kringloop8

Kringloopvondsten #14 : rode pumps, blauwe tas & mooie boeken

 • 24 juli 2019
 • 37 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Vlak voor mijn vakantie was de maat vol: mijn kringloopkriebels bereikten een hoogtepunt en ik wilde hoe dan ook weer eens een rondje door de kringloopwinkel maken na een drukke periode. Ik ging onder andere met een vriendin naar een paar kringloopwinkels en bracht ook zelf twee kringloopbezoekjes in één week tijd. Ik kwam bepaald niet met een lege tas thuis en laat je met plezier mijn nieuwste kringloopaanwinsten zien. Met onder andere twee (volgens mij) mooie boeken, mijn nieuwe lievelingstas en pumps in een knalkleur.

boek anders denken autisme

Boek ‘Anders denken’

Laat ik beginnen met twee boeken die ik op de kop tikte. Zoals je inmiddels vast wel weet, ben ik vooral gek op non-fictieboeken. Ik vind het fijn als ik iets van boeken kan leren. Het boek ‘Anders denken’ paste dan ook wel in mijn straatje. Ik heb zelf geen autisme, maar ken wel mensen in mijn omgeving die autistisch zijn. Het leek me interessant om me door dit boek meer in dat onderwerp te verdiepen. Zeker omdat in het boek ook aandacht is voor de talenten die autisme met zich meebrengt. Dingen van twee kanten belichten – daar houd ik van. Ik betaalde voor het boek € 2,00.

boek wabi sabi

Wabi Sabi

Don’t judge a book by its cover wordt weleens gezegd. Nou, dat deed ik dus mooi wel toen ik dit boek met prachtige kaft tegenkwam. Het boek is geschreven door de auteur van Ikigai, een mooi boek over geluk, maar dit is meer een fictieverhaal met een mooie boodschap. Tel daarbij op dat op de kaft een prachtige kat staat en ik kon niet anders dan dit boek voor € 3,50 in mijn winkelmandje gooien. Voor op de steeds groter wordende stapel nog te lezen boeken!

disney dvd's

Disney-dvd’s

Mijn verzameling Disney-dvd’s is nog lang niet compleet. Zo af en toe kom ik nog tweedehands dvd’s tegen die in mijn bescheiden collectie ontbreken. Zo vond ik laatst weer drie films die ik nog niet had. Vooral met de dvd van Peter Pan ben ik blij. Ik weet nog dat ik als kind gek was op het verhaal van Peter Pan én op Tinkerbell. Ik moet alleen nog een keer een dvd-speler vinden om op mijn laptop aan te sluiten, zodat ik weer wat eenvoudiger dvd’s kan kijken. Al is het maar om eens een Disney-filmavond te kunnen houden!

albert heijn blikken

Albert Heijn-voorraadblik

Al eerder wist ik bij de kringloopwinkel twee nostalgische voorraadblikken van Albert Heijn te scoren (zoals je kunt zien in mijn keuken). Eén blik ontbrak alleen nog in mijn collectie. Ik werd dan ook nogal vrolijk toen ik juist dat blik voor €0,95 tussen de stellingen met bloemetjesservies zag staan. Het heeft inmiddels een plekje in mijn keuken gekregen naast zijn soortgenoten.

stempel avontuur

Houten stempel

Bij de kringloopwinkel in mijn woonplaats staat altijd een mandje met knutselspullen, dat ik bij geen enkel bezoekje oversla. Vorige week vond ik tussen de vele kinderknutselspullen deze houten stempel met teksten over ‘Avontuur’. Het is een best wel grote stempel, waarmee ik bijvoorbeeld leuke achtergronden kan maken op kaarten of in mijn bullet journal. Leuk! Voor €0,50 mocht de stempel mee naar huis.

kringloopvondsten gestreepte broek stradivarius

Gestreepte pantalon

Raar maar waar: deze zo goed als nieuwe gestreepte pantalon van Stradivarius kwam ik dus echt bij de kringloopwinkel tegen. Voor maar €2,50. Precies mijn maat en met de strik in de taille waar ik zo gek op ben. Ik rekende dit kleine bedrag af en nam de broek met veel plezier mee naar huis. Helemaal leuk om te dragen met een blouse of mooie top!

kringloopaanwinsten rode hakken

Rode pumps

Ik hoor je denken “Had je niet al rode pumps?”. Dat klopt. Ik had al een paar prachtige knalrode pumps met hakken waar je niet voor de lol een dag op gaat rondlopen. Die draag ik regelmatig een paar uur, maar langer dan dat doe ik mijn voeten liever niet aan. Voor een bruiloft zocht ik nog leuke, opvallende hakken die iets comfortabeler lopen. Een onmogelijke missie, zo dacht ik tot een paar dagen voor de bruiloft. Totdat ik opeens dit paar rode hakken zag staan voor maar € 3,00. Alsof het zo had moeten zijn! Ze pasten perfect bij mijn feestjurk en liepen inderdaad wat comfortabeler dan mijn andere hakken. Eens zien of ik het op deze hakken ook een werkdag lang kan volhouden!

blauwe handtas kringloopwinkel
blauwe handtas tweedehands

Blauwe handtas

Maar het allermooiste (vind ik zelf) heb ik voor het laatst bewaard. Deze blauwe handtas vond ik direct helemaal het einde. Echt mijn kleur, mijn model en mijn formaat (lees: je kunt er meer in kwijt dan alleen je pinpas en telefoon). Het is ook nog eens een tas van heel mooie kwaliteit en binnenin vind je een paar opbergvakjes. Wat wil je nog meer? Nou, een betaalbare prijs misschien. Tja, ik betaalde voor dit tasje dus maar €2,95. In de paar dagen dat ik nu eigenaar ben van dit tasje heb ik er dan ook al drie dagjes weg mee beleefd (zie onder andere de foto in dit artikel). Zo leuk vind ik hem!

Heb jij de laatste tijd nog leuke kringloopvondsten gescoord?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 24 juli 2019 op 6:40 am - Beantwoord

  Dat zijn weer heerlijke vondsten. Ik ben heel benieuwd naar het eerste boek, als autist. Dus als je ‘m uit hebt en zin hebt om een recensie te schrijven, lees ik ‘m graag;).
  Verder ben ik vooral verliefd op het voorraadblik en (je voelt ‘m waarschijnlijk inmiddels wel aankomen…) op de rode pumps. Supergaaf!

  • Romy 26 juli 2019 op 8:11 am - Beantwoord

   Leuk! Ik denk dat ik misschien maar eens een reviewartikel moet inplannen van een paar boeken, ook als stok achter de deur voor mezelf om die boeken snel allemaal te gaan lezen 😉

 2. Priscilla 24 juli 2019 op 6:42 am - Beantwoord

  Wauw wat een gave dingen heb je gevonden! Ik had al zin om weer eens naar de kringloop te gaan maar nu sta ik helemaal te popelen. Goed idee om daar naar Disney dvd’s te kijken. Scheelt een hoop. Dat ga ik volgende keer ook eens doen. Ik ben zelf niet zo’n grote tekenfilm fan maar mijn dochter wel en haar favorieten worden juist telkens van Netflix gehaald!

  • Romy 26 juli 2019 op 8:12 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen! Kringloopwinkelen kan echt een beetje verslavend werken. Ik vind het altijd heerlijk om te doen. Voor Disney-dvd’s is de kringloopwinkel echt wel een aanrader. Overigens heb ik ook weleens Disney-dvd’s gekocht op de vrijmarkt op Koningsdag. Dan liggen er ook vaak heel wat dvd’s tussen de kraampjes 🙂

 3. Simone 24 juli 2019 op 7:11 am - Beantwoord

  Elke keer als je een kringloopshoplog plaatst denk ik: ik moet binnenkort ook eens gaan. Super goed geslaagd weer, ik ben vooral fan van de boeken, de pantalon en je geweldige tas!

  • Romy 26 juli 2019 op 8:14 am - Beantwoord

   Zeker doen, een bezoekje aan de kringloop! Soms liggen er zulke leuke spullen 🙂

 4. Else-Marie 24 juli 2019 op 7:28 am - Beantwoord

  Ik ben laatst voor het eerst naar de kringloop geweest. Een aantal oude platen boeken gescoord voor een Round Robin rondje over oud papier. Heel blij mee!

  • Romy 26 juli 2019 op 8:13 am - Beantwoord

   Goed geslaagd zo te horen! Dat soort boeken zijn inderdaad ideaal om als papier te gebruiken voor creatieve projecten.

 5. Ilona Wielinga 24 juli 2019 op 7:46 am - Beantwoord

  Wat een leuke items, vooral die tas is echt geweldig. Je weet altijd hele toffe items te scoren!

 6. Els 24 juli 2019 op 7:54 am - Beantwoord

  Wow, die tas, super gaaf! Ik vind zulke dingen nu echt nooit, haha. De DVD’s doet me denken aan mijn eigen collectie die op zolder staat te verstoffen…

  • Romy 26 juli 2019 op 8:15 am - Beantwoord

   Haha, het is vaak ook wel een kwestie van mazzel hebben bij de kringloopwinkel. Maar soms kun je er zulke leuke spullen vinden.

 7. Darina 24 juli 2019 op 8:07 am - Beantwoord

  Je hebt weer hele mooie spulletjes op de kop getikt. Ik vind de pantalon en de tas echt geweldig! Ik moet nodig weer eens naar de kringloop 🙂

 8. Wat heb je weer leuke vondsten! Die boeken lijken me ook erg leuk! En Disney blijft natuurlijk geweldig. Al moet ik wel zeggen dat ik Bambi zo zielig vind.

  • Romy 26 juli 2019 op 8:16 am - Beantwoord

   Ja, Bambi blijft wel echt een zielige film. Net als de Lion King. Die film vind ik wel heel mooi, maar stiekem word ik er ook een beetje emotioneel van als ik die film kijk.

 9. Geke 24 juli 2019 op 8:40 am - Beantwoord

  Stuk voor stuk weer heel leuke vondsten die je gedaan hebt!
  Een bezoekje aan de kringloop hier stond op het verlanglijstje voor mijn vakantie, maar die is al bijna voorbij en het is er nog steeds niet van gekomen.

  • Romy 26 juli 2019 op 8:17 am - Beantwoord

   Hopelijk komt het er toch binnenkort nog eens van dat je even langs de kringloopwinkel kunt gaan 🙂 Het is soms heerlijk om even tussen de spullen daar te neuzen naar de mooiste koopjes.

 10. Simone 24 juli 2019 op 9:00 am - Beantwoord

  Wat een leuke kringloopvondsten heb je weer! Ik ben al een hele lange tijd niet meer bij de kringloop geweest, maar na het lezen van dit artikel kriebelt het wel weer 🙂

  • Romy 26 juli 2019 op 8:19 am - Beantwoord

   Leuk om te horen! Een bezoekje aan de kringloopwinkel blijft toch leuk. En wie weet vind je daar nog iets voor jullie nieuwe woning 🙂

 11. Meaghan 24 juli 2019 op 10:12 am - Beantwoord

  Je hebt weer de meeste mooie items gescoord hoor. Dat is echt wel een kunst! Vooral de tas vind ik helemaal geweldig, maar ook de boeken die je hebt gevonden lijken mij interessant! Ik ben al een tijdje niet meer in de kringloopwinkel geweest, maar ik wil dat binnenkort wel weer eens gaan doen, als het niet meer zo warm is buiten haha! Vandaag, morgen en overmorgen kom ik mijn huis waarschijnlijk niet uit als het niet vroeg in de ochtend of laat in de avond is. Veel te warm!

  • Romy 26 juli 2019 op 8:20 am - Beantwoord

   Haha, groot gelijk heb je. Het is nu eigenlijk te heet om ook maar iets te doen wat niet per se hoeft. Hopelijk koelt het hierna snel weer een beetje af, zodat winkels bezoeken weer wat aantrekkelijker wordt 😉

 12. Evelien 24 juli 2019 op 10:15 am - Beantwoord

  Wat een geweldige aankopen! Ik vind je blauwe tas echt helemaal geweldig.
  Liefs,
  Evelien

 13. Liset - Beautydagboek 24 juli 2019 op 10:44 am - Beantwoord

  Oh wauw, wat een leuke spulletjes allemaal! Vooral die blauwe tas heeft mijn hart gestolen, zo mooi! En dat Albert Heijn blik heb ik ook, maar dan meer in het groen. Die vond ik destijds ook zo leuk en heb ik gewoon bij de Appie gekocht ;).

  • Romy 26 juli 2019 op 8:21 am - Beantwoord

   Haha, die blikken komen inderdaad gewoon van Albert Heijn. Ben er wel heel blij mee. Ze zien er zo leuk nostalgisch uit.

 14. Judith 24 juli 2019 op 11:08 am - Beantwoord

  Jij vindt altijd zulke leuke spulletjes 🙂 Vooral het tasje spreekt mij aan!

 15. Justine 24 juli 2019 op 11:47 am - Beantwoord

  Elke keer als jij dit soort vondsten deelt, zou ik het liefst gelijk naar de kringloop rennen. Wat weet jij toch weer elke keer leuke dingen op de kop te tikken zeg! En die broek, woo, gewoon bijna nieuw, dat is helemaal een koopje!

  • Romy 26 juli 2019 op 8:22 am - Beantwoord

   Ja, echt een koopje hè?! Ik kan er altijd zo blij van worden als ik toevallig iets bij de kringloopwinkel hebt gevonden dat ik anders in de winkel nieuw ook zou hebben gekocht (maar dan voor meer geld).

 16. Anouk 24 juli 2019 op 11:50 am - Beantwoord

  Ik ben al in geen tijden meer in de kringloop geweest, maar het wordt wel weer eens tijd. Het gaat meteen kriebelen als ik dit allemaal zo zie!

 17. Citlali 24 juli 2019 op 12:34 pm - Beantwoord

  Wat leuk! Het laatste wat ik bij de kringloop kocht waren 2 blousjes en een zwart blazertje!

  • Romy 26 juli 2019 op 8:30 am - Beantwoord

   Leuk zeg! Zo te horen twee mooie kringloopaanwinsten.

 18. Johanne 24 juli 2019 op 6:43 pm - Beantwoord

  Wauw, wauw, wauw, die tas! Ik wil graag weer een keer met je shoppen ?

  • Romy 26 juli 2019 op 8:32 am - Beantwoord

   Leuk! Ik sta ook altijd open voor weer een dagje kringloopshoppen samen 😀

 19. bychristiana 25 juli 2019 op 7:57 am - Beantwoord

  Ah, wat leuk Peter pan! Ik zat laatst door oude foto’s te kijken en twee jaar geleden gingen wij in Disneyland met Peter Pan en Wendy op de foto, toen we net verloofd waren. Daar hebben we dus zulke leuke foto’s van en dat was echt een leuke experience!

  • Romy 26 juli 2019 op 8:37 am - Beantwoord

   Wat leuk zeg! Ik kan me voorstellen dat dat de film Peter Pan ook wel een extra bijzondere betekenis geeft.

 20. Lesley 31 juli 2019 op 10:49 pm - Beantwoord

  Die tas is echt helemaal super! Ik heb zelf een soortgelijke van de Cambridge Satchel company. Die heb ik niet in de kringloop opgedoken maar op marktplaats :D. Bij mijn kringloop hebben ze echt niet zulke leuke fashion dingen hoor! Echt gaaf. Wel een hoop leuke boeken dat scoor ik daar ook altijd inderdaad

  • Romy 2 augustus 2019 op 11:19 pm - Beantwoord

   Wat leuk! Ik kende dat tassenmerk helemaal niet, maar daar lijkt mijn tas inderdaad wel heel erg op. Leuk dat jij ook een tas van dat merk tweedehands hebt kunnen scoren 🙂

 21. Nikita 4 augustus 2019 op 1:02 pm - Beantwoord

  Hele toffe vondsten weer! Vooral dat tasje is geweldig! Zou ik zelf ook zo meenemen als ik hem tegenkwam. Ook de kleur is helemaal geweldig. Ik ben de laatste tijd door de drukte niet meer in de kringloopwinkel geraakt, maar wil dat wel gaan doen. Ik heb namelijk een stapel boeken die weg mogen naar de kringloop. Meteen een goed excuus om eventjes te blijven rondkijken 🙂

  • Romy 6 augustus 2019 op 8:18 am - Beantwoord

   Het tasje vind ik ook wel helemaal jouw ding 🙂 Ik werd ook meteen enthousiast van de kleur en het vrolijke model. Hopelijk weet jij binnenkort ook goed te slagen bij je bezoekje aan de kringloopwinkel.

Recente blogs

Wat als je niet serieus genomen wordt? | Neem jezelf serieus!

18 september 2019|Persoonlijke groei|

Niet serieus genomen worden? Zeker als starter - in welk opzicht dan ook - kun je daar best weleens mee te maken krijgen. Of beter gezegd: je hebt het gevoel niet serieus genomen te worden. Ook ik ken dat gevoel. Bijvoorbeeld toen ik net afgestudeerd was, toen ik mijn eerste sollicitatiegesprekken voerde en toen ik even later in mijn uppie op huizenjacht ging. Ik had wel vaker het idee dat mensen me niet serieus namen. Uiteindelijk bleek de oplossing anders dan gedacht: ik moest vooral mezelf serieus nemen.

Outfit | Roze trui en (nep)leren rokje

19 januari 2018|Outfits|

Ik in een (nep)leren rokje? Tja, daar moest ik zelf ook even aan wennen. Toch ben ik nu helemaal om. Ik merk dat ik het leuk vind om regelmatig iets anders te proberen qua kleding en zo mijn eigen stijl te ontdekken. En soms blijkt iets onverwacht toch meer 'mijn ding' dan ik had verwacht. Mijn outfit van vandaag bestaat in ieder geval uit meerdere items die mij absoluut heel vrolijk maken. Ik heb het over onder andere een zachtroze trui en een (nep)leren rokje. Een combinatie van een beetje buiten én een beetje binnen mijn comfortzone dus. Benieuwd? Ik laat je mijn outfit zien.