Kringloopvondsten #13: een heel bijzonder spijkerjasje & meer

11 jun 2019 | Lifestyle | 30 reacties

Mijn laatste editie van kringloopkoopjes is alweer een paar maanden oud. Tijdens mijn verhuizing stond het kringloopshoppen even op een laag pitje, maar daar komt langzaamaan weer verandering in. Ik heb weer de nodige tweedehands aanwinsten van de afgelopen tijd opgespaard om vol trots te showen. Het zijn dit keer allemaal kledingaanwinsten én een tof boek. Een van die kledingstukken is trouwens wel héél bijzonder: een handgemaakt spijkerjasje dat ik op de Sunday Market kocht. Maar daarover verderop in dit artikel meer!

een pleidooi voor verveling

Een pleidooi voor verveling

Te beginnen met een boek dat mij volgens mij op het lijf geschreven is: Een pleidooi voor verveling. De laatste keer dat ik me verveelde, kan ik me niet eens meer herinneren. Stilzitten is niet een van mijn aangeboren talenten, maar zou ik zeker wel willen leren kunnen. Dit boek kon ik dan ook zeker niet laten liggen. Wie weet haal ik er nuttige inzichten uit. Ik kocht het voor €3,50 bij de kringloopwinkel. Grappig detail: het boek bleek precies te passen in mijn op kleur gesorteerde boekenkast. Dat vond mijn neurotische kant dan weer leuk.

french connection zwarte kokerrok

Zwarte rok met glitter

Ik hoor je denken ‘wat is dit nu weer voor zwart vlak?’. Nou, het is een rok. Een mooie zwarte kokerrok van een zacht stofje met glitterdetails en twee toffe nepleren zakken. Het is precies het soort rokje waar ik blij van word, zeker om naar mijn werk aan te trekken. Dan draag ik er uiteraard wel een kleurrijke top of blouse boven om toch vrolijk voor de dag te komen. Voor het rokje betaalde ik €3,50. De rok is van het merk French Connection (waar ik zelf overigens nog nooit van had gehoord).

guess bolero

Zwarte bolero met glitter

Valt het op dat ik iets met glitter heb? Ik denk dat het ook bij deze bolero de glitter was die me aantrok. Ik draag mijn zomerjurkjes het liefst het hele jaar door en doe dat door ze in de winter te combineren met een leuk jasje of vest. Een bolero is natuurlijk ook een goede optie, maar had ik nog niet in mijn kast liggen. Tot nu toe dus! Deze feestelijke bolero maakt een kleurrijk jurkje vast net wat chiquer. Hij is van het merk Guess, wat volgens mij best prijzig is in de winkel, en kostte me €2,50.

dorothy perkins harige trui

Dorothy Perkins-trui

Superzacht. Dat is hoe ik deze trui het beste kan omschrijven. Alleen al daarom nam ik hem mee. Ik zie al voor me hoe ik in de herfst lééf in deze trui en de hele tijd aan de donzige haartjes ziet te friemelen. Gecombineerd met een rokje vind ik de trui nog best stylish verantwoord ook. Of wil ik dat gewoon denken? Ach, en anders zit hij in ieder geval heerlijk op een luie thuisblijfdag. De trui kostte €3,00.

king louie swap

Aanwinst bij de King Louie Swap & Shop

Dit jurkje is eigenlijk geen kringloopvondst, maar vond ik wel in dit rijtje thuishoren. Ik scoorde het namelijk zondag bij de Swap & Shop van King Louie op de Sunday Market, waar ik met mijn moeder was. Een onwijs mooi concept, deze swap! Je levert een of meerdere kledingstukken in om te doneren aan Dress for Success (een organisatie die mensen met een minimuminkomen helpt aan een mooie sollicitatie-outfit). In ruil daarvoor mocht je tussen de oude samples van King Louie iets nieuws uitzoeken. Ik leverde twee mooie jurkjes in die ik zelf te weinig draag en zocht in ruil daarvoor dit fleurige zomerjurkje van King Louie uit. Helemaal blij mee, zowel met het nieuwe jurkje als met het feit dat mijn “oude” jurkjes goed terechtkomen.

