Boekwinkels zijn voor mij wat snoepwinkels voor kleine kinderen zijn. Ik stap regelmatig een boekwinkel in op het station en ook Bol.com is niet veilig voor mij op een dull moment. Maar dat betekent in combinatie met het feit dat ik helemaal niet zo veel boeken lees, vooral dat mijn leeslijstje inmiddels ellenlang is. Aangezien ik deze zomer meer leestijd heb, besloot ik maar eens een deel van mijn leeslijst te laten zien. Bereid je voor op een lijst met maar liefst 20 boeken die ik nog eens wil lezen/bekijken/doorbladeren/invullen. Onder het mom van: dan hoef ik me de komende maanden of zelfs jaren niet te vervelen!

Even een sidenote: nee, deze 20 boeken zijn geen afvinklijstje. Aan leeschallenges doe ik niet, omdat ik lezen liever gewoon doe voor de leuk dan dat ik als een “moetje” elke dag een X aantal pagina’s lees. Voor mij zou het al een hele prestatie zijn als ik een paar boeken uit krijg dit jaar, omdat ik niet zo vaak de tijd neem om een goed boek te lezen. En dat terwijl er genoeg redenen zijn om er vaker leeswerk bij te pakken. Zo’n lijstje als dit wakkert in ieder geval mijn leeszin aan om de komende maanden, zeker in mijn vakantie, lekker door te gaan met die nog te lezen stapel in mijn boekenkast iets dunner maken. Op mijn tempo – dat dan weer wel!

Deze 20 boeken staan op dit moment op mijn leeslijstje:

 1. Miracle Morning – Hal Elrod: €17,50. Als ochtendmens wil ik het liefst zoveel mogelijk uit mijn ochtend halen. Ik ben dan ook benieuwd of Hal Elrod in zijn Miracle Morning nog tips heeft voor ultiem geluk vóór 8 uur ’s ochtends.
 2. Een werkweek van 4 uur – Timothy Ferriss: €15,00. Een werkweek van 4 uur lijkt me toch wel wat overdreven. Ik breng mijn werkdagen liever niet skieënd in Oostenrijk of slurpend aan een cocktail op het strand door, maar ik weet zeker dat dit boek me wel op een positieve manier aan het denken zet.
 3. Elke dag een foto – diverse auteurs: €12,50. Vorig jaar deed ik een uitdaging waarbij ik een maand lang elke dag een foto maakte. Een leuke opdracht voor iedereen die vaker op de fijne details van het leven wil letten door zijn cameralens. Dit boek geeft creatieve opdrachten om die uitdaging een jaar lang vol te houden.
 4. De edele kunst van not giving a f*ck – Mark Manson: €19,99. Een totaal ander zelfhulpboek dan andere, als ik de recensent op Bol.com mag geloven. Dit boek leert je omgaan met tegenslagen en laat je zien hoe je sommige dingen minder belangrijk kunt vinden in plaats van altijd positief in het leven te staan. Verfrissend!
 5. Ultieme bestemmingen – Lonely Planet: €29,99. Als je al geen reiszin hebt, dan wakkert dit boek dat vast aan. Het is een fotoboek dat ik maar al te graag in de kast wil hebben staan om dagelijks foto’s te kijkenen weg te dromen bij een eventuele volgende droombestemming voor als ik ooit de loterij win.
 6. PAAZ – Myrthe van der Meer: €19,99. In PAAZ geeft de schrijfster, Myrthe, een eerlijk en soms cynisch inkijkje in het reilen en zeilen op een psychiatrische afdeling in een ziekenhuis. Juist omdat ze dat schrijft op basis van haar eigen ervaringen en niet om de draak te steken, lijkt dit me een prachtig boek.
 7. Ik moet nog even kijken of ik kan – Liesbeth Smit: €19,99. Dit boek gaat volledig over introverte mensen en bevat handige tips, leuke lijstjes en veel humor tussen de regels door voor iedereen die (een tikkeltje) introvert is. Lijkt me erg handig en een feest der herkenning!
 8. Lagom – Linnea Dunne: €13,99. Nadat ik het boek Hygge over Deens geluk met veel plezier heb gelezen, mag ook een boek over Zweeds geluk niet ontbreken. In dit boek ligt de focus op balans, iets wat ook ik nog wel meer kan gebruiken. Lagom lijkt me een feestje om op een druilerige dag met een kop thee erbij te lezen.
 9. Het nieuwe Forest Feast kookboek – Erin Gleeson: €29,99. Bekijk alleen al de kaft van dit boek en je kunt toch haast niet anders dan totaal verkocht zijn?! Dit boek vol vegetarische recepten lijkt me ideaal om mijn keukenprinsessenskills deze zomer te verbeteren en iets verbazingwekkend moois op tafel te kunnen zetten.
 10. Fuck the quarterlife crisis – Femke Kamps: €15,00. In dit boek van Femke ben ik kortgeleden begonnen. Alleen al bij het lezen van pagina 1 van haar boek kon ik niet anders dan begripvol knikken bij bijna iedere zin. Een feest der herkenning voor mij als millennial en dan ook nog eens heel leuk en verfrissend geschreven!

 1. Ik Vrouw van Jou – Scarlet Hemkes & Joyce Everink: €20,00. Scarlet en Joyce zijn het leukste en tevens enige YouTube-stel dat ik nauwlettend volg op YouTube. Dit liefdeskoppel heeft een waslijst aan ervaringen en weet menig taboe te doorbreken op hun blog, in hun vlogs en ongetwijfeld ook in hun boek. Het lijkt me een heerlijk relativerend, openhartig en inspirerend boek dat, gezien de schrijfsters, vast leest als een trein.
 2. Zeik niet zo! – Anouk Kemper, Suzette Hermsen & Lianne Marije Sanders: €10,00. Ook dit boek schijnt een echte aanrader te zijn voor millennials, waarin alles waar je als twenty- of thirty-something mee te maken krijgt op een grappige en verrassend eerlijke manier wordt geschetst. I love it – nu al!
 3. Nazomer – Esther Verhoef: €15,00. Deze thriller tikte ik laatst bij de kringloopwinkel op de kop. Esther Verhoef is mijn favoriete thrillerschrijfster en ook de flaptekst van dit boek trok mijn aandacht direct. Het lijkt me echt een page-turner om op vakantie in Italië te lezen!
 4. Self-care – Nadia Narain: €17,99. Dat zelfzorg belangrijk is voor je eigen geluk, staat als een paal boven water. Maar hoe pak je dat aan als je, zoals ik, een perfectionist bent die moeilijk stil kan zitten en graag presteert? Deze praktische gids lijkt me een mooie inspiratiebron die fijne handvaten biedt.
 5. Je hebt wél iets te verbergen – Maurits Martijn: €20,00. Wat voor gegevens slaat Google van je op? Hoe belanden jouw gegevens opeens ergens waar jij ze liever niet wilt hebben? Waarschijnlijk een boek om met een open mond te lezen, maar ik weet zeker dat het nuttige informatie is om me eens in te verdiepen.
 6. Schrijven kreng – Lisette Jonkman: €15,00. Ooit, ooit, ooit wil ik graag een boek schrijven. Maar dat is inmiddels een plan geworden dat ik vast over een jaar of twintig nog eens ga uitvoeren. Ideaal dus dat Lisette Jonkman, een schrijfster die ik met plezier op Instagram volg, tips geeft hoe je van rondfladderende ideeën een concreet manuscript kunt maken. Inclusief haar eigen bloopers. Nu al een boek naar mijn hart!
 7. Creative Flow: 365 dagen mindfulness – Jocelyn de Kwant: €14,99. Bij het lezen van de zin “Zit je altijd in je hoofd?” in de flaptekst van dit boek, was mijn aandacht al gegrepen. Ik ben een echte denker en heb al vaak het advies gekregen om eens mindfulness te proberen. Zo’n cursus lijkt me nogal heftig, maar dit boek met eenvoudige en (vooral!) creatieve oefeningen lijkt me wel mijn ding.
 8. Voor jou – Jojo Moyes: €9,50. Ik lees niet vaak romans, maar ben ervan overtuigd dat ik van het lezen van dit boek absoluut geen spijt zal krijgen, na het lezen van vele lovende recensies. Een liefdesverhaal, maar dan op een niet al te zoetsappige manier én met een stuk meer inhoud dan een doktersroman.
 9. Neem een geit! – Claudia de Breij: €12,50. Claudia de Breij is een (vind ik) geweldig grappige cabaretièreen zij beschrijft in dit boek op een relativerende manier wat de belangrijkste levenslessen zijn als volwassene. Een verzameling van wijze woorden van mensen die zij interviewde, van haarzelf én van haar kapper.
 10. Steeds leuker – Jelle Hermus: €20,00. De blog So Chicken volg ik al een paar jaar met veel plezier, dus Jelles boek mag ook niet ontbreken op dit lijstje. Het feit dat dit een praktisch boek is met sprekende voorbeelden en een no-nonsense stappenplan om een (nóg) leuker leven te leiden, maken dit voor mij een echte must-read.

Oké, nu eerst maar eens vanochtend onderweg naar werk verder lezen in Fuck the quarterlife crisis. Zodra dat boek uit is, hoef ik absoluut niet bang te zijn dat mijn leesvoer ooit op raakt…

Welk boek staat er bovenaan jouw leeslijst?

De productlinks naar Bol.com zijn affiliate links.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 12 juli 2018 op 6:40 am - Beantwoord

  Mooie boekenlijst! Schrijven kreng staat op mijn te lezen lijstje omdat ik nu zelf een boek aan het schrijven ben.

  • Romy 12 juli 2018 op 7:23 pm - Beantwoord

   Leuk!! Juist als je zelf een boek aan het schrijven bent, is ‘Schrijven kreng’ volgens mij echt een leuk en handig boek om te lezen.

 2. Jenn 12 juli 2018 op 9:57 am - Beantwoord

  Mooi lijstje! Schrijven Kreng is zó leuk, en over Steeds Leuker heb ik toevallig een paar dagen geleden geschreven. Neem een geit vond ik tegenvallen, en de rest ken ik (nog) niet. Een paar van je lijst heb ik hier ook nog liggen.

 3. Anja - Minimalist Dutchie 12 juli 2018 op 10:14 am - Beantwoord

  Ik zat te denken aan een blogpost met boeken die ik gelezen heb, die mijn leven(svisie) veranderd hebben. Zullen we een duo-blogartikel doen? Misschien leuk als follow-up van deze?

  • Romy 12 juli 2018 op 7:24 pm - Beantwoord

   Oh leuk! Ik ga je review van ‘Steeds leuker’ even teruglezen. Dat is ook een van de boeken waar ik zelf het meest benieuwd naar ben. Jammer dat je ‘Neem een geit’ een beetje vond tegenvallen. Ik heb dat boek zelf bij de kringloopwinkel gescoord voor weinig geld, dus ik wil in ieder geval een paar hoofdstukken gaan lezen. En als het niets is, maakt dat door de lage aankoopprijs ook niet zo uit 😉

   • Jenn 12 juli 2018 op 9:30 pm - Beantwoord

    Precies! En dat is heel persoonlijk hoor, ik heb er ook juist hele positieve recensies over gelezen, het lag mij gewoon niet zo.

  • Romy 12 juli 2018 op 7:28 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je binnenkort een aantal boeken op een rij wilt zetten waaraan je veel hebt gehad! En leuk idee, zo’n duo-artikel!
   Ik schrijf in principe de artikelen op mijn blog het liefst zelf, maar ik vind het wel een leuk idee om een linkje naar een artikel op jouw blog met een review/overzicht te delen op mijn blog. Dat kan bijvoorbeeld in een reviewartikel van mij over een van deze boeken. Als ik daarin link naar jouw blog met daarbij de vermelding dat jij nog meer leuke suggesties hebt, kunnen mijn lezers leuke boekideeën opdoen én levert het jou misschien ook nieuwe bezoekers op 🙂 Is dat wat? Lijkt me leuk in ieder geval!

 4. Johanne 12 juli 2018 op 10:30 am - Beantwoord

  Wat grappig dat je er zoveel non-fictie tussen hebt staan! Ik ben echt iemand die helemaal verslingerd raakt aan het lezen zodra ze weer aan een chick-lit begint. Leuk lijstje en veel boeken die ik nog niet heb gelezen! Kan weer een paar toevoegen aan mijn eigen leeslijstje, heerlijk. Schrijven Kreng lijkt me echt een geweldig boek, dus heb meteen even op je linkje geklikt 😉

  • Romy 12 juli 2018 op 7:30 pm - Beantwoord

   Oeh ja, soms kan het “leesvirus” je echt te pakken krijgen als je eenmaal bezig bent! 🙂 Heerlijk! En wat leuk dat je op mijn linkje hebt geklikt! Ik ben benieuwd wat je van dat boek zal vinden. Ik ben er zelf in ieder geval ook heel benieuwd naar.

 5. kaylin 12 juli 2018 op 10:39 am - Beantwoord

  PAAZ is echt wel een aanrader! Mocht je het aanspreken, is er nog een vervolgboek ook: UP. Veel succes met het verwezelijken van je leesplannen!

 6. Geke 12 juli 2018 op 11:19 am - Beantwoord

  Dank je wel voor deze heerlijke bron van inspiratie 🙂 ! Er gaan er een heel aantal op mijn biblijstje (en als ze goed zijn koop ik ze alsnog – maar de bib dwingt me ook om ze snel(ler) uit te lezen ipv ze te kopen en in de kast te leggen ’tot ik eens tijd heb’ 😉 )
  Je hebt veel leesplezier in het vooruitzicht in ieder geval, geniet ervan!

  • Romy 12 juli 2018 op 7:30 pm - Beantwoord

   Oeh leuk! Die komen nu allebei op mijn leeslijstje te staan 🙂 Dankje voor de tip!

  • Romy 12 juli 2018 op 7:31 pm - Beantwoord

   Wat een slim idee eigenlijk om de boeken bij de bieb te lenen, zodat je ze wel binnen een bepaalde tijd uit móet hebben 🙂 Best een fijne stok achter de deur! Ik wens jou ook heel veel leesplezier deze zomer. Ik ben benieuwd welke boeken je uiteindelijk gaat lezen en wat je ervan vindt natuurlijk.

 7. Lianne 12 juli 2018 op 11:47 am - Beantwoord

  Ik herken het probleem! Ik lees ook veel te weinig en bij mij helpt het juist wel om er een challenge van te maken om zoveel boeken per jaar te gaan lezen, omdat het er anders gewoon echt niet van komt. Leuke lijst heb je uitgezocht! Sommigen kende ik nog helemaal niet. Die van Zeik niet zo en Ik moet nog even kijken of ik het kan lijken me erg leuk! Schrijven kreng is echt superleuk! Ik heb er veel aan gehad in de tijd dat ik mijn eigen boek schreef. Een aanrader dus! Voor jou heb ik ook gelezen en dat is echt een prachtig, grappig, maar toch ook ontroerend boek. Van het boek 365 dagen mindfulness heb ik laatst een probeersel gekregen bij de boekhandel: 7 dagen mindfulness, waarop je een week kunt bijhouden of het iets voor jou is. Superhandig! Als dat me bevalt ga ik me misschien ook wel wagen aan het echte boek 🙂

  • Romy 13 juli 2018 op 12:21 am - Beantwoord

   Ik vind het zo knap dat jij laatst een leeschallenge bent aangegaan en juist daardoor echt veel hebt kunnen lezen 🙂 Supergoed bezig! En leuk om te horen dat je sommige boeken van mijn lijst nog niet kent, maar ook wel zou willen lezen 🙂
   Van jouw enthousiaste reactie krijg ik helemaal zin om in ieder geval Schrijven Kreng en Voor jou ook te gaan lezen. Daar ben ik zo benieuwd naar. En wat leuk, dat probeerboekje over mindfulness! Superhandig ook! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt 🙂

 8. Meaghan 12 juli 2018 op 12:07 pm - Beantwoord

  Ik snap wel dat je benieuwd bent naar die boeken! Zelf staan er ook boeken tussen die ik zou willen lezen of die ik al gelezen heb. De boeken van Ik Vrouw Van Jou, De edele kunst van not giving a f*ck, Lagom en Zeik niet zo! heb ik zelf ook gelezen en vond ik alle vier echt aanraders!

  Momenteel wil ik heel graag Mindgym van Wouter de Jong en Dingen die je alleen ziet als je er tijd voor neemt van Haemin Sunim lezen. Daar ben ik zelf erg benieuwd naar en daar heb ik ook goede verhalen over gehoord. Ik heb nu vakantie, dus ook genoeg tijd om weer lekker te lezen! Ik probeer elke maand minstens twee boeken te lezen en dat lukt aardig!

 9. Eva 12 juli 2018 op 3:03 pm - Beantwoord

  Het boek van Mark Manson heb ik in Storytel geluisterd en ben he-le-maal fan! Echt precies goed en hij doet echt wat hij zegt 🙂 Hele grote aanrader!

  • Romy 13 juli 2018 op 12:23 am - Beantwoord

   Superleuk om te horen dat jij die vier boeken ook echte aanraders vindt. Ik word er alleen al daardoor nóg nieuwsgieriger naar 🙂 Ik kan niet wachten om ze zelf lekker te gaan lezen.
   De twee boeken die jij noemt, lijken me ook prachtig trouwens. Het boek ‘Dingen die je alleen ziet als je er tijd voor neemt’ heb ik een tijdje geleden aan een vriendin cadeau gedaan. Ik vond alleen al de titel en de voorkant prachtig 🙂
   Geniet lekker van je vakantie én van de extra leestijd! Zelf hoop ik ook weer extra veel te lezen tijdens mijn twee weken vakantie binnenkort. Daar heb ik nu al zin in!

