Kringloopvondsten #4 | IJ-hallen: ruches, stippen & koeienkopjes

4 aug 2018 | Lifestyle | 27 reacties

Het was al een tijdje geleden dat ik voor het laatst naar de IJ-hallen ben geweest. Daarom greep ik vorige week zaterdag direct mijn kans toen ik zag dat er weer een tweedehandsmarkt werd georganiseerd op het NSDM-terrein. Door de vakantie was het een stuk rustiger dan anders, maar alsnog hoefde ik weinig moeite te doen om met een paar mooie tweedehands koopjes thuis te komen. Ik scoorde onder andere een jasje met stippen, een vrolijke jurk met ruches en een aanvulling op de koeienverzameling van mijn moeder. Kijk je mee?

aankopen ij-hallen jurk met ruches

Jurk met ruches

Ruches vond ik als kind al geweldig en die voorliefde is nooit meer weggegaan. Dit jurkje met ruches, zowel bij de hals als onderaan, had dan ook direct mijn hart gestolen. De kleur – hoe noem je deze kleur groen eigenlijk? – had ik ook nog niet in mijn kast hangen, maar staat best mooi bij mijn bleke huidje. Een goede vondst dus, die nu al een plekje in mijn koffer naar Italië heeft veroverd. De jurk bleek later wel aan de korte kant te zijn, maar met een legging of panty eronder vind ik hem prima voor een zomerse dag. Ik betaalde er €2,- voor.

aankopen ij-hallen roze colbert

Roze colbert

Op kantoor vind ik leuke colbertjes onmisbaar. Zeker als de airco voor mij net iets te hard aanstaat, is een colbertje ideaal om het niet te warm en niet te koud te hebben. Ik weiger alleen om saaie zwarte colbertjes aan te trekken en verwelkomde alleen al daarom dit roze colbert (gescoord voor €2,50) met plezier in mijn kledingkast. Nadat hij gestreken is overigens, want dit colbertje kan inderdaad nog wel een strijkbeurt gebruiken.

aankopen ij-hallen colbert met stippen

Colbert met stippen (DEPT)

Of je vindt het niets óf je vindt het helemaal geweldig – zo’n jasje is dit. Uiteraard behoor ik tot team ‘Wat een geweldig jasje!’, aangezien ik het jasje vol overtuiging voor het luttele bedrag van €4,00 mee naar huis nam. Het is van DEPT en is voorzien van mooie goudkleurige details en een vrolijk stippenpatroon. Ik ben fan! Toen ik het jasje aantrok, moest ik eerst even wennen. Maar het is een echte blikvanger in mijn kast en het colbert zit ook nog eens geweldig.

aankopen ij-hallen linda

Vakantieleesvoer

Op vakantie lees ik graag tijdschriften als ik een moment voor mezelf heb. Niet alle tijdschriften vind ik even geweldig, maar van LINDA. word ik altijd wel enthousiast. Er staan vaak taboedoorbrekende artikelen in en onderwerpen die mij aanspreken. In de winkel vind ik de tijdschriften best duur, maar voor €2,50 voor drie tijdschriften wilde ik mezelf hier wel op trakteren.

aankopen ij-hallen donkerblauwe jurk met strik

Donkerblauwe jurk met strik

Omdat niet al mijn jurken ook geschikt zijn voor kantoor, koop ik zo nu en dan een jurkje dat ik speciaal kan aantrekken naar bijvoorbeeld afspraken. Voor mijn nieuwe baan staat over een tijdje een congres gepland, dus deze chique donkerblauwe jurk kwam als geroepen. Het leuke vind ik dat bij de taille een klein strikje zichtbaar is, dat het jurkje extra bijzonder maakt. Ik betaalde voor dit jurkje, dat oorspronkelijk van Zara komt, overigens maar €4,00.

aankopen ij-hallen flamingo tas

Linnen tas met flamingo’s

Linnen tassen zijn ideaal voor boodschappen doen, maar ook voor op vakantie. Dit jaar propte ik in mijn handbagage een fleurige linnen tas met flamingoprint, die ik ook bij de IJ-hallen had gescoord. Deze tas, die ik nu al twee dagen volop gebruik in Bologna en Venetië, kocht ik voor €2,50 bij de IJ-hallen.

aankopen ij-hallen glazuur lisette jonkman

Glazuur – Lisette Jonkman

Het is eigenlijk een beetje valsspelen, want dit boek kocht ik niet bij de IJ-hallen, maar bij een kringloopwinkel in Alkmaar. Volgens Lianne is het een echte aanrader, dus nam ik dit boek mee van onze tour door de Alkmaarse kringloopwinkels voor €1,50. Ook dit boek zit in mijn koffer om onder de Italiaanse zon te gaan lezen. Yes!

aankopen ij-hallen kopje met koe

Koeienkopjes

Mijn moeder spaart al jarenlang alles wat met koeien te maken heeft. Hoewel ik regelmatig uit protest weiger om bij te dragen aan de alsmaar groeiende hoeveelheid koeien in onze woonkamer (sorry, mam!), kon ik het niet laten om deze twee kopjes mee te nemen. Meestal stuur ik mijn moeder eerst een foto om te vragen of bepaalde koeienitems haar smaak zijn, maar bij deze kopjes wist ik zeker dat ze die geweldig zou vinden. Ik deed ze haar dus cadeau en inmiddels staan de kopjes tussen de vele andere koeien in de vensterbank te pronken.

Kom jij weleens bij de IJ-hallen of op andere vlooienmarkten?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

27 Reacties

 1. Mariska

  Erg leuke spullen weer! :) Ik kwam erachter dat er bij mij in de buurt ook een kringloop zit (Volendam) dus daar ga ik denk ik vandaag even naartoe.

  Antwoord
  • Romy

   Oh wat leuk! Hopelijk heb je bij die kringloopwinkel vandaag al een paar leuke koopjes kunnen scoren.

   Antwoord
 2. Darina

  Mooie spulletjes heb je gevonden. Ik ga binnenkort ook maar weer snuffelen bij de kringloop.

  Antwoord
  • Romy

   Leuk!! Ik ben heel benieuwd met wat voor koopjes je terugkomt :)

   Antwoord
 3. Marije

  Leuke spullen heb je weer gescoord. De boeken van Lisette Jonkman zijn echt een aanrader.

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik ben ook heel benieuwd naar de boeken van Lisette Jonkman.

   Antwoord
  • Romy

   Dankje! Ik ben ook onwijs blij met mijn vondsten :)

   Antwoord
 4. Meaghan

  Wat een gave spullen heb je bemachtigd! Ik vind het altijd leuk om te lezen hoe jij van die super leuke tweedehandsspullen weet te scoren. Vooral het donkerblauwe jurkje en het gestipte blazertje vind ik erg mooi! Super veel plezier ermee!

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Wat leuk om te horen dat je mijn tweedehands-shoplogs ook met plezier leest :) Ik ga vast nog heel veel plezier beleven aan deze koopjes.

   Antwoord
 5. Geke

  Wat een mooie nieuwe aanwinsten heb je weer weten te vinden ! De donkerblauwe jurk is mijn favoriet denk ik.
  Ik denk dat jouw kleerkast een heerlijke aanblik biedt, met al die prachtige en vrolijke jurken erin.
  Ga je in Italië ook op zoek naar iets leuks van kleding?

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Mijn kledingkast is inderdaad wel redelijk kleurrijk inmiddels, haha. Ik vind het zelf ook altijd een feestje om al die kleuren bij elkaar te zien, alhoewel er ook wel een aantal meer neutrale basics tussen hangen :)
   We hebben toevallig vandaag gewinkeld in Bologna. Ik heb een mooi jurkje van Desigual gekocht met bloemenborduursels erop. Helemaal blij mee!

   Antwoord
 6. Haydée

  Wat een leuke vondsten weeral! Wordt de kleur van het eerste jurkje niet ‘muntgroen’ genoemd?

  Antwoord
  • Romy

   Dat is best een goede benaming inderdaad! Ik ken zelf wel de kleur ‘vintage green’ in het Engels. Daar deed het me een beetje aan denken, maar ik weet niet zo goed hoe we dat in het Nederlands zouden noemen.

   Antwoord
 7. Laurine

  Linda. lijkt me altijd zo’n fijn tijdschrift, helaas wordt het niet in België verkocht. :/

  Antwoord
  • Romy

   Oh wat jammer! Linda. is absoluut een van mijn favoriete tijdschriften :)

   Antwoord
 8. Nikita

  Je kledingkast is in elk geval weer een beetje gevuld met je aankopen! Ik vind die witte blazer met stippen wel iets hebben trouwens. Ik zou het als bloesje misschien wel dragen, maar ik ben geen blazer-mens. Die tas is fantastisch! Een collega van de week vertelde me dat ze een drinkfles vol flamingo’s had gekocht. Zou passen bij je tas haha. Maar ik kan het niet ontkennen, ze zijn zo leuk! En van Lisette Jonkman heb ik een lange tijd geleden ook een boek gekocht en gelezen. Ik lees niet heel vaak chicklits (want zo heet dat genre) maar die van Lisette Jonkman lees ik altijd heel snel uit omdat ze zo leuk zijn!

  Antwoord
  • Romy

   Zeker weten, mijn kledingkast is weer een beetje aangevuld na mijn bezoekje aan de IJ-hallen :) Leuk om te horen dat je de tas zo tof vindt! Een drinkfles met flamingo’s klinkt ook nu al geweldig. Naar het boek van Lisette Jonkman ben ik heel benieuwd. Ik lees eigenlijk ook nooit chicklits, maar hoorde van Lianne precies wat jij zegt: dat de chicklits van Lisette Jonkman écht heel leuk en vlot geschreven zijn. Daarom was ik nieuwsgierig genoeg om het boek te kopen :)

   Antwoord
 9. Saskia

  Leuk die donker blauwe jurk. En die kopjes<3

  Antwoord
 10. Ivon

  Wauw wat een leuke dingen heb je gescoord. Ik wil binnenkort zelf met mijn spulletjes op een rommelmarkt gaan staan, misschien wel in de IJ-hallen inderdaad. Ik ben er zelf nog nooit geweest eigenlijk.

  Antwoord
  • Romy

   Oh wat leuk dat je overweegt om binnenkort zelf wat oude spullen te verkopen! Ik kan je in ieder geval zeker aanraden om eens naar de IJ-hallen te gaan, al is het alleen al om zelf leuke dingen te scoren ?

   Antwoord
 11. Jenn

  Leuke dingen heb je gescoord! De donkerblauwe jurk is mijn favoriet. Ik kom graag op vlooienmarkten, maar bij de Ij-hallen ben ik nog nooit geweest .

  Antwoord
  • Romy

   De IJ-hallen zijn zeker een aanrader om tweedehands te shoppen. Ik heb er al regelmatig leuke dingen gescoord ?

   Antwoord
 12. Dinja

  Leuke spulletjes heb je geshopt! Mijn favoriet is de flamingo tas ;)
  Tijdschriften en boeken tweedehands kopen probeer ik ook vaak, al lukt dat zelden bij tijdschriften want als ik in de Bruna loop en ik heb zin om een tijdschrift te halen dan doen ik dat!

  Antwoord
  • Romy

   Leuk om te horen! En met tijdschriften is het ook wel vaak een kwestie van mazzel hebben om echt recente nummers te vinden ?

   Antwoord
 13. Karin

  Wauw, die blazer met stippen is echt supertof! MIsschien kun je daar juist een felroze jurkje onder dragen? En volgens mij is het jurkje mintgroen ;)

  Ik ben een paar maanden geleden voor het eerst naar de IJhallen geweest, vooral op zoek naar grote soepjurken die ik dan weer kon gebruiken voor een refashion en er iets anders van kon maken. Maar het viel me een beetje tegen qua kleding. En af en toe lagen de prijzen nog best wel hoog. En het was in de winter dus zooooo koud op die betonnen vloer daar! Ik ging best vroeg maar om 12 uur was het zo druk dat ik gek werd van de mensen…

  Antwoord
  • Romy

   Dankjewel! Ik denk inderdaad dat de blazer leuk zal staan met een fel kleurtje. Ik kan niet wachten om hem in de herfst regelmatig aan te trekken ?
   Wat gaaf trouwens dat je oude jurken gebruikt om iets nieuws van te maken! In de winter is het inderdaad wel heel koud in de grote hal, dus zelf ga ik ook het liefst in de zomer naar de buitenmarkt. Wat betreft de prijzen verschilt het vaak heel erg per verkoper. Sommige mensen vragen inderdaad wel heel veel voor hun spullen, maar er zit (dat is in ieder geval mijn ervaring) ook veel betaalbaar spul tussen.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente blogs