vintage spijkerjasje vergane glorie

Vintage spijkerjasje

Het mooiste (vind ik zelf!) heb ik voor het laatst bewaard. Ook dit is geen kringloopkoopje, maar een vondst op de Sunday Market. Maar tweedehands is het wel! Ik belandde bij een kraampje van een creatief stel dat achterop tweedehands spijkerjasjes oude borduurwerken naait. Onwijs tof! Toevallig heb ik mijn spijkerjasje na 5 jaar trouwe dienst net dit weekend moeten wegdoen, dus ik werd direct naar deze kraam getrokken. Ik viel als een blok voor dit leuke jasje met vogelborduurwerk. Ik was er zo blij mee dat ik het jasje die middag niet meer heb uitgetrokken. Ik betaalde voor het jasje overigens € 50, wat ik echt niet duur vind voor zo’n uniek jasje.

Ik laat het jasje binnenkort uitgebreider in een outfitpost zien. Dan vertel ik ook wat meer over de Etsy-shop waar het jasje vandaan komt.

Heb jij de afgelopen tijd nog mooie vintage vondsten opgeduikeld?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

30 Reacties

 1. Simone

  Wauw Romy! Wat een vondsten weer. Vooral je spijkerjasje vind ik héél erg tof!

  Antwoord
 2. Darina

  Wat een mooie items heb je op de kop getikt! Het spijkerjasje is echt geweldig!

  Antwoord
 3. Audrey

  Cool, zeg! Echt gaaf om zo’n uniek jasje te hebben. Het idee van de Swap & Shop is inderdaad ook echt tof.

  Antwoord
 4. Naomi

  Prachtige kleding! Die zachte trui is er inderdaad één om lekker in te gaan wonen (maar wel eerst nog zomer, graag;)). Dress For Success had ik nog nooit van gehoord, maar het klinkt als een fantastische organisatie. Ik onthoud ‘t voor de volgende keer dat ik kleding uit ga zoeken.

  Antwoord
  • Romy

   Ja, wat een mooi concept is Dress for Success hè?! Ik vond het ook zo’n mooi doel. Als ik vaker nette jurkjes wegdoe en die liever niet zomaar naar de kringloopwinkel breng, dan ga ik Dress for Success zeker onthouden.

   Antwoord
 5. Anna

  Wauw, wat een super mooi jasje! Echt heel bijzonder, absoluut z’n geld waard volgens mij :-).

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! En inderdaad, volgens mij is het jasje zijn geld meer dan waard :) Ben er héél blij mee!

   Antwoord
 6. Els

  Die rok is echt super gaaf! En dat jurkje, zo jij!

  Antwoord
 7. Nikita

  Dat jasje is zo tof! Misschien iets duurder inderdaad, maar niet voor een uniek jasje. En je zei gisteren zelf op je blog dat je jezelf best even mag verwennen. Afgelopen weekend was het rommelmarkt in de straat, ieder jaar is dat in juni. Het is een evenement. Ik kocht er ook een spijkerjasje, een nieuw jeansshortje voor afgelopen zomer, een nieuw boek, een stickerboekje en een nieuwe dvd. Dus ik ben ook wel geslaagd. Voor de kleding ben ik drie euro kwijt, voor de andere dingen samen minder dan 5 euro denk ik. Dus ik ben wel goed geslaagd. Gisteren kocht ik nog een jeansshortje nieuw, wat iets duurder was. Maar ik vond hem zo tof en hij zou weg zijn als ik ‘m liet liggen. Dus ik ben heel blij ermee! Ik kan de zomer aan met al die toffe shortjes. Al moet er dan wel eerst zomerweer komen natuurlijk.

  Antwoord
  • Romy

   Dat zeg je helemaal goed! Een kleine verwennerij op z’n tijd mag best en daar was dit spijkerjasje voor mij hét voorbeeld van :)
   Wat ben jij goed geslaagd trouwens bij de rommelmarkt. Zo te horen heb je heel wat leuke items gescoord voor weinig geld en daarnaast nog een mooie jeansshort. Gaaf hoor :) Laat het zomerweer maar komen!

   Antwoord
 8. Wendy

  Fan van het jasje én het zomerjurkje van King Louie! :O Die kleuren zijn helemaal mijn ding!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Wat leuk om dat te horen! Ik werd van beide ook helemaal blij :)

   Antwoord
 9. Amy

  Wat een gave items weer Romy, goede catch! Het spijkerjack vind ik vooral heel gaaf, veel plezier ermee :-)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik weet bijna zeker dat ik aan dat jasje nog heel veel plezier ga beleven :)

   Antwoord
 10. Claire

  Wow wat ben je goed geslaagd! Het laatste jasje is écht mijn favoriet. De combi van spijker en borduren vind ik echt geweldig. Wat leuk ook zo’n swap en shop! Net iets als een kledingruil maar dan met nieuwe items. Je hebt goed gescoord! En die fluffy trui lijkt me ook echt heerlijk zitten.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je enthousiaste berichtje! <3 Zo gaaf hè, dat jasje?! Ik was ook direct verliefd. Er hingen ook veel jasjes met bekende werken als 'Het melkmeisje'. Zo tof bedacht! Net als die swap en shop. Werd daar helemaal blij van :)

   Antwoord
 11. Simone

  Wat een gave kringloopvondsten heb je weer zeg! En wat een mooi concept om twee kledingstukken te ruilen voor iets anders, zodat minima toch een mooie outfit hebben om mee te kunnen solliciteren. Dat vind ik echt oprecht heel bijzonder!

  Antwoord
  • Romy

   Ja, wat een prachtig goed doel, hè?! Ik had er via mijn vorige werk al eens van gehoord en vind het zo’n mooi doel. Een prachtige manier om mensen met weinig inkomen blij te maken én een goed steuntje in de rug te geven naar een mooie baan :)

   Antwoord
 12. Marije

  Oooh je spijkerjasje .. geweldig. Leuke dingen heb je weer gescoord.

  Antwoord
 13. Irene

  DAT JEANSJASJE! <3 Prachtig! Zou het zelf ook kopen, zo mooi! En die swap & shop is een super mooi concept!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik ben ook zó blij met het jasje. En inderdaad, die swap & shop is echt een mooi concept. Mocht er nog een keer zoiets worden georganiseerd, dan ben ik zeker van de partij :)

   Antwoord
 14. Jorinde

  Wat een gave vondsten! Vooral het spijkerjasje is inderdaad echt uniek en tof! Goed gescoord!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Daar ben ik inderdaad zó blij mee :)

   Antwoord
 15. Josephine

  Heel gaaf, Romy! Ik vind het spijkerjasje erg mooi, dus ik ben benieuwd naar je outfitpost en die etsy-shop!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Het outfitartikel komt waarschijnlijk volgende week online :) De Etsy-shop heet trouwens Vergane Glorie, mocht je het leuk vinden om een kijkje te nemen. Ze gebruiken overigens ook veel borduurwerkjes van oude kunstwerken, dus het zou zomaar kunnen dat er soms ook iets Victoriaans tussen zit ;)

   Antwoord
 16. Hilly Nicolay

  Wat bijzonder dat spijkerjasje, nog nooit eerder gezien.
  Je hebt weer leuke kleren gekocht.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Vooral met het unieke jasje ben ik ook echt heel blij.

   Antwoord
 17. Saskia

  Super leuk om je aankoopjes te zien! Ik ben toevallig gisteren ook naar de kringloop geweest samen met mijn ouders. Een schilderijtje gekocht en 2 glazen.

  Antwoord
 18. Ilona Wielinga

  Wauw wat een toffe items, dat spijkerjasje is echt ontzettend leuk zeg!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs