Mijn leven stond de afgelopen weken grotendeels in het teken van verfrollers, schuurpapier, koppen thee drinken met stukadoors en heel wat andere verhuis- en klusperikelen. Van veel mensen kreeg ik de vraag hoe het er nu voor staat en of ik alvast een eerste glimp van mijn woning kan laten zien. Jazeker, dat doe ik met plezier! We zijn nog volop bezig, dus verwacht geen ingericht paleisje. Maar ik laat je met plezier een paar eerste foto’s zien en vertel je graag meer over hoe het ervoor staat met mijn eigen stekkie. Schiet het al een beetje op? En wanneer trek ik in mijn appartement in?

glimp van mijn woning vaker vrolijk
Zie hier het artikel in De Telegraaf met een foto van mij. De kop is toch wel een beetje ongelukkig gevonden, maar wel heel bijzonder om zomaar met mijn foto (en mijn nieuwe Ikea-servies) in de krant te staan.

Iets te optimistisch?

Mijn klus- en verbouwervaring was tot nu toe precies nul. Ik begon dan ook nogal optimistisch met klussen twee weken geleden. “Een paar muren verven, that’s it!“, verkondigde ik nog zo vrolijk tot de dag dat ik de sleutel kreeg. Mijn huisje is dan wel instapklaar, maar er is toch altijd meer te doen dan je denkt. In mijn hoofd waren alle muren wit, maar in werkelijkheid was één enorme muur zachtgeel. Ook was ik wc-slotloos en bleek plakfolie verwijderen met een föhn geen best idee, zo liet de barst in het raam ons even later zien. En zo zijn er nog wel meer kleine dingen die we ook aanpakken. Dan is dat ook maar mooi gedaan!

Projectmanager in de dop?

Mocht je verhuis- of verbouwplannen hebben, mijn beste tip is om even vrij te nemen. Ik had twee weken vrij genomen van mijn vaste baan, waardoor ik alleen nog wat freelance klussen had lopen en me verder op het kluswerk kon storten. Echt vrij voelde het niet met alles wat er gedaan moest worden, dus achteraf ben ik blij dat ik niet ook nog mijn werk erbij had. De ene dag kwam iemand internet installeren, de andere dag werd een muur gestukt en op weer een andere dag werd mijn matras bezorgd. Tel daar de vele ritjes naar Gamma bij op, en je begrijpt vast waarom ik me soms een ware projectmanager voelde. Maar alles met een mooi doel voor ogen natuurlijk!

De woonkamer en keuken

Ik heb de luxe dat mijn appartement een paar jaar geleden volledig is verbouwd. Mijn keuken en woonkamer vormen samen één grote ruimte met veel licht. Precies wat ik zo graag wilde! De strakke keuken zat er al in en is helemaal mijn ding. Inclusief een fornuis met zes pitjes, waar ik toch echt eens de keukenprinses in mij moet zien te ontdekken. Aan de keuken hoefde niets te gebeuren, maar de wand achter de keuken heb ik volledig laten stuken en wit laten verven. Over de hele breedte van het aanrecht komt een witte achterwand. Nog best wel een klus, maar dan heb ik wel echt een keuken naar mijn smaak. De andere muur in de woonkamer hebben mijn vader en ik babyblauw geverfd.

De okergele logeerkamer

Alle muren zijn inmiddels van een kleurtje voorzien. De zachtgele kleur is weg en de basis is nu overal wit. Alle deuren zijn nu “stralend wit” (zo heet de kleur!), net als de radiatoren en de muren. In elke kamer ben ik op één muur losgegaan met een kleurtje: babyblauw, oudroze en okergeel. Vooral met de okergele muur in de logeerkamer ben ik nogal in mijn nopjes. Grappig detail: ik had eerst een andere kleur geel uitgezocht die zelfs ik veel te fel vond. Ik schrok me een hoedje toen het eerste hoekje van de muur opeens fluorescerend geel kleurde (zie de middelste foto’s). Uiteindelijk heb ik stug door geverfd om er de volgende dag een warm okergeel kleurtje overheen kon gooien (zie de onderste foto hierboven). Die is wel helemaal mijn ding!

Oudroze slaapkamer met een héérlijk matras

De muur in de slaapkamer heb ik geverfd in een oudroze tint. Dat kostte me wat twijfels van tevoren, maar uiteindelijk ben ik helemaal blij met het resultaat. Het matras, dat ik overigens nog lekkerder vind slapen dan een hotelbed, ligt al klaar om gebruikt te worden. Voor het ledikant moet ik Beter Bed nog eens lief aankijken in de hoop dat ze dat ook snel komen bezorgen. Verder ga ik een stoel, een kastje en wat plankjes met lijsten aan de slaapkamer toevoegen. Ook komen er oudroze gordijnen te hangen om het sfeertje compleet te maken.

De grote behanguitdaging

De andere kleine kamer wordt mijn hobby/werkkamer. Die kamer had ik in gedachten jaren geleden al volledig ingericht en nu kan ik daar eindelijk écht mee aan de slag. Dit weekend ga ik met een vriendin een muur behangen met fleurig behang. Dat wordt nog een uitdaging, want ik heb nog nooit in mijn leven ook maar iets behangen. Ach, met een rol van 10 meter behang voor een muur van 4 meter kunnen we onszelf heel wat foutjes permitteren. Ook komt in deze kamer mijn Pax-kledingkast te staan. Nu nog dit weekend de tijd nemen om met de software daarvoor te gaan prutsen.

klussen in woning vaker vrolijk

Geduld is een schone zaak

Van veel mensen krijg ik de vraag wanneer ik klaar ben en in mijn appartement intrek. Tja, geduld blijkt wel een schone zaak met een verhuizing. Ik ben toch afhankelijk van onder andere leveranciers, opmeters en meubelwinkels. Gelukkig heb ik de luxe dat ik bij mijn ouders woon (die me waarschijnlijk liever over een maand dan morgen weg hebben, toch mam?!) en kan afwachten totdat het meeste staat in mijn appartement. Hopelijk is dat ergens in april. Het is vooral nog een kwestie van wat kleinere klusjes doen, (geduldig?) wachten op een aantal meubels en heel veel opruim-, uitzoek- en schoonmaakklusjes klaren. In de tussentijd droom ik alvast weg bij mijn eigen woondromen en fantaseer ik er lustig op los. Wat zie ik uit naar mijn eigen huisje!

In welke kleur zou jij je muur het liefst verven?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Judith 22 maart 2019 op 6:50 am - Beantwoord

  De oudroze kleur vind ik echt prachtig! Heel leuk om je verhuizing zo te kunnen volgen 🙂

  • Romy 24 maart 2019 op 8:43 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook helemaal blij met hoe die kleur heeft uitgepakt.

 2. Darina 22 maart 2019 op 6:54 am - Beantwoord

  Wat een leuke update. En wat een mooie kleurtjes heb je gebruikt. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.

  • Romy 24 maart 2019 op 8:43 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik kan ook niet wachten om het resultaat te laten zien over een tijdje 🙂

 3. Sofie 22 maart 2019 op 7:28 am - Beantwoord

  Wauw, wat een mooi huis heb je, mooie lichtinval!! Je gaat er heerlijk wonen.

  • Romy 24 maart 2019 op 9:04 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook onwijs blij met hoe licht mijn woning is. Echt heel fijn 🙂

 4. Carolien 22 maart 2019 op 7:37 am - Beantwoord

  Wauw die oudroze kleur is echt heel erg mooi! Zeker ook een kleurtje die ik zelf zou willen.

  • Romy 24 maart 2019 op 9:05 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vond het eerst best spannend om mijn muur in die kleur te verven, maar ben uiteindelijk echt heel blij met het resultaat 🙂

 5. Audrey 22 maart 2019 op 7:54 am - Beantwoord

  Het ziet er echt al prachtig uit! Lekker afwachten tot er genoeg staat om er te kunnen leven is inderdaad een aanrader. Voelt het toch wat minder als kamperen.

  Succes met behangen. Ik heb het ook nog nooit gedaan, maar het lijkt me een hele uitdaging 😉

  • Romy 24 maart 2019 op 9:06 am - Beantwoord

   Inderdaad! Juist omdat ik nog bij mijn ouders woon, vind ik het niet nodig om in mijn eigen huisje te kamperen. Dan wacht ik liever af totdat het meeste er staat 🙂
   Dankjewel! Ik ben ook benieuwd hoe het mij met behangen zal vergaan 😉

 6. Jantine 22 maart 2019 op 7:57 am - Beantwoord

  Het wordt mooi! En door dat klussen maak je je een huis ook echt eigen, vind ik altijd.
  Succes verder!
  Groetjes,
  Jantine

  • Romy 24 maart 2019 op 9:06 am - Beantwoord

   Dankjewel! En dat is zeker waar, juist doordat mijn vader en ik veel zelf doen in huis, voelt het huisje wel echt eigen.

 7. Lesley 22 maart 2019 op 8:11 am - Beantwoord

  Die oudroze kleur is echt prachtig! Leuke update weer. Ja het kost altijd meer tijd dan je verwacht hihi. En met een eigen huis ben je nooit klaar ?

  • Romy 24 maart 2019 op 9:07 am - Beantwoord

   Haha inderdaad! Ik denk dat ik over een jaar nog steeds met spullen aan het schuiven ben in huis, omdat ik dan weer andere dingen mooi vind 😉

 8. Henriette Meijer 22 maart 2019 op 8:15 am - Beantwoord

  Wat een mooi resultaat! Succes met de verhuizing. En veel woonplezier.
  Groetjes,
  Henriette

  • Romy 24 maart 2019 op 9:07 am - Beantwoord

   Dankjewel! Met het woonplezier gaat het vast helemaal goed komen 🙂

 9. Tineke 22 maart 2019 op 8:24 am - Beantwoord

  Wat een mooie kleuren op de muur, ziet er al veelbelovend uit! Veel plezier met klussen en inrichten!
  Liefs

 10. Naomi 22 maart 2019 op 8:29 am - Beantwoord

  Prachtig zeg! Ik houd van rust in huis en ik vind het leuk om te zien hoe dat dus ook kan met kleur, als je het maar goed doet. Ben benieuwd hoe het er straks uitziet als het helemaal is ingericht enzo!

  • Romy 24 maart 2019 op 9:10 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je ziet dat je ook met kleuren een rustige sfeer kunt creëren. Dat kan inderdaad prima, zolang je een beetje vasthoudt aan een bepaald kleurenpalet en alles een beetje bij elkaar uitzoekt 🙂 En de tint die je kiest, maakt ook al uit natuurlijk. Ik had eerst een fluorescerend gele kleur op de muur en dat zag er toch wel iets minder rustig uit dan dit okergeel, haha.

 11. Ilona Wielinga 22 maart 2019 op 9:07 am - Beantwoord

  Wat onwijs leuk om te zien. Heerlijk ook al die kleurtjes, pas echt bij je!

  • Romy 24 maart 2019 op 9:11 am - Beantwoord

   Dankjewel! Wat leuk om te horen dat je de kleuren echt bij mij vindt passen 🙂

 12. Janne 22 maart 2019 op 9:13 am - Beantwoord

  Oh, wat wordt het mooi! Wat fijn dat je de tijd kunt nemen om alles mooi naar je zin te maken. Je hebt zo’n mooi licht huis, wat heerlijk.
  Succes met het behangen! Ik heb ooit samen met mijn tante twee muren behangen met bloemetjesbehang waarvan het patroon door moest lopen naar de volgende strook behang. Het was even puzzelen, maar uiteindelijk lukte dat ook prima. Zolang je muur glad is, je goede lijm hebt en stevig behang, komt het prima in orde.

  • Romy 24 maart 2019 op 6:55 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie over mijn huisje! Vandaag heb ik me met mijn vriendin aan het behangen gewagen en dat ging verrassend goed. Zoals je zegt, het is best wel een puzzel, maar uiteindelijk gaat het wel. Nu moet ik wel zeggen dat mijn vriendin heel handig is met behang en dat het al enorm scheelde dat zij hielp. Superfijn!

 13. Johanne 22 maart 2019 op 9:13 am - Beantwoord

  Oudroze ??? zo mooi geworden!! Dat is ook echt een kleur die ik in huis zou willen hebben. Denk dat ik voor nu eerst voor een mooie mintgroen of (het enorm hippe) jungle groen zou gaan.

  • Romy 24 maart 2019 op 6:56 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook zo blij met hoe het oudroze is geworden. Vond het best spannend van tevoren, maar het is eigenlijk mooier dan ik had gedacht. Mintgroen en junglegroen zijn trouwens ook heel tof! Ik weet zeker dat dat geweldig zal staan in huis. Ik zeg: doen! 🙂

 14. Geke 22 maart 2019 op 9:16 am - Beantwoord

  Het wordt echt mooi, al die vrolijke kleuren!
  (Haha, ik moest indertijd ook zo lachen met de namen die aan ‘wit’ gegeven worden: eierschaalwit, parelwit, witte zijde,… )
  Ik ben al benieuwd naar verdere updates, leuk om zo al even te mogen binnenkijken 🙂

  • Romy 24 maart 2019 op 6:58 pm - Beantwoord

   Haha, al die namen zijn inderdaad hilarisch soms. Een paar weken geleden sprak ik met mijn deurenschilder en had hij het over 9010. Ik dacht eerst steeds “Huh, wat?!”, maar dat is blijkbaar dé meest gebruikte tint wit. Haha, weer wat geleerd!

 15. Meaghan 22 maart 2019 op 9:26 am - Beantwoord

  Zo leuk om deze update over je huis te lezen! Wat een prachtige kleuren heb je gekozen. Vooral dat oudroze vind ik echt prachtig. Leuk om op deze manier even binnen te kijken. En gaaf dat je met een artikel in de krant staat! Daarover gesproken, er is volgens mij in de metro ook over jouw artikel geschreven door een columniste. Dat zag ik vanochtend in de krant staan! Die column had toevallig ook de titel ‘vrouw’ en daar benoemd de betreffende columniste ook de titel van het artikel over jou. Ik had de column in een ‘ fysieke’ krant gelezen, maar ik heb het even voor je opgezocht! Bij deze de link naar de column: https://www.metronieuws.nl/Columnisten/2019/03/vrouw

  Volgens mij heeft ze het over jou? 😉

  • Romy 24 maart 2019 op 6:59 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve bericht! En wat tof dat je de column even linkt. Die had ik nog niet gezien, maar de vermelding is inderdaad naar het stukje met mijn foto. Superleuk! 🙂 Dankjewel voor de tip!

 16. Mirjam 22 maart 2019 op 9:41 am - Beantwoord

  Wat een prachtige kleuren! Hopelijk gaat het allemaal wat opschieten en kun je voor Pasen in je nieuwe huis wonen. Ik denk dat ik voor okergeel zou gaan, dat is sinds een jaar of 2 mijn lievelingskleur. Maar voorlopig blijf ik nog wel even bij mijn ouders wonen 😉

  • Romy 24 maart 2019 op 7:00 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik hoop ook dat ik over een aantal weken (waarschijnlijk midden/eind april) echt in mijn woning kan intrekken. Zeker nu ik wat spullen aan het verzamelen ben voor in huis, begint het steeds meer te kriebelen 🙂
   Okergeel is ook echt een mooie kleur, ook voor bijvoorbeeld een woonkamer. Ik heb steeds als ik mijn logeerkamer binnenloop het gevoel dat de zon daar net wat meer schijnt dan in de rest van mijn huisje. Puur door de kleur! 🙂

 17. Lianne 22 maart 2019 op 10:31 am - Beantwoord

  Wat leuk al die verschillende kleurtjes! In mijn appartement elke kamer ook voorzien van één muur met een leuk behang of kleurtje. Voor in mijn werkkamer nu wil ik ook één muur roze verven of gewoon lekker alles roze, daar ben ik nog niet over uit.. Misschien dat ik nog eens een keer in de woonkamer een mooi blauw kleurtje op de muren wil verven. Voor in onze slaapkamer straks wil ik wel iets moois op de muren waar we ons samen in kunnen vinden. Lastig als je samenwoont, maar oké, alles heeft voor- en nadelen!

  • Romy 24 maart 2019 op 7:04 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat jij ook in je vorige appartement in alle kamers één muur had geverfd of behangen. Ik vind dat altijd wel wat hebben. Ik ben heel benieuwd voor welke kleur jullie zullen kiezen voor de slaapkamer. Er zijn volgens mij heel wat mooie kleuren te vinden die ook voor mannen prima kunnen, net afhankelijk van waar Stefan van houdt natuurlijk 😉 Mintgroen bijvoorbeeld. En blauw is natuurlijk ook altijd heel mooi, voor welke kamer dan ook. Iemand vertelde me laatst dat blauw staat voor ‘rust’ en dat daarom veel mensen het in huis gebruiken. Toen ik daar even over nadacht, kon ik me er eigenlijk wel in vinden 🙂

 18. Marjolijn 22 maart 2019 op 10:45 am - Beantwoord

  Leuke update. Het wordt in elk geval kleurrijk. Ik had ook niet anders van je verwacht. Als je leuke foto’s gaat maken dan heb je altijd een bijpassende achtergrond bij de hand……..

  • Romy 24 maart 2019 op 7:05 pm - Beantwoord

   Haha, dat is inderdaad wel een leuke bijkomstigheid. Ik zit nooit meer om een gele, blauwe of roze achtergrond verlegen 😉

 19. Anouk 22 maart 2019 op 11:06 am - Beantwoord

  Mijn muren zijn lichtgroen en daar ben ik helemaal gelukkig mee! Ik zou nog graag eens een muur donkergroen verfen!

  • Romy 24 maart 2019 op 7:05 pm - Beantwoord

   Wat tof! Ik vind groen ook echt een mooie kleur, zowel licht- als donker- als mintgroen. Donkergroen geeft volgens mij ook echt veel sfeer in huis. Dat wordt vast prachtig.

 20. Anna 22 maart 2019 op 11:15 am - Beantwoord

  Leuk dat we alvast een voorproefje krijgen! Ik vind de oudroze kleur in de slaapkamer echt prachtig, wauw 😀

  • Romy 24 maart 2019 op 7:06 pm - Beantwoord

   Dank je! Ik ben ook echt blij met hoe die kleur heeft uitgepakt 🙂

 21. Shirley 22 maart 2019 op 11:20 am - Beantwoord

  Je hebt echt hard gewerkt. De lichtroze kleur vind ik heel tof! Hopelijk worden al je meubels snel geleverd, dan kun je van je huis gaan genieten, in plaats van er steeds hard te werken.

  In mijn huis zijn alle muren wit, nog van de vorige bewoner (die heeft hier amper gewoond, dus ik hoefde niet te schilderen). In mijn nieuwe huis zijn de muren een beetje geelwit. Ik zou ze liever grijswit hebben, maar we zijn te lui om ze te schilderen, dat bewaren we voor een volgend huis.

  • Romy 24 maart 2019 op 7:08 pm - Beantwoord

   Dank je! Deze week komen waarschijnlijk mijn bed en eettafel, dus langzaam maar zeker wordt het al wat. Helemaal leuk!
   Ideaal dat jij niet hoefde te schilderen in je huis! En ik kan me voorstellen dat jullie het geelwit even laten voor wat het is. Schilderen is nog best een klus en dat kun je ook altijd over een paar jaar alsnog doen als de muur tegen die tijd toe is aan een nieuw laagje 😉

 22. Evelyne 22 maart 2019 op 1:06 pm - Beantwoord

  Het is mooi geworden Romy! *me, a bit jealous* 😉

 23. Ling 22 maart 2019 op 1:13 pm - Beantwoord

  Mooie kleuren allemaal! Jouw huis wordt een paleisje!

  • Romy 24 maart 2019 op 7:09 pm - Beantwoord

   Dank je! Het voelt ook nu al echt als mijn eigen fijne plekje 🙂

 24. Irene 22 maart 2019 op 8:34 pm - Beantwoord

  Oooh zo vrolijk al die kleurtjes! Ben fan! Past ook echt bij jou! Ben ook super benieuwd naar de rest van je interieur als het allemaal staat. En zalig dat je het allemaal zelf gedaan hebt. Is niet simpel hé! Wij hebben in huis eigenlijk alleen maar witte muren maar als onze gang geverfd gaat worden, wordt ie ook roze (met glitters!!!). Kan al niet wachten om er aan te beginnen ^^

  • Romy 24 maart 2019 op 7:10 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve berichtje! <3 En oh wat tof, een roze muur met glitters! Ik ben stiekem nu al heel benieuwd naar het ongetwijfeld supermooie resultaat 🙂

 25. Saskia 22 maart 2019 op 8:50 pm - Beantwoord

  Leuk om zo een kijkje te nemen in je nieuwe huisje. In ons oude flatje hebben wij ook echt gedurfde kleuren gehad. Rood, groen, geel.. Nu hebben we meer neutrale kleuren 🙂

  Veel klusplezier nog!

  • Romy 24 maart 2019 op 7:10 pm - Beantwoord

   Wat tof, die gedurfde kleuren in huis! Maar neutrale kleuren vind ik ook hartstikke mooi. Het heeft allemaal wel wat 🙂

 26. Laurine 22 maart 2019 op 9:07 pm - Beantwoord

  Zo leuk al de kleurrijke muren, dat brengt meteen meer leven in je huis! Zelf is mijn slaapkamer in een zachte lichtgroene kleur geverfd, heel aangenaam en na al die jaren ben ik het nog steeds niet beu!

  • Romy 24 maart 2019 op 7:15 pm - Beantwoord

   Wat mooi, zo’n lichtgroene kleur! Inderdaad prachtig voor op de muur en volgens mij ook wel een rustgevend kleurtje 🙂

 27. Josephine 22 maart 2019 op 11:16 pm - Beantwoord

  Leuk dat je een update geeft, Romy! Ik vind het roze best mooi, dat had ik niet zo verwacht. Lekker rustgevend voor de slaapkamer. Ik ben benieuwd naar je volgende stappen en de behangperikelen. Maak je ook een foto als je jezelf in een ingesmeerde rol hebt geplakt? 😀 😉