Vrolijk naar mijn werk gaan? Een jaar geleden was dat het enige waar ik van droomde. Ik was volop aan het solliciteren en kon alleen maar hopen dat er één werkgever zou zijn die me een mooie kans zou geven. En kijk mij nu eens blij zijn met mijn baan! Het vinden van een baan kostte me 60 brieven en 7 gesprekken en daarmee ook de nodige teleurstellingen en frustraties. Maar bijna een jaar later heb ik een promotie én een vast contract op zak. Ik ben het levende bewijs dat het écht mogelijk is: als starter een baan vinden waar jij blij van wordt. Daarom in dit artikel 4 lessen die ik leerde over de zoektocht naar mijn droombaan.

blij met je baan

1. Houd vol en weet waar je het voor doet

Solliciteren was voor mij af en toe een emotionele rollercoaster. Het was een achtbaan van blijdschap én teleurstellingen, veren in mijn kont en dan weer tranen van frustratie. Toch ben ik achteraf blij dat ik heb volgehouden. Ik probeerde mezelf steeds toe te spreken, want er hoefde maar één goede werkgever te zijn en ook maar één vacature die bij mij zou passen. Bij elke brief hield ik toch hoop dat het dit keer zou lukken. En ja hoor, uiteindelijk kwam dat moment. Het moment waarop ik mijn contract mocht tekenen bij een bedrijf waar ik een goed gevoel bij had. Dáár had ik het al die tijd voor gedaan!

2. Volg je hart

Misschien een cliché, maar het is echt waar: juist bij solliciteren is het belangrijk om te doen wat je hart je ingeeft. Mijn droombaan was iets anders dan waar ik me tijdens mijn studie op had gericht. In mijn studie lag de focus vaak op onderzoek doen en ook mijn stages waren erop gericht dat ik ooit wilde gaan promoveren. Toch ging er rond mijn afstuderen iets bij mij kriebelen. Ik wilde veel liever schrijven en creatief bezig zijn. Het was misschien niet het gebruikelijke pad, maar toch ging ik ervoor. Puur omdat dat was wat mijn hart me ingaf. Dat is ook wat ik jou op het hart wil drukken: doe wat voor jou goed voelt, niet wat een ander misschien van jou verwacht. En solliciteer alleen op functies die jou écht leuk lijken.

3. Denk in mogelijkheden

Tegelijkertijd leerde ik ook denken in mogelijkheden tijdens mijn banenzoektocht. Ik liep bijvoorbeeld stage op een redactie en redigeerde daarnaast op freelance basis teksten. Dat alles om maar ervaring op te doen en beter beslagen ten ijs te komen in mijn banenzoektocht. Het waren misschien geen droombanen en met de stage verdiende ik niet meer dan een paar tientjes per maand. Maar het waren wel mogelijkheden om een stap dichter bij mijn droombaan te komen. Soms moet je iets verder durven kijken of eventueel een stap terug durven zetten. Kijk ook eens buiten de branche die je in je hoofd hebt, verstuur open sollicitaties of probeer totaal andere zoektermen uit wanneer je naar vacatures zoekt. Wie weet helpt juist dat je uiteindelijk aan een fijne baan.

blij met je baan zoektocht naar je droombaan

4. Geloof in jezelf

Maar bovenal heeft solliciteren me geleerd om te geloven in mezelf. Ik leerde om afwijzingen los te zien van wat ik kan en wie ik ben. Door maar vaak genoeg brieven te schrijven waarin ik mezelf verkocht aan een potentiële werkgever, ging ik ook zelf geloven dat ik echt wel wat in mijn mars heb. De afwijzingen waren soms simpelweg domme pech. Zo begon ik stukje bij beetje te geloven in mezelf en erop te vertrouwen dat er een moment zou komen waarop het wél zou lukken. En dat is ook wat ik jou zou willen zeggen. Hoe moeilijk het ook is als je wordt afgewezen, probeer toch alle moed bij elkaar te rapen en met nieuw vertrouwen het volgende gesprek in te gaan of de volgende brief te schrijven. Het gaat een keer lukken, echt waar!

Heb jij een baan waar jij blij van wordt?

Na een lange weg kwam ik op de plek waar ik wilde zijn. Nog elke dag ben ik blij met mijn baan, zeker toen ik in december mocht solliciteren voor een nieuwe functie als communicatieadviseur binnen hetzelfde bedrijf. Wanneer ik ’s ochtends met plezier de reis naar kantoor afleg, besef ik weer hoe blij ik ben met mijn werkgever, met de collega’s die ik om me heen heb en vooral met het werk dat ik elke dag mag doen.

Ja, ik ben blij met mijn baan! En om die reden heb ik dit artikel geschreven voor de campagne #blijmetjebaan van uitzendbureau Unique. Heb jij een baan waar jij blij van wordt? Zoek je hard naar een functie? Of droom je van een andere baan dan je nu hebt? Op de vacaturesite van Unique kun je terecht voor meer dan 2200 leuke vacatures. Ik zou zeggen: pak je kans. Je zult er geen spijt van krijgen als je 100% gaat voor een baan waar jij blij van wordt. ♥

Wat zou jouw droombaan zijn?

Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Unique.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Marije 26 februari 2018 op 6:36 am - Beantwoord

  Knap dat je hebt door gezet en nu lekker op je plek zit! Het is soms zo lastig om een baan te vinden.

 2. Iris - Thebeautymagazine.nl 26 februari 2018 op 7:00 am - Beantwoord

  Met plezier naar je werk gaan is zo belangrijk! Ik hb best een leuke baan, al weet ik wel dat ik hier niet voor altikd blijf werken.

  • Romy 26 februari 2018 op 7:08 pm - Beantwoord

   Fijn om te horen dat jij ook een leuke baan hebt! Maar ik kan me voorstellen dat je op den duur ook wel voor iets anders zou willen kijken. Op het moment dat ik aan een andere uitdaging toe ben of iets anders leuks zou zien, zou ik daar ook zeker wel voor open staan. Maar voor nu zit ik prima op mijn plek 🙂

 3. Darina 26 februari 2018 op 7:04 am - Beantwoord

  Zo fijn om een baan te hebben die echt goed bij je past. Ik ken ook de andere kant en heb vanaf toen besloten dat ik écht voor dé baan zou gaan.

 4. Evelyn 26 februari 2018 op 7:10 am - Beantwoord

  Ik werk nu juist een weekje en heb er super leuke collega’s. Alleen is het werk nog niet zoals ik verwacht had. Als ik meer mag beginnen doen, zal hopelijk het werk ook leuk worden.

  • Romy 26 februari 2018 op 7:09 pm - Beantwoord

   Wat goed dat je voor jezelf hebt besloten om alleen nog maar voor een baan te gaan die écht goed voelt. Zeker als je een keer een niet leuke baan hebt gehad, kan ik me voorstellen dat je daar extra goed op let.

  • Romy 26 februari 2018 op 7:10 pm - Beantwoord

   Wat spannend dat je net met een nieuwe baan bent begonnen! Hopelijk krijg je inderdaad snel wat meer verantwoordelijkheden en ga je je werk dan echt leuk vinden 🙂

 5. Aneta 26 februari 2018 op 7:45 am - Beantwoord

  Ja dat zijn ook zeker de dingen die ik geleerd heb. En ook dat ik niet onzeker moet zijn en denken dat ik het niet kan. Ik heb momenteel een hele fijne baan. Maar of het mijn droombaan is?……

  • Romy 26 februari 2018 op 7:12 pm - Beantwoord

   Wat fijn dat je het naar je zin hebt bij je baan! Je weet inderdaad nooit of je daar echt jarenlang blijft en het je droombaan is. Maar het is ook fijn als je baan op dit moment gewoon oké is.
   Wel goed trouwens dat je de onzekerheid een beetje hebt kunnen laten varen! Je hebt er, zeker met solliciteren, niets aan om te geloven dat je iets niet kunt.

 6. Josephine 26 februari 2018 op 7:48 am - Beantwoord

  Ontzettend fijn dat je zo blij bent met je baan! Ik hoor de laatste tijd veel andere signalen om me heen, met name over het probleem van een te grote workload met te weinig mensen. Daarom is het fijn om te horen dat jij op een prettige plek werkt!

  Ik ben het met je eens dat het belangrijk is om je hart te volgen. Ik bedoel, in de basis moet er brood op de plank en is een minder perfecte baan soms noodzakelijk, maar gaan voor het grote geld of status maken bijvoorbeeld denk ik niet gelukkiger dan een functie die inhoudelijk bij je past.

  In een volgend leven wordt ik food historian…. dat is nu ‘maar’ onderdeel van mijn hobby. 😉

 7. Sandra 26 februari 2018 op 8:23 am - Beantwoord

  Ik ben zó blij voor je dat jij een baan hebt waar je elke dat met plezier naar toe gaat! Dat hoor je lang niet altijd. En dan ook nog eens intern die nieuwe vacature waarbij je werd gekozen, topper! ☆ Ik heb nog geen échte baan en studeer nu nog, maar ik hoop wel ooit een toffe baan te vinden waar ik met plezier naar toe ga.

  • Romy 26 februari 2018 op 7:14 pm - Beantwoord

   Klopt! Ik bof inderdaad wel echt dat ik op een fijne plek terecht ben gekomen. Op mijn afdeling lag de workload de afgelopen maanden ook wel vrij hoog, maar gelukkig houd ik wel van een beetje drukte en drukt mijn manager me regelmatig op het hart om niet té veel werk op me te nemen. Dat is zeker waardevol als je hoort van leeftijdsgenoten die bijvoorbeeld al met een burn-out kampen in hun startersfunctie.

   Food historian worden klinkt trouwens als een geweldig beroep, dat jou volgens mij al helemaal op het lijf geschreven is. Ik zie jou nog best je bevindingen op dat gebied presenteren tijdens een documentaire of nieuwsuitzending 🙂

  • Romy 26 februari 2018 op 7:15 pm - Beantwoord

   Ja, ik ben ook echt zo blij dat ik een leuke baan heb gevonden en daar ook nog eens de kans kreeg om te promoveren. Hopelijk komt die geweldige baan na je studie ook bij jou snel op je pad ♥

 8. Anna 26 februari 2018 op 8:52 am - Beantwoord

  Plezier in je werk is heel belangrijk. Na verschillende bijbaantjes ben ik erachter gekomen dat werken voor een baas helemaal niks voor mij is. Nu weet ik dat ik me vooral wil focussen op ondernemen. Liefs

  • Romy 26 februari 2018 op 7:16 pm - Beantwoord

   Wat mooi dat je daarin zo goed je hart hebt gevolgd en een keuze hebt gemaakt waar jij je goed bij voelt. Het is zo belangrijk om iets te doen waar je plezier aan beleeft. En als dat een baan is als ondernemer, dan is dat ook helemaal prima 🙂

 9. Mariska 26 februari 2018 op 9:13 am - Beantwoord

  Ik heb eigenlijk geeneens een studie gedaan en heb alleen mijn VMBO diploma in Zorg en Welzijn. Uiteindelijk heb ik vanaf mijn 19e bij een bedrijf gewerkt in de keukenbranche tot en met 2016 dus bijna 12 jaar. Nu werk ik bij een bedrijf en doe ik de debiteurenbeheer terwijl ik daar echt geen ervaring mee had. Heb daar in anderhalf jaar tijd echt al heel veel geleerd en ben blij dat ik daar terecht kon 🙂

 10. Bente 26 februari 2018 op 9:49 am - Beantwoord

  Super fijn dat je baan je zo goed bevalt! En zit je er al weer een jaar? Wat vliegt de tijd toch!

  Ik heb de mazzel ook in 1 keer mijn droombaan te hebben gevonden 🙂 dat wist ik 4,5 jaar geleden niet toen ik solliciteerde (ik heb net als jij heel veel gesolliciteerd omdat ik in een behoorlijk slechte tijd afstudeerde wat banen betreft), maar hier 4,5 jaar later en ik stuur mijn eigen team aan en werk met de tofste bedrijven samen. Heel tof!

  • Romy 26 februari 2018 op 7:17 pm - Beantwoord

   Wat gaaf om te horen hoe je door te werken veel ervaring en kennis hebt opgedaan en dat je in zo’n korte tijd ook heel veel hebt geleerd. Ik geloof ook zeker dat je soms in de praktijk nog veel meer leert dan uit een schoolboek.

  • Romy 26 februari 2018 op 7:19 pm - Beantwoord

   Ja, de tijd is echt zo snel gegaan! Ik zit nu iets meer dan 9 maanden op mijn werk. In mei is alweer mijn eenjarig jubileum 🙂
   Wat fijn om te horen dat jij ook in één keer je droombaan vond en op je werk zo veel mooie kansen hebt gekregen. Zeker als je in een slechte tijd afstudeert (dat had ik zelf ook), is het toch eigenlijk wel heel erg mazzel hebben dat je meteen wordt aangenomen bij een baan die later wel héél tof blijkt te zijn 🙂

 11. Laura Louise 26 februari 2018 op 10:03 am - Beantwoord

  Een fijne werkplek waar je met veel plezier heen gaat is zo belangrijk.. Ik heb een leuke baan met leuke collega’s maar mijn dromen en ambities liggen ergens anders. Voor nu is het een fijne plek maar ik kijk zeker ook verder naar de toekomst!

  Liefs, Laura

  • Romy 26 februari 2018 op 7:19 pm - Beantwoord

   Alleen maar goed dat je ook kijkt naar andere mogelijkheden, zeker als je ambitie eigenlijk op een ander vlak ligt. Hopelijk kun je op termijn een andere baan vinden die echt past bij waar jouw hart ligt!

 12. Johanne 26 februari 2018 op 10:21 am - Beantwoord

  Ja, geweldig dat je eerste baan gewoon meteen zo leuk is! We hebben niet allemaal zoveel geluk haha. Heerlijk! Mijn eerste baan was niet geweldig, maar het heeft me wel veel geleerd. En het is precies wat je zegt: solliciteren is echt een rollercoaster en je krijgt meer afwijzingen dan mogelijkheden, maar als je doorzet is het het allemaal waard. Er zit altijd wel een bedrijf tussen dat hét bedrijf voor jou is. Ik ben ook prima tevreden met wat ik nu doe en vooral heel erg blij met mijn collega’s.

 13. Jessica J. 26 februari 2018 op 10:32 am - Beantwoord

  Ik ben zo blij voor je dat je een baan gevonden hebt waar je echt op je plek zit! Die job hunt is grenzeloos frustrerend en demotiverend, ik ken het gevoel maar al te goed… Intussen werk ik al ruim drie jaar als communicatiemedewerker en dat doe ik met veel plezier. 🙂

  • Romy 26 februari 2018 op 7:21 pm - Beantwoord

   Wat fijn om te horen dat jij op dit moment ook goed op je plek zit en fijne collega’s hebt. Dat is misschien nog wel een van de belangrijkste dingen bij een baan. Ik heb ook wel ervaren dat je collega’s heel bepalend zijn voor of een werkplek fijn is of niet.
   En inderdaad, eerste baantjes zijn niet altijd geweldig. Ik besef heel goed dat ik wel bof dat ik het zo goed getroffen heb 🙂

  • Romy 26 februari 2018 op 7:22 pm - Beantwoord

   Inderdaad! Het is onwijs demotiverend om steeds maar weer afgewezen te worden. Achteraf ben ik heel blij dat ik heb volgehouden, maar toen ik middenin de sollicitaties zat, was dat nog wel eens knap lastig.
   Wat fijn om te horen dat jij ook al drie jaar met veel plezier werkt! Heel tof ook dat je communicatiemedewerker bent. Bij mijn vorige functie was ik zelf junior-communicatiemedewerker 🙂

 14. Judith 26 februari 2018 op 10:42 am - Beantwoord

  Ik ben ook zeker blij met m’n baan 🙂 Werk dat bij mij past en gezellige collega’s!

 15. Loes 26 februari 2018 op 10:43 am - Beantwoord

  Plezier hebben in je werk is zo gigantisch belangrijk! Fijn dat jij zo’n baan gevonden hebt! Ik heb alleen nog maar een bijbaantje, maar daar heb ik het gelukkig heel erg naar mijn zin.

  • Romy 26 februari 2018 op 7:22 pm - Beantwoord

   Fijn om te horen dat je bijbaantje goed bevalt! En hopelijk volgt na je studie snel een leuke baan waarin jij het ook echt naar je zin hebt 🙂

 16. Liset - Beautydagboek 26 februari 2018 op 10:54 am - Beantwoord

  Wat een leuk en positief artikel! Je mag zo ontzettend blij zijn met je baan, je geluk straalt er vanaf :). Je motiveert echt mensen om hun droombaan achterna te gaan!

 17. Anniek 26 februari 2018 op 11:35 am - Beantwoord

  Een leuke baan is zo ontzettend belangrijk, we besteden er immers zoveel tijd. Fijn dat je je plek gevonden hebt! Lijkt me zo zwaar en frustrerend om 60 brieven te schrijven:(

  • Romy 26 februari 2018 op 7:23 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! 🙂 En ik ben zeker heel blij met mijn baan!

  • Romy 26 februari 2018 op 7:24 pm - Beantwoord

   Zeker weten! Juist omdat je het grootste deel van de tijd doordeweeks op je werk zit, is het zo belangrijk om een fijne werkgever te vinden. Ik ben ook echt wel blij dat ik nu die sollicitatieperiode achter de rug heb. De afwijzingen waren soms best wel frustrerend.

 18. Els 26 februari 2018 op 12:03 pm - Beantwoord

  Gelukkig wordt ik zeker blij van mijn baan :-). Geloven in jezelf is altijd belangrijk :-).

 19. Justine 26 februari 2018 op 12:10 pm - Beantwoord

  Ik ben zo blij voor je dat je een baan hebt waar je je fijn voelt! Kan me voorstellen dat het na zoveel brieven echt even klaar is en je geen zin/motivatie meer hebt, maar zo zie je maar weer: blijven geloven in jezelf en doorzetten werpt echt zijn vruchten af! Mooi geschreven Romy!

  • Romy 26 februari 2018 op 7:27 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve reactie! Het was af en toe zeker wel pittig om gemotiveerd te blijven en na elke afwijzing toch weer door te zetten. Toch ben ik achteraf blij dat ik heb doorgezet en dat het me uiteindelijk een leuke baan heeft opgeleverd 🙂

 20. Jonna@Burgertrutjes 26 februari 2018 op 1:27 pm - Beantwoord

  Goed om te horen dat jij ook met plezier naar je werkt toe gaat . Dat is zo belangrijk! Het fijnste aan mijn baan is dat ik zelf de tijden in mag delen , leuke werkzaamheden en toffe collega’s 🙂

  • Romy 26 februari 2018 op 7:29 pm - Beantwoord

   Zo te horen heb jij ook een fijne baan! Leuke collega’s (én werkzaamheden natuurlijk!) zijn inderdaad zo belangrijk om met plezier naar je werk te gaan.

 21. Celine 26 februari 2018 op 3:32 pm - Beantwoord

  Plezier hebben in je werk is echt super belangrijk! Zelf zit ik op dit moment helemaal niet op mijn plek en dat voel je dan elke dag aan alles! Ik ben hard aan het zoeken naar wat anders en wat is het dan fijn om zo’n artikel als dit te lezen! Je geeft mij , maar ik denk ook heel veel anderen, het gevoel dat alles uiteindelijk wel goed komt als je nooit opgeeft! Zo fijn dat jij nu wel je plekje hebt gevonden. Hopelijk werk je er nog jaren met veel plezier. Kus x

 22. Sara | MevrouwMiauw 26 februari 2018 op 8:24 pm - Beantwoord

  Het is zo mooi om te lezen hoe blij jij met je baan bent en ook nog eens promotie hebt gemaakt. Complimenten trouwens voor hoe je deze samenwerking vorm hebt gegeven! Het is een heel erg leuk en oprecht artikel geworden.

  • Romy 27 februari 2018 op 7:04 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat een lief en mooi compliment! Ik moet zeggen dat het ook echt een fijne samenwerking was, waar ik mijn eigen verhaal en ervaringen heel goed in kwijt kon 🙂

 23. Simone 27 februari 2018 op 9:54 am - Beantwoord

  Ik heb op dit moment zeker een baan waar ik blij van word. Al vind ik mijn 0-uren contract wel echt een nadeel. Maar ik moet ergens beginnen, dus er toch voor gekozen om dit aan te gaan. Mijn werk is super tof, dus hopelijk komt er nog eens een urencontract!

  • Romy 27 februari 2018 op 7:10 pm - Beantwoord

   Wat fijn om te horen dat jij ook echt een baan hebt gevonden die je blij maakt! Inderdaad wel jammer van het nulurencontract, maar zo te horen maakt het werk zelf veel goed. En wie weet zit een ander contract met vaste uren er over een tijdje wel in. Voor nu is het al heel mooi dat je een baan hebt die echt heel leuk is 🙂

 24. Haydée 27 februari 2018 op 1:02 pm - Beantwoord

  Jouw verhaal toont echt aan dat doorzetten loont! Dit is een inspiratie voor mensen die zich nu in dezelfde situatie bevinden.

