Kringloopvondsten #12: blauwe hakken, regenboogmok & zeurboek

21 apr 2019 | Lifestyle | 28 reacties

De kringloopwinkel is een van de plekken waar ik het liefste kom. Tegenwoordig overigens ook om regelmatig spullen in te leveren. Met verhuisspullen inpakken kom je nogal wat tegen! Maar stiekem kon ik natuurlijk ook niet met lege handen de kringloopwinkel weer verlaten. De afgelopen weken belandde er weer een bescheiden buit in mijn winkelmandje. Ik laat je mijn nieuwste kringloopaanwinsten zien. Met dit keer onder andere een wel heel fleurige beker, knalblauwe hakken en een topje dat perfect is voor Koningsdag.

beker met regenbogen en glitter

Beker met regenbogen – €0,50

Is deze mok geen plaatje? Ik vind hem er lekker fleurig uitzien met alle regenbogen. Ook de leuke quote trok mij natuurlijk over de streep om deze mok mee naar huis te nemen. Voor maar €0,50 nam ik hem mee naar huis. Inmiddels heeft hij al een mooi plekje in mijn servieskast veroverd.

kringloop koopjes closet jurk

Turquoise jurk van Closet

Met het zonnige weer van de afgelopen dagen zijn vrolijke zomerjurkjes zeker geen overbodige luxe. Dit exemplaar van Closet zag ik hangen voor maar €5,00. Het polokraagje heeft misschien wat high school-achtigs, maar ik vond dat stiekem wel leuk. Ik ga het jurkje ongetwijfeld met veel plezier dragen deze zomer. Hopelijk in combinatie met mijn melkflessen, want blotebenenweer is nooit verkeerd.

aankopen kringloopwinkel blauwe laarsjes

Blauwe enkellaarsjes – €5,00

Deze schoenen hebben bijna dezelfde kleur als de jurk. De schoenen vielen nogal op tussen de vele donkere, afgetrapte sneakers die ik in de kringloopwinkel zag staan. Daar stonden ze dan te shinen! Even was ik zwaar teleurgesteld toen ik ontdekte dat de schoenen maat 40 zijn, terwijl ik maat 39 heb. Ik besloot de schoenen voor de zekerheid toch te passen en ze bleken zowaar een maat kleiner te vallen. Wat een mazzel! Ik zocht toevallig nog fleurige schoenen voor het komende seizoenen en laat ik nu net gek zijn op veterschoenen mét een hak. Voor dit paar rekende ik dan ook met alle liefde €5,00 af.

oranje top kringloopkoopjes

Oranje top met strik – €3,50

Al net zo felgekleurd is deze oranje/rode top met strik. Strikken zijn nogal mijn ding en ook de elegante mouwtjes van deze top zijn wel aan mij besteed. Wie weet kan ik de top nog aan als een soort Koningsdag-outfit. Hoe dan ook weet ik zeker dat deze top de komende seizoenen nog regelmatig uit mijn kast mag. Perfect voor een warme weekenddag! Ik hoefde er niet meer dan €3,50 voor neer te tellen.

kringloopwinkel aankopen zeik niet zo

“Zeik niet zo” – €2,00

De titel van dit boek is misschien wat verraderlijk. Het is namelijk geen boek over stoppen met zeuren, maar gaat over millennials en schijnt een feest der herkenning te zijn. Aangezien ook ik me qua leeftijd tot de club van millennials mag rekenen, ben ik razend nieuwsgierig naar dit boek. Een van de schrijfsters volg ik al een lange tijd op Twitter, dus dat maakt het extra leuk. Ik ben benieuwd! De prijs van €2,00 vond ik in ieder geval reden genoeg om het boek niet te laten liggen.

Heb jij de afgelopen tijd nog wat leuks bij de kringloopwinkel gescoord?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

28 Reacties

 1. Darina

  Wat een mooie items heb je gevonden. Het is voor mij alweer te lang geleden dat ik bij de kringloop ben geweest.

  Antwoord
 2. Corine N

  De beker heb ik toevallig van de week zelf ook bij de kringloop meegenomen! Niet dat ik nog niet genoeg heb (welles) maar omdat ie zo leuk is. Tot op heden ben ik voor kleding nooit echt geslaagd, is vooral oude meuk wat ze hebben hangen, zulke leuke outfits die jij scoort zijn er bij onze kringlopen niet. Neem bijna altijd wel een boek mee terug (of 2, of 3) en van de week nog 2 mooie oudroze bloempotjes. De 1 zijn troep is andermans schat

  Antwoord
  • Romy

   Ha, wat toevallig dat je precies dezelfde beker tweedehands hebt gekocht! Hij is ook gewoon te leuk. Voor boeken is de kringloopwinkel inderdaad ook ideaal. Die scoor ik daar ook heel regelmatig.
   Qua kleding merk ik dat het heel erg verschilt per kringloopwinkel. Ik bezoek tegenwoordig drie kringloopwinkels hier in de buurt (niet allemaal wekelijks) en merk dat ik bij een van die winkels nooit leuke kleding vind en bij de andere twee wel. Je zou het dus eens bij een andere kringloopwinkel in jouw omgeving kunnen proberen. Wie weet hebben ze daar wel kleding liggen waar jij blij van wordt.

   Antwoord
 3. Michelle

  Wat een geweldige vondsten! Die blauwe jurk en schoenen zullen je echt passen!!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik vond ze ook echt helemaal mijn ding :)

   Antwoord
 4. Naomi

  O, die hakken. Ik vind ze geweldig! En dat boek klinkt ook grappig. Krijgen we als je ‘m uit hebt een recensie?

  Antwoord
  • Romy

   Ik was ook direct zó blij met deze hakken. Echt helemaal mijn ding! Goed idee om een review te plaatsen van het boek. Hij ligt nu op mijn (iets te hoge) stapel boeken om nog te lezen, maar ik hoop er zeker een keer een review over te schrijven :)

   Antwoord
 5. Saskia

  Wat een toffe spulletjes weer, vooral die mok. Lekker kleurrijk en voor die prijs ;-)
  Ik ben er al een tijdje niet geweest, iets met mijn lage energie level. Ik wil er zeker weer eens heen, misschien aankomende week eens doen :-)

  Fijn Paasweekend lieve Romy!

  Antwoord
  • Romy

   Hopelijk komt het er deze week weer eens van dat je naar de kringloopwinkel kunt gaan :) Tweedehands shoppen blijft altijd heerlijk om te doen.

   Antwoord
 6. Johanne

  Vind werkelijk al je ‘nieuwe’ items geweldig!! Magische tweedehandjes (Ha!) heb jij. Heb Zeik niet zo al tijden op m’n leeslijst staan, maar ben er tot op heden niet aan toegekomen. Ben heel benieuwd. En vooruit, ook een speciale vermelding voor je mok, want die is ook geweldig (net als de rest maar dan ben ik morgen nog bezig met typen).

  Antwoord
  • Romy

   Ha, “tweedehandjes”, die houden we erin! ;) Dankjewel voor je heerlijk enthousiaste reactie! Ik was ook weer helemaal blij met al mijn aankopen. Hopelijk kan ik ‘Zeik niet zo’ binnenkort lezen. Ben daar héél benieuwd naar!

   Antwoord
 7. Mariska

  Die top met de strik en die mok vind ik wel heel erg leuk! Ik zoek ook nog steeds zoiets top maar nog niet gevonden wat ik écht leuk vind.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik ben zelf ook helemaal blij met mijn vondsten. Hopelijk loop jij binnenkort ook eens tegen zo’n top met strik aan. Volgens mij heeft Steps ook regelmatig dit soort tops. Misschien zou je daar eens kunnen kijken :)

   Antwoord
 8. Marije

  Iedere keer als ik jouw aanwinsten zie, bedenk ik mij weer dat ik echt weer eens langs een kringloop moet gaan.

  Leuke dingen weer!

  Antwoord
 9. Amy

  Wat een toffe items weer! Die jurk en die schoenen, gaaf! Volgens mij heb ik jouw oranje top met strik ooit in het turqoise gehad, het lijkt er in ieder geval enorm op.

  Antwoord
  • Romy

   Wat toevallig dat je (ongeveer) dezelfde top in het blauw hebt gehad! Ik weet zeker dat de top in die kleur ook prachtig zal zijn.

   Antwoord
 10. Sheila

  Ik ben niet van felle kleuren, maar ik vind je gevonden items zo bij jou passen! Gaaf dat je bijna compleet bent met die schoenen erbij.

  Ik word blij van vondsten bij een tweedehands winkel. Zelfs tijdens onze reis in Nieuw Zeeland bezocht ik er vaak één. Probeerde ik kleding, boeken en kinderspeelgoed te scoren. Maar ik was op name op zoek naar Engelstalige Gouden Boekjes daar.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie op mijn aankopen! Wat tof dat je in Nieuw-Zeeland ook kringloopwinkels hebt bezocht. Kringloopwinkels in het buitenland hebben toch altijd wel wat extra bijzonders, zeker als je daar weer heel andere dingen vindt dan in Nederlandse tweedehands winkels.

   Antwoord
 11. Anouk

  ik heb al een poos niet meer in de kringloop geshopt, moet ik weer eens gaan doen!

  Antwoord
 12. Irene

  Oh dat jurkje is mooi! Mooi merk ook! Ben benieuwd om het aan te zien maar het staat je sowieso heel mooi. En wat een geluk van die schoentjes! Meant to be ;)

  Antwoord
  • Romy

   Ah dankjewel! Die schoentjes waren inderdaad echt een geweldige toevalstreffer. En ze matchen nog eens perfect met de jurk ook ;)

   Antwoord
 13. Maaike

  Wat een toffe items heb je gescoord! Die mok is awesome, net als de kleding en de laarsjes! <3

  Antwoord
 14. Nikita

  Ik kom tegenwoordig bijna elke drie weken eens in de kringloop. De vorige keer slaagde ik niet in kleding, maar wel in knuffels. Ik ben dol op de film ‘Trolls’ van Dreamworks. En daar lag een knuffel van Trolls voor 2,50 denk ik. Die ligt nu op mijn bed! Ik weet het, totaal niet naar mijn leeftijd maar who cares? Als het mij gelukkig maakt, waarom niet. Ik ben benieuwd of ik ooit nog een toffe koopjes doe, maar dat denk ik wel. Kringloopshoppen is iets waar je geluk moet hebben net het juiste kledingstuk of voorwerp tegen te komen.

  Antwoord
  • Romy

   Wat een fijn koopje, een knuffel van die film voor zo weinig geld! En inderdaad, wat maakt het uit voor welke leeftijd bepaalde spullen wel of niet bestemd zouden zijn?! Het is maar net wat jij leuk vindt en dat zegt niets over hoe volwassen je wel of niet bent :)

   Antwoord
 15. Anna

  Wat een leuke aankopen! Dat boek heb ik hier ook nog ergens liggen, ik heb hem nog niet gelezen. Ik ben erg benieuwd wat jij er van vindt!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik ben zeker van plan om een keer een review te delen als ik het boek uit heb :) Ben er zelf ook heel benieuwd naar.

   Antwoord
 16. zwartraafje

  Ik had onlangs weer een keertje geluk bij de Kringloopwinkel. Al enkele jaren ben ik bij tweedehandse boekwinkels en kringloopwinkels op zoek naar een gedichtenbundel die niet meer herdrukt werd en een tijdje terug zag ik dat boekje liggen in het filiaal bij ons in het dorp. Voor slechts een halve euro zelfs dus echt Kringloopgeluk.

  Antwoord
  • Romy

   Wauw, wat een geweldig gevalletje kringloopgeluk inderdaad! Echt een mooie vondst! Veel plezier met het boekje!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs