blauwe jurk 11

Outfit | Lange blauwe jurk, fluffy jasje & roze bloesembomen

 • 31 maart 2023
 • 4 Reacties
Categorieën: Outfits

Als er een plek is die erom vraagt om in je lange prinsesachtige jurk rond te paraderen, dan is dat het Bloesempark in Amstelveen wel. Twee weken per jaar word je hier omgeven door een hemel van roze bloesem, waardoor het even lijkt alsof je naar een paradijselijk stukje Japan bent afgereisd. Maar dan (in mijn geval) slechts een paar kilometer van huis! Dat leek me de perfecte reden om één van mijn nieuwste tweedehands vondsten aan te trekken: dé blauwe prinsessenjurk waarmee het liefde op het eerste gezicht was. Ik trok er een andere tweedehands favoriet (mijn fluffy jasje) overheen aan en hing voor de foto’s even mijn winterjas aan de wilgen. Alles voor deze outfitpost!

Sucker voor lange jurken

De liefde voor lange jurken is pas een paar jaar geleden aangewakkerd bij mij. Ik vond dat soort jurken eerder vaak wat te braaf of anders te feestelijk. Ik dacht dat je zoiets alleen naar een bruiloft zou moeten aantrekken, en dat de jurk dan de rest van het jaar in de kast hangt te hangen. Gelukkig ben ik inmiddels van dat idee afgestapt.

Ik geloof zelf niet zo in feestjurken en niet-feestjurken. Goed, dé witte jurk zou ik inderdaad alleen gebruiken voor dat ene feestje met de trouwringen en bruidstaart. Maar verder draag ik ook feestelijke jurken gewoon op een normale dag. Waarom niet? Je mag jezelf best laten zien en ik word er zelf vrolijk van als ik de feestelijke weekendoutfits ook gewoon op een normale dag achter mijn laptop kan aantrekken.

blauwe jurk 12

Dé blauwe jurk van de tweedehands winkel

Deze blauwe jurk is dus een pareltje dat ik scoorde toen ik met een vriendin in Haarlem was. Bij een tweedehands winkel zag ik hem zowaar tussen de vele jurken hangen. “Die móet passen!”, was het eerste wat ik dacht. Ik ben gek op plisséjurken, houd van chique exemplaren met een strik in de taille en zie dit soort jurken het liefst zonder diep uitgesneden hals. Al die criteria vinkte deze jurk moeiteloos af. Ook aan het laatste – vrij essentiële criterium – bleek hij te voldoen: de jurk paste perfect.

Na aankoop heeft de jurk niet meer dan een paar dagen ongedragen in de kast gehangen. Ik moest en zou hem aantrekken bij de eerste stralen lentezon. Nu was het afgelopen weekend bitterkoud, maar met mijn fluffy jasje eroverheen (en – buiten de foto’s om – uiteraard gewoon een winterjas) was het prima te doen. Ik hád mijn blauwe jurk aan en dat was waar het om ging.

blauwe jurk 5
blauwe jurk 4

Fluff in een jasje

De prijs voor de beste tweedehands kledingaankoop uit mijn kast gaat zonder enige twijfel naar dit fluffy jasje. Ik scoorde het vier jaar geleden op Koningsdag en loop er sindsdien vele dagen per jaar in rond. Het is heerlijk zacht en comfortabel, maar staat daarnaast ook nog eens vrolijk en enigszins chic. Totaal anders dan veel andere fluffy jasjes die ik ken! Ik draag het dan ook zo vaak als maar kan, en neem het er nog lekker een paar maanden van voordat deze hoeveelheid fluff straks, als het hartje zomer is, veel te heet is.

Dat de mouwen niet tot je polsen komen vind ik ook een leuk detail en maakt het jasje iets meer lenteproof. Een volgende keer zou ik er zeker een mooi horloge of een stralende armband bij dragen, omdat de jas zich daar ook goed voor leent. Ik moet alleen eerlijk toegeven dat ik nog helemaal geen horloges heb. Kun je het je voorstellen? Een goede reden om daar eens verandering in te brengen als ik straks de mijlpaal van 30 heb bereikt! In de tussentijd ben ik alvast aan het spieken bij Brandfield naar alle mooie opties voor een dameshorloge kopen. Dus wie weet sta ik volgend jaar opnieuw op deze plek, maar dan mét een stijlvol klokje om mijn pols.

blauwe jurk 13
blauwe jurk 8
blauwe jurk 9

Tussen de roze bloesem

Maar nog veel belangrijker dan de outfit die ik aan mijn lijf draag, is de prachtige achtergrond op deze foto’s. Zie je de enorme bloemenhemel? Het was zondag dan misschien verre van zonnig lenteweer (het kostte wat moeite om dat ene droge moment op de dag te vinden), dankzij de bloemen voelde het wel als op en top lente.

Wat heb ik hiernaar uitgekeken: weer zien hoe de kale takken zich vullen met roze bloemetjes, die elke dag een beetje meer uit hun schulp kruipen en die dan eind maart op hun allermooist bloeien.

Mocht je deze plek met eigen ogen willen bewonderen, zoek dan even op ‘bloesempark Amsterdamse Bos’. Dit prachtige park is zeker een aanrader, ook als je niet in de buurt woont. Ik kom er al heel lang traditiegetrouw ieder jaar en doe niets liever dan met mijn camera alle prachtige bloesems vastleggen. En gelukkig was Bart zo lief om mijn filmrol vol te schieten met wat foto’s van mij in mijn nieuwe outfit tussen het roze. En tussen wat mensen – het Bloesempark is helaas geen onontdekt plekje in de regio, maar gelukkig viel het dit keer mee.

blauwe jurk 3
blauwe jurk

Pastellerig, prinsesserig?

Goh, dat ik nog eens in pasteltinten zou rondlopen! Meestal ga ik pasteltinten uit de weg, omdat ze me wat bleker maken. Maar in een kleurenanalyse leerde ik dat ik deze paarsachtige tint én veel kleuren blauw wel goed kan hebben. Om de pastellook compleet te maken, trok ik er ook mijn roze sneakers van Puma bij aan. Vorig jaar gescoord in Kopenhagen en ik draag ze altijd graag als ik iets moois aan mijn voeten wil dragen in plaats van de standaard sneakers waarop je me zes dagen per week kunt uittekenen.

De schoenen zijn voor nu nog met een zwarte panty gecombineerd. Maar hopelijk is het zwarte-panty-weer heel snel voorbij en kan ik dan weer vrolijk voor het eerst in blote benen of een lichte panty de deur uit. Voorjaar, kom maar door!

Jurk: H&M (tweedehands gekocht)
Jasje: tweedehands (merk onbekend)
Sneakers: Puma
Tasje: Brandfield (uit een oude collectie)
Oorbellen: Kunstwerkje in je Oor

Wat is jouw favoriete plek om te zijn in de lente?

1 15

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 31 maart 2023 op 10:50 am - Beantwoord

  Leuke outfit weer! (er zijn ook andere kleuren leggings/maillots 😉 niks mis met zwart! Maar als je eens wil varieren zou wit hier ook leuk onder staa, denk ik!)
  Ik kijk ook uit naar het lenteweer. Lekker op het balkon, in de zon, met een kop koffie (en een bonbon). Ik hoef niet ver te gaan: als de zon er maar weer meer dan 2 uur op een dag is!

  • Romy 4 april 2023 op 7:13 am - Beantwoord

   Gekleurde panty’s staan zeker op mijn lijstje om nog eens naar te zoeken 🙂 Ook helemaal leuk ter afwisseling!
   Ik duim met je mee voor heel veel van dat soort heerlijke balkonsessies 🙂

 2. Nehalennia 1 april 2023 op 8:34 pm - Beantwoord

  Of een mooie lichtroze legging/panty/maillot, passend bij je jasje.
  Favo lenteplekje: mijn volkstuin!

 3. Giovanna Jansen 2 april 2023 op 12:21 pm - Beantwoord

  Leuk, ik heb ook zo’n zin om weer lente outfits te dragen!

Recente blogs

Dit is hoe ik mijn blogfoto's (flatlays) maak! (+tips)

13 augustus 2017|Lifestyle|

Blogfoto's maken. Het is toch wel een van mijn favoriete aspecten van bloggen. Natuurlijk ben ik dol op schrijven, maar ik vind het al net zo leuk om van vrolijke spullen een geschikte foto te maken. Mijn favoriete foto's zijn toch wel flatlays, oftewel foto's die je van bovenaf neemt van een tafereeltje tegen een leuke achtergrond. Nog elke dag leer ik nieuwe dingen bij over blogfoto's maken en juist dat leerproces is zo leuk. Omdat ik weleens vragen of complimentjes krijg over mijn foto's, vertel ik vandaag hoe ik mijn blogfoto's eigenlijk maak. Ik geef je meteen een paar tips die mij helpen bij 'het perfecte plaatje'.

Inkiekje #49 | Kerstvakantie, kattenkwaad & kerseninstorting

10 januari 2022|Persoonlijk|

Mijn laatste Inkiekje stamt alweer van vorig jaar. Wat uiteraard minder lang geleden is dan dat het klinkt. De afgelopen twee weken vierde ik onder andere een week kerstvakantie, hield ik het met moeite vol tot twaalf uur op Oudejaarsavond en betrapten we Pippa op heftig kattenkwaad. Verder hoopte ik vurig dat mijn eerste baksel van het jaar, dat meer weghad van een bedolven ruïne dan van een zoete lekkernij, niet tekenend is voor dit jaar. En werd ik juist wel heel gelukkig van broodboxen, boosters en blazers.

Tijd voor jezelf nemen (ook als je dat lastig vindt!) | 6 tips

18 oktober 2019|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Tijd voor jezelf héb je misschien niet altijd, maar kun je wel némen. Tegenwoordig worden we vaak geleefd door onze agenda. Met een agenda vol deadlines en afspraken is er dan haast geen ruimte meer voor tijd voor jezelf. Althans, zo lijkt het. Toch kun je zelfs in drukke periodes nog een moment voor jezelf nemen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier zelf ook nog volop lerende in ben, maar ik vind er wel steeds meer mijn weg in. Om jou (en mezelf) op weg te helpen, deel ik graag 6 tips om een moment voor jezelf te nemen.