Doordeweekse avonden, ik ben er dol op. Het heeft voor mij altijd iets magisch als ik aan het eind van de dag nog een paar uur kan indelen zoals ik wil. Oké, op een doordeweekse avond is het misschien niet zo handig om de disco of de kroeg in te duiken of om tot in de vroege uurtjes bij een vriendin op de bank te hangen. Gelukkig zijn er nog talloze andere leuke dingen om te doen op een doordeweekse avond (naast bloggen natuurlijk!). In dit artikel geef ik 13 ideeën waar ik zelf blij van word na een werkdag.

Leuke dingen om te doen op een doordeweekse avond

 1. Helemaal zen. Met stip op nummer 1: doe na een drukke dag gewoon helemaal niets. Neem een uitgebreide douche, gebruik een masker en blijf heerlijk bankhangen onder het genot van een drankje en een goede serie. Niets meer aan doen!
 2. Ga creatief aan de slag. Leuke dingen om te doen op een doordeweekse avond kunnen ook iets creatiefs zijn. Zelf ben ik gek op creatieve hobby’s als afsluiting van de dag. Ga breien of haken, maak zelf kaarten, begin met scrapbooken of ga aan de slag in je bullet journal. Allemaal fijne manieren van ontspanning, die je ook nog eens frisse inspiratie opleveren!
 3. Bankhangen voor twee. Kun je wel wat gezelligheid gebruiken? Nodig dan een vriendin, je date of een familielid uit om voor te koken. Of plan gewoon een avond theeleuten en bijkletsen samen in, met lekkere hapjes en een gezellig bordspel erbij. Je kunt het zo gek of juist zo simpel maken als je zelf wilt.
 4. Tv (terug)kijken. Ontspannen doe ik graag met een serie of tv-programma. Omdat het me niet vaak lukt om programma’s live te kijken, kijk ik bijna altijd mijn favoriete programma’s terug via Uitzending Gemist of TVblik. Woonprogramma’s, Nederlandse series, talentenjachten of de meest foute tv-shows – het kan allemaal! Een goed (en gratis) alternatief voor Netflix!
 5. Iets drinken in de stad. Een drankje doen betekent niet per se dat je rollend de kroeg uit komt na middernacht. Je kunt ook gewoon genieten van een kop muntthee met een vriendin en ervoor zorgen dat je op tijd weer in bed ligt. Is er niemand die met je mee kan gaan? Ga dan eens alleen. Je weet maar nooit welke geweldige geliefde, leuke vriend(in) of uit het oog verloren kennis je tegen het lijf loopt.
 6. Een cursus volgen. Of je nu iets creatiefs wilt doen of juist een sportieve of theoretische cursus wilt volgen, er is vast wel een cursus die jou aanspreekt. Cursussen zijn een leuke manier om nieuwe contacten op te doen en tegelijk iets nieuws te leren. Zelf denk ik bijvoorbeeld nog met plezier terug aan mijn fotografiecursus, die me niet meer dan € 80 kostte en waar ik veel plezier aan heb beleefd.
 7. Verstand op nul. Als ik zin heb om na mijn werk lekker rustig aan te doen, dan doe ik graag klusjes waar ik mijn verstand niet bij nodig heb. Dat is bijvoorbeeld foto’s bewerken, een kast opnieuw inrichten of eindelijk dat fotoalbum van mijn vakantie van drie jaar geleden samenstellen. Twee vliegen in één klap: je kunt ontspannen, maar bent nog productief bezig ook.
 8. Bioscoop, theater of musical. Wist je dat je soms veel geld kunt besparen door niet in het weekend, maar doordeweeks een musical, theatervoorstelling of film te bezoeken? Je hebt dan de hele dag iets leuks om naar uit te zien én kunt tegen een lager tarief genieten van doordeweeks entertainment.
 9. Sporten. Misschien zit je er na een lange dag niet direct op te wachten om je sportschoenen uit de kast te trekken. Toch kan een rondje hardlopen of een bezoek aan de sportschool je zeker goed doen. Neem daarna een warme douche en je zult vast slapen als een roosje.
 10. Uitgebreide telefoongesprekken. Bel een lieve vriendin, je oma, moeder, broer of zus op of iemand anders die je al een tijdje niet hebt gesproken. Neem uitgebreid de tijd voor een gezellig telefoongesprek. Voor je het weet is de avond alweer om en heb je met iemand bijgepraat zonder de deur uit en de kou in te hoeven.
 11. Volg een online les yoga of pilates. Ik volg zelf de lesjes van Studio Natuurlijk met veel plezier. Heerlijk ontspannend, goed voor je lijf (zeker na een werkdag!) en ook nog eens fijn om te doen.
 12. Luister naar een podcast en ga daar uitgebreid voor zitten. Er zijn genoeg inspirerende podcasts (bijvoorbeeld deze 5 podcasts) waarmee je op een heerlijk ontspannen manier de avond kunt starten.
 13. Lezen. Vergeet tot slot ook je volle boekenkast! Er staat vast nog leesvoer tussen waar je al een tijdje aan wilt beginnen. Eindelijk eens dat fijne boek of leuke tijdschrift lezen, behoort ook zeker tot mijn leuke dingen om te doen op een doordeweekse avond. Bijkomend voordeel is dat je ogen er alvast moe van worden, waardoor je vast extra lekker kunt slapen.

Een paar boeken die hoog op mijn leeslijstje staan vind je hieronder:

Wat vind jij leuke dingen om te doen op een doordeweekse avond?

De links naar bol.com zijn affiliate links.

dingen om te doen op een doordeweekse avond

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 27 november 2017 op 6:26 am - Beantwoord

  Tijdens doordeweekse avonden lees ik veel of kijk series. Mijn blogartikelen staan voor de hele week al ingepland 🙂 Heerlijk om een paar uur goed te ontspannen.

 2. Shirley 27 november 2017 op 6:41 am - Beantwoord

  Ik doe in een week meestal een aantal dezelfde dingen. Ik probeer 1x per week pilates te doen, ik eet regelmatig samen met vriendinnen, een avond lezen en netflixen staat ook regelmatig op de planning. Af en toe schrijf ik een nieuwe blog. Ik kan wel slecht plannen, soms heb ik een of twee weken iedere avond iets te doen en dan een hele week niets, haha.

  • Romy 27 november 2017 op 9:55 am - Beantwoord

   Dat laatste herken ik wel inderdaad. Ik heb ook de ene week heel veel leuke dingen buiten de deur en de andere week heb ik allemaal avondjes thuis. Ach ja, een beetje afwisseling is zo erg nog niet 😉 Leuk om te horen wat jij graag doet op een doordeweekse avond!

 3. marije 27 november 2017 op 7:13 am - Beantwoord

  Ik probeer meer thuis te zijn op doordeweekse avonden. Helemaal na een drukke werkdag is het beter om dan even de tijd voor mijzelf te nemen en lekker een zen moment in te plannen.

  • Romy 27 november 2017 op 9:55 am - Beantwoord

   Mooi dat je bewust tijd vrijmaakt om doordeweeks ’s avonds thuis te zijn. Soms kan het je inderdaad echt goed doen om even rustig thuis te zitten in plaats van elke avond op stap te gaan.

 4. Aneta 27 november 2017 op 7:45 am - Beantwoord

  Voornamelijk ben ik lui. Door mijn nieuwe baan be ik momenteel niet vooruit te branden. Ik lig doordeweeks rond half tien op bed haha. Maar anders blog ik of lees ik een boek

  • Romy 27 november 2017 op 9:56 am - Beantwoord

   Dat maakt toch niet uit. Zeker met een nieuwe baan heb je je slaap waarschijnlijk hard nodig 🙂

 5. Josephine 27 november 2017 op 7:58 am - Beantwoord

  Wat een leuke lijst, maar vooral: wat actief! Ik ben meer van een goed boek of een film, en af en toe een lezing of sociale afspraak. Ik ben ’s avonds meestal juist niet in de stemming om naar buiten te gaan. In de zomer is dat (gelukkig) wel een beetje anders. 🙂

 6. Lindsey Beljaars 27 november 2017 op 8:22 am - Beantwoord

  Ah wat geef je leuke tips!!I k heb me eigen voorgenomen om meer te gaan lezen, daar neem ik helaas de tijd niet voor terwijl ik dat echt heerlijk vind om te doen.

 7. Liese 27 november 2017 op 9:19 am - Beantwoord

  Wauw wat een bezige bij ben je na je werkdag nog! Ik houd ervan om’s avonds een (extra) wandeling te maken met zaklamp doorheen het dorp, maar ook lezen of tekenen.

  • Romy 27 november 2017 op 9:57 am - Beantwoord

   Haha, ik ben inderdaad wel vaak van het actief bezig zijn ’s avonds 😉 Jouw avonden klinken ook heerlijk. En in de zomer vind ik de deur uit gaan ’s avonds ook extra fijn. Daar kan ik nu al naar uitzien.

  • Romy 27 november 2017 op 9:58 am - Beantwoord

   Haha, ik ben inderdaad wel graag lekker bezig 🙂 Zo’n rustige avond klinkt ook heerlijk trouwens! Avondwandelingen vind ik ook vaak heel fijn.

 8. Amy 27 november 2017 op 9:35 am - Beantwoord

  Wat een fijne tips, ik houd ervan om nog lekker veel te doen na mijn werkdagen. Over het algemeen zitten mijn weken daarom vrij vol. Is het niet met Zweedse les, dan wel omdat ik lekker voor een work-out de sportschool induik of ga zingen op de muziekschool. En soms.. komt het voor dat ik inderdaad een avond op de bank crash om lekker te netflixen. Soms ook heel fijn!

  • Romy 27 november 2017 op 9:59 am - Beantwoord

   Heel herkenbaar wat je zegt! Ik vind het ook heerlijk om na een werkdag nog lekker druk in de weer te zijn, of dat nu voor sociale activiteiten is of gewoon om bijvoorbeeld aan mijn blog te werken. Wat tof trouwens dat je Zweedse les volgt in de avonduren!

 9. yvonne 27 november 2017 op 9:42 am - Beantwoord

  Hele leuke tips. Ik kan echt uitkijken naar een nieuw boek. Zo fijn om daar de hele avond in te kunnen lezen!

 10. Loes 27 november 2017 op 11:10 am - Beantwoord

  Hele leuke tips! Ik vind het heerlijk om op een doordeweekse dag lekker naar de film of het theater te gaan, dat is zo’n leuke activiteit om je week even te ‘breken’ als ware.

  • Romy 27 november 2017 op 11:36 pm - Beantwoord

   Helemaal mee eens! Ik vind zo’n uitje ook een heerlijke ‘weekbreker’ 🙂

 11. Johanne 27 november 2017 op 11:37 am - Beantwoord

  Op doordeweekse avonden doe ik het liefst zo min mogelijk, haha. Ik gebruik die avonden meestal om mijn Pinterest te updaten, te bloggen, lezen en Netflixen! Ik ben heel goed in niks doen, maar vind een beetje nuttig bezig zijn (voor mezelf dan) ook heerlijk. Net als jij!

  • Johanne 27 november 2017 op 11:38 am - Beantwoord

   Ok, dat laatste deel klopt niet helemaal. Maar je snapt hopelijk wat ik bedoel 😉

  • Romy 27 november 2017 op 11:37 pm - Beantwoord

   Haha, ik snap wat je bedoelt inderdaad 😉 Juist heel goed dat je jezelf na een drukke werkdag de rust en tijd gunt om even te ontspannen 🙂 Ik kan me voorstellen dat dat ook heerlijk is.

 12. Rebecca 27 november 2017 op 11:56 am - Beantwoord

  Alles op nummer 9 na vind ik inderdaad heerlijk om te doen. Maar met mijn telefoonangst zie ik het niet zitten om een vrijwillig aan de telefoon te hangen hahah. Voor mij is het eerder een straf, ondanks het feit dat het gewoon met een vriendin is. Dit is geen plezier, dan ga ik liever inderdaad lekker de stad in voor een bakje koffie.

  • Romy 27 november 2017 op 11:38 pm - Beantwoord

   Ik kan me voorstellen dat telefoneren dan inderdaad niet je favoriete manier is om de avond door te brengen, haha. Ik ben zelf overigens ook geen held aan de telefoon, maar met vriendinnen bellen vind ik gelukkig wél fijn 🙂

 13. Sam - singlereadytomingleblog 27 november 2017 op 12:17 pm - Beantwoord

  Ik ga ook echt minstens elke week nog iets drinken na het werk! Vooral leuk in de zomer om in de rosé te vliegen op een terras, haha, maar ook in de winter spreek ik vaak af met vriendinnen om gezellig iets te gaan drinken 🙂 Heb je altijd wat om naar uit te kijken vind ik!

 14. Anneke 27 november 2017 op 12:58 pm - Beantwoord

  Met stip op 1: bankhangen 😀 Hahaha! Maar ik zie die bank maar van dichtbij rond een uur of 10 ofzo (na al het opruimwerk enzo met 3 kinderen in huis). Na een kwartier lig ik al kwijlend te slapen. Werkt wel heel ontspannend 😉

  • Romy 27 november 2017 op 11:39 pm - Beantwoord

   Precies! Zo’n avond met leuke plannen kan een heerlijk vooruitzicht zijn op een doordeweekse dag 🙂 Leuk om te horen dat jij ook graag met anderen op stap gaat op een doordeweekse dag!

  • Romy 27 november 2017 op 11:42 pm - Beantwoord

   Haha, ik kan me zo voorstellen dat een druk gezinsleven er best wel inhakt en dat je dan snel naar dromenland bent vertrokken 😉 Na zo’n drukke dag ligt de bank waarschijnlijk extra lekker 🙂

 15. Anna 27 november 2017 op 1:17 pm - Beantwoord

  Wat een fijne tips allemaal! Ik heb toevallig gisteren nog een masker gebruikt, ik vind dat altijd zo fijn! En een avondje bankhangen kan ook heerlijk zijn.

 16. Nesrin 27 november 2017 op 3:51 pm - Beantwoord

  Heerlijke tips geef je.

  Mijn avonden zijn vaak kort omdat na het werk tijd is voor (koken) eten, afruimen, huiswerk/chill tijd met kinderen, kinderen wassen, kinderen op bed leggen en de was doen en dit alles vreet tijd 😉 Als er tijd over is blog ik graag of zit lekker met mijn man samen. Ik kan trouwens goed genieten van een drankje buiten de deur maar dit hoeft van mij echt niet elke week.

  • Romy 27 november 2017 op 11:44 pm - Beantwoord

   Wauw, dat klinkt inderdaad als een drukke planning na werktijd! Respect voor hoe je dat allemaal na je werk nog weet te combineren! Voor mij hoeft er op uit gaan ’s avonds overigens ook niet per se elke week, maar op z’n tijd vind ik het wel heel fijn. Verder vind ik het vaak leuker om bijvoorbeeld bij een vriendin thuis gezellig bij te kletsen met een kop thee.

 17. Lies 27 november 2017 op 4:10 pm - Beantwoord

  Ik zit meestal voor de televisie (soms met de computer op schoot), of toch zeker in de winter. Ik probeer ook wel 2 keer per week te gaan sporten. En lezen doe ik altijd even voor ik ga slapen.

 18. Hermien - KouweKleren 27 november 2017 op 4:15 pm - Beantwoord

  Goede lijst, zeker nu de avonden weer lang zijn. Ik vind het ook leuk om mijn creativiteit in te zetten voor in huis. Ik ben nu bezig met een wandkleed voor boven het bed. Spannend hoe het uitpakt. En belrondes zijn altijd goed!

 19. Kim 27 november 2017 op 6:36 pm - Beantwoord

  De laatste tijd vind ik het weer heel erg fijn om te tekenen! Alleen sla ik soms door en neem ik geen pauzes en ga ik te laat naar bed, haha. Dat is wat minder verstandig!

  • Romy 27 november 2017 op 11:44 pm - Beantwoord

   Oh wauw, ik ben heel nieuwsgierig naar het wandkleed! Heerlijk om zo’n groot DIY-project te hebben om je in de avonden op te storten 🙂

  • Romy 27 november 2017 op 11:45 pm - Beantwoord

   Dat te laat naar bed gaan herken ik wel een beetje. Als ik iets heel leuk vind om te doen, vergeet ik de tijd nog weleens. Op zich een goed teken! 😉

 20. Dinja 27 november 2017 op 7:39 pm - Beantwoord

  Meestal heb ik geen zin om iets te doen ’s avonds na het werk, maar misschien moet ik dat maar een keer gaan doen. Waarschijnlijk zal het wel ontspannen met een voetenbadje worden aangezien ik de hele dag heen en weer vlieg op m’n werk, haha!

  • Romy 27 november 2017 op 11:47 pm - Beantwoord

   Zo’n voetenbadje is inderdaad geen overbodige luxe na een dag op en neer rennen op het werk. Heerlijk om daar de dag mee af te sluiten!

 21. Nikita 27 november 2017 op 7:46 pm - Beantwoord

  Fijn artikel! De doordeweekse avonden zijn altijd snel en druk, omdat ze al zo kort zijn. En eigenlijk zou dat niet mogen, want ik heb al een hele dag hard gewerkt op school en ik zou dan eigenlijk moeten ontspannen. Maar dat lukt niet altijd even goed. Ik probeer in de avond ook nog wel te lezen trouwens, soms lukt dat en soms niet. En toen je schreef over dat bellen moest ik denken aan mijn nichtje en ik. Wij bellen in de vakantie of weekends soms uren aan een stuk door en kletsen we door en door. We zitten in dezelfde school (zij twee jaar lager) en we hebben zowel dit jaar als de afgelopen twee jaar leerkrachten gehad die we beide hadden en het is leuk om die herkenbaarheid te delen of net te roddelen over leerkrachten die we niet zo leuk vinden. Ik ben geen roddelaar, maar soms moet je je frustratie toch wel eens kwijt. En normaal doen we dat enkel op vrije dagen, maar het gebeurt steeds vaker dat we dat bijvoorbeeld op een dinsdagavond doen 🙂 En dat is heel fijn dan.

