cadeaus voor een housewarming

21 leuke cadeaus voor een housewarming (waar je wél wat aan hebt)

 • 8 oktober 2021
 • 14 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Soms zit je in zo’n fase dat iedereen om je heen een bepaalde mijlpaal beleeft. Het afgelopen jaar kochten vooral veel mensen om me heen een woning. Dat betekende ook: elke keer opnieuw met een origineel cadeau komen aanzetten. En dan het liefst niet een kaars die compleet mismatcht met de rest van het interieur of een vaas waarbij de ontvanger vooral uit beleefdheid braaf “Ja, leuk hoor!” mompelt. Aan deze cadeaus voor een housewarming heeft de ontvanger wél wat.

Cadeaus voor een housewarming – wat wel, wat niet?

Zelf kocht ik 2,5 jaar geleden mijn huis. De vraag “Wat zou je graag willen?” vond ik elke keer een uitdaging. Ik heb een vrij specifieke interieursmaak en zocht liever zelf interieurspullen uit dan dat iemand heel veel moeite zou doen voor een cadeau dat toch net niet helemaal paste. Bovendien had ik al zo veel en was ik allang blij dat ik al dat spul in een huis had weten te krijgen.

Ook van mensen om me heen hoor ik vaak: een aanvulling op het interieur is niet altijd een goed idee, tenzij je echt zeker weet wat iemand mooi vindt. Zo had een vriendin van mij (zelf interieurstylist) destijds een foto van mijn roze stoel naast allerlei kussens in een winkel gehouden. Zo had ze twee kussens uitgezocht die 100% matchten. Ik ben er nog altijd blij mee. Onwijs leuk, zo’n perfect interieurcadeau, maar wel wat uitdagend voor de gever natuurlijk!

Wat kun je dan nog meer geven? Dit zijn 21 cadeaus voor een housewarming waarmee je de ander vast niet in verlegenheid brengt en als het goed is wél een glimlach bezorgt.

