Kringloopshoppen is inmiddels een ware hobby van mij geworden. Dolblij word ik ervan als ik tussen de vele rekken met tweedehands koopjes mag struinen. En nog blijer ben ik uiteraard als ik daar iets moois tussen weet te vinden! Afgelopen weekend trakteerde ik mezelf op een ochtend shoppen bij de IJ-hallen ter afwisseling tussen het vele klussen door. Ik kwam uiteraard niet met een lege rugzak thuis en laat je graag mijn aankopen zien. Iets met Blond Amsterdam, een mega-lange jurk en een zoetsappig roze kledingstuk.

blond amsterdam voorraadpotten delfts blauw

Voorraadpotten van Blond Amsterdam

Dat ik lichtelijk verslaafd ben aan Blond Amsterdam, is mijn trouwe bloglezers vast niet ontgaan. Maar uit de Delfts blauwe serie had ik nog nauwelijks items staan. Stiekem heb ik wel wat met Delfts blauw, naast mijn voorliefde voor turquoise, petrolblauw, roze en geel. Bij een kraampje met heel wat Blond Amsterdam-spullen nam ik dan ook deze twee voorraadpotten mee. Ik kocht ze (na wat onderhandelen) samen voor €12,50. De potten krijgen waarschijnlijk een plekje op een plank in mijn kleinste kamertje.

aankopen ij-hallen maxi-jurk met strepen

Maxi-jurk met felle kleuren

Deze jurk schreeuwde vanaf een afstandje mijn naam. In de zomer loop ik er graag bij in felle kleuren en opvallende patroontjes. Aan beide wensen voldoet deze jurk zeker. Je zou er bijna een vakantie naar een tropisch oord voor boeken, toch?! Maar even zonder dollen, ik ben heel benieuwd hoe de jurk zal staan, want een jurk kopen bij de IJ-hallen blijft natuurlijk een gokje door het gebrek aan pashokjes. Maar voor €5,00 waagde ik graag een gokje. En ja, ik ga een hemdje onder de jurk dragen om te voorkomen dat ik mijn bescheiden voorgevel aan iedere willekeurige voorbijganger tentoonstel.

aankopen ij-hallen roze jurk met bloemen

Roze off-shoulderjurk

Mijn voorliefde voor roze en bloemen is je vast niet ontgaan. Deze jurk kon dan ook al vanuit de verte niet aan mijn aandacht ontglippen. Ik moest eerst even goed kijken hoe het model zat, maar het is een prachtige off-shoulderjurk die tot net boven de knie valt. Het meisje dat de jurk verkocht, liet me – lang leve de techniek! – een Instagram-foto zien waarop ze de jurk zelf aan had. Toen was ik helemaal om en moest deze jurk mee naar huis voor €5,00. Ik kan niet wachten om hem aan te trekken als het blote-benenweer zich binnenkort weer aandient.

aankopen ij-hallen blauw colbert

Blauw colbertje

Colbertjes neem ik heel regelmatig mee van de IJ-hallen of van de kringloopwinkel. Ik draag ze dan ook op bijna elke werkdag. Ik ben vooral gek op getailleerde colbertjes met mouwen die niet rechttoe-rechtaan zijn. Nieuw kosten colbertjes vaak aardig wat geld, maar door ze tweedehands te kopen kan ik een bescheiden collectie jasjes in verschillende kleuren opbouwen voor weinig geld. Dit getailleerde jasje vind ik bij mezelf een stuk mooier staan dan stijve jasjes zonder taille. Ik kocht het blauwe colbert voor €3,00 en weet zeker dat ik er nog heel wat werkdagen plezier aan zal beleven.

kringloopvondsten rood jasje witte stippen

Rood jasje met witte stippen

De kleur rood draag ik eigenlijk nooit (op mijn rode enkellaarsjes na!), maar voor rood met witte stippen maak ik een uitzondering. Daar ben ik gek op! Toen ik dit jasje zag hangen in de kringloopwinkel, twijfelde ik eerst even of ik het wel wat voor mij vond. Maar toen ik het jasje aantrok, bleek het jasje heel mooi te staan en onderaan een soort peplum-effect te hebben. Als ik het met de rits open draag, vind ik het echt een tof ding. Het grappige is dat er net een andere klant naast me stond toen ik kritisch naar mezelf met het jasje aan keek in de spiegel. Ze riep direct “Wat staat het je leuk!”. Beïnvloedbaar als ik blijkbaar ben, kon ik het jasje daarna natuurlijk niet meer laten hangen.

rok met polka dots

Zwarte rok met polka dots

Nog een favoriete tweedehands vondst die ik al eerder deed, maar alsnog graag in het zonnetje zet, is de zwarte tule rok met polka dots. Wat vind ik deze rok geweldig! Ik droeg hem al voor deze outfit op de skatebaan, maar heb de rok al verschillende keren met veel plezier gedragen. Ik heb er ook best wat complimentjes over gekregen van mensen die het zo’n vrolijke rok vonden. Daar word ik dan weer vrolijk van!

kringloopvondsten

Boek over privacy

Ten slotte heb ik een vondst te delen die ik deed bij de kringloopwinkel in Utrecht toen ik daar met Johanne was. Het boek ‘Je hebt wél iets te verbergen’ stond al een tijdje op mijn leeslijstje. Grote mazzel dus dat ik het boek bij de kringloopwinkel tegenkwam! Het gaat over wat er zoal met je persoonlijke gegevens gebeurt, bijvoorbeeld op social media en in de marketingwereld. Ik ben heel benieuwd of nog dingen uit het boek kan leren.

Heb jij de afgelopen tijd leuke vintage vondsten gedaan?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 12 maart 2019 op 6:25 am - Beantwoord

  Prachtige vondsten! Ik ben meestal niet zo’n fan van Blond Amsterdam, maar hun lijn met Delfts blauw kende ik niet en ik vind die voorraadpotten dus echt geweldig.

  • Romy 13 maart 2019 op 7:56 am - Beantwoord

   Ja, leuk hè?! Hun Delfts blauwe lijn is best wel anders dan andere items van Blond Amsterdam. Ik ben er ook heel blij mee.

 2. Darina 12 maart 2019 op 6:40 am - Beantwoord

  Wat een mooie vondsten! Ik moet snel weer eens naar de kringloop 🙂

 3. bychristiana 12 maart 2019 op 7:15 am - Beantwoord

  Haha, bij elke foto dacht ik; Oh, die is leuk! Scrol ik verder naar beneden; Oh, die is OOK leuk etc. etc. Ik hou ook erg van polkadotprintjes, op de een of andere manier gaat dat me maar niet vervelen. Ik kan me voorstellen dat je met een heel blij en tevreden gevoel terug naar (je nieuwe!) huis ging;-)

  • Romy 13 maart 2019 op 7:58 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je ook zo enthousiast werd van mijn aankopen 🙂 Ik werd zelf ook opnieuw een blij ei toen ik alle aankopen bij elkaar zag staan. Stuk voor stuk aankopen waar ik heel blij mee ben.
   Ik ben het helemaal met je eens wat betreft de polka dots trouwens. Zo’n vrolijk stippenpatroontje is gewoon altijd goed!

 4. Marije 12 maart 2019 op 7:50 am - Beantwoord

  Oh die maxi jurk en polka dot rok. Geweldig!

 5. evelien 12 maart 2019 op 8:17 am - Beantwoord

  Wat een geweldige aankopen!
  De felgekleurde maxi-jurk is echt geweldig, zo vrolijk!
  En wat een leuke voorraadpotten van Blond Amsterdam.

  Liefs,
  Evelien

 6. Veronique 12 maart 2019 op 8:20 am - Beantwoord

  Wat een super leuke items!

 7. Mara 12 maart 2019 op 8:56 am - Beantwoord

  Ik ben een enorme fan van delftsblond, dus ze zijn meer dan leuk en wat een koopje

 8. Lesley 12 maart 2019 op 9:16 am - Beantwoord

  Die maxijurk is echt geweldig!!! ♥️♥️

  • Romy 13 maart 2019 op 7:59 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! Ik ben ook helemaal blij met de voorraadpotten en vond ze hier ook nog eens heel vriendelijk geprijsd 🙂

  • Romy 13 maart 2019 op 8:00 am - Beantwoord

   Dank je! Ik vond die jurk ook zo’n gave vondst <3

 9. Ilona Wielinga 12 maart 2019 op 10:05 am - Beantwoord

  Je hebt echt weer toffe items weten te scoren! Het off shoulder jurkje vind ik echt onwijs leuk. En zelf heb ik recentelijk een tof rokje met een trui gekocht in de kringloop, en ik nam zoals altijd weer een aantal boeken mee.

  • Romy 13 maart 2019 op 8:01 am - Beantwoord

   Dankjewel! Jouw aankopen bij de kringloopwinkel klinken ook heel tof. Ook voor boeken kun je inderdaad vaak wel goed slagen bij de kringloopwinkel. Die neem ik zelf ook regelmatig mee naar huis 🙂

 10. Johanne 12 maart 2019 op 10:25 am - Beantwoord

  Ben enorm benieuwd naar de maxi jurk! Wat een geweldig kleuren. Maar vind vooral je off shoulder jurkje super mooi. Die zou ik ook wel willen. Love alles wat schouders laat zien. Heb zelf veel off shoulder truien en vind het heerlijk, haha. Geeft toch net iets extra als je schouders zichtbaar zijn. Ofzo., haha. En ik ging heeeel toevallig laatst met jou shoppen (:p) en kocht vier boeken die onaangeroerd in de kast staan.

  • Romy 13 maart 2019 op 8:02 am - Beantwoord

   Haha, oh echt?! 😉 Jij bent ook onwijs goed geslaagd in Utrecht! Nu hopen dat je binnenkort wat tijd hebt om de boeken echt te gaan lezen 🙂
   Off shoulder vind ik inderdaad ook wel wat hebben. Het geeft een jurkje of trui toch net wat anders dan een rechttoe-rechtaan model.

 11. Simone 12 maart 2019 op 10:30 am - Beantwoord

  Wat een leuke spullen heb je weer gevonden. Afgelopen weekend was ik toevallig ook te vinden op een vlooienmarkt, maar niks gekocht daar. Vond dat er vooral veel antiek was, jammer want daar ligt mijn interesse niet 😛

  • Romy 13 maart 2019 op 8:03 am - Beantwoord

   Haha, ik moet zeggen dat ik ook vaak met een grote boog om het antiek heen loop (tenzij er mooi servies tussen ligt). Jammer dat je niet wist te slagen op de vlooienmarkt, maar hopelijk scoor je binnenkort als nog een keer wat moois tweedehands 🙂

 12. Anna 12 maart 2019 op 10:41 am - Beantwoord

  Wat een leuke vondsten weer Romy! Ik was begin Februari bij de IJhallen en kon voor mezelf niet veel vinden. Maar de sfeer is wel super leuk daar! Knap gevonden! Liefs

 13. Anna 12 maart 2019 op 11:09 am - Beantwoord

  Wat een interessant boek heb je gescoord! Dat rokje vind ik trouwens echt super leuk <3 Ik ben ook erg benieuwd naar je outfits met de jurken!

  • Romy 13 maart 2019 op 8:03 am - Beantwoord

   Jammer dat je niet echt wist te slagen bij de IJ-hallen, maar toch leuk dat je bent gegaan! Het is inderdaad alleen al een leuk sfeertje daar 🙂

  • Romy 13 maart 2019 op 8:04 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik kan ook niet wachten totdat ik de jurken over een tijdje (als het weer wat zonniger is) kan aantrekken 🙂

 14. Lianne 12 maart 2019 op 12:04 pm - Beantwoord

  Oh die bloemenjurk is echt zo mooi! Ik snap heel goed dat je die mee naar huis wilde nemen. Dat boek kende ik helemaal niet, maar klinkt wel interessant. Het kriebelt mij soms ook wel om te gaan kringloopshoppen, maar ik heb al zoveel en dat kom ik natuurlijk weer met allemaal spul thuis dat ik helemaal niet nodig heb! Ik wil binnenkort zelf ook eens op een markt gaan zitten om heel veel weg te doen.

  • Romy 13 maart 2019 op 8:05 am - Beantwoord

   Dankjewel! De bloemenjurk is ook een van mijn favoriete aankopen. Ben daar helemaal blij mee!
   Slim dat je niet naar de kringloopwinkel gaat als je bang bent dan overbodige spullen te kopen. Ook een leuk idee om een keer wat op een markt te verkopen! Ruimt lekker op en het levert je waarschijnlijk nog een leuk extraatje op ook 🙂

 15. Geke 12 maart 2019 op 3:47 pm - Beantwoord

  Zo’n leuke aankopen weer. Ik kijk al uit naar de mooie outfit-posts!

  Ik ga denk ik nog eens een aantal 2dehandscd’s bestellen via Amazon in de UK. Kost daar veel minder dan als je het hier vb bij Bol of op de tweedehandssites koopt 🙂

  • Romy 14 maart 2019 op 8:02 am - Beantwoord

   Slim om de cd’s te bestellen op Amazon! Dat scheelt toch aardig wat geld 🙂 Alvast veel plezier met je aankopen!

 16. Simone 12 maart 2019 op 4:23 pm - Beantwoord

  Wat ben je weer goed geslaagd! Volgens mij heb jij er echt een neus voor. Stuk voor stuk super vrolijke, leuke items.

  • Romy 14 maart 2019 op 8:03 am - Beantwoord

   Thanks! Kringloopshoppen is vaak echt een kwestie van mazzel hebben en regelmatig naar de kringloopwinkel gaan. Dat maakt het in ieder geval voor mij zo leuk om te doen 🙂

 17. Meaghan 12 maart 2019 op 4:46 pm - Beantwoord

  Zo te zien ben je weer goed geslaagd. Wat een leuke items heb je weer gescoord! Ik ben zo benieuwd naar hoe die twee jurken je gaan staan! Komt daar een outfitblog over? Dat boek heb ik zelf ook gelezen en vond ik echt mega interessant! Er stonden ook echt dingen in waar ik nog niet van op de hoogte was, maar waar ik door dit boek nu wel even rekening mee houd. Ik ben benieuwd wat jij van het boek gaat vinden.

  • Romy 14 maart 2019 op 8:05 am - Beantwoord

   Ik wil zeker over een tijdje een outfitpost delen. Eerst nog even wachten totdat het écht zomers weer is, zodat ik weer zonder panty’s en vestjes de deur uit kan 🙂
   Tof om te lezen dat jij veel interessante inzichten uit het boek hebt gehaald! Nu ben ik er nóg meer benieuwd naar. Hopelijk kan ik het binnenkort een keer lezen.

 18. Linda 12 maart 2019 op 6:42 pm - Beantwoord

  Wat leuk om te zien dat je weer zo goed geslaagd bent! Ik merk dat ik ook steeds vaker weer even een kringloop instap en ook altijd wel met iets leuks naar buiten kom. Het is letterlijk en figuurlijk schatzoeken. En ik vind het stuk voor stuk weer échte Romy items!

  • Romy 14 maart 2019 op 8:06 am - Beantwoord

   Schat zoeken is inderdaad het juiste woord. Kringloopshoppen is juist zo leuk omdat het altijd een zoektocht is naar de pareltjes tussen alle spullen die er liggen. En wat voelt het toch fijn als je dan iets heel leuks op de kop weet te tikken. Mooi om te horen dat jij ook steeds vaker mooie koopjes bij de kringloopwinkel vindt 🙂

 19. Dana 12 maart 2019 op 9:56 pm - Beantwoord

  Super leuke dingen heb je gescoord and loveeee de bloemen jurk, laat de zomer maar komen hoor!

  • Romy 14 maart 2019 op 8:07 am - Beantwoord

   Helemaal mee eens! Ik kan niet wachten totdat de zon weer volop schijnt en ik deze jurk uit de kast kan trekken 🙂

 20. Hilly Nicolay 13 maart 2019 op 8:51 am - Beantwoord

  Wat een leuke vondsten weer:)
  De kleding zal jou vast weer leuk staan.

  • Romy 14 maart 2019 op 8:25 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie op mijn kringloopaanwinsten 🙂

 21. Mariska 13 maart 2019 op 12:26 pm - Beantwoord

  Leuk! Dat boek lijkt me trouwens ook wel heel erg interessant moet ik zeggen.

 22. Nikita 13 maart 2019 op 1:50 pm - Beantwoord

  Ik wist niet eens dat Blond Amsterdam een lijn had met Delfts blauw. Weer iets bijgeleerd! Ik heb me voorgenomen om als we naar de bibliotheek gaan met z’n allen (we gaan dan ook meestal de stad in nadien) eventjes in de kringloopwinkel bij de kleding te kijken. Wie weet vind ik nog leuke pareltjes! Afgelopen tijd vond ik twee shirtjes, maar die heb ik al eens beschreven in een reactie denk ik. Ik heb soms een lastige stijl, en dat is echt niet alleen in de kringloop. Soms vind ik het ook net niet in een gewone kledingwinkel. Omdat ik totaal niet thuis ben in de stoere truien etc… die nu in de mode zijn. Geef mij maar bloemetjes, pluimpjes en andere schattige printjes! Ik wil ook niet bij de kringloop dingen kopen om te kopen, want dan liggen ze gewoon in je kast te verstoffen.

  • Romy 14 maart 2019 op 8:38 am - Beantwoord

   Helemaal leuk dat je een kijkje bij de kringloopwinkel wilt nemen! Ik duim met je mee dat je met iets tofs de leur uitloopt dat helemaal jouw stijl is.
   Ik heb zelf ontdekt dat je met een specifieke stijl soms juist beter slaagt bij de kringloopwinkel, omdat daar niet alleen ligt wat nu in de mode is. Dus wie weet schept het bezoekje aan de kringloopwinkel juist kansen om de kleding te vinden die jij tof vindt 🙂

 23. Josephine 13 maart 2019 op 7:20 pm - Beantwoord

  Leuke vondsten, Romy! Ik vind het roze jurkje met de bloemen erg mooi! Ga je de vooraadpotten dan niet in je keuken zetten? Ze zijn echt leuk, misschien met thee, suiker of koekjes erin? Ik heb zelf een hele verzameling vrolijke blikken met daarin bloem, rijst etc. en ik word er altijd vrolijk van!

  • Romy 14 maart 2019 op 8:42 am - Beantwoord

   Voor de keuken zijn de voorraadpotten inderdaad ook wel heel tof. Ik moet er nog even over nadenken waar ik ze het mooist vind staan, omdat ik in mijn keuken een beperkt aantal plankjes heb voor spullen die zichtbaar zijn. Maar hoe dan ook krijgen de potten ergens in huis een mooi plekje 🙂

 24. Saskia 14 maart 2019 op 7:48 pm - Beantwoord

  Leuke aankoopjes! Vooral die Blond potten<3
  Ik heb laatst heel wat leuke dingen voor de babykamer op te kop getikt. Zo leuk kringloopwinkels.

  • Romy 15 maart 2019 op 8:53 am - Beantwoord

   Leuk leuk! Ik ben heel benieuwd naar je aanwinsten voor de babykamer 🙂

 25. chucky1012 16 maart 2019 op 8:37 pm - Beantwoord

  Je had prachtige aankopen gedaan in de kringloopwinkels etc….
  Voor de Blond voorraadpotten en de dressens 😉

 26. Odetta 20 maart 2019 op 8:09 am - Beantwoord

  Wauw, wat een gave vondsten. Wat een prachtige bloemenjurk.
  Onlangs bij Opa Jos 2 retro rode Brabantia keukenstoeltjes uit de jaren zestig gekocht.

  Deze stoeltjes nemen niet veel plek in en altijd handig wanneer je meer zitplekken nodig hebt.

  • Romy 21 maart 2019 op 7:39 am - Beantwoord

   Wat tof, die retrostoeltjes! Een geweldig handige én leuke vondst! Daar ga je vast veel plezier aan beleven 🙂