mantel1 1

Outfit | Een knalroze mantelpakje?!

 • 13 juli 2018
 • 39 Reacties
Categorieën: Outfits

Als klein meisje zag ik mezelf al rondlopen in een strak mantelpakje en op torenhoge hakken. Mét een mooie kokerrok natuurlijk – niet te vergeten! Dat leek me toen het toppunt van volwassenheid. Die (oké iets minder hoge) hakken heb ik inmiddels en de langverwachte kantoorbaan ook (nog maar 2,5 weken, maar dat terzijde!), maar een mantelpakje had ik nog niet in mijn kast hangen. Tot deze week, want inmiddels hangen er een knalroze blazer én een kokerrok te pronken in mijn kast. En dus raapte ik al mijn volwassenheid bij elkaar en trok ik deze chique outfit aan. Ik laat je mijn outfit zien – ook zonder kokerrok, maar daarover later meer!

knalroze mantelpakje opposuits

Roze, altijd een goed idee! 

Naar kantoor ga ik uiteraard niet met afgetrapte sneakers en een spijkerbroek vol gaten. Daar zou ik alsnog – uit beleefdheid – vast geen opmerkingen over krijgen, maar ik kan me zo voorstellen dat mijn collega’s me enigszins verbaasd zullen aankijken als ik in mijn oude kloffie achter mijn bureau plaatsneem. Meestal draag ik dan ook nette jurkjes naar kantoor, vaak met een panty en een net jasje. En met een kleurrijke twist, want een zwarte kantooroutfit is niet alleen geweldig onhandig in combinatie met een witte kat, maar zou ook niet echt mij zijn. Nee, maak er knalroze van en ik ben al een stuk enthousiaster.

knalroze mantelpakje opposuits

Een vrolijke outfit naar kantoor

En toen was daar een pakketje met een knalroze mantelpakje. Of nou ja, dat kwam niet zomaar aanwaaien natuurlijk! Via mijn blog kwam ik in contact met het merk OppoSuits, dat pakken verkoopt voor mannen en vrouwen die wél lekker opvallend zijn. Vooral de zomerpakken van OppoSuits voor vrouwen trokken mijn aandacht. Ik twijfelde nog even om voor het mantelpakje met sterreclameprint te gaan en ook het pakje met flamingo’s wist mijn aandacht wel te trekken. Maar uiteindelijk ging ik toch voor het iets neutralere (oké, die term is in deze context wel héél relatief!) knalroze mantelpakje. Een pak naar mijn hart!

Het mantelpakjesdebuut en 2 outfits

Begin deze week vond ik het tijd voor mijn mooie mantelpakje om zijn (of haar?) debuut te maken op kantoor. Helaas verliep dat wel iets stroever dan verwacht. Ik had het mantelpakje in maat XS besteld, maar de rok was wat ruim in mijn taille. Niet zo charmant! Ook kwam ik erachter dat er een klein labeltje van OppoSuits zichtbaar op de rok is genaaid. Hoewel ik de naam van het merk geweldig vind, vind ik het zelf fijner om dat merkje van de buitenkant af te halen. Het jasje vond ik wel meteen al geweldig. Ik combineerde het met een geruit rokje en vertrok zo knalroze en wel naar kantoor. Hieronder laat ik je graag beide outfits (met en zonder kokerrok) zien.

knalroze mantelpakje opposuits
knalroze mantelpakje opposuits
knalroze mantelpakje opposuits

Een mantelpakje, yay of nay?

Mijn favoriet is toch de outfit met het zwarte rokje. Ik vind dat net iets vlotter staan en voel me voor een gewone werkdag iets te formeel gekleed in zo’n heel roze pak. Met het jasje op zich ben ik overigens heel blij. Zit heerlijk, staat fleurig en geeft mijn dag een beetje kleur! Zeker gecombineerd met een niet heel net rokje vind ik het een tof item. Maar mocht ik ooit voor mijn nieuwe baan naar een congres met nette hoogleraren en andere bestuurders gaan, dan trek ik alsnog met veel plezier het totale fleurige mantelpakje uit mijn kast. Moet ik alleen nog iemand met naaitalent vinden, die de rok bovenaan een beetje kan innemen. Ehm, mam…?

Colbert en kokerrok: OppoSuits
Zwart-witte rok: New Yorker
Top met kant: C&A
Panty: Primark
Schoenen: OTTO

Wat draag jij meestal naar je werk of naar een nette gelegenheid?

