Barcelona9 2 3

Lachvoer #2: theeleutstress & lotgenotencontact

 • 10 februari 2018
 • 16 Reacties
Categorieën: Positiviteit

Van lachen kun je nooit genoeg krijgen. Of het nu een stralende glimlach is of een ietwat beschaamd lachje nadat je een blunder hebt begaan, lachen is gezond. Onder dat motto wil ik graag dit weekend beginnen met een nieuwe portie lachvoer, oftewel een aantal dingen die mij aan het lachen maakten. Met dit keer onder andere een taalvoutje, een nogal gênante artistieke verwarring in het Rijksmuseum en een slipper waarvan ik voorgoed afscheid moest nemen.

lachvoer verloren slippers werktelefoon

 • Taalvoutjes in de Action. Als trouwe volger van de Facebook-pagina van Taalvoutjes had ik nog nooit zelf een taalvoutje ontdekt dat het insturen waard was. Tot een paar weken geleden! Met een vriendin liep ik door de Action toen ons oog viel op een plastic verpakking met een pyjamahemd. Of beter gezegd: “een pyama hempt”, zo was op de verpakking te lezen. Ik was in ieder geval een grote glimlach rijker en maakte snel een foto om naar Taalvoutjes te sturen.
 • Theeleutstress. Op vrijdagmiddag ontdekte ik deze week bij het koffiezetapparaat op het werk dat er zoiets als ‘vrijdagmiddagdementie’ bestaat. “Hebben ze nu de knop voor heet water weggehaald? Ik zie nergens meer ‘heet water’ staan”, verzuchtte ik als theeverslaafde bijna zenuwachtig tegen een collega. Stilletjes wees de collega me er daarna op dat de knop voor heet water al sinds ik hier werk náást de andere knoppen zit. Overigens heb ik die knop pas een keer of 1000 ingedrukt sinds ik hier werk…
 • Not even close… Vervolgens bleek de vrijdagmiddagdementie wel heel serieuze vormen aan te nemen, toen ik een collega wilde vragen of zij aan Roy en John iets kon voorleggen. In plaas daarvan zette ik in eerste instantie in de e-mail “Kun je dat aan Nicole en Hanna vragen?”. Even voor de duidelijkheid: ik heb niet eens collega’s die Nicole en Hanna heten. Ik besloot er een binnenpretje van te maken en was dankbaar voor de Backspace-toets.
 • Artistieke verwarring. Iedereen kent waarschijnlijk De Nachtwacht wel. Althans, dat zou je denken. Mijn artistieke kennis stelde me namelijk een beetje teleur toen ik laatst een bezoekje bracht aan het Rijksmuseum. In mijn gedachten was de Nachtwacht een langwerpig schilderij, maar in werkelijkheid is er ooit een flink stuk afgesneden. Met als gênant gevolg dat ik een paar minuten stond te kijken naar ‘De Nachtwacht’, die De Nachtwacht niet bleek te zijn, maar ernaast hing. Dat was uiteraard goed voor een klein beschaamd lachje.
 • Tot nooit meer ziens! Op Anna’s blog las ik laatst over reisbloopers. Dat deed me terugdenken aan een lachwekkende reisblunder die ik ooit in Oostenrijk beging. Goed voorbereid als ik ben, ging ik met slippers (aka heel degelijk schoeisel voor bergwandelingen!) een hoge berg op in een stoeltjeslift. Op de terugweg naar beneden wiebelde ik wat met mijn voeten om de tijd te doden. Dat kostte me alleen wel een slipper, die plotseling van mijn voet gleed om in het ravijn te vallen.
 • Digital newbie. Afgelopen week kreeg ik mijn werktelefoon en er ging op z’n zachtst gezegd een wereld voor me open. Datzelfde geldt zeker ook voor mijn ICT-collega. Collega: “Je hebt nu 10 GB per maand. Dat moet wel lukken, toch?”. Ik: “Ik gebruikte hiervoor 5 MB data per week.” Mijn collega viel even stil en drukte me op het hart om vooral eens gek te doen met mijn bundel. Dat advies nam ik uiteraard bloedserieus door direct maar de 9292-app te installeren. #yolo
 • Lotgenotencontact. Ik kan mijn laptop nog geen seconde onbewaakt achterlaten, omdat onze kat Beertje maar al te graag profiteert van zo’n fijne privéverwarming. Dat is niet altijd even grappig als je toetsenbord volledig is geblokkeerd wanneer je net haast hebt. Maar wél grappig is het als je vervolgens op je telefoon opzoekt hoe je dat kunt verhelpen en zo op een forum terechtkomt waar de eerste zin luidt “Ik heb een probleempje: mijn kat heeft op mijn toetsenbord gezeten en nu…” Hallo, lotgenoot!

Wat was de laatste keer dat jij in lachen uitbarstte?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 10 februari 2018 op 6:54 am - Beantwoord

  Hahaha .. leuk lijstje.

  Mijn hersenen schakelen op vrijdagmiddag ook op een of andere manier uir

 2. Maaike 10 februari 2018 op 8:04 am - Beantwoord

  Hahaha, die laatste! Leuk om met zo’n lachwekkende lijst het weekend te beginnen. Ik moest namelijk echt nog een beetje wakker worden! Op de school van de kinderen was het gisteren carnaval. Sommige kostuums waren zo leuk!

 3. Darina 10 februari 2018 op 8:33 am - Beantwoord

  Erg leuk om te lezen. Dat van de theeknop is mij ook eens overkomen 🙂

 4. Evelyne 10 februari 2018 op 10:35 am - Beantwoord

  Haha, vrijdagnamiddag-dementie! Dat vind ik een goeie.

 5. Saskia 10 februari 2018 op 11:12 am - Beantwoord

  Haha ik lach eigenlijk elke dag wel. Om mezelf, met anderen of om M. Lachen is gezond. Ik lees een grappig boek, kijk een grappige film…

 6. Sam - singlereadytomingleblog 10 februari 2018 op 11:51 am - Beantwoord

  Haha, wow, jij verbruikt weinig 4G! Ik heb 1,5 GB en die is (sinds ik de trein terug neem) elke maand wel op. En haha, dat van je kat en dat forum is best grappig 😉

  • Romy 10 februari 2018 op 6:24 pm - Beantwoord

   Klopt, ik gebruik tot nu toe echt heel weinig MB. Ik ben benieuwd hoe dat over een paar maanden zal zijn, haha.

 7. Irene 10 februari 2018 op 2:41 pm - Beantwoord

  Haha mijn god, dat van het “pyama hempt” is wel écht te erg. Maar bij de Action zie ik vaak zo’n fouten staan op producten. Al is pyama hempt wel de ergste denk ik :p jezus, kijkt niemand dat na?
  Ik heb net nog om ons konijntje, Lola, gelachen. We hadden een doos met een gat in de woonkamer gezet zodat de bunnies er in konden kruipen. Alleen was het gat blijkbaar net iets te klein waardoor ze er uiteindelijk heel hilarisch met haar kont uit zat. Kan het niet goed beschrijven. Echt zo’n typisch “had je bij moeten zijn” momentje.
  Dat van die warm waterknop heb ik ook wel vaak. Maar dan dat ik bijvoorbeeld ineens mijn gsm niet meer zie liggen terwijl die dus gewoon op de tafel ligt bijvoorbeeld. Dan staar ik twee minuten naar tafel en zie ik hem niet. Super raar toch?

  • Romy 10 februari 2018 op 6:27 pm - Beantwoord

   Haha, bij Action werken inderdaad vaak niet echt taalneuroten zoals ik, denk ik ?
   Wat schattig van jullie konijntje! Soms kunnen beestjes zo heerlijk lachwekkend zijn!
   Ik heb trouwens ook wel vaker van dat soort momentjes met bijvoorbeeld iets zoeken wat voor je neus ligt. Ik heb zelfs wel eens mijn bril gezocht terwijl die op mijn neus stond ?

 8. Josephine 10 februari 2018 op 7:10 pm - Beantwoord

  Hahaha, dat van die Nachtwacht vind ik echt briljant! Nu vind ik het doek zwaar overschat, maar ik zou hem toch niet over het hoofd hebben gezien. 😛

  En ook erg grappig van je nieuwe mobiel. Mijn man heeft alleen een ouderwetse flip-telefoon waarmee je kunt bellen en smsen (wat?). Hij zat een keer in de taxi waar de chauffeur nogal zat te pochen met al zijn nieuwe gadgets. Toen haalde mijn man zijn telefoon tevoorschijn, en daar moest de chauffeur ook wel even van bijkomen. (Lekker rustig trouwens, geen internet onderweg).

  • Romy 11 februari 2018 op 1:06 am - Beantwoord

   Haha, ik voelde me na de blunder voor De Nachtwacht ook wel een beetje knullig 😉 Gelukkig konden we er hard om lachen.
   Grappig dat je man qua telefoon ook niet het nieuwste van het nieuwste heeft. Moet prima kunnen, toch?! Stiekem vind ik het wel grappig dat sommige mensen zich zo weinig kunnen voorstellen bij een leven waarin je niet 24/7 bereikbaar en online bent 😉

 9. Neverdullmoments 10 februari 2018 op 7:46 pm - Beantwoord

  Leuk overzicht, haha! Hele herkenbare dingen, dat theeknopje ook echt hahha. Sta je daar: huhhhh?;)

 10. Nesrin 10 februari 2018 op 9:39 pm - Beantwoord

  Hahaha oh geweldig lijstje! Theeleutstress en de OV9292 app 😉

 11. Nikita 11 februari 2018 op 2:38 pm - Beantwoord

  Haha, dat zijn echt dingen die ik ook zou meemaken. Zolang je maar goed om je eigen bloopers kan lachen toch? Ik heb een situatie die perfect in dit lijstje past. Alleen was het niet mijn blooper. In oktober toen mijn facebook gehackt was, had mijn vriendin (die nogal wat hackverstand heeft) mijn profiel terug te hacken. Helaas is dat mislukt, hoewel ik daar nu niet meer zoveel bij stilsta. Maar die avond belde ze om te vertellen dat het mislukt was en om te horen hoe het ging met mij (of ik niet teveel van slag was, vond ik wel superlief!) en op een gegeven moment zei ze echt door de telefoon; ‘Ik was al vijf minuten aan het rondkijken waar mijn mobieltje is, tot ik realiseerde dat ik ermee aan het bellen ben’. Ik heb toen ook gelachen!

  • Romy 11 februari 2018 op 9:44 pm - Beantwoord

   Haha, ik kan me voorstellen dat je om die opmerking in een deuk lag! Dat is stiekem ook echt een opmerking die ik had kunnen maken. Ik heb wel eens met een bril op naar mijn bril gezocht 😉

 12. Anna 12 februari 2018 op 6:26 pm - Beantwoord

  Haha, wat leuk dat je ook een reisblooper hebt gedeeld! Voor mij in ieder geval heel herkenbaar :p En hahaha, die vrijdagmiddagdementie, te grappig! 😉

Recente blogs

Favorieten | Komkommertijd-kijkvoer, midgetgolfmagie & supermarkt-snuisterijen

7 september 2023|Lifestyle|

Soms gooi je dingen in je supermarktmandje waarvan je pas na hap 1 beseft hoe ge-wel-dig het is. Dat had ik onder andere bij een potje met kruiden die ik altijd al in mijn voorraadkastje miste en bij wit "spul" dat ik in Engeland groots insloeg. Maar ik werd ook blij van totaal andere favorieten, zoals hét tv-programma dat ik in komkommertijd grijs draaide, een nieuwe podcast over schrijven, een midgetgolfbaan die allesbehalve suf is en een sushi-restaurant waar ze meer vegan opties hebben dan alleen komkommer en rijst. Dit zijn mijn favorieten van de laatste tijd!

9 nogal onbenullige "struggles" van alleen wonen

23 oktober 2019|Persoonlijk|

Over het algemeen weet ik me prima te redden in mijn uppie in mijn huis. Natuurlijk ben ik blij als mijn vriend komt en ben ik ook heel blij dat er een vrolijke kat rondhuppelt. En natuurlijk vind ik het gezelliger wanneer iemand blijft eten dan wanneer ik mijn avondeten opeet in het gezelschap van mijn grote vrienden YouTube en Instagram, maar vind ik alleen wonen op dit moment best prima. Toch kom je als je alleen woont weleens voor mini-struggles te staan. Deze 9 struggles bijvoorbeeld. Of beter gezegd "struggles" tussen aanhalingstekens, want natuurlijk zijn het vooral first world problems van de eerste orde.

Hoera, 29 jaar! | 29 dingen die ik leerde in mijn 29e levensjaar

25 mei 2022|Persoonlijk|

Oh boy! In mijn hoofd ben ik nog altijd die pas afgestudeerde begintwintiger die pas net haar studenten-OV heeft ingeleverd. In werkelijkheid ben ik vandaag nog een stap dichterbij de dertig gekomen. 29! Negenentwintig. Yup, dat is anaf vandaag mijn leeftijd. Of ik het nu in getallen neerzet of in woorden uitschrijf, het voelt nog onwennig. Gelukkig heb ik nog 365 dagen om te wennen aan het nieuwe getal dat ik voortaan op formulieren achter ‘Leeftijd’ mag invullen. Voordat ik eraan wen, eerst op mijn verjaardag een kleine terugblik op mijn leven als 28-jarige. Dit is wat ik leerde!