Kringloopvondsten #9: Pip Studio, de mooiste roze trui & een petrolblauwe stoel

In de kerstvakantie mochten een paar bezoekjes aan de kringloopwinkel en een bezoekje aan de IJ-hallen uiteraard niet ontbreken. En ik kwam niet met lege handen thuis, maar met heel wat toffe vondsten. Het pronkstuk? Mijn eerste grote meubel voor mijn eigen huis! Maar ook scoorde ik een schitterende kop en schotel van Pip Studio, iets nieuws van Blond Amsterdam en de meest geweldige roze roze trui. Ik laat je met plezier al mijn aankopen zien.

kringloopvondsten blond amsterdam mokken

Blond Amsterdam-kopjes

Mijn Blond Amsterdam-verzameling, die inmiddels nogal serieuze vormen heeft aangenomen, bestond tot nu toe vooral uit witte items met print. Stiekem had ik mijn oog al eens op deze oranje kopjes laten vallen, maar tot nu toe kwam ik ze nergens tegen. Totdat – je raadt het al – mijn oog er opeens bij de kringloopwinkel op viel. En dan zijn het ook nog eens lekker grote koppen. Oftewel, een goed formaat voor een serieuze theeleut als ik. Deze koppen zullen straks vast een mooie eye-catcher worden in mijn servieskast. Ik nam ze mee voor €1,50 per stuk.

pip studio kop en schotel

Kop en schotel van Pip Studio

Zondag was ik met een vriendin bij de IJ-hallen en kwam ik zowaar bij een van de eerste kraampjes deze mooie kop en schotel tegen. Wauw! Precies deze kop en schotel van het merk Pip Studio heb ik ooit op een interieur-wish list geplaatst. Kun je je voorstellen hoe blij ik was toen ik er tegenaan liep (nou ja, niet letterlijk – dan waren ze niet meer heel geweest!) bij de IJ-hallen. Voor €3,00 nam ik dit schattige roze setje mee naar huis.

kringloopvondsten peter scott trui

Roze trui van Peter Scott

Nog meer roze! En wat een roze pareltje is dit. Ik durf wel te zeggen dat deze roze trui qua kleding mijn meest favoriete tweedehands aankoop tot nu toe is. Het is een superwarme en kwalitatief goede trui van wol en agorawol. De trui zit heerlijk warm, sluit heel mooi aan en – ook niet geheel onbelangrijk – hij kriebelt totaal niet. Ik zal niet verder uitweiden, omdat ik binnenkort de trui uitgebreider laat zien in een outfitpost. Maar je kunt je vast wel voorstellen dat ik razend enthousiast ben over dit koopje van €9,95 (de nieuwprijs is zo’n €150).

kringloopvondsten groene jurk steps

Groene jurk van Steps

Iets heel anders: mijn tweede kledingkoopje van de kringloopwinkel is deze groene jurk van Steps. Het is een kleur die ik nog nauwelijks in mijn kast heb hangen, maar waar ik stiekem een zwak voor heb. Het schijnt dat groene kleding mooi staat bij rood haar en groene ogen, dus dat vond ik wel een poging waard. Dit leuke jurkje met gatenpatroon is een typische etui-jurk. Hij sluit mooi aan, maar zit niet strak. Ideaal voor bijvoorbeeld naar mijn werk met een colbert eroverheen! Ik betaalde voor deze jurk €3,00, wat natuurlijk een stuk voordeliger is dan wat zo’n jurk bij Steps zou kosten.

kringloopvondsten teddy coat

Roze teddy-jasje

Voor teddy-jasjes heb ik een groot zwak. Zeker als ze zo’n mooie oudroze tint hebben. Ook qua model was dit jasje het helemaal voor mij. Het jasje is vrij kort, waardoor er nog wel iets van je figuur in overblijft als je er een rokje en panty onder draagt. Zo zie ik het graag! Ik betaalde voor dit jasje €5,00 en hoop hem heel vaak met plezier te dragen op de koude winterdagen die er wellicht nog aankomen.

