ij hallen 17

Kringloopvondsten (+ een paar van de IJ-hallen) | Roze mantelpakje, zwierjurk & meer

 • 18 oktober 2022
 • 8 Reacties
Categorieën: Groen doen, Lifestyle

Als ik iets leuk vind als weekendbesteding, dan is het wel kringloopshoppen. Ik doe het lang niet meer zo vaak als een paar jaar geleden (simpelweg omdat de kasten hier ook een keer vol zijn). Maar als ik ga, dan kom ik bijna nooit teleurgesteld thuis. Onlangs ging ik met mijn moeder naar de IJ-hallen én met Bart naar een kringloopwinkel in de buurt. Dat leverde weer een aantal gevulde kledinghangers (en een extra boek voor de boekenkast) op. Kijk je mee naar mijn tweedehands aankopen? Ik laat je onder andere mijn grote trots zien: een fantastisch roze (!) mantelpakje.

lange zwarte rok tule

Zwarte rok met bloemen – € 4,00

Bij de IJ-hallen heb je altijd van die kramen met niets meer en niets minder dan een grote ongeorganiseerde berg kleding ligt. Meestal raak ik bij het zien van die hoop kleding al gedemotiveerd om daarin te wroeten en loop ik er met een grote boog om heen. Dit keer waagde ik me er toch aan om tussen die stapel op zoek te gaan naar mogelijke pareltjes. En zie daar: ergens in de stapel lag deze tule rok met bloemen. Ik twijfelde even of die niet te veel aan clips van deprimerende muziek doet denken, maar mijn moeder haalde me over om hem toch mee te nemen. Achteraf heel blij mee, want dit is echt zo’n lange zwierige rok waarin ik me op en top mooi voel. Dat gevoel alleen al is die vier euro helemaal waard. En wat een ander er ook van vind, ik vind de rok fantastisch.

women's fashion mantelpak roze
women's fashion mantelpak roze

Roze mantelpak van Women’s Fashion – € 12,00

Ik voel me een enorme mazzelkont dat ik dit mantelpakje tegenkwam. Ik zocht al jaren een roze blazer met zo’n soort structuur en patroon. En nu hing hij gewoon aan een kraam bij de IJ-hallen te shinen. En het werd nog beter: er hing een bijpassende rok bij. Ik wist niet hoe snel ik op het kraampje af moest racen om het mantelpakje van dichtbij te bekijken. Het bleek ook nog eens mijn maat te zijn. Meestal zitten rokken zonder elastiek bij mij te ruim in de taille, maar deze zat direct als gegoten. Althans, dat wist ik bij de kraam nog niet, maar op het eerste gezicht leek hij de juiste breedte te hebben. Bij thuiskomst bleek hij inderdaad helemaal perfect te zijn. Wauw!

Een meisje achter me zei nog dat ze het pakje ook al had zien hangen en het zeker had gekocht als ik dat niet had gedaan. Dus ik voelde me een ware bofkont dat ik blijkbaar op het juiste moment op de juiste plek was. Ik heb het mantelpakje nu al een paar keer aan gehad en voel me er geweldig in. Helemaal chic, maar door de vrolijke kleur ook echt mij (als in: niet te zakelijk en begrafenis-stemming-achtig). En dat voor € 12!

leven met de wind

Leven met de wind van Jelle Hermus – € 1,50

Tussen de Nijntje-knuffels, babydecoratie en kinderkleding in maatje 92 – een kraampje waar ik eigenlijk onbeschaamd voorbij wilde lopen – viel mijn oog plotseling op de kaft van een boek. Ik herkende de kaft omdat het een boek is dat ik al vijf keer in mijn bol.com-winkelmandje heb gegooid en er dan weer uit haalde. De auteur is Jelle Hermus, eigenaar van So Chicken: een heel toffe positieve blog waarop hij praktische tips deelt in een lekker luchtige schrijfstijl. Hij heeft twee boeken geschreven, waarvan ik er één al in de kast heb staan. Het tweede boek staat daar dus sinds vorig weekend naast: Leven met de wind. Hoe grappig dat ik het boek tussen het kinderspeelgoed tegenkwam voor een fractie van de nieuwprijs. Hoef ik bol.com er ook niet meer voor te stalken!

