Yes, het is weer zover! Ik heb wederom een bescheiden buit van mooie kringloopvondsten voor je opgespaard om te laten zien. Bijna elk weekend neem ik wel een kijkje bij 2 kringloopwinkels hier in de buurt. En ook de afgelopen weken kon ik natuurlijk niet de kringloopwinkel voorbijfietsen zonder even binnen rond te kijken. In mijn winkelmandje belandden de laatste tijd onder andere een lichtroze zomerjas, twee nostalgische blikken en een set pannenlappen (je zal ze maar nodig hebben!). Ik laat ze je graag zien.

aankopen kringloopwinkel blikken albert heijn

Blikken in retrostijl

In deze shoplog zijn het twee retroblikken die het spits mogen afbijten. Nee, echt vintage zijn ze niet. Ze komen van origine gewoon van Albert Heijn, dus bij Tussen Kunst en Kitsch zal ik er geen hoge ogen mee gooien. Maar leuk vind ik ze wel. Ik houd wel van kleur (duh!) en een retro detail is ook meer dan welkom in mijn toekomstige eigen keuken. Ik kocht de blikken voor €1,- per stuk.

aankopen kringloopwinkel pannenlappen Babette

Pannenlappen van Babette

Nog een aanwinst voor mijn toekomstige keuken zijn deze pannenlappen van het merk Babette. Pannenlappen kopen heeft misschien niet de hoogste prioriteit als je je uitzet bij elkaar spaart, maar ik vond deze leuk genoeg om alvast in te slaan. Ze zijn nog gloednieuw en voor de prijs van €1,- per stuk nam ik maar meteen twee exemplaren mee naar huis. Dit stofje zal vast mooi staan bij mijn Blond Amsterdam-servies!

aankopen kringloopwinkel roze zomerjas zara

aankopen kringloopwinkel roze zomerjas zara

Pastelroze trenchcoat van Zara

Natuurlijk mogen ook een aantal leuke aankopen van de kledingafdeling niet ontbreken. Ik scoorde onder andere deze pastelroze zomerjas. En nu hoor ik je denken: had je er niet al zo een? Ehm ja, misschien wel. Maar deze jas van Zara is van mooiere kwaliteit dan mijn andere pastelroze jas, heeft een prachtig ceintuur en mooie ritsjes als details. Én hij kostte ook nog eens maar €3,00. Zijn dat genoeg redenen om te verantwoorden dat ik hem toch maar mee heb genomen? Zodra het geen weer voor jurkjes met spaghettibandjes en flipflops meer is, ga ik deze jas met plezier dragen.

Zwart-wit jasje van Vila

Dit jasje van Vila schreeuwde nog net niet mijn naam toen ik het zag hangen. Ik houd wel van dit soort klassieke vintage kleding en de kwaliteit is ook nog eens geweldig. Bovendien heb ik nog niet veel van dit soort korte jasjes, terwijl ik ze zelf erg mooi vind staan. Dit type jasjes kun je namelijk ook prima open dragen zonder dat je taille direct verdwijnt. Slechts €4,00 lichter mocht ik mezelf de nieuwe eigenaar noemen van dit jasje.

aankopen kringloopwinkel gestippelde blouse

Gestippelde blouse

Laatst liep ik met mijn moeder door de kringloopwinkel en verzuchtte ik dat ik wel meer blousejes kan gebruiken. Perfecte timing, want blousejes hebben ze in de kringloopwinkel genoeg hangen. Dit gestippelde blouseje won het van de vele andere exemplaren die of een beetje clownachtig waren of om mijn lichaam meer op een tent zouden lijken. Voor €2,00 nam ik het mee naar huis. Ik droeg deze blouse onder andere al gecombineerd met mijn bloemenjasje.

aankopen kringloopwinkel gele jurk jane norman

Gele jurk met schouderband (Jane Norman)

Hoe mooi is deze kleur zachtgeel? Kleding in die kleur zie ik niet vaak en al helemaal niet in de vorm van zo’n fijn jurkje. Eerst moest ik even wennen aan het feit dat de jurk maar één schouderband heeft, maar met een strapless beha staat de jurk mooier dan verwacht. Leuk voor op vakantie ook! De jurk is trouwens van Jane Norman, een van mijn favoriete merken van V&D, toen die winkel nog bestond. Ik betaalde voor dit zachtgele pareltje €3,50.

aankopen kringloopwinkel dvd's disney

Doornroosje & Assepoester II

Bijna elke paar weken scoor ik wel op z’n minst één nieuwe Disney-dvd voor mijn verzameling. Dit keer kwam ik onder andere met de dvd’s Doornroosje en Assepoester II thuis. Nooit geweten dat er van de film Assepoester ook nog een tweede deel bestaat! Hopelijk kan ik deze film in de zomervakantie eens gaan kijken. De dvd’s scoorde ik op een kofferbakmarkt voor €2,50 per stuk.

aankopen kringloopwinkel thinking, fast and slow

Thinking, Fast and Slow

Bij het zien van deze bestseller besloot ik voor de gelegenheid even te vergeten dat ik al een boekenkast heb die uitpuilt met nog te lezen boeken. Maar dit boek leg ik met alle liefde bovenop die steeds hoger wordende stapel. Dit boek is de originele, Engelstalige versie van het boek Ons feilbare denken en gaat over hoe we ons denken anders kunnen inzetten om bijvoorbeeld minder vaak foute inschattingen te maken. Klinkt een beetje technisch, maar op z’n tijd vind ik dit soort psychologische boeken wel interessant. Dommer zal ik er vast niet van worden. En dat voor €1,25…

Heb jij de laatste tijd nog mooie kringloopvondsten gedaan? 

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 18 juli 2018 op 6:33 am - Beantwoord

  Leuke dingen heb je weer gescoord. Groot gelijk dat je de jas voor 3 euro hebt mee genomen.

 2. Femke 18 juli 2018 op 6:37 am - Beantwoord

  Ohhh hou jij van kleur joh ;-), leuk die blikken. Ik vind de trench coat ook tof. Ik wist ook niet dat er een tweede deel van Assepoester bestaat.

  • Romy 18 juli 2018 op 7:21 pm - Beantwoord

   Haha, wat een verrassing hè dat ik kleur zo leuk vind?! 😉 Leuk om te horen dat jij de jas ook mooi vindt. Ik ben er zelf ook erg blij mee.

 3. Darina 18 juli 2018 op 6:43 am - Beantwoord

  Wat een geweldige items. De jas vind ik heel mooi! Ik moet gauw maar eens weer naar de kringloopwinkel 🙂

 4. evelien 18 juli 2018 op 8:47 am - Beantwoord

  Wat heb je leuke items geshopt! Oehhh de dvd’s van Disney’s, zo leuk <3
  Liefs,
  Evelien

 5. Sandra 18 juli 2018 op 9:24 am - Beantwoord

  Heeee wat heb je toch weer leuke dingen gescoord, Romy! ‘Thinking, Fast and Slow’ lijkt mij een tof en interessant boek. Ook vind ik de blikken, het stippen blouseje en gele jurkje erg leuk. Ik krijg gelijk weer zin om een kringloopwinkel af te struinen. Twee weken geleden was ik er voor het laatst en toen heb ik twee oker gele kleine schaaltjes gekocht. Ik denk dat ik ze als theezakjes-houder ga gebruiken en voor sausjes/oijven/kleine hapjes voor als we mensen uitnodigen. 🙂 Ik hoop deze week nog even langs een kringloop te gaan en twee bloempotten te scoren, want ik heb twee nieuwe planten die nu nergens in kunnen staan, haha.

  • Romy 18 juli 2018 op 7:23 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat jij na het lezen van mijn artikel ook zin hebt om naar de kringloopwinkel te gaan. Die okergele schaaltjes klinken heel tof. Dat is sowieso een leuke kleur en aan dat soort servies heb je ook altijd wel wat 🙂 Hopelijk kun je deze week ook een paar mooie bloempotten tweedehands scoren. Zou leuk zijn!

 6. Simone 18 juli 2018 op 9:48 am - Beantwoord

  Wat vind jij toch altijd weer leuke spullen bij de kringloop! Kun je niet eens je geheime skills delen, haha? Of de kringloop waar ik kom heeft gewoon minder leuke dingen, dat kan ook… 😛

 7. Johanne 18 juli 2018 op 9:48 am - Beantwoord

  Oooh, volgens mij vind ik dat gele jurkje heel erg mooi! Ik wil echt een keer met jou mee, haha. Ben maar eens onderzoek gaan doen naar tweedehandswinkels hier in Nieuwegein (zag gisteren in Steenrijk, Straatarm een Noppes en vroeg me af of we die hier ook hadden: ja dus). En Utrecht heeft vast ook een hele lading. Als ik nou net zo’n pro wordt als jij, dan kan ik het nog rechtvaardigen om regelmatig kleren te kopen haha.

  • Romy 18 juli 2018 op 7:25 pm - Beantwoord

   Haha, ik heb ooit een artikel geschreven met mijn tips voor tweedehands shoppen 😉 Maar mijn belangrijkste tip is, denk ik, gewoon vaak langsgaan en mazzel hebben met een leuke kringloopwinkel in de buurt. Ik ben ook weleens bij andere winkels geweest waar ze inderdaad bijna niets hadden. Het is dus ook gewoon een kwestie van net een leuke winkel in de buurt hebben 😉

  • Romy 18 juli 2018 op 7:26 pm - Beantwoord

   Haha, tweedehands shoppen is inderdaad een perfecte reden om wat vaker kleding te kopen! Leuk dat je in Nieuwegein een kringloopwinkel hebt ontdekt. In Utrecht zitten volgens mij ook wel leuke adresjes 🙂 Enne, je bent altijd welkom om een keer samen naar “mijn” kringloopwinkels in Uithoorn en Amstelveen te gaan, hoor. Ik scoor daar in ieder geval bijna altijd wel wat en de kringloopwinkel in Amstelveen is een waar boekenparadijs – daar zit zo veel leuks tussen 🙂

   • Johanne 22 juli 2018 op 11:41 pm - Beantwoord

    Aaah, dat lijkt me dus hartstikke leuk he ?

    • Romy 23 juli 2018 op 12:04 am - Beantwoord

     Ah superleuk! Misschien moeten we gewoon maar eens een datum prikken om te gaan kringloopshoppen 🙂

     • Johanne 23 juli 2018 op 8:12 pm

      Ja!! Ik mail je deze week ?

     • Romy 24 juli 2018 op 7:23 pm

      Yay, leuk! Ik word er nu al helemaal enthousiast van! 🙂

 8. Madelon 18 juli 2018 op 10:03 am - Beantwoord

  Wat een toffe dingen heb je gescoord! Die pannenlappen zijn zo leuk! Ik moet denk ik toch wat beter zoeken bij de kringloop bij mij in de buurt want ik kom altijd weinig leuks tegen. Volgende keer wat beter opletten!

  • Romy 18 juli 2018 op 7:27 pm - Beantwoord

   Met een beetje zoeken kun je soms echt de leukste dingen vinden 🙂 Maar het is soms ook een kwestie van mazzel hebben, hoor. Bij de ene kringloopwinkel heb je nu eenmaal een leuker en uitgebreider assortiment dan bij de andere 😉 Wat dat betreft bof ik wel met de twee winkels hier in de buurt.

 9. Lianne 18 juli 2018 op 10:11 am - Beantwoord

  Die blikken en pannenlappen zijn erg leuk! En oh die jas <3 wauw, dat jij zoveel leuke kleding kunt vinden in de kringloopwinkels bij jou in de buurt! Ik heb laatst bij de kringloopwinkels in Alkmaar gekeken maar daar hing niet zoveel tussen, beetje van die clownsdingen en van die mode voor oude dames, haha! Ik ga in mijn vakantie nog een keer kijken, misschien hangt er dan wel iets beters tussen 🙂

 10. Geke 18 juli 2018 op 10:12 am - Beantwoord

  Wat heb jij toch een goede neus voor leuke tweedehandse koopjes! Echt mooie aanwinsten!

  Wij waren twee weken terug in de Kringloopwinkel hier, maar op een paar bloempotjes en een dienblad (voor onder de kattenvoerbakken te leggen) niet echt leuke dingen gezien.
  Bij de kleding vraag ik me steeds af hoe je daaraan begint. Alles hangt hier op kleur en niet op maat dus zie me er geen beginnen aan om erin te snuisteren (en mijn man is ook niet zo geduldig voor zo’n dingen vrees ik 😉 )

  • Romy 18 juli 2018 op 7:29 pm - Beantwoord

   Superleuk om te horen dat je een paar van mijn vondsten ook zo leuk vindt 🙂 Jammer dat je in Alkmaar niet echt leuke dingen kon vinden bij de kringloopwinkel daar. Het verschilt ook wel echt heel erg per kringloopwinkel helaas. In een dorp hier vlakbij is ook een kringloopwinkel waar het vooral een stoffige bende is 😉 Hopelijk kun je binnenkort toch iets leuks scoren bij de kringloopwinkel in Alkmaar!

  • Romy 18 juli 2018 op 7:32 pm - Beantwoord

   Toch leuk dat je een paar kleine koopjes hebt gedaan bij de kringloopwinkel! Wat betreft tweedehands kleding kopen, ik heb dat ook wel echt moeten leren. Eerst voelde ik me nooit zo gemotiveerd om tussen de vele rekken en ook nogal clowneske kleding te zoeken naar items die ik wél leuk vond, maar nu vind ik dat juist wel een leuke sport. Vaak kijk ik een beetje vluchtig naar stofjes die me aanspreken en check ik dan de maat. Bepaalde kleuren (roze en geel :)) spreken me sowieso al aan, dus dat maakt de zoektocht ook al iets makkelijker.
   En wie weet helpt het om in je eentje naar de kringloopwinkel te gaan. Dan voel je je in ieder geval niet opgejaagd als je man het na een half uur wel zat is 😉

 11. Jess 18 juli 2018 op 2:42 pm - Beantwoord

  Wat een leuke items allemaal!

 12. Dana 18 juli 2018 op 2:59 pm - Beantwoord

  Leuke items heb je gescoord!

 13. Linda 18 juli 2018 op 3:03 pm - Beantwoord

  Ik snap het wel hoor dat je ieder weekend even binnen stapt. Je hebt weer zoveel leuke dingen gescoord!

  • Romy 18 juli 2018 op 7:34 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Het is inmiddels bijna een weekendtraditie geworden om altijd even rond te kijken bij de kringloopwinkel. Ik ben ook zo blij met mijn nieuwe koopjes 🙂

 14. Jessica J. 18 juli 2018 op 3:23 pm - Beantwoord

  Hoe blijf je het toch doen?! 😀 Die blikken zijn zó tof!

 15. Anja 18 juli 2018 op 4:02 pm - Beantwoord

  Een echte schatzoeker ben je! Mooie vondsten

  • Romy 18 juli 2018 op 7:35 pm - Beantwoord

   Thanks! Soms voelt kringloopshoppen inderdaad wel een beetje als op zoek gaan naar schatten 🙂 Ik blijf het ook gewoon leuk vinden om te doen.

 16. Hermien - KouweKleren 18 juli 2018 op 8:16 pm - Beantwoord

  Ik denk dat jij zo langzamerhand je kringloopspeurtips eens moet gaan delen hoor (of zijn die supergheim?), zoveel passends als jij scoort. Die jurk zie ik graag eens aan en pannenlappen zijn wat mij betreft onmisbaar hoor.

  • Romy 18 juli 2018 op 8:18 pm - Beantwoord

   Hihi, een paar maanden geleden heb ik een artikel geplaatst met mijn tips om tweedehands te shoppen. Juist omdat ik er zo vaak vragen over kreeg, haha. De jurk ga ik vast snel aantrekken en dan hoop ik meteen wat leuke foto’s te maken 🙂

 17. Saskia 18 juli 2018 op 9:01 pm - Beantwoord

  Wat een toffe dingen heb je weer gekocht. Ik wil binnenkort zeker weer eens naar de kringloop.

 18. Elisabeth 18 juli 2018 op 9:53 pm - Beantwoord

  Wat een leuke kringloopvondsten ! Ik ben al een tijdje niet meer geweest. Maar ik wil ook even niet. Ik koop altijd te veel en onzinnige dingen.

  • Romy 19 juli 2018 op 7:30 am - Beantwoord

   Hihi, dat kan inderdaad ook een gevaar zijn van de kringloopwinkel. Juist omdat alles zo goedkoop is, kom je misschien thuis met dingen die je helemaal niet nodig hebt 😉

 19. Smurfigeknutselfan 18 juli 2018 op 10:48 pm - Beantwoord

  Leike items. Ik ben er vandaag nog geweest en had; clearstamps met diy-cute / stempel van n label en paperclib / 3d knipvel van winnie the pooh kerst. Dit alles nog nieuw in verpakking. Verder nog meer 3d vellen / half blokje met bedtukt pspier lintjes en nog n scrab vel. En dit alles voor €2.75.
  Morgen ga ik ermee aan de slag.

  • Romy 19 juli 2018 op 7:30 am - Beantwoord

   Wauw, wat een leuke aankopen! En hoe leuk dat jullie kringloopwinkel knutselspullen verkoopt! Die heb ik zelf nog niet zo vaak ontdekt bij “mijn” kringloopwinkels 😉

   • Smurfigeknutselfan 19 juli 2018 op 8:03 am - Beantwoord

    Het is n klein winkeltje/ een soort van sociale werkplaats gerund door vrijwilligers. Je kunt er ook heen brengen. Kleding wat minder maar ze hebben van alles. Moet he bv brei- hasknaalden daar hebben ze er. Ook leuke spellen. Maar soms vind je niets dan weer wel. En het is niet duur.

    • Romy 19 juli 2018 op 7:14 pm - Beantwoord

     Oh dat klinkt hartstikke leuk! Wat een mooi concept ook!

 20. Maaike 18 juli 2018 op 11:49 pm - Beantwoord

  Leuke aankopen! Ik kom zelf bijna nooit bij een kringloopwinkel, anders koop ik teveel 😛

  • Romy 19 juli 2018 op 7:31 am - Beantwoord

   Haha, dat is dan weer het risico van kringloopwinkels inderdaad 😛

 21. bychristiana 19 juli 2018 op 8:45 am - Beantwoord

  Wat een schatjes allemaal (letterlijk dus;-)) Ik vind de pannenlappen erg leuk, die zouden inderdaad geweldig passen bij jouw Blond servies. En hoera ook voor het stippenblousje, polkadots gaan wat mij betreft nooit uit de mode!

  • Romy 19 juli 2018 op 7:19 pm - Beantwoord

   Zeker weten! Polkadots zijn altijd goed 🙂 Ik ben ook zó blij met dat blouseje.

 22. Nikita 19 juli 2018 op 3:07 pm - Beantwoord

  Ik zag je ‘shoplog’ en ik vind alles prachtig. Maar ik ben gevallen voor je blouse. Het is dat je in Nederland woont, of ik was hem gewoon van je komen stelen. Ik vind die blouse echt fantastisch Romy, maar je staat er ook nog eens fantastisch mee! Ik ben gek op blousjes in die vorm, ik heb er zelf twee liggen. Maar ik hoop er zeker nog meer te scoren!

  • Romy 19 juli 2018 op 7:32 pm - Beantwoord

   Haha, ik ga mijn blouseje maar snel veilig stellen in mijn kledingkast dan 😉 Nee hoor! Wat leuk om te horen dat je mijn blouseje zo leuk vindt. Ik vind het eigenlijk ook wel echt iets voor jou 🙂 Zelf was ik ook direct heel enthousiast toen ik deze blouse bij de kringloopwinkel tegenkwam. Echt een mooie vondst!

 23. Ja, Assepoester 2 heb ik echt vaak gekeken vroeger! Zijn volgens mij een soort mini-verhalen, niet echt één lang verhaal, maar ik kan me vergissen, haha, superlang geleden!

  • Romy 20 juli 2018 op 10:14 pm - Beantwoord

   Oeh, ik ben heel benieuwd! Ook mini-verhalen zijn eigenlijk wel leuk. Ik houd altijd wel van films waar je niet volledig je aandacht bij hoeft te hebben om het verhaal te snappen en daar lijkt Assepoester 2 me wel een goed voorbeeld van 😉

 24. Lea 24 juli 2018 op 8:15 am - Beantwoord

  Je kunt nooit genoeg pastelroze trenchcoats hebben! Wat een heerlijke vondsten allemaal 🙂

  • Romy 24 juli 2018 op 7:24 pm - Beantwoord

   Daar kan ik het alleen maar helemaal mee eens zijn. Van sommige dingen kun je nooit genoeg hebben en roze trenchcoats zijn daar wat mij betreft hét perfecte voorbeeld van 🙂