kringloopvondsten disney dvd's

Disney-dvd’s

Ja ja, in mijn artikelen met kringloopvondsten ontbreken bijna nooit de nieuwste aanvullingen op mijn verzameling met Disney-dvd’s. Ook de afgelopen weken nam ik een stapel Disney-dvd’s mee naar huis. Hier zie je slechts een paar van mijn aanwinsten. Misschien moet ik binnenkort maar eens een Disney-avond inlassen, zodat ik in één keer een paar van mijn favoriete klassiekers kan kijken.

roze jurk van asos

Zwierige roze jurk

Om maar in de roze sferen te blijven, mocht er vanuit de IJ-hallen ook een roze jurk met mij mee naar huis. De verkoopster achter het kraampje deed hard haar best om me de jurk aan te bevelen en dat is duidelijk gelukt. Ik zie mezelf al helemaal rondlopen in dit zwierige jurkje met een soepel vallend stofje. De jurk is van Asos en heeft precies de kleur roze die ik zo mooi vind. Voor de jurk betaalde ik niet meer dan €4,00.

panda portemonnee

Pandaportemonnee

Pandaportemonnee? Leuk Scrabble-woord, niet?! Uiterst volwassen is deze portemonnee dan misschien niet, maar ik vind het een plaatje. Mijn huidige portemonnee was na een paar jaar wel aan vervanging toe. Een goed vervangend exemplaar kon ik alleen steeds niet vinden…totdat ik bij de IJ-hallen deze portemonnee vond. Twee lieve panda-ogen staarden me aan vanaf het kraampje. Voor €2,00 werd ik de nieuwe eigenaar van deze schattige én handige portemonnee.

kringloopvondsten stoel wooden

Een stoel voor mijn woning!

En last but not least, mijn eerste grote aankoop voor mijn woning! Wat ben ik blij met deze petrolblauwe stoel! Ik ben niet per se van plan om veel meubels tweedehands te kopen, maar besloot toch eens een blik op de meubelafdeling bij de kringloopwinkel te werken. Het was meteen raak, toen ik deze stoel zag staan. Er stonden vier dezelfde stoelen, maar drie hadden lichte verkleuringen op de armleuning. Deze vierde stoel bleek er echter nog prima uit te zien. Wat een gelukje! Het is precies het soort stoel waar ik op val: helemaal mijn kleur, mijn soorten pootjes, mijn soort model en een tikkeltje retro! De stoel komt trouwens niet aan mijn eettafel te staan. Ik wil hem in mijn slaapkamer of hobbykamer gaan zetten. Ik betaalde voor de stoel €10,00, wat een koopje is als ik het vergelijk met de prijzen in woonwinkels. Lucky me!

Heb jij onlangs nog iets leuks gescoord bij de kringloopwinkel?

Volg:
Deel:

47 Reacties

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2019 / 07:52

   Dankjewel! Ik ben ook zó blij met de mooie stoel :)

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2019 / 07:52

   Dankjewel! Ik zal binnenkort de trui uitgebreid laten zien in een outfitpost :)

 1. 10 januari 2019 / 07:12

  Leuk dat je nu de eerste grote dingen voor je huis kan gaan kopen. Wil je allemaal verschillende stoelen gaan verzamelen of komt hij niet bij de eettafel? Stoelen zijn echt prijzig inderdaad. Ik heb bij mij de goedkoopste staan die ik kon vinden. In Antwerpen hebben we wel leuke gekozen – en daar hadden we er zelfs 6 nodig. Heb je voor de rest van je meubels al ideeën opgedaan?
  Shirley blogde over…Arthur’s Seat beklimmen voor het mooiste uitzicht over Edinburgh

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2019 / 07:56

   Stoelen zijn echt een stuk duurder dan ik had verwacht. In ieder geval het soort stoelen (Scandinavische/retro stijl) dat ik leuk vind. Deze stoel ga ik in mijn hobbykamer of slaapkamer zetten als blikvanger, omdat ik aan de eettafel liever 6 dezelfde stoelen wil zetten (wel misschien in twee verschillende kleuren).
   De andere meubels vinden blijkt nog een kleine uitdaging, haha. Of beter gezegd: ik ben iets kritischer dan ik dacht ;) Ik sta wel op het punt om een mooie bank te kopen die ik heb gezien, en ik heb al een idee voor wat voor eetkamerstoelen en bed ik zou willen. Maar verder ben ik me nog vooral overal aan het oriënteren in de hoop over een tijdje een definitieve keuze te maken. Interieurshoppen is nog best lastig soms, vind ik, zeker als je de sleutel van de woning nog niet hebt. Maar wel een leuke uitdaging gelukkig!

 2. 10 januari 2019 / 07:27

  Wat een leuke spullen heb je gescoord! Die kopjes zou ik ook zo gekocht hebben <3 Wat een leuke kleding ook weer! Haha, puilt je kledingkast nu niet helemaal uit van al die prachtige exemplaren? ;) Supergaaf ook dat je een stoel hebt gekocht! Zo'n stoel had ook geweldig gestaan in mijn appartement!
  Lianne blogde over…7 jaar samen

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2019 / 07:47

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie! Ik ben ook zo blij met de stoel. Hij is precies mijn stijl en het was voor die prijs echt een koopje :)
   Haha, mijn kledingkast valt eigenlijk nog wel mee ? Ik koop alleen dingen die ik ook echt draag en heb bijvoorbeeld maar heel weinig spijkerbroeken en T-shirts in mijn kast hangen. Ik denk dat ik hooguit 2 broeken in totaal heb, dus bij elkaar is mijn garderobe nog best wel bescheiden ? En kleding die ik een jaar niet heb gedragen, doe ik altijd al snel weg naar de kringloopwinkel, dus dat scheelt ook ?

 3. 10 januari 2019 / 07:37

  Wat een gave stoel! Mazzel dat je die in de kringloop hebt gevonden!
  Verder vind ik de warme trui en de kopjes erg leuk. Pip is lekker vrolijk! Dit jaar heb ik nog niets in de kringloop gekocht (al een hele 10 dagen, haha), maar er staat een tour door de regio langs de leukste kringloopwinkels op de planning. :-)
  Josephine blogde over…My inner Victorian is kandidaat voor de Geschiedenis Online Prijs

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2019 / 07:56

   Dankjewel! Ik ben ook erg enthousiast over de stoel. Helemaal mijn ding en bij de kringloopwinkel stond hij voor een wel heel vriendelijk prijsje :)
   Wat leuk dat je binnenkort wilt gaan kringloopshoppen. Ik ben heel benieuwd waar je mee zult thuis komen van de kringloopwinkeltour.

 4. Janne
  10 januari 2019 / 07:56

  Jij kan straks een half leger van thee voorzien, lijkt me zo! Ik vind de oranje theekopjes heel leuk. De trui is ook een aanwinst, zeg! Daar had je geluk mee.
  Ik ben zelf laatst voor het eerst in iets van een jaar weer eens in een kringloopwinkel geweest. Een jaar geleden was ik op zoek naar een goedkope fiets. Nu was ik nergens naar op zoek, maar ik had spullen weggebracht en wilde wel even rondkijken. Uiteindelijk heb ik twee vorken en twee messen gekocht, om mijn bestek uit te breiden. De lepels waren er gek genoeg niet.

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2019 / 21:46

   Haha, aan servies heb ik inderdaad geen gebrek ;) En het erge is dat ik naast alle mooie servies binnenkort een basic servies van Ikea ga kopen, omdat ik het zonde vind om alle Blond- en Pip-spul te gebruiken! Oeps! ?
   Leuk dat je in ieder geval voor een paar messen en vorken bent geslaagd. Volgens mij is de kringloopwinkel voor bestek altijd wel een goede optie :)

 5. 10 januari 2019 / 09:13

  Lekker doelgericht geslaagd! De stoel past ook wel echt bij hoe ik jouw huis voor me zie. Mooie vondst hoor! Ik zou – zeker als je nog de tijd hebt – voor meubels juist tweedehands rondkijken. Het kan soms iets lastiger zijn met timing als je de sleutel nog niet hebt, maar het kan je huis echt karakter geven en ook een hoop geld schelen, zoals je al hebt ervaren. En vergeet de zolders van familie niet!
  Hermien – Kouwekleren blogde over…Van goede voornemens naar goede gewoontes

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2019 / 21:51

   Je hebt zeker gelijk wat betreft de tweedehands meubels. Stiekem heb ik mijn oog op een bank op Marktplaats laten vallen, nadat ik heel veel winkels ben afgeweest op zoek naar dé bank. Dus wie weet heb ik straks – zonder het “gepland” te hebben – zowaar een tweedehands bank in huis staan :)
   Zaterdag ga ik naar mijn oom, die binnenkort gaat verhuizen, en hij heeft misschien ook nog spullen staan. En van een andere tante kreeg ik al – heel lief – een Senseo-apparaat dat zij nog had staan. Dus ik denk dat het uiteindelijk toch nog wel een mix van nieuw en tweedehands zal worden. Ik ga het zien :)

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2019 / 21:52

   Haha, dat is natuurlijk ook een optie en daar is de kringloopwinkel vast ook alleen maar blij mee! :) Goed bezig zo te horen!

 6. 10 januari 2019 / 09:55

  Nou ja zeg, die stoel!!! Dat is wel echt een geweldige vondst zeg. Ik zeg ook steeds tegen mezelf dat ik een keer naar de kringloopwinkel wil. Volgens mij hebben ze daar ook (als je geluk hebt…) veel messing meubeltjes en accessoires en dat vind ik dan natuurlijk helemaal geweldig. Ik heb vroeger trouwens ook servies van Pip studio gehad, en beddengoed en van alles. Ons huis heeft zelfs in de YES gestaan met die Pip studio slaapkamer. (toen de YES dus nog bestond, is inmiddels al heel wat jaartjes geleden…)
  bychristiana blogde over…Zijn deze ingrediënten nu écht zo slecht?

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2019 / 21:55

   Ja, echt bizar dat deze stoel bij de kringloopwinkel stond! Ik ben er zó blij mee. Het is eigenlijk precies het soort stoel waar ik naar op zoek was en ik had nooit verwacht die zomaar tweedehands tegen het “lijf” te lopen.
   Ik denk dat je voor messing meubeltjes zeker wel tweedehands zou kunnen slagen. Je zou het overigens ook eens op Marktplaats kunnen proberen. Ik keek laatst een vlog van Annic ten Duis, die ook gek is op messing, en zij vertelde dat ze veel van haar vondsten van Marktplaats heeft gehaald door gewoon regelmatig op ‘messing’ te zoeken :)

   Wat leuk trouwens dat je een tijdje een Pip Studio-slaapkamer hebt gehad! Nu ben ik stiekem wel héél benieuwd hoe dat eruit zag. Ongetwijfeld prachtig! :)

 7. 10 januari 2019 / 10:28

  Oooo, die stoel! Ik heb een muur in mijn woonkamer die ongeveer die kleur heeft, dus ik heb me verder qua gekleurde meubels een beetje ingehouden. Ik heb in de slaapkamer oude keukenstoelen staan die ik zelf felgeel heb geverfd.

  Je hebt mooie vondsten bij elkaar verzameld. Voor je eigen huis shoppen is zo leuk!

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2019 / 21:56

   Ja, het is echt een feestje om interieuraankopen te doen! Ik geniet er ook zo van :) Zeker als je toevallig tegen de mooiste dingen aanloopt.
   Wat gaaf trouwens dat je een muur in deze kleur blauw hebt. En felgele stoelen klinkt ook heel tof. Ik ben ook gek op blauw en geel voor in mijn interieur.

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2019 / 21:56

   Dankjewel! Ik ben er ook zó blij mee. Dit petrolblauw is ook echt precies de kleur blauw die ik mooi vind :)

 8. 10 januari 2019 / 12:57

  You did it again! Die stoel is zo gaaf! Wat een geweldige vondst. Misschien toch eens vaker mijn best doen om bij de kringloop dingetjes voor in huis te scoren. Bedoel, wie wil zo’n stoel nou niet?! En je trui klinkt enorm fijn. Jeetje, wat betaalde de eerste eigenaar daar dikke centen voor zeg. Ben wederom benieuwd naar je outfitpost.
  Johanne blogde over…Innerlijke rust en waarom mijn focuswoord zo lang op zich liet wachten

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2019 / 22:00

   Ik was ook echt verbaasd toen ik deze stoel in de kringloopwinkel zag staan. Ik ben gek op kringloopshoppen, maar heb tot nu toe nog nooit tweedehands meubels gekocht. Totdat ik deze stoel zag staan dus ;) Ik neem vanaf dat moment ook standaard wél een kijkje op de meubelafdeling in de kringloopwinkel. Je weet maar nooit!
   Mocht je nog een keer iets leuks voor in huis zoeken, kun je ook altijd eens bij de kringloopwinkel bij jou in de buurt kijken. Zeker qua stoelen staat er volgens mij weleens tegen je verwachting in iets moois tussen :)

 9. 10 januari 2019 / 13:19

  Hele leuke spullen heb je gescoord! Zelf hou ik echt van turquoise/khaki kleuren voor kleding. EIgenlijk ga ik nooit naar de kringloop, misschien ook omdat het niet op snel bereikbare plekken zit :)

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2019 / 22:03

   Jammer dat je niet echt een kringloopwinkel op een handige plek hebt in de buurt. Mocht je een keer toevallig in een stad (bijvoorbeeld Amsterdam of Utrecht of Rotterdam) zijn, dan zou je altijd eens daar naar een kringloopwinkel kunnen gaan (als je daar zin in hebt natuurlijk). Daar zitten vaak de mooiste en de grootste :)

 10. Anita te Gussinklo
  10 januari 2019 / 14:24

  Je bent gord geslaagd, dat groene jurkje is erg leuk en je stoel ook. Superleuk voor je nieuwe woning.
  Mag ik vragen bij welke kringloop jij winkelt?
  Ik scoorde vandaag een vrijwel nieuwe ( denk 1x gebruikt) gourmet set van Tegal voor maar 3 euro.

  • Romy
   Auteur
   10 januari 2019 / 17:31

   Dankjewel! Ik ben ook helemaal blij met mijn aankopen :) Een gourmetset voor €3 is ook wel echt een koopje trouwens. Goede deal!
   Ik winkel zelf bij Ceres in Uithoorn en bij De Boemerang in Amstelveen. Het kopje, de roze jurk en de pandaportemonnee komen van de IJ-hallen.

   • Anita te Gussinklo
    10 januari 2019 / 19:39

    Oh, dat is voor mij ook wel te doen. Ik kom regelmatig in Mijdrecht bij de kringloop

    • Romy
     Auteur
     10 januari 2019 / 22:04

     Oh wat leuk! :) Daar ben ik zelf een tijdje geleden ook een keer geweest. Ze hebben daar vooral best wel een leuke boekenafdeling.

 11. 10 januari 2019 / 18:56

  Ooh die pandaportemonee! <3 Ik ben ook op zoek naar een nieuwe. Bij mijn huidige werkt het magneetje niet meer waardoor hij altijd open gaat. Kan alleen nooit een echt leuke vinden. Die zwierige roze jurk vind ik ook heel leuk! Ben benieuwd om hem eens in een outfit te zien!
  Irene blogde over…De groener doener tag.

  • Romy
   Auteur
   11 januari 2019 / 08:09

   Het valt mij ook op dat er eigenlijk niet heel veel écht leuke portemonnees te koop zijn. Je zou eens bij Desigual kunnen kijken. Die portemonnees zijn wel wat duurder, maar zijn wel héél tof en vrolijk :)

 12. 10 januari 2019 / 19:33

  Ooh zo leuk dat je weer kringloopvondsten hebt gevonden! Ik word altijd helemaal blij van deze blogposts, omdat ik vind dat jij altijd met zulke leuke dingen thuis komt! Vooral dat kopje van Pip-studio vind ik prachtig, maar ik ben zelf ook groot fan van dat merk! Mijn statistiekschrift is van Pip haha, daar heb ik 5 euro voor moeten betalen (voor een schrift… Oeps…), maar dan heb je ook wel een heel vrolijk schrift voor zo’n lastig vak. Meer motivatie! ;)
  Die blauwe stoel vind ik ook mooi! Gaat vast leuk staan in je nieuwe huisje.
  Meaghan blogde over…My life in pictures (6)

  • Romy
   Auteur
   11 januari 2019 / 08:10

   Dankjewel! Wat leuk om dat te horen! :) Tof dat jij ook zo gek bent op Pip Studio. Ik vind het ook zo’n leuk en kleurrijk merk. Ik kan me voorstellen dat zo’n vrolijk schrift de statistiekcolleges al iets draaglijker maakt ;)

  • Romy
   Auteur
   11 januari 2019 / 08:11

   Dankjewel! Wat leuk om dat te horen! :) Ik werd ook – vooral van de stoel – nogal blij. Helemaal mijn ding!

 13. Katrien
  11 januari 2019 / 09:32

  Je trui en stoel zouden ook wel een plaatsje bij mij kunnen krijgen ;-). Geniet van al je leuke aankopen.

  • Romy
   Auteur
   12 januari 2019 / 00:28

   Dankjewel! Dat gaat vast helemaal lukken :)

 14. 13 januari 2019 / 23:25

  Wauw, wat een toffe aankopen! Zo leuk allemaal :D

 15. 14 januari 2019 / 12:22

  Wow, wat een gave aankopen zeg! Dat vind ik nou nooit bij ‘onze’ kringloopwinkel. Maar goed, ik ga dan ook nooit naar de IJ-hallen, haha! Wel een goede tip, trouwens. Je stoel is echt suuupertof, wat een goede score. En die kleding ook, het is zó jij allemaal!

  • Romy
   Auteur
   15 januari 2019 / 00:29

   Dankjewel! :) De IJ-hallen zijn echt wel een aanrader, hoor. Zeker als je op zoek bent naar leuke tweedehands kleding, kun je daar vaak heel goed slagen. Qua kringloopwinkels vind ik ook dat het assortiment enorm verschilt per winkel. Soms helpt het om een keer een kringloopwinkel in een stad of dorp verderop te bezoeken. Dat is weleens letterlijk een wereld van verschil ;)

 16. 16 januari 2019 / 20:16

  Die stoel en die portemonnee zijn zo leuk! Ik was laatst in de kringloopwinkel omdat mijn broer zijn scherm kapot was en het in ons geval voordeliger is om een tweedehands te kopen. Er was een volledig rek met roze jurkjes met bloemetjes en patroontjes. Ik moest aan je denken haha. Niet alles zou je stijl geweest zijn, maar sommige wel. Ik heb trouwens deze keer ook gescoord! Er hing een wit t-shirt met zo’n klein borstzakje (wat je tegenwoordig heel vaak ziet) en daarop stond een katje. Maar de kat was zodanig getekend dat het leek dat die uit dat borstzakje komt. Ik weet dat het een vage uitleg is, maar ik hoop dat je het snapt. Het beste was dat ik hem een half jaar geleden nog had gezien in de C&A voor zeker 15 euro. En ik heb hem in mijn kast liggen voor 1,50. Ik ben geen merkjesshopper, maar ik vond die toch echt wel heel leuk. Door de solden ligt mijn kast bomvol inmiddels. Hoog tijd dat ik die schoonmaak. Maar na de examens heb ik twee weken vakantie, dus dan is het ideaal daarvoor! Ik kan niet wachten tot ik toffe oufits kan samenstellen met alles wat ik heb gekocht.
  Nikita blogde over…Mijn goals voor 2019!

  • Romy
   Auteur
   16 januari 2019 / 21:54

   Oh, roze jurkjes? Dat klinkt inderdaad wel heel aantrekkelijk :)
   Dat T-shirt met het katje klinkt wel echt heel erg leuk. En helemaal jouw ding volgens mij! Ik kan me heel goed voorstellen dat dat T-shirt absoluut mee naar huis moest.Hopelijk kun je daar straks in je vakantie heel wat leuke outfits mee bedenken :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge