tv5

9 leuke Nederlandse tv-programma's die ik altijd terugkijk

 • 4 september 2019
 • 30 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Heel vaak komt het niet voor dat ik de televisie aan heb staan. Ik ben niet echt warm te krijgen voor programma’s als Temptation Island en Geer & Goor. En de laatste keer dat ik op zaterdagavond thuis bleef om een oer-Hollandse familieshow te kijken, kan ik me niet eens meer herinneren. Toch zijn er wel degelijk programma’s waarvoor ik graag tijd vrijmaak. Niet om live te kijken, maar om terug te kijken op het moment dat het mij uitkomt. Dit zijn 9 leuke Nederlandse tv-programma’s waarvoor ik – spreekwoordelijk gezien dus – graag thuis blijf.

review nlziet abonnement

9 leuke Nederlandse tv-programma’s

 • First Dates. Een blind date is al ontzettend ongemakkelijk en spannend. Laat staan als iedere minuut van je date wordt vastgelegd op camera. Gelukkig zijn er mensen die daar wel voor te porren zijn, want ik geniet graag mee van deze eerste dates via het programma First Dates. Soms lig ik in een deuk, soms zwijmel ik weg bij écht romantische televisie en soms moet ik hard mijn best doen om me niet plaatsvervangend awkward te voelen bij twee kandidaten die duidelijk niet over twee jaar een eengezinswoning zullen delen als gelukkig stel.
 • Married at First Sight. Er zijn mensen die nog een stap verdergaan dan daten voor de camera. Deelnemers aan dit programma trouwen gewoon maar meteen met de persoon die ze voor het altaar voor het eerst ontmoeten. Goed, het is dan wel een kersverse partner die volgens de wetenschap een perfecte match zou zijn. Het leuke is dat de deelnemers er daardoor vaak wel serieus instaan. Ik vind het zelf vooral mooi als het echt wat wordt tussen stelletjes, maar helaas is dat lang niet altijd het geval.
 • Heel Holland Bakt. Zelf kom ik niet veel verder dan een appeltaart bakken, dus afkijken hoe de pro’s onder de thuisbakkers het aanpakken met hun taarten doe ik graag. Heel Holland Bakt vind ik een heerlijk kneuterig programma, waar ik echt even voor ga zitten. Niet alleen is het een feestje om de meest prachtige bakwerken te zien (hoe kunnen mensen dat?!), maar ook geniet ik altijd van de kandidaten die in opperste concentratie volledig in hun bakkunsten opgaan. En stiekem vind ik het ook juist wel vermakelijk als bakwerken een keer niet helemaal uitpakken zoals gehoopt.
 • Boer Zoekt Vrouw. In dezelfde categorie van kneuterigheid valt Boer Zoekt Vrouw. Elk seizoen weer ben ik van de partij (zo ook afgelopen zondag dus). Ik heb iets met romantische televisie en hoop dan ook altijd dat er voor iedere boer(in) een succesmatch uitkomt. Ik krijg nog net niet tranen in mijn ogen als uiteindelijk uit zo’n postzak met brieven een echte relatie blijkt voort te komen. Sprookjes zijn er niets bij!
 • Kopen Zonder Kijken. Ik vond een huis kopen na een bezichtiging al een spannende stap, maar er zijn dus mensen die het aandurven een koopcontract te tekenen zonder het huis ooit gezien te hebben. Dat is nog eens lef hebben. Juist omdat ik zelf een paar maanden geleden een huis heb gekocht, vind ik het razend interessant om het proces bij anderen te volgen. En een beetje interieurinspiratie opdoen is natuurlijk ook nooit verkeerd. Ook vtwonen weer verliefd op je huis vind ik trouwens een erg leuk programma.
leuke nederlandse tv-programma's
 • De Slimste Mens. Een tijd lang keek ik deze quiz standaard met mijn vader thuis waarbij hij altijd meer antwoorden wist dan ik. Nog steeds is het een van mijn favoriete Nederlandse tv-programma’s, omdat het tempo er bij deze quiz flink in zit, er altijd wel op z’n minst een paar vragen zijn die ik kan beantwoorden en ik elke aflevering weer wat nieuwe algemene kennis door opdoe. Ik vind het zelfs leuk om een paar afleveringen achter elkaar te bingewatchen tijdens het knutselen om dan trots op te kijken van mijn knutselwerk als ik een antwoord weet.
 • Broodje Gezond. Voor wie wel van serieuze televisie met een luchtige insteek houdt, is Broodje Gezond een aanrader. In dit programma gaan de presentatoren op zoek naar het antwoord op allerlei gezondheidsmythes. Zijn vitaminesupplementen bijvoorbeeld wel echt zo gezond? En hoe zit het met suikers in fruitsappen? Het zijn vragen waar ik vaak oprecht het antwoord niet op weet en die door allerlei adviezen in te winnen worden bevestigd of ontkracht. Ook grappig zijn de fragmenten waarin de gemiddelde nuchtere Nederlander om zijn mening wordt gevraagd.
 • Zondag met Lubach. Ik ben niet iemand die dagelijks naar ellenlange opinieprogramma’s kijkt, maar Lubach is anders dan dat. Hij stipt belangrijke onderwerpen aan waarmee hij je ook vaak aan het denken weet te zetten (bijvoorbeeld over Facebook en privacy), maar dan wel op een grappige en scherpe manier. De redactie van dit programma kan er wat van met de interessante ontdekkingen en met woordgrappen die wél leuk zijn.
 • Je Zal Het Maar Hebben. Ook dit programma mag niet ontbreken in mijn rijtje met favoriete Nederlandse tv-programma’s. Ik vind het zelf heel interessant om meer te weten te komen over bepaalde voor mij onbekende aandoeningen en hoe mensen daarmee omgaan. Bij dit programma loop je daadwerkelijk mee met mensen die psychisch of lichamelijk iets hebben, waardoor je een heel eerlijk inkijkje krijgt in hoe dat voor iemand is. Sommige afleveringen zijn ook wel heftig, maar meestal vind ik dit vooral een interessant programma dat de deelnemers op een respectvolle manier in beeld brengt.
leuke nederlandse tv-programma's
leuke nederlandse tv-programma's

Programma’s terugkijken via NLZIET

Veel van deze programma’s zijn niet het hele jaar door te zien. Toch kan ik nog regelmatig genieten van “oude” afleveringen. En als het programma op een voor mij onhandig tijdstip komt, kan ik ze ook terugkijken wanneer ik wil. Ik mocht namelijk van NLZIET een abonnement uitproberen voor online tv-kijken. En ik moet zeggen: dat was nog eens een leuke samenwerking.

Via NLZIET kun je dus Nederlandse tv-programma’s tot een jaar terugkijken en soms ook vooruitkijken. Op je telefoon, je tablet, de computer of gewoon via de televisie. Zelf vind ik het fijn om regelmatig een aflevering tussendoor te kijken op mijn laptop en daarvoor is NLZIET ideaal, zeker aangezien ik programma’s liever kijk op een voor mij handig moment dan live voor de buis te zitten. Geen gedoe meer met thuis blijven voor leuke Nederlandse tv-programma’s. Ook hoef je niet, zoals bij Uitzending Gemist, programma’s binnen zoveel dagen terug te kijken. Zo kun je nog eens bingewatchen!

review nlziet abonnement

En, wat vond ik ervan?

Als je net als ik houd van leuke Nederlandse tv-programma’s, dan is NLZIET zeker een uitkomst. Er staan zó veel tv-programma’s op NLZIET dat je je nooit hoeft te vervelen. Je kunt het aanbod doorzoeken via de tv-gids in de NLZIET-app, in een alfabetische lijst of via de zoekfunctie. Soms miste ik wat categorisering in de programma’s of persoonlijke suggesties, maar verder ben ik oprecht razend enthousiast. Ik overweeg zelfs om mijn tv-abonnement stop te zetten en NLZIET in plaats daarvan te gaan gebruiken. Een NLZIET-abonnement kost € 7,95 per maand, wat ik een heel redelijke prijs vind. Ook kun je eerst een proefabonnement nemen voor € 0,01, zodat je kunt ontdekken of NLZIET iets voor jou is.

Een alternatief voor Netflix zou ik het niet noemen, omdat het dus vooral programma’s en Nederlandse series zijn, maar een leuk extraatje is het wel in mijn ogen. Of een alternatief voor je tv-abonnement – dat zou wat mij betreft goed kunnen. Ik heb mezelf al beloofd om binnenkort samen met mijn pluizige gezelligerd Pippa via NLZIET een Luizenmoeder-terugkijkmarathon te houden. Klinkt niet verkeerd, toch?!

Wat is volgens jou het leukste Nederlandse tv-programma?

Dit artikel betreft een betaalde samenwerking met NLZIET. Dat beïnvloedt mijn mening natuurlijk niet. En dat rijmt!

Pinterest - leuke Nederlandse tv-programma's

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 4 september 2019 op 6:35 am - Beantwoord

  Ik kijk eigenlijk nooit programma’s. Ik bedoel zoals vroeger, een programma gemaakt met een presentatrice en onbenulligheden. Geen van die programma’s hierboven volg ik.
  Ik hou van series, maar niet van nlse series. In ons tv pakket zit dan ook BBC, want als ik iets kijk in de trant van programma of serie … is het Engels. Erg hè?
  Op dit moment kijken we nog steeds Battlestar Galactica op blu-ray en Vikings. En Archer. En Mad Men. En we wachten op het laatste seizoen van The Good Place.
  Maar misschien is dat bovenstaande iets voor mijn ouders!

  • Romy 9 september 2019 op 11:58 pm - Beantwoord

   De Engelsen maken vaak ook wel echt goede series en programma’s, dus ik begrijp je wel. Ik krijg vaak te horen dat van de programma’s die ik kijk de Engelse variant eigenlijk ook heel leuk is (bijvoorbeeld van Heel Holland Bakt), maar bij First Dates heb ik in tegenstelling tot veel mensen juist het tegenovergestelde en vind ik de Nederlandse variant veel leuker. Zou het komen omdat ik Nederlands heb gestudeerd? 😉

 2. chucky1012 4 september 2019 op 6:48 am - Beantwoord

  Zoveel leuks dat je weleens terug kijkt.
  Ik kijk maak er nooit gebruik van.
  Prachtige kandelaar en mooie foto’s.

 3. Darina 4 september 2019 op 7:03 am - Beantwoord

  Ik kijk niet zoveel wat er op tv wordt aangeboden. Ik volg veel series, Netflix en BBC en kijk films. Het is echt een uitkomst dat je kunt kijken wanneer het jou uitkomt.

  • Romy 9 september 2019 op 11:59 pm - Beantwoord

   Absoluut! Het is zo fijn dat je tegenwoordig niet meer om een bepaald tijdstip voor de buis hoeft te zitten om programma’s te kunnen kijken.

 4. Anouk 4 september 2019 op 7:13 am - Beantwoord

  Ik kijk heel holland bakt en zondag met lubach ook altijd terug, of zelfs live. Wie is de mol vind ik ook erg leuk!

 5. Else-Marie 4 september 2019 op 8:01 am - Beantwoord

  Wie is de mol en expeditie robison zijn hier echt favoriet! Is dat niet op tv kijken we series of films

 6. bychristiana 4 september 2019 op 8:19 am - Beantwoord

  Goh, ik ken eigenlijk meer dan de helft van de programma’s niet waarover je vertelt. Ik kijk dan ook eigenlijk nooit tv programma’s, alleen maar Netflix;-) Kopen zonder kijken lijkt me trouwens wel heel leuk (had ik nog nooit van gehoord) ik vind dingen die met huizen / wonen / styling te maken hebben altijd leuk. Zulk soort filmpjes kijk ik altijd op Youtube.

  • Romy 10 september 2019 op 12:00 am - Beantwoord

   Programma’s over wonen zijn ook echt heel leuk. Ik denk dat je Kijken Zonder Kopen ook wel wat zou vinden. De stylist in dat programma stelt vaak jaloersmakend mooie interieurs samen. Zelf vind ik trouwens ‘Paleis voor een prikkie’ ook wel vermakelijk om te zien. In dat programma richten twee stylisten met alleen maar kringloopkoopjes een heel huis in. Het is echt verbazingwekkend hoe mooi het er voor heel weinig geld uit komt te zien.

 7. Naomi 4 september 2019 op 8:22 am - Beantwoord

  Mijn tv-abonnement is de deur uit en ingeruild voor NLZIET, al een poos geleden. Ik ben heel blij dat ik daarvoor heb gekozen, want ik kijk vooral dingen terug of vooruit. En ja, we hebben veel dezelfde favorieten. Een groot deel van het lijstje kijk ik ook. Best lekker, dat het ‘echte’ seizoen weer is begonnen. Ik keek gisteren ‘Ons huis vol spullen’ terug. Vind ik dus echt heerlijk, om opruimende mensen te zien.

  • Romy 10 september 2019 op 12:01 am - Beantwoord

   Ik denk er zelf ook aan om mijn abonnement in te ruilen voor NLZIET. Ik kijk toch nooit live tv, dus dan is NLZIET echt een uitkomst. Programma’s als ‘Ons huis vol spullen’ zijn ook wel wat voor mij trouwens. Als opruimer mag ik ook graag naar andere opruimende mensen kijken 🙂

 8. Audrey 4 september 2019 op 8:47 am - Beantwoord

  Ik kijk bijna alle programma’s die je noemt ook! Ken je TMI: Aandacht ook? Dat is vorige week begonnen en dat vond ik erg leuk. En Make Holland Great Again is ook nieuw en dat vonden we hier ook de moeite waard.

