Roze en ik. Ik en roze. Dat is altijd een goede match! Ik viel onlangs dan ook als een blok voor een pastelroze rok die ik in de winkel zag hangen. Een lange rok is iets totaal anders dan ik normaal zou dragen, maar toch ben ik helemaal weg van deze toevoeging aan mijn kledingkast. Toen ik ook nog eens een roze “snoephuisje” in mijn eigen dorp tegenkwam, was het feest compleet. Ik laat je graag zien hoe ik deze pastelroze rok heb gecombineerd – en doe dat uiteraard poserend voor dit roze huisje van mijn dromen!

outfit pastelroze rok primark

De grote kledingcheck

De laatste tijd is mijn kledingcollectie door een opruimsessie flink geslonken. Ook kijk ik extra kritisch naar nieuwe kleding die ik koop. Ik merk dat mijn stijl iets is veranderd en kies nu het liefst voor stijlvolle, vrouwelijke kleding die bij mij en mijn figuur past. In plaats van altijd voor wijdvallende zomerjurkjes te kiezen, draag ik vaker kleding met een mooie taille. Best spannend, maar ik voel me er eigenlijk heel goed bij! Deze pastelroze rok kwam moeiteloos door al mijn kritische “kledingchecks” heen. Enthousiast nam ik de rok dan ook mee naar huis. En hij is al heel wat keren uit de kast geweest! Zo ook het afgelopen Pinksterweekend.

Mijn eerste lange rok

De rok kocht ik bij Primark, een winkel waar ik niet vaak meer kleding koop. Het is natuurlijk niet de beste winkel qua kwaliteit en arbeidsomstandigheden. Toch koos ik er bewust voor om deze rok mee te nemen. Het is namelijk een item waarvan ik zeker wist dat ik het nog talloze keren met veel plezier zal dragen. Ook is de rok anders dan anders. Meestal draag ik korte rokjes zonder strakke tailleband. Maar voor alles is een eerste keer! Juist omdat je lange rokken niet zo vaak ziet, vond ik het leuk om me er eens aan te wagen.

outfit pastelroze rok primark

outfit pastelroze rok primark

outfit pastelroze rok primark

Nog meer favorieten!

Ik combineerde de pastelroze rok met een paar andere favorieten. Mijn favoriete top met kanten hals en mijn lievelingsspijkerjasje bijvoorbeeld, maar ook mijn knalroze tas van de Elf Fantasy Fair. Verder draag ik roze sleehakken. Grappig detail: laatst vertelde een mannelijke collega over dingen die vrouwen dragen maar waar mannen niets aan vinden. Sleehakken waren daar volgens hem het perfecte voorbeeld van. Tja, laat ik dan nu maar profiteren van het feit dat er geen jongen in mijn leven is. Ha! (grapje) De legging die ik draag, was overigens een must. Door een suf fietsongelukje is één been pimpelpaars, dus wat camouflage was geen overbodige luxe.

outfit pastelroze rok primark

Fashion = fun

Soms is het simpelweg een feestje om outfits samen te stellen. De outfit met deze rok is daar het perfecte voorbeeld van. Sowieso is er niets leukers dan ontdekken wat bij mij past en waar ik me prettig in voel qua kleding. Ik weet dat mijn kledingstijl anders is dan anders, maar ik voel me daar goed bij en vind het juist leuk dat ik misschien niet altijd doorsnee kleding draag. Het maakt me dan ook oprecht vrolijk als ik een compliment krijg van een collega dat ik er leuk uitzie of als vriendinnen of bloglezeressen mijn outfit “echt Romy” noemen. Zelfs al zouden tien mensen hun wenkbrauwen optrekken bij het zien van mijn outfit, dan nog kunnen die niet op tegen één zo’n compliment.

outfit pastelroze rok primark

Deze outfitpost is overigens mede mogelijk gemaakt door het leuke roze huisje, dat dienst deed als de perfecte setting voor mijn foto’s! Toch jammer dat alleen het huisje naast dit roze huis te koop stond. Anders had ik – met een paar ton meer op mijn spaarrekening – wel geweten waar ik zou willen wonen!

Pastelroze rok: Primark
Blauwe top met kant: C&A
Spijkerjasje: H&M
Tas: vintage winkel bij Elf Fantasy Fair
Legging: Zeeman
Sleehakken: tweedehands (origineel van Van Haren)

Draag jij weleens roze kleding?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Yvonne 31 mei 2018 op 6:03 am - Beantwoord

  Onwijs leuk! Dat is een goede koop geweest!

  • Romy 31 mei 2018 op 11:23 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook zeker nog steeds heel blij met mijn aankoop 🙂

 2. Marije 31 mei 2018 op 6:07 am - Beantwoord

  Wat een gave rok! Staat je mooi die lengte.

 3. Darina 31 mei 2018 op 6:37 am - Beantwoord

  Een hele mooie outfit! Staat je heel mooi. En wat een schattig huisje.

  • Romy 31 mei 2018 op 11:24 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik vind het zelf ook echt leuk om nu een wat langere rok in mijn kast te hebben hangen 🙂

  • Romy 31 mei 2018 op 11:24 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En dat huisje was inderdaad superschattig!

 4. Neverdullmoments 31 mei 2018 op 6:40 am - Beantwoord

  Mooie rok zeg! Super gave locatie ook inderdaad 😀 Als je heen weer een normale kleur heeft aangenomen, is deze rok denk ik héél leuk met blote benen! Goede lengte ervoor 🙂 En grappig weetje van die sleehakken, haha!

  • Neverdullmoments 31 mei 2018 op 6:40 am - Beantwoord

   Ehh, been dus 😉

  • Romy 31 mei 2018 op 11:25 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Mijn been is inmiddels weer wat meer roze van kleur, dus die blote benen gaan er binnenkort zeker weer van komen 😉

 5. Josephine 31 mei 2018 op 7:24 am - Beantwoord

  Een prachtige rok en hij past heel goed bij je! Ik vind lange rokken vaak moeilijk combineren, dus leuk om te zien hoe jij dat doet. Ik vind je topje erg goed bij de rok passen, mooi met dat kant.

  Die grap over sleehakken, hahaha! 😛 You made my day!

 6. Manon 31 mei 2018 op 7:32 am - Beantwoord

  Deze rok staat je geweldig! De rozenprint is prachtig.

  • Romy 31 mei 2018 op 11:29 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! Zelf combineer ik rokken graag met wat elegantere shirts of topjes. Dit soort topjes met kant zijn bij mij groot favoriet. Je vindt ze regelmatig bij C&A van mooie kwaliteit en voor een lage prijs 🙂
   Haha, leuk om te horen dat je mijn opmerking over de sleehakken kon waarderen. Stiekem was het heerlijk relativerend om het met een man te hebben over wat vrouwen misschien beter niet kunnen dragen. Nog een leuk detail: hij noemde ook jumpsuits, terwijl mijn manager, die tegenover hem zat, toevallig net een jumpsuit aan had. Oeps!

  • Romy 31 mei 2018 op 11:29 pm - Beantwoord

   Dankje voor je leuke reactie!

 7. Marloes 31 mei 2018 op 7:34 am - Beantwoord

  Rokken en jurken van die lengte vind ik zo leuk! Je hebt echt een mooi kledingstuk gekocht! Zelf heb ik niet zo’n uitgesproken kledingstijl, maar des te leuker vind ik het om dat wel te zien bij anderen. Hele leuke foto’s bij dat huisje ook ?

  • Romy 31 mei 2018 op 11:30 pm - Beantwoord

   Thanks voor je lieve reactie! 🙂 Ik vond deze lengte qua rokken en jurken even wennen, maar ben inmiddels helemaal om. Het kan echt heel leuk zijn, zeker als er een mooie taille of een andere vorm in een jurk of rok zit 🙂

 8. Wat een mooie print heeft de rok! Je zou haast niet geloven dat hij van de Primark komt. Hijj staat je erg goed, helemaal op deze lengte!

 9. Judith 31 mei 2018 op 8:21 am - Beantwoord

  Die rok staat je prachtig! En wat een schattige locatie <3

  • Romy 31 mei 2018 op 11:35 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve en enthousiaste reactie! Ik vond de rok inderdaad ook niet echt op iets van Primark lijken. Hij deed me zelfs een beetje denken aan Ted Baker, een merk dat ik geweldig mooi maar ook iets te duur vind 😉

  • Romy 31 mei 2018 op 11:35 pm - Beantwoord

   Dankjewel! ♥

 10. Daenelia 31 mei 2018 op 8:37 am - Beantwoord

  Echt, ik gooi in de ochtend gewoon aan wat lekker zit! Maar ik snap wel dat je soms heel blij kan worden van de juiste outfit. Niet bang zijn om te experimenteren!

  • Romy 31 mei 2018 op 11:36 pm - Beantwoord

   Gewoon doen waar je je goed bij voelt! En razendsnel iets uit de kast trekken waar je blij van wordt, is eigenlijk ook al een kunst op zich 😉 Daar kan ik op sommige ochtenden nog wat van leren als ik weer eens voor de kast sta te twijfelen, haha.

 11. Anna 31 mei 2018 op 8:52 am - Beantwoord

  Wat een mooie rok! Ik draag enkel roze in bed, want het enige roze dat ik heb is een pyjama haha! Ik draag meestal blauw, zwart, rood of wit. Liefs!

 12. Loes 31 mei 2018 op 9:29 am - Beantwoord

  Wat een mega leuke outfit! Ik denk dat hij nog leuker zou zijn zonder legging, vorig jaar heb je die angst overwonnen toch? Ik zou er weer voor gaan!

  • Romy 31 mei 2018 op 11:38 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂 Haha, een roze pyjama heb ik ook! Maar de kleuren die jij noemt, zijn ook prachtig trouwens. Blauw is trouwens een kleur die ik ook steeds vaker draag.

  • Romy 31 mei 2018 op 11:39 pm - Beantwoord

   Dankje voor je lieve reactie! Haha, de legging was dit keer helaas een ‘must’. Ik had per ongeluk mijn fiets op mijn been laten vallen (#kluns), waardoor mijn ene been bont en blauw was. Vandaar dat ik de blote benen voor nu even achterwege liet, haha. Maar volgende keer trek ik zeker weer een huidskleurige panty (of gewoon blote benen) uit de kast! 🙂

 13. Geke 31 mei 2018 op 9:48 am - Beantwoord

  Wat een prachtige rok die jou erg goed staat! Heerlijk dat jij je eigen stijl gevonden hebt, en zoals je zegt, alleen de complimentjes onthouden. Ik vind je stijl erg leuk en helemaal bij jou passend.

  O nee, wat naar dat fietsongeluk. Hopelijk heb je niet al te veel pijn. Heel veel beterschap ermee.

  En o ja, geen roze huisje te koop? Dan schilder je een ander huis toch gewoon lekker roze 🙂
  Zelf heb ik niets met roze moet ik bekennen. Een sportbeha en sportshortje, dat zal het zowat zijn 🙂

  • Romy 31 mei 2018 op 11:41 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je ontzettend leuke en enthousiaste reactie! Ik word er heelmaal blij van.
   Een huis roze verven is zo’n slecht idee nog niet, alhoewel ik vrees dat de gemeente daar met een appartementje in een complex anders over denkt. Haha!

   Het fietsongelukje is niets ernstigs, hoor. Ik had bij de brievenbus per ongeluk mijn fiets op mijn been laten vallen, waardoor ik een aantal blauwe plekken en een schaafwond had. Het doet nu geen pijn meer, maar mijn been was wel een tijdje een en al blauw 😉

 14. Anna 31 mei 2018 op 10:27 am - Beantwoord

  Wat een super mooie rok! Bij de Primark kun je soms echt leuke dingen vinden voor een klein prijsje. Ik denk dat de rok nog mooier staat bij blote benen, maar ik snap wel dat je liever een legging draagt dan een paars been laat zien, au! Hopelijk trekt het gauw weg! Altijd vervelend zulke ongelukjes, ik ben er helaas ook kampioen in ;-).

 15. Hilly Nicolay 31 mei 2018 op 10:50 am - Beantwoord

  Mooie lengte van de rok en de kleur, past echt bij jou.
  Leuk met het spijkerjasje en de schoenen en tas.
  Supermooi!

  • Romy 31 mei 2018 op 11:43 pm - Beantwoord

   Haha, klunzen for life! Dit soort suffe ongelukjes (mijn fiets op mijn eigen been overvallen) overkomen mij ook altijd weer 😉
   Dankjewel voor je enthousiaste reactie op mijn rok! Ik hoop de rok volgende week weer eens zonder een legging te dragen. Dan is het meeste blauw in mijn been vast wel weggetrokken 🙂

  • Romy 31 mei 2018 op 11:43 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie en compliment! 🙂

 16. Minke 31 mei 2018 op 11:03 am - Beantwoord

  Ik vind jouw stijl gewoon echt heel tof! Vind die legging onder je rok ook heel leuk, terwijl dat er vaak uh ja gewoon stom uit ziet. :p Ik draag zelf eigenlijk zelden roze, trek eigenlijk altijd naar blauw…

  • Romy 31 mei 2018 op 11:46 pm - Beantwoord

   Wat een onwijs lief compliment! Dankjewel! 🙂 Vind het leuk om te horen dat je de legging eigenlijk ook wel leuk vindt staan! Het was nu een beetje uit noodzaak, maar stiekem heb ik wel een klein beetje een ding met leggings soms 😉

 17. Linda 31 mei 2018 op 11:27 am - Beantwoord

  Wat staat deze rok jou goed, en de huisjes lijken wel voor jou gebouwd. Ze maken het helemaal af! En als jouw been weer zijn normale kleur aan heeft genomen weet ik zeker dat de rok zonder legging jou ook heel erg goed zal staan ☺️

 18. Djuli 31 mei 2018 op 12:13 pm - Beantwoord

  Wat een mooie outfit! En dat huis is voor jou gemaakt!

  • Romy 31 mei 2018 op 11:47 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je ontzettend lieve reactie! ♥ Het leek wel ‘meant to be’ met dat roze huisje. Daar ga ik vast nog een tweede keer foto’s maken, gok ik zo 🙂
   En die blote benen gaan er zeker van komen! Mijn been is inmiddels gelukkig weer zo goed als normaal van kleur.

  • Romy 31 mei 2018 op 11:47 pm - Beantwoord

   Dankjewel! ♥ En dat was precies wat ik ook dacht toen ik het huisje zag. Toch jammer dat het niet te koop is voor een redelijke prijs 😉

 19. Lianne 31 mei 2018 op 12:15 pm - Beantwoord

  Leuke rok! Deze hele outfit is erg leuk 🙂 Je straalt helemaal! Ik vind het zo tof dat je zo gegroeid bent qua kleding en ze niet langer kiest vanuit onzekerheid, maar dat je jezelf en je lichaam gewoon nu meer durft te laten zien! Door gewoon ook panty’s aan te doen en ook gewoon vaker een broek te kopen. Zo mooi <3 Je bent echt heel goed bezig!

  • Romy 31 mei 2018 op 11:48 pm - Beantwoord

   Superlief, je reactie! Dankjewel voor al je mooie en motiverende woorden! ♥ Het maakt mij ook echt blij om meer te experimenteren met kleding en steeds meer te ontdekken wat goed bij me past.

 20. Claire 31 mei 2018 op 5:18 pm - Beantwoord

  Wat een super leuke foto’s! Wat handig dat je altijd iemand hebt om foto’s voor je te maken haha. Ik vind je kledingstijl juist leuk omdat het niet zo standaard is. Tegenwoordig loopt iedereen in hetzelfde en dat vind ik zó jammer. De kleuren van de rok staan je trouwens echt heel erg mooi. Een echte Romy outfit inderdaad 😉 Enne, hoe is je been zo toegetakeld? Niets ergs hoop ik?

  • Romy 31 mei 2018 op 11:51 pm - Beantwoord

   Haha, ik bof inderdaad wel met mijn vader die zelfs zelf voorstelde om op een vrije zondag foto’s van me te maken 🙂 Dankjewel voor je lieve reactie! Superleuk om te horen dat je mijn anders-dan-anders-kledingstijl juist wel kunt waarderen 🙂
   Mijn ongelukje had een beetje te maken met mijn eigen onhandigheid, haha. Ik stond met mijn fiets bij de brievenbus en liet per ongeluk mijn fiets uit mijn hand vallen op mijn been. Aangezien ik een nogal zware fiets heb, hield ik er een schaafwond en een paar flinke blauwe plekken aan over. Doet verder geen pijn meer, maar mijn been zag er wel een tijdje uit als een slagveld, haha.

 21. Melissa 31 mei 2018 op 5:42 pm - Beantwoord

  Wauuuuw! Onder de indruk van je mooie foto’s én hoe goed je rok matcht met het huisje, haha! Onwijs leuk. Hopelijk herstelt je been snel, hihi.

  • Romy 31 mei 2018 op 11:52 pm - Beantwoord

   Dankje voor je onwijs lieve reactie! Haha, het is alsof ik het huisje op mijn rok heb uitgekozen (of andersom), maar het was echt stom toeval 🙂 Ik weet zeker dat ik nog wel eens naar dat huisje toe ga om foto’s te maken. Zo’n toffe plek!

 22. Marsha 31 mei 2018 op 10:03 pm - Beantwoord

  Ik vind dit rokje echt heel leuk! Leuke outfit heb je ervan gemaakt!

 23. Elisabeth 31 mei 2018 op 10:40 pm - Beantwoord

  Ik graag wel eens iets met roze. Maar wat staat die rok je goed!

  • Romy 31 mei 2018 op 11:54 pm - Beantwoord

   Dankjewel! En leuk om te horen dat jij ook weleens roze draagt! Ik blijf het een mooie kleur vinden 🙂

 24. Eva 1 juni 2018 op 1:56 pm - Beantwoord

  Ooh maar dit is echt een geweldige koop geweest, wat een plaatje en helemaal in combinatie met dat roze huisje (wat een droom trouwens, wow!)

  • Romy 1 juni 2018 op 10:11 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik ben ook nog steeds zó blij met mijn aankoop. De rok is een nieuwe favoriet geworden! En een roze huisje hebben, hoe geweldig zou dat zijn inderdaad!

 25. Nikita 1 juni 2018 op 4:37 pm - Beantwoord

  Een Romy-plaatje haha. Ik zeg dat heus niet omdat ik weet dat je het zo leuk vind, zonder die vermelding had ik dat ook gezegd hoor. Maar ik vind die rok zo mooi bij jou! Als ik dat soort rokjes in de winkel zie of jurkjes, denk ik direct ‘Romy zou deze geweldig vinden’. Dus je overspoelt mijn gedachten zelfs in de winkels als ik aan het shoppen ben haha.

  Om trouwens op je reactie van gisteren te antwoorden, ik vind het om eerlijk te zijn lastig. Ik ben nog nooit zo down geweest na het afscheid van een leerkracht. Hij was razend enthousiast woensdag en zo blij dat het goed ging met me. En juist dat maakte me blij, maar ook verdrietig. Want daardoor besef ik nog meer welke fantastische vertrouwenspersoon ik heb gehad. Ik voelde ook hoe trots hij was en hij heeft ook letterlijk gezegd dat hij trots op me is. Ik wist dat dit ging komen, maar ik denk dat ik mezelf nu maar eventjes laat zijn. Het is heel normaal dat ik me nu zo voel. En volgend jaar zoek ik hem wel op op de opendeurdag. Zeker weten. Natuurlijk heb ik er ook wel een goed gevoel aan overgehouden, maar het is net zoals hij zelf zei heel dubbel. Ik ga hem echt oprecht missen. En de gedachte dat het leven verder gaat, die laat ik maar even achterwege. Eventjes mezelf dit mentaal laten verwerken. En mezelf vertellen dat het oke is om verdrietig te zijn

  • Romy 1 juni 2018 op 10:42 pm - Beantwoord

   Hihi, dankjewel voor je leuke reactie op mijn outfit! En ik vond het al helemaal leuk om te horen dat je er zelfs in de winkel echte ‘Romy-items’ uit weet te pikken. Dat maakt mij dan weer blij 🙂

   Ik vind het zo rot om te horen hoe zwaar het afscheid van je vertrouwenspersoon je valt. Het is ook niet niks om hem voor de laatste keer te spreken nadat jullie heel wat fijne gesprekken hebben gehad samen en hij je jarenlang op een heel fijne manier heeft kunnen helpen. Het is mooi om in ieder geval te weten dat hij zo trots op je is, maar ik snap dat dat het gemis niet wegneemt. Gun jezelf inderdaad de tijd en houd je vast aan de gedachte dat dit niet de allerlaatste keer is dat je hem hebt gezien. Met de open dag kun je inderdaad nog eens langsgaan en hij vindt het ook vast heel leuk als je hem bijvoorbeeld nog eens per e-mail een update stuurt over hoe het met je gaat. Doe het rustig aan, huil goed uit en zoek wat afleiding dit weekend! Het komt goed uiteindelijk, maar nu is het even lastig en dat is heel begrijpelijk! ♥

 26. Sabrina 1 juni 2018 op 9:30 pm - Beantwoord

  Onwijs leuk, echt Romy inderdaad! Ik ben ook gek op roze, heb zelfs roze klompjes ?
  Die sleehakken ja! Dat wist ik ook al een snap er niets van, raar volkje die mannen…

 27. Jacqueline 2 juni 2018 op 2:33 pm - Beantwoord

  Ik had een ander beeld bij een lange rok, meer iets tot op de enkels ofzo, haha! Maar leuke rok hoor!

  • Romy 2 juni 2018 op 7:03 pm - Beantwoord

   Haha, in vergelijking met de meeste rokjes die ik draag, vond ik deze rok al lang 😉 Maar er bestaan inderdaad ook nog veel langere rokken. Wie weet dat ik er daar ook nog eens een van probeer 😉

 28. zwartraafje 5 juni 2018 op 12:22 pm - Beantwoord

  Jouw nieuwe aanwinst doet me heel erg denken aan een print knutselpapier die ik al heel lang heb liggen. Mocht ik daar een kaartje mee maken dan het eindresultaat waarschijnlijk helemaal iets voor jou zijn.

  • Romy 6 juni 2018 op 7:12 pm - Beantwoord

   Oeh, dat klinkt nu al als geweldig dessinpapier! Ik ben heel nieuwsgierig naar het eindresultaat 🙂 Laat je dat binnenkort op je blog zien?