  • Romy 27 februari 2018 op 7:15 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je mooie compliment 🙂 Dat was ook precies wat ik met het artikel wilde bereiken: andere mensen motiveren en inspireren die ook niet meteen bij de eerste sollicitatie worden aangenomen. Ik word er echt blij van om te horen dat mijn artikel dat ook echt uitdraagt 🙂

 25. Anna 27 februari 2018 op 1:07 pm - Beantwoord

  Wat een mooi artikel! Aan deze tips heb ik heel veel, solliciteren is niet makkelijk! Ik zat er inderdaad ook over na te denken om eerst een soort stage te doen, maar ik ben bang dat ik daarmee mijn huur niet kan betalen 🙁

  • Romy 27 februari 2018 op 7:18 pm - Beantwoord

   Solliciteren is inderdaad niet altijd een pretje. Zeker als pas afgestudeerde is het best frustrerend om meerdere keren afgewezen te worden. Toch weet ik zeker dat die baan er wel gaat komen voor jou ♥ Volgens mij heb je een hartstikke mooi portfolio.
   Je zou trouwens ook een stage kunnen overwegen voor een paar uur per week. Ik liep zelf 16 uur per week stage na mijn studie en werkte de overige uren gewoon tegen betaling voor opdrachtgevers. Zo kreeg ik alsnog geld binnen. Voor de stage heb ik ook zelf contact opgenomen met een bedrijf, waardoor ik veel vrijer was in hoeveel uur ik per week in de stage zou steken en ook kon laten vastleggen dat ik mocht stoppen met de stage zodra ik een baan zou vinden. Ze waren allang blij dat ze iemand hadden die het werk wilde oppakken 😉 Misschien is dat voor jou ook wel een optie. Je zou de stage dan bijvoorbeeld met je werk in de horeca kunnen combineren.

 26. Nikita 27 februari 2018 op 7:23 pm - Beantwoord

  Ik heb zelf geen baan, ik studeer nog. Maar ik weet wel dat als ik een job ga zoeken ik eentje wil waar ik me oprecht thuisvoel. En dat is misschien veeleisend. Maar drie jaar geleden had ik stage en ik was doodongelukkig. Dat lag destijds aan mijn opleiding. En dat was 10 weken in totaal en ik was OP na dat schooljaar omdat ik zo ongelukkig was en zoveel stress had gehad. Met die ervaring in mijn achterhoofd wil ik een goede job, want tien weken was al zo’n resultaat, wat zal dat geven na jaren zo ongelukkig zijn.

  • Romy 28 februari 2018 op 8:17 pm - Beantwoord

   Je hebt groot gelijk en het is absoluut niet veeleisend om te zoeken naar een baan die je écht leuk vindt. Je besteedt toch heel wat tijd op je werk, dus het is heel belangrijk dat je het er echt naar je zin hebt en (bijna) elke dag met plezier naar je werk kunt gaan. Hopelijk komt die fijne baan ook voor jou snel na je studie.

 27. Saskia 28 februari 2018 op 8:27 pm - Beantwoord

  Ja heel mooi! Zoals je weet heb ik mijn droombaan & ben het echt eens met al je bovenstaande puntjes!

 28. Daenelia 2 maart 2018 op 3:20 pm - Beantwoord

  Ik mag dan wel bijna 2x zo oud zijn, dank je wel voor dit stukje. Ik heb leuke banen gehad, maar heb het nu helemaal de andere kant opgegooid. Ik heb mijn leeftijd tegen, maar je geeft al aan: ook als starter heb je je leeftijd tegen. Het is nooit goed: je bent te jong of te oud. Dus moet je maar gewoon door gaan tot een werkgever liever op kwaliteit en kennis werft in plaats van geboortedata. Ik ga mijn droombaan vinden, weet ik zeker.

  • Romy 2 maart 2018 op 7:31 pm - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je iets aan mijn artikel hebt, zelfs ook al ben je zelf geen starter. Ik kan me voorstellen dat solliciteren ook op latere leeftijd juist een uitdaging kan zijn. Het is toch jammer dat sommige werkgevers zo kijken naar hoe oud je bent in plats van naar wat je kunt. Maar ook ik weet zeker dat jij die fijne baan gaat vinden. De mentaliteit en de wil zijn er en dat is het allerbelangrijkste 🙂