lente dingen 2

Lentezin | 21 dingen waar ik dit seizoen naar uitkijk

 • 28 april 2023
 • 12 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

In de winter verander ik ongewild vaak in een soort kluizenaar. De donkere dagen breng ik het liefst onder een dubbele plaid door met een kruik tegen mijn lijf en een beeldscherm, boek of baksel voor mijn neus. Maar zodra het maart is en de dagen wat langer zijn, kruip ik acuut uit mijn schulp, wordt mijn energieniveau zo ongeveer verdrievoudigd en heb ik opeens een waslijst aan leuke buiten-de-deur-dingen (en vooruit, ook wat dingen binnenshuis) die ik wil doen. Dit zijn 21 dingen waar ik deze lente naar uitkijk.

 1. Traditiegetrouw de Keukenhof bezoeken met Bart. Vóór de hele pandemiesituatie kwam ik daar elke lente, maar de lockdowns gooiden een paar jaar roet in het eten. Dat maakte het des te leuker dat ik Bart daar afgelopen jaar voor het eerst een rondleiding kon geven. Dit jaar gooien we dat in de herhaling, maar dan zonder corona-tijdslot en iets eerder in het seizoen (morgen om precies te zijn!), zodat we op ons gemak nog veel meer tulpen kunnen bekijken.
 2. De bloesembomen in Utrecht Tuindorp bekijken. Andersom heeft Bart ook een plek die hij mij al jaren wil laten zien: Tuindorp in Utrecht. Daar schijnen tegelijkertijd tientallen roze bloesembomen in volle bloei te staan. Kortom: een magische plek die ik met eigen ogen móet zien. Het zijn de late bloesems, dus we hoeven ons gelukkig niet te haasten om deze roze plek te bewonderen.
 3. Vijf boeken van de leeslijst afvinken. De laatste tijd zit ik dankzij Storytel lekker in de leesflow. Ik lees (nou ja, luister!) meer boeken dan ooit en beleef er ook veel lol aan. Ook deze lente wil ik een paar boeken van mijn leeslijst beluisteren. Bovenaan staat nu het boek ‘Sorry dat ik je wakker bel’ over het leven van een verloskundige. Schijnt een heel boeiend en vermakelijk boek te zijn!
 4. Experimenteren met mijn flitsset. Die heb ik natuurlijk niet voor niets gekocht. Ik wil vaker eten fotograferen met een flitser en leerde bij een workshop hoe je dat doet zonder dat je eten er zwaar overbelicht of allesbehalve smakelijk uitziet. Met een flitser kun je juist extra flatteuze belichting creëren. Het is alleen nog best lastig om de workshoplessen in de praktijk te brengen, dus daar ga ik lekker veel experimenteersessies aan wagen.
 5. Op huizenjacht. Eigenlijk zitten we daar nu middenin. We hebben al met een makelaar gesproken, weten ons huizenbudget en hebben na vele rondjes en lijstjes eindelijk dé plek gekozen. Nu begint de volgende (mogelijk nog uitdagendere) klopjacht: die naar hét huis. We hebben een vrij beperkt zoekgebied, dus het kan even duren voordat dé parel op Funda staat. Maar tot die tijd genieten we van het stalken van Funda, het verlekkerd kijken naar huizen en af en toe bij één van die Funda-huizen over de drempel stappen. Ik ben heel benieuwd hoe we er aan het eind van de lente voor staan en of hét huis er dan is.
 6. De vakantie naar Londen voorbereiden. Iets waar we het een stuk sneller over eens waren dan over dé woonplek, is onze vakantiebestemming. Dat wordt dit jaar Londen. We gaan een paar dagen naar Londen (met de trein) en huren dan een auto om daarna nog een paar dagen een wat rustiger stukje van Engeland te bewonderen (Windsor en omgeving). De treintickets zijn geboekt, de Airbnb’s ook. Nu nog de vakantie uitstippelen, leuke eettentjes opzoeken en bedenken hoe we alles uit die week gaan halen. Een leuke activiteit op zich!
 7. Nieuwe hardloopschoenen kopen. Het werd de hoogste tijd na negen jaar (!) op deze hardloopschoenen te hebben gerend. Ik geloof dat het ergonomisch gezien ook niet al te best is om zo lang met je schoenen te doen, dus ik besloot laatst dat het tijd wordt voor een bezoekje aan de sportwinkel. Wat zal dat heerlijk hardlopen binnenkort!
 8. Een workshop bij De Pindakaaswinkel. Dat is nog zo’n plan dat nu eindelijk uit de ijskast mag komen. Toen ik ontdekte dat De Pindakaaswinkel workshops geeft in pindakaas maken, wist ik: dít is iets voor mij. De pindakaaspotten gaan er hard doorheen bij ons en ik eet niets zo graag op brood als dit oranje goedje. Tijd om mijn eigen smaak te ontwikkelen!
 9. Naar de klimmuur. Bij kinderfeestjes ben ik een paar keer naar een klimmuur geweest en in mijn gedachten was dat helemaal het einde. Ik vond het ondanks mijn hoogtevrees fantastisch om een flink stuk boven de grond te bungelen en steeds iets hoger te komen. Dat leidde tot het spontane plan om een keer met Bart te klimmen op de muur. Deze lente is het zover!
 10. Mijn 30e verjaardag vieren. Hoe, wanneer en met wie weet ik nog niet. Maar daar ga ik de komende paar weken een goed plan voor maken. Geen discofeestjes en drukke bedoeningen overigens. Ik zat eerder te denken aan een high tea of een workshop met een paar vriendinnen. Dat is meer mijn ding als introvert die houdt van creatieve uitspattingen.

