blauwe jurk 11

Outfit | Lange blauwe jurk, fluffy jasje & roze bloesembomen

 • 31 maart 2023
 • 4 Reacties
Categorieën: Outfits

Als er een plek is die erom vraagt om in je lange prinsesachtige jurk rond te paraderen, dan is dat het Bloesempark in Amstelveen wel. Twee weken per jaar word je hier omgeven door een hemel van roze bloesem, waardoor het even lijkt alsof je naar een paradijselijk stukje Japan bent afgereisd. Maar dan (in mijn geval) slechts een paar kilometer van huis! Dat leek me de perfecte reden om één van mijn nieuwste tweedehands vondsten aan te trekken: dé blauwe prinsessenjurk waarmee het liefde op het eerste gezicht was. Ik trok er een andere tweedehands favoriet (mijn fluffy jasje) overheen aan en hing voor de foto’s even mijn winterjas aan de wilgen. Alles voor deze outfitpost!

Sucker voor lange jurken

De liefde voor lange jurken is pas een paar jaar geleden aangewakkerd bij mij. Ik vond dat soort jurken eerder vaak wat te braaf of anders te feestelijk. Ik dacht dat je zoiets alleen naar een bruiloft zou moeten aantrekken, en dat de jurk dan de rest van het jaar in de kast hangt te hangen. Gelukkig ben ik inmiddels van dat idee afgestapt.

Ik geloof zelf niet zo in feestjurken en niet-feestjurken. Goed, dé witte jurk zou ik inderdaad alleen gebruiken voor dat ene feestje met de trouwringen en bruidstaart. Maar verder draag ik ook feestelijke jurken gewoon op een normale dag. Waarom niet? Je mag jezelf best laten zien en ik word er zelf vrolijk van als ik de feestelijke weekendoutfits ook gewoon op een normale dag achter mijn laptop kan aantrekken.

blauwe jurk 12

Dé blauwe jurk van de tweedehands winkel

Deze blauwe jurk is dus een pareltje dat ik scoorde toen ik met een vriendin in Haarlem was. Bij een tweedehands winkel zag ik hem zowaar tussen de vele jurken hangen. “Die móet passen!”, was het eerste wat ik dacht. Ik ben gek op plisséjurken, houd van chique exemplaren met een strik in de taille en zie dit soort jurken het liefst zonder diep uitgesneden hals. Al die criteria vinkte deze jurk moeiteloos af. Ook aan het laatste – vrij essentiële criterium – bleek hij te voldoen: de jurk paste perfect.

Na aankoop heeft de jurk niet meer dan een paar dagen ongedragen in de kast gehangen. Ik moest en zou hem aantrekken bij de eerste stralen lentezon. Nu was het afgelopen weekend bitterkoud, maar met mijn fluffy jasje eroverheen (en – buiten de foto’s om – uiteraard gewoon een winterjas) was het prima te doen. Ik hád mijn blauwe jurk aan en dat was waar het om ging.

blauwe jurk 5
blauwe jurk 4

Fluff in een jasje

De prijs voor de beste tweedehands kledingaankoop uit mijn kast gaat zonder enige twijfel naar dit fluffy jasje. Ik scoorde het vier jaar geleden op Koningsdag en loop er sindsdien vele dagen per jaar in rond. Het is heerlijk zacht en comfortabel, maar staat daarnaast ook nog eens vrolijk en enigszins chic. Totaal anders dan veel andere fluffy jasjes die ik ken! Ik draag het dan ook zo vaak als maar kan, en neem het er nog lekker een paar maanden van voordat deze hoeveelheid fluff straks, als het hartje zomer is, veel te heet is.

Dat de mouwen niet tot je polsen komen vind ik ook een leuk detail en maakt het jasje iets meer lenteproof. Een volgende keer zou ik er zeker een mooi horloge of een stralende armband bij dragen, omdat de jas zich daar ook goed voor leent. Ik moet alleen eerlijk toegeven dat ik nog helemaal geen horloges heb. Kun je het je voorstellen? Een goede reden om daar eens verandering in te brengen als ik straks de mijlpaal van 30 heb bereikt! In de tussentijd ben ik alvast aan het spieken bij Brandfield naar alle mooie opties voor een dameshorloge kopen. Dus wie weet sta ik volgend jaar opnieuw op deze plek, maar dan mét een stijlvol klokje om mijn pols.

blauwe jurk 13
blauwe jurk 8
blauwe jurk 9

Tussen de roze bloesem

Maar nog veel belangrijker dan de outfit die ik aan mijn lijf draag, is de prachtige achtergrond op deze foto’s. Zie je de enorme bloemenhemel? Het was zondag dan misschien verre van zonnig lenteweer (het kostte wat moeite om dat ene droge moment op de dag te vinden), dankzij de bloemen voelde het wel als op en top lente.

Wat heb ik hiernaar uitgekeken: weer zien hoe de kale takken zich vullen met roze bloemetjes, die elke dag een beetje meer uit hun schulp kruipen en die dan eind maart op hun allermooist bloeien.

Mocht je deze plek met eigen ogen willen bewonderen, zoek dan even op ‘bloesempark Amsterdamse Bos’. Dit prachtige park is zeker een aanrader, ook als je niet in de buurt woont. Ik kom er al heel lang traditiegetrouw ieder jaar en doe niets liever dan met mijn camera alle prachtige bloesems vastleggen. En gelukkig was Bart zo lief om mijn filmrol vol te schieten met wat foto’s van mij in mijn nieuwe outfit tussen het roze. En tussen wat mensen – het Bloesempark is helaas geen onontdekt plekje in de regio, maar gelukkig viel het dit keer mee.

blauwe jurk 3
blauwe jurk

Pastellerig, prinsesserig?

Goh, dat ik nog eens in pasteltinten zou rondlopen! Meestal ga ik pasteltinten uit de weg, omdat ze me wat bleker maken. Maar in een kleurenanalyse leerde ik dat ik deze paarsachtige tint én veel kleuren blauw wel goed kan hebben. Om de pastellook compleet te maken, trok ik er ook mijn roze sneakers van Puma bij aan. Vorig jaar gescoord in Kopenhagen en ik draag ze altijd graag als ik iets moois aan mijn voeten wil dragen in plaats van de standaard sneakers waarop je me zes dagen per week kunt uittekenen.

De schoenen zijn voor nu nog met een zwarte panty gecombineerd. Maar hopelijk is het zwarte-panty-weer heel snel voorbij en kan ik dan weer vrolijk voor het eerst in blote benen of een lichte panty de deur uit. Voorjaar, kom maar door!

Jurk: H&M (tweedehands gekocht)
Jasje: tweedehands (merk onbekend)
Sneakers: Puma
Tasje: Brandfield (uit een oude collectie)
Oorbellen: Kunstwerkje in je Oor

Wat is jouw favoriete plek om te zijn in de lente?

1 15
blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 31 maart 2023 op 10:50 am - Beantwoord

  Leuke outfit weer! (er zijn ook andere kleuren leggings/maillots 😉 niks mis met zwart! Maar als je eens wil varieren zou wit hier ook leuk onder staa, denk ik!)
  Ik kijk ook uit naar het lenteweer. Lekker op het balkon, in de zon, met een kop koffie (en een bonbon). Ik hoef niet ver te gaan: als de zon er maar weer meer dan 2 uur op een dag is!

  • Romy 4 april 2023 op 7:13 am - Beantwoord

   Gekleurde panty’s staan zeker op mijn lijstje om nog eens naar te zoeken 🙂 Ook helemaal leuk ter afwisseling!
   Ik duim met je mee voor heel veel van dat soort heerlijke balkonsessies 🙂

 2. Nehalennia 1 april 2023 op 8:34 pm - Beantwoord

  Of een mooie lichtroze legging/panty/maillot, passend bij je jasje.
  Favo lenteplekje: mijn volkstuin!

 3. Giovanna Jansen 2 april 2023 op 12:21 pm - Beantwoord

  Leuk, ik heb ook zo’n zin om weer lente outfits te dragen!

Recente blogs

Persoonlijk | Ik kijk de kat uit de boom!

6 juni 2017|Persoonlijk|

Mensen vinden mij weleens stil, verlegen of introvert. Toch zou ik mezelf niet snel zo omschrijven. Bij mijn sollicitatiegesprek voor mijn huidige baan kreeg ik hier een hele treffende opmerking over. Na een tijdje zei degene met wie ik sprak “Jij bent helemaal niet verlegen. Je kijkt gewoon een beetje de kat uit de boom.” Daarmee sloeg hij de spijker op zijn kop. Ik ben een echte kat-uit-de-boomkijker en heb altijd wat tijd nodig voordat ik erop los durf te kletsen. Best lastig soms, maar het heeft ook zo zijn voordelen. Hoe ga ik daarmee om? En hoe doe ik dat in combinatie met bloggen?

Recept knapperige tofu in zoete saus met rijst en wokgroenten

4 januari 2023|Recepten|

Zo’n blok met tofu, wat moet je daar nu mee? Dat heb ik me ook jarenlang afgevraagd. Ik liep de tofuverpakkingen altijd straal voorbij en greep liever naar kant-en-klare vleesvervangers. Ook niets mis mee, maar met tofu kun je zoveel meer dan ik dacht. De juiste bereiding blijkt dé truc te zijn. Mede dankzij de fantastisch tofu-tips van broerlief heb ik de laatste tijd een paar tofu-toppers ontdekt. Het recept voor deze knapperige tofu móest ik delen. De tofublokjes smaken crispy, zoet, een tikkeltje kruidig en gewoon héél lekker. Een geslaagde combinatie met rijst en veel groenten!

Inkiekje #18 | Lichtpuntjes, overwinningen & mislukte selfies

3 november 2020|Persoonlijk|

Het was weer zover: tijd voor een blik op mijn telefoonfoto's. De afgelopen weken maakte ik blijkbaar vooral heel veel foto's van mijn kattenbeest, waarvan ik je een deel zal besparen aangezien vast niet iedereen net zo'n crazy cat lady is als ik. Maar er was nog meer dan dat. Zo had ik een overwinning op mezelf in de keuken, kreeg ik een culinair cadeau uit onverwachte hoek en fotografeerde ik mooie lichtpuntjes in een bewogen week. Kijk je mee?