Yes, de afgelopen weken ben ik weer geen enkele keer met lege handen thuisgekomen van de kringloopwinkel. Ook van mijn bezoekje aan de IJ-hallen samen met Johanne gisteren (was heel gezellig!) nam ik een paar leuke aankopen mee. Kijk snel mee naar mijn kringloopvondsten. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: daartoe behoren onder andere twee paar droomschoenen, een kussen in retrostijl en een trui met alle kleuren van de regenboog.

kringloopvondsten rode hakken met strikjes

kringloopvondsten rode hakken met strikjes

Rode schoenen met strikjes

Laat ik voor de verandering niet het mooiste tot het laatst bewaren. Ik trap af met deze rode hakken met strikjes. Ik kocht ze gisteren bij de IJ-hallen en was direct verliefd. Hier mag ik mijn voeten graag in wurmen voor een (zit)feestje. De dame achter de kraam vroeg nog met een knipoog of ik de schoenen meteen aan wilde houden. Daar heb ik maar voor bedankt, maar wie weet kan ik de schoenen met kerst wel uit de kast tevoorschijn halen. De schoenen deden me denken aan een paar van Top Vintage. Ik kocht ze zelf helemaal nieuw bij de IJ-hallen voor maar €7. Katsjing!

kringloopvondsten zwart witte brogues

kringloopvondsten zwart witte brogues

Zwart-witte brogues 

Ik was blijkbaar op de schoenentoer bij de IJ-hallen, want ik nam nóg een paar schoenen mee naar huis. Tja, deze gave muiltjes kon ik niet laten staan! Precies deze schoenen heb ik maandenlang gezocht op internet. Ik zag ze van allerlei merken, maar nooit voor een betaalbare prijs. En je raadt het al: juist toen ik het niet verwachtte, viel mijn oog bij de IJ-hallen opeens op deze schoenen. Ze waren nog mijn maat ook en de verkoper hoefde er niet meer dan €2 voor te vangen. Je begrijpt vast dat ik nog steeds stuiter van enthousiasme bij het zien van deze nieuwe aanwinsten.

kringloopvondsten boek mindgym

Mind Gym

Ik voel me nu net een gierige koopjesjager, maar ik word er nogal blij van als ik boeken voor een prikkie scoor die nu nog voor veel meer geld in de winkel liggen. Zo kwam ik bij de kringloopwinkel het zelfhulpboek Mind Gym tegen. Het gaat over onderwerpen waar ik de laatste tijd veel mee bezig ben: focus, rust en productiviteit. Want hoe krijg je veel gedaan zonder jezelf over de kop te werken? En hoe verbeter je de gezondheid van je hersenpan? Ik ben benieuwd wat dit boek me kan leren. Wie weet interessante kost voor de kerstvakantie!

kringloopvondsten de financiële detox

De financiële detox

Nog zo’n interessant boek dat ik voor slechts €2 scoorde, is De financiële detox. Zoals ik laatst al verklapte, kan ik best wel kieskeurig zijn qua aankopen en ben ik nogal een bespaarder. Dit boek sprak me dan ook al heel lang aan. Het leuke is dat De financiële detox niet per se is bedoeld om minder geld uit te geven, maar vooral om je inzicht te geven in je uitgavenpatroon en in wat je eventueel kunt aanpassen. Dat kan zijn op verschillende manieren: of je nu minder geld wilt uitgeven of misschien juist wat minder kritisch mag zijn op je aankopen. Ik ben benieuwd!

kringloopvondsten disney dvd's

Disney-dvd’s 

De dvd’s van Disney-films lijken wel een terugkerend item in mijn artikelen met kringloopvondsten te zijn. Ik heb mijn verzameling Disney Klassieker-dvd’s dan ook nog lang niet compleet. De verkoopster van mijn kringloopwinkel in het dorp had een week lang een stapeltje voor mij apart gehouden, zodat ik daar een paar dvd’s uit kon kiezen die ik nog niet had. Hoe lief! Ik kocht onder meer Bambi en The Jungle Book.

kringloopvondsten gele tas met witte stippen

Gele tas met witte stippen

Dit leuke tasje zag ik hangen bij de kassa van de kringloopwinkel. Er hing een prijskaartje aan van €2,50 en ik vond de kleur te leuk om de tas niet mee te nemen. De tas komt trouwens van de goede oude V&D en is blijkbaar multifunctioneel. Onze kat Paco heeft namelijk bewezen dat de tas ook nog eens heerlijk ligt als slaapplek. Dat was blijkbaar mijn verdiende loon voor het laten slingeren van de tas. Ahum!

kringloopvondsten kaart leendert jan vis

“Oh shit!”-kaart

Ik vond al eerder een kaart van Leendert Jan Vis (wie kent dit merk nog meer van “vroeger”?) met de tekst “Oh shit!”. Het leek me wel wat om die in een fotolijstje op het kleinste kamertje te hangen. Flauw, ik weet het. Maar het kan natuurlijk altijd flauwer, vond ik toen ik een tweede kaart met dezelfde tekst tegenkwam. Ik nam hem mee naar huis, zodat de kaarten straks gezellig samen op het toilet kunnen pronken. Voor de prijs van €0,10 hoefde ik dat niet te laten.

kringloopvondsten retro kussen

Retro kussen met bloemen

Zelf zou ik het geduld niet hebben om zo’n kussen met punch needling te maken, maar gelukkig hoeft dat ook niet. Ik kwam dit mooie kussen namelijk tegen bij de kringloopwinkel en werd er voor €2,50 de nieuwe trotse eigenaar van. Het kussen is best wel ouderwets qua stijl, maar stiekem vind ik het leuk om in huis een paar typische retro-elementen te hebben in mijn best wel moderne woonstijl. Dit kussen staat nu op mijn bed te pronken en wil ik ook in mijn eigen woning een mooi plekje geven.

kringloopvondsten regenboogtrui primark

Regenboogtrui

Mijn een-na-laatste kringloopvondst van de afgelopen tijd is deze regenboogtrui. Ik wilde al een tijdje een foute trui hebben met alle kleuren van de regenboog en liep er bij de kringloopwinkel spontaan tegenaan. De trui is van origine van Primark, maar ik kocht hem dus tweedehands voor €3,50. Hij zit heerlijk en zal in de winter vast goed van pas komen.

kringloopvondsten turquoise blazer

Turquoise colbert

Mijn laatste aankoop is dit fleurige colbert. Zoals je misschien wel weet, draag ik naar mijn werk graag dit soort nette jasjes. Maar dan wel graag in vrolijke kleuren om mijn outfit een kleurrijk tintje te geven. Dit jasje kocht ik bij de IJ-hallen voor niet meer dan €4,00. Zo kan ik binnenkort weer eens in iets nieuws (of nou ja, tweedehands!) op mijn werk verschijnen.

Wat vind jij mijn leukste aankoop uit dit lijstje?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 10 december 2018 op 6:29 am - Beantwoord

  Mooie items heb je gekocht. Ik vind de brogues echt geweldig!

  • Romy 10 december 2018 op 7:35 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben daar zelf ook zo blij mee 🙂

 2. Anouk 10 december 2018 op 7:15 am - Beantwoord

  Wat een boel toffe koopjes!

 3. Iris - Thebeautymagazine.nl 10 december 2018 op 7:30 am - Beantwoord

  Wat een leuke dingen weer! Disney dvd’s blijven leuk!

 4. Josephine 10 december 2018 op 7:36 am - Beantwoord

  Erg leuke aankopen weer! Dat merk postkaarten ken ik nog wel ja! Met die leuke giraffes en beertjes, die zaten nog wel eens in mijn schoolagenda. 🙂
  Ik vind de brogues erg mooi, en het retro-kussen! Wat vind jij toch altijd leuke aankopen!

  Dit weekend heb ik toevallig ook twee kringloopwinkels bezocht, en ik kwam weer met wat mooie serviesstukken thuis. 🙂

  • Romy 10 december 2018 op 7:37 pm - Beantwoord

   Inderdaad! Ik heb volgens mij ook weleens een agenda van dit merk gehad. Jeugdsentiment uit mijn schooltijd! 🙂
   Wat leuk dat jij ook niet met lege handen thuis kwam van een bezoekje aan de kringloopwinkel. De kringloopwinkel is ook absoluut een goede plek om mooi servies te vinden.