oranje jurk witte stippen

Gele zwierjurk met witte stippen – € 2,00

Wie mij langer dan vandaag volgt, heeft vast al eens mijn gele blouse met witte stippen gespot. Ik draag ‘m ook op de foto in mijn banner. Drie jaar geleden gekocht en nog steeds een van mijn lievelingsaanwinsten uit mijn kledingkast! Ik kon dan ook niet voorbij een jurk met hetzelfde patroon en dezelfde kleuren lopen. Deze vrolijke zomerjurk heeft exact dezelfde stijl en heeft nog een pluspunt dat maakte dat ik ervoor viel: de ruches en de krullende onderkant. Daar ben ik gek op. Hoe meer tierelantijntjes, hoe beter wat mij betreft! In de herfst kan ik de jurk hopelijk nog wel een paar keer aantrekken met een vest eroverheen. Maar ik kan nu al niet wachten totdat ik hem op warme zomerdagen voor het eerst met blote armen en benen kan combineren.

& other stories oranje broek

Wijde oranje pantalon van & Other Stories – € 4,00

“Hé schatje, kan ik deze theedoek gebruiken of moet ik een andere pakken?” Die opmerking maakte vriendlief laatst bloedserieus, wijzend op mijn opgevouwen broek die op tafel lag. En bedankt… Dat werd uiteraard beantwoord met een vernietigende blik van mijn kant. Ik ben zelf in elk geval erg in mijn nopjes met deze wijde broek. Hij is nogal anders dan wat ik meestal draag, maar juist daarom vind ik hem zo leuk. De pijpen lopen wijd uit en hij komt tot ergens boven je enkels. Goed te combineren met hakken of laarsjes!

Bovendien was het een mega-koopje. & Other Stories is geen goedkoop merk, dus € 4,- is niks voor een tweedehands broek die eruitziet alsof hij zo uit het winkelrek komt. Ik kocht de broek trouwens bij Stichting De A.R.M., de kringloopwinkel aan de Oudegracht in Utrecht.

blazer bruin rib
blazer bruin rib

Bruin rib-jasje van Only – € 4,00

Bij de kringloopwinkel in Amstelveen kwam ik laatst dit jasje tegen. Laat ik nou net een zwak hebben voor jasjes van ribstof. Ik weet het: you either love it or hate it. Bart heeft er niks mee; ik vind het wel heel gaaf. Dit is typisch zo’n jasje dat ik in het najaar heel vaak uit de kast trek. Helemaal leuk om te combineren met oranje, okergeel, bordeauxrood en andere herfsttinten!

blazer met kant-opdruk
blazer met kant-opdruk

Zwarte blazer met kant-opdruk – € 5,00

Het blazerseizoen is weer aangebroken en daar heb ik absoluut niets op tegen. Blazers maken elke outfit een tikkeltje chiquer. Ik voel me met een blazer aan ook direct vijf jaar ouder in, wat soms best handig is (aangezien ik altijd jonger word geschat en zelfs nog weleens voor student of scholier word aangezien…). Anyway, deze blazer kocht ik natuurlijk niet direct met dat voordeel in gedachten. Ik nam hem vooral mee omdat ik hem zo mooi chic vind. Ik ben gek op dit soort bijzondere mouwen, die niet in een rechte lijn naar beneden vallen. De kanten opdruk maakt het jasje nog specialer. Ja, van deze aankoop van maar € 5,- ga ik geheid nog heel veel plezier hebben!

leren rok

(Nep-)leren rok – € 4,00

Van deze zwarte rok werd ik zo mogelijk nog blijer. Ik heb de rok, sinds ik hem een paar weken geleden bij de kringloopwinkel tegenkwam, al zeker vijf keer aan gehad. De rok heeft een elastieken band en zit daardoor heel fijn. Daarnaast maakt hij elke outfit ietsje stoerder en is het model precies wat ik zoek: niet te strak en niet te kort. Zo heb ik geen last van knellende tailles als ik na het eten een opgeblazen buik heb en hoef ik ook niet bang te zijn dat ik bij het bukken meer laat zien dan mijn bedoeling is.

Ben ik de enige die zich soms afvraagt hoe tieners ooit kunnen rondlopen in rokjes van hooguit 15 centimeter hoog en dan ook gewoon hun dagelijkse taken (inclusief bukken, etc.) kunnen uitvoeren? Of is het gewoon een teken dat ik langzaam maar zeker in een “vroeger was alles beter”-muts verander en dat mijn mini-rokjes-tijd blijkbaar verder achter me ligt dan ik wil geloven? 😉

Heb jij nog leuke tweedehands koopjes gescoord de laatste tijd?

aankopen bij de ij-hallen
blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 18 oktober 2022 op 6:29 am - Beantwoord

  Hele mooie vondsten. Het mantelpakje is geweldig. Die zal je met heel veel plezier dragen.

 2. Lisa 18 oktober 2022 op 7:34 am - Beantwoord

  Heel tof allemaal! Leuke stijl heb je.

 3. Naomi 18 oktober 2022 op 8:04 am - Beantwoord

  Prachtige vondsten weer en allemaal weer echt Romy. Heel leuk om te zien.

 4. Daenelia 18 oktober 2022 op 9:19 am - Beantwoord

  Toch mooi dat je dat complete mantelpakje gescoord hebt, echt iets voor jou! Ik heb de afgelopen tijd alleen drie nieuwe, duurzame, coltruien gekocht voor thuisgebruik én eindelijk weer een nieuw, duurzaam, nachshirt. Met lange mouwen, want het wordt winter, he.
  De kunst van het minirokje dragen is: niet bukken, maar door je knieën zakken, een squat. Ik als oudere jongere doe dat regelmatig als ik de hond uitlaat. Bukken is ook niet goed voor mijn rug. Maar mijn rokken zijn ook niet zo mini, want door mijn korte postuur is een minirok bij mij al snel bijna een midirok.

 5. Nehalennia 18 oktober 2022 op 4:15 pm - Beantwoord

  Geweldig mooie jurk! Ribfluwelen jasje trouwens ook. I love it. Ik zie alleen de foto van de blazer niet en daar was ik juist zo benieuwd naar. De omschrijving was spannend!

  • Romy 7 november 2022 op 7:47 am - Beantwoord

   Oh oeps, ik was helemaal vergeten de foto daarvan toe te voegen. De zwarte blazer staat er nu alsnog tussen 🙂

 6. Simone 18 oktober 2022 op 4:36 pm - Beantwoord

  Wat heb je weer leuke dingen gevonden!

 7. Irene 21 oktober 2022 op 9:04 pm - Beantwoord

  Tof om je aankoopjes weer te zien! Die zwierige jurk en de eerste rok vind ik erg mooi. En die broek van & Other Stories ook! Das echt een koopje inderdaad.

Recente blogs

Outfit | Dé okergele winterjas die ik mezelf cadeau deed

13 november 2019|Outfits|

Al twee maanden geleden kwam ik hem tegen. Online leek hij me met een haast flirterige blik aan te staren. Dé winterjas in dé kleur. Snel klikte ik de artikelpagina weg. Te duur. Niet per se nodig. Ik kon vast een goedkopere versie vinden. Maar na twee maanden spookte de bewuste jas nog steeds door mijn hoofd. Een mooier exemplaar kon ik nergens anders vinden. Nadat ik advies had ingewonnen bij mijn collega, mijn vriend, mijn ouders en een vriendin (tja, ik ga niet over één nacht ijs), wist ik het zeker: ik moest het laatste exemplaar van de okergele winterjas bemachtigen. Ik laat je mijn nu al geliefde nieuwe jas vol trots zien.

12 kleine veranderingen die je leven leuker maken (vandaag al!)

17 april 2019|Positiviteit|

Kleine verandering, groots effect. In veel situaties gaat dat gezegde zeker op. Waarom zou je altijd een grootse ommezwaai of een enorme mijlpaal nodig hebben om je leven leuker te maken? Soms gaan in de kleinste dingen ook al grootse positieve effecten schuil. Zeker als je al die kleine dingen bij elkaar optelt. Dit zijn 12 ideeën voor kleine veranderingen om je leven leuker te maken. Eventueel vandaag al!

Vleesvervangers in de test | Deel 2

16 oktober 2019|Lifestyle|

In de 13 jaar dat ik nu vegetariër ben, heb ik al heel wat vleesvervangers zien komen en gaan. Sommige zijn overheerlijk, andere zijn - zacht uitgedrukt - iets minder succesvol naar de zin van mijn smaakpapillen. Eerder deelde ik al mijn lekkerste vleesvervangers van dit moment en dat smaakte wat mij betreft ook figuurlijk naar meer. Daarom wil ik in een nieuwe terugkerende rubriek mijn nieuw uitgeprobeerde vleesvervangers delen. Met daarbij mijn ongezouten mening als zelfbenoemde fijnproever. Dit keer onderwierp ik onder meer een kaasburger (altijd spannend!) aan mijn kritische test, en proefde ik een burger die precies nergens naar smaakte.