Ik ging naar Elfia en ik nam mee…een knalroze tas!

26 apr 2018 | Outfits | 40 reacties

Een heel artikel wijden aan een tas? Ik kan dat (of nou ja, doe een poging daartoe!). Afgelopen weekend nam ik namelijk een pareltje mee van de Elf Fantasy Fair, toen ik me op het terrein van Kasteel ter Haar in een sprookjesachtige wereld waande van prachtige kostuums, middeleeuwse taferelen en talloze kraampjes met wel heel leuke spullen. Ik verliet de fair na afloop dan ook niet met lege handen en kwam terug met een knalroze tas. Een tas waar ik met liefde een heel artikel over schrijf. Gewoon omdat het kan. Alle liefhebbers van Barbieroze, strikjes en polka dots opgelet: ik laat je vol trots mijn nieuwe aanwinst zien.

vintage tas roze met strikje

Bescheiden tassencollectie

Waar ik qua jurken graag helemaal losga en een kast vol mooie exemplaren heb, is mijn collectie tassen nogal bescheiden. Ik heb één weekendtas die zijn beste tijd wel heeft gehad, maar te leuk is om weg te doen. Daarnaast heb ik alleen mijn Oilily-laptoptas voor naar kantoor, een schattig handtasje en een lekker praktische Eastpak-rugzak. Ik kan dan ook met open mond staren naar vrouwen die hele planken vol met tassen in hun walk-in closet hebben staan. Mijn mini-collectie kon wat mij betreft nog wel een kleine uitbreiding gebruiken. En die uitbreiding vond ik stomtoevallig in een te schattige knalroze schoudertas op de beurs!

Het ekstereffect van roze op mij

De tas komt van een kraampje met vintage- en retro-achtige items op de Elf Fantasy Fair. Zo’n kraampje dat ik onmogelijk zonder te kijken voorbij kon lopen. Een zwarte tas met witte strik en schattige stippen in die kraam won zelfs mijn aandacht van alle prachtige kostuums om me heen. Dat zegt wel wat! Vanzelfsprekend maakte mijn hart een nóg groter sprongetje toen mijn oog daarna viel op een soortgelijk roze exemplaar achter in die kraam. Bijna was de tas aan mijn aandacht ontsnapt, maar met roze ben ik net als een ekster. Alles wat roze is, trekt mij net zo hard aan als blinkende dingen eksters aantrekken. Deze tas moest en zou ik kopen. And so I did!

Het enthousiaste meisje in mij!

Kijk dan hoe leuk de tas is! Mijn nieuwe tas is er zo een waar je nog net geen chihuahua in kunt meenemen en die, naast een portemonnee, wat make-up en je telefoon, niet voor heel veel bagage ruimte biedt. Maar het is ook zo’n tas waarvoor je alle andere spullen graag thuis laat. Ja toch?! Ik rekende dan ook een paar tientjes af voor de tas en ging naar huis als de trotse eigenaar van een tas waar ik als vijfjarige al dolenthousiast van zou zijn geworden en stiekem nu nog steeds helemaal weg van ben. Tja, je kunt natuurlijk nooit helemaal afscheid nemen van het kleine meisje in jezelf…

vintage tas roze met strikje vintage tas roze met strikje

En ook: als een klein meisje zo blij!

Weet je nog dat je als kind het speelgoed dat je voor je verjaardag kreeg direct wilde gebruiken? Of dat je de gekregen snoepjes met Sint Maarten het liefst onmiddellijk wilde oppeuzelen? Zo ben ik soms zelfs op bijna 25-jarige leeftijd nog. Ik kon het dan ook niet laten om mijn gloednieuwe tas nog de volgende dag van alle papier te ontdoen, om mijn schouder te gooien en mee naar buiten te nemen voor een mini-lentefotoshoot. Hallo wereld, dit is mijn knappe, zuurstokroze tas met strik en polka dots. Dag tas, dit is de wereld! En zo vertrok ik – nog net niet huppelend – naar een grasveldje om daar mijn tas op de gevoelige plaat vast te leggen.

vintage tas roze met strikje

Een artikel over een tas dus!

Mijn tas en ik. Nu al onafscheidelijk! *insert enthousiast klappende emoticon* Laat de vele zonnige dagen maar komen, zodat ik deze vrolijke tas hopelijk nog heel vaak om mijn schouder kan dragen en er vol trots mee de straat op kan. En daarmee sluit ik deze ode aan mijn tas af. Een heel artikel over een tas? Ik kan dat (of nou ja, deed een poging daartoe!).

Wat is jouw favoriete tas?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

40 Reacties

 1. Darina

  Wat een mooie tas! Prachtig!
  Mijn lievelingstas is op dit moment een grote shopper, maar hij is wel een beetje aan vervanging toe :)

  Antwoord
  • Romy

   Dankje! Ik ben er ook erg blij mee :)
   Zo’n grote shopper is ook altijd handig natuurlijk!

   Antwoord
 2. Shirley

  Ik snap helemaal dat je daarvoor gevallen bent. Mijn meest gebruikte tas is op dit moment mijn laptoptas van Burkely, voor mijn werk. Mijn gewone werktas ligt nu veel thuis. Daarnaast heb ik een klein tasje, een gemiddeld tasje en een weekendtas. Mijn collectie valt dus ook best mee. Ik investeer liever in een paar tassen dan dat ik een hele collectie heb.

  Antwoord
  • Romy

   Ideaal, zo’n laptoptas! Ik zou de mijne ook voor geen goud weg willen doen. Ik heb wat tassen betreft trouwens precies dezelfde instelling als jij. Ik heb liever een paar tassen die ik heel veel gebruik dan een hele plank vol met tassen die daar maar stof staan te verzamelen ;)

   Antwoord
 3. Natas

  Hij is echt leuk! Al had ik jou niet echt daar verwacht haha! Jammer, net nu ik er een keer niet ben. :’P

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik was er nog nooit eerder geweest, maar vond het eigenlijk wel heel leuk om eens mee te gaan ? Jammer dat jij dit jaar niet kon!

   Antwoord
 4. Els

  Wat een schattige tas. Past precies bij je!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen! Dat vond ik nou ook toen ik de tas tegenkwam, haha :)

   Antwoord
 5. Neverdullmoments

  Zoo leuk!! Ik heb echt alleen maar functionele tassen hahaha. Hoewel ik wel blij ben met mijn gezellige Dakine tas voor op mijn werk ;) Cool dat je naar de Elf fantasy fair bent geweest, ben ik nog altijd heel nieuwsgierig naar!

  Antwoord
  • Romy

   Ik vond de Elf Fantasy Fair zeker wel een aanrader. Ik ben niet echt een enorme fantasy-fan, maar ook dan is het een leuke fair :) Alleen al vanwege de mooie setting en alle prachtige kostuums.
   Jouw Dakine-tas klinkt trouwens ook best gaaf. Functioneel is natuurlijk ook wel zo fijn ;)

   Antwoord
 6. Maaike

  Goede keuze hoor! Als je over een product een heel artikel met enthousiasme kunt schrijven, dan is het per definitie een goede koop geweest!

  Antwoord
  • Romy

   Haha, daar zit absoluut wat in! :)

   Antwoord
 7. Irene

  Echt een tas voor jou!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen! Ik vond het ook echt een tas die perfect bij me paste, al zodra ik hem zag ;)

   Antwoord
 8. Josephine

  Een hele mooie tas! Ik heb helemaal geen tassen-tik, maar deze vind ik erg schattig!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik vond ook dat deze tas niet mocht ontbreken, ook al ben ik normaal ook niet echt iemand die snel met een nieuwe tas thuiskomt ;)

   Antwoord
 9. Claire

  Ohh wat heb je dit heerlijk geschreven. Ik word zelf enthousiast van de tas! Hij staat je prachtig en lijkt me ideaal op een dag waarbij je niet zoveel hoeft mee te nemen!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! :) Het is inderdaad een ideaal tasje en ik ben er zó blij mee.

   Antwoord
 10. Jessica J.

  Wat een vrolijke Romy-tas! :-D Zelf heb ik eigenlijk amper tassen, maar draag ik meestal gewoon een katoenen tote bag.

  Antwoord
  • Romy

   Superleuk om te horen! En zo’n tote bag is natuurlijk ook best handig! Er is niets mis met een functionele tas :)

   Antwoord
 11. marije

  Wat een leuke tas! Past helemaal bij je.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Zo leuk om dat te horen!

   Antwoord
 12. Sija

  Geweldig! Deze tas past echt perfect bij jou. Ik word er zelf helemaal blij van als ik zie hoe blij jij bent met deze leuke tas, haha! Wat een mooi formaat ook <3

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik word dan weer blij van jouw reactie op mijn blije artikel! ;) Zo blijven we allemaal lekker blij :P Ik ben ook helemaal in mijn nopjes met mijn nieuwe tas en het formaat is inderdaad best wel handig.

   Antwoord
 13. Jeanine

  Ik vind deze tas echt super schattig en leuk. Wordt er zelf instant vrolijk van. Ideale grote ook lijkt me.

  Antwoord
  • Romy

   Ah wat leuk om dat te horen! En de grootte van de tas is inderdaad perfect. Je kunt er niet mee op reis gaan, maar er past precies genoeg in voor bijvoorbeeld een vriendinnendag :)

   Antwoord
 14. Lianne

  Love die tas <2 Zou ook echt iets voor mij zijn! Al heb ik niet veel met Elfia, haha! Maar zo'n soort tas met strik heb ik ook eens op topvintage besteld, ook een erg leuke! En vind jij hem roze? Op de foto's lijkt hij eerder rood. Misschien iets met belichting ofzo ;) Maakt hem niet minder mooi hoor!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat jij ook enthousiast wordt van de tas! :) Ik ben er ook helemaal blij mee. De kleur was inderdaad wat lastig vast te leggen op de foto. In het echt is hij wel duidelijk fuchsiaroze, maar op de foto’s komt het net iets anders over ;)
   Ik was zelf trouwens ook nog nooit op Elfia geweest en heb ook niet zo veel met fantasy en dergelijke, maar toch vond ik het wel echt een leuke fair. Ook als je niet op de hoogte bent van alle fantasyboeken en -films, is er veel leuks te zien. En alleen al de setting bij een kasteel en met talloze mensen in prachtige jurken en pakken vond ik heel gaaf :) Maar je moet er wel echt van houden inderdaad.

   Antwoord
 15. Nikita

  Ik moest lachen toen ik dit zag. Nee, niet uitlachen haha. Maar ik vond het wel grappig en zo voorspelbaar dat die tas eentje van jou was. Ik zag hem staan op Instagram en zelfs zonder je naam er meteen bij op te merken wist ik dat jij die had gekocht en online had gezet. Hij is ook gewoon heel schattig! Ik zou hem zelf ook nog gekocht hebben, want het is zo’n handig leuk tasje terwijl je bijna iets mee hebt. Toffe tas Romy, en fantastisch dat je er een heel artikel aan weet te wijden :)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, wat leuk om te horen dat je meteen herkende dat dit een tas ban mij was ? Volgens mij ben ik qua producten waar ik enthousiast van word, redelijk voorspelbaar ? Dankjewel voor je leuke en enthousiaste reactie!

   Antwoord
 16. Sheila

  Wat staat die prachtig bij jouw outfit! En leuk, ik zag jou dus echt van een afstand. Het heet trouwens al jaren Elfia. Maar ik moet er ook nog steeds aan wennen. Elf Fantasy Fair blijft het toch ook voor mij.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik wist trouwens ook niet hoe het zat met Elfia/Elf Fantasy Fair. Ik houd het zelf ook gewoon bij dat laatste ;) Leuk dat je ook bij de Elf Fantasy Fair was en wat grappig dat je me vanaf een afstandje zag lopen :)

   Antwoord
  • Romy

   Superleuk om te horen! Dankjewel voor je enthousiaste reactie! :)

   Antwoord
 17. Evelyne

  Waaauw! Wat een prachtige tas!!! Ik ben gek van het strikvorm. De dochter van een bewoner heeft ook zo’n tas met een strik maar met andere kleuren. Ik was zo gek op die tas dat ik het haar elke keer zei als ze er mee op bezoek kwam, haha

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Wat leuk om te horen dat jij ook zo gek bent op strikken! Ik heb er de afgelopen tijd ook echt een voorliefde voor ontwikkeld :)

   Antwoord
 18. Odetta

  Mijn favoriete tas is een gepersonaliseerde tas (een pukkeltas uit het leger) met mijn naam erop.
  Helaas is de maakster van Baggy Bash hiervan op zeer vroege leeftijd overleden. Ik gebruik hem eigenlijk nooit omdat de sluiting (gespen) niet zo handig is.

  Antwoord
  • Romy

   Dat klinkt als een prachtige tas, zeker als hij helemaal gepersonaliseerd is. Ik kan me voorstellen dat je zo’n tas nog altijd koestert.

   Antwoord
 19. zwartraafje

  Dat is echt een tas waar je meteen vrolijk van wordt. Ik heb enkele handtassen, vooral doordat ik niet goed ben in het wegdoen van tassen die versleten zijn. Die blijven dan in een doos liggen dus eigenlijk kan ik ze beter een keer naar de Kringloopwinkel doen. Mijn favoriete handtas is een bruine Hogwarts-tas die echt op zo’n school-boekentas lijkt. Verder hou ik ook van mijn turquoise tas die ik vorig jaar op een rommelmarkt kocht én van de handtas die mijn nichtjes me enkele jaren terug cadeau gaven. Daar staat een mooie print op van een meisje voor een handschrift-achtergrond.

  Antwoord
  • Romy

   Die tassen klinken alle drie prachtig! Zo leuk om een verzameling tassen te hebben waar je heel blij mee bent of die zelfs een diepere betekenis voor je hebben. Maar ik snap dat het best lastig is om van sommige tassen afscheid te nemen. Lukt het je ook niet als je jezelf als beloning voor het wegdoen van bijvoorbeeld 5 tassen één mooie andere handtas van de kringloopwinkel belooft? ;)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs