Ja deze titel is een beetje een clickbait, maar ik heb echt heel goed nieuws met je te delen. Ik ben razend enthousiast, dolblij en bijna hyper over wat ik vandaag kan vertellen. Uit enthousiasme kon ik het dan ook niet laten om het begin van dit artikel al in de bus naar huis te typen. Het is dan dinsdagochtend 2 mei, wat betekent dat ik dit nieuws wel een paar dagen geheim moest houden. Geloof me, dat voelt als een eeuwigheid als je zo blij bent. Stiekem had ik dit nieuws het liefst al die ochtend online willen gooien, maar dat leek me niet zo verstandig. Daarom bewaarde ik mijn enthousiasme nog even om vandaag dan eindelijk met jullie te delen waarom ik deze week op een roze wolk zit…

nieuws ik heb een baan

 

Ik heb een baan!

Ja, je leest het goed. Na een hele tijd solliciteren, tientallen brieven, meerdere gesprekken en de nodige frustraties en ervaringen rijker, is het zover: ik heb een baan! En niet zomaar een baan, maar een hele leuke. Afgelopen vrijdag heb ik het contract ondertekend en durf ik het nieuws dus eindelijk bekend te maken. Ik ga binnenkort met heel veel plezier beginnen bij een bank als communicatiemedewerker. Het is een functie waarin ik mijn passies voor schrijven, taal en communicatie allemaal kwijt kan. Tegelijkertijd is het een baan waarin ik ook nog ontzettend veel kan leren en waarin ik mezelf ook echt kan ontwikkelen. Ik ben even door het dolle heen. Een fijnere functie had ik me niet kunnen voorstellen.

En het voelt goed!

Weet je wat het grappige is? Bij mijn eerste sollicitatiegesprek bij dit bedrijf had ik eigenlijk direct een goed gevoel. Ik voelde me op mijn gemak en voelde me ook heel erg gewaardeerd door de mensen met wie ik het gesprek voerde. Al een paar dagen later werd ik gebeld dat ik op een tweede gesprek mocht komen. Enorm zenuwachtig was ik, want oh wat wilde ik die functie krijg. Aan het einde van het tweede gesprek kreeg ik (eerder dan verwacht) het goede nieuws te horen: ze wilden me graag hebben. Ik geloof dat ik in een paar minuten tijd wel tien keer ‘super’ heb gezegd, omdat ik me ook echt ‘super’ voelde en me nog steeds zo voel. Oh, ik kan niet in woorden uitdrukken hoe blij ik ben met mijn eerste echte baan.

Hoe nu verder?

Het is alsof mijn leven even in een rollercoaster zit na afgelopen dinsdag. De planner in mij wil alles nu goed afronden en op een rijtje hebben voordat ik over een paar weken echt begin. Tegelijkertijd vind ik het ook zo spannend allemaal. Kan ik het allemaal wel? En hoe zal het straks gaan? Maar voor nu geniet ik nog even na van dit geweldige nieuws. Ik heb mijn andere werk deze week opgezegd en geef mezelf nu twee weken ‘vrij’ om me mentaal voor te bereiden op alle spannende dingen die eraan komen. Na al die maanden hard (vanuit huis) werken en solliciteren ben ik daar wel aan toe. Tijd voor slingers, champagne en een grote glimlach. Oh ja, had ik al gezegd hoe blij ik ben?!

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Iris 6 mei 2017 op 6:23 am - Beantwoord

  Wat gaaf!!! Het is maar goed dat je niet eerder een echte baan gevonden hebt. Anders was deze mooie kans nooit bij je voorbij gekomen! Heel veel succes en plezier!!

  • Romy 6 mei 2017 op 6:58 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Ja, inderdaad! Achteraf gezien ben ik ook alleen maar blij dat eerdere sollicitaties niets zijn geworden. Anders zou deze baan nooit op mijn pad zijn gekomen.

 2. Sabine 6 mei 2017 op 6:39 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd zeg! Ik weet hoe frustrerend solliciteren soms kan zijn, ik merkte dat een jaar geleden al bij de zoektocht naar een stage. Uiteindelijk zie je dat wachten soms de moeite waard is, te gekke kans heb je gekregen. Gefeliciteerd! In één woord: super.

  • Romy 6 mei 2017 op 6:59 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve en enthousiaste reactie! Ja klopt, solliciteren levert echt de nodige frustraties op en heeft me soms bloed, zweet en tranen gekost. Maar achteraf ben ik zo blij dat ik heb doorgezet en er toch deze baan aan heb overgehouden 🙂 Is het jou uiteindelijk gelukt om een leuke stageplek te vinden?

  • Sabine 8 mei 2017 op 6:19 pm - Beantwoord

   Je hebt het verdiend hoor! Leuk ook dat je blog daarbij heeft geholpen.
   Toen ik geen stage kon vinden ben ik eerst mijn minor gaan doen in Gambia, uiteindelijk helemaal niet erg geweest.
   In Gambia kon ik bewijzen wat ik in huis had. Na die tijd heb ik mijn stage en afstudeerstage in no time gevonden.
   Nu duimen dat ik later ook zo’n top baan vind als jij, haha 😉

   • Romy 8 mei 2017 op 10:13 pm - Beantwoord

    Wat ontzettend gaaf dat je een minor in Gambia hebt gedaan. Ik kan me voorstellen dat het daardoor achteraf niet eens zo’n ramp was dat je de minor niet kon vinden. En zo fijn dat het ook heeft geholpen om later twee stages te vinden. Met die baan gaat het uiteindelijk vast en zeker goed komen 🙂

 3. Jonna@burgertrutjes 6 mei 2017 op 7:12 am - Beantwoord

  Woehoe gefelociteerd!!!!!

 4. Darina 6 mei 2017 op 7:31 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd!!!! Supernieuws!

  • Romy 6 mei 2017 op 7:00 pm - Beantwoord

   Ja, ik vind het ook zo leuk 🙂 Dankjewel voor je felicitatie!

 5. Neverdullmoments 6 mei 2017 op 7:53 am - Beantwoord

  Fantastisch nieuws!! Ik ben heel blij voor je! 😀 Heerlijk dat je nog even twee weken van deze roze wolk kan genieten! En dan beseffen dat dit echt een blijvende wolk is, ‘super!’

 6. Eline 6 mei 2017 op 7:56 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd Romy! Wat heerlijk dat je een baan hebt gevonden die zo goed bij je past! Heel veel succes op je nieuwe werkplek 🙂

  Liefs, Eline

 7. Maaike 6 mei 2017 op 8:01 am - Beantwoord

  Ohhhh te gek zeg!! Gefeliciteerd! En heel slim om lekker even twee weken vrij te nemen en soort van vakantie te vieren. Heel veel werkplezier toegewenst!

 8. Nesrin 6 mei 2017 op 8:23 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd!! Wat ontzettend fijn Romy! Ik wens je heel veel plezier en geluk met je nieuwe baan.

  • Romy 6 mei 2017 op 7:00 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je lieve en enthousiaste reactie! Haha, ja, ik had er ook maar één woord voor: super 🙂

  • Romy 6 mei 2017 op 7:01 pm - Beantwoord

   Zo lief, je reactie! Dankjewel voor je felicitatie 🙂

  • Romy 6 mei 2017 op 7:02 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie 🙂 En inderdaad, die twee weken vrij had ik echt even nodig. Heerlijk om straks uitgerust en wel aan de baan te kunnen beginnen!

  • Romy 6 mei 2017 op 7:02 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Dat gaat vast en zeker goed komen 🙂

 9. Josephine 6 mei 2017 op 8:24 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd!!! Dat klinkt als een fijne plek, als je je meteen al goed voelde toen je er was. Heel veel plezier in je nieuwe baan! (En geniet nog even van je vakantie 😉 ).

  • Romy 6 mei 2017 op 7:03 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, het is zeker een fijne plek, in ieder geval wat ik er tot nu toe van heb gezien. Ik heb er echt zin in om daar straks te beginnen, maar eerst nog even van die twee weken vrij genieten 🙂

 10. Marieke 6 mei 2017 op 8:24 am - Beantwoord

  Ahhh wat ontzettend leuk, van harte gefeliciteerd!!

 11. Klaske 6 mei 2017 op 8:24 am - Beantwoord

  Wauw, wat een geweldig nieuws! Gefeliciteeerd! Ik ben zó blij voor je. Klinkt als een functie die helemaal bij jou past. Heel veel succes straks op je nieuwe werk!

 12. Sylvia 6 mei 2017 op 8:32 am - Beantwoord

  Jaa!! Wat een super leuk nieuws, stiekem had ik dit al verwacht? in ieder geval van harte gefeliciteerd en nu lekker genieten en inderdaad laat de champagne maar poppen!! Heel veel succes en natuurlijk plezier in je nieuwe baan.

 13. Sandra 6 mei 2017 op 8:37 am - Beantwoord

  YEAH!!! Gefeliciteerd! Ik ben n blij voor je! Goed gedaaaaan. Super dat het precies is waar jij naar zocht en waar je je talenten in kwijt kan. Woehoeee! 😀

  • Romy 6 mei 2017 op 7:03 pm - Beantwoord

   Dankjewel! 🙂

  • Romy 6 mei 2017 op 7:16 pm - Beantwoord

   Superlief dat je zo blij voor me bent 🙂 Dankjewel voor je lieve berichtje! De functie lijkt mij ook zo leuk!

  • Romy 6 mei 2017 op 7:16 pm - Beantwoord

   Yay, ik ben er ook zó blij mee! Dankjewel voor je lieve reactie!

  • Romy 6 mei 2017 op 7:16 pm - Beantwoord

   Zo lief, je enthousiaste reactie 🙂 Dankjewel! Ik ben er ook súúperenthousiast over en kan niet wachten om straks te beginnen.

 14. Babs 6 mei 2017 op 8:42 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Heel veel plezier in je nieuwe job, hartstikke leuk voor je!

 15. Johanne 6 mei 2017 op 8:47 am - Beantwoord

  Jaaa, gefeliciteerd! Wat superleuk en spannend!! Geniet van je laatste vrije weken. Hoop dat je ’t naar je zin gaat hebben!

 16. Irene 6 mei 2017 op 8:50 am - Beantwoord

  Het zal iets zijn met banken! Op mijn eerste gesprek was ik ook zo op m’n gemak. Superlieve mensen die echt iets in mij zagen. Wat supersuper fijn voor je dat je een baan hebt! En dat je je zo goed voelde tijdens het gesprek. Das heel belangrijk want dat zegt toch al veel over de soort omgeving waarin je terecht komt 🙂 gefeliciteerd! Je hebt het dubbel en dik verdiend!

 17. Dorien 6 mei 2017 op 8:51 am - Beantwoord

  Oh, super! Proficiat! Meteen een goed gevoel hebben bij zowel het bedrijf als de job, is echt heel veel waard. Succes ermee!

 18. Danique 6 mei 2017 op 8:52 am - Beantwoord

  Wat gaaf! Gefeliciteerd! Geniet van dit fijne gevoel <3

  • Romy 6 mei 2017 op 7:17 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, het is zo leuk en tegelijkertijd zo spannend allemaal! Ik hoop ook dat ik het goed naar mijn zin heb in deze baan, maar ik denk dat dat wel goed komt 🙂

  • Romy 6 mei 2017 op 7:19 pm - Beantwoord

   Haha, ik moest toevallig ook aan jou denken toen ik het gesprek had bij de bank. Het zijn inderdaad zulke fijne mensen die ook verder konden kijken dan mijn verlegenheid en me echt waardeerden om alles wat ik heb gedaan. Dat gaf me meteen zo’n fijn gevoel 🙂 Super bedankt voor je lieve reactie!

  • Romy 6 mei 2017 op 7:19 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja inderdaad, dat eerste gevoel zegt al zoveel 🙂

  • Romy 6 mei 2017 op 7:19 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Dat gaat helemaal goed komen! Ik zit nog wel een tijdje op een heerlijke roze wolk 🙂

 19. Benthe 6 mei 2017 op 8:54 am - Beantwoord

  Jaaaaa woehoeeeee, wat FIJN!!! Supergefeliciteeerd ??! Oooh en wat fijn dat je er meteen zo’n goed gevoel bij had! En natuurlijk ga jij het allemaal kunnen! Maar ik snap dat je het wel spannend vindt, dat is het ook. You can do it! Wanneer begin je? Ben heel benieuwd naar je ervaringen ?.

  • Romy 6 mei 2017 op 7:20 pm - Beantwoord

   Zo lief, je superenthousiaste reactie! Ik ben er ook zó blij mee en enthousiast over. Het is echt heel spannend, maar ook zo leuk allemaal. Het komt inderdaad vast goed 🙂 Ik begin op 22 mei en zal daarna zeker een keer een update plaatsen hoe het gaat.

 20. MM 6 mei 2017 op 9:03 am - Beantwoord

  Van harte gefeliciteerd met je baan! Je mag er op vertrouwen dat je het kan, ze hebben jou niet voor niets aangenomen. Wel spannend natuurlijk :).

 21. Susan 6 mei 2017 op 9:08 am - Beantwoord

  Geweldig!!! Gefeliciteerd 🙂

 22. Dorine 6 mei 2017 op 9:09 am - Beantwoord

  Wat ontzettend gaaf!ik wens je heel veel plezier en succes in je baan.

 23. Erika van Koert 6 mei 2017 op 9:10 am - Beantwoord

  Wat goed !Gefeliciteerd met je nieuwe baan

  • Romy 6 mei 2017 op 7:21 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, daar heb je wel gelijk in! Het zegt al genoeg dat ze me hebben aangenomen, dus ik moet gewoon een beetje vertrouwen hebben in mezelf 🙂 Het is ook zo spannend (en leuk!) allemaal.

  • Romy 6 mei 2017 op 7:21 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂

  • Romy 6 mei 2017 op 7:21 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Dat gaat vast en zeker goed komen 🙂 Ik kan haast niet wachten om er te beginnen.

  • Romy 6 mei 2017 op 7:22 pm - Beantwoord

   Dankjewel 🙂

 24. Malou | Blonde Blossom 6 mei 2017 op 9:11 am - Beantwoord

  Oh wat ontzettend leuk en fijn voor je Romy! Ik snap helemaal dat je dit gelijk online wilde gooien, dat heb ik ook altijd met bepaalde dingen. Zo geweldig dat het je gelukt is en dat je er een geweldig gevoel bij hebt. Ik hoop dat je er heel erg van kan gaan genieten! Malou x

  • Romy 6 mei 2017 op 7:23 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Haha, ja lastig is dat hè? Ik kan dit soort geheimpjes zó slecht bewaren. Dat genieten gaat helemaal goed komen 🙂 Ik kan nu al bijna niet wachten om te beginnen. xx

 25. Irene 6 mei 2017 op 9:20 am - Beantwoord

  Leuk gefeliciteerd! ? Ik zag het gister al op social media en ik hoopte toen al dat het om een baan ging!

 26. Melissa 6 mei 2017 op 9:29 am - Beantwoord

  Yesssss you did it! Wat fijn zeg! Ik hoop dat je het heel erg naar je zin gaat hebben!

 27. Dinja 6 mei 2017 op 9:38 am - Beantwoord

  Gefeliciteerd! Dat is zeker wel leuk, te gek en supergaaf nieuws 😉

 28. Simone 6 mei 2017 op 9:38 am - Beantwoord

  Wat fijn!! Gefeliciteerd! Ik ben benieuwd hoe je het gaat vinden 🙂

  • Romy 6 mei 2017 op 7:23 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Wat lief dat je daar ook al op hoopte! 🙂

  • Romy 6 mei 2017 op 7:24 pm - Beantwoord

   Ah zo lief! Ja, ik ben ook zo blij! Het is nogal spannend allemaal, maar ik ben er na het solliciteren echt wel aan toe om op een leuke werkplek te kunnen beginnen 🙂

  • Romy 6 mei 2017 op 7:24 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Haha, ja, dat vond ik nou ook 😉

  • Romy 6 mei 2017 op 7:25 pm - Beantwoord

   Dankjewel! Ja, ik ben ook superbenieuwd! Het is heel spannend allemaal, maar ook zo leuk!

 29. Sofie 6 mei 2017 op 9:51 am - Beantwoord

  Wat een hoop mensen die blij voor je zijn Romy, en terecht! Wat gooooeeeed! Gefeliciteerd, veel succes, geniet nog van twee weekjes vrij en dan knallen!

  • Romy 6 mei 2017 op 7:26 pm - Beantwoord

   Haha, ja, ik was bijna overweldigd door al die onwijs lieve reacties. Dankjewel ook voor jouw lieve reactie 🙂 Ik ben zo blij en zie er echt naar uit om over twee weken te gaan knallen daar!

 30. Ayla 6 mei 2017 op 10:08 am - Beantwoord

  Yes!!! Ik hoopte al dat dit je nieuws zou zijn! Gefeliciteerd meis, hartstikke goed gedaan! Die champagne is meer dan verdiend!

 31. Marianne van de Klok 6 mei 2017 op 10:22 am - Beantwoord

  Wat geweldig nieuws Romy! Gefeliciteerd!