1 3 10

Kringloopvondsten #5 | Fleurige blouse, roze laarzen & vrolijke theepot

 • 4 september 2018
 • 30 Reacties
Categorieën: Lifestyle

De afgelopen weken was ik weer een aantal keer bij mijn vertrouwde kringloopwinkels te vinden. Natuurlijk ging ik niet met lege handen naar huis en belandden er meerdere tweedehands vondsten in mijn winkelmandje. Zo wist ik een wel heel vrolijke theepot op de kop te tikken en kocht ik een gebloemde blouse die perfect paste bij mijn haarkleur. Ik laat je graag een paar van mijn nieuwste kringloopvondsten zien.

kringloopvondsten by mira blauwe theepot

kringloopvondsten by mira blauwe theepot

Blauwe theepot met paddenstoelen

Laat ik maar beginnen met mijn mooiste vondst: een knalblauwe theepot met paddenstoelen erop geschilderd. De theepot is blijkbaar handgemaakt en is van het merk By Mila. Nooit van gehoord, maar zeker leuk! Mede dankzij deze aanwinst groeit mijn collectie servies voor mijn gedroomde servieskast in mijn toekomstige huis gestaag. Ik kon het nu eenmaal niet over mijn hart verkrijgen om deze fleurige theepot te laten staan, zeker niet gezien de prijs van €1,50. De theepot doet me trouwens denken aan mijn kinderservies van vroeger, maar het eeuwige kind in mij kan deze leuke theepot ook op 25-jarige leeftijd nog wel waarderen.

kringloopvondsten roze vaas met bloemen

Roze vaas met bloemen

Zonder dat ik bewust naar iets op zoek ben, neemt mijn uitzet ongemerkt toch wel steeds iets grotere vormen aan. Deze roze vaas met bloemen is er precies een zoals ik die in mijn hoofd had en móest toch echt mee naar huis voor €1,50. Ik weet namelijk al precies welke kleuren ik in mijn huis wil en dat daarbij een reeks felgekleurde vazen niet mag ontbreken. Vooral het bloemenreliëf van dit roze vaasje vond ik prachtig.

kringloopvondsten roze mok met hartjes

Roze mok met hartjesprint

Over flinke mokken gesproken, in deze roze mok met hartjes past heel wat thee. Ideaal voor een theeleut als ik die liever niet aan kleine, bescheiden kopjes thee doet. En roze en hartjes zijn natuurlijk ook altijd goed! Voor deze mok betaalde ik het luttele bedrag van €0,50. Koopje toch?!

kringloopvondsten blouse met bloemen

Blauwe blouse met bloemetjesprint

Blouses zijn helemaal mijn ding de laatste tijd. Zeker blouses met lange mouwen vind ik ook nog eens ideaal voor de herfst, omdat je ze bijvoorbeeld heel goed met een spijkerjasje kunt combineren. Deze gebloemde blouse vond ik qua kleuren prachtig. Volgens mij matchen de oranje bloemen zelfs een beetje met mijn rode haar. Ik kocht de blouse voor €2,00 en heb hem dit weekend al met veel plezier gedragen. Binnenkort volgt dus nog een outfitpost met deze blouse.

kringloopvondsten laarzen met nepbont

Enkellaarsjes met (nep)bont

Deze schoenen lijken misschien bedoeld voor iemand die deze winter naar de Noordpool afreist (op de niet zo praktische sleehakken na dan!), maar ik draag ze ook gewoon tijdens de Hollandse winters. Vorig jaar kocht ik bij de kringloopwinkel al soortgelijke enkellaarsjes met nepbont. Die vond ik zó mooi dat ik ze heb gedragen totdat ze helemaal versleten waren. Ik was dan ook dolblij toen ik deze soortgelijke laarsjes tegenkwam. Ze zitten heerlijk warm, door de sleehakken voel ik nauwelijks dat ik op hakken loop en ik vind ze nog elegant staan ook. Wat wil je nog meer?! Ik betaalde voor deze laarsjes €3,50.

kringloopvondsten roze laarzen

kringloopvondsten roze laarzen

Roze enkellaarsjes

Aangezien ik in de herfst en winter lééf op enkellaarsjes, kon ik ook dit paar roze laarzen niet laten staan. Helemaal mijn kleur natuurlijk en ik vind ze er ook heel vrouwelijk en charmant uitzien. Overigens zaten er oorspronkelijk kralenkettingen om de laarsjes (zie foto 2), maar die heb ik maar vakkundig verwijderd. Ik zag al helemaal voor me hoe ik met mijn klunzige gedrag een keer tegen iets scherps zou lopen en vervolgens talloze kralen om me heen zou hebben rollen, waar ik dan natuurlijk net over struikel. Op de foto hierboven lijkt het trouwens alsof het lusje voor de kralenkettingen uitsteekt, maar als ik de laarsjes aantrek is daar gelukkig niets van te zien.

Ik ben dankzij de kringloopwinkel dus alvast winterklaar én heb mijn uitzet weer iets uitgebreid. Daar gaat mijn voornemen om niet al te veel in te slaan voor als ik het huis uitga. Maar ja, tweedehands hè?! Vond ik op zich wel een goed excuus.

Wat voor schoenen draag jij het liefst in de herfst en winter? 

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 4 september 2018 op 6:38 am - Beantwoord

  Wat een mooie spulletjes heb je weer op de kop getikt! Ik ben heel benieuwd naar het blousje in je outfit post.

 2. Sandra 4 september 2018 op 8:04 am - Beantwoord

  Wauw, die blouse is zó leuk! Als ik zo iets bij een kringloop zou zien hangen dan zou ik er ook naar grijpen denk ik, hihi. Tof! Die hartjes mok is ook leuk zeg. Super dat je ook gelijk je laarsjes voorraad hebt aangevuld voor de komende herfst en winter! Voor die prijzen kan je het toch niet laten staan? Krijg zelf ook gelijk weer zin om naar een kringloopwinkel te gaan. Dat is alweer een tijdje geleden voor mij!

  • Romy 4 september 2018 op 5:21 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat jij ook zo enthousiast bent over de blouse! 🙂 Hij is wel wat anders dan kleding die ik meestal draag, maar ik vond hem toch superleuk en vrolijk. Die móest dus wel mee naar huis.
   Hopelijk kun jij binnenkort ook weer een bezoekje aan de kringloopwinkel brengen. Zo leuk om daar regelmatig een kijkje te nemen 🙂

 3. Ling 4 september 2018 op 8:29 am - Beantwoord

  Leuke dingen heb je gekocht! Het blousje zou ik ook willen dragen!

 4. Carolien 4 september 2018 op 8:40 am - Beantwoord

  Gave spulletjes! Die theepot is echt een plaatje, en wat een fijne prijsjes hebben ze bij jou kringloop. Bij ons zouden ze er eerder 7,50euro voor vragen. Vaak niet te betalen hier de kringloop.

  • Romy 4 september 2018 op 5:22 pm - Beantwoord

   Bizar eigenlijk hoeveel verschil er soms zit in prijzen tussen kringloopwinkels. Ik ga zelf meestal naar twee verschillende kringloopwinkels en tussen die twee winkels zit ook al best wel veel verschil. Maar €7,50 voor één item is inderdaad wel heel erg aan de prijs.

 5. Hilly 4 september 2018 op 8:44 am - Beantwoord

  Kijk, dat is mooi winkelen.
  Leuke spullen heb je gekocht.

  • Romy 4 september 2018 op 5:23 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Voor dit soort prijsjes neem je inderdaad nog eens iets leuks mee naar huis 🙂

 6. Anja - Minimalist Dutchie 4 september 2018 op 8:55 am - Beantwoord

  Haha je schrikt straks nog als je alles moet verhuizen. Goed dat je erover blogt, dan onthoud je het makkelijker ? Blouse vind ik een plaatje!

  • Romy 4 september 2018 op 5:27 pm - Beantwoord

   Haha, tot nu toe valt het gelukkig mee wat ik heb om mee te sjouwen, maar mijn uitzet groeit wel langzaamaan zonder dat ik daar heel bewust mee bezig was 😉 Het is wel vooral servies en accessoires wat ik heb liggen, dus dat scheelt wat sjouwwerk. En het scheelt vast ook dat ik hier niet al 5 jaar vóór het uit huis gaan mee begonnen ben. Dan was mijn kamer nu vast één grote opslagplek geworden 😛

 7. Nikita 4 september 2018 op 9:18 am - Beantwoord

  Ik heb van de week een paar keer de stad gedaan en zo de laatste solden meegepikt. En zo heb ik wel een paar leuke dingetjes gehaald. Vooral bloesjes en t-shirts. Ze zijn niet tweedehands, maar wel leuk! Zo kocht ik afgelopen vrijdag een bloesje voor maar 3 euro. Terwijl je er normaal zeker 10 euro voor betaalt. En voor een bloemenshirtje betaalde ik maar 3,50 omdat er 50 procent afging. Dus ik ben heel blij met mijn aankopen! En trouwens, ik draag het hele jaar door sneakers. Always been, always will be. En ik kom trouwens je bloemenblouse stelen! Die is zo leuk! Ik heb een gelijkaardig model, maar dan in de kleur van je nieuwe enkellaarjes en hele kleine witte ankertjes op. Ik vind hem geweldig. En het mooie was dat het gisteren mijn beste maat was die hem toonde aan me, anders was ik er gewoon voorbij gelopen.

