Het afgelopen weekend vond ik het de hoogste tijd om tijd voor mezelf in te lassen. Het zal je vast niet verrassen dat ik de kringloopwinkel daarvoor een uitstekende plek vond. Na er een paar weken niet te zijn geweest, kon ik weer heel wat mooie pareltjes uit de kringloopkasten vissen. Met onder andere twee zelfhulpboeken die bijzonder goed van pas komen bij mijn goede voornemen voor dit jaar, een wel heel fleurig jasje en een vrolijke vierdubbele vaas. Ik laat je met veel plezier mijn tweedehands buit zien.

lagom boek

Lagom

Toen ik de knalblauwe rug van dit boek tussen de vele romans zag staan, maakte mijn hart een klein sprongetje. Lagom is een van de zelfhulpboeken die bovenaan mijn lijstje stond met boeken die ik nog eens wilde lezen. Hoe leuk is het dan om het tweedehands voor maar € 1,75 op de kop te kunnen tikken. Komt goed van pas voor mijn leesdoel voor dit jaar!

Nadat ik eerder al Hygge las over Deens geluk, kan ik niet wachten om via dit boek “het Zweedse geheim voor het goede leven” te achterhalen. Maar even zonder dollen, het lijkt me gewoon een leuk en inspirerend boek om tussendoor te lezen. Wie weet haal ik er nog mooie inzichten uit. En anders is een reis in gedachten door Zweden dankzij dit boek ook al niet verkeerd.

omdenken ja boek
omdenken ja boek
omdenken ja boek

‘Ja’ – boek over omdenken

Of ik dit boek mee naar huis moest nemen? JA! Dit boek met dezelfde tweeletterige titel is geschreven door Berthold Gunster, de man achter de theorie van het omdenken. Ik vind zijn theorie ontzettend inspirerend en heb al twee boeken van hem in de kast staan. Dit vrij grote boek had ik nog niet en móest dan ook in mijn winkelmandje. Extra leuk vind ik de afwisseling van verhalen, tips, quotes en ook inspirerende foto’s of afbeeldingen in het boek. Oftewel, een boek dat makkelijk wegleest en misschien weer de nodige inzichten oplevert. En dat voor maar € 2,00!

finding dory dvd

Finding Dory

Ook erg blij ben ik met deze nieuwe dvd als aanvulling op mijn langzaam groeiende collectie Disney-dvd’s. De schade voor deze aankoop? Een hele euro maar liefst! Finding Nemo had ik al wel in mijn kast staan, maar Finding Dory had ik helaas nog niet eerder gezien. Niet alleen staat deze mooie Disney-klassieker perfect naast zijn voorganger (Nemo) op mijn dvd-plank, maar ook kan ik niet wachten om de film binnenkort van voor tot eind te zien. Enige jammere is dat ik op mijn laptop geen dvd’s meer kan kijken en een dvd-speler voor de televisie zonde vind voor die drie keer per jaar dat ik een dvd opzet. Eens kijken of ik daar wat op kan verzinnen!

beige vaas kringloopwinkel

Vierdelige vaas

Niet alleen mijn plank met Disney-dvd’s is een aanvulling rijker, maar ook op de vensterbank in mijn hobbykamer prijkt iets nieuws. Deze vaas bestaande uit vier kleine vaasjes (hoe noem je zoiets?) kon ik niet bij de kringloopwinkel laten staan. Zeker niet voor € 0,75. Ik wil nog leuke (kunst)bloemen zoeken om erin te zetten, maar vind het zelfs zonder bloemen al een mooi ding. Design voor een prikkie!

jasje met bloemen

Fleurig jasje

Ten slotte kon ik natuurlijk niet naar huis gaan zonder ook van de kledingafdeling iets moois mee te nemen. Ik ging met een hele lading kleding het pashokje in, maar nam uiteindelijk alleen dit jasje mee naar huis. Helaas doet de foto niet echt recht aan hoe mooi dit jasje staat als je het aan hebt. Het jasje heeft een opstaande kraag en sluit in het midden met een klein gespje. Ik vind hem heel chic en vrolijk staan. En het bloemetjespatroon is natuurlijk ook helemaal mijn ding. Slechts € 7,50 armer was ik een jasje rijker!

Heb jij de afgelopen tijd nog leuke kringloopaanwinsten gedaan?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 17 januari 2020 op 6:46 am - Beantwoord

  Mooie items heb je weer gevonden. Ik ben heel benieuwd naar het boek Lagom. Deze wil ik ook echt gaan lezen. En het jasje is geweldig.

 2. Tineke 17 januari 2020 op 7:10 am - Beantwoord

  Wat een mazzel met die boeken zeg! Ik moet echt vaker naar de kringloop.

 3. Lisa 17 januari 2020 op 7:14 am - Beantwoord

  Mooie aankopen! Goed idee om daar naar zelfhulpboeken te zoeken. Mijn laatste aankoop is een windlicht.

 4. Naomi 17 januari 2020 op 7:50 am - Beantwoord

  Je hebt weer pareltjes gevonden. Vooral het vaasje vind ik heel erg tof!

 5. Saskia 17 januari 2020 op 8:02 am - Beantwoord

  Wat een leuke aanwinsten! De laatste keer dat ik naar de kringloop ging nam ik een baby inbaker boekje mee, een roman voor mezelf en een plastic Nijntje glas voor Noa. Die laatste is een schot in de roos <3

  • Romy 21 januari 2020 op 12:10 am - Beantwoord

   Wat een mooie kringloopbuit heb jij weten te scoren! En hoe leuk dat het Nijntje-glas zo’n goede aankoop bleek!

 6. Anouk 17 januari 2020 op 8:17 am - Beantwoord

  Oh wat een gave dingen weer! Wat een prachtige boeken, al is het alleen al de kleur van die eerste, haha.
  Ben erg benieuwd welke kringlopen jij aanraders vindt. Ik vind zelf niet alle kringlopen even interessant namelijk. Soms door het ‘assortiment’, soms door de gemiddelde prijs die voor spulletjes wordt gevraagd. Heb je een top zoveel?

  • Mara 17 januari 2020 op 10:41 am - Beantwoord

   Als ik wat dichterbij had gewoond (N-Limburg hier) had je zo mijn dvd speler mogen hebben.. Met het samenwonen hadden we er 2 en toen kwam de ps4 die ook dvd afspeelt… dus luxe overschot.

   • Mara 17 januari 2020 op 10:42 am - Beantwoord

    Ok, op de verkeerde plek gaan typen als reactie. Was dus niet bedoeld als reactie op Anouk ^^’

   • Romy 21 januari 2020 op 12:06 am - Beantwoord

    Ah wat een lief aanbod! Ik denk dat ik nog een keer naar een soort losse dvd-speler voor mijn laptop op zoek ga. Misschien biedt Marktplaats een goedkope optie 🙂

  • chantal 17 januari 2020 op 1:35 pm - Beantwoord

   Gotta love the kringloop!
   Tip voor je dvd speler issue: ik heb een externe dvd speler (van LG, ongeveer 30 euro geloof ik) die via usb op je laptop aangesloten kan worden. Videospeler zoals VLC downloaden (gratis) en je kan weer dvd’s afspelen. Ding is niet veel groter dan een cd dus ook heel portable

   • Romy 21 januari 2020 op 7:53 am - Beantwoord

    Dank je voor de tip! Ik denk inderdaad dat ik me maar op zo’n externe dvd-speler voor mijn laptop wil gaan oriënteren. Zou zo leuk zijn als ik op die manier weer op mijn laptop dvd’s kan kijken zonder een enorm apparaat in huis te moeten halen 🙂

  • Romy 21 januari 2020 op 12:13 am - Beantwoord

   Leuke vraag! Ik merk inderdaad ook dat het heel erg per kringloopwinkel verschilt of ze leuke dingen hebben liggen en of het een beetje betaalbaar is. Zelf vind ik De Boemerang in Amstelveen de leukste kringloopwinkel, gevolgd door Rataplan in Amsterdam (die in Alkmaar is ook leuk trouwens!). Bij de kringloopwinkel in Aalsmeer slaag ik ook regelmatig, maar daar kom ik vooral omdat dat voor mij de meest dicht bijzijnde kringloopwinkel is.
   En mocht je een keer in Utrecht zijn, dan is De ARM daar ook een toffe winkel, net als de kringloopwinkel met boeken aan de Oudegracht. Qua kleding vind ik het daar alleen wat minder en weet ik vaak vooral goed te slagen in Amstelveen en Aalsmeer.

   Hopelijk heb je daar wat aan 🙂

 7. Audrey 17 januari 2020 op 8:56 am - Beantwoord

  Ooo, leuk, dat jasje! Zo jou! De rest is ook tof, en weer voor mooie prijsjes. Ik heb Finding Dory wel in de bioscoop gezien, maar voor 1 euro zou ik de dvd absoluut meenemen.

 8. Anita te Gussinklo 17 januari 2020 op 8:58 am - Beantwoord

  Leuke aanloopjes weer Romy.
  Ik organiseer 1x per maand een bingo en de volgende heeft als thema Valentijn.
  Gisteren ontzettend goed geslaagd bij de kringloop.
  Ik had een lampje in de vorm van een hart een spiegel en een leuk kussentje.
  Zag er allemaal als nieuw uit en voor een habbekrats

  • Romy 21 januari 2020 op 12:14 am - Beantwoord

   Wat een goede score zeg! En extra leuk om voor zoiets als zo’n bingo tweedehands heel goed te slagen! De kleine prijsjes maken zulke unieke bingoprijzen natuurlijk extra leuk.

 9. Meaghan 17 januari 2020 op 9:16 am - Beantwoord

  Hele leuke dingen heb je weer gescoord Romy! Ik heb Lagom zelf ook gelezen en vond het echt een goed en inspirerend boek. Ik denk dat jij het ook wel leuk gaat vinden! Ooh en finding Dory is echt een van mijn favoriete Disney Pixar films. Ik vond die zo ontzettend leuk! Nog beter dan Finding Nemo! 🙂

  • Romy 21 januari 2020 op 12:15 am - Beantwoord

   Oeh leuk, nu ben ik natuurlijk nóg meer nieuwsgierig naar zowel Finding Dory als naar het boek Lagom. Hopelijk kom ik binnenkort aan allebei toe. Ik kan niet wachten!

 10. Rosanne 17 januari 2020 op 9:24 am - Beantwoord

  Oh wat heb je leuke pareltjes gescoord zeg! Het jasje is echt prachtig!

 11. Daenelia 17 januari 2020 op 9:25 am - Beantwoord

  Ik ben meer een donateur voor de kringloopwinkel. Als ik er dan doorheen loop, zie ik vaak alleen maar rommel. Soms zit er iets tussen waarvan ik denk dat iemand dat wel kan opknappen, maar ik heb al veel projectjes thuis om op te knappen.
  Die vaas bijvoorbeeld… ben blij dat jij m leuk vindt, maar dat is niet mijn ding. Ik heb wel een aantal vinyl platen uit de kringloop gehaald. Maar dat is wel even zoeken! Daar zit ook zoveel rommel tussen.
  Misschien binnenkort weer eens opruimen hier en mijn overbodige spullen doneren!

  • Romy 21 januari 2020 op 12:16 am - Beantwoord

   Spullen doneren aan de kringloopwinkel is natuurlijk ook altijd een goed idee. Eens in de zoveel tijd ga ik er ook met een zak spullen naartoe. Al is het maar om te voorkomen dat mijn kast na het doen van nieuwe aankopen te veel gaat uitpuilen 😉

 12. Janne 17 januari 2020 op 9:40 am - Beantwoord

  Misschien kun je een tweedehands dvd-speler vinden. Mijn ouders hebben een tweedehands harddiskrecorder (waar een dvd-speler in zit) gevonden bij een kringloopwinkel voor een tientje. Je moet dan wel een kringloopwinkel hebben die de apparaten test en er garantie op geeft, zodat je de dvd-speler terug kunt brengen als je hem thuis test en hij doet het niet.

  Ik vind het knap hoe je telkens zo leuke dingen vindt in de kringloopwinkel. Het enige wat ik er vind zijn bloempotten en romans die ik een keer lees en dan weer terug naar de kringloopwinkel doe (goede deal voor ze… ik heb inmiddels een bibliotheekabonnement, dat is efficiënter). Hangen in jouw kringloopwinkel ook alle kleren door elkaar? Bij de winkel in mijn buurt hangen de kleren op kleur, dus dan kan ik mijn maat nooit vinden.

  • Romy 21 januari 2020 op 12:19 am - Beantwoord

   Slim idee om eens bij de kringloopwinkel naar een dvd-speler op zoek te gaan. Dat ik daar nog nooit aan had gedacht! Ik hoorde ook iets over dvd-spelers die je met een USB-kabel op je laptop kan aansluiten. Dat lijkt me ook wel wat. Ik ga me er maar eens in verdiepen, zodat ik binnenkort weer volop Disney-dvd’s kan gaan kijken.

   Bij “mijn” kringloopwinkel hangt de kleding trouwens ook gesorteerd op kleur. Zelf vind ik dat eigenlijk juist wel fijn, omdat ik met bepaalde kleuren iets heb en andere kleuren juist weer wat minder vind. Dat neemt niet weg dat het weleens jammer is als je het perfecte item tegenkomt en even later ontdekt dat het vier maten te groot of een maat te klein is 😉

   • Janne 21 januari 2020 op 12:19 pm - Beantwoord

    Met jouw dvd-collectie lijkt het me inderdaad wel de moeite waard om een dvd-speler te zoeken. Succes ermee!

    Pasteltinten staan mij niet, want dan zie ik er erg bleek uit. Als je de kleren op kleur sorteert, hangen pasteltinten en wat diepere kleuren natuurlijk dwars door elkaar heen, want het is allebei blauw bijvoorbeeld. Met sommige kleuren is het wel handig om ze te kunnen overslaan, maar vaak vind ik dus een deel van de dingen in die kleur wel mooi en een deel totaal niet. En waarschijnlijk heb jij wat meer geduld met het doorzoeken van die rekken dan ik. 🙂

    • Romy 22 januari 2020 op 12:03 am - Beantwoord

     Ah, nu snap ik het! Dan is de sortering op kleur inderdaad niet ideaal. Bij mijn kledingwinkel hangt veel kleding zelfs netjes op tint blauw/roze/paars gesorteerd, dus dat helpt vast ook met het uitzoeken. Misschien ben ik wat dat betreft een beetje verwend. En anders vind ik het inderdaad zo erg nog niet om een tijdje bezig te zijn de rekken te doorzoeken 😉

 13. Iris 17 januari 2020 op 9:44 am - Beantwoord

  Finding Dory is zo schattig! Ik blijf Het altijd zo’n zielig visje vinden.

 14. Anouk 17 januari 2020 op 10:11 am - Beantwoord

  Heeft je vriend geen laptop/pc waarop je finding dory kan kijken? Hij is echt ontzettend leuk namelijk!

  • Romy 21 januari 2020 op 12:09 am - Beantwoord

   Oeh, vast wel! Ik zal het hem eens vragen. Ik heb zo’n vermoeden dat mijn vriend ook wel in is voor een avondje Finding Dory kijken 🙂

 15. Mirjam 17 januari 2020 op 10:12 am - Beantwoord

  Wat een mooie items heb je op de kop kunnen tikken. Ik heb voor mijn laptop een DVD-speler met usb aansluiting. Nu stamt die nog uit de tijd dat ik les gaf en heb ik hem toen gekregen, maar volgens mij is het niet heel erg duur.

