Kringloopvondsten #2 | Kitsch servies, zomerjurk en Wally

Nog meer kringloopkoopjes? Ja ja, ik kan het niet laten om regelmatig een kijkje te nemen tussen de rekken met kleding, boeken en andere spullen. Het lijkt inmiddels vast bijna alsof ik mijn hele leven struinend door kringloopwinkels doorbreng. Maar nee hoor, ik verdien mijn geld gewoon met een fulltime baan, niet als professioneel tweedehandskoopjesvinder. Anyway, tijd om mijn nieuwste kringloopvondsten te laten zien dus! Zo vond ik tijdens een paar kringloopwinkelbezoekjes onder andere een schattige jurk, het perfecte jeugdsentimentboek en roze kitsch waar ik dolenthousiast van werd.

tweedehands vondsten waar is wally

Waar is Wally?

Ken jij ook nog de boeken van ‘Waar is Wally?’ uit je kindertijd? Voor mij zijn die het ultieme jeugdsentiment. Toen ik als kind wekelijks naar de bibliotheek ging, kwam ik regelmatig thuis met deze boekjes vol met drukke zoekplaten waarin je Wally moet zoeken met zijn rood-wit gestreepte trui en een bril. Zo leuk dat die boekjes blijkbaar nog steeds bestaan! Uiteraard kon ik dit boek voor €1,00 niet laten liggen. Op een dull moment ga ik maar weer eens een poging wagen om, net als toen ik kind was, mijn zoektocht naar Wally te openen.

tweedehands vondsten disney complete classics collection

Disney Classics-dvd

Ook enthousiast werd ik van deze Disney-dvd. Wie mijn blog al langer volgt, weet vast wel dat ik een flinke verzameling Disney-dvd’s in de kast heb staan. Van Sneeuwwitje tot Rapunzel of Robin Hood, ik ben inmiddels de trotse eigenaar van heel wat Disney Classics, die ik allemaal tweedehands op de kop heb getikt. Ik word dan ook altijd erg enthousiast als ik een nieuwe aanvulling op mijn verzameling tegenkom, zoals deze leuke verzamel-dvd met de trailers van heel veel Disney Classics-films. Altijd leuk om een keer op een druilerige zondag te kijken!

tweedehands vondsten river island tas

River Island-tas

Ook op de afdeling met kleding nam ik natuurlijk wat mee tijdens mijn bezoekjes aan de kringloopwinkel. Zodra ik dit bloemenpatroon vanuit de verte zag tussen de tassen, wist ik het zeker: die móet ik hebben! Bij nadere “inspectie” bleek er ook nog eens heel veel in de tas te passen (ideaal als je, zoals ik, je halve hebben en houden de hele dag meesjouwt!) en zag de tas er perfect uit. Ik vind hem de perfecte combinatie van stoer en chic en ga hem met veel plezier als weekend- en shoptas te gebruiken. En dat voor maar €3,00!

tweedehands vondsten jurk met rozen

Zomerjurk met rozen

Laatst heb ik mijn kledingkast flink uitgemest en veel jurken verkocht via Marktplaats en United Wardrobe. Hartstikke goed, maar daarna voelde ik wel de dringende behoefte om daarvoor iets nieuws in de plaats te hebben. Laat ik nu net bij de kringloopwinkel tegen het perfecte jurkje aanlopen! Deze schattige zomerjurk met rode rozen móest mee naar huis voor €4,00. Het is voor mijn doen een wat korter jurkje en de bovenkant sluit strak aan, maar hij zit als gegoten en ik heb er al een aantal zomerse dagen met plezier in rondgelopen.

tweedehands vondsten jasje met blauwe bloemen

Wit colbert met blauwe bloemen

Inmiddels heb ik al heel wat jasjes in mijn kast hangen, die ik vooral vaak draag naar mijn werk. Maar iets in de stijl en kleuren van dit jasje had ik nog niet. Het was liefde op het eerste gezicht met dit leuke blauw-witte patroon. Het deed me een beetje denken aan delfsblauw servies. Voor maar € 3,00 mocht dit jasje mee naar huis, waar het nu hangt te pronken in mijn kledingkast.

tweedehands vondsten brocante kopjes roze

Roze kitsch servies met bloemen

Sinds kort heb ik een zwak voor mooi servies en kijk ik regelmatig tussen de brocante kopjes bij de kringloopwinkel. Nooit eerder vond ik iets waar ik zo enthousiast van werd dat het een plekje in mijn Billy-kast verdiende. Totdat ik deze mooie (nogal kitsch) kopjes tegenkwam dus! De kleuren en patroontjes zijn helemaal mijn ding en ik zie deze kopjes ook al in een mooie servieskast in mijn toekomstige huis staan shinen. Een goede vondst voor in totaal maar €2,00!

tweedehands vondsten blond amsterdam dinerbord

Blond Amsterdam-dinerbord

Ook ging er tijdens mijn laatste bezoekje aan de kringloopwinkel een Blond Amsterdam-dinerbord mee naar huis. Lucky me dat ik het voor maar €3,50 daar tegenkwam! Ik heb al heel wat servies van dit merk staan, maar dinerborden heb ik nog niet genoeg voor mijn uitzet. Een goede vondst dus, die ik met veel enthousiasme in mijn winkelmandje stopte! Om daarna met een glimlach op mijn gezicht én slechts een paar euro “armer” de winkel weer uit te lopen.

Wat was jouw laatste kringloopvondst?

Volg:
Deel:

37 Reacties

 1. 23 mei 2018 / 07:02

  Die tas is zo leuk! Ik geef je helemaal gelijk dat je hem hebt gekocht! Ik zou net hetzelfde hebben gedaan. Je heb echt toffe spulletjes gescoord. En ik las je inleiding en bedacht hoe ideaal het zou zijn als jij de koopjes spotte als job haha. Zou een perfecte job zijn voor je! Mijn laatste aankoop was niet tweedehands maar wel blijmakend. Ik had in de folders een zomerpyjama gezien en ik heb er twee gekocht. Een grijze en een roze. Met glittertjes. Ze hebben een shortje en dat zocht ik al heel lang. Dubbel geluk als die pyjama ook nog eens supergoed zit en comfortabel!

  En trouwens, dankjewel voor je wijze woorden gisteren. Ik las ze vanmorgen voor ik me ging klaarmaken en ik kan niet stoppen met erover nadenken. Deze keer positief welteverstaan, is geen piekeren. Ze zijn zo waar! Je reactie op mijn reactie op de blogpost van gisteren. Je had helemaal gelijk toen je zei dat een goed karakter zoveel belangrijker is dan al die vaardigheden. Wat ben je met duizend talenten, als je geniet van mensen kleineren en kwetsen? Een goed karakter en hart is het allerbelangrijkste in het leven
  Nikita blogde over…5x Die slechte dag trotseren!

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2018 / 19:35

   Haha, dat lijkt me nog best een leuk bijbaantje! Ik word er altijd blij van om rond te kijken in kringloopwinkels en zou het nog best een leuke uitdaging vinden om ook voor anderen koopjes te scoren ;) Jouw pyjama klinkt ook als een geweldige aankoop trouwens. Roze en glitters én heerlijk comfortabel? Beter kan haast niet :)
   En wat onwijs mooi om te horen dat je iets aan mijn reactie van gisteren had! Ik meende elk woord en het doet me goed om te horen dat je er iets mee kunt ♥

 2. 23 mei 2018 / 07:30

  Leuke items!! Zelf scoor ik altijd boeken en ouderwetse (tuttige) spulletjes, daar heb ik echt een zwak voor ;) Mijj laatste aankoop is een klassieke lamp die nu op mijn bureau staat te pronken. Voor 25 euro was dit mijn duurste kringloop aankoop ooit, maar ik was er helemaal verliefd op!

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2018 / 19:33

   De kringloopwinkel is de perfecte plek voor dat soort ouderwetse spullen. Juist leuk om ze daar te scoren! :) Ik ben heel benieuwd naar je lamp. Een klassieke lamp klinkt in ieder geval al heel gaaf. Die was het geld vast meer dan waard :)

 3. Wendy (B)
  23 mei 2018 / 07:49

  Het voorbije weekend was het hier buurtfeest :)
  Dus geen kringloop maar rommelmarktvondsten: een portemonneetje, postzegelalbum met enkele postzegels in, trilogy van The Bourne Identity, mok, plastic mandje.

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2018 / 19:32

   Wat ontzettend leuk, zo’n rommelmarkt! Zo te horen ben je hartstikke goed geslaagd! :)

   • Wendy (B)
    24 mei 2018 / 14:26

    Bwa, kan altijd beter ;)
    Maar ik heb al veel spullen…

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2018 / 19:31

   Leuk hè?! Ik werd ook helemaal blij van deze items :) En wat leuk dat jij Wally ook kent! Die boekjes blijven leuk.

 4. 23 mei 2018 / 08:14

  Wat een geweldige aankopen, je hebt goed gescoord! Zslf vind ik helaas nooit zulke leuke dingen.

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2018 / 19:29

   Wat een superleuk compliment! Dankjewel! :) Ik vind het inderdaad alleen al leuk om te laten zien wat ik tweedehands koop om daarmee mensen enthousiast te maken om ook eens bij de kringloopwinkel te kijken. Kringloopwinkels hebben soms een nogal “stoffig” imago, terwijl je er zulke leuke dingen kunt vinden.

 5. 23 mei 2018 / 09:31

  Eerlijk gezegd heb ik nog heel wat zaken die ik naar de kringloop moet brengen. Ik denk dat een ander er vast gelukkig van wordt en bij mij hangt/staat het in de weg.
  Ik heb er nog nooit iets leuks gevonden. Het zijn vaak toch dingen die dan de plekjes innemen die ik net vrijgemaakt heb door spullen weg te brengen :S (Ik heb echt heel heel veel verzameld in de loop van de tijd. Ik had bijna alle Disney films die op VHS waren, en ook al weer weggegeven. Mijn dvd/bluyray collectie is ook té groot. Zelfs met regelmatig schonen!)

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2018 / 19:28

   Spullen naar de kringloopwinkel wegbrengen is natuurlijk ook altijd fijn! Ruimt lekker op en vaak kun je er wel iemand anders blij mee maken daar. Het is inderdaad wel zo dat er bij de kringloopwinkel vaak spullen staan die je niet per se nodig hebt en niet alles is even mooi. Maar gelukkig kan ik wel redelijk kritisch kijken, waardoor ik niet vaak met hebbedingetjes thuis kom waar ik geen plek voor heb ;)

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2018 / 19:26

   Wat leuk om te horen dat je het colbertje echt bij mij vindt passen! :) Ik ben er ook zo blij mee.

 6. Janne
  23 mei 2018 / 09:37

  Wat goed van je dat je na het uitmesten van je kledingkast de jurkjes niet weggedaan hebt maar verkocht! Zo is iemand anders er nog blij mee. Het rozenjurkje is een mooie vondst. Krijgen we nog outfitfoto’s ervan? ;-)
  Het valt me op dat je best wel veel Engels tussen je tekst door gooit. Is dat expres? Het is nog niet zo extreem als bijvoorbeeld op de site van chickslovefood (die ik het maar vergeef, want ze hebben ook een Engelse naam voor hun site) maar het valt me wel op.

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2018 / 12:48

   Het is inderdaad altijd leuk als je nog iemand anders blij kunt maken met oude kleding. Dat maakte het afscheid nemen van mijn jurkjes ook iets minder moeilijk ? Ik hoop binnenkort een zomerse outfit met de jurk met rozen te laten zien :)
   De Engelse woorden tussendoor gebruik ik alleen als ik ze gepast vind. Zelf vind ik dat zo’n term tussendoor je tekst soms juist wat afwisselender maakt. Ik gebruik niet heel bewust steeds een bepaald aantal Engelse termen, maar alleen als ik het in de context vind passen, zoals bij ‘lucky me’. Ik ga er toch eens op letten naar aanleiding van je reactie. Als neerlandica wil ik natuurlijk niet dat het Engels de overhand neemt op mijn blog ?

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2018 / 19:26

   Haha, dat klinkt als een te gek beroep! Ik zie die functieomschrijving al helemaal voor me op LinkedIn ;) Maar tweedehands shoppen is eigenlijk vooral een kwestie van mazzel hebben, regelmatig een kijkje nemen en de juiste kringloopwinkel in de buurt hebben :)

 7. 23 mei 2018 / 13:48

  Wat een leuke dingen heb je weer gevonden! Ik ken Wally helemaal niet, haha! Die tas en die kopjes zijn zo leuk :) Die jurkjes vind ik ook echt wat voor jou <3

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2018 / 19:25

   Zo leuk om te horen dat je die spullen helemaal bij me vindt passen! :) De boekjes van Wally zijn erg leuk trouwens. Je bent er zo uren zoet mee om Wally te vinden, haha.

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2018 / 19:21

   Wat jammer! De prijzen kunnen inderdaad wel heel erg verschillen per kringloopwinkel. Een van de twee kringloopwinkels waar ik vaak kom, is ook wel een stuk duurder dan de andere. Maar gelukkig valt het bij sommige producten nog wel mee.

 8. 23 mei 2018 / 16:03

  Echt, ik weet niet wat voor kringloopwinkels jullie hebben maar jij weet er telkens zoooo’n toffe dingen te vinden! Bij ons vind ik meestal toch wat meer onbruikbare prullen ;-). Maar toch vind ik het leuk om er eens binnen te lopen af en toe, want soms kom je toch iets heel leuks tegen. Dat Wallyboek, supertof!!
  Sofie blogde over…Rondkomen van één inkomen, is het doenbaar?

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2018 / 19:20

   Haha, ik bof inderdaad wel met de twee kringloopwinkels hier in de buurt. Die zijn allebei vrij groot en hebben vaak wel toffe spullen te koop. Leuk dat jij ook graag naar de kringloopwinkel gaat! Zelfs als je er niets koopt, is het vaak wel leuk om er even rond te kijken :)

 9. 23 mei 2018 / 17:27

  Wat ontzettend leuk! Ik ben gisteren toevallig op een tweedehandswinkeltjes tour geweest met een paar vrienden! Hier ga ik ook zeker later deze week iets over posten! Heb zó veel leuke aankopen gedaan! Liefs

  • Romy
   Auteur
   23 mei 2018 / 19:19

   Zo leuk om te horen dat jij ook goed geslaagd bent voor een aantal gave aankopen! Zeker doen hoor, die shoplog! Ik ben héél benieuwd wat je hebt gekocht :)

 10. 23 mei 2018 / 21:57

  Als je even niet kijkt kom ik dat jasje bij je stelen! Wat een geweldige vondst!

  • Romy
   Auteur
   24 mei 2018 / 21:39

   Haha, ik bewaar dit jasje dan maar goed ;) Ben er zelf namelijk ook erg blij mee!
   Dankje voor je enthousiaste reactie :)

 11. 26 mei 2018 / 12:26

  Oh dat Blond bord en ‘Waar is Wally?’ boekje.. Toffe aanwinsten. Blijft zo leuk, kringloopwinkels<3

 12. 29 mei 2018 / 22:45

  Leuke aankopen. Vooral de tas vind ik erg leuk :-D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge