel qua woonaccessoires. Ze hebben ook heel wat okergele items, een kleur die ik ook heel tof vind.
   Superleuk dat je de IKEA-lamp ook hebt! Ik kan me voorstellen dat hij in de keuken ook supermooi zal staan.

 12. Lianne 13 december 2018 op 11:10 pm - Beantwoord

  Zo leuk om te zien! Ik word al helemaal vrolijk van jouw toekomstige interieur 🙂 Mijn vorige appartement in Eindhoven was al heel kleurrijk van zichzelf, de vorige bewoonster had ook allemaal leuke kleuren op de muur geverfd of in elke kamer één muur kleurrijk behang geplakt, dus dat had ik lekker zo gelaten 🙂 Toen had ik zelf lekker veel roze/paarse interieur gekocht en inderdaad ook net zo’n donkerblauwe bank. Qua interieur en styling mis ik dat appartement nog steeds. Helaas gaat bloemetjesbehang of roze vaasjes niet meer als je met een jongen samenwoont, haha! Maar het voordeel is dat ik van mijn werkkamer dan wel weer een feestje qua styling kan maken 🙂

  • Romy 14 december 2018 op 12:11 am - Beantwoord

   Wat leuk om dat te horen! 🙂 En hoe leuk dat je appartement in Eindhoven van zichzelf al zo kleurrijk was. En roze en paarse accenten klinken ook geweldig! Zo te horen was dat helemaal jouw plekje.
   Haha, ik snap dat Stefan iets minder enthousiast zou worden van alles in het roze en met bloemetjes. Maar gelukkig kun je je in je werkkamer nog steeds flink uitleven met die kleuren en printjes 🙂

 13. Mariska 14 december 2018 op 10:12 am - Beantwoord

  Die roze velvet stoel uit het eerste plaatje vind ik wel heel erg leuk!

Recente blogs

Kringloopvondsten #3 | roze zomerjas, retro blikken & bestseller

18 juli 2018|Lifestyle|

Yes, het is weer zover! Ik heb wederom een bescheiden buit van mooie kringloopvondsten voor je opgespaard om te laten zien. Bijna elk weekend neem ik wel een kijkje bij 2 kringloopwinkels hier in de buurt. En ook de afgelopen weken kon ik natuurlijk niet de kringloopwinkel voorbijfietsen zonder even binnen rond te kijken. In mijn winkelmandje belandden de laatste tijd onder andere een lichtroze zomerjas, twee nostalgische blikken en een set pannenlappen (je zal ze maar nodig hebben!). Ik laat ze je graag zien. 

44 ideeën voor lijstjes in je bullet journal (of blog, of…)

18 september 2018|Lifestyle, DIY|

Lijstjes, wie is er nu niet gek op? En naast handige takenlijstjes en boodschappenlijsten zijn er nog veel meer lijstjes die je kunt opstellen. Kun jij wel nieuwe ideeën voor lijstjes voor je bullet journal of blog gebruiken? Of wil je gewoon je mooiste notitieboek eindelijk eens opvullen? Dan is dit misschien wel hét artikel voor jou. Ik deel 44 inspirerende ideeën voor lijstjes voor je bullet journal of blog (of voor waar dan ook). Dus heb je pen en papier in de aanslag? Let's go!

Inkiekje #106 | Kledingkast vol kleur, deuren dicht & zilte zeewier

11 maart 2024|Persoonlijk|

Als je iets een tijdje moet missen, ga je het nóg meer waarderen wanneer je het weer hebt. Dat kon ik opnieuw ervaren toen we deze week na twee maanden weer mét een kledingkast én met deuren in huis door het leven gaan. Wat een luxe! maar dat was niet het enige wat er deze twee weken speelde. Ik leerde ook een eetskill die me veel gênante situaties gaat besparen, waagde me voor het eerst in mijn leven aan een potje zeewier, verdiepte me in de wereld van de deurklinken en vergaderde op een wel héél mooi stukje Nederland. Spiek maar mee in dit zonnige Inkiekje.