 5. Carolien 10 december 2018 op 7:56 am - Beantwoord

  Gave aankoopjes weer! Ik kocht zaterdag een super leuk vestje bij de kringloop. Opslag verliefd dus kon hem niet laten hangen, haha. Misschien vanmiddag nog even kijken bij de kringloop.

 6. Ling 10 december 2018 op 8:23 am - Beantwoord

  Leuke dingen heb je gescoord! Mooie prijsjes ook. Je bent best goed in. Ik zie zulke dingen nooit.

  • Romy 10 december 2018 op 7:37 pm - Beantwoord

   Dat klinkt als een geweldige aankoop! Zo leuk als je zoiets spontaan tegenkomt en dan ook nog eens voor een vriendelijk kringloopprijsje 🙂

  • Romy 10 december 2018 op 7:39 pm - Beantwoord

   Thanks! Maareh, iedereen kan kringloopwinkelen leren 🙂 Ik vond eerst ook niet altijd leuke dingen, maar het helpt al heel erg dat ik nu een paar fijne kringloopwinkels (en de IJ-hallen) heb gevonden waar vaak wel leuke spullen te koop liggen. Het kan soms enorm afhangen van de kringloopwinkel of je iets leuks tegenkomt.

 7. Simone 10 december 2018 op 8:25 am - Beantwoord

  Vanaf nu noem ik je de koningin van het kringloopshoppen! Je koopt altijd de leukste dingen.

  • Simone 10 december 2018 op 8:25 am - Beantwoord

   Je rode schoentjes zijn dit keer trouwens mijn favoriet! (Ik was te snel, haha!)

  • Romy 10 december 2018 op 7:39 pm - Beantwoord

   Haha, thanks! Dat vind ik wel een leuke titel 😉

 8. Judith 10 december 2018 op 8:29 am - Beantwoord

  Toffe items! En ik herken jouw stijl er meteen in, super leuk haha 🙂

 9. Hilly Nicolay 10 december 2018 op 8:46 am - Beantwoord

  Leuke dingen gekocht!

  De rode schoenen met strikjes, leuk voor kerst.

  Fijne week.

  • Romy 10 december 2018 op 7:39 pm - Beantwoord

   Wat leuk om dat te horen! Dankjewel! 🙂

  • Romy 10 december 2018 op 7:40 pm - Beantwoord

   Dankjewel! De schoentjes zijn inderdaad ideaal voor kerst, zeker ook door de rode kleur.
   Ik wens jou ook een fijne week toe 🙂

 10. Johanne 10 december 2018 op 9:06 am - Beantwoord

  Hoe zitten de brogues? Ben nu al benieuwd naar een outfitpost waarin je ze aan hebt :D. Zelfde geld voor die fantastische rode schoenen natuurlijk!

  • Romy 10 december 2018 op 7:44 pm - Beantwoord

   Ze zitten helemaal goed en sluiten perfect aan! Zo blij mee 🙂
   Met de rode schoenen heb ik toevallig gistermiddag outfitfoto’s gemaakt (gewoon in de achtertuin, haha), omdat ik me opeens bedacht dat de schoenen matchen met de trui die ik aan had. Ik denk dat ik die foto’s ergens deze week op mijn blog ga plaatsen.
   Thanks voor de gezellige ochtend/middag! Ik vond het erg leuk 🙂

 11. Femke 10 december 2018 op 9:25 am - Beantwoord

  Wat een hoop kleurrijke items, echt helemaal Romy… en hoe toevallig dat je de zwart witte brogues nu hebt gevondne voor zo’n klein prijsje :-)!!

  • Romy 11 december 2018 op 12:12 am - Beantwoord

   Echt onwijs toevallig dat ik ze toevallig tegen het “lijf” liep inderdaad. En dat dan ook nog eens voor zo weinig geld 😀

 12. Laura Louise 10 december 2018 op 9:36 am - Beantwoord

  Wat een kleurijk aankoopjes allemaal! Ik krijg direct zin om ook even een bezoekje te plannen aan de Kringloop in de hoop dat ik ook nog wat leuks tegenkom. Ik vind je Disney Dvd’s super leuk, die kan je natuurlijk nooit laten liggen!

  • Romy 11 december 2018 op 12:13 am - Beantwoord

   Superleuk om te horen dat jij ook al helemaal zin hebt in een bezoekje aan de kringloopwinkel! Het is voor mij altijd onder andere the place to be voor Disney-dvd’s 🙂 Die scoor ik daar regelmatig voor weinig geld.

 13. Liset - Beautydagboek 10 december 2018 op 10:28 am - Beantwoord

  Jij slaagt echt altijd! Die Ij-hallen moet ik ook maar eens bezoeken. Jammer dat ik niet in de buurt woon, maar dan moet ik er maar een dagje uit van maken :).

  • Romy 11 december 2018 op 12:14 am - Beantwoord

   De IJ-hallen zijn zeker een bezoekje waard en zijn ook ideaal te combineren met een dagje Amsterdam 🙂 Met de pont ben je binnen een kwartier bij de IJ-hallen vanaf Centraal Station.

 14. Hermien - KouweKleren 10 december 2018 op 11:31 am - Beantwoord

  Leuk weer! En mocht je ooit nog van dat kussen af willen.. Nee grapje hoor, geniet er lekker van. Heel veel plezier ermee!

 15. Kirsten 10 december 2018 op 12:10 pm - Beantwoord

  Wat een leuke koopjes weer! Ik vind het leuk dat je altijd meteen kan zien dat die spullen helemaal jou zijn 🙂

  • Romy 11 december 2018 op 12:16 am - Beantwoord

   Superleuk om te horen dat mijn aankopen zo herkenbaar zijn als “van mij” 🙂 Dankjewel voor je enthousiaste reactie!

 16. Anna 10 december 2018 op 3:58 pm - Beantwoord

  Oehhh wat een ontzettend goede koopjes! Die schoenen ahhh heerlijk! Ik ga aankomende januari EINDELIJK naar de ijhallen! Na al die vondsten van jou ben ik zó benieuwd!!! Liefs

  • Romy 11 december 2018 op 12:16 am - Beantwoord

   Yay, onwijs gaaf dat je ook naar de IJ-hallen gaat binnenkort! Ik ben nu al heel benieuwd met wat voor spullen je zult thuis komen 🙂

 17. irene 10 december 2018 op 5:57 pm - Beantwoord

  Dat kussen ♡ Zou ik zonder twijfel ook meenemen! En die trui van de Primark wou ik ook graag maar ik kocht hem niet en toen ik er laatst was, hadden ze hem niet meer in mijn maat natuurlijk. Typisch! Leuk dat je hem tweedehands hebt kunnen kopen!

  • Romy 11 december 2018 op 12:21 am - Beantwoord

   Ja, dat kussen is zo leuk, hè?! Hij is lekker ouderwets, maar ik vond de kleuren en het motief echt geweldig.
   Jammer dat de gestreepte trui niet meer in jouw maat te krijgen was. Wie weet heb jij ook tweedehands nog een keer de mazzel om hem tegen te komen 😉

 18. Ilona Wielinga 10 december 2018 op 6:52 pm - Beantwoord

  Wat een hoop leuke koopjes zeg! Ik vind het tweede paar schoenen en die gele tas echt heel erg tof! Ik kom zelf bijna nooit met kleding thuis omdat de kleding me vaak toch tegenvalt, maar vaak kom ik wel thuis met een nieuwe voorraad boeken, haha.

  • Romy 11 december 2018 op 12:22 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie!
   En voor boeken is de kringloopwinkel ook absoluut ideaal. Je kunt boeken daar regelmatig voor een prikkie op de kop tikken, soms zelfs bijna nieuwe boeken 🙂

 19. chucky1012 10 december 2018 op 7:26 pm - Beantwoord

  Zulke mooie items had jij geshopt voor zeer fijne prijsjes ?

  Een fijne avond ?

  • Romy 11 december 2018 op 12:24 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, die kleine prijsjes zijn soms echt bizar. Ik voel me echt een bofkont als ik zoiets leuks voor een heel klein prijsje tegenkom 🙂
   Voor jou ook een fijne avond!

 20. Mevrouw Marloes 10 december 2018 op 8:22 pm - Beantwoord

  Oeh, ik wil zo graag een keer naar de IJ-hallen. Wat heb je leuke dingen gescoord. Die regenboogtrui vind ik heel mooi. DVD’s van Disney zijn altijd fijn om in huis te hebben 😉 De Financiële Detox lijkt me een heel interessant boek. Dat boek gaat op mijn lijstje met boeken die ik volgend jaar wil lezen.

  Liefs,
  Marloes

 21. Dana 10 december 2018 op 11:32 pm - Beantwoord

  Hele leuke aankopen en liefde voor de brogues!

  • Romy 11 december 2018 op 12:26 am - Beantwoord

   Als je ooit de kans krijgt om naar de IJ-hallen te gaan, zeker doen! Je kunt er vaak de leukste dingen op de kop tikken, vooral qua kleding en schoenen 🙂
   Leuk om te horen dat ‘De financiële detox’ ook op jouw lijstje komt te staan. Ik kan zelf ook haast niet wachten om in dit boek te beginnen.

  • Romy 11 december 2018 op 12:26 am - Beantwoord

   Thanks! Ik ben ook zó blij met de brogues 🙂 Echt een superfijne vondst voor een heel laag bedrag!

 22. Smurfige knutselfan 11 december 2018 op 9:24 am - Beantwoord

  Mooie vondsten en je heb alles weer kleurrijk op de foto gezet. Die tas die had ik ook niet laten hangen. Zo vrolijk die kleur, ik vind je moet kleur geven aan je outfit al is t maar met een sjaaltje of tas. Moet kunnen. Geef kleur aan je leven.

  • Romy 12 december 2018 op 1:11 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke compliment! En ik ben het helemaal met je eens wat kleur betreft. Een vleugje kleur maakt eigenlijk elke outfit leuker 🙂

 23. evelien 11 december 2018 op 9:46 am - Beantwoord

  Wat heb je geweldige items gescoord bij de Kringloop!
  De regenboog trui is echt heel tof, en wat een leuke boeken heb je gescoord!
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 12 december 2018 op 1:13 am - Beantwoord

   Thanks! Ik ben er zelf ook helemaal blij mee. Liefs ?

 24. Lilian 11 december 2018 op 10:57 am - Beantwoord

  Wat een leuke spullen! Mijn man en dochter gingen vorige week nog even naar de kringloop om sinterklaasinkopen te doen en daar haalden ze ook zulke leuke dingen vandaan! Boeken moet ik wel wat beter naar kijken, want jij haalt er wel leuke boeken vandaan. Wij kijken altijd alleen naar de Pinkeltje boeken, want we vinden die oudere boeken leuker dan de moderne (van de bieb)

  • Romy 12 december 2018 op 7:44 am - Beantwoord

   Wat leuk dat jullie bij de kringloopwinkel zijn geslaagd voor Sinterklaas! Qua boeken vind ik het zelf vaak wel een kwestie van mazzel hebben bij de kringloopwinkel. De ene keer vind ik helemaal niets en de andere keer vind ik zo een paar goede boeken in de rekken 🙂

 25. Els 12 december 2018 op 8:04 am - Beantwoord

  Wat een gave aankopen :-). je schoenen zijn inderdaad toppers. Echt zo jou!

 26. Nikita 17 december 2018 op 3:29 pm - Beantwoord

  De aankopen van je lijstje deze keer zijn niet direct mijn stijl, maar ik weet zeker dat jij er zo leuk mee gaat staan! Het zijn gewoon Romy-items. Het is oke om elk een ander mening te hebben. De wereld zou maar saai en eentonig zijn anders. Ik vind wel dat blauwe jasje heel erg leuk! En die tas met stippen vind ik ook heel erg tof. Het zijn de schoenen die me niet zouden liggen, maar gelukkig zijn het jouw schoenen en niet de mijne. Voor de rest vind ik je aankopen wel leuk! Mijn laatste aankopen zijn niet tweedehands, maar wel nieuw. Ik stak mijn mobieltje in het nieuw met een splinternieuw hoesje met een kleurrijke dromenvanger op. Ik vond jouw hoesje dat je op Instagram op je verhaal toonde ook heel tof trouwens! Mooie aankopen Romy, volgens mij ben je weer goed geslaagd haha!

  • Romy 18 december 2018 op 12:10 am - Beantwoord

   Precies! Gelukkig hebben we allemaal een andere stijl. Dat houdt de wereld leuk 😉
   En wat gaaf dat je een nieuw telefoonhoesje hebt. Zo te horen heb je een prachtig hoesje op de kop weten te tikken. Met mijn bloemenhoesje ben ik ook echt heel blij 🙂