  Ik vind het altijd tof dat je zoveel leuke dingen op de kop tikt in kringloopwinkels. Ik heb daar het geduld niet voor, denk ik. Ik wil altijd als ik een kringloopwinkel inloop, iets leuks vinden en als ze het niet hebben ben ik teleurgesteld en zet ik weer een halfjaar geen voet in de betreffende winkel. Terwijl je volgens mij de mooiste dingen kunt kopen als je regelmatig even, zonder torenhoge verwachtingen, binnen stapt. Aan de andere kant probeer ik een beetje minimalistisch te leven, dus op zich kan het helemaal geen kwaad 😉

  • Romy 21 januari 2020 op 12:21 am - Beantwoord

   Een vriendin tipte me toevallig ook een tijdje geleden zo’n dvd-speler met USB-aansluiting. Ik denk dat ik daar toch maar eens naar ga kijken. Lijkt me best een handige oplossing, waarvoor ik ook nog eens geen totaal niet handzaam apparaat in huis hoef te halen.
   Als je een keer blij verrast wilt worden in de kringloopwinkel, kan ik je trouwens zeker aanraden om regelmatig een kijkje te nemen (ook al past dat niet per se bij minimalistisch leven). Voor mij is dat echt dé truc om regelmatig met iets leuks thuis te komen, hoewel ik natuurlijk ook altijd weleens met lege handen terugkom.

 16. Jenn 17 januari 2020 op 11:08 am - Beantwoord

  Mooie vondsten! Ik moet nog altijd een keer naar de (inmiddels niet meer zo) nieuwe kringloop bij ons om de hoek gaan kijken. Finding Dory is zo leuk!

 17. Ilona Wielinga 17 januari 2020 op 1:59 pm - Beantwoord

  Wat een mooie aankopen! Wat betreft de dvd, je kan speciale dvd lezers kopen die je met een usb aan je laptop kan verbinden (op AliExpress heb je ze al voor een paar euro, mijn ervaring met koppelstukjes van Ali is over het algemeen erg goed). Is een ideale (tussen)oplossing denk ik!
  Staan trouwens ook mooie quotes in het ‘omdenken’ boek.

  • Romy 21 januari 2020 op 7:54 am - Beantwoord

   Echt top dat zoiets bestaat! Ik denk dat ik dit weekend maar eens bij Mediamarkt voor zo’n dvd-lezer ga kijken 🙂

 18. Dinja 17 januari 2020 op 2:51 pm - Beantwoord

  Wat leuk (en vooral handig natuurlijk) dat je die boeken vond! De meeste boeken bij de kringloopwinkels bij mij in de buurt zijn van die oude boeken uit de jaren 90 ofzo
  Maar ondanks dat vind ik ook zo af en toe wat pareltjes in de kringloopwinkel!

  • Romy 21 januari 2020 op 7:54 am - Beantwoord

   Haha, bij veel kringloopwinkels is het inderdaad goed zoeken naar de pareltjes tussen de vele oude boeken. Alhoewel het ook wel weer grappig is om tussen die jaren-90-boeken heel wat boeken uit mijn jeugd tegen te komen 😛

 19. Amy 17 januari 2020 op 5:03 pm - Beantwoord

  Lagom is een leuk boekje, maar het is veel leuker als je natuurlijk zelf in Zweden kennis gaat maken met de cultuur! 😉 En mooi jasje heb je gescoord, ik voel een outfit post aankomen! 😀

  • Romy 21 januari 2020 op 7:55 am - Beantwoord

   Haha, een tripje naar Zweden is natuurlijk al helemaal een geweldig goed idee! 😀

 20. bychristiana 18 januari 2020 op 8:02 am - Beantwoord

  Wat een leuke dingen heb je weer gevonden. Dat lijkt me inderdaad ook wel super leuk, als je echt iets op je wishlist hebt staan en dat specifieke item dan vindt in de kringloopwinkel voor een fractie van de prijs. Ik ben ook altijd op zoek naar mooie boeken, en dan vooral met interieurinspiratie maar die zijn bij bijvoorbeeld Amazon altijd best wel prijzig.

 21. Giovanna Jansen 18 januari 2020 op 4:16 pm - Beantwoord

  Wat een leuke boeken heb je voor ene prikkie gevonden! En wat grappig die Dvd, ik ken alleen Finding Nemo (een van mijn favoriete Disney films), Dory is zo leuk, die verdient inderdaad wel haar eigen verhaal. 😉
  Ik wilde laatst toen ik wat spullen weg ging brengen bij de kringloop zelf ook kijken bij de boeken en Dvd’s, maar het was zo druk en ik had maar weinig tijd. Binnenkort maar weer eens gaan.

  • Romy 21 januari 2020 op 8:22 am - Beantwoord

   Ja leuk hè?! Ik ben ook héél benieuwd naar Dory’s “eigen” film 😀

 22. patriciakleijn 19 januari 2020 op 2:51 pm - Beantwoord

  leuk zeg, dat omdenken boek lijkt me ook leuk, ik volg hun ook op facebook

 23. Simone 19 januari 2020 op 8:21 pm - Beantwoord

  Je hebt weer een aantal leuke items weten te scoren zeg! Ik denk dat ik binnenkort weer eens naar een kringloop ga.

 24. Nikita 20 januari 2020 op 9:31 pm - Beantwoord

  Ik blijf het altijd geweldig vinden hoe jij altijd de toffe dingen spot in de kringloopwinkel. Als er een olympische discipline voor was, weet ik zeker dat jij Nederland kon vertegenwoordigen en goud zou halen haha. Ik vind dat boekje over Omdenken echt heel schattig. Ik heb laatst ook een boekje gekocht, maar het was niet tweedehands. In een boekenwinkeltje in Brugge heb ik een boekje gekocht met allemaal gedichten en gedachten over de rouw. Niet het meest vrolijke boekje, maar ik moest gewoon hebben toen ik het zag. Op een of andere manier voel ik me door de inzichten en gedichten en gedachten verbonden met mijn opa. Dus voor mij is het een heel bijzonder boekje

  • Romy 21 januari 2020 op 11:31 pm - Beantwoord

   Haha, het zou wat zijn als kringloopshoppen een Olympische sport zou zijn. Dan zou ik met veel plezier aan die Olympische Spelen meedoen. Eens zien of ik het van de Amerikaanse koopjesjagers zou kunnen winnen 😉
   Wat een prachtige aankoop trouwens, dat boekje over rouw. Een mooi cadeau aan jezelf dat je juist in deze periode hopelijk kan helpen om dingen een plekje te geven. Dikke knuffel! <3

 25. Maaike 21 januari 2020 op 12:09 am - Beantwoord

  Wat een toffe aankopen! Wel mazzel dat je die boeken gevonden hebt 🙂

 26. zwartraafje 28 januari 2020 op 4:31 pm - Beantwoord

  Oh, zo fijn wanneer je dan net één van de boeken die je graag wil hebben/lezen aan een mooi prijsje op de kop kan tikken bij de kringloopwinkel. Vorig jaar heb ik dat tweemaal mogen meemaken. De eerste keer met een gedichtenbundel die ik al een tijdje zocht en die al enkele jaren niet meer werd herdrukt, de tweede keer met een boek waar een blogvriendin naar op zoek was. Zo fijn om haar daarmee te kunnen verrassen. De laatste maanden heb ik wat minder geluk al zag ik gisteren wel een Belle en het Beest gezelschapspel waarvan ik niet wist dat het bestond.