  • Romy 27 november 2017 op 11:49 pm - Beantwoord

   Je hebt helemaal gelijk. Eigenlijk heb je alle recht op wat rust en ontspanning na een drukke dag op school. Het is alleen maar fijn om dan een beetje bij te komen 🙂
   Wat leuk om te horen dat het met je nichtje zo goed klikt en dat jullie urenlange gesprekken kunnen voeren. Het is zo bijzonder als je iemand hebt met wie het zo goed klikt dat je eigenlijk nooit uitgepraat bent 🙂

 22. Charel 27 november 2017 op 8:38 pm - Beantwoord

  Ik probeer nu veel te sporten als ik thuis ben en tijd heb! Ook het huishouden kan wel zo af en toe een boost gebruiken.

 23. Evelyne 27 november 2017 op 8:57 pm - Beantwoord

  Puntje 1 doe ik bijna wekelijks op zaterdag. Doordeweeks zit ik nu het liefst voor tv met mijn laptop op de schoot. Just sit back and relax! Vroeger, voor ik full-time werkte ging ik wel regelmatig ergens naartoe ’s avonds. Bij een vriend/in glaasje drinken, in de zomer op een terrasje vertoeven, een optreden meepikken in de zomer, .. Dat lukt me nu niet meer, ik heb de tijd teveel in de gaten en kan niet meer genieten. Ik zit voortdurend met het idee in mijn hoofd, ik moet morgen werken en ik moet op tijd in bed.

  • Romy 27 november 2017 op 11:51 pm - Beantwoord

   Goed om te horen dat je inmiddels goed kunt onspannen na een werkdag. Wel jammer dat je nu niet echt meer kunt genieten van leuke dingen ondernemen op een doordeweekse avond na het werk. Hopelijk kun je het idee van werk na verloop van tijd iets meer loslaten. Het zou zo leuk zijn als je juist na een iets minder fijne werkdag iets leuks hebt om ’s avonds naar uit te zien 🙂

 24. Mevrouw Marloes 28 november 2017 op 12:04 am - Beantwoord

  Ik zit vooral eigenlijk het liefst te niksen op de bank als ik thuiskom van mijn werk of colleges. Wel vind ik het dan nog leuk om met mijn vriend uiteten te gaan of met vriendinnen wat te gaan drinken. Ook heb ik voor in december twee (!!!!) musicals gepland staan. Daar heb ik ook heel veel zin in ?

  • Romy 28 november 2017 op 10:30 pm - Beantwoord

   Oh wat een heerlijk vooruitzicht, die twee musicals! Ik kan me voorstellen dat je daar graag een iets minder rustige avond voor over hebt na het werk of na colleges 🙂

 25. Maaike 28 november 2017 op 12:20 am - Beantwoord

  Ja, eigenlijk zou ik weer eens moeten gaan lezen in de avond 🙂 Wat ik heel fijn vind is om lekker ouderwets tv te kijken met een warm dekentje en de kaarsen aan 🙂

 26. Lilian 28 november 2017 op 1:22 pm - Beantwoord

  Haha, ik moet zo lachen om nummer 9, met je belminuten. Wij hebben – heel ouderwets – nog gewoon een vaste lijn waar je onbeperkt mee kan bellen voor een vaste prijs 😉

  Nummer 10 hou ik ook van, heb alleen ontdekt dat ik dat beter kan doen in het begin van de avond, dan net voor het slapen gaan, want dan vallen m’n ogen snel dicht…

  • Romy 28 november 2017 op 10:39 pm - Beantwoord

   Haha, ideaal die vaste lijn! Wij hebben hier thuis trouwens ook nog een vaste telefoon staan. Stiekem gebruik ik die altijd (met toestemming! ;)) voor mijn gesprekken, omdat ik met mijn mobiel prepaid bel voor 25 cent per minuut 😉

 27. Vivian 31 januari 2018 op 5:25 pm - Beantwoord

  Ik ben het met je eens dat die doordeweekse avonden soms een heel fijn soort magie hebben! Ik vind het altijd lekker om te bepalen wat ik ’s avonds eens zal gaan doen: de ene keer breng ik wat uurtjes bloggend of schrijvend door, de andere keer is het een combinatie van schrijven en daarna lekker televisie kijken of besluit ik een avondje te gaan lezen.

  • Romy 31 januari 2018 op 7:31 pm - Beantwoord

   Jouw doordeweekse avonden klinken ook heerlijk! Zo fijn om na een drukke dag lekker zelf te bepalen hoe je je avond besteedt 🙂