Collage lentekriebels

Lentekriebels | Waarom ik vrolijk word van de lente?

 • 22 februari 2018
 • 40 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Meestal gaan de overgangen van seizoenen vrij onopgemerkt aan mij voorbij. Maar er is één seizoen waarvoor ik nog net geen kalender maak om de dagen af te tellen totdat het zover is: de lente. Na maanden van kou, donkere dagen, gure wind en dorre takken, is er niets waar ik zo naar uitzie als de lente. Hoewel ons eerst nog een frisse winterse week te wachten staat, heb ik stiekem de lentekriebels al in mijn buik en is het voorjaar in mijn hoofd al een beetje begonnen. Waarom ik nu al blij word van het idee van de lente? Ik geef je graag een inkijkje in mijn vrolijke lentekriebels.

lentekriebels vrolijk van de lente

Het einde van de winter

De lente betekent voor mij afscheid nemen van de winter. Geen korte dagen meer en lange, donkere nachten. Ik ga niet meer door de duisternis op weg naar de bushalte, in de veronderstelling dat het toch niet veel later dan middernacht kan zijn. En als ik thuiskom van mijn werk, is er soms zelfs nog een beetje daglicht over. Ook heb ik geen driedubbele vesten meer nodig om warm te blijven en mijn dikke sokken, sjaals, handschoenen en andere spullen uit mijn winteroverlevingspakket kunnen weer terug in de kast. Ik hoef niet meer in het weekend al mijn blogfoto’s vóór 16.00 uur te maken in het laatste beetje licht en ook mijn vitamine D-kuurtje kan ik afronden. Naar buiten gaan is geen straf meer en de verwarming kan langzaamaan weer ietsje lager.

Lammetjes, fluitconcerten en roze bloesem

De lente betekent voor mij ook heerlijke clichés in de natuur, die ik stuk voor stuk graag met mijn camera vastleg. Dan heb ik het over lammetjes in de weilanden langs het fietspad, waar ik opeens weer graag kom in plaats van elke dag in de bus te zitten. Maar ook heb ik het over de eerste narcissen, tulpen en krokussen die ieder grasveld net een beetje opfleuren en de vogeltjes die tjirpend wakker worden uit hun winterslaap en ook mij weer ’s ochtends met een fluitconcert wekken. En dan de koeien die de wei weer in mogen, de prachtige roze bloesem die ik ook dit jaar graag weer wil gaan bewonderen en de vlinders die na een lange tijd weer op onze bloemenpracht neerstrijken.

Vrolijke jurkjes en zomersproeten

De lente betekent voor mij verder dat ik mijn vrolijke jurkjes weer uit de kast kan halen, net als mijn favoriete roze zomerjas. Het duurt vaak wel even voordat ik écht zonder winterjas de straat op ga, maar onder die jas draag ik met de intrede van de lente steeds iets meer kleurrijke en vrolijke items. Het is weer geoorloofd om mijn gele jurkje met stippen, mijn knalroze etui-jurk of mijn felrode hakjes aan te trekken. Ook rokjesdag laat ik niet onopgemerkt voorbijgaan, ook al betekent het dat ik mijn melkflessen voor het eerst weer aan de wereld moet tonen. Tegelijkertijd tovert de zon niet alleen een glimlach, maar ook leuke zomersproetjes op mijn gezicht.

Hollandse tulpen en eerste terrasjes

De lente betekent voor mij ook korte fietstochtjes maken, hardlopen in het laatste beetje zonlicht na mijn werk en ’s ochtends in de bus worden begroet door de eerste zonnestralen. Ook plan ik in de lente maar al te graag een uitje naar de Keukenhof om de Hollandse tulpen te bewonderen, een vaartocht door het Amsterdamse Bos, een fijne wandeling over het strand of een middagje rondneuzen bij de Hortus Botanicus, waar opeens alles weer in bloei staat. Ik kan weer (met jas aan!) een eerste terrasje pakken, madeliefjes plukken in het gras en een wandeling maken langs de speeltuintjes waar kinderen enthousiast schommelen en kirren van plezier.

Schoonmaakkriebels en vrolijkheid

De lente betekeent voor mij net iets meer vrolijkheid. Zelfs zonder er iets voor te hoeven doen. En weet je wat het allerfijnste is? De lente wordt opgevolgd door de zomer en daar word ik misschien wel nóg vrolijker van. Nederland mag dan vooral bezig zijn met de winterkou die nadert en nieuwe hoop op een Elfstedentocht, maar ik zit alvast met mijn hoofd in de lentewolken. En ja, dat schrijf ik nadat ik net drie vuilniszakken vol met spullen naar de kringloopwinkel heb gebracht. Zouden voorjaarsschoonmaakkriebels dan écht het begin van de lente betekenen?

Wat vind jij fijn aan de lente?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Hennie 22 februari 2018 op 6:12 am - Beantwoord

  Dat het langer licht is! Wat een heerlijkheid. En inderdaad, met een jas op een terras. Zon opsnuiven. Van mij mag het nu!

  • Romy 22 februari 2018 op 5:53 pm - Beantwoord

   Absoluut! Voor mij had de lente gisteren wel mogen beginnen ?

 2. Darina 22 februari 2018 op 6:28 am - Beantwoord

  Ik kan ook niet wachten tot het lente is. De bloemen, de hogere temperatuur, andere kleding en dat het langer licht is zijn dingen waar ik van hou.

 3. Judith - septembersecond 22 februari 2018 op 6:32 am - Beantwoord

  Ohhh wat een heerlijke blog, ik word er helemaal blij van! Heel fijn dat het nu alweer langer licht is 🙂

 4. Neverdullmoments 22 februari 2018 op 6:58 am - Beantwoord

  Oh heerlijk, ik heb er zo’n in in! Eindelijk die zon weer voelen! Lekker in de tuin zitten, mmmm. Bijna! Eerst nog even de auto krabben zo 😉

  • Romy 22 februari 2018 op 5:57 pm - Beantwoord

   Haha, vandaag was niet de meest lenteachtige dag inderdaad! Maar hopelijk kunnen we na volgende week wel echt van een lentezonnetje genieten ?

 5. Marije 22 februari 2018 op 7:03 am - Beantwoord

  Sowieso dat het langer licht wordt en ik vind het begin leuk als de koeien dol de wei in rennen en je weer lammetjes ziet.

 6. Shirley 22 februari 2018 op 7:11 am - Beantwoord

  In mijn gedachten begint de lente in februari. De naderende kou bewijst weer dat dat niet zo is. Maar het is inderdaad al veel langer licht. Zo fijn! Zelfs bij mijn bus iets na 7 is het ’s ochtends al licht aan het worden en de vogels fluiten.

  • Romy 22 februari 2018 op 5:57 pm - Beantwoord

   Ja, de rondrennende koeien en lammetjes zijn ook een heerlijke blijmaker in de lente ?

  • Romy 22 februari 2018 op 6:03 pm - Beantwoord

   Haha, dat herken ik wel! Ik had ook het gevoel dat de lente al zo’n beetje was begonnen totdat het deze week opeens zo koud was. Maar dat het weer langer licht is, is gelukkig ook al heel fijn, vooral als je al vroeg naar werk gaat in de ochtend.

 7. Iris - Thebeautymagazine.nl 22 februari 2018 op 7:56 am - Beantwoord

  Jaaaaa ik kan echt niet wachten. Ik hou echt van de lente!!

 8. Marloes 22 februari 2018 op 8:00 am - Beantwoord

  Vanaf het moment dat de zoner eindigt, kijk ik alweer uit naar de lente! Ik ben echt geen type voor kou. Heerlijk die lente-vibes ?

  • Romy 22 februari 2018 op 6:04 pm - Beantwoord

   Haha, ik baal stiekem ook altijd wel als de lente begint. Doe mij maar het liefst altijd lente of zomer en een lekker zonnetje!

 9. Jenn 22 februari 2018 op 8:16 am - Beantwoord

  Heerlijk, ik kan niet wachten. Laat de lente maar komen hoor.

 10. Sofie 22 februari 2018 op 9:02 am - Beantwoord

  Jaaa, ik vind de winter na de feestperiode altijd nog zo eindeloos lang duren.

 11. Simone 22 februari 2018 op 9:05 am - Beantwoord

  Jaaaa ik vind het ook zo’n heerlijke periode om naar uit te kijken! Net of alles een stukje beter wordt!

  • Romy 22 februari 2018 op 6:05 pm - Beantwoord

   Klopt, die donkere dagen lijken soms wel heel lang te duren. Ik ben ook zo blij dat de lente nu steeds dichterbij komt ?

  • Romy 22 februari 2018 op 6:06 pm - Beantwoord

   Precies! In de lente voel ik me bijna automatisch een heel stuk vrolijker ?

 12. Jessica J. 22 februari 2018 op 9:34 am - Beantwoord

  Ik vind het zooo geweldig dat het tegenwoordig al wat langer licht blijft en ook vroeger licht ís. Ik kijk uit naar meer zon en die prachtige natuur die uit haar winterslaap ontwaakt. 🙂 En die voorjaarsschoonmaak, tsjah, die hoort er nu eenmaal bij, haha!

  • Romy 22 februari 2018 op 6:08 pm - Beantwoord

   Ik ook! Ik merk dat ik meteen al wat meer energie heb nu het langer licht blijft en het ook in de ochtend al een beetje licht is. En ik word ook helemaal blij van alle tekenen van lente in de natuur die langzaam maar zeker alweer opkomen ?

 13. Loes 22 februari 2018 op 9:47 am - Beantwoord

  Ik heb ook zooo’n zin in de lente! Vooral om lekkere avondwandelingen te maken in het zonnetje, terrasjes en zonder jas op de fiets te kunnen stappen. Heerlijk!

  • Romy 22 februari 2018 op 6:09 pm - Beantwoord

   Dat klinkt heerlijk! Dat zijn ook precies de kleine dingen waar ik ook nu al naar uitkijk ?

 14. Anna 22 februari 2018 op 11:07 am - Beantwoord

  Ik werd vanochtend gewekt door het licht van buiten, héérlijk is dat! De lentekriebels beginnen wel echt zo! Liefs

  • Romy 22 februari 2018 op 6:11 pm - Beantwoord

   Oh heerlijk! Ik ben ook zo blij dat ik bij het weggaan naar mijn werk weer wat licht zie buiten ?

 15. Mariëlle 22 februari 2018 op 11:26 am - Beantwoord

  I love spring! Dan gaan we namelijk op naar de zomer hihi 🙂 Lammetjes zijn zoooo lief <3

 16. Lianne 22 februari 2018 op 12:27 pm - Beantwoord

  Heerlijk, precies wat je zegt! Laat die lente maar komen 🙂 Ik ben nooit een wintermens geweest, dus elfstedentochten en Olympische winterspelen zijn niet iets waar ik nou warm van word. Eerder heel koud, letterlijk! Ik word blijer van wat mooier weer, de jonge dieren en dat het inderdaad weer wat langer licht is. Zo fijn! Ik zou ook het liefste elke dag zomer willen hebben, maar dat gaat in zo’n land als Nederland helaas niet 🙁 Toch is het wel fijn om deze maand weer lekker naar het voorjaar uit te kijken!

  • Romy 22 februari 2018 op 7:33 pm - Beantwoord

   Precies! Elke dag zomer zou zo erg nog niet zijn. Ik zie er zo naar uit dat we straks weer meer licht en mooier weer hebben. Alleen al het vooruitzicht van de lente die eraan komt, maakt mij al blij 🙂

 17. Irene 22 februari 2018 op 12:32 pm - Beantwoord

  Ik word vooral héél blij van de langere dagen! En dat de zon weer vaker schijnt en gewoon het algemene gevoel dat er weer een nieuw “tijdperk” (klinkt heel overdreven maar kan even geen ander woord bedenken) aangebroken is. Alsof ik nu permanenter een fris hoofd ofzo :p

  • Romy 22 februari 2018 op 7:41 pm - Beantwoord

   Dat gevoel herken ik wel een beetje! Het kan echt een wereld van verschil zijn als het lente wordt. Ik merk dat meteen aan hoe ik me voel. De lente kan me zo veel blijer maken 🙂

 18. Simone 22 februari 2018 op 6:45 pm - Beantwoord

  Ik vind het nu al zó fijn dat het langer licht is! Daar word ik echt heel erg blij van. Maar de lente is voor mijn gevoel nog wel ver weg hoor. Het is nog zo koud! Bah… Maar lente: WEES WELKOM!

  • Romy 22 februari 2018 op 7:45 pm - Beantwoord

   Haha, het is inderdaad juist deze week flink koud. Het zijn vooral de langere dagen waaraan ik merk dat de lente langzaamaan dichterbij komt. Hopelijk is het weer daar binnenkort ook naar 😉

 19. Nikita 22 februari 2018 op 7:40 pm - Beantwoord

  Zalig, de vrolijkheid in dit artikel! Ik hou ervan. En ik ben het helemaal met je eens. Ik hou voor een stukje van de winter (door de leuke dingen, sneeuw, een witte wereld) maar ik hou nog net iets meer van de lente. Die zonnestralen die doorkomen en een heerlijke warmte geven. Ideaal om na de lunch in school een halfuurtje te lezen voor ik weer aan de slag moet in de les! Dat maakt mij oprecht blij. Maar ook net als jij vind ik de donkere dagen echt lastig. Het is somber, maar dit jaar heb ik een extra reden om blij te zijn dat het licht is ’s morgens. Niet als we naar de bushalte gaan, dan is het nog donker maar dat zal nog wel een eindje zo zijn en daar maak ik niet van. Maar na anderhalfuur reizen komt de bus aan aan de halte die tien minuten van school is. En in de winter is het om 8u nog steeds donker. Maar je hebt de ‘strook’ met een stuk of 10 bushaltes, waar er bussen van overal aankomen en streeklijnen, en verder heb je een groot plein. In Brugge. En dat plein zijn ze aan het restoreren of heraanleggen volgens mij. Dan is het daar met al die bussen die hun bocht nemen naar het station levensgevaarlijk. En in het donker is dat nog meer want ze zien leerlingen die oversteken veel minder goed lopen. Dus daarom ben ik extra blij dat het nu weer licht is, want iedereen is weer zichtbaar. Ik heb toen het ook ’s avonds donker was bijna onder een bus gelegen omdat ik heb niet had gezien, maar hij mij ook niet. Dus dat was eng. Maar ook, ik word vrolijker van de lente en zeker van de zomer!

  • Romy 23 februari 2018 op 7:30 am - Beantwoord

   Je noemt een paar heerlijke dingen op aan de lente! En wat fijn dat het plein in Brugge voor de bussen nu door het licht weer een stuk veiliger is. Het klinkt inderdaad als een gevaarlijke situatie daar. Wat heftig dat je zelf ook ooit onder een bus hebt gelegen! Dat lijkt me flink schrikken.

 20. Dinja 22 februari 2018 op 8:10 pm - Beantwoord

  Ohh die winter vind ik vreselijk (ik heb het gevoel dat het al meer dan een half jaar winter is) dus veel punten herken ik wel! Door het zonnetje van de afgelopen paar dagen krijg ik echt opruim kriebels en wil ik het liefste de grote schoonmaak houden. Als dat achter de rug is kan ik gaan genieten van de lente 🙂

  • Romy 23 februari 2018 op 7:31 am - Beantwoord

   Wat een heerlijk vooruitzicht hè, dat de lente er nu echt aankomt! Haha, die opruimkriebels had ik ook de afgelopen week al flink te pakken 😉

 21. Saskia 22 februari 2018 op 8:30 pm - Beantwoord

  Ja de lente is fijn! Slipperweer<3

 22. Haydée 22 februari 2018 op 8:39 pm - Beantwoord

  Dat het langer licht is heeft ook op mij een impact hoor! Je wordt er meteen iets opgewekter van. En die eerste zonnestraaltjes op je huid voelen zo heerlijk na een lange winter.

 23. Evelyne 22 februari 2018 op 8:45 pm - Beantwoord

  Ik vind de lente zo leuk omdat de natuur terug begint te bloeien. Heerlijk om vast te leggen.

 24. Anna 27 februari 2018 op 12:55 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijk artikel! Ik kijk ook zo erg uit naar de lente, ik vind het vreselijk die kou, haha! Zeker nu ik net terug ben uit Lissabon ben ik al helemaal in lentesfeer.

  • Romy 27 februari 2018 op 7:14 pm - Beantwoord

   Haha, zeker in vergelijking met Lissabon is het in Nederland wel erg koud nu 😉 Laat de lente maar snel komen!

Recente blogs

67 diepgaande vragen voor je partner (als basis voor een goed gesprek)

25 februari 2022|Lifestyle, Persoonlijke groei|

Of je nu een prille liefde hebt of al dertig jaar met elkaar een huis en bed deelt, je kunt altijd nieuwe dingen van elkaar ontdekken. Communicatie schijnt het toverwoord te zijn in relaties. En tja, da’s best een waarheid als een koe. Zeker als het af en toe gaat over meer dan het standaard “Hoe was jouw dag?”-praatje aan de eettafel. Een gesprek kan een mooie manier zijn om dichter tot elkaar te komen, elkaar beter te snappen of om samen de zoveelste lachbui te beleven. Dit zijn 67 vragen voor je partner waarmee je een mooi gesprek start.

Outfit | Mijn waanzinnig warme winterjas met 367 vakjes

25 oktober 2022|Outfits|

Vorig jaar deed ik een belangrijke ontdekking: het is best een belangrijke eigenschap van winterjassen dat ze goed warm zijn. Tot vorig jaar koos ik altijd voor de prachtigste trenchcoats, die ik nog steeds fantastisch mooi vind, maar die me om eerlijk te zijn wel heel veel verkleumde momenten opleverden. Voor de koudste dagen van het jaar waren ze voor mij als koukleum veel te fr