AH mini frikandel 3 1

11 leuke lockdown-activiteiten voor als ik me (ooit?) verveel

 • 16 februari 2021
 • 12 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Verveling, wat is dat? Al als kind had ik standaard honderd hobby’s waar ik onmogelijk een keuze tussen kon maken. Nog steeds heb ik aan leuke bezigheden niet snel een gebrek. Eerder een overschot zelfs. Mocht nou toch een keer de verveling toeslaan in mijn lockdownleven, dan heb ik genoeg hobby’s om uit te kiezen. Dit is mijn leuke lockdown-lijstje met 11 lockdown-activiteiten die ik graag nog eens wil oppakken. Van oorbellen maken met een tutorial tot creativiteit met havermout. Eens zien hoever ik kom!

11 lockdown-activiteiten op mijn lijstje

 1. Sieraden maken. Als kind heb ik tientallen creatieve hobby’s geprobeerd. Zo ook sieraden maken. Vond ik een heerlijke bezigheid. Maar omdat 40 hobby’s tegelijk hebben niet haalbaar bleek, ben ik het sieraden maken ergens uit het oog verloren. Het lijkt me best leuk om het knutselen met kralen weer op te pakken. De lockdown is natuurlijk een goede gelegenheid om mezelf op een paar zakjes kralen (en een video-uitleg over hoe je daar dan weer iets mee maakt) te trakteren. Op Dreambeads Online (een toffe kralenwebshop) kwam ik alvast een tutorial tegen voor zelf oorbellen maken, inclusief video-uitleg. Vooral de oorhangers met kraaltjes in de video vind ik geweldig, maar de oorhaakjes met vrolijke kralen zien er ook erg leuk uit. Ik heb alvast mijn oog laten vallen op de vele onderdelen voor oorbellen maken in de webshop. *gooit winkelmandje alvast vol met benodigdheden en felgekleurde kralen* Echt iets voor mij!
 2. Jaloersmakende ontbijtjes maken. Oeh, van die ontbijtjes waar je nauwelijks je lepel in durft te zetten, omdat ze er zo goddelijk uitzien. Laat dat nou net het soort ontbijt zijn dat ik normaal gesproken niet op mijn eigen ontbijtbord aantref. Elke morgen drijven er bij mij stukjes (overheerlijke, dat zeker!) mango in een bak met magere kwark. Wel lekker, maar niet echt creatief! Toen ik laatst weer eens in de kleurrijke krochten van Instagram verzeild was geraakt, kwam ik allerlei geweldig uitziende smoothie bowls, acaï-fruit-mengsels, havermoutbaksels en dat soort spannende ontbijtjes tegen. Geen idee of het net zo lekker is als de looks doen vermoeden, maar dat experiment durf ik wel aan. Aangezien alle zakken met mijn geliefde diepvriesmango deze week waren uitverkocht, heb ik deze lockdown-activiteit toevallig deze week al opgepakt.
 3. Schrijven – voor mezelf. Schrijven doe ik voor werk en ook voor mijn plezier op deze blog. Maar voor mezelf schrijven – gewoon omdat dat leuk is – heb ik lange tijd niet gedaan. Tot een tijdje geleden! Nu vul ik weer wat vaker een leeg Word-scherm met random hersenspinsels die in mij opkomen. Vooral dichten is iets waar ik intens gelukkig van word. Ik heb ook een paar lockdowngedichtjes geschreven, omdat het me bijzonder lijkt om die over heel veel jaar (als corona al hoog en breed een onderwerp in geschiedenisboeken is geworden) terug te lezen.
 4. Visionboard maken. Als dingen tegenzitten, helpt het mij enorm om me op iets positiefs te storten. Daar is een visionboard het ultieme ding voor. Lekker scheuren, plakken en bladeren is op zich al een fijne lockdown-activiteit. Extra leuk dat je er ook nog iets waardevols voor de lange termijn aan overhoudt. Ik geloof zeker dat zo’n bord helpt om elke dag met je neus op jouw doelen gedrukt te worden. Motiveert meteen om met kleine stapjes “misschien ooit”-doelen dichterbij te halen.
 5. Groen doen. Nee hoor, knalgroene kleuren zal je hier niet snel op de muur vinden. Wel laat ik mijn huis langzaam maar zeker graag in een mini-jungle veranderen. Naast plantjes bestellen, is planten stekken en me verdiepen in de verzorging ook een fijne bezigheid. Best handig ook trouwens – om de boel daadwerkelijk groen te houden. En goh, misschien is deze lockdown ook een goede gelegenheid om het moestuinpakket dat ik nog heb liggen maar eens in de aarde te stoppen.
 6. Mijn kleding in een digitale kledingkast zetten. De tip voor de app ‘Smart Closet’ kwam ik laatst tegen bij Shirley en Marlous. Ik was meteen verkocht. Het idee van de app is dat je alle items uit je kledingkast fotografeert en in de app zet, en dat je vervolgens elke dag bijhoudt wat je draagt. Je krijgt er allerlei handige rapportages en tips uit. Een goede stok achter de deur om vergeten items vaker aan te trekken en nieuwe combinaties te bedenken. Moet trouwens zeggen dat ik het foto’s maken van outfits en door zo’n digitale kledingkast heen scrollen ook al een satisfying lockdown-activiteit op zich vind.
 7. Doe-het-zelven (en dan echt helemaal zelf). In het tijdperk waarin je nog zonder mondkapjes schouder aan schouder kon zitten, bezocht ik regelmatig creatieve cursussen. De cursus stipschilderen was mijn favoriet. Nu zag ik laatst dat je veel creatieve cursussen ook gewoon online kunt volgen. DIY-pakketten om thuis te bezorgen zijn er genoeg. Moet ik echt eens doen! Het lijkt me bijvoorbeeld heel tof om zelf een enorme sprei te breien (met van die mega-dikke wol, waarbij je je armen als breinaalden moet gebruiken). Ook servies schilderen, bloemschikken of een schilderij maken staan hoog op mijn lijstje met lockdown-activiteiten. Maar goed, één ding tegelijk!
 8. Pinterest-probeersels. Wat een geluk dat er op Pinterest-borden geen limiet zit! De mijne puilen inmiddels uit van de ideeën om “ooit” te proberen. Zo vind je op mijn borden foto’s van walnootdoppen met muizenoren, beukennootjes met gezichten erop getekend en geniale nagellak-tips. “Leuk om te proberen” heet het bord. Moet ik misschien zelf ook eens doen. Nailed of failed? Dat gaan we zien. Maar in beide gevallen beleef ik er in elk geval plezier aan.
 9. Photoshoppen. Aangezien ik een tikkeltje ongeduldig ben, heb ik mijn uitgebreide online cursus Photoshop nog altijd niet afgerond. Ik kan het gewoon niet opbrengen om urenlang toe te kijken hoe iemand de knopjes van een programma laat zien. Misschien moet ik dus maar eens zelf aan de knoppen zitten en dingen proberen om mijn foto’s een upgrade te geven. Even voor de goede orde: niet om mijn gezicht strak te trekken en pukkels vakkundig weg te werken, wel om meer opties te hebben voor fotobewerking.
 10. Luisterboeken. Omdat ik in korte tijd compleet verslingerd ben geraakt aan podcasts, heb ik zo’n vermoeden dat luisterboeken ook iets voor mij zijn. Een top-aanvulling op zelf boeken lezen! En een topidee voor een lockdown-activiteit! Zelfs stofzuigsessies, lange autoritten en vieze huishoudklusjes worden vast leuker als ik een mooi verhaal door mijn oortjes hoor. Een Storytel-abonnement staat daarom hoog op mijn verlanglijstje. Iemand daar ervaring mee?
 11. Zelf mijn haren leren knippen. Kapperstutorials en YouTube-tips kom maar door! Nee hoor, grapje. Dat zou wel verdomd handig zijn nu mijn coronacoupe serieuze vormen aanneemt, maar ik vrees dat ik die lockdown-hobby toch maar beter (zodra de deuren weer open zijn) aan mijn kapper kan overlaten. Of denk je dat ik met een YouTube-tutorial laagjes knippen nog wel een eind kom?

Heb jij aan deze lockdowntijd een nieuwe hobby overgehouden?

lockdown-activiteiten

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 16 februari 2021 op 8:06 am - Beantwoord

  Allemaal ideetjes. Sierraden maken deed ik vroeger ook, maar daar ben ik overheen gegroeid. Ik zou wel weer eens ouderwets willen kleien. Maar geen tijd en plek voor extra hobbies. We hebben zelfs ons kaarsenmaken set weggedaan. En dat was echt een leuke hobby.
  Dus … Ik heb in de lockdown alleen maar hobbies laten vallen…. Nee, ook niet waar. Maar ik haak weer. En ik leer nog steeds Japans.

 2. Darina 16 februari 2021 op 9:12 am - Beantwoord

  Hele leuke ideeen. Ik verveel me eigenlijk ook nooit! Ik ben bezig met artikelen schrijven, mijn boek, lezen, interieurstyling cursus…genoeg te doen!

 3. Shirley 16 februari 2021 op 9:26 am - Beantwoord

  Ik zou nog wel iets creatiefs willen doen. Op dit moment lees ik veel en leer ik af en toe Frans. Bij mij mislukte de YouTube-tutorials met tondeuse al (bij mijn vriend). Van mijn eigen haar blijf ik echt af. Na 3 maanden zijn de kappers hier weer open, dus ik hoef gelukkig niet meer zelf aan de slag.

 4. Audrey 16 februari 2021 op 10:47 am - Beantwoord

  Leuk lijstje! Mijn eigen haar knippen ga ik sowieso niet doen, haha. Plantjes vind ik ook leuk, en laatst heb ik met uitgeleefd met een DIY-pakket inderdaad. Was erg tof!

 5. Dorine 16 februari 2021 op 12:42 pm - Beantwoord

  Hier geen Storytel maar wel via Bol.com de Kobo plus app. Ik heb geen luisterboeken maar wel het E book abonnement.

 6. Evelyne - Gouden Momenten 16 februari 2021 op 1:56 pm - Beantwoord

  Mijn vriendin is laatst ook begonnen met zelf oorbellen maken. Ik heb haar er kunnen van overtuigen om een pagina te maken waar ze ze kan tonen en verkopen 🙂 Mijn lockdown-bezigheid? Ik heb het digitaal puzzelen ontdekt. Heerlijk vind ik het! Elke dag is er een dagelijkse puzzel en als je er nog niet genoeg van krijgt kun je nog kiezen tussen duizenden onderwerpen om mee te puzzelen. Je hebt er gratis, maar ook betalend. Gelukkig is er ruimschoots genoeg gratis te vinden 😉

 7. bychristiana 16 februari 2021 op 2:03 pm - Beantwoord

  Haha, zelf je haren knippen! Toevallig zei Andre gisteren nog tegen mij; straks moet jij mijn haar gaan knippen! Ik zei toen dat hij dat hoogstwaarschijnlijk niet zou willen;-)

 8. Johanna 16 februari 2021 op 3:46 pm - Beantwoord

  Doe mij maar: 1, 3, 4, 7 en 9. En misschien zijn er nog meer. Ja ook ik heb veel te veel hobbies of interessen. Vroeger vroeg ik voor mijn verjaardag “tijd”, want ik had al te weinig tijd om alles te doen, en als er dan nog nieuwe projekten bij kwamen funktioneert dat niet. Maar ik heb het nooit gekregen. Maar beter dan dat je je verveelt. Succes met het maken van keuzen.

 9. Tamara 16 februari 2021 op 5:34 pm - Beantwoord

  Zelf heb ik niet zozeer nieuwe hobby’s aan de lockdown overgehouden, maar wel heb ik eindelijk meer tijd om mijn hobby uit te oefenen. Ik ben dol op koken, en dan het liefst van die recepten waarbij je een hele dag zoet bent. Normaal heb ik daar echt geen tijd voor om naast mijn werk en de drukke weekenden dat te doen. Nu met de lockdown had ik eindelijk eens de tijd om hele dagen in de keuken door te brengen, en daar zijn al heel wat heerlijke receptjes uit gekomen! Sieraden maken vind ik ook wel een goede, dat deed ik ook altijd vroeger, maar dat is verwaterd. Leuk om dat ook weer eens op te pakken.

 10. Naomi 16 februari 2021 op 6:23 pm - Beantwoord

  Haha, nummer elf heb ik ook al overwogen, maar ik heb toch maar een afspraak bij de kapper gemaakt. 4 maart. Nu heel hard duimen dat die afspraak ook echt doorgaat natuurlijk. Verder stuk voor stuk leuke hobby’s om eens uit te proberen.

 11. Dinja 16 februari 2021 op 9:35 pm - Beantwoord

  WAT IS VERVELEN?! :p haha
  Ik heb zoveel hobby’s, meestal ‘verveel’ ik me omdat ik niet kan kiezen uit alles!

 12. Anouk 20 februari 2021 op 11:07 am - Beantwoord

  Ik ben ook wel verleid door de youtube tutorials voor je eigen haren knippen. Ik ben mijn haar behoorlijk zat nu het zo lang is geworden, dus wie weet laat ik mijn moeder er binnenkort een schaar inzetten.

Recente blogs

Tweedehands winkelen | Zo vind ik mooie koopjes! (6 tips)

24 februari 2018|Groen doen, Lifestyle|

Tweedehands, vintage of pre-loved. Hoe je het ook noemt, ik vind het een leuke zoektocht om regelmatig tweedehands een mooie schat op de kop te tikken. “Iew, tweedehands?!”, zeggen mensen weleens. Maar wat nu als ik je vertel dat ik alle items op de foto's bij dit artikel tweedehands gescoord heb?! Het is soms een flinke zoektocht tussen de oude spullen, maar daar houd ik juist wel van. Een vriendin vroeg me laatst "Hoe weet jij altijd tweedehands leuke dingen te vinden?". Daarom dit artikel! Dit zijn 6 tips voor tweedehands winkelen die mij helpen om de mooiste koopjes te vinden.

Je zelfvertrouwen vergroten | 7 stappen om te zetten

2 maart 2020|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

"Waarom doe ik het nu alweer verkeerd?" Het is zomaar een van de vele opmerkingen die je innerlijke criticus je weleens naar je hoofd kan slingeren. Als jouw innerlijke kritische stem net zo hard tettert als die van mij soms doet, dan kan het ongetwijfeld soms flink tekeer gaan in je hoofd. Gelukkig lukt het mij steeds iets beter om dat soort stemmetjes te temmen. Je zelfvertrouwen vergroten helpt daarbij, heb ik zelf gemerkt. En dat kan zelfs met kleine stappen, die je misschien wel vandaag al kunt zetten. Dit zijn 7 stappen die mij helpen om mijn zelfvertrouwen te vergroten.

Zoete paprikarisotto met rozijnen & wortel (vegan!)

15 oktober 2022|Recepten|

Terwijl veel mensen warm lopen voor pasta, ben ik uit de Italiaanse keuken het meest dol op risotto. Voor een heerlijk smeuïge risotto met veel groenten kom ik zelfs op onmogelijk vroege tijdstippen nog met liefde mijn bed uit. Naast risotto heb ik nog iets waar ik dol op ben: paprika! Eén en één is twee: paprikarisotto moest en zou er op tafel komen. Met in de oven geroosterde paprika’s, wortel, kerrie en een heerlijke zoete smaak door de rozijnen. Van alle risotto’s is dit mijn lievelings tot nu toe. Met maar één pan op het vuur en met het onderstaande recept bij de hand heb je deze risotto zó gemaakt.