21 originele cadeaus voor een housewarming

 • Een bon voor een interieurwinkel. Of voor het tuincentrum. Je kunt vast subtiel polsen waar de kersverse bewoner graag en vaak komt. Koop een bon van die winkel. Dan kan de persoon daar zelf wat mee uitzoeken dat wél helemaal past bij zijn smaak.
 • Een plant. Groene wezens zijn de enige interieuraanwinst waarmee ik wél bij mensen op een housewarming durf aan te komen. Want wie houdt er nu niet van wat groen in huis. Planten kunnen bijna altijd wel (zolang je niet een uit de kluiten gewassen exemplaar geeft).
 • Een stekje voor een nieuw stekkie. Ook leuk: geef een van je eigen stekjes cadeau. Net wat persoonlijker dan een gekochte plant. Zo kreeg ik ooit een pannenkoekenplantstekje van een vriendin, die inmiddels is uitgegroeid tot een heuse volwassen plant.
 • Een bioscoopbon of een tegoedkaart voor Pathé Thuis. Na al het klussen, verven en geregel is de kersverse huiseigenaar ongetwijfeld toe aan iets ontspannends. Trakteer diegene op een bioscoopbon. Of doe een film thuis cadeau. Meteen een leuke manier om de nieuwe bank te testen op zijn thuisbioscoopkwaliteiten!
 • Bordspellen. Dat is tenminste een cadeau voor een housewarming waar de ander echt lang plezier van heeft. En misschien jij als gever ook. Wij hebben onlangs het spel Schotten Totten ontdekt en zijn daar gek op. Ook onder andere Dixit, 30 Seconds en Patchwork zijn leuke en niet te ingewikkelde spellen.
 • Een huishoudpakket. Het huishouden is misschien niet ieders hobby, maar je kunt het wel leuker maken door bijvoorbeeld vrolijk gekleurde wc-rollen cadeau te doen, een bijzondere flamingovormige gieter te geven of schoonmaakdoekjes uit te zoeken met bijzondere patroontjes. Ik heb zelf twee van zulke pakketten gekregen van anderen, en was daar oprecht heel blij mee.
 • Een cadeaupakket met lekker eten en drinken. Zelf vind ik iets eet- of drinkbaars altijd een goed idee voor een housewarming. Met spullen als cadeau kun je de plank volledig misslaan, maar eten en drinken komt altijd wel op. Geef bijvoorbeeld een leuk pakket voor een borrel, waarmee de nieuwe huiseigenaar een keer van een vrije avond kan genieten. Valt vast in de smaak! Zo zitten tussen de cadeaupakketten van Charles allerlei lekkere opties voor bijna iedereen. Met of zonder alcohol. Kleurrijk of juist ingetogen. Inclusief nootjes, kaas, crackers of wat je maar wilt.
 • Een kookboek. Oké, als diegene een gigantische hekel heeft aan koken, geen best idee. Maar verder vind ik kookboeken altijd heel leuk om te geven. Een goede manier om de ontvanger alle hoeken van de keuken te laten zien. Er is bijna altijd wel een boek te vinden dat bij die persoon past. Mijn favorieten om te geven zijn ‘De groene bakplaat’ (over gerechten die bestaan uit simpelweg groenten uit de oven), ‘Simpel’ of ‘All day breakfast’.
cadeaus voor een housewarming 3
 • Een stadsplattegrond. Niet om de weg te vinden, maar om op te hangen. Ik heb een vriendin eens een plattegrond van haar nieuwe woonplaats cadeau gedaan. Je kunt ze via diverse sites bestellen en op maat laten maken. Leuk om te hebben en leuk om te geven!
 • Bier hier. Een nieuwe woning inwijden met een drankje? Altijd leuk! Je kunt zelfs als je er niet bij kunt zijn, een leuke drankverrassing naar iemand opsturen. Stuur een bierpakket als cadeau in de favoriete smaken van de ontvanger. En proost op afstand mee. Je kunt bij Charles (via de link) ook kiezen voor speciaalbiertjes en voor iets lekkers voor erbij (zoals olijven of kaas).
 • Handig huis-hebbeding. Zelfs als iemand zegt “alles al te hebben”, mist een kersverse huiseigenaar vaak nog wel iets: een handige kaasschaaf, een goede theedoos, een prullenbak voor het toilet. Dat soort dingen. Informeer gewoon eens of er iets praktisch is wat diegene nog niet heeft. Dat zijn niet al te smaakgevoelige cadeaus waar de ander ook nog praktisch wat mee kan. Is het nou een wat groter cadeau? Dan kun je er ook samen met andere mensen geld voor bij elkaar sprokkelen.
 • Een sleutelhanger. Handig voor aan de nieuwe huissleutel. Ik spreek uit ervaring: aan een van mijn sleutelbossen hangt na 2,5 jaar nog steeds een sleutelhanger met de tekst “Voor de beste papa” (van de vorige huiseigenaar).
 • Een volle theedoos. Als je zo’n theeleut bent als ik, dan is dit een heel geslaagd cadeau. Informeer wel even of diegene nog geen theedoos heeft. Ik kreeg zelf destijds van een vriendin een houten theedoos met tien smaken thee erin. Hartstikke handig! Zelf drink ik thuis altijd één specifieke smaak thee, maar door die theedoos kon ik mijn visite wel wat ruimere keuze geven dan dat.
 • Leesvoer voor in de nieuwe boekenkast. Neus eens bij bol.com tussen de populaire boeken van dit moment. Er zit vast iets bij wat de ontvanger met plezier leest. En in de nieuwe boekenkast is daar ongetwijfeld nog wel een plekje voor te vinden.
 • Een foto van jullie samen. Hoop je zelf ook een plekje in het huis van diegene te bemachtigen? En ben je ervan overtuigd dat de ander daar net zo blij van wordt als jij? Dan kun je ook een mooie foto van jullie samen uitzoeken, die inlijsten en cadeau doen. Maak het ook weer niet te uitgebreid. Een hele fotomuur voor jezelf is ook weer zo wat.
cadeaus voor een housewarming 2
 • Een bosje droogbloemen. Vooral als diegene nog aan het klussen is, vind ik droogbloemen handiger om te geven dan een bos bloemen (die vooral stof staat te verzamelen en waar de persoon misschien niet eens een vaas voor heeft). Je hebt er lekker lang plezier van. Dat maakt droogbloemen ook een een van de leukere duurzame cadeaus voor een housewarming.
 • Een mini-boom voor in de tuin. Dit deed ik Bart laatst cadeau (niet voor een housewarming trouwens): een boompje. Je kunt een mini-boom met aarde per post laten versturen (zoek op ‘herinneringsboompje’), zodat de ontvanger die vervolgens in zijn tuin kan planten. Een heel bijzonder cadeau, vind ik zelf, waar vaak ook nog een mooi verhaal achter zit. Ook geschikt voor appartementeigenaren met een balkon trouwens: onze mini-ginkgo staat nu in een pot op het balkon al volop te groeien totdat we ooit een huis met tuin kopen.
 • Geurkaars of huisparfum. Daar maak je vooral echte geurliefhebbers waarschijnlijk heel gelukkig mee. Vooral bij Rituals hebben ze heerlijke geurkaarsen en huisparfums, vind ik. Kost wat, maar dan heb je ook echt wat moois om te geven.
 • Getekend voor de bewoner. Laat een prachtige illustratie op maat maken van de bewoner(s), inclusief eventuele huisdieren, en geef die ingelijst cadeau. Hierboven zie je een illustratie die ik voor Bart en mij liet maken door Teddy. Nog steeds heel blij mee! En ook een erg bijzonder cadeau om te geven. 100% zeker dat de eigenaar dit nog niet heeft!
 • Snijplank. Daar kun je er nooit genoeg van hebben, toch?! Zoek een mooi houten exemplaar uit, laat er eventueel iets in graveren en geef ‘m aan de huiseigenaar.
 • Money, money, money. Een huis kopen is geen goedkope hobby. Geld komt daarom vaak wel van pas. Afgezaagd hoeft geld geven zeker niet te zijn. Pak het eens extra feestelijk in, bijvoorbeeld door muntjes te verzamelen in een fles, door van briefgeld een vlinder te vouwen of door een schudkaart met geld te maken. Net even wat anders!

Geen lege handen meer

Dus: ook als je geen flauw idee hebt wat de interieursmaak van de persoon is of als je je afvraagt of de ontvanger jouw paarse kaars of knalgele vaas net zo geweldig zal vinden als jij, kun je passende cadeaus voor een housewarming vinden. Je hoeft niet altijd iets voor het huis te kopen; misschien maak je de ander juist blij met lekkere douchegel, iets eetbaars of iets waar hij mee kan ontspannen na al het klusgeweld.

Hopelijk heb je iets aan deze lange lijst met cadeaus voor een housewarming. Ik krijg er zelf in elk geval zin van om weer eens een nieuw huis van iemand te bewonderen. Dan wordt het vast een makkie om niet zonder lege handen aan te komen 😉

Wat zou jij tippen als cadeaus voor een housewarming?

1 4
cadeaus voor een housewarming 4

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 8 oktober 2021 op 7:08 am - Beantwoord

  Een hele inspirerende lijst voor een house warming. Ik vind zo’n stadsplattegrond of tekening van het huis een heel mooi cadeau om te geven.

 2. Naomi 8 oktober 2021 op 7:50 am - Beantwoord

  Wat een leuke ideeën! Voor een verjaardag zit er ook nog wel wat leuks tussen. Heel fijn, want ik ben dus zo iemand die nooit weet wat ze moet geven.

 3. Johanne 8 oktober 2021 op 10:07 am - Beantwoord

  Ja! Leuke tips. Wij hebben door corona nooit een echte housewarming gehad, maar dit zijn precies de cadeaus die we dan graag zouden ontvangen (en geven, natuurlijk!).

 4. Audrey 8 oktober 2021 op 10:25 am - Beantwoord

  Erg leuke ideeen allemaal! Op het bier na – maar dat weten de mensen die me kennen wel allemaal – zouden mensen hier bij mij allemaal mee aan mogen komen. Thee drink ik zelf niet, maar aangezien ik mijn thee voor gasten nog altijd heel oneerbiedig in de oorspronkelijke verpakkingen in een grote rommella heb verstopt…

  Ik heb op het kaartje met de uitnodiging voor mijn housewarming gezet dat ik spaarde voor een keukenmachine als cadeautip. Dat werkte heel goed 😀

  • Romy 8 oktober 2021 op 11:33 pm - Beantwoord

   Wat slim, die cadeautip! Ik merk dat andere mensen het vaak ook fijn vinden om te weten waar ze zoal mee kunnen aankomen.
   Enne, zo’n theedoos is echt handig! Ik weet uit ervaring dat er héél veel in past 😉

 5. Simone 8 oktober 2021 op 12:27 pm - Beantwoord

  Wat een leuke ideetjes. Ik ben afgelopen week zelf verhuisd, dus hoop stiekem dat mijn toekomstige housewarming gasten ook voor iets uit deze lijst gaan :-).

  • Romy 8 oktober 2021 op 11:32 pm - Beantwoord

   Hihi, leuk om te horen! 🙂 Gefeliciteerd met je nieuwe woning en heel veel geluk daar!

 6. Maaike 8 oktober 2021 op 3:57 pm - Beantwoord

  Dat zijn heel leuke ideeën voor een housewarming 😀

 7. bychristiana 11 oktober 2021 op 8:55 am - Beantwoord

  Leuke ideetjes! Ik probeer af en toe wel een origineel cadeau voor iemand te vinden, maar ik kan me ook altijd wel goed voorstellen dat mensen gewoon het meest blij worden van een cadeaubon, zeker voor een housewarming en dan een interieurmerk – gerelateerde bon. Geld geven vind ik eigenlijk nooit zo leuk, dus dat doe ik zelden.

 8. Els 13 oktober 2021 op 11:46 am - Beantwoord

  Bordspellen vind ikzelf zo leuk om te krijgen en te geven :-).

 9. Giovanna Jansen 16 oktober 2021 op 6:38 pm - Beantwoord

  Wat een leuke ideeën! Ik geef ook graag een plant, een eet-/kookpakket of een cadeaubon.

 10. Karin 19 oktober 2021 op 10:37 pm - Beantwoord

  Leuke tips, ik ga ze bewaren voor als het weer eens zo ver is 🙂 Ik heb ook wel eens een plant gegeven maar ik vind een pot met dropsleutels (als in: sleutel voor je nieuwe huis!) ook grappig 😉

  • Romy 22 oktober 2021 op 10:49 pm - Beantwoord

   Wat een leuk idee, die dropsleutels! Dat ga ik dan weer bewaren als cadeautip 🙂

 11. Tamara 28 oktober 2021 op 9:40 pm - Beantwoord

  Wat een leuk lijstje. Helemaal fan om een boompje cadeau te doen!

Recente blogs

Ik heb hoogtevrees (in een tikkeltje vreemde vorm, geloof ik)

7 december 2022|Persoonlijk, Persoonlijke groei|

Ik loop met mijn moeder door het Palacio de Pena: het prachtige knalgele kasteel in Lissabon. Mijn tintelende kuiten laten wel merken dat ik er net een flinke wandeling op heb zitten (we hadden de memo gemist dat de meeste mensen met een tuktuk of bus omhoog gaan en dat dat misschien een reden heeft…). Maar het uitzicht is het zó waard. Ik pers er een zucht van opluchting uit: wat is het prachtig hier. Met mijn camera in de aanslag wandel ik richting het uitzichtpunt. Om twee stappen later verstijfd stil te staan als ik zie dat een modelachtig uitziend meisje op een muurtje boven de afgrond staat te balanceren voor dat ene #instaperfect-kiekje. Bam. Mijn hoogtevrees is weer van de partij. 

Column | Systeemupdates en andere nieuwigheden, wie verzint het?

19 januari 2021|Persoonlijk|

"Er staan 5 nieuwe updates voor u klaar." Waar een ander misschien heel enthousiast wordt van een kersverse lading technologische verbeteringen, krijg ik er acuut de kriebels van. En dan dus niet alleen omdat die updatemelding altijd op precies het verkeerde moment komt, maar ook omdat ik het gewoon - ehm - niet zo op heb met updates. Waarom vernieuwen wat eigenlijk al goed is? Ik wilde het eens hebben over het leed dat updates heet als je - zoals ik - niet bepaald een technologiejunkie bent.

En dan heb je opeens verkering! ♥

20 september 2019|Persoonlijk|

Al een paar keer liet ik het terloops vallen. Maar dit is toch wel een nieuwtje dat iets meer toeters en bellen verdient dan dat. IK HEB EEN VRIEND. In Capslock, want ik voel me ook capslockwaardig blij. Na lange tijd vrijgezel te zijn geweest, is er een "leuke meneer" die mijn leven net wat leuker maakt. En dat is mooi en bijzonder tegelijkertijd. Ik wilde eerst een tijdje zelf genieten van de situatie voordat ik deze mysterieuze jongen zou introduceren. Maar nu is het moment daar. Hij maakt mij nógal vrolijk en is een plekje op Vaker Vrolijk dan ook meer dan waard.