lente foto's roze bloesem

Als ik omwegen maak zonder dat ik ben verdwaald, dan zegt dat wel wat. Ik rijd of loop tegenwoordig graag een stukje verder om nog net een glimp van mijn gloednieuwe omgeving op te vangen. Bijvoorbeeld van de prachtige magnolia’s, bloesem en lentebloemen die ik al vaker vanachter mijn autoraam had bewonderd. Hoog tijd om daar zonder een ruit ertussen van te kunnen genieten, in goed gezelschap van mijn camera. En daarom vandaag een foto- en kletsartikel! Met vele lenteplaatjes en gezellig geklets over mijn nieuwe woonplaats, vakantiegevoel in eigen dorp en de kringloopwinkel om de hoek.

Een nieuwe wereld 7 kilometer verderop

Omdat ik binnenkort naar een nieuwe woonplaats verhuis, gaat er haast een wereld voor me open. Dat klinkt wellicht wat overdreven, aangezien ik niet meer dan 7 kilometer verderop ga wonen. Maar toch voelt het echt alsof ik in een voor mij nog onbekende omgeving beland. En stiekem vind ik dat geweldig! Aangezien mijn navigatieskills nogal eens te wensen overlaten, ben ik (per ongeluk, dat geef ik toe!) al op heel wat voor mij nieuwe plekken terechtgekomen. Zo ontdekte ik een prachtige molen, leerde ik nieuwe wijken en winkels kennen, ontdekte ik dat ik vlak bij een mooie route langs het water woon en geniet ik volop van de vele volkstuintjes en bloemen die ook hier volop in bloei staan.

lente foto's magnoliaboom
lente foto's magnoliaboom
foto's magnoliaboom

Toerist of nieuwbakken inwoner?

Ken je het gevoel dat je hebt als je op dag 2 van je vakantie, eenmaal bijgekomen van de reis en klaar met spullen uitpakken, de omgeving gaat verkennen? Bewapend met een fotocamera trek je er op uit, maak je meer wandelingen dan je thuis ooit zou doen en voelt zelfs de plaatselijke supermarkt als een uitje vergeleken met het filiaal waar jij thuis je boodschappen doet. Precies dat toeristengevoel heb ik nu in mijn eigen woonplaats. Het is net alsof ik als nieuwbakken inwoner elke dag een klein beetje vakantie vier. Een wandeling, zeker met het lentezonnetje erbij, wordt nog meer een feestje nu ik ook nog eens een nieuwe omgeving kan ontdekken.

lente foto's blauwe druifjes
lente foto's bloemen
lente foto's

Op “vakantie” in eigen dorp

Juist nu, nu de wereld weer een stukje kleurrijker wordt door alle bloesems, narcissen en blauwe druifjes besef ik weer dat je eigenlijk niet het vliegtuig hoeft te pakken om op mooie plekken te belanden. Soms valt het me op dat het door veel grote influencers bijna lijkt alsof het de normaalste zaak van de wereld is om elke maand een ver land te bezoeken. Om na een vlucht één dag thuis te zitten en dan al opnieuw het vliegtuig te pakken. Natuurlijk is het prachtig dat mensen dat kunnen doen. En ik ben ook heel blij en dankbaar dat ik zeker één of twee keer per jaar een tripje naar het buitenland kan maken. Maar meer en meer realiseer ik me dat het in je eigen omgeving ook al als vakantie kan aanvoelen.

aalsmeer watertoren

Nee, ik woon niet midden op de Veluwe. En ook niet in een grachtenpand in Amsterdam. Ik heb geen villa met een oprijlaan. En ik kijk niet rechtstreeks uit op een weiland met koeien. Maar als ik goed om me heen kijk en soms gebruikmaak van het paar benen dat ik heb of de fiets pak om verder te komen dan de bekende winkelstraat, dan is dit toch een verbazingwekkend mooie plek.

westeinderplassen

“Verken je plekje”

Het klinkt misschien raar, maar bij de aankoop van mijn huis kende ik mijn nieuwe woonplaats eigenlijk nauwelijks. Nu pas, nu ik keer op keer nieuwe stukjes van het dorp ontdek, kom ik erachter dat mijn omgeving zeker niet verkeerd is. En dat zeg ik niet alleen omdat hier blijkbaar héél dichtbij een enorme kringloopwinkel is (lucky me!). Het is alsof de puzzelstukjes op hun plek vallen. Wat is het mooi dat ik, in de jaren dat ik hier ga wonen, mijn eigen leventje kan opbouwen op een plek waar ik nog jarenlang nieuwe dingen kan ontdekken. Ik sta nu al te popelen om daar, beladen met mijn rugzak én mijn camera, van te gaan genieten.

Wat vind jij het mooiste aan jouw woonplaats?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Femke 25 maart 2019 op 6:20 am - Beantwoord

  Mooi dat je zo van je eigen omgeving kunt genieten en dat je er zo’n heerlijk gevoel erbij krijgt. Dit is zeker een mooie periode om dat te doen, met al die mooie kleuren. Mooie foto’s en een mooie omgeving zeg waar je woont!

  • Romy 25 maart 2019 op 4:03 pm - Beantwoord

   Dankjewel! De lente is inderdaad perfect om mijn nieuwe woonplaats uitgebreid te verkennen 🙂

 2. Darina 25 maart 2019 op 6:27 am - Beantwoord

  Geweldig om zo dichtbij huis te genieten van al dat moois. Prachtige foto’s, geniet ervan!

  • Romy 25 maart 2019 op 4:04 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Dat genieten gaat zeker lukken 🙂

 3. Tineke 25 maart 2019 op 6:29 am - Beantwoord

  Als ik die foto’s zie woon je volgens mij straks op een prachtig plekje. Veel woonplezier daar en ik hoop dat je er heel snel thuis voelt.
  Liefs

  • Romy 25 maart 2019 op 4:05 pm - Beantwoord

   Dank je! Ik was zelf eigenlijk blij verrast door hoeveel fijne plekjes hier in de omgeving te vinden zijn. Met het me thuis voelen gaat het dan ook vast helemaal goed komen 🙂

 4. chucky1012 25 maart 2019 op 6:45 am - Beantwoord

  Wat een mooie foto’s.
  Top dat er een kringloopwinkel bij jou om de hoek zit….

  Vele mooie jaren en succes met het ontdekken van nieuwe plekken daar…. 😉

  • Romy 25 maart 2019 op 4:06 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ik kan ook niet wachten om alle mooie plekken te ontdekken daar en om regelmatig naar de kringloopwinkel te gaan 😉

 5. Judith 25 maart 2019 op 7:04 am - Beantwoord

  Prachtige foto’s van de bloemen! Ik woon zelf in Utrecht en vind de grachtenpandjes in het centrum het mooist <3

  • Romy 25 maart 2019 op 4:07 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Utrecht is ook een prachtige stad. Vooral het centrum daar met de grachtenpanden is inderdaad heel mooi ?

 6. Josephine 25 maart 2019 op 7:25 am - Beantwoord

  Wat leuk, dat vakantiegevoel in eigen dorp! In de loop der jaren heb ik mijn stad ook steeds beter leren kennen, maar ik kom nog steeds nieuwe mooie plekjes tegen. Misschien moet ik er ook weer wat vaker met de camera uit!

  • Romy 25 maart 2019 op 4:08 pm - Beantwoord

   Jij woont ook in een prachtige stad. Ik kan me voorstellen dat je daar nog steeds regelmatig fijne nieuwe plekjes ontdekt. Het is zeker een aanrader om die eens door je cameralens te bewonderen 🙂

 7. Naomi 25 maart 2019 op 7:32 am - Beantwoord

  Prachtige foto’s! En wat betreft dat vakantiegevoel in eigen dorp… Iedere keer dat ik in de polder loop (en dat is dagelijks!) heb ik dat gevoel. Ook nu ik hier inmiddels zeven jaar woon. Ieder seizoen is prachtig, maar vooral de prachtige zonsondergangen blijven steeds weer voelen als een groot cadeau.
  Geniet van je nieuwe omgeving!

  • Silke 25 maart 2019 op 7:48 am - Beantwoord

   Wat fijn dat je zo geniet van je nieuwe woonplaats! Mooi dat je laat zien dat je voor een vakantie gevoel echt niet altijd naar het buitenland hoeft 🙂

  • Romy 25 maart 2019 op 4:09 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat jij ook zo van jouw omgeving geniet. De polder is ook prachtig, dus ik kan me voorstellen dat je daar elke dag heel graag komt.

 8. Meaghan 25 maart 2019 op 8:21 am - Beantwoord

  Mooie foto’s heb je gemaakt! Wat goed dat je alvast de nieuwe omgeving aan het verkennen bent. In een geheel nieuwe plaats gaan wonen is altijd maar spannend en je weet nooit op voorhand zeker of je je er helemaal thuis gaat voelen. Super goed dat je de omgeving intrekt en ziet hoe mooi het is! En super leuk dat je zo dichtbij de kringloopwinkel woont! Wie weet kun je daar zo af en toe wat leuke items scoren!

  • Romy 26 maart 2019 op 12:16 am - Beantwoord

   Inderdaad! Ik kan nu al niet wachten om hier regelmatig de kringloopwinkel onveilig te maken 🙂 Ik vond het ook wel even spannend om in een voor mij best wel nieuw dorp te gaan wonen (ook al kwam ik er wel af en toe), maar ik ben nu alleen maar blij met mijn keuze om hiernaartoe te gaan. Ik vind het stiekem tot nu toe zelfs wat mooier en leuker dan het dorp waar ik mijn hele leven heb gewoond.

 9. Hilly Nicolay 25 maart 2019 op 8:55 am - Beantwoord

  Wat een fijn gevoel roept jouw omgeving op voor jou.
  Je gaat er vast met veel plezier wonen!

 10. Yvonne 25 maart 2019 op 8:57 am - Beantwoord

  Hihi, jij kunt voortaan op ‘staycation’ 😀 Leuk hoor, op verkenningstocht!

  • Romy 26 maart 2019 op 12:17 am - Beantwoord

   Haha, inderdaad! Thuis blijven in de vakantie is vanaf nu zeker geen straf meer 😉

 11. Ilona Wielinga 25 maart 2019 op 8:57 am - Beantwoord

  Wat heerlijk om te zien, je woont echt op een mooi plekje volgens mij.
  Ik vind het fijne aan mijn woonplaats toch wel de rust en de ruimte, inclusief mooie natuurlijk. Eerlijk is eerlijk, ik wil hier zeker niet blijven wonen, ook omdat Drenthe qua creatieve sector toch echt wel achter loopt (en ik het daar wel van zal moeten hebben) en omdat hier gewoon te weinig te doen is naar mijn mening, maar af en toe kan ik dan wel weer intens genieten van de rust hier.

  • Romy 26 maart 2019 op 12:18 am - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat Drenthe wel een prachtige en heerlijk rustige provincie is om te wonen. De meeste werkgelegenheid in de creatieve sector zit wel in de Randstad of in de grote steden, maar ik denk dat opgroeien in de Drenthe wel iets fijns op zich is wat niemand je meer afneemt 🙂

 12. Shirley 25 maart 2019 op 8:58 am - Beantwoord

  Wat een mooie foto’s. Het ziet eruit als een fijne omgeving om in de buurt te wonen. De komende tijd zul je er vast nog veel meer gaan ontdekken.

 13. Lianne 25 maart 2019 op 9:08 am - Beantwoord

  Mooie foto’s, en zo leuk dat je nu alvast mooie ervaringen op kunt doen en mooie plekjes kunt zoeken in je nieuwe woonplaats! Toen wij vorig jaar in Alkmaar kwamen wonen, had ik alleen ooit van die stad gehoord, maar ik was er nog nooit geweest. Beetje een sprong in het diepe wel, haha! Maar we hebben er geen spijt van. Het voelde meteen al heel vertrouwd. Het is zo’n leuke stad, en net wat jij zegt zo leuk om daar weer nieuwe dingen en mooie plekjes te ontdekken!

  • Romy 26 maart 2019 op 12:20 am - Beantwoord

   Echt heel stoer dat jullie naar Alkmaar zijn verhuisd zonder de stad echt goed te kennen! Volgens mij is het een prachtige stad waar altijd genoeg te doen is. En het centrum van Alkmaar is ook heel leuk en knus. Ik kan me voorstellen dat jullie je hier direct op je gemak voelden 🙂

 14. Mevrouw Marloes 25 maart 2019 op 9:46 am - Beantwoord

  Heel mooie foto’s, Romy! Ik denk dat ik het “mooiste” aan mijn woonplaats de gezelligheid vind. Je wordt door veel voorbijgangers begroet en dat was ik niet gewend in Rotterdam. Daarnaast is er op max. 20 minuten fietsen een groot bos en is de grens met België dichtbij. Heel leuk allemaal 🙂

  Liefs,
  Marloes

  • Romy 26 maart 2019 op 12:25 am - Beantwoord

   Wat heerlijk dat mensen elkaar daar op straat nog echt begroeten. Dat is in de Randstad vaak wel anders. En hoe tof dat je dicht bij de grens woont! Dat is een van de weinige dingen die ik zelf weleens mis. Zowel Duitsland als België is vanaf mijn woonplaats best wel een eindje rijden 😉

 15. Lilian 25 maart 2019 op 10:58 am - Beantwoord

  Wat fijn dat je zo blij bent met je nieuwe plek! En ik ben het helemaal met je eens (maar ik woon dan ook op de Veluwe ;-)). Wij gaan soms een dagje door Nederland rijden en je hebt zóveel mooie plekjes! (en het scheelt een hoop CO2 uitstoot met een vliegtuig). Maar ook inderdaad in de buurt, zo zijn we nu veel routes in ons en omliggende dorpen aan het wandelen en komen we op plekken die we niet kenden. Of we spreken met m’n moeder af (die 1.5 uur verderop woont) halverwege, zodat we daar weer nieuwe plekjes leren kennen.

  • Romy 26 maart 2019 op 12:27 am - Beantwoord

   Hoe mooi dat jullie op de Veluwe wonen! Een vriendin van mij woont vlak bij de Veluwe en ik vind het altijd prachtig om te zien wat een wereld van verschil (en rust!) het daar is in vergelijking met waar ik woon. Leuk dat jullie ook regelmatig, bijvoorbeeld met je moeder, nieuwe plekjes ontdekt. Er is nog zo veel moois te zien in je eigen omgeving en in ieder geval in eigen land. Ik vind het ook heerlijk om er met de auto, fiets of benenwagen op uit te trekken in eigen land.

 16. Laura Louise 25 maart 2019 op 11:00 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke foto’s echt een lente gevoel krijg ik ervan!
  Geniet van je mooie plekje!

 17. Mariska 25 maart 2019 op 11:25 am - Beantwoord

  Hele mooie foto’s heb je weer gemaakt, wow! Die 50mm lens is voor dit soort dingen echt prachtig vind ik.

  • Romy 25 maart 2019 op 3:59 pm - Beantwoord

   Dankjewel ? Deze foto’s heb ik voor een keer niet met mijn 50mm-lens, maar met mijn macrolens gemaakt. Ook wel leuk om daar weer eens mee te fotograferen!

 18. Liset 25 maart 2019 op 11:30 am - Beantwoord

  Wat fijn dat je zo tevreden bent over je nieuwe woonplaats! Dat is toch het allerbelangrijkste. Het is altijd even afwachten of je er goed aardt of op je plek zit, maar hoe fijn is het als je je helemaal blij voelt daar. Heel veel plezier de komende jaren!

  • Romy 26 maart 2019 op 12:29 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je fijne reactie! Een nieuwe omgeving is inderdaad altijd even wennen en pas na een tijdje weet je hoe het er echt is. Des te mooier is het dat het nu al zo eigen voelt 🙂

 19. Audrey 25 maart 2019 op 11:53 am - Beantwoord

  Wat tof om te zien! De foto’s en je enthousiasme maken me helemaal blij 🙂

 20. Katrien 25 maart 2019 op 12:23 pm - Beantwoord

  Wauw, wat een mooie omgeving waar je gaat wonen! Ieder seizoen zal daar wel iets moois voor jou in petto hebben. Geniet ervan!

  • Romy 26 maart 2019 op 12:32 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie en enthousiaste reactie! Ik denk ook dat er in mijn nieuwe woonplaats tijdens elk seizoen wel mooie plekjes te zien zullen zijn. Dat brengt me trouwens op het idee om van de toren bij het water in verschillende seizoenen foto’s te maken. Ik ben nu zelf namelijk ook wel benieuwd hoe het er daar in andere seizoenen uit zal zien 🙂

 21. Jessica J. 25 maart 2019 op 2:48 pm - Beantwoord

  Wat een prachtige lentefoto’s, Romy! Ziet er een heerlijk plekje om te wonen uit. Veel plezier met toerist zijn in eigen woonplaats! Wij zijn dat geregeld ook nog steeds in “ons” Antwerpen. ?

  • Romy 26 maart 2019 op 12:34 am - Beantwoord

   Dankjewel! En ik geef jullie ook groot gelijk. Antwerpen is een prachtige stad, dus ik kan me voorstellen dat je daar niet snel uitgekeken raakt 🙂

 22. Evelyne 25 maart 2019 op 3:39 pm - Beantwoord

  Net als jij kan ik genieten van die ooh zo simpele dingen, gewoon de nabije omgeving verkennen. Waar ik woon heb ik gelukkig (nu nog) heel wat groen rondom mij en kan ik soms wel mooie kiekjes maken van een ver uitgestrekt landschap (voor zolang dat nog kan). Elke hoek is anders en dat is net zo mooi aan fotografie. En toch verlang ik soms eens naar een andere plaats omdat het thuis dan weer zo vertrouwd voelt, terwijl als je dan terug thuis komt dat je zegt ‘hé, dat is nieuw, dat heb ik nog niet gezien’ en er mijn camera bij neem. Helaas is het hier nog steeds heel erg winderig, dus lentefoto’s heb ik nog niet kunnen maken (ik hoop dat er nog wat overblijft, haha). Heel mooie foto’s heb je gemaakt trouwens!