  • Romy 10 september 2019 op 12:02 am - Beantwoord

   Dank je voor de tips! Beide programma’s kende ik nog niet, maar ze klinken zeker leuk. Ik ga eens kijken waar TMI: Aandacht over gaat. Ben heel benieuwd!

 9. Lianne 4 september 2019 op 8:56 am - Beantwoord

  Ik kijk nooit tv of tv programma’s terug. De laatste keer dat ik een tv-zender vrijwillig heb aangezet kan ik me niet eens meer herinneren. Net zoals wat jij zegt, Temptation Island moet ik niks van hebben en zaterdagavondshows kijk ik alleen mee als ik bij iemand anders ben en het toevallig erop staat. Wij hebben eigenlijk alles tv voor YouTube-filmpjes (daar kijk ik dan wel eens Zondag met Lubach op) en Netflix. Ik kijk echt veel liever films of series dan gewoon televisie.

  • Romy 9 september 2019 op 11:56 pm - Beantwoord

   Netflix blijft natuurlijk ook leuk. Ik vind zelf de afwisseling tussen films of YouTube en tv-programma’s wel leuk. Maar ik ben wel selectief, dus Temptation Island zal ook hier niet snel aan staan 😉

 10. Marloes 4 september 2019 op 2:27 pm - Beantwoord

  Ik kijk eigenlijk nooit programma’s terug, behalve Break Free. Dat vind ik toch zo’n mooi programma. Soms kijk ik De Slimste Mens (al erger ik mij zo erg aan Maarten van Rossum), Broodje Gezond of Je Zal Het Maar Hebben. Oh, en ik kijk Dream School ook terug als ik afleveringen heb gemist.

  Verder kijk ik vaker Netflix of films op televisie dan nog echt naar programma’s.

  • Romy 9 september 2019 op 11:55 pm - Beantwoord

   Een paar van de programma’s die je noemt, wil ik eigenlijk ook weer eens kijken. Break Free ken ik nog niet. Daar ben ik nu wel benieuwd naar.

 11. Ilona Wielinga 4 september 2019 op 2:44 pm - Beantwoord

  Klinkt handig, ik kijk dus alleen nooit tv. De enige series die ik volg, zijn de documentaire series van Ewout. Die vind ik altijd reuze interessant. En verder kijk ik alleen Netflix, haha.

 12. Lisa 4 september 2019 op 3:24 pm - Beantwoord

  Ik kijk heel weinig en als m’n favorieten komen kijk ik ze altijd via de NPO app, direct of de week erna. Favo’s zijn Heel holland bakt, Great British bake off en de Keuringsdienst van waarde.

  • Romy 9 september 2019 op 11:54 pm - Beantwoord

   Oeh, die Engelse variant van Heel Holland Bakt moet ik eigenlijk ook echt eens gaan kijken. Volgens mij is die minstens zo leuk als de Nederlandse versie. Keuringsdienst van Waarde vind ik ook wel een interessant programma.

 13. Jessica 4 september 2019 op 4:41 pm - Beantwoord

  Ik kijk op dit moment alleen Beste zangers terug, maar dat kan gewoon op NPO gemist zonder abonnement.
  Verder kan ik programma’s gewoon opnemen en later terugkijken, dus ook doorspoelen zonder reclame!
  Ik zou er zelf geen abonnement voor over hebben.

 14. Mirjam 4 september 2019 op 4:57 pm - Beantwoord

  Het enige programma dat ik echt ieder jaar kijk is Wie is de mol? Af en toe kijk ik een aflevering van een programma terug omdat ik het thema interessant vond, maar daar blijft het ook bij. Ik ben ook niet opgegroeid met tv, dus voor m’n gevoel mis ik niets.

 15. Evelyne 4 september 2019 op 7:32 pm - Beantwoord

  Hier loopt Kopen zonder Kijken ook. We hebben eerst de Belgische versie gehad (Blind Gekocht) en nu zenden ze de Nederlandse versie bij ons uit. Ik was er niet direct fan van, maar het is zo’n programma waar je toch altijd het einde van wil weten 😉

  • Romy 9 september 2019 op 11:53 pm - Beantwoord

   Leuk dat jullie ook een variant van Kopen zonder Kijken hebben. Ik vind het zelf echt een vermakelijk programma. En inderdaad, je wilt de afloop toch altijd weten 😉

 16. Els 5 september 2019 op 12:42 pm - Beantwoord

  Zondag met Lubach en Boer zoekt vrouw vind ik ook erg leuk. Momenteel kijk ik graag Expeditie Robinson :-).

 17. Nikita 6 september 2019 op 11:51 pm - Beantwoord

  Ik volg maar een soap op televisie en die kijk ik ook terug later via de site van de zender. Omdat ik simpelweg nog onderweg ben naar huis van m’n werk als mijn soap bezig is. Ik volg die ook vaak heel trouw (behalve deze week dan, oeps) en dat is ook de enige die ik zo trouw volg. Verder volg ik hier en daar in het jaar wel eens iets, maar ik ben nooit een televisie-freak geweest. Zal ik ook nooit worden heb ik het idee. Vooral omdat ik de Belgische programma’s gewoon niet zo interessant vind. Hier en daar is er wel eens iets wat ik wel leuk vind. Maar dat is geen probleem als ik weer eens iets anders wil dan mijn vaste soap gezien ik sinds een week of drie ook lekker kan Netflix kijken op bed met mijn iPad of gewoon op mijn laptop. Ik merk soms dat ik gewoon te moe ben voor een boek en dan is een serie een ideale afleiding. En ook een hoofdleegmaker. Dus ja, een abonnement met series is wel iets voor mij. Maar ik vind Netflix gewoon ideaal omdat die series gewoon meer binnen mijn interesse liggen heb ik het idee. Daar zitten vaak geen intelectueel diepe boodschappen in, maar dat hoeft ook niet altijd. Ontspanning is ook nodig.

  • Romy 10 september 2019 op 8:07 am - Beantwoord

   Wat leuk dat je zo trouw je favoriete soapserie volgt! En inderdaad, series waar je niet bij na hoeft te denken, zijn soms gewoon heel erg fijn. Dat soort series kijken kan echt helpen om even tot rust te komen.

 18. Saskia 7 september 2019 op 9:44 pm - Beantwoord

  Ik kijk eigenlijk geen Nederlandse programma’s. Vaak kijk ik crime series e.d. Die neem ik op of kijk via Netflix.

 19. Odetta 8 september 2019 op 8:46 am - Beantwoord

  Het programma: De beste zangers.
  Leuk en zeer verrassend hoe de zangers en zangeressen uit verschillende genres voor elkaar (waardoor ze uit de comfortzone worden gehaald) liedjes zingen.

  • Romy 14 september 2019 op 10:48 pm - Beantwoord

   De Beste Zangers vind ik inderdaad ook een mooi programma. De liedjes in dat programma zijn altijd zó mooi en extra bijzonder natuurlijk dat ze door andere mensen gezongen worden die het soms zelfs mooier doen dan het origineel.

Recente blogs

Eerste huis kopen | 10x wat ik van die mijlpaal leerde!

28 februari 2019|Lifestyle|

Een huis kopen. Misschien wel de grootste mijlpaal in mijn leven tot nu toe. Mijn huizenjacht had ook wel wat voeten in de aarde, maar had toch een mooie afloop. Volgende week mag ik de sleutel van mijn eerste huis in ontvangst nemen. Ik heb veel geleerd van het hele proces daarnaartoe en juist daar gaat dit artikel over. Voor als jij in hetzelfde schuitje zit of juist om je gewoon eens een inkijkje te geven in mijn belevenissen. Dit zijn 10 wijze lessen die ik leerde van mijn eerste huis kopen.

Je social media opschonen | 7 tips voor een schoonmaak!

25 juli 2018|Lifestyle|

Elke dag posten, liken en reageren mensen erop los via social media. Via Facebook, Instagram en Twitter kun je natuurlijk goed in de gaten houden hoe het je klasgenoot van vroeger vergaat. Of een vriendin op de voet volgen die met haar vakantieliefde een B&B in Italië is begonnen. Social media hebben alleen ook hun mindere kanten: privacyissues, negativiteit of meer tijd online doorbrengen dan je lief is. Een grote schoonmaak van je social media is dan ook geen slecht idee. Op een zeldzaam moment van verveling waagde ik me eraan. Hoe ik dat aanpakte? Ik deel 7 tips om je social media op te schonen.

DIY | Kaarten schilderen met aquarelverf

13 augustus 2021|DIY|

Op vakantie moest en zou een deel van mijn hobbykamer meegaan naar Poederoijen. Met passen en meten wist ik nog een aardige hoeveelheid knutselspullen in een krat te proppen. Meer dan genoeg om op vakantie aan het knutselen te slaan! Dit keer koos ik voor kaarten schilderen met aquarelverf. Kun je een heleboel kanten mee op en het resultaat is ook nog eens lekker vrolijk en kleurrijk! Ik laat je zien hoe je zelf kaarten kunt maken met aquarelachtergrondjes en tekeningen. En nee hoor, daar heb je echt geen schilder- en tekentalent voor nodig.