  • Romy 13 juli 2018 op 12:24 am - Beantwoord

   Ah wat leuk om te horen! Het lijkt me zo’n inspirerend en “verfrissend” boek. Jouw reactie maakt me alleen maar nóg nieuwsgieriger 🙂

 10. Ultieme bestemmingen is leuk! Helemaal rond deze tijd van het jaar om je vakantie te plannen.

  • Romy 13 juli 2018 op 12:25 am - Beantwoord

   ‘Ultieme bestemmingen’ lijkt me inderdaad een heerlijk boek voor nóg meer vakantie-inspiratie. Zo’n boek is waarschijnlijk alleen al een feestje om lekker door te bladeren 🙂

 11. Yvonne 12 juli 2018 op 7:33 pm - Beantwoord

  Wat een leuk blogonderwerp! Ik heb ook zo’n leesverlanglijstje (verschillende zelfs, want als ik wat leuks zie bij bol.com sla ik het op in een verlanglijstje, en dan heb ik nog wat ongelezen boeken in de kast en op de e-reader…). Een paar daarvan zie ik ook op jouw lijst staan: The subtle art of not giving a fuck en Zeik niet zo. Je hebt er nog een aantal interessante tussenstaan dus in feite heb ik nu nóg een lijstje erbij, haha, help! Ik lees trouwens vooral veel in de zomer 🙂

 12. Simone 12 juli 2018 op 10:22 pm - Beantwoord

  Hmm, ik moet Schrijven Kreng eigenlijk ook nog steeds uitlezen, bedenk ik me door jouw artikel haha! En ik heb nog een tof boek liggen – waarvan een kwart gelezen – van Tess Gerritsen. Ik heb er alleen totaal de rust niet voor. Behalve voor het blek Masterclass Ondernemen. Daar ga ik echt even voor zitten. Typisch eigenlijk dat ik de – over het algemeen – vermakelijke boeken minder snel pak.

  • Romy 13 juli 2018 op 12:29 am - Beantwoord

   Gaaf dat jij ook bezig bent in Schrijven Kreng! Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt. Hopelijk kun je het binnenkort helemaal uitlezen 😉 Masterclass Ondernemen heb ik zelf laatst tweedehands op de kop getikt en daar ben ik ook heel nieuwsgierig naar. Lijkt me een tof boek!
   Ik herken trouwens wel wat je zegt. Zelf lees ik ook het liefst non-fictie. Dan heb ik het idee dat ik er iets van opsteek ofzo, waardoor ik zo’n boek er eigenlijk vanzelf al iets eerder bij pak 🙂

 13. Mariëlle 13 juli 2018 op 8:09 am - Beantwoord

  SUPER fijn lijstje, dankjewel! Ik kan mijn lijstje met ‘books to read’ even nergens vinden… Maar daar stonden er zeker een paar van je lijstje op 🙂

  • Romy 14 juli 2018 op 9:34 am - Beantwoord

   Leuk om te horen! Ik ben benieuwd welke boeken jij uiteindelijk gaat lezen 🙂

 14. Zo simpel is dan geluk 13 juli 2018 op 10:01 am - Beantwoord

  Hoewel ik zelf erg veel lees heb ik van dit lijstje alleen ‘Voor jou’ gelezen en dat is wel echt een aanrader!

  • Romy 14 juli 2018 op 9:40 am - Beantwoord

   Leuk om dat te horen! Ik ben daar zelf ook heel benieuwd naar. Sowieso schijnt Jojo Moyes een heel goede schrijfster te zijn.

 15. Josephine 13 juli 2018 op 11:32 am - Beantwoord

  Wat een leuke lijst! Zelf heb ik PAAZ ook gelezen, best een heftig boek! En het Forest Feast kookboek heb ik in de kast staan, maar ik heb er nog veel te weinig uit gemaakt. De vormgeving is heel mooi inderdaad. Door jouw leestip ga ik er vandaag weer eens mee aan de slag :).

  • Romy 14 juli 2018 op 9:47 am - Beantwoord

   Oeh leuk dat je gisteren weer eens het Forest Feast-kookboek erbij hebt gepakt. Ik ben daar zlef ook heel benieuwd naar. Het lijkt me alleen al een prachtig boek om een speciaal plekje in de boekenkast of in de keuken te geven, zodat je het altijd even kunt inkijken 🙂

 16. Noor 14 juli 2018 op 2:06 pm - Beantwoord

  Wow, dit artikel ga ik goed bewaren! Het boek omtrent ‘quarter life crisis’ spreekt me zeker aan, alsook de ‘4-uren week’ en ‘elke dag een foto’. Meestal lees ik gewoon waargebeurde verhalen maar daar gaat nu verandering in komen! 🙂

  • Romy 15 juli 2018 op 9:33 am - Beantwoord

   Leuk om te horen dat je iets aan mijn overzicht met boekentips hebt! Ik wens je veel leesplezier toe deze zomer 🙂

 17. Saskia 14 juli 2018 op 10:10 pm - Beantwoord

  Leuk om te zien wat je graag wilt lezen! Selfcare lijkt me ook een top boek. Op mijn verlanglijstje staan voornamelijk thrillers.

  • Romy 15 juli 2018 op 9:45 am - Beantwoord

   Leuk! Een spannende thriller op z’n tijd kan ik zelf ook wel waarderen 🙂

 18. Nikita 16 juli 2018 op 7:33 pm - Beantwoord

  Ik lees veel, en vlot. Iedereen die mij een beetje kent weet hoe graag ik lees en hoeveel ik dat doe. Ik voel me mezelf niet als ik lees. Bij veel mensen vandaag is een smartphone of tablet hun verlengstuk. Bij mij is dat mijn boek. Ik lees echter vaak verhalen, geen zelfhulpboeken. Ik heb daar de concentratie niet voor, maar ik denk dat ik ook gewoon mezelf moet stapje voor stapje leren lezen. Klinkt gek, want ik kan prima lezen. Maar dit soort boeken zijn heel wat anders dan de boeken die ik anders lees. Dus ik denk dat ik ga beginnen met dunne boekjes (sorry innerlijke boekenwurm!) want ik ben dol op zulke teksten. Ik lees niet voor niks zo graag je blog haha! Niet enkel voor de wijsheid hoor 😉 Voor veel meer dan dat! Maar ik heb vandaag wel een boekje gehaald over social media, over hoe het ons leven beinvloedt en hoe je het wat kan minderen. Ik ben niet perse verslaafd en sinds mijn detox gaat het echt goed! Maar ik vind dat gewoon heel interessant, dus waarom niet? Het boekje is maar 111 pagina’s en is klein, dus is wel een goede start!

  • Nikita 16 juli 2018 op 7:34 pm - Beantwoord

   Oke, ik herlas mijn reactie pas achteraf. Ik bedoelde natuurlijk als tweede zin: ik voel me mezelf niet als ik niet lees haha. Anders zou ik mezelf wel in een negatief daglicht zetten, als ik lees om aan mezelf te ontsnappen.

   • Romy 16 juli 2018 op 11:27 pm - Beantwoord

    Haha, zo’n vermoeden had ik al 😉 Ik kon me niet voorstellen dat jij jezelf niet bent als je leest 😛

  • Romy 16 juli 2018 op 11:26 pm - Beantwoord

   Je hebt helemaal gelijk dat zelfhulpboeken een heel ander genre zijn dan bijvoorbeeld romans en young adult. Ik kan me voorstellen dat dat ook wel een andere manier van lezen vereist. Groot gelijk heb je om met een iets dunner boekje te beginnen. Het klinkt alleen al heel interessant en ik ben benieuwd of je er nog mooie inzichten uit kunt halen 🙂 Misschien een leuk idee voor een blogartikel naderhand! 🙂

 19. Anouk 17 juli 2018 op 4:46 pm - Beantwoord

  Wat een leuke lijst! Ik heb er al een aantal gelezen: Paaz, Ik moet nog even kijken of ik kan (aanrader!), Fuck the quarterlife crisis, Zeik niet zo!, Je hebt wél iets te verbergen en Voor jou. Maar er staan ook boeken in je lijstje die ik nog niet kende of die ik zelf ook heel graag wil lezen.

  • Romy 18 juli 2018 op 12:02 am - Beantwoord

   Superleuk om te horen dat je een paar van deze boeken ook hebt gelezen. Ik ben zelf ook heel benieuwd naar ‘Ik moet nog even kijken of ik kan’. Daar heb ik al veel goede verhalen over gehoord 🙂 En al helemaal leuk dat ik je op wat nieuwe boekenideeën kon brengen. Ik ben benieuwd welk boek je binnenkort het eerst gaat lezen!