kringloop 9

Kringloopvondsten | Bloemetjesblouse, sprookjesjurk, meegroeirok en nieuw leesvoer

 • 10 augustus 2023
 • 10 Reacties
Categorieën: Lifestyle

De afgelopen weken stonden in het teken van opruimen, opruimen en nog eens opruimen. Om het huis verkoopklaar te maken, wilde ik al mijn spullen een keer doorgaan en wegdoen wat ik niet meer gebruik. Dat betekende nogal wat ritjes naar de kringloopwinkel en naar Appel & Ei. En wie mij goed kent, weet inmiddels: bij zowel de kringloopwinkel als bij Appel & Ei moet ik altijd even rondneuzen “als ik er toch ben”. Ik hield me enigszins in, maar kwam de laatste twee maanden toch een paar fantastische tweedehands parels tegen. Dit zijn mijn nieuwste aanwinsten, waaronder een sprookjesachtig mooie jurk, een rok die mooi én praktisch is en “antiek” bestek dat ik zeker géén oude meuk vond.

kringloop 12

Blauwe streepjesrok – Appel & Ei: € 9,95

Deze blauwe rok heb ik de afgelopen maanden al ik weet niet hoe vaak aangetrokken. Het is echt een rok voor mij door de vrolijke blauwe tinten, het speelse streepjespatroon en de leuke lengte. De rok is niet zó kort dat ik er niet mee naar zakelijke afspraken durf, maar ook weer niet zó lang dat ik me er te bekakt in voel. Gewoon precies goed! Daar komt nog bij dat de rok mooi sierlijk mee zwiert als je rondjes draait. Ik werd er heel vrolijk van toen ik de rok bij Appel & Ei tegenkwam en ben er elke keer dat ik hem aantrek nog net zo mee in mijn nopjes.

kringloop 10

Zwarte jurk met gekleurde bloemen – Appel & Ei (origineel van Steps): € 14,95

Aan de kledingwinkel Steps heb ik goede herinneringen. Ik was nooit echt van tassen vol kleding shoppen in de stad, maar er is één winkel waar ik nooit zomaar voorbij kon lopen: Steps. Toch jammer dat die winkel alweer een paar jaar geleden haar laatste adem uitblies. Dat maakt het extra leuk dat ik bij Appel & Ei een schitterende jurk van dit merk tegenkwam.

De jurk is grappig genoeg waarschijnlijk geen typische Romy-jurk. Meestal ga ik voor vrolijkere kleuren dan zwart en ook paars en groen heb ik maar weinig in mijn kast liggen. Maar ik gok dat het de kleurrijke bloemen waren die me over de streep trokken. Toen ik de jurk aan had en hij ook nog perfect bleek te passen, was ik helemaal om. Inmiddels draag ik de jurk – in niet te warme periodes – het liefst minimaal één keer per week. In dit outfitartikel liet ik al zien hoe ik de jurk het liefst combineer: met mijn glitterende blauwe blazer erop.

kringloop 6

Calm the f*ck down – kringloopwinkel: € 3,50

Bij de kringloopwinkel in mijn eigen woonplaats Aalsmeer scoor ik bijna nooit leuke kleding. Daarvoor ga ik liever naar andere kringloopzaken in de buurt. Maar omdat ik toch oude spullen moest afgeven in Aalsmeer, kon ik het niet laten even binnen te wippen en te spieken of er niet toch iets lag. Kleding vond ik er niet, leuke boeken wel! Ik stuitte onder andere op het boek “Calm the f*ck down”. De tikkeltje provocerende titel trok sowieso mijn aandacht en het leek mij – als persoon met lichte stresskipneigingen op z’n tijd – ook wel een boek waar ik iets aan kan hebben.

Ik ben benieuwd! Als ik er veel gouden tips uit haal, wijd ik er misschien nog wel een keer een blogartikel aan.

kringloop 5

Babe, you got this – kringloopwinkel: € 2,-

Het bleef niet bij één boek. Ik ontdekte ook het boek “Babe, you got this!”. Dit boek was volgens mij een paar jaar geleden een ware hype onder bloggers en Instagrammers, met name onder ondernemers (in spe). Ik was destijds bang voor het zoveelste “Je kunt alles worden wat je wilt!”-boek en liet het daarom in de boekwinkels liggen. Maar toen ik het voor € 2,- tegenkwam bij de kringloopwinkel, moest ik het boek wel mee naar huis nemen. Dan kan ik hopelijk ontdekken dat dat vooroordeel onterecht is en er leuke mede-vrouwelijke-ondernemers-inspiratie uit opdoen. En anders is het sowieso een fijn wegleesboek om ’s avonds heerlijke ontspantijd mee in te lassen!

kringloop 4

Oud bestek – kringloopwinkel: € 1,50 en € 2,-

Ik kan me voorstellen dat je bij het zien van dit bestek denkt “Wat móet je daarmee?”. Twee jaar geleden liep ik ook nog straal langs de bakken met oud bestek en mompelde ik nog net niet “Wie koopt die oude meuk nu?”. Inmiddels ben ik zelf zo’n oude-meuk-koper. Dit soort antiek bestek doet het altijd veel leuker op foto’s van eten dan nieuw gekocht bestek dat volop glinstert en glanst. Deze twee vorken krijgen dan ook vast nog vaak een spotlight op foto’s van gerechten, cake en taart op mijn blog.

kringloop 7

Blouse met bloemen – kringloopwinkel (origineel van Zara): € 5,25

Afgelopen weekend dwaalde ik met mijn broertje rond door de kringloopwinkel in Amstelveen. Hoewel ik er vooral kwam om spullen af te geven, moest ik spieken of er nog leuke kleding in de rekken hing. En ja hoor, mijn aandacht werd direct getrokken door deze vrolijke bloemetjesblouse! Bloemen hebben altijd een soort magnetische werking op mij. Alle kleding met bloemetjesprint in de kringloopwinkel moet ik op z’n minst vluchtig hebben bekeken voordat ik doorloop. En bij deze blouse liep ik niet door. Hij moest bij de kassa afgerekend worden om hem daarna mee naar huis te nemen. Het was de print die het hem deed in combinatie met de leuke pofmouwen!

De blouse is trouwens eigenlijk wat te groot, maar dat vind ik er juist leuk aan. Ik draag hem zelf als een luchtig vest en laat de knoopjes dus los zitten. Over een jurk heen is de blouse helemaal leuk, heb ik inmiddels ontdekt.

kringloop

Rode kanten jurk – Appel & Ei (origineel van MbyM) € 44,95

Ik weet inmiddels dat het gevaarlijk voor de portemonnee is om bij Appel & Ei een zak met kleding af te geven die ik zelf wil wegdoen. Ik kan er nooit de deur uit stappen zonder te spieken bij de kleding die nieuw in de rekken hangt. Gelukkig was er door de flinke opruimbeurt op zich wel plek voor een extra jurk (of twee) in mijn kast.

Met deze rode kanten jurk was het liefde op het eerste gezicht. Ik kreeg er direct sprookjesachtige vibes bij. De jurk komt tot bijna op de enkels en staat door de kanten mouwen en het doorschijnende kant onderaan bij de achterkant heel elegant. Ik twijfelde heel even door de diepe V-hals, maar daar is gelukkig met een hemdje iets op te verzinnen. Dan heb je zo meer huid bedekt! Ik heb al meerdere keren in deze fijne jurk rondgezwierd en voel me er net een prinsesje in. Ja, dat gevoel kun je blijkbaar ook nog hebben als je dertig bent 😉

kringloop 3

Zwarte rok met ruches en bloemen – Appel & Ei (origineel van Scotch & Soda): € 9,99

Naast bloemen en kant heb ik voor nog één ding een zwak bij kleding: ruches. Ik was daar als tiener al dol op en die voorliefde is sindsdien nooit verdwenen. Maar deze rok had nog meer pluspunten dan dat. Ik vind niet heel vaak korte rokjes die aan al mijn criteria voldoen. Eén van de belangrijkste criteria is voor mij dat je de rok bij voorkeur kunt verstellen. Ik heb van mezelf een best wel smalle taille, waardoor veel rokjes te wijd zitten. Maar nu heb ik óók prikkelbare-darm-syndroom, waardoor mijn buik ’s avonds zo heel veel boller kan staan dan ’s ochtends. Dan is het fijn als je rok iets kan meegroeien. Dat is bij dit rokje geen probleem dankzij de trekkoordjes.

Los van dat het een praktische rok is, vind ik hem ook gewoon enig om te zien. Scotch & Soda vind ik altijd een tof merk, zeker bij items met een fleurig printje als dit. Toch fijn dat ik door de opruimsessies voor de verhuizing weer extra kledingplek had. Zo had ik een extra goed excuus om dit pareltje van een tweedehands rok óók mee naar huis te nemen 😉

Wat was jouw laatste tweedehands aanwinst?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 10 augustus 2023 op 7:31 am - Beantwoord

  Wat een prachtige aankopen heb je gedaan. En ook weer zo helemaal echt Romy.
  Mijn laatste tweedehands aankoop was een stapel legpuzzels.

 2. Daenelia 10 augustus 2023 op 8:52 am - Beantwoord

  Heel leuk! Wat ik het laatst heb weggebracht naar de kringloop zijn twee legpuzzels. ( Hmm …) Ik haal er nooit wat, want vaak staan er dingen die ik sowieso al in huis heb. Zoals jouw aanwinst: dat kleine vorkje heb ik als set, in betere conditie. Maar het is hetzelfde ontwerp. En ik gebruik het nog steeds. Gewoon even goed schoonmaken. (Maar dan gaat voor jou foto’s juist de leuke patina er van af, dus laat maar 😉 ) Antiek bestek … daar eet ik dus gewoon mee, lol!

  • Romy 27 augustus 2023 op 10:20 pm - Beantwoord

   Haha, antiek bestek is tegenwoordig weer helemaal hip 😉 Ik houd het inderdaad bewust een beetje verweerd. Ik vraag me overigens vaak af wat de verkopers zullen denken als ik met een setje van drie random oude vorkjes aankom. Het zullen niet de standaard items zijn waarmee mensen bij de kassa komen, maar ik ben er altijd blij mee.

 3. Johanna 10 augustus 2023 op 9:41 am - Beantwoord

  Wat een mooie spullen. Gelukkig heb ik al een tijdje geen kringloopwinkels bezocht. Hooguit om spullen weg te brengen, maar dat doet mijn partner voor mij, dan kom ik niet in de verleiding om even te kijken én bij de aanname zijn ze minder kieskeurig als hij het brengt…. Dus een win win situatie.

 4. Janne 10 augustus 2023 op 11:33 am - Beantwoord

  Ik word altijd blij van een nieuwe kringloopvondsten-blogpost! Heel leuk hoe je altijd weer pareltjes weet te vinden.

  Mijn recentste tweedehands aankoop is nog onderweg: ik heb deze week een paar All Stars gekocht op Vinted. Het zijn lichtroze hoge All Stars met de Beatles erop. Ik denk dat het een limited edition is geweest ooit. Lichtroze is niet echt mijn kleur, maar in combinatie met de Beatles in zwart-wit ziet het er stoer en uniek uit.

  • Romy 27 augustus 2023 op 10:18 pm - Beantwoord

   Wat gaaf! Die schoenen klinken geweldig. En hoe tof sowieso dat je All Stars op Vinted kunt vinden 😀 Ik moet daar ook echt eens gaan kijken, want ik ben gek op de sneakers van dat merk maar vind ze nieuw soms een tikkeltje duur.

 5. Irene 10 augustus 2023 op 12:12 pm - Beantwoord

  Mooie buit weer! Ik word ook altijd instant aangetrokken door bloemetjesprint 🙂

 6. Saskia 12 augustus 2023 op 8:56 pm - Beantwoord

  Wat een leuke aankoopjes! Ik ga binnenkort weer eens naar de kringloop. Doe ik ook vaak met Noa, zo leuk en gezellig. Laatste aankoop daar zijn 2 verdeel bakken van de IKEA die ik al lang zocht. Ideaal om meneer zijn lego in op te bergen.

  • Romy 27 augustus 2023 op 10:09 pm - Beantwoord

   Superleuk om samen een bezoekje aan de kringloopwinkel te brengen 🙂 En een supergoede vondst ook zo te horen!

 7. Simone 16 augustus 2023 op 11:05 am - Beantwoord

  Leuke aankopen heb je weer gedaan! Hoewel ik momenteel ook eerder aan het ontspullen ben, heb ik de afgelopen maanden wel wat leuke dingen gescoord. Voornamelijk kleding eigenlijk.

Recente blogs

9 ervaringen die mij meer zelfvertrouwen gaven

9 juli 2020|Persoonlijk|

Zelfvertrouwen is een onmisbaar iets. Maar helaas kun je niet zomaar een onsje zelfvertrouwen bij de bakker inslaan. En pakketjes zelfvertrouwen in een bubbeltjesenvelop thuis laten bezorgen zit er ook niet in. Gelukkig komt zelfvertrouwen ook met de jaren. Alleen al door "ouder" te worden en dinger mee te maken, heb ik er in de loop der jaren een paar onsjes extra zelfvertrouwen aan weten te plakken. In het bijzonder speelden deze 9 mooie én lastige ervaringen daar een rol in.

11 mooie lessen die ik meeneem uit 2023 (over loslaten, zelfacceptatie en verandering)

12 januari 2024|Persoonlijke groei, Persoonlijk, Zelfliefde|

De kalender is al lang en hoog en breed omgeslagen naar 2024. Het kerstdiner lijkt alweer een hele tijd geleden, en de oliebollenkraampjes staan terug op stal. Toch werp ik graag nog een blik over mijn schouder naar het oude jaar. Want naast vooruitblikken op wat 2024 allemaal gaat brengen (zoals ons nieuwe huis, hoera!), kijk ik ook graag terug op wat 2023 me in mijn rugzak liet stoppen. Dit zijn 11 mooie lessen die vorig jaar mij leerde. Over mezelf, over het leven, over acceptatie en over heel veel loslaten.

8 redenen om op stedentrip te gaan

7 december 2016|Op reis|

Al zo'n acht jaar gaan wij elk jaar een of twee keer op stedentrip. Daardoor heb ik inmiddels al een aantal prachtige Europese steden en New York kunnen bewonderen. Heerlijk vind ik het om door een stad te lopen en nieuwe dingen te ontdekken. Sterker nog, ik vind stedentrips leuker dan een week op vakantie naar een rustige omgeving. Waarom? Vandaag deel ik 8 redenen waarom ik graag op stedentrip ga.