Kringloopvondsten #7 & IJ-hallen | Winterlaarzen, spijkerjas & Blond Amsterdam

31 okt 2018 | Lifestyle | 43 reacties

Yes, het is weer tijd voor mijn favoriete rubriek: kringloopkoopjes! Ik heb een heleboel leuke aankopen van de kringloopwinkel én van de IJ-hallen te laten zien. Ik heb onder andere een nieuw pareltje van Blond Amsterdam, een paar warme sjaals en een stukje vlinderkunst voor aan de muur gescoord. Ook nam ik met een grote glimlach op  mijn gezicht mijn allerfijnste winterlaarzen ooit van de IJ-hallen mee naar huis. Scrol snel verder voor mijn aanwinsten.

aankopen bij ij-hallen blond amsterdam koekblik

Blond Amsterdam-koektrommel

Ik vind het altijd een feestje als ik iets van Blond Amsterdam tegenkom bij de kringloopwinkel. En dit keer was niet ik degene die met iets van Blond thuiskwam, maar mijn moeder. Zij kocht hem bij de kringloopwinkel voor mij als verrassing. Die komt vast in mijn toekomstige keuken te staan!

ij-hallen aankopen lijst met vlinders

Vlinderkunst – €1,50

Ik ben best wel kritisch als het op dingen voor aan de muur aankomt. Op een paar mooie posters na, heb ik nog niet echt veel bijzonders om op te hangen in huis. Hoe leuk dat ik spontaan deze mooie wanddecoratie met 3D-vlinders en verfspatten tegenkwam in de kringloopwinkel! Dit is precies de stijl die ik mooi vind. Overigens hoef ik me met dit stukje kunst niet rijk te rekenen bij Tussen Kunst en Kitsch. Op de achterkant zit gewoon een IKEA-streepjescode geplakt.

aankopen ij-hallen babette voerbak foogel

Voerbak van Babette – €1,00

Deze voerbak kocht ik een tijdje terug bij de kringloopwinkel in Utrecht, waar ik met Johanne te vinden was. Wat een leukerd hè?! Nu hoor ik je denken: voerbak, hoezo dat? Tja, misschien een beetje voorbarig, maar ik zou maar al te graag een eigen kat willen als ik op mezelf woon. Kan zij mooi haar eten uit dit roze bakje naar binnen werken. En tot die tijd staat de voerbak alvast voor de sier in mijn slaapkamer te pronken.

aankopen kringloopwinkel kaartjes

Héél veel mini-kaartjes – €2,50

In de categorie “I need this in my life”: ik vond een plastic verpakking met maar liefst 500 mini-kaartjes. Voor alle gelegenheden en met allerlei kleurrijke tekeningen, die er Japansachtig uitzien. Superleuk voor aan een cadeautje of om gewoon eens een klein lief bericht op te schrijven en zonder reden aan een vriendin of familielid te geven.

aankopen ij-hallen spijkerjasje

Licht spijkerjasje – €2,00

Bij de IJ-hallen kwam ik dit geweldig leuke spijkerjasje tegen. Ik heb al wel een spijkerjasje in de kast hangen, maar dat is een stuk donkerder van kleur. Dit veel lichtere jasje met leuke kanten details was dus meer dan welkom. Voor maar €2,00 kon ik het aan mijn kledingkast toevoegen.

aankopen ij-hallen grijs colbert

Grijs colbert – €3,00

Naar mijn werk draag ik meestal jurkjes met colbertjes. Meestal kies ik voor een kleurrijke jurk met een neutraal jasje of juist een neutrale jurk met een kleurrijk jasje. Voor bij een kleurrijke jurk vind ik dit grijze colbert erg leuk. Ik vond het vooral gaaf dat dit colbertje een stuk korter is dan mijn andere colberts, waardoor mijn taille zichtbaar blijft.

aankopen ij-hallen rokje blauw kant

Mintgroen rokje van kant – €3,50

Op dit strakke rokje van kleurrijk kant was ik direct verliefd. Deze kleur is helemaal mijn ding en ik ben ook gek op het romantische motiefje. Helaas kwam ik er bij thuiskomst achter dat de rits van het rokje kapot is. Balen! Dat betekent dat ik mijn naaigerei maar eens onder het stof vandaan moet halen, zodat ik het rokje alsnog kan dragen.

ij-hallen aankopen gestreepte blouse met bloemen

Gestreepte blouse met bloemen – €3,00

Deze gestreepte blouse is net wat anders dan wat ik meestal draag, maar ik vond hem direct prachtig. Het motief staat volgens mij erg mooi bij kleuren als okergeel of turquoise. Met een spijkerjasje kan ik de blouse ook prima in de herfst en winter dragen. Extra leuk is het schattige borstzakje, waar een bos bloemen uit komt.

ij-hallen aankopen blauw gestreepte blouse

Blauw-wit gestreepte blouse – €2,00

Nog een blouse die ik bij de IJ-hallen kocht, is dit exemplaar met een subtiel blauw-wit streepje. De blouse oogt op zichzelf misschien wat saai, maar met een kleurrijk jasje en een mooie rok kan ik er alsnog een chique maar toch vrolijke outfit van maken.

ij-hallen aankopen roze blauwe sjaal

Blauw-roze sjaal – €1,50

Toen ik zaterdag bij de IJ-hallen rondliep, was het ijs- en ijskoud. Gelukkig zijn bijna alle kraampjes ‘s winters in de IJ-hallen zelf te vinden in plaats van op het buitenterrein. Maar zelfs na twee rijen met kraampjes buiten bekijken, had ik al een koude nek en handen. Waarschijnlijk werd ik mede daarom nogal enthousiast toen ik deze vrolijke sjaal zag hangen. Slechts €1,50 armer was ik daarna verzekerd van een warme nek.

aankopen ij-hallen camel sjaal

Beigekleurige sjaal – €2,00

De kleur van deze sjaal komt op de foto niet heel goed over, maar hij is lichtroze/beige-achtig. Ik kocht de sjaal vooral omdat hij enorm groot is en ook nog eens heerlijk zacht aanvoelt. Toen ik de sjaal één keer voelde, was ik direct verkocht. De kleur staat volgens mij ook nog eens heel mooi bij mijn donkerblauwe winterjas.

aankopen ij-hallen timberland laarzen met veters

Winterlaarzen van Timberland

En het mooiste heb ik voor het laatst bewaard. Ik ben gek op hoge laarzen, maar heb helaas nog nooit een paar gevonden dat aan mijn wensen voldeed. Ik heb namelijk (door vocht) brede enkels, maar heb tegelijkertijd dunne benen. Laat ik nu net mijn gedroomde en goed aansluitende laarzen hebben gevonden bij de IJ-hallen. Het was alsof het zo had moeten zijn, want de laarzen waren zelfs maat 39,5 (ik zit normaal tussen maat 39 en 40 in). Deze laarzen zijn van Timberland, dus van mooie kwaliteit. Aantrekken kost wat tijd, maar dan heb je ook wat! Ik betaalde voor deze laarzen €22,50, wat een koopje is in vergelijking met de nieuwprijs van Timberland-schoenen.

Alleen al toen ik de laarzen had gevonden, was mijn bezoekje aan de IJ-hallen dan ook meer dan geslaagd!

Wat was jouw laatste kringloopkoopje?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

43 Reacties

 1. Darina

  Wat een mooie spulletjes vind je altijd, geweldig! De Timberland laarzen is echt een hele mooie vondst!

  Antwoord
 2. chucky1012

  Wauw..
  Prachtige spullen had jij geshopt ?
  De boots zijn de mooiste aankoop ?

  Fijne dag ?

  Antwoord
 3. Tineke

  Wat een prachtige aankopen! Die blouse met de bloemen en Amsterdam blond is altijd leuk! Goed geslaagd dus!

  Antwoord
  • Romy

   Zeker weten! Ik ben ook helemaal blij met mijn “buit” :)

   Antwoord
 4. Mirjam

  Vanmorgen heb ik je blog gevonden en yay, wat word ik hier vrolijk van. Superleuke aankopen, vooral die kaartjes?
  Mijn laatste kringloopaankoop was een stapel boeken ;-)
  Groetjes,
  Mirjam

  Antwoord
  • Romy

   Superleuk om dat te horen! Dankjewel voor je lieve en enthousiaste reactie! :) Daar word ik dan weer vrolijk van.

   Antwoord
 5. Hermien - KouweKleren

  Goede laarzen! Ik draag eigenlijk nooit hoge laarzen, weet zeker dat ze je goed zullen staan. Gauw een outfitpost?

  Antwoord
  • Romy

   Thanks! Ik ben ook onwijs blij met deze laarzen. Ik heb wat foto’s gemaakt van mijn winterjas en deze laarzen en ben van plan daar binnenkort een outfitpost mee te maken :)

   Antwoord
 6. Carolien

  Super leuke dingen heb je weer gekocht!

  Antwoord
 7. Ilona Wielinga

  Aah je hebt weer leuke items gescoord. Ik vind het ook grappig dat jij het blauw-wit gespreepte blousje juist met meer kleur combineert, waar ik ‘m juist met een zwarte broek zou combineren, haha.

  Antwoord
  • Romy

   Multifunctioneel, zo’n blouseje! :) Gecombineerd met donkere tinten zal hij ongetwijfeld ook super zijn!

   Antwoord
 8. Hilly

  Je hebt mooie dingen gekocht.
  De gestreepte blouse met bloemen vind ik prachtig!
  Een spijkerjasje altijd leuk om te dragen.

  Geniet ervan!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Dat gaat vast helemaal lukken :) Ik ben ook zo blij met alle aankopen.

   Antwoord
 9. evelien

  Wat heb je geweldige aankopen gedaan! Het voederbakje is echt te lief, en wat een vrolijk blik van Blond Amsterdam <3
  Liefs,
  Evelien

  Antwoord
 10. Inge | Monsieur Mango

  Wauw wat heb je een hoop mooie spullen gevonden! De laarzen zien er mooi en warm uit. :-)

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Warm zijn de laarzen zeker. Ze zitten heerlijk en zijn zelfs waterproof. Ideaal voor als we dit jaar nog wat sneeuwval kunnen verwachten :)

   Antwoord
 11. Marije

  Wat een leuke dingen heb je weer gescoord. Verliefd op je vlinder schilderijtje en de Timberland laarzen.

  Antwoord
 12. Jessica J.

  Oké, ik moet overduidelijk eens naar die IJ-Hallen. Wat voor een schatten jij toch weet te scoren! Blij voor je dat je eindelijk je droomlaarzen gevonden hebt. :-)

  Antwoord
  • Romy

   Zeker weten! De IJ-hallen zijn een enorme aanrader. Mijn favoriete uitje voor een weekenddag en ik kom ook nooit met lege handen thuis :)

   Antwoord
 13. Josephine

  Wat een mooie vondsten weer! Ik vind de laarzen erg mooi,centrum inderdaad geen geld voor dat merk.

  Ik heb laatst bij de kringloop weer wat mooie servies-vondsten gedaan. ?

  Antwoord
  • Romy

   Altijd mooi om prachtige serviesvondsten op de kop te tikken! Jij bent ook goed geslaagd zo te horen :)

   Antwoord
 14. Simone

  Wat een mooie en toffe items heb je weer gescoord zeg! Ik verbaas me er iedere keer weer over haha. Eigenlijk koop ik vooral boeken bij de kringloop. Op de één of andere manier koop ik daar niet zo graag kleding en kom ik overigens ook nooit wat moois tegen.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Bij mij was het ook wel een drempel die ik over moest stappen om tweedehands kleding (en schoenen) een kans te geven. Ik dacht altijd dat er niets leuks qua kleding tussen de “oude meuk” hangt, maar niets is minder waar. Vaak is het een kwestie van de juiste kringloopwinkels vinden en een beetje durven neuzen tussen de stapels met minder aantrekkelijke spullen. Soms kom je zo de mooiste vondsten tegen.

   Antwoord
 15. Dinja

  Wat een schatten weer zeg! Die prijsjes zijn echt om bij te smelten ;)
  Dat lijstje met die vlinders lijkt heel erg op een DIY die ik ooit heb gemaakt (of… ik zal vast de DIY op dat lijstje hebben gebaseerd haha)…

  Antwoord
  • Romy

   Wat gaaf dat je een soortgelijke DIY hebt gemaakt! Nu ben ik heel benieuwd naar jouw resultaat :)

   Antwoord
 16. Anouk

  Wauw! Wat een gave dingen heb je op de kop weten te tikken. Helemaal voor dat geld. En die laarzen!!!! Wauw, wat een vondst.
  Heel veel plezier van alles =D

  Antwoord
  • Romy

   Te gek hè, die laarzen?! Ik ben er ook zó blij mee, zeker voor dit bedrag.
   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie!

   Antwoord
 17. Johanne

  Dat spijkerjasje is echt suuuuper leuk! Kak, wou dat ik met je mee kon afgelopen weekend, haha. En je laarzen zijn echt geweldig. Voor 22,50 heb je ook meteen de hoofdprijs gewonnen volgens mij. Heerlijk voor deze winter!

  Antwoord
  • Romy

   Ons bezoekje aan de IJ-hallen samen komt er vast nog wel van in december of januari :) Dan zijn er ongetwijfeld ook nog genoeg leuke spullen te scoren!
   Met die laarzen was ik zelf ook zó blij. Echt een koopje en wat zitten ze geweldig fijn!

   Antwoord
 18. yvonne

  superleuke vondsten! En voor die Timberlands heb je echt een goeie prijs betaald.

  Antwoord
  • Romy

   Echt hè?! Ik vond die laarzen ook zo’n fijn koopje :)

   Antwoord
 19. Kirsten

  Ik ben altijd verbaasd over de leuke spullen die je tegenkomt op je kringloopwinkelspeurtochten. Vooral die gestreepte blouse met bloemen vind ik prachtig!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Dat blouseje vond ik zelf ook zo mooi. Een tikkeltje chic en stoer tegelijk :)

   Antwoord
 20. Lianne

  Wat een leuke spullen! Wat grappig, diezelfde koektrommel heb ik ook pas geleden eens op de IJ-hallen gekocht! Echt vrolijk is die. Ik heb ook zo’n zelfde soort schilderijtje met vlinders van de IKEA, alleen dan in het paars. Maar met die verfspatten is hij ook wel erg leuk! Die twee blousejes en dat voerbakje vind ik ook erg leuk :) Helaas heb ik twee katertjes dus daar hoef ik niet mee aan te komen! Haha kan wel, maar dat vind mijn vriend niet zo leuk!

  Antwoord
  • Romy

   Wat grappig dat jij precies deze koektrommel ook tweedehands hebt gescoord! Hij is zo leuk ? Zo’n schilderij in het paars klinkt ook heel mooi. Ik vond het ook echt een leuk ding.
   Haha, toch jammer dat mannen (inclusief stoere katers ?) iets minder gecharmeerd zijn van roze voerbakjes.

   Antwoord
 21. Nikita

  Mooi! Toen ik die voederbak zag, dacht ik aan je katten. En toen dacht ik ‘huh, Romy heeft toch helemaal geen kat die Babette heet?. En toen besefte ik dat het niet voor een van je katten van nu is haha. Maar leuke koopjes! Dat gestreepte bloesje met bloemen zou ook helemaal mijn ding zijn. Ik ben de laatste tijd niet meer in de kringloopwinkel geweest, maar nu mijn loon bijna gestort is kan ik dat wel nog eens doen. Wie weet wat ik tegenkom dan :)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, eigenlijk wel een leuke gedachte van de naam Babette! ? Overigens hebben we wel ooit een cavia gehad die Babetje heette, dus het had gekund ?
   Leuk dat jij binnenkort ook weer naar de kringloopwinkel gaat! Ik ben benieuwd wat je daar zult scoren ?

   Antwoord
 22. Laura

  Leuke dingen allemaal! Ik kan dit soort dingen nooit tweedehands vinden. Heb er ook niet echt het geduld voor haha. Goeie vondst die laarzen! Zijn ze dan trouwens maar paar keer tot niet gedragen? Ik vind het altijd heel naar als iemand anders voetbed er al in zit gelopen.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, tweedehands shoppen kost inderdaad vaak wel wat geduld ? Maar als je er wat tijd in steekt, kun je wel soms de leukste dingen tegenkomen ?
   De laarzen zijn volgens mij inderdaad nauwelijks gedragen. Ze zagen er sowieso heel goed uit en ik merk ook niet dat er het voetbed van iemand anders in gelopen is. Gelukkig!

   Antwoord
 23. Saskia

  Wat een leuke vondsten weer<3 Ik hou ervan… Vooral het Blond blik en het schilderijtje van de IKEA. Super tof om dat te vinden. Ik ga binnenkort ook weer!

  Antwoord
  • Romy

   Leuk! Ik ben benieuwd of jij ook met mooie vondsten thuis komt :)

   Antwoord
 24. Mariska

  Oeh die Timberlands heb je echt mazzel mee, mooi zijn ze én goedkoop :) Ik kom ook weleens wat tegen van Blond Amsterdam en moet dan eigenlijk altijd aan jou denken. Dan denk ik: Zal een foto maken en mailen of ze het al heeft en versturen? Haha!

  Antwoord
  • Romy

   Oh wat leuk dat je aan mij denkt bij het zien van de Blond-spullen! Hoe lief dat je zelfs weleens hebt overwogen om er een foto van naar mij te sturen :)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs