Voor mijn gevoel is mijn diploma-uitreiking op de middelbare school hooguit 2 jaar geleden. En in werkelijkheid? Tja, dan is het toch echt al een sprong van 7 jaar terug in de tijd dat ik mijn felbegeerde vwo-diploma in ontvangst nam. Gelukkig kon ik me laatst alsnog even in de wereld van een middelbare scholier wanen tijdens een werkafspraak met mijn oude decaan. Tientallen leuke, vrolijke en grappige herinneringen schoten door mijn hoofd. Daarom in dit artikel 10 middelbare-schoolmomenten waar ik met een glimlach aan terugdenk. Welke herken jij?

herinneringen middelbare school

 1. De beruchte schoolfoto’s. Het schooljaar begon steevast met een bezoekje van de schoolfotograaf. En dat bezoekje van hooguit 1 minuut had grote gevolgen voor het hele schooljaar. Ik herinner me nog dat ik in de vierde klas met mijn ogen dicht op mijn pasfoto stond en zo het hele jaar op mijn pasje mocht “schitteren”. Gelukkig kon ik er na dat jaar wel weer om lachen. Mijn foto uit de zesde klas vond ik dan weer wél geslaagd. Die zie je hierboven. Zeg eens eerlijk: ben ik veel veranderd vergeleken met die foto?
 2. De eerste mobiele telefoons. Op de middelbare school maakte ik voor het eerst kennis met mobiele telefoons. De hippe mensen hadden een BlackBerry, waarmee je kon “pingen”. Zelf was ik nog niet helemaal overtuigd van het nut van deze dure gadgets en hield ik het bij een roze telefoon met bloemetjesopdruk, die je open en dicht kon klappen. Ik gebruikte hem hooguit één keer per week, want een heel bericht typen was met maar 9 toetsjes nog een hele bevalling.
 3. De taalfanaat en nerd uithangen. Op de middelbare school had ik al een passie voor taal. Ik had in mijn vakkenpakket alle talen en werd oprecht enthousiast van schrijfopdrachten. Zo was ik er flink mee in mijn nopjes toen ik een essay voor Nederlands mocht schrijven over het “glazen plafond”. Ook sommige literatuur haalde de nerd in mij naar boven. Vooral Engelse boeken als Atonement waren favoriet.
 4. De V&D-schoolcampus. Het hoogtepunt van ieder schooljaar was toch wel als ik in de zomervakantie flink mocht inslaan op de schoolcampus van V&D. Rollen kaftpapier, schriften en – vooral! – een mooie agenda mochten niet ontbreken in mijn Eastpak-rugzak, die ik natuurlijk vakkundig met een markeerstift tot ‘Lastpak’ had omgetoverd door de streepjes bij de ‘E’ weg te krassen.
 5. Van veel te vroeg naar net op tijd. Op mijn eerste schooldag vertrok ik nog een half uur van tevoren van huis. Best wel vroeg voor iemand die op 2 minuten fietsen afstand van school woonde, maar ik wilde geen enkel risico lopen op het gevreesde “te-laat-briefje”. Echt lang heeft dat overigens niet geduurd. In de zesde klas had ik inmiddels een waar talent ontwikkeld om precies op de bel het lokaal in te lopen.
 6. Hilarische modegrillen. In mijn schooltijd heb ik heel wat modegrillen voorbij zien komen. Zo heb ik talloze hoog opgetrokken Björn Borg-onderbroeken gezien, liepen vrouwelijke schoolgenoten soms zelfs in de zomer op Uggs rond en was aan sommige meiden te zien dat zij nog in de experimenteerfase met eyeliner zaten. Niet dat ik er veel van bakte met mijn blauwe oogschaduw en grijze-muisoutfits overigens.
 7. Mijn eerste liefdesbrief. Valentijnsdag vond ik altijd enorm spannend, want op die dag kon je voor €1,00 een roos laten bezorgen bij de leerling op wie jij stiekem een oogje had. Zelf heb ik nooit een roos gekregen, maar wel verklaarde ik ooit in een kaart de liefde aan een klasgenoot. Ons via Hyves gemaakte afspraakje verliep alleen uiterst ongemakkelijk. Pas 5 jaar later viel het kwartje toen ik ontdekte dat hij blijkbaar op jongens valt…
 8. Dagen van 9 tot 2. Op de middelbare school vond ik mijn weken nog best wel pittig. Als ik een keer les had tot kwart over 4, vond ik dat een enorm lange dag. Nu kan ik soms juist met weemoed terugverlangen naar mijn rooster van de middelbare school. Op mijn werk kan ik het toch moeilijk om 2 uur voor gezien houden.
 9. Yes yes, I understand fietspomp! Op de middelbare school genoot ik graag mee van het kattenkwaad van anderen, maar ik durfde zelf geen vlieg kwaad te doen. Waar ik me wel schuldig aan maakte, zijn de soms heel bijzondere vertalingen voor Latijn. Onze docente had daar altijd wel een leuke benaming voor: “Yes yes, I understand fietspomp”, luidde haar duidelijke reactie in zo’n geval.
 10. Het en-nu-ben-ik-groot-gevoel! En toen was daar het allerlaatste jaar van mijn studie. Het jaar waarin ik 18 werd, examen deed, meedeed aan de stunt, een profielwerkstuk schreef en natuurlijk mijn diploma mocht ophalen. Wat voelde ik me stoer en groot toen ik mijn papiertje in ontvangst nam. Ik had nog geen idee dat het hele (leuke!) proces van volwassen worden eigenlijk toen pas begon.

Welke van deze herinneringen aan de middelbare school herken jij?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 28 september 2018 op 7:04 am - Beantwoord

  Ik vond het altijd leuk om een nieuwe agenda te kopen en die me helemaal eigen te maken met plaatjes en stickers. Verder kan ik me herinneren (voor mij is het meer dan 20 jaar geleden :)) dat we veel experimenteerden met outfits en dat niet altijd even goed uitpakte 🙂

  • Romy 28 september 2018 op 8:31 am - Beantwoord

   Leuk om te horen! Hoe lang het ook geleden is, het is altijd fijn om middelbare-schoolherinneringen op te halen 🙂 Het versieren van mijn agenda vond ik overigens ook helemaal geweldig.

 2. Nikita 28 september 2018 op 7:11 am - Beantwoord

  Ooh het middelbaar. Ik ben pas afgestudeerd en de hoge school is zo wennen! Ik verlang wel meer dan eens met heimwee terug naar mijn vertrouwde school. Ik en mijn vriendin hebben beide op woensdagnamiddag vrij en we gaan binnenkort eens naar onze oude school gaan. Onze mentor geeft dan les en dan kunnen we nog heel even terug middelbaar scholiertje spelen. Hoge school is wel leuk, maar ik ga er toch deugd van hebben om heel eventjes terug daar te zijn. Iedere ochtend neem ik trouwens de bus naar het station (om mijn trein te gaan nemen) en elke ochtend op twee minuten van het station zie ik altijd mijn bus passeren die me vorig jaar altijd trouw heen en terug naar Brugge bracht. Jaa, dan maakt mijn hart wel een sprongetje. Ik denk nog met veel liefde terug aan vele grappige anekdotes en uitspraken van klasgenoten. Onze klas was geen klas die iedere leerkracht het leven zuur maakte. Ze haalden hoogstens eens onschuldig kattekwaad uit of maakten plagende uitspraken. Maar enkel bij leerkrachten waarvan ze wisten dat het kon. En dat leverde altijd grappige situaties uit.
  Trouwens, er zijn mensen op de middelbare die me nog niet vergeten zijn. Mijn zusje komt soms wel een thuis met deze boodschap: ‘Ik heb je vertrouwenspersoon gezien, je hebt de groetjes van hem’. En dan is mijn dag extra goed 🙂

  • Romy 28 september 2018 op 8:51 am - Beantwoord

   Wat een leuk idee om samen weer een bezoekje te brengen aan jullie oude middelbare school! De hogeschool is toch heel anders dan de middelbare school, alhoewel beide wel wat hebben 🙂 Mooi om te horen dat je nog met heel veel plezier terugkijkt op je middelbare schooltijd! Het is toch fijn als je daar zoveel mooie herinneringen aan koestert.
   Wat lief trouwens dat je vertrouwenspersoon nog steeds aan je denkt! Het is zo leuk om nog regelmatig dat soort mooie signalen van hem (of via je zusje) te krijgen.

 3. Shirley 28 september 2018 op 7:22 am - Beantwoord

  Heerlijk die herinneringen. Ik heb echt een leuke tijd gehad op de middelbare school. Hoewel de puberonzekerheid soms wat minder was. Die modegrillen waren ook leuk. Ik herinner me nog de DEPT-schoudertassen. Door je verhaal over die rozenactie herinner ik me opeens dat een hele klas waarmee ik ‘ruzie’ had ooit een roos uit mijn naam had gekregen. Dat was vast als slechte grap bedoeld, maar ik heb nog steeds geen idee hoe ik er slechter van wordt als iemand daar 30 euro aan uitgeeft en 30 mensen een roos laat bezorgen.

  • Romy 28 september 2018 op 8:34 am - Beantwoord

   Haha, die rozenactie! Dat is inderdaad nog best wel een investering voor een middelbare scholier, die diegene zelf ook nog eens vrij weinig oplevert 😉 Achteraf zijn dat dan wel weer grappige dingen waar je om kunt lachen.

 4. chucky1012 28 september 2018 op 7:38 am - Beantwoord

  Zo herkenbaar en leuk!
  Ik had een minder leuke tijd gehad en later werdt het fijner.
  Werd flink gepest.
  Maakte zelf mijn kleding van de outfits die de acteurs droegedn in fame tot pakjes etc..
  De schoolcampus was de afdeling van de winkel waar men de tofste scoolstuff kocht.
  Agenda’s die niet meer dun waren maar zo dik en zwaar want je plakte er plaatjes van je favoriete idolen in die je uit de popfoto had geknipt en waar ik op geabonneerd was.
  Ook van discotheken uit het buitenland plakte je er kaartjes in.

  Mooie dag ?

  • Romy 28 september 2018 op 9:01 am - Beantwoord

   Wat naar om te horen dat je op de middelbare school bent gepest! Ik kan me voorstellen dat dat helaas een negatieve stempel op die tijd heeft gedrukt. Gelukkig werd het later wel minder erg.
   Zo’n propvolle agenda gevuld met stickers en plaatjes is dan weer wel een leuke herinnering. Ik herinner me ook nog dat ik daar vooral in de brugklas veel werk van maakte 😉

 5. Neverdullmoments 28 september 2018 op 8:10 am - Beantwoord

  Ik zou deze blog aan al mijn leerlingen moeten laten lezen die klagen over school 😉 Het is zo leuk om op deze tijd terug te kijken inderdaad, ik herken veel van jouw herinneringen!

  Het is ook ontzettend leuk om alles nu vanaf de docentkant te bekijken en de leerlingen deze herinneringen te zien maken!

 6. Josephine 28 september 2018 op 8:17 am - Beantwoord

  Bijna allemaal haha! Alleen ging het bij ons om de opkomst van het mobieltje, zodat iedereen om die ene persoon met ‘model koelkast’ stond te kijken. Zelf had ik mijn eerste antieke mobieltje pas aan het einde van de 6e. En oh, die schoolfoto’s, wat een verschrikking. Gelukkig kregen wij pas in de bovenbouw pasjes met foto, want blij werd ik niet van de meeste foto’s.

  Ik herinner me ook nog de jaarboek-commissie! Lekker eigen teksten schrijven (toen al!) met een gezellige club.

  • Romy 28 september 2018 op 9:07 am - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige die niet heel blij werd van de schoolfotograaf. Ik krijg nu nog steeds de kriebels van pasfoto’s met zo’n standaard blauwe achtergrond 😉 Grappig om nu ook terug te kijken naar die mobiele telefoons ‘model koelkast’. Ik weet nog dat mijn vader een telefoon had met zo’n blokjesscherm waarop je Snake kon spelen. Helemaal geweldig vond ik dat! Stiekem denk ik dat ik dat spel nu nog steeds best leuk zou vinden, hoe simpel het ook in elkaar zat.
   Wat leuk dat je toen al eigen teksten schreef voor het jaarboek. Dat lijkt me zeker wel een feestje om aan te werken.