Lees ook: 37 leuke dingen om te doen in de lente

lente dingen
 1. Veel Amsterdamse lunchrooms testen. Of nou, gewoon daar eten bedoel ik. Mijn lijst met restaurants waar ik ooit naartoe wil, groeit gestaag. Dit weekend staat alvast een eerste bezoekje gepland: aan Mr. Stacks, hét restaurant voor stapels met dikke American pancakes. Als je van pannenkoeken houdt en als stapels je niet groot genoeg kunnen zijn, dan móet je hier zeker naartoe gaan.
 2. Hopelijk de eerste schrijfworkshop geven. Voor Douro Media ga ik een cursus schrijven voor het web en een cursus bloggen geven. Geweldig gaaf en tergend spannend tegelijk! Als het goed is, sta ik binnenkort mijn eerste workshop te geven. Ik heb er nu al zin in om elke maand een keer een dag mijn schrijfbureau met PC te verruilen voor een trainingslocatie waar ik meer mensen leer te schrijven voor het web.
 3. Koningsdag vieren. Dit is dus mijn favoriete feestdag van het jaar. En nee hoor, niet omdat ik zo koningsgezind ben of ook maar iets aan Koningsnacht doe. Wel ben ik een groot fan van de vrijmarkt afstruinen op zoek naar leuke tweedehands koopjes. Ik maak er elk jaar graag een sport van en kom er met liefde om zes uur mijn bed voor uit. Ook dit jaar was ik weer vroeg te vinden op de Amstelveense vrijmarkt met een grote tas om alle koopjes mee naar huis te kunnen nemen. Dit punt is al afgevinkt als dit artikel online komt. Maar een lente-zin-ding was het zeker!
 4. De berging uitmesten. Dat ik ernaar uitkijk, is niet helemaal de waarheid. Wel kijk ik uit naar het resultaat dat die uitmest-sessie oplevert. Ik ben in huis altijd heel opgeruimd en netjes, maar in de berging heb ik niet zo’n moeite met troep en niet-uitgezochte dozen. Doe de deur dicht en je ziet er niets meer van! Maar het begint nu nogal een troep te worden en er staan nog steeds dozen die al vier jaar onaangeraakt op dezelfde plank staan. Oftewel: tijd om alles kritisch te bekijken en een paar ritjes naar de kringloopwinkel te maken.
 5. Digitale schoonmaak van mijn foto’s. Ken je dat? Dat je eindeloos veel foto’s maakt omdat ze “toch wel in de cloud blijven staan en je zó veel geheugen hebt dat je je daar niet druk over hoeft te maken”? Toch jammer dat er altijd weer een punt komt waarop de vervelende “100% vol”-melding akelig dichtbij komt. Op dat punt zit ik over een tijdje, dus voor deze lente staat ook op de planning om mijn telefoonfoto’s uit de cloud te halen, uit te zoeken en op te slaan wat leuk genoeg is om te bewaren. Op zich wel een mooie manier om leuke momenten opnieuw te beleven!
 6. Dé linzenburger ontdekken. Een zelfgemaakte bedoel ik. Ik heb tot nu toe één keer een poging gewaagd tot een handgemaakte linzenburger, maar het resultaat was eerder een kleverige smurrie (water op gevoel toevoegen bleek voor mij een iets te vage hint…) dan iets wat ik een knapperige burger zou noemen. Deze lente ga ik nog maar eens een paar pogingen wagen, zodat ik wél tot de burger kom die daadwerkelijk voor “burger” kan doorgaan en die nog lekker smaakt ook.
 7. Een creatieve workshop thuis volgen. Tijdens de lockdowns zijn veel creatieve ondernemers ook online workshops gaan aanbieden. Helemaal leuk, want zo wordt het nog laagdrempeliger om eens een andere hobby te proberen. Daar wil ik er deze lente weer eens één (of twee) van volgen. Ik zat te denken aan vilten bloemen maken, nog een keer stipschilderen (maar dan een vaas) of iets in huis upcyclen.
 8. De Maker Market in Haarlem bezoeken. Die is op 13 mei en mijn vriendin Laurie staat daar om haar illustraties, posters en kaarten te verkopen. Helemaal leuk om een kijkje te nemen (en ongetwijfeld met veel aankopen én inspiratie) thuis te komen.
 9. Naar Echt gaan. Ik schrijf inmiddels bijna drie jaar teksten voor Tijdwinst: een bureau dat trainingen geeft in onder andere timemanagement. Met de directeur en marketingmedewerker heb ik ook al drie jaar lang leuk contact via e-mail en videobellen, maar we hadden elkaar nog nooit in het echt gezien. Dat gaat deze lente dus echt gebeuren, in Echt ook nog. Oké, ik stop met de flauwe Echt-grappen. Maar ik heb wel erg veel zin om elkaar live te spreken en om er meteen een dagje Zuid-Limburg van te maken.
 10. Een nieuwe telefoon kopen. Zo’n aankoop die ik altijd het liefst zo lang mogelijk uitstel, maar mijn huidige telefoon heeft helaas al een jaar zijn beste tijd gehad.
 11. Taarten bakken. Muffins maken en bananenbroden bakken doe ik al een hele tijd, maar aan taarten durf ik me niet altijd te wagen. De laatste tijd ben ik het taarten bakken zowaar aan het ontdekken. Een dadeltaart en vegan cheesecake waren mijn eerste goed gelukte probeersels. Die smaakten naar meer taartenbakexperimenten. Op het lijstje staan voor nu cinnamon rolls, vlaai, een smeuïge chocoladetaart en een tarte tatin. Ik krijg er spontaan eet- en nog meer lentezin van!

Waar kijk jij deze lente naar uit?

uitkijk

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 28 april 2023 op 8:43 am - Beantwoord

  Zo leuk van die huizenjacht! Ik ben heel benieuwd of er aan het eind van de lente vorderingen zijn.
  Ik kijk in de lente altijd het meest uit naar de gele bermen en naar buiten kunnen lezen, lekker in de zon. Tot nu toe lukt dat laatste nog niet echt, maar de lente is gelukkig nog niet voorbij;).

 2. Daenelia 28 april 2023 op 11:23 am - Beantwoord

  Zon zou al heel fijn zijn. En een bakfietstochtje kunnen plannen. Want onze bakfiets is er na 4 maanden nog steeds niet (ik ga dus ook geen reclame maken voor die fietsenwinkel. Wat een eikels … hangen er in de herfst toch aan de bomen.).
  Maar ik kijk echt uit naar het Eerste IJsje. Dat is traditioneel (sinds 6 jaar) een ijsje bij een italiaanse ijssalon in Amstelveen. Maar dan moet het zonnig en rond de 20 graden zijn én we moeten er in de bakfiets naar toe.

  • Romy 5 mei 2023 op 11:10 pm - Beantwoord

   Wat balen van de bakfiets! Vier maanden duurt wel echt heel lang. Hopelijk wordt jullie geduld snel beloond en kunnen jullie mét bakfiets richting dé Italiaanse ijssalon gaan.

 3. Simone 28 april 2023 op 5:20 pm - Beantwoord

  Ik kijk vooral uit naar wanneer het écht lente wordt, haha. Jeetje, wat een kou. Ik ben er niet voor gemaakt hoor,

 4. Shirley 29 april 2023 op 10:39 am - Beantwoord

  Leuke dingen om naar uit te kijken. Hopelijk komt er een mooi huis op jullie pad! Ons huis wordt na 2 jaar hopelijk eindelijk bijna opgeleverd. Het duurt zo lang dat ik er niet eens meer per se naar uitkijk, maar als het zo ver is denk wel!

  • Romy 5 mei 2023 op 11:09 pm - Beantwoord

   Oh jeetje, dat is echt al lange tijd wachten! Kan me voorstellen dat het haast voelt alsof het er nooit van komt. Maar hopelijk wordt het wachten heel snel beloond en is de woning het meer dan waard 🙂

 5. Johanna 29 april 2023 op 3:50 pm - Beantwoord

  Heel eenvoudig, naar het lenteweer. Momenteel is het soms koud soms redelijk warm en meestal nat. Ik loop nog steeds in mijn winterjas, en dat terwijl er ook jaren zijn geweest, dat we eind maart al op het balkon zaten. Dus dat is prio 1: de lente! En dan gewoon eindelijk tijd voor leuke dingen buiten…

  • Romy 4 mei 2023 op 10:24 pm - Beantwoord

   Yes, ook ik stem voor écht lenteweer! In Nederland gaat het gelukkig steeds meer die kant op. Hopelijk krijgen jullie in Zwitserland ook snel wat meer zon te zien 🙂

 6. Johanna 1 mei 2023 op 9:03 am - Beantwoord

  Een reisje naar Engeland lijkt me ook leuk, realiseer je wel dat je daar tegenwoordig een paspoort voor nodig hebt, en niet meer met een id-kaart mogelijk is. Als dat ook voor NL geldt. En hoe dat met rijbewijzen bij autohuur zit, weet ik niet.

  • Romy 4 mei 2023 op 10:19 pm - Beantwoord

   Yes, wij hebben allebei een paspoort 🙂 Sinds ik ooit naar New York ben geweest, heb ik helemaal geen ID-kaart meer. Dus als het goed is, komen we allebei Engeland in. Wel een grappig besef dat je nu ook voor Engeland uitgebreid door de douane moet, terwijl je Parijs moeiteloos inkomt 😉

 7. Anne 4 mei 2023 op 9:43 am - Beantwoord

  Ik hoop ook een huis kopen 😍 We gaan vanmiddag waarschijnlijk voor de 3e keer een bod uitbrengen 🤞

  • Romy 4 mei 2023 op 10:04 pm - Beantwoord

   Wauw, hoe spannend! Ik duim heel hard met jullie mee 🙂

Recente blogs

Outfit | Paarse top, kokerrok & beige jasje (allemaal kringloopvondsten)

26 september 2023|Outfits|

Outfits die volledig bestaan uit kringloopaanwinsten vind ik de leukste. Zelfs voor maar twintig euro in totaal (exclusief schoenen dan) kun je dankzij kringloopvondsten al een hele outfit samenstellen. Met deze outfit is dat ruimschoots gelukt! Ik draag deze combinatie met het najaarsweer op komst een stuk vaker en word er altijd blij van. Een beetje kleurrijk en met een zakelijk en een cashual tintje tegelijk! Dit is echt zo'n outfit waar ik zowel bij zakelijke afspraken als op een thuisblijfdag superblij van word. Tijd om hem een spotlight op de blog te geven!

Wat mag niet ontbreken in mijn koffer?

2 augustus 2018|Lifestyle|

Op het moment dat jij dit leest, ben ik misschien wel al onderweg van ons (niet zo koude) kikkerlandje naar het nóg zonnigere Italië. En dat doe ik niet met lege handen, maar met een koffertje vol spullen. Ik besloot mijn koffer tijdens het inpakken even ondersteboven te kieperen en zette een paar items op de foto. Benieuwd wat er zoal van mij in het vliegruim en in mijn handbagage zit? Ik laat je (een bescheiden deel van) mijn kofferinhoud zien. Kun je op de achtergrond ook onze waakkat spotten, die ondertussen thuis het fort bewaakt?

Onzekerheid | 3 inzichten die mij goed hebben geholpen

27 maart 2019|Persoonlijke groei|

Onzekerheid kan je het leven - helaas - soms flink zuur maken. Het is als een irritant stemmetje dat continu vervelende dingen uitkraamt. Dat je niet goed genoeg bent of dat je iets niet kunt bijvoorbeeld. Vaak zonder ook maar enige goede reden. Toch tettert het stemmetje vrolijk door en is het nog niet zo eenvoudig om die stem de mond te snoeren. Ook ik heb in mijn leven veel onzekerheid gekend. Nog steeds heb ik wel de nodige onzekerheden. Maar me laten leiden door onzekerheid, dat doe ik niet meer! Hoe dat zo is gelukt? Dit zijn 3 inzichten die mij daarbij hebben geholpen.