Het mantelpakje heb ik ontvangen van OppoSuits.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 13 juli 2018 op 6:47 am - Beantwoord

  Een heel mooi jasje. Ik vind het ook mooier staan met het zwarte rokje. Ik draag vaak een jeans of pantalon naar het werk met een blouse, wat ik zelf wil eigenlijk 🙂

  • Romy 14 juli 2018 op 9:33 am - Beantwoord

   Dankjewel! Een jeans of een mooie pantalon is inderdaad ook perfect om naar het werk te dragen. In ieder geval alleen al fijn als je zelf je outfit voor naar werk kunt uitkiezen 🙂

 2. Leuke outfits! Vooral die met het zwart witte rokje.

 3. Hermien - KouweKleren 13 juli 2018 op 8:22 am - Beantwoord

  Prachtig hoe jij je (Legally Blonde?) jeugddroom helemaal waarmaakt in dit pak!

  • Sabine 13 juli 2018 op 8:11 pm - Beantwoord

   Hahaha, ik dacht ook gelijk aan deze film toen ik roze mantelpakje las. Geweldig!

  • Romy 14 juli 2018 op 9:34 am - Beantwoord

   Oeh, dat is wel een toepasselijke film bij deze outfit inderdaad! 🙂 Thanks voor je leuke reactie!

 4. Daenelia 13 juli 2018 op 8:26 am - Beantwoord

  Je mag mijn chihuahua wel lenen, hoor. ? Blazers en jasjes zijn niet mijn ding, ze staan me gewoon niet zo leuk. Bij jou past het echt. En zelf zou ik er dan sowieso een broek bij dragen.

 5. Margo 13 juli 2018 op 8:33 am - Beantwoord

  EEN HELE DIKKE YAY!! Staat je geweldig! Dat roze knalt van je af, I love it. Ik kan altijd vrij casual naar m’n werk, alleen met afspraken doe ik vaak een blouseje aan. Net wat professioneler. Naar nette gelegenheden draag ik altijd een jurkje, lekker vrouwelijk, hou ik van 😀

  • Romy 14 juli 2018 op 9:35 am - Beantwoord

   Dankjewel! Haha, een chihuahua zal het vast helemaal afmaken 😉 Met een broek staat zo’n blazer ook leuk, denk ik. Misschien is dat een goed excuus voor mij om nog eens naar een mooie zwart-witte pantalon op zoek te gaan 😉

  • Romy 14 juli 2018 op 9:37 am - Beantwoord

   Zo leuk, je enthousiaste reactie op mijn outfit! Dankjewel! 🙂
   En lang leve dat soort vrouwelijke jurkjes inderdaad! Die draag ik zelf ook gewoon naar mijn werk. Maar verder ben ik ook wel blij dat ik kan dragen wat ik wil. Ik loop net zo lief rond in een knalgeel zomerjurkje (wel met een jasje eroverheen dan) als in een keurig mantelpakje 😉

 6. Geke 13 juli 2018 op 9:12 am - Beantwoord

  Ik vind het je ook helemaal super staan! De combinatie inderdaad met het andere rokje nog net iets leuker.
  Maar misschien kan je het roze rokje dan als het ingenomen is, dragen met iets meer casual?

  Ik heb wel een paar blazertjes die ik veel te weinig draag – goed voornemen om dit vaker te doen. Geen rokjes hier, niet erg handig als je een tuin moet opmeten 🙂

  • Romy 14 juli 2018 op 9:39 am - Beantwoord

   Dankjewel! En wel een goed idee inderdaad om de rok iets meer casual te dragen. Ik kan het rokje natuurlijk ook, net als de blazer, combineren met iets anders. Eerst maar eens innemen en dan kan ik hopelijk naar hartelust aan het combineren slaan 🙂
   Zelf vind ik blazers vaak prachtig staan. Die zou ik zeker iets vaker aantrekken 🙂 Ik vind ze ook ideaal voor de winter, omdat ik dankzij blazers mijn zomerse jurkjes het hele jaar door kan dragen 😉

 7. Mariska 13 juli 2018 op 9:18 am - Beantwoord

  Ik vind het er heel leuk uitzien! 🙂 Sowieso een roze blazer is leuk en goed te combineren.

 8. evelien 13 juli 2018 op 9:36 am - Beantwoord

  Super leuke outfits! Het mantel pakje is echt super leuk, ik vind het ruiten rokje ook onwijs leuk. <3
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 14 juli 2018 op 9:39 am - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 En inderdaad, zo’n blazer is makkelijk te combineren met heel veel items 🙂

  • Romy 14 juli 2018 op 9:39 am - Beantwoord

   Wat leuk om dat te horen! Dankjewel! ♥

 9. Johanne 13 juli 2018 op 10:12 am - Beantwoord

  Roze staat jou zó goed! Die kleur is echt gemaakt voor jou. Vind je outfit met je zwart/witte rokje ook leuker, maar helemaal roze vind ik ook super gaaf. Ik zou zelf heel graag nog een zuurstokroze pak willen, maar in plaats van een rok een pantalon. Meestal draag ik tijdens iets nettere gelegenheden wat simpele jurkjes die ik in de kast heb liggen. Altijd als ik jouw outfits zie voel ik me weer helemaal geinspireerd om op zoek te gaan naar knalkleuren!

  • Romy 14 juli 2018 op 9:42 am - Beantwoord

   Dat roze goed bij mij past, is een reactie naar mijn hart! 🙂 Leuk om te horen, want ik heb nogal wat roze items in mijn kast hangen 😉
   Oeh, een knalroze broekpak klinkt ook heel gaaf. Ik weet zeker dat het je super zal staan.
   En hoe leuk dat ik je kan inspireren om naar kleurrijke items te zoeken. Een collega van mij zegt dat ook weleens en het maakt me oprecht heel blij om dat te horen 😀

 10. Sandra 13 juli 2018 op 10:28 am - Beantwoord

  Super leuk dat je dit mantelpak heb mogen ontvangen! Het staat je ontzettend goed! Jammer dat de rok te groot is. Hopelijk kan iemand hem voor je innemen zodat hij alsnog goed past. 🙂 Maar ik vind de outfit met het andere rokje ook erg leuk staan hoor! Naar een nette gelegenheid draag ik het liefst een jurkje. Dat is eigenlijk altijd wel goed!

  • Romy 14 juli 2018 op 9:43 am - Beantwoord

   Dankjewel! Dat met het innemen gaat vast wel lukken en dan kan ik hopelijk het hele mantelpakje dragen 🙂
   Een net jurkje is inderdaad ook altijd goed! Dat is ook wat ik meestal draag naar nette gelegenheden en daar voel ik me eigenlijk altijd wel fijn in.

 11. Lianne 13 juli 2018 op 11:32 am - Beantwoord

  Wat gaaf, zo’n mantelpakje! En dan vooral roze inderdaad 🙂 Zoiets zou ik ook nog ooit wel eens willen dragen, maar helaas kan ik zoiets op mijn werk niet aandoen. Op mijn werk is het juist simpele shirts en spijkerbroek. Daarom vind ik het jammer dat ik er nooit eens op het werk echt mooi uit kan zien, maar dat komt ooit nog wel als ik straks fulltime ondernemer ben 🙂

  • Romy 14 juli 2018 op 9:44 am - Beantwoord

   Precies! Als je je straks fulltime op je eigen onderneming stort, kun je hopelijk naar hartelust mooie mantelpakjes, jurkjes en rokjes dragen. En extra leuk als je die ook nog eens in een mooie roze kleur kunt vinden natuurlijk! 😀

 12. Marije 13 juli 2018 op 12:33 pm - Beantwoord

  Een mooie zwarte kokerrok staat er ook leuk onder!

  Heel leuk jasje!

 13. Haydée 13 juli 2018 op 2:08 pm - Beantwoord

  Leuk! Zo’n knalroze mantelpakje is helemaal iets voor jou! 🙂

  • Romy 14 juli 2018 op 9:48 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik voelde me in deze kleur ook echt op en top mezelf 🙂

 14. Lesley 13 juli 2018 op 5:03 pm - Beantwoord

  Vind hem met de zwarte rok ook het leukst staan inderdaad! Top outfit hoor

 15. Irene 13 juli 2018 op 7:08 pm - Beantwoord

  Mijn favoriet is ook die met het zwarte rokje! Echt zo mooi! Staat je ook super goed die kleur! Ik heb echt nog nooit zoiets gedragen en naar mijn werk lijkt het me ook wat raar omdat iedereen super casual gekleed is (blote voeten soms dus ja). Al is dat dan misschien net dubbel leuk. Maar het lijkt me wel eens fijn om je zo wat chiquer op te kleden 🙂

  • Romy 14 juli 2018 op 9:50 am - Beantwoord

   Dankjewel! 😀
   Haha, misschien juist leuk om dan eens flink overdressed in mantelpakje naar je werk te gaan. Je krijgt er vast wel leuke reacties op dan 🙂

 16. yvonne 14 juli 2018 op 10:19 am - Beantwoord

  Wat een geweldige kleur! Staat je echt heel mooi. Leuk gecombineerd ook met de zwarte geruite rok. Zelf zou ik het gehele pak niet aantrekken met een zwarte panty maar met een huidskleurige. ( Of is dat te informeel naar je werk?) Je hebt prachtige benen en die mag je laten zien!

  • Romy 15 juli 2018 op 9:27 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie! Naar mijn werk is een kort rokje zonder panty of met een huidskleurige panty alleen net iets te informeel 😉 Maar in mijn vrije tijd draag ik rokjes, ook het zwarte rokje, zeker wel met huidkleurige panty’s. Staat net iets meer zomers!

 17. Elisabeth 14 juli 2018 op 11:00 pm - Beantwoord

  Wat een leuke combinaties! Ze staan je erg goed! Ik draag zelf naar bijzondere gelegenheden altijd een jurkje.

  • Romy 15 juli 2018 op 9:45 am - Beantwoord

   Dankjewel! En jurkjes zijn ook altijd leuk, ook naar nette gelegenheden 🙂

 18. bychristiana 15 juli 2018 op 11:35 am - Beantwoord

  Ik vind hem erg leuk en helemaal ‘jij’ natuurlijk! Mijn man had vorig jaar ook een pak besteld bij deze webshop, in het blauw, stond heel erg gaaf. Ze hebben hier echt te gekke printjes.

  • Romy 16 juli 2018 op 12:21 am - Beantwoord

   Oh wat leuk! OppoSuits heeft inderdaad ook heel gave pakken voor mannen 🙂

 19. Nikita 16 juli 2018 op 7:41 pm - Beantwoord

  Als ik een mondeling moest afleggen of mijn eindwerk moest verdedigen, had ik een nette bloes en jeans aan. Zo ben ik gewoon, net als op stagegesprekken. Ik ga geen kokerrok aandoen, omdat dat niet Nikita is. Net als hakken. En ik heb daar nog nooit opmerkingen op gehad. Netheid en stijl is gewaardeerd op sollicitatiegesprekken, maar je moet jezelf blijven. Welk nut heeft het als je werkgever je aanneemt met een beeld van jou dat helemaal niet klopt? Je valt toch wel door de mand hoor. En als ik ooit een chique kantoorbaan zou hebben (not, maar je weet nooit natuurlijk!) dan zou ik wel net gekleed naar het werk gaan, maar nog steeds met een eigen tintje. Maar het liefst wil ik later een job waar ik mezelf kan zijn en het liefst ook waar ik mijn creativiteit ik kwijt kan.

  • Romy 16 juli 2018 op 11:29 pm - Beantwoord

   Een nette blouse en een jeans kunnen ook heel stijlvol zijn. Niets mis mee om dat naar een presentatie of sollicitatiegesprek te dragen. Ook bij mij op kantoor lopen veel vrouwen gewoon in een nette jeans met top. Het is meer dat ik zelf gek ben op jurkjes en rokjes en zo’n mantelpakje leek me geweldig 🙂
   Het belangrijkste is inderdaad dat je altijd dingen blijft dragen die bij jou passen. En ik weet zeker dat je een baan gaat vinden waarin dat ook voor jou mogelijk is 🙂

Recente blogs

Ketting met een boodschap: je mag altijd een beetje klein blijven

17 mei 2022|Persoonlijk, Zelfliefde|

Anderhalve maand geleden zijn mijn lieve opa en oma twee dagen na elkaar overleden. Mijn opa en oma bij wie ik als jong meisje minimaal één keer per week kwam en aan wie ik talloze herinneringen heb. De herinneringen aan dat stuk van mijn kindertijd blijven gelukkig voor altijd. Maar ik zocht iets tastbaars dat me continu herinnert aan de mooie dingen die zij me hebben bijgebracht. Het werd een ketting met de O van opa en oma. En met een voor mij belangrijke boodschap: “Je mag ook op 29-jarige leeftijd soms nog dat kleine meisje zijn.”

Lekker gek! | 10 dingen die wel een beetje gek zijn aan mij

17 februari 2019|Persoonlijk|

Je hoeft niet raar te zijn om soms een beetje gek te zijn. We doen allemaal weleens gekke dingen die bij een ander misschien opgetrokken wenkbrauwen opleveren. Bijzondere gewoontes, absurde trekjes of situaties waarin je net iets anders handelt dan de doorsnee mens. Ach ja, "normaal" bestaat niet en dat houdt de wereld tenminste interessant. En dus verklap ik je graag 10 dingen die best een beetje gek zijn aan mij. Van gekke manieren van tijdsbesteding tot mijn magneetreactie op felgekleurde muren.