 7. Romy 28 september 2018 op 8:31 am - Beantwoord

  Leuk om te horen! Hoe lang het ook geleden is, het is altijd fijn om middelbare-schoolherinneringen op te halen 🙂 Het versieren van mijn agenda vond ik overigens ook helemaal geweldig.

 8. Meaghan 28 september 2018 op 9:15 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk artikel! Echt zo ontzettend veel dingen waren ook bij mij van toepassing, Ik had ook een roze ‘klappertjes’ telefoon die open en dicht kon en trots dat ik was op dat ding! Op een gegeven moment ging iedereen over naar de Blackberry, maar ik bleef toen trouw bij die roze telefoon. En de schoolcampus van V&D was iets waar ik elk jaar weer naar uitkeek om de mooiste agenda, schriften en het mooiste kaftpapier te scoren! Jammer dat dat nu niet meer bestaat, want ik vraag me nu soms oprecht af waar de middelbare scholieren nu shoppen voor hun schoolspullen, die campus was bij mijn klas sowieso een hele happening!
  En aan de schoolfoto’s had ik altijd een hekel. Ik heb zes jaar op de middelbare school gezeten en in drie van die jaren werd de schoolfoto gepland op de dag dat ik gym had. En natuurlijk moest ik dan net voor de foto gaan gymen… Nou je raad het al, dan zat mijn haar niet meer zo mooi als in de ochtend en was de foto een stuk minder leuk dan wanneer ik niet was gaan gymmen… Ik kon daar toen altijd zo van balen!

 9. Meaghan 28 september 2018 op 9:15 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk artikel! Echt zo ontzettend veel dingen waren ook bij mij van toepassing, Ik had ook een roze ‘klappertjes’ telefoon die open en dicht kon en trots dat ik was op dat ding! Op een gegeven moment ging iedereen over naar de Blackberry, maar ik bleef toen trouw bij die roze telefoon. En de schoolcampus van V&D was iets waar ik elk jaar weer naar uitkeek om de mooiste agenda, schriften en het mooiste kaftpapier te scoren! Jammer dat dat nu niet meer bestaat, want ik vraag me nu soms oprecht af waar de middelbare scholieren nu shoppen voor hun schoolspullen, die campus was bij mijn klas sowieso een hele happening!
  En aan de schoolfoto’s had ik altijd een hekel. Ik heb zes jaar op de middelbare school gezeten en in drie van die jaren werd de schoolfoto gepland op de dag dat ik gym had. En natuurlijk moest ik dan net voor de foto gaan gymen… Nou je raad het al, dan zat mijn haar niet meer zo mooi als in de ochtend en was de foto een stuk minder leuk dan wanneer ik niet was gaan gymmen… Ik kon daar toen altijd zo van balen!

  • Romy 28 september 2018 op 11:49 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je heel wat herinneringen uit mijn artikel herkent van jouw middelbare schooltijd! Mijn roze telefoon is destijds trouwens ook zeker wel een tijdje favoriet gebleven, ook al was de typmethode niet echt ideaal 😉
   Volgens mij shoppen scholieren tegenwoordig veel schoolspullen gewoon bij Action of Hema. Daar zijn materialen vaak een stuk goedkoper, maar tegelijkertijd is het wel jammer dat er niet meer zoiets grootschaligs bestaat als de schoolcampus van V&D in onze tijd.
   Oh jee, wat een drama die schoolfoto’s… slechte planning ook van de school dat je net na gym op de foto moest. Ik kan me voorstellen dat je er dan al vanzelf niet op je charmantst op stond. Gelukkig doen hbo-scholen en universiteiten over het algemeen niet aan dat soort foto’s, haha.

 10. Anna 28 september 2018 op 10:48 am - Beantwoord

  Oh, wat een leuk en herkenbaar artikel, haha! Vreselijk altijd, die schoolfoto’s… Zo jammer dat de schoolcampus bij V&D er niet meer is (en de V&D überhaupt, kuch), ik zou daar nog maar al te graag even rond willen neuzen :p. Ik had ook zo’n super modern mobieltje met een klapscherm, geweldig! Dat je dan soms wel drie keer op een toets moest drukken om de gewenste letter te krijgen vergeten we maar even :p.

  • Romy 28 september 2018 op 11:50 pm - Beantwoord

   Ja, de V&D schoolcampus zou ik ook nu nog steeds geweldig vinden. Wat een feestje was het altijd om daar rond te lopen!
   Haha, de telefoons van tegenwoordig zijn qua toetsen wel een verademing vergeleken met de telefoons met klapscherm van toen. Ik weet nog dat ik er echt de tijd voor moest nemen om met de 9 toetsjes een sms’je van 150 tekens te versturen, haha.

 11. Marije 28 september 2018 op 12:04 pm - Beantwoord

  Schoolcampus vond ik altijd geweldig en in de pauze naar het winkelcentrum ??

  • Romy 28 september 2018 op 11:56 pm - Beantwoord

   Haha, die bezoekjes aan Aldi herken ik ook wel van mijn middelbare school. Vooral de blikjes Red Bull werden in grote aantallen ingeslagen in de pauzes 😉

 12. Margo 28 september 2018 op 12:40 pm - Beantwoord

  Haha superleuk om zo terug te blikken, ik doe dat ook regelmatig met vrienden. Conciërges, docenten en spijbeluurtjes doornemen: altijd weer leuk om te doen.

  • Romy 28 september 2018 op 11:57 pm - Beantwoord

   Samen met klasgenoten herinneringen ophalen is natuurlijk nóg leuker! Mijn fysiotherapeut is toevallig een oud klasgenootje en ik vind het ook altijd leuk om met haar alle belevenissen van toen nog eens gezellig op te halen tijdens onze sessies. Maakt de fysiotherapie ook meteen een stuk minder erg! 😉

 13. Anja - Minimalist Dutchie 28 september 2018 op 12:41 pm - Beantwoord

  Hahaha, een flip-phone, ja die had ik ook. De allereerste had zelfs een uitschuifbare antenne 😛
  Moest ook lachen om de herkenbare “eyeliner oefeningen” en ik moet zeggen dat ik ook wat vriendinnen had die besloten dat hun niet-al-te-gladde puberhuid het beste een dikke laag foundation kon gebruiken…. in een niet-echt-passende kleur….
  (Moest ook stiekem lachen om de liefdesbrief, hoop dat je “gaydar” nu een beetje beter werkt 😉 )

  • Romy 29 september 2018 op 12:00 am - Beantwoord

   Haha, een antenne?! Wauw! Dan is er toch wel veel verbeterd qua technologie de afgelopen jaren 😉
   Ik moest andersom hard lachen om jouw opmerking over de foundationperikelen. Heel herkenbaar inderdaad! Ik geloof dat ik me daar ook een tijdje schuldig aan heb gemaakt en daarbij meestal voor een iets te donkere foundationtint koos. Was vast een heel charmant gezicht – ahum!
   Mijn gaydar werkt nu volgens mij wel iets beter dan toen gelukkig, haha! Ik moet zeggen dat wel alle puzzelstukjes op zijn plek vielen toen ik ontdekte dat hij op jongens viel, maar dat ik me ook even afvroeg waarom ik dat niet een paar jaar eerder had ontdekt… 😉

 14. Minke 28 september 2018 op 2:23 pm - Beantwoord

  Voor mij is mijn eindexamen al 17 jaar geleden. Onze langste dag was tot 3 uur en 4 jaar lang kreeg ik die standaard op donderdag. Wat een k*tdag! En dan niet eens een leuk vak, maar 1 jaar zelfs geschiedenis gevolgd door gym. En dan daarna thuis nog aan je huiswerk tot weet ik hoe laat. Nee doe mij maar gewoon een werkdag waar ik na 6 uur ook echt klaar ben.

  • Romy 29 september 2018 op 12:01 am - Beantwoord

   Als je het zo bekijkt, is een werkdag inderdaad soms nog wel fijner dan een schooldag! Zelf was ik vaak wel rond kwart over 3 thuis uit school en hoefde ik meestal niet heel veel meer te doen na schooltijd. Maar gelukkig vind ik mijn werk in andere opzichten wel weer een stuk leuker en uitdagender dan schoolvakken 😉

 15. Minke 28 september 2018 op 2:23 pm - Beantwoord

  Voor mij is mijn eindexamen al 17 jaar geleden. Onze langste dag was tot 3 uur en 4 jaar lang kreeg ik die standaard op donderdag. Wat een k*tdag! En dan niet eens een leuk vak, maar 1 jaar zelfs geschiedenis gevolgd door gym. En dan daarna thuis nog aan je huiswerk tot weet ik hoe laat. Nee doe mij maar gewoon een werkdag waar ik na 6 uur ook echt klaar ben.

 16. Evelyne 28 september 2018 op 5:33 pm - Beantwoord

  Ik heb niet zo’n leuke herinneringen aan mijn schoolperiode. Toch niet vanaf het middelbaar. In het lager ging ik heel graag naar school. Toffe vriendjes en vriendinnetjes op de speelplaats. Af en toe wel eens een fikse ruzie, maar na 2 minuten al weer bijgelegd, haha. En op vrijdag was toen de school vroeger gedaan, wat het dan extra leuk maakte. In het middelbaar helaas niet. Daar was het knokken, helaas. Ik had moeite met studeren en kreeg een hele hoop gezeik over mijn hoofd van medeleerlingen. The worst period of my life. Ondertussen is het ook alweer 15 jaar dat ik mijn diploma behaald heb 😉

  • Romy 29 september 2018 op 12:03 am - Beantwoord

   Wat rot om te horen dat je met zo’n naar gevoel terugkijkt op de middelbare school! Het klinkt zeker niet als een fijne periode in je leven. Gelukkig ligt die tijd nu ver achter je en heb je niet meer met die klasgenootjes en met moeilijke vakken te maken.

 17. Evelyne 28 september 2018 op 5:33 pm - Beantwoord

  Ik heb niet zo’n leuke herinneringen aan mijn schoolperiode. Toch niet vanaf het middelbaar. In het lager ging ik heel graag naar school. Toffe vriendjes en vriendinnetjes op de speelplaats. Af en toe wel eens een fikse ruzie, maar na 2 minuten al weer bijgelegd, haha. En op vrijdag was toen de school vroeger gedaan, wat het dan extra leuk maakte. In het middelbaar helaas niet. Daar was het knokken, helaas. Ik had moeite met studeren en kreeg een hele hoop gezeik over mijn hoofd van medeleerlingen. The worst period of my life. Ondertussen is het ook alweer 15 jaar dat ik mijn diploma behaald heb 😉

 18. Zo simpel is dan geluk 28 september 2018 op 6:32 pm - Beantwoord

  De beenwarmers in felle neon kleuren waren bij ons een hele tijd een trend. Lelijk! Haha.

  • Romy 29 september 2018 op 12:03 am - Beantwoord

   Haha, dat klinkt inderdaad niet al te charmant! 😉

 19. Mariska 28 september 2018 op 7:31 pm - Beantwoord

  Ik vond dat altijd super leuk om te doen naar de V&D Schoolcampus, super! Kon daar ook echt uren rondlopen en twijfelen over welke agenda ik zou moeten kopen. Dat Lastpak had ik uiteraard ook haha.

  • Romy 29 september 2018 op 12:05 am - Beantwoord

   Haha, ik geloof dat de halve school op dat idee van ‘Lastpak’ was gekomen inderdaad. Ook ik had het gevoel niet te mogen achterblijven 😉
   Wat betreft de Schoolcampus, het blijft toch jammer dat die niet meer bestaat! Wat een feestje was het altijd om daarnaartoe te gaan.

   • alinde 9 januari 2023 op 3:57 pm - Beantwoord

    onze school niet hoor Romy!😉😉

 20. Mariska 28 september 2018 op 7:31 pm - Beantwoord

  Ik vond dat altijd super leuk om te doen naar de V&D Schoolcampus, super! Kon daar ook echt uren rondlopen en twijfelen over welke agenda ik zou moeten kopen. Dat Lastpak had ik uiteraard ook haha.

 21. irene | tussenmarsenjupiter 29 september 2018 op 11:50 am - Beantwoord

  Haha zo’n tof artikel! Die schoolfoto’s waren bij mij ook altijd verschrikkelijk :p en die modetrends… ik herinner me nog dat het op een bepaald moment cool was om een jeans onder je rokje te dragen. Dat zag er vaak zo vreemd uit! En het was ook heel hip om je rugzak super laag te laten hangen, zeker tot op je kont, wat echt compleet belachelijk was en ook totaal niet handig. Mijn eerste gsm was trouwens zo’n lichtblauwe Nokia.
  Zalig trouwens dat jullie zo’n korte schooldagen hadden! Wij moesten altijd van 8.30 tot 15.40u en op sommige dagen hadden we dan nog een 8ste lesuur ook.

  • Romy 29 september 2018 op 7:30 pm - Beantwoord

   Haha, zowel dat van de rugzakken als je punt van de jeans onder een rokje heb ik ook aan meegedaan. Totaal niet charmant en handig, maar op dat moment vond ik dat ook helemaal geweldig 😛
   Wat een lange lesdagen had jij inderdaad, zeker als daar nog een achtste lesuur bij komt. Ik had volgens mij de meeste dagen van 8.15 uur tot 15.10 uur, maar ook wel vaak minstens 1 korte dag (bijvoorbeeld tot 2 uur). Het kwam gelukkig niet zo vaak voor dat ik echt tot 16.15 uur op school zat, wat bij ons het laatste uur was.

 22. Lianne 30 september 2018 op 11:02 am - Beantwoord

  Leuk al die herinneringen! Ik herken ze allemaal. Helaas ben ik altijd het buitenbeentje geweest zonder mobiele telefoon of liefdesbrieven. Ik kan dus niet zo veel persoonlijke fijne herinneringen opnoemen, maar zo’n algemeen lijstje zoals dit is wel leuker om aan herinnerd te worden. Fijn dat jij zo dichtbij woonde! Ik moest een halfuur fietsen en dat was niet echt een feest. Ik fiets nu ook bewust niet meer als de bestemming waar ik heen moet een halfuur fietsen is.

  • Romy 30 september 2018 op 10:36 pm - Beantwoord

   Mooi om te horen dat je zo’n algemeen lijstje toch leuk vond als herinnering aan de middelbare school! Ik vind het rot om te horen dat je middelbare schooltijd niet zo fijn was, maar gelukkig zit er zeker een kern van waarheid in de quote ‘Don’t peak in high school’! <3
   Overigens heb ik zelf ook nooit liefdesbrieven ontvangen op de middelbare school. Ik heb er alleen een enkele keer een verstuurd, maar geloof niet dat er andersom een mannelijke klasgenoot heimelijk verliefd was op mij in die tijd, haha.
   Een half uur fietsen naar school lijkt me trouwens wel pittig. Ik kan me voorstellen dat je daar echt niet blij van werd.

 23. Romy 30 september 2018 op 10:36 pm - Beantwoord

  Mooi om te horen dat je zo’n algemeen lijstje toch leuk vond als herinnering aan de middelbare school! Ik vind het rot om te horen dat je middelbare schooltijd niet zo fijn was, maar gelukkig zit er zeker een kern van waarheid in de quote ‘Don’t peak in high school’! <3
  Overigens heb ik zelf ook nooit liefdesbrieven ontvangen op de middelbare school. Ik heb er alleen een enkele keer een verstuurd, maar geloof niet dat er andersom een mannelijke klasgenoot heimelijk verliefd was op mij in die tijd, haha.
  Een half uur fietsen naar school lijkt me trouwens wel pittig. Ik kan me voorstellen dat je daar echt niet blij van werd.

 24. alinde 9 januari 2023 op 4:00 pm - Beantwoord

  1. leuke site
  2. handig voor school
  3. kan je veel achterhalen
  4. twaalfaanet nooit van gehoord