Bijna wekelijks ga ik wel een keer naar de kringloopwinkel bij ons in het dorp of in een stad vlakbij. Soms kom ik met lege handen thuis, maar ik kom er ook regelmatig de leukste spullen tegen. Van boeken tot woonaccessoires en ook koopjes die gewoon te leuk zijn om te laten liggen. Het is altijd weer een verrassing met wat voor spullen ik nu weer thuiskom. Juist dat maakt een bezoekje aan de kringloopwinkel zo leuk. Ik besloot om mijn koopjes van de afgelopen weken eens op te sparen en in een artikel te laten zien. Lees snel verder om te zien wat ik voor weinig geld tweedehands op de kop tikte.

tweedehands aankopen roze sleehakken

Roze sleehakken

Normaal blijf ik niet zo lang hangen bij de schoenenafdeling in tweedehands winkels. Maar dit keer viel mijn oog direct op het perfecte paar knalroze sleehakken. Deze kon ik onmogelijk laten liggen. Ik droeg ze vorige week al als onderdeel van mijn outfit met blote benen. Eigenlijk koop ik niet zo vaak sleehakken, omdat ik bij mijn voeten helaas veel vocht vasthoud en mijn voeten er daardoor niet altijd mooi uitzien in open schoenen. Voor deze sleehakken maakte ik toch graag een uitzondering. Ze zijn de perfecte kleur roze en ik ben gek op peep-toes. Voor de €5,- die ze kostten, maakt het ook nog eens niet echt uit als ik ze maar af en toe draag.

tweedehands aankopen blond amsterdam plankje

Blond Amsterdam snijplank

Zodra ik iets van Blond Amsterdam bij de kringloopwinkel zie, sta ik nog net niet op en neer te springen. De producten van Blond Amsterdam zijn nieuw best wel duur en niet alles is even makkelijk te krijgen. Mijn hart maakt dus een klein sprongetje als ik iets leuks tegenkom van dit merk. Afgelopen weekend liep ik toevallig tegen dit vrolijke plankje aan, dat zonder twijfel mee naar huis moest. Wat een vrolijk en typisch Hollands plaatje met de boerenkool en vega (?) worst. Perfect voor mijn uitzet! Ik ben er alleen nog niet helemaal uit of dit nu een kaasplankje, een snijplankje (lijkt me niet!) of iets anders is. Oeps! Heb jij enig idee?

tweedehands aankopen ja maar huh?!

Ja maar, huh?! (boek over ‘omdenken’)

Al tijden neem ik mezelf voor om eens een boek te lezen over omdenken, oftewel over iets negatiefs ombuigen naar iets positiefs. En laat ik bij de kringloopwinkel dus zomaar een boek zien liggen uit deze serie. Voor maar €1,50! Dit boek op zakformaat (ideaal voor in de bus!) ging dan ook mee naar huis. Daar ga ik vast nog veel inspiratie uit opdoen en wie weet schrijf ik er nog een keer een artikel over.

tweedehands aankopen dvd frozen

Dvd ‘Frozen’

Zoals ik al vaker heb laten vallen, verzamel ik Disney-dvd’s voor als ik het huis uit ga. Het lijkt me zo leuk om later een hele collectie in de kast te hebben staan en die misschien ooit samen met mijn kinderen te kunnen kijken. Aangezien ik er een sport van maak om deze dvd’s tweedehands te scoren, had ik niet verwacht dat ik de dvd van Frozen snel zou vinden. Die film is immers pas net een paar jaar uit. Toch lag deze dvd (zelfs nog inseal!) op mij te wachten bij de kringloopwinkel. Yes! Die ging natuurlijk mee naar huis.

tweedehands aankopen babette mok liefebees

Babette mok ‘Liefebees’

Eigenlijk probeer ik alleen servies te kopen van Blond Amsterdam, maar deze mok van het merk Babette kon ik niet laten staan. Ik denk dat de knalkleuren, het schattige plaatje en de grappige schrijfwijze het voor mij deden. Oh ja, en de prijs van €0,50 hielp ook mee natuurlijk. Deze mok staat inmiddels al (een beetje als een vreemde eend in de bijt) te shinen in mijn kast.

tweedehands aankopen oilily laptoptas

Oilily-laptoptas

Mijn laatste tweedehands aankoop is een echte Oilily-tas, waar ik ook helemaal mee in mijn nopjes ben. Twee maanden geleden trakteerde ik mezelf op een prachtige Oilily-tas van mijn eerste salaris. Alweer twee maanden gaat die tas elke dag trouw mee naar mijn werk en wat ben ik er blij mee. Maar toen ik voor maar €2,- (serieus, hoe dan?!) een andere tas van Oilily zag hangen bij de kringloopwinkel, kon ik die natuurlijk niet daar achterlaten. Het is een laptoptas met een schouderband en hij is een stuk kleiner dan mijn werktas. Toch vind ik het wel een handig ding voor als ik een keer wat minder wil meenemen of mijn laptop apart wil meesjouwen. En dat dus voor een mooie tas die nieuw (zonder overdrijven) minstens 30x zoveel kost. Lucky me!

Wat is jouw laatste tweedehands vondst geweest?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 7 september 2017 op 6:45 am - Beantwoord

  Wow, wat een mooie koopjes, vooral de Oilily tas! Het is voor mij te lang geleden dat ik bij de kringloop ben geweest. Toch maar weer een bezoekje brengen 🙂

 2. Lisette 7 september 2017 op 6:56 am - Beantwoord

  Deze keer ben je ook weer erg goed geslaagd. De spullen voor je uitzet had ik er ook zo uit kunnen kiezen. Het plankje is volgens mij om de rookworst op te leggen en snijden. Leuk die dvd van Frozen ?

  • Romy 7 september 2017 op 8:26 pm - Beantwoord

   Dat is wel een goede inderdaad! Ik eet zelf alleen als vegetariër geen rookworst, maar dat plankje komt vast ook voor andere doeleinden wel van pas 🙂

 3. jonna@burgertrutjes 7 september 2017 op 7:11 am - Beantwoord

  Je hebt veel toffe spulletjes gekocht zeg! Ik heb vorige week een aantal nieuwe outfits gescoord bij de Kringloop. Altijd een feest om lekker rond te neuzen en het is altijd een verrassing waarmee je thuiskomst. Denk dat het een serveerplankje is van Blond Amsterdam. Ik zou het niet als snijplank gebruiken 😉

  • Romy 7 september 2017 op 8:27 pm - Beantwoord

   Haha, ik had ook al zo’n vermoeden dat het plankje niet zo handig is als snijplankje inderdaad 😉
   Wat gaaf dat je zelfs met meerdere outfits thuiskwam van de kringloopwinkel! Ik ben heel benieuwd naar je aankopen.

 4. Marije 7 september 2017 op 7:17 am - Beantwoord

  Wauw gewoon Blond en Oilily bij de kringloop scoren. You go girl! Toffe aankoopjes.

  • Romy 7 september 2017 op 8:27 pm - Beantwoord

   Ja, ik voelde me echt een mazzelaar met deze vondsten 🙂

 5. Sylvia 7 september 2017 op 7:35 am - Beantwoord

  Jeetje joh! Jij hebt wel een neus voor het vinden van leuke spulletjes?. Als we binnenkort weer in NL zijn gaan er ook eindelijk weer maat een kringloop winkel. Die hebben ze niet echt hier in Lanzarote.. (Zijn er wel maar voor de tweedehands producten betaal je alsnog de winkelprijs) grrr.

  • Romy 7 september 2017 op 8:28 pm - Beantwoord

   Wat stom dat de kringloopwinkels in Lanzarote gewoon de standaard winkelprijzen hanteren! Hopelijk kun je in Nederland bij een paar leuke kringloopwinkels langsgaan om daar alsnog iets leuks tweedehands te scoren 🙂

 6. Oui Nathalie 7 september 2017 op 8:11 am - Beantwoord

  Wow! OMG! 2 euro voor die olily tas! Bizar zeg! Goed geshopt:-)

  Liefs, Nathalie

 7. Josephine 7 september 2017 op 8:15 am - Beantwoord

  Wat een gave spullen! Bij ons liggen er niet zulke mooie spulletjes in de kringloopwinkel. Die tas en schoenen…echt heel leuk!

 8. Sandra 7 september 2017 op 8:48 am - Beantwoord

  Ik moet eeeecht een keer naar die kringloopwinkel bij jou! Je zei het eerst al een keer op m’n blog. Ben nu wel écht overtuigd, want je hebt zo veel leuke spullen gescoord! Ik vind dat boek erg tof, maar ook heb je echt geluk met dat Blond Amsterdam plankje zeg. Dat zie je inderdaad bijna niet voorbij komen bij kringloopwinkels. Tofffff!

 9. Amy 7 september 2017 op 9:27 am - Beantwoord

  Wat een leuke koopjes heb je gescoord. Die mok is te grappig, daar had ik vroeger een schoolschriftje van. Zo schattig!

 10. Rebecca 7 september 2017 op 9:52 am - Beantwoord

  Ik zou echt zo graag willen dat ik hier een leuke kringloop had. Maar die van mijn buurt zijn echt niet zo leuk. Die mok is echt té schattig en ik met mijn blond zwakte vind het plankje ook geweldig. Je hebt zulke leuke aankopen gedaan!

  • Romy 7 september 2017 op 8:29 pm - Beantwoord

   Ja, echt bizar hè? Ik was ook helemaal verrast door de prijs 🙂

  • Romy 7 september 2017 op 8:30 pm - Beantwoord

   Ja, ik was ook zo blij met deze vondsten. Het is wel altijd even goed zoeken trouwens en dit is het resultaat van ongeveer 4 bezoekjes aan de kringloopwinkel (samen met nog een paar boeken en dvd’s voor mijn nichtjes), maar dan heb je ook wat 🙂

  • Romy 7 september 2017 op 8:31 pm - Beantwoord

   Ja, vooral de kringloopwinkel in Amstelveen is echt een aanrader 🙂 Soms kom ik ook met niets thuis, maar vooral hun boekenafdeling is heel erg uitgebreid. Daar vind ik bijna altijd wel wat!

  • Romy 7 september 2017 op 8:32 pm - Beantwoord

   Wat jammer dat de kringloopwinkel bij jou in de buurt niet zo’n succes is! Het kan inderdaad wel heel erg verschillen per kringloopwinkel. Ik kom ook weleens met niets thuis, maar de afgelopen keren lagen er heel wat leuke dingen 🙂

 11. Simone 7 september 2017 op 9:54 am - Beantwoord

  Wauw, goed geslaagd! Het boek lijkt me erg interessant en koopjes van Blond tegenkomen is áltijd leuk! Heb helaas nog nooit pareltjes gevonden 🙁

  • Romy 7 september 2017 op 8:33 pm - Beantwoord

   Ah wat jammer dat je nog niet echt leuke vondsten hebt gedaan bij de kringloopwinkel! Vaak is het ook een kwestie van mazzel hebben. Zo vind je een hele tijd niets en dan kom je er opeens weer een heleboel leuke spullen tegen.

 12. Paula 7 september 2017 op 10:02 am - Beantwoord

  Wat een leuke koopjes…..jullie hebben vast een fantastische kringloop. Ik kom zelf zeker eens per maand bij de kringloop en koop daar voornamelijk boeken en spellen voor de jeugd, die ik later als ze er op uit gekeken zijn ook weer inlever. Heel af en toe kom ik iets anders tegen maar geen blond…was het maar waar…lol

 13. PatriciaKleijn 7 september 2017 op 10:07 am - Beantwoord

  leuk hoor, ik neus ook altijd extra voor blond producten maar nog nooit heb ik een pareltje mogen vinden helaas

 14. Margo 7 september 2017 op 10:34 am - Beantwoord

  Ik hou echt van je tweedehandsshop blogs 🙂 Zo goed wat je daar allemaal kan scoren! En elke keer denk ik: ik moet ook echt eens gaan. Vooral nu ik jouw schoenen zie! *kwijl*

  • Romy 7 september 2017 op 8:34 pm - Beantwoord

   Leuk dat je vaak met boeken en spellen thuiskomt van de kringloopwinkel! Dat is ook ideaal om tweedehands te kopen inderdaad, omdat het dan niet zoveel uitmaakt als je er snel op uitgekeken raakt. De twee kringloopwinkels waar ik naartoe ga, zijn inderdaad vaak wel een succes. Ze zijn vrij uitgebreid en hebben regelmatig nieuwe spullen. Altijd fijn!

  • Romy 7 september 2017 op 8:36 pm - Beantwoord

   Blond kom je inderdaad helaas niet dagelijks bij de kringloopwinkel tegen. Je zou het ook eens op Koningsdag kunnen proberen. Daar heb ik ook nog weleens leuke Blond-producten op de vrijmarkt gevonden 🙂

 15. Lianne 7 september 2017 op 10:45 am - Beantwoord

  Ohhh wat een leuke spullen allemaal! Ik word er helemaal warm van en dan wil ik ook weer een keer naar de kringloopwinkel als je ziet hoeveel leuks je er kan scoren voor weinig. Misschien dat we maar samen een keer moeten gaan als ik straks in Noord-Holland woon? 🙂 Wat een geluk dat je die Frozen-dvd hier heel goedkoop kon scoren! Ik had pas geleden inderdaad ook een vrij nieuwe dvd, Water for Elephants kunnen scoren in Eindhoven, en de plastic verpakking zat er zelfs nog om! Helemaal nieuw dus. Dat plankje is echt superleuk! <3 Wij hebben thuis ook plakjes die we gebruiken voor boterhammen, dus misschien leuk als broodplankje? 🙂 Ook die laptoptas vind ik geweldig, ik ben er ook nog op zoek naar zo een!

  • Romy 7 september 2017 op 8:40 pm - Beantwoord

   Ja, lijkt me hartstikke leuk om een keer samen een bezoekje te brengen! Dat moet vast een keer lukken 🙂 En wie weet zit er in jouw nieuwe woonplaats ook wel een leuke kringloopwinkel.
   Goed idee trouwens om het plankje als broodplankje te gebruiken. Dat ga ik eens proberen. Want als vegetariër rookworst serveren op dit plankje, dat gaat hem niet worden, haha. Hopelijk kom je ook nog eens zo’n leuke laptoptas tegen. Je zou eens op Marktplaats kunnen kijken. Daar heb ik de laptoptas voor naar mijn werk gevonden 🙂

 16. Maaike 7 september 2017 op 11:02 am - Beantwoord

  Je vermeldt natuurlijk bewust de adressen niet. Want wat heb je weer toffe spullen gekocht! Ik kwam veel bij de kringloopwinkel maar ze hebben op moment veel ‘zooi’. Je moet er af en toe wel een schat vinden om het leuk te houden.

  • Romy 7 september 2017 op 8:41 pm - Beantwoord

   Haha, de kringloopwinkels zijn mijn geheime adresjes inderdaad 😉 Nee hoor, ik ga altijd naar de kringloopwinkels in Uithoorn en Amstelveen. Daar heb ik al deze koopjes vandaan. Er ligt ook veel spul waar ik niet echt warm van word, maar met een beetje zoeken vind je er dus ook hele mooie spullen tussen.

 17. Susan 7 september 2017 op 11:29 am - Beantwoord

  2 euro voor een oilily tas, wat een goede deal zeg!

 18. Loes 7 september 2017 op 12:02 pm - Beantwoord

  Wat een toffe aankopen! Echt gaaf dat ze gewoon Blond en Oilily hebben bij de kringloop. Leuke items heb je kunnen scoren zeg.

  • Romy 7 september 2017 op 8:42 pm - Beantwoord

   Ja, echt mazzel dat er gewoon iets van die merken lag bij de kringloopwinkel. Ik werd er ook helemaal enthousiast van 🙂

 19. Danielle 7 september 2017 op 12:47 pm - Beantwoord

  Wat een toffe items, ik loop hier ook wel eens door de kringloop maar heb nog niet van dit soort toffe pareltjes getroffen.

 20. Priscilla 7 september 2017 op 12:55 pm - Beantwoord

  Wow, wat ben je weer goed geslaagd bij de kringloop zeg! Die schoenen zijn tof en die Oililytas voor maar 2 euro, wat een koopje! Dat plankje van Blond Amsterdam heb ik ook en ik gebruik heb zelf altijd als kaas (en worst) plankje. Er op snijden durf ik niet zo goed en buiten dat snijdt porselein ook niet zo lekker.

  • Romy 7 september 2017 op 8:43 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je dit plankje ook hebt! Inderdaad een goed idee om er kaas (of worst) op te serveren! Snijden durf ik zelf ook niet zo goed met zo’n plankje. Dat vind ik ook zonde van de mooie Blond-afbeelding 😉

 21. Loes | Gewoon iets met Loes 7 september 2017 op 1:16 pm - Beantwoord

  Vet goed geslaagd! Leuk is dat he, als je van die pareltjes kunt vinden in de kringloop. Mijn laatste aankoop in de kringloop is een boekje van Nijntje voor een euro geloof ik. Nog helemaal nieuw, dus ook erg fijn. Verder kom ik er (helaas) te weinig. Met 2 kleine kids is het niet altijd handig neuzen in dat soort winkels, dus ik kom er te weinig.

  • Romy 7 september 2017 op 8:45 pm - Beantwoord

   Ook echt een goed koopje, zo’n Nijntje-boekje! Ik kan me voorstellen dat het met kleine kinderen niet heel handig is in de kringloopwinkel. Hopelijk kun je er toch eens een kijkje nemen op een vrij moment. Het is altijd zo leuk als je de tijd kunt nemen om pareltjes te ontdekken tussen de ‘oude spullen’ 🙂

 22. Anna 7 september 2017 op 2:04 pm - Beantwoord

  Wat een leuke items heb je gescoord! Ik ben ook dol op de Kringloop. Misschien is het plankje leuk om (bakjes met) hapjes op te zetten? En die tas is echt een koopje zeg!

 23. Yvonne 7 september 2017 op 2:54 pm - Beantwoord

  Wat een goeie koopjes! Ik heb al een tijd niks meer tweedehands gescoord. Ja toch wel! Op de Ijhallen een stel hele leuke nieuwe verjaardagskaarten. Die waren echt spot goedkoop. Ik geloof 10 voor 0.60 cent ofzo.

 24. Johanne 7 september 2017 op 3:06 pm - Beantwoord

  Mijn laatste aankoop bij een kringloopwinkel is alweer drie jaar geleden denk ik! Kocht toen zo’n heerlijk grote stoofpan voor vijf euro. In de winkels in Groningen kon ik eigenlijk nooit zo veel vinden, maar als ik jou zo zie heb ik dat helemaal verkeerd gedaan. Ik vind je schoenen geweldig en een laptoptas voor maar 2 euro is bizar natuurlijk! 😀

 25. Laura 7 september 2017 op 4:35 pm - Beantwoord

  Wauw! Echt hele leuke dingen gevonden! De keren dat ik hier bij de kringloop was, zie ik nooit wat leuks ertussen. Ik weet niet waar je woont, maar volgens mij zijn er altijd mindere leuke dingen (of snel weg) in een grote stad (waar ik woon)! Die schoenen zijn echt tof! Ik houd niet van Blond, maar wel echt heel leuk dat je dat gewoon tweedehands gevonden hebt! Net als die Oilily tas!

  • Romy 7 september 2017 op 8:46 pm - Beantwoord

   Leuk idee inderdaad! Ik denk ook dat ik het plankje eens met een verjaardag wil gebruiken om hapjes op te serveren.

  • Romy 7 september 2017 op 8:46 pm - Beantwoord

   Wat een goede vondst, die verjaardagskaarten! Dat is echt een koopje inderdaad.

  • Romy 7 september 2017 op 8:48 pm - Beantwoord

   Jammer dat je in Groningen nooit echt slaagde bij de kringloopwinkel. Het is volgens mij vooral een kwestie van 1) mazzel hebben, 2) goed zoeken en 3) regelmatig naar de kringloopwinkel gaan. Soms kom je met niets thuis, maar de volgende dag kan er zo opeens veel meer leuk spul liggen in de winkel. Bijvoorbeeld zo’n bizar goedkope Oilily-tas dus 😉

  • Romy 7 september 2017 op 8:49 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat het wel per plek verschilt wat er in de kringloopwinkel ligt en hoe snel de leuke spullen weg zijn. Ik woon in Uithoorn en ga altijd naar de kringloopwinkels in Uithoorn en Amstelveen. Amstelveen heeft ook een vrij drukke kringloopwinkel, maar toch kom ik daar wel regelmatig leuke spullen tegen. Soms helpt het ook als je bijvoorbeeld ’s ochtends gaat en net de nieuwe spullen zijn uitgestald in de winkel.

 26. Simone 7 september 2017 op 5:08 pm - Beantwoord

  Wat heb je een leuke dingen weten te scoren! Binnenkort wil ik ook weer eens gaan struinen bij de kringloop. Is alweer behoorlijk lang geleden. Vaak kijk ik daar naar spelletjes en boeken. Mijn laatste tweedehands vondsten waren niet bij de kringloper, maar via Facebook. Ik heb toen 8 boeken gekocht van Tess Gerritsen. 🙂

  • Romy 7 september 2017 op 9:48 pm - Beantwoord

   Op Facebook kun je inderdaad vaak ook zulke leuke dingen tweedehands scoren. Wat gaaf dat je dar zo’n stapel boeken hebt gevonden!

 27. Rianne 7 september 2017 op 5:23 pm - Beantwoord

  Ik ben zelfs ook echt gek op de kringloop! De prijzen daar zijn echt zo laag dat je het liefst al het leuks wat je ziet zou meenemen 🙂 Nadat ik wat inspiratie had opgedaan op Youtube over tweedehands kleding scoren, ben ik ook dat een keer gaan proberen. Bleek dat je hartstikke leuke items kan vinden, terwijl ik eerst dacht dat je alleen maar vieze, oude meuk zou vinden. Sindsdien ben ik fan van onze kringloop en ik ga binnenkort nog een keertje langs. En tweedehands is ook nog beter voor het milieu! 🙂

  • Romy 7 september 2017 op 9:49 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat jij ook regelmatig op jacht gaat naar leuke tweedehands vondsten bij de kringloopwinkel. Ik had zelf ooit ook het idee dat je daar nooit leuke kleding zou kunnen vinden, maar ook qua kledingitems kun je er met een beetje zoeken de leukste dingen tegenkomen 🙂

 28. Neverdullmoments 7 september 2017 op 5:23 pm - Beantwoord

  Jeej inspirerend! Ik ga ook weer even heen, dankje! Superleuk die laptoptas 🙂

 29. Marije De Gans 7 september 2017 op 8:18 pm - Beantwoord

  Wat een topsessie! Ja de ene keer vind je meer dan de andere. Maar het blijft altijd leuk om de kringloop binnen te lopen.
  Ik laat ook vaak wat oude spullen van mijzelf achter voor verkoop. Grappig als je die dan weer tussen de andere spulletjes tegenkomt.
  Geniet maar lekker na van alle aankopen!

  • Romy 7 september 2017 op 9:50 pm - Beantwoord

   Het is inderdaad ook altijd wel bijzonder als je dan je eigen oude spullen ziet liggen. Mooi hoe je zo een ander blij maakt met jouw oude spullen en jezelf blij maakt met de oude spullen van een ander 🙂

 30. Eveline Fleur 8 september 2017 op 8:43 am - Beantwoord

  Wooow wat een pareltjes zeg! Zou dat Blond Amsterdam plankje niet ‘gewoon’ voor de worst zijn? Aangezien dat in de illustratie ook zo is. 😉