Wish list mei 2023 3

Wish list | 13 kleurrijke dingen op mijn wil-ik-misschien-hebben-lijstje

 • 18 mei 2023
 • 5 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Zelf heb ik altijd een verlanglijstje liggen waarop ik random dingen noteer die ik misschien ooit zou willen kopen. Superhandig, om een paar redenen! Het helpt me de verleiding te weerstaan om dingen acuut te kopen. 1) Ik zet ze op mijn wish list en soms blijkt dan later dat ik het product helemaal niet zo hard nodig heb. 2) Als iemand een keer vraagt wat ik voor cadeauwensen heb, heb ik altijd iets te vragen (even voor de duidelijkheid: de kleine dingen van het lijstje dan). 3) Ik heb steeds een mooi doel om voor te sparen. Daarom een wish list dus! Dit zijn een paar kleine en (nogal) grote dingen die ik óf voor mijn verjaardag vraag óf waar ik zelf nog een hele tijd voor ga doorsparen.

Wish list mei 2023
 1. Samsung Galaxy S22 – T-Mobile: prijs afhankelijk van wel/geen abonnement. Een nieuwe telefoon staat héél hoog op mijn verlanglijstje. Mijn huidige telefoon begint steeds meer kuren te krijgen. Hoewel de accu nog prima werkt, is er een hoop op aan te merken. De camera is niet meer wat hij is geweest, regelmatig ben ik niet goed hoorbaar aan de andere kant van de lijn of gaat mijn telefoon onterecht niet over… Ik twijfel op dit moment tussen een telefoon van OPPO, LG, Samsung en Fairphone. Nu las ik online dat Samsung het qua camera’s erg goed doet. Ook biedt Samsung 5G (= lekker snel internet!) aan op diverse telefoons, dus ik neig op dit moment naar dat merk. Welk merk het ook wordt, ik kan niet wachten totdat ik een nieuw toestel in handen heb. Uiteraard omdat ik dan geen technische gebreken meer heb, maar ook omdat het qua camera volgens mij een enorme stap vooruit wordt.
 2. Blauwe taartvorm Emile Henry ø 24 cm ‘Feu Doux’ – Kookwinkel Oldenhof: € 31,90. Een wish list-item van een heel andere orde is deze taartvorm. We hebben wel een gewone springvorm, maar het lijkt me heel tof om ook een écht mooie taartvorm te hebben met een geschulpte rand. Daarmee ziet zelfs een ingezakte taart er nog uit om door een ringetje te halen, toch?!
 3. Geurstokjes ‘The Ritual of Sakura’ – Rituals: € 29,95. Ik vind het altijd wel wat chics hebben om zo’n Rituals-ding met geurstokjes in je toilet te hebben staan. Bij ons staat er een geurspray van Action, die uiteraard ook prima werkt, maar lang niet zo lekker ruikt en die ook niet net zo mooi is als dit ding. Je moet voor de Rituals-stokjes dan misschien zeker 15x zoveel neertellen als voor onze Action-spray, ik blijf mezelf inprenten dat het elke cent waard is. Ooit plemp ik vast mijn kont neer op een toilet met zo’n setje geurstokjes op het nisje. Al is het maar één keer om te ervaring hoe de Rituals-geurstokjes-op-je-plee-beleving in het echt is.
 4. Houten laptopstandaard ‘Vattenkar’ – Ikea: € 24,99. Als ik ooit een huis met een eigen thuiskantoor heb, dan moet er ook een nieuwe laptopstandaard komen. Mijn huidige standaard heeft drie jaar prima dienst gedaan (en heeft me enorm geholpen om ergonomisch te zitten), maar het kan allemaal ietsje professioneler. De standaard is namelijk net te laag, dus ik heb er een kookboek onder gelegd dat ik eens in een kerstpakket kreeg en dat ik qua inhoud totaal niet boeiend vond. Ooit bedacht als tijdelijke oplossing, maar inmiddels zijn we drie jaar verder en ligt ‘World of Veggies’ nog steeds onder de standaard. Tijd om een fatsoenlijke standaard te kopen! Deze van Ikea is totaal niet duur en ziet er ook nog best Pinterest-waardig uit, toch?
 5. Roze waterkoker ‘Kettle Retro’ – Create Store: € 54,95. Onze huidige waterkoker (een leuk blauw exemplaar) is niet meer op z’n mooist en begint helaas nogal te verkalken (en ja, ik heb alle grootmoeders-trucs al geprobeerd). Maar toen ik laatst online op deze roze waterkoker in retro-stijl stuitte, vond ik het niet eens erg dat het blauwe exemplaar mogelijk aan vervanging toe is. Dit roze ding zie ik al helemaal in onze keuken staan. Voorlopig blijft het bij verlangen en maken we gewoon onze blauwe waterkoker “op”. Maar ooit hebben we vast een roze ding staan!
 6. Blauwe jurk met bloemen ‘Talisa Dress Guava’ – King Louie: € 109,95. Eigenlijk koop ik bijna nooit meer nieuwe kleding. Zo’n beetje alles wat er nieuw bij komt in de kast, is tweedehands. Maar als ik iets nieuws koop, dan is het ongeveer 50% van de keren een item van King Louie. Ik ben dol op dit kleurrijke merk én ze hebben prachtige duurzame kleding. Zo is deze jurk gemaakt van viscose (een duurzamer alternatief voor polyester). En hij ziet er ook nog fantastisch genoeg uit om als feestjurk door te gaan, toch?! Aan de andere kant: aan bloemetjesjurken heb ik in mijn kledingkast geen gebrek…
 7. Nike Performance W NIKE REVOLUTION 6 NN VNVA hardloopschoenen – Zalando: € 64,95. Wat ik wel écht nodig heb, zijn nieuwe hardloopschoenen. Mijn huidige paar hardloopschoenen is al meer dan 12 jaar oud en ik heb in de tussentijd nooit laten checken of ik nog wel dezelfde schoenen nodig heb als toen ik 17 was. Shame on me! Deze lente wil ik eindelijk mijn leven beteren en nieuwe schoenen aan mijn voeten trekken. Wel iets met een kleurtje uiteraard! Wie weet worden het deze knalroze exemplaren.
 8. Bakplaat ‘Mabel’ met hoge rand – Westwing: € 16,99. De vraag ‘En wat vraag je voor je verjaardag?’ blijft altijd een lastige. Maar sinds een week weet ik er een fatsoenlijk antwoord op: een bakplaat met hoge rand. Een lekker praktisch en oerdegelijk cadeau, maar ik heb hier dus heel hard behoefte aan voor traybakes en om granola te maken.
 9. Sneakers Buffalo van vegan leer ‘RSE V2 Low’ – Zalando: € 99,99. Nog iets waar ik hoog nodig naar op zoek moet gaan, zijn goede schoenen voor de lente. Ik vind schoenen shoppen altijd een crime. Omdat ik vocht vasthoud in mijn voeten, kan ik helaas nooit de leuke sandalen en espadrilles aan waar heel Nederland ’s zomers rondloopt. Maar nu spotte ik online deze sneakers van vegan leer met een vrolijk kleurtje. En laten sneakers nu net meestal wel passen! Deze vrolijke sneakers staan bij dezen op mijn ‘weet weet ga ik ze nog eens kopen’-lijst.
 10. Boeket van kunstzijde ‘Coachella’ – Flowercrush: € 129,95. Kuch, vergeet het prijskaartje maar snel. De bloemen schijnen het waard te zijn. Bij meerdere influencers zag ik al boeketten van (nep)zijden bloemen in hun vlogs. Ik weet nog dat ik de eerste keer direct dacht “Dit wil ik ook!”, maar vervolgens moest slikken toen ik op internet zag hoeveel zo’n nepboeket kost. Dit roze boeket is nog één van de goedkopere exemplaren. Aan de andere kant heb je er wel jarenlang plezier van en kosten zes grote boeketten van de bloemist net zo veel geld. Dus wie weet doe ik hem mezelf nog eens cadeau voor een mogelijk nieuw huis.
 11. Voorraadpot met bamboe deksel ‘Ikea 365+’ – Ikea: € 5,99. Ook weer zo’n oerdegelijk ding waar ik wél heel blij van word: voorraadpotten/bakken. Ik raak nooit uit-gefantaseerd over het ordenen van lades, voorraadkasten en koelkasten. Bart ziet me alweer aankomen met het zoveelste ordenplan nadat ik geïnspireerd door dit Marie Kondo-artikel zelf een keuken-opruimhack wil toepassen. Voor de volgende aanval van acute opruimwoede zouden deze voorraadpotten best handig zijn. Iets meer orde in de ontbijtpotjes-la zou mij een gelukkige opruimmiep maken.
 12. BK Bourgogne Braadpan Ø 24 cm – fonQ: € 87. Wie mijn voorliefde voor roze accessoires kent, zal vast niet verbaasd zijn dat dit mijn ultieme braadpan-droom is. Jazeker, deze pan liet me voor het eerst dromen over braadpannen. Ik vind de pan zelfs zo mooi dat ik hem met liefde de hele dag op het fornuis zou laten staan. Gewoon voor de sier. Want deze pan is toch te mooi om achter deurtjes op te bergen?!
 13. Fluwelen kattenmand Designed by Lotte ‘Fluco’ – Wehkamp: € 38,49. Ik grapte laatst tegen Bart dat, als we ooit een huis met meer vierkante meters hebben, we wel het percentage ruimte dat bestemd is voor kattenspullen in stand moeten houden. Dat vraagt om meer kattenmandjes waar mijn kat uiteraard weer niet in gaat zitten. Dus nee, dit ding blijft voorlopig op de wish list staan. Eerst Pip maar eens trainen om dankbaar gebruik te maken van alle met zorg voor haar uitgezochte kattenmandjes 😉 Puntje bij paaltje vindt ze de vensterbank en de bol.com-doos waar haar kont met moeite in past toch het allerleukst.

Wat is jouw antwoord als iemand je de welbekende ‘Wat staat er op je wensenlijst?’-vraag stelt?

1

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 18 mei 2023 op 9:14 am - Beantwoord

  Bakplaat of brownie-bakplaat? Ik heb zo’n brownie tray en dat is een lekker handzaam ding, wat je natuurlijk ook voor granola en zo kan gebruiken, in kleinere porties. Ik vraag zelf meestal om een kado kaart, want ik weet het ook nooit. Ik heb dan ook geen wish list. Wat ik nodig heb, heb ik. Wel hebben we gespaard voor een nieuwe bakfiets en daar hebben al die kadokaarten aan meegeholpen. Ik denk dat je als je voor zoiets groots spaart, dat je dan het bedrag van de kaart die je krijgt op je spaarrekening moet zetten. Dan kom je niks te kort, én je spaart toch lekker door.
  (Wij hebben geurstokjes van de Hema op het toilet. Net iets luxer dan een spuitbus, maar wel iets fijner aan de prijs. Dan koop ik namelijk liever een goeie handcreme bij Rituals. Hoe lang zit je nou op het toilet te genieten van de geurstokjes …?

 2. Geke 18 mei 2023 op 10:25 am - Beantwoord

  Leuke lijst! Hopelijk kan je er een en ander van schrappen (als zijnde gekregen) binnenkort 🙂

  Wij hebben een keer van die Rituals geurstokjes gekregen en hadden ze in het toilet beneden gezet. Maar het rook zo sterk dat het gewoon tot boven in de kamers te ruiken was, zelfs met alle deuren dicht. Er zitten vaak ook nogal giftige stoffen in dit soort dingen dus ik pas er voortaan voor.

  Zelf vraag ik meestal dingen voor (in) de tuin 🙂 .

 3. Rianne 18 mei 2023 op 11:25 am - Beantwoord

  Ik heb net een roze kleurige waterkoker van mijn lijstje af kunnen strepen 🙂 Onze oude waterkoker deed het nog, maar het kalkfilter was kapot en nergens is meer een nieuwe te krijgen, echt bizar dat je dan je waterkoker vanwege het kalkfilter moet weg doen in deze tijd. Maar ja… het zorgde wel eindelijk voor een rozekleurige waterkoker. Spiek maar eens op de Lidl site, ze hebben een roze waterkoker met een vrouwengezicht met bloemen erop (ze lijkt op Frida Kahlo, maar dat mogen ze er denk ik niet bij zetten) Maar ik ben er wel mee in mijn nopjes 🙂 Verder staat er nog genoeg op mijn verlanglijstje, voornamelijk Barbie spullen die ik nog eens op de kop wil tikken voor het maken van een eigen Barbie huis op schaal.

 4. Iris 20 mei 2023 op 9:53 pm - Beantwoord

  Wat een leuke dingen! Ik heb toevallig laatst een heel mooi koffieapparaat gezien van het merk Create. Ik kende het nog niet, maar wat een leuke dingen heeft dit merk!

 5. Maaike 24 mei 2023 op 11:11 pm - Beantwoord

  Wat een hoop leuke items! Die waterkoker zou ik ook wel heel graag willen <3

Recente blogs

Blij Lijstje # 27 | Pippa-post, telefoonpilates & plasticleed

22 juni 2020|Persoonlijk|

Ik beleefde weer twee fijne weken met kleine en grote lichtpuntjes. Ik was voor het eerst sinds tijden weer in het Amsterdamse Bos te vinden en maakte meteen een tussenstop op mijn oude werk, wat best een gekke gewaarwording was. Verder leefde de huisvrouw in mij helemaal op van een scheerapparaat voor kleding, wisten mijn eigen (verstopte) spierballen me te verbazen en waagde ik me weer eens aan een lesje telefoonpilates. Yes, ik praat je graag bij in dit Blije Lijstje.

7 uitdagingen als introvert waar ik soms tegen aanloop

22 september 2021|Persoonlijk, Zelfliefde|

“Wat?! Ga je nu al weg? De borrel is pas net begonnen?”. Of “Goh, wat ben je stil! Gaat alles wel goed!”. En ook: “Waarom ga je niet eens mee op ons vriendenweekend? Gezellig joh!”. Ja sorry, ik ben introvert. Niet altijd is dat even handig en fijn. Dit zijn 7 uitdagingen als introvert waar ik regelmatig op stuit.

Kringloopvondsten #10: vrolijke tas, stoere kleding & roodborstje

2 februari 2019|Lifestyle|

Wauw, editie 10 alweer van mijn kringloopvondsten! En voorlopig ben ik nog niet klaar met shoppen bij de kringloopwinkel. Zeker nu er al heel wat geld in mijn uitzet gaat zitten, vind ik het een feestje om tweedehands spullen voor een fijn prijsje op de kop te tikken. Ik kwam ook de afgelopen weken met mooie vondsten thuis en laat je die graag zien. In deze editie van kringloopvondsten zie je onder andere de meest vrolijke tas ooit, een wel heel lief schilderij en twee stoere kledingstukken die je misschien niet snel bij mij zou verwachten.