Lachvoer | 7x Ik kon mijn lachen niet inhouden!

8 jan 2018 | Persoonlijk | 37 reacties

Lachen is gezond. En gelukkig heb ik regelmatig heel wat af te lachen. Dat varieert van stiekeme binnenpretjes tot samen met een vriendin keihard schaterlachen. En van leedvermaak tot eigen bloopers of geweldig foute woordgrappen. Speciaal voor al die grappige momenten besloot ik een nieuwe rubriek in het leven te roepen: ‘Lachvoer’. Dit artikel is editie 1 uit deze rubriek. Hopelijk kan ik jou ook een kleine glimlach bezorgen met deze 7 grappige situaties waar mijn mondhoeken van omkrulden.

vaker vrolijk lachvoer

 1. Door-de-grond-zakmoment. Na een vlekkeloze autorit naar Alkmaar parkeerde ik trots de auto, toen opeens alle lampen gingen knipperen en ik een piep hoorde afgaan. Ik probeerde van alles: ik zette per ongeluk de ruitenwissers aan, vervolgens het grote licht en deed mijn gordel af en om. Niets hielp. Mijn laatste hoop was dan ook gevestigd op een passerende pizzabezorger. “Gevarendriehoek misschien?”, mompelde de jongen van wie ik vermoed dat hij nog niet eens de leeftijd had om rijlessen te volgen. Tja, ik besloot maar niet te zeggen dat ik mijn rijbewijs al vier jaar had en glimlachde vooral vriendelijk terug.
 2. Met al mijn enthousiasme! Op de dag voor Kerst ging ik naar The Christmas Show, waar onder andere illusionist Victor Mids te zien was met een act. Ik zat er helemaal klaar voor om mezelf eens flink versteld te doen staan door zijn goochelarij. “Scheur de kaartjes in je handen doormidden”, begon Victor. Oké stap 1. Fanatiek scheurde ik mijn kaartjes in drie stukken. Terwijl ik een begin maakte aan een vierde scheur, viel me alleen op dat iedereen om me heen twee halve kaartjes in zijn handen had in plaats van drie of vier stapels. Je begrijpt vast dat de truc bij iedereen lukte behalve bij deze ene iets te enthousiaste scheurder.
 3. Even laten zien! Dat ik nauwelijks foto’s maak met mijn mobiele telefoon is een feit. Maar laatst viel ik toch wel ernstig door de mand toen ik met een collega in de metro zat. Ik wilde hem een foto laten zien, maar kon de map met foto’s onmogelijk terugvinden op mijn telefoon. “Ha, daar is het knopje!” Niet dus, want op dat moment maakte ik per ongeluk een prachtige foto van de afgetrapte sneakers van een medereiziger.
 4. Mueslihumor. Op zaterdagochtend doe ik een aantal boodschappen, waaronder een nieuwe zak muesli, als de jongen achter de kassa me lachend aankijkt. “Zo, is dat voor door de yoghurt?” Hij houdt zichtbaar zijn lachen in en blijft maar staren naar die zak met ontbijtgranen. Nadat ik het totaalbedrag heb gepind, wenst hij me nog een fijne dag toe. “En geniet van de muesli!” Wederom een grote glimlach. Ik vraag me nog steeds af wat er zo lachwekkend was aan de muesli, maar bij de uitgang kon ik mijn lachen ook even niet inhouden.
 5. Uit de kluiten gewassen. Ik blijf het toch knap vinden dat ik soms op een plaatje online stapelverliefd word op bepaalde schoenen, die in werkelijkheid op een stel uit de kluiten gewassen pantoffels lijken. Geweldig leuk bijvoorbeeld, zo’n grote strik op een sneaker. Beetje jammer als ze aan mijn voeten meer lijken op iets waarin je als clown je nieuwe act gaat opvoeren. Daarover gesproken, laatst kwam ik ballerina’s met clownsogen tegen, die me een flinke lachbui bezorgden en die uiteraard niet in mijn mandje vielen.
 6. Toevallig kiekje. Mijn vader keek laatst toevallig over mijn schouder mee naar een Instagramfoto. Zo’n perfect Instagramwaardig kiekje van een bekende influencer in de sneeuw. “Wat mooi! En zo toevallig dat ze er net zo mooi en zonder mensen op de achtergrond op staat.” Ik moest een glimlachje onderdrukken en besloot mijn vader maar snel wegwijs te maken in de wereld van perfecte feeds en tot in detail voorbereide Instagramplaatjes.
 7. Afwisseling? Afgelopen zomer ben ik gestopt bij mijn badmintonclub en begonnen met hardlopen. De reden? De badmintontrainingen waren in mijn ogen vaak hetzelfde en ik wilde eens wat anders. Een logisch verhaal dat ik graag even toelicht aan een vriend. Zijn reactie: “Beetje krom wel hè dat je dan nu twee keer per week elke keer weer exact hetzelfde rondje gaat hardlopen?!” Tja, daar zit een kern van waarheid in…

Wat was de laatste keer dat jij hard moest lachen?

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

37 Reacties

 1. Maaike

  Ja hoor gelukt! Vooral om die laatste moest ik erg lachen. Leuk, deze nieuwe rubriek!

  Antwoord
 2. Neverdullmoments

  Leuke rubriek! Heerlijk, die lachmomenten! Geen idee wat er met de muesli jongen aan de hand zou moeten zijn, was het niet toevallig vogelvoer? Haha.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, in dat geval heb ik net een bakje yoghurt met vogelvoer gegeten ;) Dat zou wat zijn!

   Antwoord
 3. Aneta

  Leuke rubriek Romy. Het kiekje met de sneaker was grappig. En da nog bedenken dat er geluid bij aanwezig was. Die persoon zal wel gedacht hebbe; ‘waarom maak jij een foto van mijn sneaker’

  Antwoord
  • Romy

   Haha, dat geluid maakte het inderdaad nog iets gênanter. Gelukkig was degene tegenover me totaal verdiept in zijn telefoon, maar ik vermoed dat hij wel iets hoorde ;)

   Antwoord
 4. Josephine

  Hmmm…muesli…had je niet toevallig vogelvoer uit de aanbieding gekocht? Dat ligt op dit moment vol in de schappen. :-P

  Leuke rubriek Romy, ik ben benieuwd naar het vervolg! Het is leuk om zulke grappige momentjes te onthouden! (Ik vergeet ze zelf altijd.)

  Antwoord
  • Romy

   Haha, het was wel echt muesli gelukkig! ;)
   Ik vond het ook leuk om dit soort grappige momenten eens bij te houden. Dit blogartikel schrijven was meteen een goede manier om er gewoon nog een tweede keer om te kunnen lachen :)

   Antwoord
 5. Darina

  Een hele leuke rubriek Romy! Leuk om deze momenten op te schrijven!

  Antwoord
 6. Marloes

  Haha heerlijk om zo de week te beginnen! Ik vraag me nu wel serieus af wie die clownsschoenen zou kopen… :p

  Antwoord
 7. Madelon

  Leuke rubriek! Heerlijk een vrolijke start van de week :)

  Antwoord
 8. Loes

  Oeiii ja soms zien schoenen er echt uit als clownsschoenen als je ze aan doet! Zo vreselijk haha.. Leuke momenten dit!

  Antwoord
 9. Jenn

  Geweldig, vooral die laatste!

  Antwoord
 10. Simone

  Haha heerlijk dit! Ik vraag me af van de supermarkt jongen dacht van de muesli!

  Antwoord
 11. Saskia

  Haha wat een leuke dingen! Sommige zijn zeker wel herkenbaar haha. Ik ben blij met deze nieuwe rubriek<3
  Lachen om situaties is echt het beste medicijn. Fijne nieuwe week!

  Antwoord
  • Romy

   Wat leuk om te horen dat deze rubriek jou ook een beetje blij maakte. Er is inderdaad niets fijner dan gewoon flink lachen op zijn tijd :) Ik wens jou ook een mooie week toe.

   Antwoord
 12. Liset - Beautydagboek

  Oh, haha. Die eerste is grappig! En wat een hilarische sneakers van Katy Perry, heb ze net even bekeken en kan me niet voorstellen die iemand die zou willen dragen ;).

  Antwoord
  • Romy

   Haha, echt hè?! Ik vraag me ook echt af wie die schoenen ooit zou kopen en dan zijn ze ook nog eens vrij prijzig ;)

   Antwoord
 13. Anna

  Haha wat een heerlijk artikel! Ik zie het ook al helemaal voor me :-). Die van de muesli is vreemd haha, weet je zeker dat je niet per ongeluk vogelvoer mee hebt genomen? :p Ongemakkelijkheden met de auto heb ik ook weleens. Zo wilde ik laatst achteruit inparkeren met mijn vaders grote auto, wat altijd lastig is. Er moest nog een auto langs, dus ik probeerde uit paniek super snel te parkeren, maar ik kwam er niet in hahaha. Toen de auto voorbij reed probeerde ik het nog een keer. Met opperste concentratie natuurlijk, want in achteruit inparkeren ben ik geen heldin. Stonden er twee jongens te lachen en mij aanwijzingen te geven, zo van, toe maar, je kunt het wel ;-)… Uiteindelijk had ik super strak geparkeerd *schouderklopje*

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik heb het nog eens dubbel gecheckt, maar het was toch echt muesli ;)
   Ik moest wel lachen om jouw inparkeeractie. Er is ook echt niets ergers dan mensen die staan te kijken of je opjagen wanneer je net een moeilijke inparkeeractie aan het doen bent. Haha, toch mooi dat het uiteindelijk perfect is gelukt met de hulp van de twee jongens!

   Antwoord
 14. Johanne

  Haha, leuk Romy! Ik vind het nog best moeilijk om meerdere situaties waarin ik hardop lachte terug te halen. Het laatste moment lukt me meestal nog wel, maar daarvoor? Ik dacht dat ik onhandig was, maareh, jij kan er ook wel wat van ;-). Ik heb regelmatig dat ik andermans auto niet kan starten. Het lukt me gewoon niet. Wat ik ook probeer, de motor gaat niet aan. Stapt iemand anders erin…niets aan het handje.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ik kan echt wel een flinke kluns zijn op z’n tijd inderdaad ;) En dan heb ik het nog niet eens gehad over niet zo slimme opmerkingen die ik nog weleens maak of snuggere gedachten die ik maar helemaal niet uitspreek ;)
   De auto van iemand anders starten lijkt me ook nog best een uitdaging trouwens. Ik kan me best voorstellen dat je daar niet in één keer fluitend mee wegrijdt.

   Antwoord
 15. Judith

  haha zo grappig! Precies wat we nodig hebben op de maandag :)

  Antwoord
 16. Charel

  Inderdaad de toevallig geschoten foto’s haha! ik moet daar soms ook zo om lachen! Hoe onfatsoenlijk mensen soms poseren, totaal niet natuurlijk haha!

  Antwoord
 17. Sarah

  Haha. Leuk artikel. Zo’n toestanden als met de muesli heb ik ook af en toe voor. Dan kan de persoon voor mij zijn lach precies niet inhouden en heb ik geen idee wat er precies aan de hand is. En ooh nee, die clownsneakers die je op Zalando vond. Wow. Die had ik nog nooit eerder gezien. Speciaal. Haha.

  Antwoord
  • Romy

   Haha, ‘speciaal’ is wel het juiste woord inderdaad. Ik vraag me ook echt af wie ooit op dat soort schoenen zal gaan lopen. Ze zijn vast niet voor niets in de aanbieding ;)

   Antwoord
 18. Haydée

  Haha, heerlijk om die verhalen te lezen! Sommige anekdotes hadden zo uit mijn leven geplukt kunnen zijn. :D

  Antwoord
 19. Manon

  Hahaha wat leuk om te lezen zeg, als ik dit lees merk ik dat ik het soms best wel saai heb hahahaha

  Antwoord
 20. Simone

  Wat een leuk artikel! Hopelijk schrijf je vaker zo’n artikel :D

  Antwoord
  • Romy

   Leuk om te horen dat je mijn artikel leuk vond :) Ik wil zeker vaker van dit soort artikelen gaan plaatsen, alleen al omdat het best fijn was om die lachmomenten te herbeleven.

   Antwoord
 21. Dinja

  Oww haha wat geweldig!
  Zou het pak van de muesli niet een leuk plaatje bevatten waar de jongen om moest lachen? :p

  Antwoord
  • Romy

   *checkt het pak muesli* Nee, er staat echt alleen tekst op ;) Misschien had die jongen gewoon zelf een enorme afkeer van muesli of zoiets, haha.

   Antwoord
 22. Evelyne

  Haha, hilarisch! En dit zeg ik zonder je uit te lachen, want jawel ga met mij op toer en je komt hetzelfde tegen :D Zo’n momenten maak ik vaak mee in het rusthuis. Met bewoners. Soms kom je van die situaties tegen waarin je je lach niet kunt inhouden ondanks een bewoner het serieus meent. Ik kan er gerust een boek over schrijven :p

  Antwoord
  • Romy

   Ik kan me voorstellen dat je in een rusthuis heel wat grappige situaties meemaakt of bizarre uitspraken te horen krijgt. Wie weet is een boek zo’n slecht idee nog niet :)

   Antwoord
 23. Nikita

  Die eerste is geweldig haha. Soms kan je ook wel eens goed met jezelf lachen. Gezonde zelfspot noem ik het. Mensen denken dat ik mezelf kleineer, maar dat is niet waar. Soms zal het mij zelfs helpen om een stomme fout te relativeren. En dan heb ik het op perfectionisme. Soms kan een portie zelfspot me dan heel erg helpen.

  Ik moet terugdenken aan de zomervakantie, ik ging een film kijken met popcorn. Maar het was zo’n zakje wat je in de magnetron moet doen en dan krijg je popcorn. Alleen was deze keukenprinses vergeten om het aantal watt te verlagen en kwam er een minuut rook uit onze magnetron en de popcorn was zwart. Ik heb toen zo hard gelachen. Ik kan nooit meer popcorn zien of eten zonder daaraan terug te denken haha

  Antwoord
  • Romy

   Zelfspot kan inderdaad heerlijk zijn. Het is fijn als je regelmatig om jezelf kunt lachen en dat helpt ook absoluut om dingen te relativeren.
   Haha, die zwart geblakerde popcorn moet een grappig moment zijn geweest. Ik kan me voorstellen dat je vanaf dat moment wel anders tegen popcorn aankijkt ;)

   Antwoord
 24. Lieke

  Haha heerlijk om te lezen!

  Antwoord
 25. Irene

  Haha grappige situaties! Ik voel me altijd oliedom als iemand ergens om moet lachen of een mopje maakt en ik totaal niet begrijp waar het over gaat. ‘Euh, heb ik iets gemist?’ :p

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recente blogs