30 écht leuke dingen om te doen met je broer

Ben jij, net als ik, gezegend met een leuke broer of meerdere broers? Dan is een dagje weg samen met broerlief wellicht geen slecht idee! Ik onderneem ook graag leuke dingen met mijn broers, hoewel onze hobby’s enigszins uiteenlopen. De grootste uitdaging is dan ook bedenken wat we gaan doen. Zo maak ik mijn broers niet blij met een romantische komedie of slenteren door winkelstraten. Andersom zit ik niet te wachten op een horrorfilm of paintball. Gelukkig is daar wel wat om te verzinnen om te doen met je broer. Wel meer dan één ding overigens. Daarom vind je in dit artikel 30 leuke dingen om te doen met je broer.

leuke dingen om te doen met je broer

30 leuke dingen om te doen met je broer

Als jij niet weet wat leuke dingen om te doen met je broer zijn, dan heb ik nog ideeën genoeg. Wie weet zit er iets voor je bij deze 30 tips.

 1. Ga samen naar een film die jullie wél allebei kunnen waarderen. In het geval van mijn broertje: alles wat niet Nederlandstalig, niet te romantisch, niet te laagdrempelig en ook niet te dramatisch is.
 2. Ga met je broer wat drinken in de stad en praat elkaar ondertussen helemaal bij over de liefde, het leven of het werk. Of vraag je broer eens om wijze mannelijke raad (daar zijn broers vaak goed in!).
 3. Ga samen sporten (fietsen, hardlopen of naar de sportschool). Als je een sportieve broer hebt, kan die jou misschien wel geweldig motiveren om ook fanatiek aan de slag te gaan.
 4. Speel samen een gezelschapsspel, zoals Scrabble, Risk, Monopoly of Yahtzee. Mits je broer tegen zijn verlies kan natuurlijk.
 5. Breng samen een bezoekje aan je opa of oma en bezoek die aardige tante, je moeder of de neef die je al tijden niet meer hebt gezien.
 6. Ga op een zonnige dag samen picknicken in het bos of park met lekkere hapjes en drankjes. Of met een afhaalpizza – ook altijd een optie!
 7. Duik samen de keuken in om een ingewikkeld gerecht te maken (of om een blik soep op te warmen als je kooktalent te wensen overlaat). Ook broer-zusterliefde gaat vast door de maag.
 8. Neem je broer mee voor een dagje museum. Snuif cultuur op bij het Rijksmuseum of kies juist voor een heel modern museum, zoals Beeld & Geluid in Hilversum of het Nederlands Stripmuseum in Groningen.
 9. Houd je broer van griezelen (en ben jij ook geen held op sokken)? Dan is The Amsterdam Dungeon misschien een leuk idee. Je wordt meegenomen door acteurs in spannende acts waarin je zelf ook een rol speelt.
 10. Ga samen op roadtrip door Nederland en stap uit op plekken die jullie aanspreken. Draai ook gerust de volumeknop om, zodat jullie goed je muzikale kant kunnen trainen.
 11. Houd een karaoke-avond. Eens zien wie van jullie de best ontwikkelde muzikale kant heeft!
 12. Met je broer paintballen kan natuurlijk, maar zelf zou ik liever gaan voor lasergamen (spannend én pijnloos!).
 13. Neem het op tegen je broer op de bowlingbaan en laat je allebei van je beste kant zien.
 14. Maak samen een oer-Hollandse stamppot klaar voor een flinke portie krachtvoer. Met als voordeel dat je broer dan mooi het zware stampwerk kan doen.
 15. Graveer allebei met een houtbrander figuren of teksten in hout. Dat heeft wel wat mannelijks, toch?!
 16. Plan samen een once in a lifetime-uitje via websites als Groupon of Vakantieveilingen. Wat dacht je van een slipcursus, een ballonvaart of een dag wadlopen?!
 17. Bezoek een cabaretvoorstelling van een cabaretier waar jullie allebei hard om kunnen lachen. Zo kun je in De Kleine Komedie terecht voor een paar uur lachen, gieren, brullen (mits je een goede cabaretier kiest!).
 18. Zoek op Netflix naar een seriedie jullie allebei leuk vinden en kijk daar een aantal afleveringen van. Wat dacht je bijvoorbeeld van Modern Family?
 19. Houdt je broer van gamen en deins jij daar ook niet voor terug? Strijd dan tegen elkaar in een racespel of ga allebei aan de slag met Rollercoaster Tycoon of The Sims.
 20. Ga samen een dagje naar de klimmuur en baan jezelf een weg tot aan het plafond.
 21. Stereotype-alert! Doe als een echte man en bestel een afhaalpizza om die onder het genot van een slechte serie met flauwe mannenhumor op te eten.
 22. Neem je broer mee uit winkelen en trakteer hem op jouw persoonlijke stylingadvies. Hij gaat vast “als nieuw” de deur weer uit.
 23. Neem je broer mee naar het casino en beproef je geluk. Of speel thuis een potje poker als je, net als ik, liever niet te veel risico loopt.
 24. Hang samen met je broer de durfal uit in een attractiepark (of blijf juist veilig allebei naast het reuzenrad of de draaimolen staan!).
 25. Lijkt survivallen je niets voor jou? Misschien wordt het wél een optie met je stoere broer aan je zijde. Tokkelen, klimmen en klauteren of desnoods abseilen, wie weet durf je meer dan je denkt!
 26. Bedenk samen een verrassing voor een familielid of gezamenlijke vriend en werk die tot in de puntjes uit.
 27. Geef je op voor een workshop waar jullie allebei wat aan hebben. Presenteren, creatief schrijven, fotograferen, of wat jullie ook maar aanspreekt!
 28. Waag je samen met je broer (online of via de app) aan Triviant. Eens zien wie het meeste weet!
 29. Plan een weekendje weg samen, bijvoorbeeld in eigen land of over de Duitse grens. Dat wordt vast een ouderwets gezellige avond en overnachting!
 30. Of grijp naar een van de leuke dingen om te doen met je broer van vroegâh en zet een film op waar jullie in je kindertijd van genoten. Kun je meteen ontdekken of die film nog steeds even leuk is!