  • Romy 26 maart 2019 op 12:36 am - Beantwoord

   Fotografie kan je soms inderdaad helpen om de schoonheid van het landschap of van bepaalde details in te zien. Het is zo mooi dat je met een camera opeens oog hebt voor veel verschillende mooie hoekjes en details 🙂
   Hopelijk wordt het snel wat meer windstil bij jullie, zodat je wel een aantal lentefoto’s kunt maken.

   Dankjewel voor je lieve compliment over mijn foto’s!

 23. Nikita 25 maart 2019 op 8:43 pm - Beantwoord

  Altijd mooi als je omgeving zo fotogeniek is. Voor een fotografieliefhebber zoals jij moet dat een feestje zijn. En nu is het moment, alle bloemen beginnen te bloeien. En af en toe is verdwalen gelukkig zo erg niet. Zo lang je de weg terug ook vindt haha! Ik woon vlakbij de dijk en de zee, dus in de zomer is het altijd heel mooi om daar de zon te zien ondergaan.

  • Romy 26 maart 2019 op 6:56 am - Beantwoord

   Jouw omgeving klinkt ook heel mooi. Wat heerlijk om vlak bij zee te wonen! Ik kan me voorstellen dat dat vooral in de zomer echt genieten is.

 24. Jorinde 25 maart 2019 op 9:18 pm - Beantwoord

  Wat mooi en goed dat je zo van je nieuwe omgeving kunt genieten! Wandelen is ook heerlijk en je ziet opeens zoveel meer. Ik woon nu ook pas in een nieuwe wijk en vind het onwijs tof om nieuwe straten, winkels en parkjes te ontdekken.

  • Romy 26 maart 2019 op 12:38 am - Beantwoord

   Wat leuk dat jij nu ook volop je nieuwe woonwijk kunt ontdekken! Heerlijk om door te wandelen of dingen te ondernemen steeds wat meer nieuwe plekjes te verkennen.

 25. Saskia 26 maart 2019 op 10:34 am - Beantwoord

  Oh wat een heerlijke foto’s! Ik gebruik nog vaak mijn oude bloesemboom foto’s, kan ik echt zo blij van worden! Ze staan ook weer in bloei in onze straat en wil zeker de aankomende vrije tijd weer wat nieuwe foto’s in de natuur maken<3

  • Romy 28 maart 2019 op 9:20 pm - Beantwoord

   Zeker een aanrader om de mooie bloesem juist nu te fotograferen! Het is zo’n prachtig gezicht. Ik word elke keer weer blij als ik langs een mooie bloesemboom fiets of rijd.

 26. Els 26 maart 2019 op 11:31 am - Beantwoord

  Wat fijn dat je nieuwe woonplaats je zo hebt verrast. Zelfs een kringloopwinkel :-), echt een feestje voor jou!
  Ik woon in tilburg, en al heel mijn leven, dus echt verrassend is het niet meer ;-).

  • Romy 28 maart 2019 op 9:21 pm - Beantwoord

   Absoluut! Die kringloopwinkel in mijn nieuwe woonplaats was echt een leuke verrassing.
   Tilburg lijkt me ook een mooie stad om te wonen. Alles binnen handbereik, maar toch midden in de natuur én in het altijd gezellige Brabant 🙂

 27. Karin 26 maart 2019 op 11:54 am - Beantwoord

  Mooie foto’s! Wij wonen nu zo’n anderhalf jaar in ons huis maar nog steeds gaan we af en toe een stukje wandelen en komen we weer een heel nieuw plekje tegen 🙂

  • Romy 28 maart 2019 op 9:22 pm - Beantwoord

   Leuk om te horen dat jullie er ook nog steeds op uit gaan om nieuwe plekjes te ontdekken. Ik hoop ook dat ik dat nog lange tijd met plezier zal blijven doen 🙂

 28. Zo simpel is dan geluk 26 maart 2019 op 7:00 pm - Beantwoord

  Heerlijk om als ’toerist’ je nieuwe woonplaats te ontdekken. Het levert mooie plaatjes op!