leuke steden in Nederland

14 leuke steden in Nederland waar je misschien niet zo snel aan denkt (mijn tips!)

 • 26 augustus 2021
 • 23 Reacties
Categorieën: Op reis

Dat je in Amsterdam mooie grachtenpanden kunt bewonderen, weten we allemaal wel. Dat Rotterdam de Erasmusbrug heeft en Utrecht de Dom ook. Maar er zijn ook minder bekende steden in Nederland die de moeite zeer zeker wel waard zijn. Dit zijn 14 bekende en minder bekende leuke steden in Nederland die mij enorm hebben verrast. Kan ze je van harte aanraden als je nog inspiratie zoekt voor jouw volgende toerist-in-eigen-land-trip.

Leuke steden in Nederland – ook buiten de Randstad

Ik ben zelf aardig verknocht aan onze mooie hoofdstad en kom daar graag. Verder is Utrecht mijn op-een-na-leukste stad waar ik al heel wat zaterdagmiddagen heb versleten, en moet ik zeggen dat ik mijn eigen dorp Aalsmeer ook een fijne plek vind. Maar ja, altijd maar naar mijn eigen vertrouwde stadjes gaan, gaat na een tijdje ook vervelen. 

Daarom mag ik graag andere leuke steden in Nederland ontdekken. Die blijken er genoeg te zijn in Nederland als je maar op de toerist-in-eigen-land-toer gaat en voor dagjes weg of vakanties ook binnen de Nederlandse landsgrenzen kijkt. Mijn favoriete ontdekkingen voor leuke steden in Nederland deel ik hier met je. Inclusief hotspot- en doetips. 

Mocht je na het lezen van mijn flinke lijst nog meer inspiratie voor stadtips zoeken en het liever over de grens zoeken, België is ook een land met fantastische steden. Bekijk ter inspiratie eens het artikel van SuggestMe.com met leuke steden in België en veel toffe ideeën voor uitstapjes en restaurants. Brugge is mijn favoriet, maar na het lezen van dat artikel heb ik ook Luik hoog op mijn lijstje gezet om eens te bezoeken.

1. Groningen

Ik kwam er in mijn studententijd voor het eerst en blijf het een geweldige stad in het noorden vinden. Vanuit de Randstad een eindje reizen, maar zeker die lange treinreis (of autorit) waard. Het centrum van Groningen is heel gezellig met alle terrasjes, unieke winkels en de vele studenten (én fietsen). In de hoofdstraat kun je terecht voor de bekende winkelketens, maar daaromheen vind je ook genoeg bijzondere boetiekjes. 

Op Instagram heb ik trouwens al vaak de Groningse Prinsentuin voorbij zien komen. Volgens mij ook de moeite meer dan waard als ik weer een keer die kant op ga. Het Stripmuseum (nee, niet díe strips, stripverhalen!) lijkt me ook leuk overigens.

leuke steden in Nederland Den Bosch

2. Den Bosch

Als je verzot bent op Bossche Bollen (ik niet zo, sorry!) moet je zéker naar deze stad. Daar kun je de échte proeven die niet in de fabriek zijn gemaakt. (Tip: de Bossche Bollen serveren ze niet alleen bij Jan de Groot, maar ook in bijna alle restaurantjes in Den Bosch!). Maar ook als je niet zo’n zoetekauw bent, is Den Bosch een geweldige stad. Ik vind de binnenstad altijd veel gezelligheid uitstralen, zeker de Grote Markt. 

Daarnaast kun je er een boottocht maken door de grachten en is er om Den Bosch heen veel mooie natuur. Wij liepen op vakantie de Moerputtenbrugroute en vonden dat absoluut een aanrader. Zie hierboven een foto van deze indrukwekkende brug.

3. Tilburg 

Deze stad leerde ik kennen doordat ik er een lezing gaf voor de Roodharigendag. En wat is het een fijne stad met Brabantse charme. Het centrum kent heel veel leuke plekjes, waaronder de Piushaven (waar je lekker kunt neerploffen voor een hapje of drankje). Als je in Tilburg bent en van tweedehands shoppen houdt, wip ook even binnen bij de Leger des Heils-winkel. Daar kocht ik destijds voor heel weinig geld een prachtige lange winterjas. 

Daarnaast vind je om Tilburg heen superveel mooie natuur. Ik maakte er een fotografiewandeling vlak bij de Moerbrug en vond het er vooral hartje herfst prachtig uitzien. En dat op een steenworp afstand van de stad zelf!

De lezing gaf ik trouwens in de LocHal: een centrum voor kunst, cultuur en educatie én een bibliotheek. Een sterk staaltje architectuur dat ook heel tof is om eens te bekijken!

leuke steden in Nederland Dordrecht

4. Dordrecht

Deze stad is echt een beetje onderschat, vind ik. Ik vind Dordrecht zelf nog veel meer sfeer uitstralen dan Rotterdam (sorry als ik iemand beledig!). Dordrecht heeft wel wat weg van Amsterdam met de oude grachtenpandjes, er zijn veel winkels die je niet overal vindt en je vindt er gezellige terrasjes, mooie oude gebouwen en karakteristieke straatjes. 

Oh ja, en het is een stad met historie. Dus ook als je liever wat cultuur of geschiedenis opsnuift, kun je hier goed terecht. 

5. Haarlem

Voor mij maar twintig minuutjes rijden en in mijn ogen één van de echt leuke steden in Nederland. Haarlem vind ik vooral leuk vanwege de kleine doorsteekjes, de oude panden, de charmante grachtjes en de eettentjes. In het bijzonder leuk zijn de Gouden Straatjes bij de Grote Markt en de kerk. Daar vind je onder andere leuke vintage zaakjes die je niet in bekende hoofdstraten zult tegenkomen. 

Verder vind ik Haarlem echt een stad waar je nog eens heerlijk doorheen kunt wandelen, ook zonder bij winkels naar binnen te gaan. Met een wandelroute bij de hand kom je op de mooiste plekken. 

In de kerstperiode is de kerstmarkt in Haarlem ook een grote aanrader. Dan waan je je een paar dagen heel wat jaren terug in de tijd en is de stad extra mooi aangekleed.

steden
Foto gemaakt in de Hortus Botanicus in Leiden, door Iris Zaagman.

6. Leiden

Om een of andere reden heeft deze stad, naast Amsterdam en Utrecht (tja, ik woon samen met de leukste Utrechter, dus die stad heb ik ook omarmd!), een speciaal plekje in mijn hart. Ik vind het net Amsterdam in het klein. Denk: grachtenpanden, smalle straatjes, leuke doorkijkjes, boetiekjes en kleine parken, maar dan zonder het drukke verkeer en de hordes toeristen

Ook is er in Leiden ontzettend veel te doen. Ik ben vooral gek op de Hortus Botanicus daar, waar je prachtige bloemen en vlinders kunt spotten. Ook heeft Leiden talloze lekkere eettentjes en een leuke, goed verstopte bioscoop (het Lido Theater). Daarnaast barst het in Leiden van de musea. Ik ben zelf al eens in Naturalis en het Rijksmuseum van Oudheden geweest, maar er zijn er nog veel meer te ontdekken in deze mooie stad.

7. Maastricht

Het Vrijthof zal de meeste mensen wel bekend zijn. Alleen al vanwege de vele concerten van André Rieu daar. Maar ook buiten dat beroemde plein om, is Maastricht wat mij betreft een leuke stad in Nederland om te bezoeken. 

De wandeling vanaf het station alleen al is een feestje over de mooie brug en door de gezellige winkelstraten. Naast natuurlijk veel winkels, terrasjes (met vlaai en Limburgse bourgondische hapjes), vind je er ook parken, gezellige straten, een mooie stadsmuur en verschillende musea. Oh ja, en de Sint-Janskerk en Sint-Servaasbasiliek. Allebei een (gratis) bezoekje zeker waard!

alkmaar

8. Alkmaar

Omdat twee vriendinnen van mij hier wonen, ben ik al best vaak in Alkmaar geweest. Het centrum van de stad doet me wat denken aan de rustige straatjes in wijken in Amsterdam. Oké, op vrijdag met de kaasmarkt barst het er wel degelijk van de toeristen. Maar verder is Alkmaar wel een stuk rustiger en gezelliger dan het Amsterdamse centrum. Ook inclusief de typerende mooie bruggetjes over het water. Verder is er een prachtige Waag die je kunt bezoeken en is het oude stadhuis midden in de winkelstraat ook heel mooi.

Hoe verder je van de drukke winkelstraten af loopt, hoe leuker de stad wordt. Iets verder van de hoofdstraat af (die overigens ook erg vind je onder andere nog winkels met handgemaakt moois, unieke woonaccessoires of tassen waar nog niemand anders mee rondloopt. Verder heb je in Alkmaar een aantal leuke theaters, een flink grote bioscoop en (mijn favoriet) een de Kringloopboulevard Alkmaar met maar liefst drie kringloopwinkels naast elkaar. 

9. Nijmegen

Ik moet zeggen: ik snap wel dat broerlief hier is blijven plakken na de studie. Nijmegen heeft een supergezellig centrum dat me om een of andere reden altijd wat aan België of buitenland moet denken. Je kunt er mooi wandelen langs de Waal, hebt er superleuke terrasjes en binnenplaatsen, het centrum heeft alle winkels die je je maar kunt wensen, en heeft een paar prachtige parken. 

Daarnaast is Nijmegen de oudste stad van Nederland; de Romeinen vestigden de stad een jaar of 2000 geleden (ja ja, ik heb wel iets onthouden van Latijn op de middelbare school). Gaaf om te zien dat er nog een en ander van toen is terug te zien in het Nijmegen van nu!

Zin in een lekkere lunch? Ga dan zeker eens naar Bairro Alto, een heerlijk lunchtentje waar je vlak bij de Grote Markt toch in alle rust aan je koffie of thee kunt nippen en – het allerbelangrijkste – waar je de lekkerste broodjes kunt bestellen. Die met hummus en geitenkaas is goddelijk. 

gouda
Bij het Museumcafé in Gouda. Foto gemaakt door Melanie Smulders.

10. Gouda

Nog eentje in het rijtje van leuke steden in Nederland waar het centrum nog uit oude klinkers bestaat, is Gouda. De stad van de kaas volgens sommigen. Maar ik vond het vooral een heel gezellige stad. Het centrum is autovrij en bestaat uit heel veel schattige straten, leuke kleine winkels en mini-grachten. Daarnaast heb je er het Museum Gouda, de Waag en een prachtig oud stadhuis. 

Oh ja, als je toch in Gouda bent: ga zeker even langs bij het Museumcafé. Als je net als ik gek bent op roze en op bloemen, zal je je in dit café als een kind in een snoepwinkel voelen. De thee en hapjes smaken er ook erg lekker trouwens.

11. Deventer

De stad Deventer voelde voor mij als een mini-openluchtmuseum toen ik er was. Een sprong terug in de tijd!

Deze Hanzestad herken je aan onder andere de schattige klinkertjes, piepkleine musea waar je nog voor een paar euro naar binnen mag (bijvoorbeeld het Biermuseum of het Speelgoedmuseum) en winkels waar je o-ve-ral de beroemde Deventer Koek (ontbijtkoek, maar dan beter!) kunt kopen.

Als je in Deventer bent, kan ik je een stadswandeling trouwens van harte aanraden. Dat vonden mijn vader en ik dé manier om de stad beter te leren kennen en ondertussen wat meer kennis over de geschiedenis op te doen.

veluwe23

12. Apeldoorn

Over Amersfoort hoor ik altijd goede verhalen (staat hoog op mijn lijst met leuke Nederlandse steden om nog eens te bezoeken!), maar zelf ben ik ook erg gecharmeerd van Apeldoorn. Deze stad in Gelderland heeft zo zijn eigen charme. Er is volop bos, de Veluwe is heel dichtbij en tegelijkertijd heeft het gezellige centrum ook genoeg te bieden. En als je nu gek bent op apen, is de Apenheul ook leuk om een kijkje te nemen. Wel met gevaar voor eigen rugzak – snelle zakkenrollers zijn niets bij de grijpgrage aapjes. 

Zie hierboven een van de vele prachtige gebieden op de Veluwe, toen volop in paarse bloei.

13. Middelburg

Gênant maar waar: van Zeeland heb ik nog niet meer gezien dan de hoofdstad Middelburg. Maar die stad heeft me zeker verrast. Tip: ga er liever niet op zondag heen, dan is de binnenstad aardig uitgestorven en is veel dicht. Maar op andere dagen is het centrum hartstikke bruisend en gezellig. 

Het strand is niet ver weg en het centrum barst van de winkels en pittoreske straten. Mooi hier zijn ook de Kloveniersdoelen: een bijzonder monument uit de zeventiende eeuw waarin nu onder meer een café en (arthouse)bioscoop zitten. 

Wat mij betreft was deze Zeeuwse stad de vier uur durende treinrit hartstikke waard.

mountainbiken Hilversum

14. Hilversum 

De laatste in dit rijtje met leuke steden in Nederland is Hilversum. Sowieso kan ik je Beeld & Geluid van harte aanraden. Daar leer je van alles over de tv-wereld en hoe programma’s worden gemaakt (en waan je je zelf een dag een tv-ster). Daarnaast heeft Hilversum een prachtig bos en de Hoorneboegse Heide, en is het een van de steden in deze regio waar nog volop groen te bekennen is. Juist daarom kom ik er zo graag. 

En nou ja, de binnenstad is ook heel leuk. Wat winkeltjes (niet alleen de bekende!), leuke terrassen, gezellige koffietentjes – het standaard riedeltje waar je je wel een middag mee vermaakt. Elke woensdag en zaterdag is er trouwens een gezellige markt.

Extra tip van mij: huur een mountainbike in Hilversum. Je kunt vanaf daar zo fietsen naar de bossen daar in de buurt en ook ik – als niet-ervaren mountainbiker en geen enorme durfal – vond het er heerlijk fietsen.

De echte pareltjes qua steden zijn soms juist die plekken die niet in de eerste de beste reisgids staan.

Nog genoeg te beleven in Nederland

Bijzonder eigenlijk dat we in zo’n klein land toch  zó veel verschillende soorten steden, landschappen en gebouwen hebben. En toen ik voor dit artikel een blik op Google Maps wierp, viel me weer eens op: er zijn eigenlijk nog véél meer leuke steden in Nederland waar ik ook eens naartoe wil. Voorlopig ben ik niet uitgekeken hier.

Heb jij nog tips voor leuke steden in Nederland?

Dit artikel bevat een samenwerking met SuggestMe.com.

leuke steden in Nederland 2

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 26 augustus 2021 op 7:06 am - Beantwoord

  Leuk dat je Dordrecht noemt 🙂 Ik ben vorige week in Gouda geweest, zo’n leuke stad. Arnhem en Nijmegen staan nog op mijn lijstje.

 2. Karin 26 augustus 2021 op 7:22 am - Beantwoord

  Ik mis Breda in je lijstje….

  • Romy 26 augustus 2021 op 7:34 am - Beantwoord

   Dat is ook een leuke stad inderdaad 🙂 Ik ben er zelf alleen niet lang genoeg geweest om er tips voor te geven, maar ga dat zeker in de toekomst nog eens doen.

 3. Audrey 26 augustus 2021 op 9:39 am - Beantwoord

  Beeld & Geluid vond ik inderdaad heel erg leuk! Dat is wel ook het enige dat ik van Hilversum heb gezien zo’n beetje *schaam schaam*.

  Ik wil ook graag nog eens naar Leiden en Haarlem. Verder ben ik het natuurlijk helemaal met je eens over Nijmegen en Maastricht, zulke leuke steden allebei! In Maastricht is Boekhandel Dominicanen natuurlijk ook een must-see. En verder denk ik dat je Roermond ook heel leuk gaat vinden. Echt de moeite waard om eens voor een mini-vakantie richting Midden-Limburg te komen, want de natuur hier is ook prachtig.

  • Romy 29 augustus 2021 op 4:49 pm - Beantwoord

   Goed idee eigenlijk, zo’n vakantie naar Midden-Limburg! Daar ben ik nog niet vaak geweest, maar zowel de steden als de natuur lijken me prachtig. We gaan trouwens wel volgende maand naar Zuid-Limburg, om Maastricht opnieuw te ontdekken (en Vaals voor het eerst te zien) 😉

 4. Daenelia 26 augustus 2021 op 9:48 am - Beantwoord

  Dokkum. Dokkum is een lief klein stadje, maar er is genoeg te doen. Het voelt knus aan en is natuurlijk erg historisch, maar tegelijk kun je hier ook leuk shoppen in unieke winkeltjes. En ook de restaurants zijn gezellig en hebben lekkere dingen.
  Apeldoorn is een plek waar ik vaak kwam, maar ik denk dat het te saai was voor mijn pubertijd. Hilversum was vroeger absoluut leuker, maar is nog steeds wel een leuke plek. Jammer dat het winkelcentrum zo achteruitgegaan is. Maar dat komt ook omdat Utrecht nu zo’n flitsend nieuw winkelcentrum heeft. Utrecht heeft natuurlijk ook de beste game/boardgame/spellen winkels… dus daar zijn wij vaak te vinden!
  Maar neem eens de tijd om naar Friesland te gaan en ga langs Leeuwarden, Dokkum of de wadden!

  • Romy 29 augustus 2021 op 4:47 pm - Beantwoord

   Leuke tips! Van Friesland ken ik alleen Leeuwarden, maar ik wil zeker nog eens die kant op gaan om meer steden te bekijken. Volgens mij zijn er genoeg mooie steden te ontdekken die totaal anders zijn dan de eeuwige Randstad 🙂

 5. Johanne 26 augustus 2021 op 9:54 am - Beantwoord

  Hihi, ik ben gewoon blij dat je Groningen als eerste noemt (al is het op willekeurige volgorde, haha). Trotse Groninger hier, natuurlijk :p . Ben in veel van bovengenoemde steden nog niet geweest. Zelf vind ik Zwolle altijd wel een fijne stad en ik vond Leeuwarden veel gezelliger dan gedacht.

 6. Marleen 26 augustus 2021 op 10:14 am - Beantwoord

  Ik heb, als Vlaming, al verschillende steden bezocht, die je vernoemt. De stad die ik echter mis op je lijstje is: Delft. Vind ik ook een geweldig leuke stad! Ik hou je lijstje zeker in mijn achterhoofd, voor als ik nog eens een bezoekje aan Nederland plan. Waar ik overigens zeer graag kom!

  • Romy 29 augustus 2021 op 4:46 pm - Beantwoord

   Delft lijkt mij inderdaad ook een prachtige stad; helaas ben ik er, op het station na, nog nooit geweest. Mijn vriend heeft er gestudeerd en wil me er nog eens een rondleiding geven. Wie weet kan ik de stad daarna met volle overtuiging aan dit lijstje toevoegen 🙂

 7. Senna 26 augustus 2021 op 11:58 am - Beantwoord

  Ik ben toevallig dit jaar op stedentrip in NL geweest en heb voor het eerst Utercht, Leiden en Haarlem bezocht. En inderdaad, Nederland heeft echt veel leuk steden! Verder zie ik weinig ‘onverwachte’ steden in het lijstje, maar er staan er wel een paar bij die ik graag (weer) eens zou willen bezoeken.

 8. johanna 26 augustus 2021 op 12:06 pm - Beantwoord

  Allemaal leuke steden, die ik niet allemaal ken. Leiden ben ik opgegroeid, dus dat vind ik super. Overigens zijn de hofjes in Leiden heel mooi. Verder vind ik Haarlem heel mooi en ook Den Haag (met de Paleisen, mooie statige wijken en het strand). Maastricht is ook mooi, want dat heeft een beetje franse uitstraling. Net buitenland. Verdermis ik Delft en Rotterdam nog op je lijstje. Delft is zo pitoresk, de oude stad dan. Rotterdam heeft ongelooflijk veel mooie architektuur en cultuur. En ja, er is nog veel te bezoeken. Maar dat geldt ook voor hier. Succes!

 9. Lianne 26 augustus 2021 op 3:47 pm - Beantwoord

  Leuk dat je Alkmaar noemt! Ik vind het inderdaad ook een van de leukste steden van Nederland (niet omdat ik er zelf woon trouwens) 🙂 Den Bosch, Maastricht, Groningen, Amersfoort, Haarlem en Middelburg zijn ook erg leuk! Middelburg heeft mij echt positief verrast. Beetje Amsterdam in het klein. Leiden, Dordrecht en Deventer zou ik nog wel eens graag willen bezoeken! Klinken als erg leuke steden en heb er ook veel goeds over gehoord 🙂

  • Romy 29 augustus 2021 op 4:44 pm - Beantwoord

   Ja, Alkmaar is echt een leuke stad! Een mooie stad met historie en mooie gebouwen, maar ook met leuke winkels, eettentjes en gezelligheid 🙂 Snap helemaal dat je daar graag woont!
   Enne, vooral Leiden zou ik je zeker aanraden! Het heeft qua uitstraling wel weg van Alkmaar en Amsterdam eigenlijk.

 10. Barbera Veul 26 augustus 2021 op 4:45 pm - Beantwoord

  Amersfoort is ook het noemen waard! Mooie, sfeervolle stad met veel historie. En veel kleiner, maar ook zeker de moeite waard: Elburg. Echt een vestingstadje. Alleen is zondag dan niet zo’n aanrader, dan is er niet veel open…

  • Romy 29 augustus 2021 op 4:43 pm - Beantwoord

   Ja, Elburg is ook prachtig! En Amersfoort moet ik nodig nog eens naartoe 🙂 Lijkt me ook zo’n mooie stad!

 11. Evelyne - Gouden Momenten 26 augustus 2021 op 7:29 pm - Beantwoord

  Heel fijn artikel! Sla ik zeker als Belg ergens op om ooit terug boven te halen als ik nog eens een tripje naar Nederland plan 😉 Van je lijstje ben ik alleen nog maar in Middelburg geweest, maar helaas heb ik er weinig herinneringen van. De enige die ik er van heb is helaas ook iets griezeligs dat ik heb gezien daar. Maar.. ik denk dat een nieuw bezoekje zoveel jaar later misschien toch mooiere herinneringen zal geven, haha.

 12. Maaike 27 augustus 2021 op 2:00 pm - Beantwoord

  Den Bosch is zeker leuk! Zelf hou ik ook van wat kleine steden, in Zuid Limburg heb je er veel die mooi zijn.

 13. bychristiana 29 augustus 2021 op 12:53 pm - Beantwoord

  Groningen vond ik inderdaad ook erg leuk, wij zijn er twee jaar geleden een weekendje geweest. We sliepen toen midden in het centrum, precies NAAST een podium waar (serieus) de hele nacht heavy metal muziek gedraaid werd. Ik dacht om half drie ’s nachts serieus dat ik helemaal gek werd. Maar verder was het dus heel leuk. Utrecht vind ik samen met Amsterdam nog steeds een van de leukste plekken om te winkelen. Leiden vind ik juist weer heel ongezellig;-)

  • Romy 29 augustus 2021 op 4:29 pm - Beantwoord

   Oh jee, dan zou ik ook geen oog dicht doen inderdaad. Wat balen van jullie weekendje Groningen! Maar gelukkig viel de stad zelf niet tegen 🙂

 14. Janne 29 augustus 2021 op 8:55 pm - Beantwoord

  Je kunt bij Veenendaal, Assen, Zeist en Nijmegen ook heel leuk mountainbiken! Veenendaal en Zeist liggen bij de Utrechtse Heuvelrug, Assen heeft de Hondsrug en ook bij Nijmegen zijn er allemaal heuvels waar je vanaf kunt fietsen. Dus mocht je nog een keer willen gaan: er zijn genoeg opties. 🙂

 15. Janne 29 augustus 2021 op 8:57 pm - Beantwoord

  Oh en Doesburg is ook een heel erg schattig stadje om eens te bezoeken. Al die stadjes aan de IJssel wel: Doesburg, Zutphen, Deventer, Kampen. Iedere stad heeft weer z’n eigen sfeer.

 16. Mirjam 6 september 2021 op 7:28 pm - Beantwoord

  Wat een mooi lijstje Romy! Zo zie je maar weer dat er in ons eigen land nog genoeg te zien is. Er zijn zelfs een aantal plaatsen op dit lijstje waar ik nog noot geweest ben. En dat met mijn missie om heel Nederland een keer gezien te hebben…

Recente blogs

Je gedachten stopzetten, hoe dan?! (5 tips!)

13 januari 2018|Persoonlijke groei|

Soms lijkt het wel alsof mijn hoofd nooit stil is. Of ik nu hard aan het werk ben of juist rustig ga wandelen, er schieten dagelijks talloze gedachten door mijn hersenpan. Gedachten over toevallige voorbijgangers, over mijn plannen voor die dag of over blogideeën die me niet meer loslaten. Best leuk hoor, al dat denken. Maar wat zou een pauzeknop op z'n tijd fijn zijn! Gewoon even je gedachten stopzetten! Tot nu toe heb ik die alleen nog niet weten te ontdekken. Ben je net zo'n denker als ik? Dan kun je er wellicht iets met deze 5 tips om je gedachten stop te zetten.

Over mijn nieuwe winteroutfit & zelfzorg in de winter

28 januari 2021|Outfits|

Eigenwijs als ik ben, houd ik vaak lekker vast aan mijn eigen standpunt, maar er zijn momenten dat ik achteraf moet toegeven dat Bart het bij het juiste eind had. Laatst bijvoorbeeld, toen ik veel te koud gekleed de sneeuw wilde trotseren. Muts die ik ben (maar dan zonder muts op)! Ik kwam bibberend thuis en het kostte een paar koppen thee voordat ik me weer wat beter voelde. Hij had nog zo gezegd "Koop nou een muts en handschoenen!". En inderdaad, een week later belandden die alsnog in mijn mandje. Tijd om mijn winteroutfit (en de les die ik daaruit leerde) alsnog met je te delen.