Na het maken van deze lijst heb ik in ieder geval meteen zin om mijn broertjes te bellen voor een afspraak. Eens zien welke van deze leuke dingen om te doen met je broer wij de volgende keer gaan plannen.

Heb jij een broer(tje)? En zo ja, wat vind jij leuke dingen om te doen met je broer?

Volg:
Deel:

20 Reacties

 1. chucky1012
  8 december 2018 / 07:08

  Leuke en fijne tips ?

  Een heel fijn weekend ?

  • Romy
   Auteur
   8 december 2018 / 09:36

   Dankjewel! Voor jou ook een heel fijn weekend!

 2. 8 december 2018 / 07:42

  Ik heb 2 broers. Ze zijn echter wel allebei getrouwd, dus uitjes met z’n tweeën/drieën komen minder vaak voor, maar ik ben een keer met m’n jongste broer naar Legoworld geweest, dat was erg leuk! Bovendien zien we elkaar iedere week als we samen werken aan een boek ;-)

  • Romy
   Auteur
   8 december 2018 / 09:50

   Wat leuk dat jullie samen een boek werken! Dat is nog eens iets leuks om samen te doen :) En Legoworld klinkt trouwens ook als een heel tof uitje.

 3. 8 december 2018 / 10:20

  Mijn broer is 3 jaar ouder en een heel ander type dan ik. Het enige wat wij ooit samen hebben gedaan is een dagje naar Walibi en naar een concert (van John Fogerty, dat was puur jeugdsentiment, en dat was met mijn moeder). Hij woont 100+ km verderop en doet niet graag sociale dingen, dus ook al vind ik je lijst erg leuk, ik denk niet dat ik ‘m zover krijg, haha!
  Karin blogde over…5 Mythes over je eigen kleding maken

  • Romy
   Auteur
   8 december 2018 / 19:29

   Dat klinkt niet als een perfecte basis om gezellig samen dingen te ondernemen, haha. Jammer! Maar hopelijk heb je genoeg andere leuke mensen om je heen die wel voor dit soort activiteiten te porren zijn ;)

 4. 8 december 2018 / 11:43

  Geweldige lijst! Mijn broer en ik zijn allebei Harry Potter-fans. Dus meerdere cinemabezoekjes, en de Harry Potter expo passeerden hier al de revue. Maar ook sporten vind ik heel leuk met mijn broer. Deze lijst heeft me alleszins inspiratie gegeven voor nog meer leuke uitjes. Ik zal hem opslaan!

  • Romy
   Auteur
   8 december 2018 / 19:30

   Oeh leuk! Sowieso natuurlijk tof om een passie te delen en daarvoor samen dingen te kunnen ondernemen :) Leuk om te horen dat je iets aan mijn lijst met ideeën hebben!

 5. 8 december 2018 / 17:49

  Super leuk lijstje! Dit kan ik zeker gebruiken! Ik heb zelf een jongere (tiener) broer en het leukste dat we ooit samen gedaan hebben is lasershooten, succes gegarandeerd!

  • Romy
   Auteur
   8 december 2018 / 19:32

   Leuk om te horen dat je iets aan mijn tips hebt! Ik ben benieuwd wat het volgende uitje van jou en je broertje zal worden :)

 6. 8 december 2018 / 21:08

  Ik heb 2 broers, maar moet eerlijk zeggen dat we naast de gebruikelijke familieaangelegenheden niet echt afspreken. Zou ik eigenlijk wel weer eens moeten doen. Met de ene broer ben ik ooit naar Archeon geweest en de ander zie ik weleens op een festival hier in de stad.
  Jacqueline blogde over…Optreden met rolstoel: wat komt er allemaal bij kijken?

  • Romy
   Auteur
   10 december 2018 / 00:00

   Jammer dat je je broers niet heel vaak spreekt! Ik herken wel wat je zegt. Voor familieleden moet je soms bewust tijd maken, omdat het niet vanzelfsprekend is dat je elkaar buiten de gewone familie-afspraken regelmatig ziet.
   Samen naar een festival gaan, is in ieder geval een leuk idee.

  • Romy
   Auteur
   10 december 2018 / 00:00

   Oeps, je hebt helemaal gelijk! Ik heb het aangepast in het artikel :)

 7. Rianne
  9 december 2018 / 15:00

  Zit toevallig naast mijn broertje op de bank. Ik word al helemaal enthousiast van dit lijstje, nu moet ik hem alleen nog zien te porren ;)

  • Romy
   Auteur
   10 december 2018 / 00:28

   Wat leuk om dat te horen! Hopelijk krijg je je broertje net zo enthousiast ;)

  • Romy
   Auteur
   11 december 2018 / 00:15

   Haha, oh jee! Gelukkig is je man wél te porren voor dit soort man-vrouw-activiteiten :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge