tweed1 1

Kringloopvondsten #17 | Roze, roze & nog meer roze

 • 3 maart 2020
 • 24 Reacties
Categorieën: Lifestyle

“Gloednieuwe kringloopwinkel geopend met twee etages!” Tja, alleen al bij het lezen van zo’n kop sta ik als tweedehands-koopjesjager natuurlijk al te stuiteren. En dus reed ik afgelopen zondag richting de gloednieuwe kringloopwinkel in Hoofddorp om daar een paar koopjes te scoren. Een week eerder kwam ik ook al bij een andere kringloopwinkel vandaan met de nodige aanwinsten. Het toeval wil dat ik bij thuiskomst pas ontdekte dat ik beide keren wel heel veel roze op de kop heb getikt. Kijk je mee naar mijn roze kringloopkoopjes van de afgelopen weken?

tweedehands boeken voor kaarten maken
tweedehands boeken voor kaarten maken
tweedehands boeken voor kaarten maken

Elseviers insektengids – € 1,50

Mijn enige niet roze aankoop is dit boek over insecten. En nee, dit is niet wat je denkt dat het is. Ik ben dan wel een groot dierenliefhebber, maar met insecten heb ik over het algemeen bijzonder weinig. Van uit de kluiten gewassen spinnen en sprinkhanen krijg ik zelfs flink kippenvel. Dus nee, dit boek nam ik niet mee om me op een vrije zondagmiddag vol belangstelling in te verdiepen. Wel kocht ik het om plaatjes uit te knippen voor kaarten maken. De oude pagina’s zijn al heel tof op zich om als papier te gebruiken en de vlinders en insecten doen het uitgeknipt en opgeplakt heel goed om een zelfgemaakte kaart (bekijk dit artikel maar!). Ik kan weer een tijdje vooruit.

roze mok tweedehands

Roze mok – € 0,50

Mokken en ik – dat gaat dus nogal goed samen. Ik heb al een flinke mokkencollectie opgebouwd die grotendeels uit tweedehands aanwinsten bestaat. Zo ook deze fleurige roze mok, die sinds afgelopen zondag een aanvulling vormt op mijn serviesverzameling. Ik vind hem prachtig met het mooie reliëf en hij is nog een tikkeltje chic ook. Daar kan ik in stijl thee uit drinken. En als ik hem niet gebruik, dan staat hij gewoon mooi te zijn in mijn servieskast.

roze vaasje kringloopwinkel

Roze vaasje – € 0,50

Noem je dit een vaasje? Of een karaf? Of iets anders dan dat? Hoe dan ook, ik vond het een tof ding om een plekje te geven in mijn open kast. Het is precies mijn kleur en de bloemen passen ook nog eens helemaal bij wat ik mooi vind. Het grappige is dat ik dit zo’n typisch vaasje uit grootmoeders tijd vind dat je echt alleen bij de kringloopwinkel kunt vinden. Juist dat maakt hem misschien wel zo leuk.

roze trui tweedehands

Roze gebreide trui – € 3,50

Over naar de kleding. En – je raadt het al – daar is nog meer roze te bekennen. Vorige week kocht ik deze roze kabeltrui bij de kringloopwinkel. Een heel fijne niet al te dik gebreide trui die je toch lekker warm houdt op frisse februari- en maartdagen. Het is ook nog eens precies de juiste tint roze voor mij: oudroze. Oftewel, een van de weinige kleuren roze die mij er niet meer wit weggetrokken laat uitzien dan nodig is. Heel blij mee! Ook in de lente kan ik deze trui vast nog regelmatig aantrekken in combinatie met een fleurig rokje.

roze trui met strepen
roze trui met strepen

Roze trui met streepjes – € 3,95

Wie mij langer kent dan vandaag, zal weten dat deze kleuren en dit patroon nogal goed bij mijn stijl passen. De vrolijke kleuren, de leuke streepjesdetails, het fijne stofje… deze trui schreeuwde gewoon mijn naam. De trui is maatloos (of beter gezegd: het labeltje ontbrak), maar ik besloot het er toch op te wagen. Niet voor niets wordt vaak gezegd dat je bij kringloopshoppen niet al te veel waarde aan de maat moet hechten. De trui zit wat wijder dan de meeste truien, maar ik kon het niet laten hem alsnog mee naar huis te nemen. Dan houd ik het maar op “lekker oversized”. In combinatie met een getailleerd rokje staat hij alsnog prima. En anders kan ik hem lekker binnenshuis aantrekken.

Ha, ik ben dus weer wat roze aankopen rijker voor weinig geld. Zowel mijn interieur als mijn kledingkast wordt er een tikkeltje meer roze op. Mij hoor je niet klagen!

Heb jij ook een kleur waar je steeds weer voor valt als je spullen koopt?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Anouk 3 maart 2020 op 6:55 am - Beantwoord

  Oh heerlijk zeg al dat roze! Ik kom voor kleding heel vaak terug op donkerrood/bordeaux.

 2. Meaghan 3 maart 2020 op 7:32 am - Beantwoord

  Hihi inderdaad veel roze items, maar wel allemaal super leuk! En wat tof dat je die insectengids gaat gebruiken voor je knutsels. Zo op het eerste opzicht vind ik de plaatjes echt prachtig.
  Ik heb zeker een kleur die ik vaak koop voor kleding! Donkerblauw is echt mijn favoriet en ik heb ook heel wat donkerblauwe items, maar ook neig ik veel naar zwart, wit en rood!

  • Romy 12 maart 2020 op 11:37 pm - Beantwoord

   Wat tof dat je regelmatig donkerblauw draagt! Ook een prachtige kleur, vind ik! Maar rood staat jou volgens mij ook prachtig.

 3. Naomi 3 maart 2020 op 8:18 am - Beantwoord

  Heel mooi! Ben wel benieuwd of je roze mok ervoor gaat zorgen dat je kerstmok even in de kast gaat verdwijnen;).

  • Romy 12 maart 2020 op 11:38 pm - Beantwoord

   Haha, tot nu toe heeft de roze mok dat nog niet voor elkaar gekregen 😉 Maar wie weet!

 4. Jessica J. 3 maart 2020 op 8:43 am - Beantwoord

  Hoe slim om een oud boek daarvoor te gebruiken! De tekeningen zijn inderdaad erg mooi, kan je vast knappe dingen van maken! En mijn kleuren op dat vlak zijn wijnrood, donkergroen, donkerpaars, en zwart in combinatie met alles wat glimt – zilver, goud, holografisch, geef hier!

  • Romy 12 maart 2020 op 11:38 pm - Beantwoord

   Jouw favoriete kleurencombinatie klinkt ook geweldig – zeker gecombineerd met iets glimmends. Gaaf hoor!

 5. Audrey 3 maart 2020 op 8:53 am - Beantwoord

  Echt heel leuk weer! Die truien schreeuwden ook wel echt jouw naam, hoor.

 6. bychristiana 3 maart 2020 op 8:53 am - Beantwoord

  Dat boek is leuk zeg! Ik ben de laatste tijd helemaal into de vlinders en ik heb al diverse vlinders in lijstjes gekocht, prints van vlinders dan. Maar als je HEEL netjes kan knippen kun je dat dus ook zelf maken als je een boek met mooie plaatjes hebt. Ik heb de laatste tijd ook allemaal toffe kringloop vondsten gedaan, onder andere diverse Delfts blauwe vaasjes en potjes. Dat is dus direct een kleur waar ik vaak voor val; blauw, samen met groen en de laatste tijd combineer ik dat graag met oranje.

  • Romy 12 maart 2020 op 11:39 pm - Beantwoord

   Ik zag de Delfts blauwe vaasjes en potjes inderdaad voorbijkomen op je blog. Echt prachtig zijn ze! Wat een mooie kringloopaanwinsten.
   Ook een heel leuk idee trouwens om de pagina’s uit het oude boek misschien eens in te lijsten. Wie weet kan ik daar nog eens een leuke DIY van maken.

 7. Giovanna Jansen 3 maart 2020 op 10:09 am - Beantwoord

  Wat een leuke items heb je gevonden bij de kringloop! En heerlijk roze, ook mijn favoriete kleur. De kleur waar ik in een winkel vaak als een bij door een bloem word aangetrokken. 😉

  • Romy 12 maart 2020 op 11:40 pm - Beantwoord

   Hihi, ik had al zo’n vermoeden dat ik niet de enige zou zijn op wie de kleur roze zo’n magnetische werking heeft 😉

 8. Rosanne 3 maart 2020 op 10:53 am - Beantwoord

  Oeh wat leuk al dat roze zeg! Ik vind die mok echt helemaal geweldig!

 9. Darina 3 maart 2020 op 3:10 pm - Beantwoord

  Wat een leuke spullen heb je weer op de kop getikt. Ik vind het boekje echt heel leuk.

 10. Tamara 3 maart 2020 op 3:15 pm - Beantwoord

  Wat een leuke aankopen en ook voor zo’n klein prijsje! Altijd zo leuk om te zien wat voor mooie pareltjes je kan scoren in de kringloop. Persoonlijk vind ik er altijd veel meer waarde aanhangen als het uit de kringloop komt. Het product uit de kringloop heeft al een leven gehad en heeft al van alles mee gemaakt, dat geeft het voor mij altijd een extra speciaal gevoel.

  • Romy 12 maart 2020 op 11:41 pm - Beantwoord

   Daar kan ik het niet anders dan helemaal mee eens zijn 🙂 Als je een item met goed zoeken in de kringloopwinkel op de kop hebt getikt en daarmee iets “ouders” een nieuw leven geeft, maakt dat een aankoop alleen maar nog mooier en specialer.

 11. Justine 3 maart 2020 op 3:24 pm - Beantwoord

  Wat heb je weer een leuke dingen weten te scoren! Ik zag dat boek en ik dacht ook gelijk “daar gaat ze creatieve dingen mee doen” haha!

  Ik vind de kring altijd maar gevaarlijk.. Je komt inderdaad teveel leuks tegen. Ik vind het vooral tof om boeken of interieur dingen daar te kopen en daar zijn er natuurlijk VEEEL van. Dus ik ga uit zelfbescherming gewoon niet, haha.

  • Romy 12 maart 2020 op 11:44 pm - Beantwoord

   Haha, niet naar de kringloopwinkel gaan is natuurlijk een goede tactiek om jezelf overbodige aankopen te besparen. Ik moet zeggen dat ik ook regelmatig met dingen thuis komen die ik nou niet per se nodig had – maar leuk zijn ze wel dan 😉

 12. Mirjam 3 maart 2020 op 7:27 pm - Beantwoord

  Wat een supergave truien! Echt heel erg leuk, die staan je vast heel goed. Ik koop vaak spulletjes die okergeel zijn, misschien ook omdat m’n portemonnee die kleur is, haha

 13. Maaike 3 maart 2020 op 10:45 pm - Beantwoord

  Oh wauw, heel leuke items heb je gescoord 😀

 14. Nikita 3 maart 2020 op 11:05 pm - Beantwoord

  Normaal ben ik als diehard boekliefhebber boos als mensen in boeken gaan knippen.. Maar ik vind dit toch echt wel een hele slimme manier om aan materiaal te komen voor je kaartjes. Ik weet ook zeker dat er van dat de vlinders mooi zullen uitkomen op een van je vele kaartjes. Dat kan gewoon niet anders. Ik moet zeggen dat ik eventjes moest nadenken over je vraag aan het einde van je artikel. De reden daarvoor is dat ik een stuk bewuster aan het omspringen ben met geld. Al vond ik dat ik na mijn vast contract wel een beloning had verdiend dus toen ben ik eventjes de tekenwinkel ingedoken. En toen heb ik een nieuw schetsboekje en stiftjes gehaald die ik nog niet had of bijna leeg waren. Die truien vind ik ook echt heel leuk, vooral die kabeltrui. Qua kleding kan ik er eigenlijk geen kleur op plakken omdat het eigenlijk echt al maanden is geleden dat ik echt nieuwe kleding heb gehaald.

  • Romy 12 maart 2020 op 11:48 pm - Beantwoord

   Wat een mooi cadeautje voor jezelf! En dat is echt meer dan verdiend na het behalen van je vaste contract. Een mooie mijlpaal verdient een leuke beloning 🙂

 15. zwartraafje 6 maart 2020 op 4:43 pm - Beantwoord

  Goh, paars en turquoise zijn op zich mijn lievelingskleuren maar eigenlijk draag ik ook veel andere kleuren. Ik denk niet dat ik zo één vaste kleur heb die me sneller zal overtuigen om iets decoratiefs mee naar huis te nemen. Ik was eerder deze week wel heel blij toen ik bij de plaatselijke kringwinkel twee al wat oudere paperbacks tegenkwam van een van mijn favoriete schrijfsters.

  • Romy 13 maart 2020 op 8:39 am - Beantwoord

   Wat een fijne kringloopvondsten! En juist leuk dat je allerlei verschillende kleuren mooi vindt. Die afwisseling maakt het alleen maar leuker.

Recente blogs

Outfit of the day: een vest om in weg te kruipen

14 november 2016|Outfits|

Al jaren kun je mij uittekenen in een jurkje met een vest en een legging. In de zomer vervang ik mijn vesten graag door bolero's, maar verder zijn mijn outfits vaak wel min of meer hetzelfde. Dat vind ik niet erg: het is mijn stijltje en ik voel me er prettig bij. Gelukkig kan ik ook met deze combinaties eindeloos variëren. Zo kocht ik een tijdje geleden een heerlijk vest bij de New Yorker, waarmee ik dit najaar zeker wel doorkom. Vandaag laat ik je een outfit zien waarin ik dit oversized vest combineerde met een vrolijk jurkje.

To selfie or not to selfie? – 5 voordelen van selfies

30 november 2016|Lifestyle|

In 2013 was 'selfie' volgens Van Dale het woord van het jaar. Ook ik klungel er regelmatig op los door mijn ene arm zo ver mogelijk uit te strekken en met mijn andere hand onhandig op het knopje te drukken. Daarin ben ik niet de enige. Mensen fotograferen zichzelf met een selfiestick op vakantie of zetten vol enthousiasme zelf hun nieuwe look op de foto. Toch stuit ik weleens op vooroordelen over selfies. Vooral jongens vinden het weleens narcistisch om foto's van jezelf te maken. Toch zou ik de vraag "To selfie or not to selfie?" volmondig met "To selfie!" beantwoorden. Vandaag geef ik 5 redenen waarom.

Hoera, Vaker Vrolijk bestaat 3 jaar!

11 september 2019|Persoonlijk|

Drie violen en een trommel en een fluit, want Vaker Vrolijk is jarig en de vlaggen hangen uit. Oké, dat laatste is wat overdreven (zou wel leuk zijn!). Maar de derde verjaardag van mijn blog vind ik in ieder geval een blogartikel waard. Het is alweer drie jaar (en bijna 1100) artikelen geleden dat mijn blog het digitale levenslicht zag. En wat ben ik blij dat mijn blog na al die jaren en na al die artikelen nog steeds een belangrijke plek in mijn leven heeft. Tijd voor een klein blogfeestje en een kleine terugblik op alweer drie jaar Vaker Vrolijk.