Yes, het is weer tijd voor een van mijn favoriete artikelen: een tweedehands shoplog. Afgelopen weekend maakte ik namelijk de IJ-hallen onveilig in de hoop leuke koopjes te scoren. En of dat is gelukt! Ik kwam terug met een tas vol mooie aankopen. In deze editie van kringloopvondsten laat ik je mijn vondsten van de IJ-hallen zien en ook een aantal kringloopkoopjes zien. Bij mijn buit zitten dit keer onder andere een groene jas (ja, echt groen!), maar ook een tasje met een boodschap en een vrolijk invulboek.

kringloopvondsten een vraag per dag

Een vraag per dag

Dit invulboek heb ik al eens in de winkel gekocht om cadeau te geven. Maar, zoals dat bij mij wel vaker gaat als ik cadeaus geef, stiekem vond ik het zelf ook wel een leuk boek om te hebben. In dit boek beantwoord je een jaar lang elke dag een vraag, waarna je nog vier jaar op een rij antwoord geeft op precies dezelfde vragen. Zo kun je uiteindelijk zien in hoeverre je in 5 jaar bent veranderd. Een kleine moeite om in te vullen, maar erg leuk om later terug te zien! Ik tikte het boek tweedehands op de kop voor €2,00. Uiteraard is er niets in gescheven. Goede deal, dacht ik zo!

lief leven tas geel

Gele tas van Lief Leven

Officieel is deze tas natuurlijk niet tweedehands: ik kocht hem namelijk bij de stand van Lief Leven. Ik volg hun Instagram-account met mooie gedichtjes, lieve quotes en andere motiverende woorden al een tijdje. Hoe leuk is het dan om met een knalgele tas rond te lopen waar een van hun mooie spreuken op prijkt. Met zo’n leuke tas wordt zelfs boodschappen doen nog een feestje! De tas kostte trouwens €2,00.

kringloopvondsten kanten jurk mango

kringloopvondsten kanten jurk mango

Kanten jurk van Mango

Ik kan er niet over uit hoe ontzettend mooi ik deze kanten jurk van Mango vind. Van kanten stofjes ben ik sowieso fan, pofmouwtjes vind ik geweldig en dit model (een strak lijfje, maar een wat lossere rok) is absoluut favoriet. Tel daarbij op dat deze stijlvolle, vrouwelijke én elegante jurk maar €1,00 kostte en je begrijpt vast waarom ik geen seconde hoefde na te denken of ik deze jurk zou kopen. Mee naar huis moest en zou dit kanten jurkje!

kringloopvondsten blauwe blouse met witte stippen

Blauwe blouse met witte stippen en strik

Deze blouse is wat lastig te fotograferen door het gladde stofje, maar alleen al het printje is toch om verliefd op te worden?! Ik ben gek op alles met stippen en vind dit een toffe blouse om bijvoorbeeld op mijn roze pantalon te dragen of in een mooi rokje te stoppen. Ook de strik om de hals vind ik helemaal te gek. Deze blouse kocht ik overigens bij de kringloopwinkel voor €1,50.

kringloopvondsten vintage jasje met kant

Zwart jasje met kanten details en strikjes

Veel zwarte kleding heb ik niet in mijn kast hangen, maar voor dit jasje maakte ik met alle liefde een uitzondering. Het is absoluut een van de mooiste jasjes die ik ooit heb gezien. En dan te bedenken dat het voor maar €3,75 (er was namelijk net een 50% korting-actie) bij de kringloopwinkel lag. Ik ben verliefd op de kanten randjes, de mooie strikjes en natuurlijk de schattige knopen. Het jasje sluit ook nog eens perfect aan. Ik kan niet wachten om dit jasje nog vaak te combineren met kleurrijke items uit mijn kast. Een echte vintage aanwinst waar ik mijn ogen nog steeds bijna niet van af kan houden!

kringloopvondsten groene jas steps

kringloopvondsten groene jas steps

kringloopvondsten groene jas steps

Groene winterjas

Over kleuren die ik niet vaak draag gesproken: ik kocht bij de IJ-hallen ook een groene jas. Groen?! Ja, groen! Groen is een van de weinige kleuren die je in mijn kledingkast niet aantreft, maar deze ene tint donkergroen kan ik zeker wél waarderen. Ik vind precies deze tint mooi staan bij mijn groene ogen en haarkleur. Ook vond ik het model met de stevige schouders en knopensluiting heel leuk en zit de jas gewoonweg heerlijk. Gecombineerd met een roze sjaal vind ik hem toch helemaal mijn ding! De jas komt trouwens van Steps, maar ik betaalde er tweedehands maar €4,00 voor. Een koopje!

» Oh ja, zie jij een bezoekje aan de IJ-hallen ook wel zitten? Ik deelde eerder 10 tips om leuke koopjes te scoren bij de IJ-hallen. Ik ga maar snel genieten van mijn aankopen en me alvast voorbereiden op mijn volgende bezoekje aan de kringloopwinkel. 

Welke kleur kleding draag jij (bijna) nooit?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 21 september 2018 op 6:22 am - Beantwoord

  Wat een leuke items heb je weer gescoord! De tas van Lief leven is mijn favoriet.

  • Romy 21 september 2018 op 9:28 am - Beantwoord

   Ik ben ook helemaal blij met mijn aankopen ? Ja, die tas is zo leuk!

 2. Darina 21 september 2018 op 6:38 am - Beantwoord

  Mooie items! Het zwarte en groene jasje zijn geweldig! Ik ben ook meer groen gaan dragen.

 3. chucky1012 21 september 2018 op 7:35 am - Beantwoord

  Prachtig items had jij voor een prikkie geshopt ?

  Fijne dag ?

  • Romy 21 september 2018 op 9:29 am - Beantwoord

   Daar ben ik ook zo blij mee! Wat leuk dat jij ook vaker groen draagt de laatste tijd ?

  • Romy 21 september 2018 op 9:29 am - Beantwoord

   Dankjewel! Voor jou ook een fijne dag! ?

 4. Iris 21 september 2018 op 7:44 am - Beantwoord

  Leuke items heb je geshopt! Die jurk van Mango ziet er wel erg mooi uit. En dat boekje is ook erg leuk!

 5. Shirley 21 september 2018 op 8:00 am - Beantwoord

  Die groene kleur staat je mooi! Je hebt een talent voor het vinden van koopjes. Ik heb ook zo’n vragenboekje gehad, maar dan in het Engels. Ik heb het drie jaar volgehouden en town een pauze ingelast omdat ik jaarlijks hetzelfde antwoord gaf, haha. Ik ben wel van plan het later weer op te pakken. Leuk om terug te lezen denk ik.

 6. bychristiana 21 september 2018 op 8:10 am - Beantwoord

  Ik vind dat blauwe polkadot blousje erg leuk! Net als je jas, wat een prachtige kleur groen is dat toch. Emerald green noemen ze dat geloof ik, ik zou graag zo’n kleur op de muur willen in de slaapkamer;-)

  • Romy 21 september 2018 op 9:30 am - Beantwoord

   Oh ja, zo heet die kleur inderdaad! Ik was al even aan het nadenken hoe je deze kleur groen ook alweer noemt ☺️ Lijkt me best een gave kleur voor op een muur ook ?

 7. Irene 21 september 2018 op 8:31 am - Beantwoord

  Dat groene jasje past inderdaad héél mooi bij je haar! Vind groen sowieso wel een leuke kleur maar dan inderdaad meer de kleur van je jas of nog donkerder. En dat gestippelde bloesje en het tasje zijn ook super fijn! Jij scoort toch altijd zotte koopjes vind ik. Lijkt me geweldig.

 8. Loes | Gewoon iets met Loes 21 september 2018 op 8:38 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuke dingen heb je gescoord zeg, super! Dat zwarte jasje met kanten onderkant is favoriet, die had ik zelf ook kunnen kiezen. Goeie deal zo, shoppen op deze manier. Iemand anders is van zijn ’troep’ af en jij ben blij met de schatten.

 9. Josephine 21 september 2018 op 8:41 am - Beantwoord

  Prachtig, het kanten jurkje en (natuurlijk) de groene jas! Groen is – zoals je weet – een kleur die ik veel draag, maar bijvoorbeeld geel juist niet. Het maakt me erg bleek. En dat terwijl okergeel jou juist zo goed staat! Grappig hoe dat per persoon kan verschillen.

  • Romy 21 september 2018 op 9:35 am - Beantwoord

   Het is inderdaad grappig hoe het zo per persoon kan verschillen welke kleuren je wel of juist niet draagt. Wat jij hebt met okergeel, heb ik bijvoorbeeld (helaas) met zalmroze. Die kleur is bijna gelijk aan mijn lichte huidtint en laat ik daarom meestal ook maar liggen ? Bij veel anderen vind ik die kleur dan weer wel prachtig staan.

 10. Meaghan 21 september 2018 op 9:16 am - Beantwoord

  Wat een mooie items heb je weer op de kop getikt! Zelf heb ik ook dat boekje van elke dag een vraag, alleen dan in het Engels! Ik ben daarmee inmiddels al in het vijfde en laatste jaar en het is echt leuk om je antwoorden dan met elkaar te vergelijken. Ik heb natuurlijk al een aantal antwoorden met elkaar vergeleken en in sommige opzichten ben ik echt totaal veranderd! En juist bij andere vragen heb ik steeds hetzelfde antwoord!
  Die groene jas vind ik erg mooi bij je staan! Nu ben je alvast helemaal winterproof! Nu wil ik ook echt eens naar de IJ-hallen, als i nu weer zie met wat voor leuke dingen jij thuis komt!

  • Romy 21 september 2018 op 6:25 pm - Beantwoord

   Superleuk dat je dat boekje nu al vijf jaar trouw aan het invullen bent! Het lijkt me ook zo leuk om de overeenkomsten of juist verschillen te zien na een paar jaar 🙂
   Dankjewel voor je compliment over de groene jas! Daar ben ik ook zo blij mee. En wat betreft de IJ-hallen: dat is zeker een aanrader om een keer naartoe te gaan.

 11. Femke 21 september 2018 op 9:16 am - Beantwoord

  Jeetje meid, wat een goede koopjes! Dat boekje met een vraag per dag vind ik trouwens echt ontzettend leuk! Ik heb wel eens een tijdje een zin per dag bij gehouden, maar daar stopte ik dan weer mee. Leuk om zo’n boekje voor een jaar te vullen.

  • Romy 21 september 2018 op 7:39 pm - Beantwoord

   Ik vind dat boek ook zo’n leuk concept. Het lijkt me echt heel leuk om volgend jaar (en straks over 5 jaar) mijn antwoorden van dit jaar terug te lezen. Ik ben benieuwd hoeveel er zal veranderen (of juist gelijk zal blijven) in 5 jaar 🙂

 12. Jessica J. 21 september 2018 op 9:21 am - Beantwoord

  Dat kanten jurkje van Mango is zó mooi! Ik val hier bijna achterover bij het zien van de prijsjes die je maar betaald hebt!

  • Romy 21 september 2018 op 7:40 pm - Beantwoord

   Ja, die prijzen zijn echt bizar, hè?! Vooral toen ik hoorde dat de Mango-jurk maar 1 euro kostte, was ik stomverbaasd. Ook voor 5 euro had ik die nog met alle liefde meegenomen 🙂

 13. Sandra 21 september 2018 op 9:43 am - Beantwoord

  Die groene kleur staat je goed! Staat inderdaad tof bij jouw haarkleur. Dat kanten jurkje is ook leuk zeg, en al helemaal voor dat geld! Wát een prijsjes… Het boekje had ik zelf ook zelf meegenomen ald ik hem zou zien liggen trouwens, vind dat soort boekjes namelijk altijd erg leuk om in te vullen! Een vriendin van mij doet dit nu al 4 jaar lang en zij vindt het ook echt super leuk om elke dag weer terug te zien wat ze 1, 2 en 3 jaar geleden antwoordde. 🙂
  Ik draag, in tegenstelling tot jou haha, nooit roze (in alle tinten, behalve een ‘vieze’ oud roze kleur die maar naar paars neigt). Het past gewoon niet bij mij en ik vind het me ook helemaaaaal niet staan.

  • Romy 21 september 2018 op 7:42 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik voelde me ook echt een mazzelaar dat ik weer zulke leuke spullen heb gevonden 🙂 Zelf vind ik ook juist deze kleur groen (of een beetje olijfgroen) mooi. Limegroen zou ik bijvoorbeeld niet snel aantrekken, terwijl ik dat soms bij anderen wél heel mooi vind staan.

  • Romy 21 september 2018 op 7:47 pm - Beantwoord

   Echt ongelooflijk inderdaad hoe goedkoop deze koopjes waren! Soms was ik zelf ook stomverbaasd als ik een verkoper de prijs hoorde noemen.
   Het lijkt mij ook zo leuk om volgend jaar alle vragen uit het boek terug te lezen. Ik kan eigenlijk al bijna niet wachten totdat ik een jaar heb ingevuld en volgend jaar kan zien wat nog overeenkomt en wat niet. Maar dat duurt nog even, haha!
   Grappig hoe iedereen weer een andere kleur heeft die hij/zij nooit draagt! Ik heb zelf ook weleens dat ik bepaalde kleuren bij anderen wel heel mooi vind staan, maar voor mezelf helemaal niets vind. Zo zou ik niet snel beige (dat lijkt veel te veel op mijn huidskleur, haha) aantrekken, terwijl dat bij anderen soms prachtig staat.

 14. Anna 21 september 2018 op 10:01 am - Beantwoord

  Wat een ontzettend leuke koopjes! Ik heb dat vragen boek ook haha! Een kleur die ik nooit draag… Geel en oranje, ik ben zelf blod en nogal bleek en daarbij zien die twee kleuren er een beetje gek uit… Liefs!

  • Romy 21 september 2018 op 7:48 pm - Beantwoord

   Superleuk dat je het boek met vragen ook hebt! Geel en oranje zijn inderdaad wel lastige kleuren bij een bleke huid. Zelf draag ik lichtgeel alleen in de zomer, als ik niet helemaal spierwit ben, haha. En in de herfst en winter vind ik warm geel of okergeel wel mooi staan, maar oranje draag ik ook eigenlijk nooit. Ik voel me daar met mijn “oranje” haar een beetje een wortel door 😛

 15. Kirsten 21 september 2018 op 10:10 am - Beantwoord

  Wat een mooie stukken heb je op de kop kunnen tikken! Het kanten jurkje is mijn favoriet, maar ook dat boekje zou ik zelf zonder twijfelen mee naar huis nemen. Je kan wel zien dat jij echt oog hebt voor leuke tweedehands koopjes, want in je shoplogs staan altijd heel mooie dingen.

 16. Loes 21 september 2018 op 10:39 am - Beantwoord

  Ik moet echt eens naar de IJ-Hallen, het lijkt me zo leuk! De gele tas is mijn favoriet, wat een toffe quote!

  • Romy 21 september 2018 op 7:54 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik voel me soms ook wel een mazzelaar als ik weer met een tas vol tweedehands aankopen thuis kom. Er zijn soms zulke leuke dingen te vinden bij de kringloopwinkel of de IJ-hallen 🙂 Dat kanten jurkje is gaaf, hè?! Ik stond ook echt even vreemd te kijken toen ik het voor zo weinig geld zag hangen bij de IJ-hallen.

  • Romy 21 september 2018 op 7:54 pm - Beantwoord

   Ja, die quote vond ik ook zo leuk 🙂 Lekker vrolijk ook! Zeker een aanrader om een keer naar de IJ-hallen te gaan. Er zijn vaak zulke leuke koopjes te vinden.

 17. Geke 21 september 2018 op 11:18 am - Beantwoord

  Wat heb jij toch een goeie neus voor mooie koopjes! Niet alleen van de kleuren word je vrolijk maar ook van zo’n prijsjes 🙂

  Ik draag nooit roze, heb (op een sportbeha na) dan ook niets roze. Vind het mooi voor iedereen anders, maar niet voor mezelf :).
  Geel heb ik eigenlijk ook niet, behalve een paar fluo sportshirtjes voor als ik buiten ga skaten. Maar dat is puur voor de zichtbaarheid niet omdat ik dat een mooie kleur vind 🙂

  • Romy 21 september 2018 op 7:56 pm - Beantwoord

   Zeker weten! Die prijsjes zijn ook echt om blij van te worden 🙂
   Grappig dat eigenlijk iedereen wel weer een andere kleur heeft die hij of zij nooit draagt. Ik draag zowel roze als geel heel graag, maar heb bijvoorbeeld weer bijna nooit groen, oranje of bruin aan. En dat terwijl ik die kleuren bij anderen juist wel weer heel mooi vind. Gelukkig maar dat iedereen weer andere kleuren graag draagt. Dat houdt het straatbeeld een beetje afwisselend en kleurrijk 😉

 18. Eva 21 september 2018 op 11:43 am - Beantwoord

  Dat truitje met die stippen is leuk! Je hebt echt mooie dingen gescoord zeg 😀 Ik hou echt van de Ijhallen! Kom er nooit met lege handen van thuis. Ik draag eigenlijk nooit felle kleuren zoals geel of oranje of rood. Maar ook groen zie je weinig in mijn kast. Als ik er zo over nadenk heb ik veel basiskleuren in mijn kast en weinig vrolijke kleuren haha.

 19. Dan 21 september 2018 op 11:44 am - Beantwoord

  Leuke spullen heb je gescoord! Ik vind Lief Leven ook altijd zo leuk 🙂

  • Romy 21 september 2018 op 8:01 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, Lief Leven is echt heel tof, hè?!

 20. Anja - Minimalist Dutchie 21 september 2018 op 11:47 am - Beantwoord

  Leuke koopjes! Ik draag zelf bijna nooit roze of pasteltinten anders dan lichtblauw. Paars ook niet zo snel.

 21. Borduursaramsades 21 september 2018 op 12:05 pm - Beantwoord

  I love de kanten jurk en groene jas . Leuke vonsten heb je terug gedaan.
  Hier overlaast babyrompjes en een jasje gevonden voor 6 euro met ticket c&a nog aan . Maatje 74 leuk voor de winter

  • Romy 21 september 2018 op 8:02 pm - Beantwoord

   Dat zijn nog eens mooie koopjes! Het blijft toch bijzonder dat mensen soms zelfs gloednieuwe dingen verkopen waar het kaartje nog aan zit 🙂

   • Borduursaramsades 21 september 2018 op 9:36 pm - Beantwoord

    Of restjes van winkel zelf ?
    Want sommige kledijstukken kwam ik tegen in verschillende maten. Doen winkels dat ?

    • Romy 22 september 2018 op 7:16 pm - Beantwoord

     Dat zou ook kunnen inderdaad. Ik heb bij de IJ-hallen ook weleens een jasje gevonden dat daar in 3 maten hing. Dat waren overschotten van een winkel, die een handelaar weer had opgekocht. Daardoor kon ik voor een prikkie een exemplaar in mijn maat scoren 🙂

 22. Melanie 21 september 2018 op 1:59 pm - Beantwoord

  God, wat scoor jij altijd mooie dingen bij de kringloop. Ik kom best vaak in kringloopwinkels en servies ed slaag ik altijd wel voor, en spelletjes enzo, maar kleding? Echt nooit! Ik kijk denk ik op de verkeerde manier (ja nog steeds, ondanks alle blogtips hier en elders). Ik zie alleen maar oude afgedragen zooi hangen. Nooit iets fleurigs of retro’s of wat nog echt mooi in model is. En al helemaal geen schoenen. Maar ik geef niet op; de aanhouder wint! Knap hoor dat jij altijd met zulke fantastische aanwinsten thuis komt!

 23. Romy 21 september 2018 op 7:40 pm - Beantwoord

  Ja, die prijzen zijn echt bizar, hè?! Vooral toen ik hoorde dat de Mango-jurk maar 1 euro kostte, was ik stomverbaasd. Ook voor 5 euro had ik die nog met alle liefde meegenomen 🙂

 24. Romy 21 september 2018 op 7:47 pm - Beantwoord

  Echt ongelooflijk inderdaad hoe goedkoop deze koopjes waren! Soms was ik zelf ook stomverbaasd als ik een verkoper de prijs hoorde noemen.
  Het lijkt mij ook zo leuk om volgend jaar alle vragen uit het boek terug te lezen. Ik kan eigenlijk al bijna niet wachten totdat ik een jaar heb ingevuld en volgend jaar kan zien wat nog overeenkomt en wat niet. Maar dat duurt nog even, haha!
  Grappig hoe iedereen weer een andere kleur heeft die hij/zij nooit draagt! Ik heb zelf ook weleens dat ik bepaalde kleuren bij anderen wel heel mooi vind staan, maar voor mezelf helemaal niets vind. Zo zou ik niet snel beige (dat lijkt veel te veel op mijn huidskleur, haha) aantrekken, terwijl dat bij anderen soms prachtig staat.

 25. Romy 21 september 2018 op 7:54 pm - Beantwoord

  Ja, die quote vond ik ook zo leuk 🙂 Lekker vrolijk ook! Zeker een aanrader om een keer naar de IJ-hallen te gaan. Er zijn vaak zulke leuke koopjes te vinden.

 26. Romy 21 september 2018 op 8:01 pm - Beantwoord

  Dankjewel! 🙂 En superleuk dat jij ook graag naar de IJ-hallen gaat en er regelmatig leuke aankopen doet. Ik heb de IJ-hallen vorig jaar voor het eerst ontdekt en ben er nu bijna niet meer weg te slaan.
  Meer neutrale tinten kleding kunnen ook zeker heel mooi staan. Het is maar net waar je je prettig bij voelt natuurlijk 🙂

 27. Mariska 21 september 2018 op 8:13 pm - Beantwoord

  Ik vind die kanten jurk wel heel mooi!

  • Romy 21 september 2018 op 8:58 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Daar ben ik zelf ook onwijs blij mee 🙂

 28. Anna 22 september 2018 op 8:13 pm - Beantwoord

  Wat een leuke aankopen allemaal! Ik krijg nu ook enorme zin om weer eens naar de IJ-hallen te gaan!

 29. kaylin 25 september 2018 op 4:34 pm - Beantwoord

  Oh die jas vind ik echt leuk! Is ook helemaal mijn smaak en zou ik zeker niet laten liggen aan die prijs. Wat een koopje.

  • Romy 26 september 2018 op 12:10 am - Beantwoord

   Wat leuk om dat te horen! Dankjewel voor je enthousiaste reactie! 🙂

 30. kaylin 25 september 2018 op 4:34 pm - Beantwoord

  Oh die jas vind ik echt leuk! Is ook helemaal mijn smaak en zou ik zeker niet laten liggen aan die prijs. Wat een koopje.

 31. Romy 26 september 2018 op 12:10 am - Beantwoord

  Wat leuk om dat te horen! Dankjewel voor je enthousiaste reactie! 🙂

 32. zwartraafje 4 oktober 2018 op 1:26 pm - Beantwoord

  Ik vind het altijd fijn om jouw nieuwe aanwinsten te bewonderen. Vooral de creatieve zaken en de tweedehan