 8. Josephine 4 september 2018 op 9:29 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend mooie blouse! Dat is nog eens mazzel! De aanwinsten voor je servies vind ik ook leuk. En ach, of tegen die tijd alles in je nieuwe huis past, dat zie je dan toch wel weer?

  • Romy 4 september 2018 op 5:29 pm - Beantwoord

   Wauw, zo te horen heb je heel wat mooie koopjes gescoord. Leuk hoor! Jij kunt voorlopig weer even vooruit 😉 De blouse die je omschrijft, klinkt ook onwijs leuk trouwens. En het is natuurlijk extra leuk als je de tip voor die blouse kreeg van je beste vriend 🙂

  • Romy 4 september 2018 op 5:30 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben van alle aankopen ook zeker het meest blij met die gebloemde blouse. En inderdaad, tegen die tijd kijk ik wel of en waar ik alles een plekje kan geven in mijn eigen huis. Op zich koop ik wel items waarvan ik weet dat ze in mijn “interieurbeeld” passen, dus ik vermoed dat het meeste wel een plekje krijgt straks 🙂

 9. Meaghan 4 september 2018 op 9:42 am - Beantwoord

  Deze blogposts vind ik altijd zo leuk om te lezen! 🙂
  Wat heb je weer leuke items weten te scoren! Al die items zijn ook typisch jij! Die roze laarsjes zijn zo leuk! Ik ben benieuwd hoe je die combineert met een outfit! Wellicht met je nieuwe blouse!

  • Romy 4 september 2018 op 5:31 pm - Beantwoord

   Ah wat leuk om dat te horen! Dankjewel voor je enthousiaste reactie! 🙂 Best een leuk idee eigenlijk om die laarsjes te combineren met mijn blouse. Wie weet staat dat wel lekker fleurig samen.

 10. Lilian 4 september 2018 op 11:05 am - Beantwoord

  Wat een leuke spullen hebben ze bij jullie! Bij ons hebben ze veel meuk van oude (overleden) mensen. Alleen in de stad hier dichtbij hebben ze leukere spullen en daar koop ik ook nog wel eens kleren. Dat vaasje heb ik trouwens in ’t groen. 🙂

  • Romy 4 september 2018 op 5:32 pm - Beantwoord

   Wat toevallig dat je het vaasje ook hebt! En gek eigenlijk dat het assortiment soms zo kan verschillen per kringloopwinkel. Ik ben zelf ook weleens naar een andere winkel hier in de buurt geweest en merkte dat ze daar ook meteen veel minder leuke dingen verkochten.

  • Romy 4 september 2018 op 5:42 pm - Beantwoord

   Wat toevallig dat je het vaasje ook hebt! En gek eigenlijk dat het assortiment soms zo kan verschillen per kringloopwinkel. Ik ben zelf ook weleens naar een andere winkel hier in de buurt geweest en merkte daar ook meteen dat ze veel minder leuke dingen verkochten.

 11. Dana 4 september 2018 op 12:50 pm - Beantwoord

  Leuke aankopen en ik vind dat bloesje echt geweldig!

 12. Nicole 4 september 2018 op 6:22 pm - Beantwoord

  Oh wauw wat heb je veel leuke dingen gescoord zeg! Echt mega leuk die roze mok met de hartjes erop. En de theepot is ook super lief.

  • Romy 5 september 2018 op 8:41 am - Beantwoord

   Dankjewel! Ik was inderdaad echt goed geslaagd ?

 13. Lianne 4 september 2018 op 9:32 pm - Beantwoord

  Wat een leuke aankopen weer! Die theepot, die vaas en dat kopje met die hartjes <3 love it! Ik kom eens een keer bij jou in de kringloopwinkel kijken want ik ben al een paar keer in die twee in Alkmaar geweest maar bij allebei heb ik nog niet zulke leuke dingen kunnen vinden!

  • Romy 5 september 2018 op 8:44 am - Beantwoord

   Ja, superleuk als je een keer hier komt kringloopshoppen! ? De winkel in mijn woonplaats is wel vrij klein, maar ze hebben er vaak mooie kleding. En in Amstelveen, hier 10 minuten vandaan, zijn vooral heel wat leuke boeken te vinden. Het assortiment verschilt wel heel erg per keer, maar wie weet hebben we net mazzel. In ieder geval leuk als je een keer meegaat ?

 14. Marlies 5 september 2018 op 9:42 am - Beantwoord

  Hahaha, dat stukje over die kralen zie ik helemaal voor me. Slim dat je dat voor bent 🙂 Hele leuke spulletjes heb je gevonden zeg! Ik vind vooral de blouse echt prachtig, ik zag hem net volgens mij al voorbij komen op Instagram. En die hartjesmok ziet er ook ideaal uit, leuk!

  • Romy 5 september 2018 op 7:30 pm - Beantwoord

   Haha, een beetje zelfkennis is niet verkeerd als het om mijn klunzigheid gaat 😉
   Dankjewel voor je enthousiaste reactie! De blouse is ook absoluut een van mijn favoriete kledingitems van de laatste tijd 🙂

 15. Tamara 5 september 2018 op 4:59 pm - Beantwoord

  Wow mooie spulletjes! Lucky you! Mijn Kringloop bestaat meestal uit lelijke, oude dingen. Ofwel kijk ik niet goed genoeg 😉

  • Romy 5 september 2018 op 8:27 pm - Beantwoord

   Haha, niet alle kringloopwinkels zijn ook even leuk qua assortiment 😉 Ik heb ook een paar kringloopwinkels in de buurt waar ik nooit meer kom, omdat ik de producten daar niet zo leuk vond. Soms is het ook gewoon een kwestie van mazzel hebben én de juiste winkel vinden 🙂

 16. Saskia 6 september 2018 op 2:57 pm - Beantwoord

  Dat theepotje is echt mega cute! Ik vraag me soms ook af waarom sommige mensen pareltjes weg doen, maar ben maar wát blij dat ze het doen 😉

  • Romy 7 september 2018 op 12:14 am - Beantwoord

   Haha, precies! Ik ben maar al te blij dat er toch mensen zijn die dit soort mooie items naar de kringloopwinkel brengen 🙂

Recente blogs

Lidl Groente- en Fruitbox van Too Good To Go | Mijn ervaring met 5 boxen

7 mei 2021|Lifestyle|

Een hele box vol groenten voor maar € 2,99? Het klinkt als een instinker uit de reclamefolder, maar het is écht mogelijk. Via Too Good To Go kun je voor die paar euro een hele doos vol nog-net-goed-groenten en fruit bemachtigen van Lidl. Ik scoorde de afgelopen weken meerdere keren een Lidl Groente- en Fruitbox en fiets inmiddels wekelijks met een box in mijn fietsmand naar huis. Uiteraard kon ik het niet laten al mijn groenten en fruit trots uit te stallen. Kijk je mee naar mijn unboxing? Weer eens wat anders dan een unboxing van een grote Zara-bestelling, toch? Zo'n doos vol gezond eten.

9 dingen die ik dit jaar over mezelf heb geleerd

31 maart 2019|Persoonlijk|

Een gebruiksaanwijzing van jezelf? Soms zou het nog best handig zijn als die zou bestaan. Alhoewel, het heeft ook wel wat om steeds nieuwe dingen over jezelf te ontdekken. Zo leer je jezelf, zelfs na 25, 35 of zelfs 65 jaar, steeds wat beter kennen. Elk jaar weer! Ook de afgelopen maanden heb ik dingen over mezelf bijgeleerd. Als lijstjesmeisje (de eerste van die ontdekkingen!) kon ik het niet laten er een lijstje met 9 ontdekkingen over mezelf tegenaan te gooien.

Beter slapen? 15 tips voor een goede nachtrust!

21 februari 2020|Lifestyle|

Vrolijk de dag doorkomen begint met een goede nachtrust. Al is het maar omdat het niet helpt als je de dag begint met knallende koppijn, drie snoozesessies en vooral frisse zin in het moment dat je 's avonds weer je kussen zult zien. Goed slapen is dus nogal belangrijk! Meestal ben ik gelukkig vrij snel in dromenland en word ik uitgerust wakker, maar zo nu en dan lig ook ik eerst een tijdje naar het plafond te staren. Deze 15 tips voor een goede nachtrust helpen mij om alsnog als een roosje in slaap te vallen.