Tuin

Hoe ziet mijn droomtuin eruit? (Dromen mag als balkoneigenaar!)

 • 15 november 2019
 • 24 Reacties
Categorieën: Interieur

Dromen mag. Toch?! Mijn heerlijke appartement heeft alles wat ik had kunnen hopen. Maar er is één maar. Mijn twee mini-balkons kunnen natuurlijk niet tippen aan een fijne ruime tuin. Hoe je het ook wendt of keert, grote tuinfeesten kun je niet geven op vier vierkante meter met twee tuinstoeltjes. Hoewel ik mezelf gelukkig prijs met mijn mini loungeset en de ruimte om mijn wasrek op uit te stallen, fantaseer ik soms vanaf mijn tuinstoel alvast lekker weg bij het idee van een échte tuin. En omdat dromen mag, deel ik maar meteen 10 dingen die in mijn droomtuin niet mogen ontbreken.

decoratie voor de tuin

Verlichtingssnoer: Hema | Loungeset Le Sud Pescara: Leen Bakker | Roze kussen met bladeren: Leen Bakker | Mintgroen vogelhuisje: Vogelhuisjeskopen.nl | Windlicht: Riviera Maison | Geurkaars: Yankee Candle | Roze fluweelkussen ‘Kiki’: bol.com | Gieter: Dille & Kamille | Rotan spiegel: Xenos | Plantenbak van hout: Karwei | Buitenkleed Wonder Rugs: Merel in Wonderland.

Wat mag niet ontbreken in mijn tuin?

Als ik ooit de trotse eigenaar ben van een mooi huis met tuin, dan maak ik daar natuurlijk graag een gezellige plek van. Ik zie mezelf al wel neerploffen op een fijne loungebank met uitzicht op de gezellige bloemen en planten om me heen. Deze 10

 1. Planten. Uiteraard. Heel wat jaren bezorgde ik mijn moeder met haar enorme voorliefde voor tuinieren haast een hartaanval als ik mijn tuinplannen aankondigde. De hele boel moest en zou betegeld worden. Lekker makkelijk! Gelukkig voor mijn moeder heb ik mijn groene vingers na mijn 25e alsnog weten te ontdekken, net als mijn tot voor kort diep weggestopte voorliefde voor planten. Dus ja, planten moeten er komen. Wel meer dan één.
 2. En bloemen. Leuker nog dan groen in de tuin vind ik mooie bloemen. En daarvoor zie ik mezelf later wel met een tuinschepje en aarde in de weer gaan. Zo zou ik maar al te graag een mooie hortensia in de tuin willen planten en wil ik ook zeker een herfstanemoon. Verder zou ik graag bollen willen planten om in de lente en zomer van mooie bloemen te kunnen genieten. Een van mijn favoriete bloemen is de allium, waarvan mijn moeder er vaak meerdere in de tuin had staan. Ook een paar tulpen mogen niet ontbreken. Het liefst in alle kleuren van de regenboog. Mam, kun jij me tegen die tijd jouw pro-tips voor bollen planten geven?
 3. Een fleurige tuinset. Wat ik wel leuk vind aan mijn mini-balkonnetjes? De blauwe stoelen en tafel. Want ja, als je mensen uitnodigt voor een drankje op een zwoele zomeravond, dan moet je natuurlijk wel iets aanbieden waar je gasten op kunnen zitten. Enorme loungesets vind ik niet altijd even geslaagd. Maar een sierlijke, niet al te grote set met zo’n rieten uitstraling lijkt me wel wat. Een patio ook trouwens. Of is dat te groots gedroomd?
 4. Gezellige tuinkussens. Op die harde loungeset horen natuurlijk een paar kussens thuis die het zitten net wat aangenamer maken. Iets met vrolijke kleuren of een fleurig patroon heeft (uiteraard) mijn voorkeur.
 5. De ultieme droom: een bloesemboom. Oké, ik weet dat bloesem een ramp is om op te vegen, maar ik bekijk het graag positief. Hoe leuk is het als die prachtige bloesemboom die in de lente heel wat bekijks trekt in je eigen tuin staat. Mij lijkt het wel wat om een paar weken per jaar van de roze bloemetjes te genieten. Een magnoliaboom lijkt me ook niet verkeerd trouwens.
 6. Lampjes. Misschien heb ik te vaak de online folder van tuinwinkels doorgebladerd, maar gezellige lichtjes die de zithoek opfleuren zijn wat mij betreft onmisbaar. Alleen nog verse munt kopen om ook zelf verse muntthee te maken en het ultieme op-een-terrasje-zitten-gevoel is compleet.
 7. Tuinkleed voor onder mijn blote voeten. Het liefst zou ik op mijn eigen terrasje neerploffen zonder mijn schoenen aan te hoeven houden. Een fijn tuinkleed is dan vast een uitkomst. Staat nog gezellig ook!
 8. Een gezellig vogelhuisje. Naast leuke gasten zijn ook vogels welkom in mijn droomtuin. Voor één of twee mooie vogelhuisjes maak ik graag plek. Zeker als ze een leuk blauw of roze kleurtje hebben.
 9. Hippe plantenpotten. De leuke planten geef ik graag een plekje in een mooie pot. Grote houten potten vind ik mooi, net als steigerhouten kistjes. Zie je het hele plaatje al voor je? Ik wel, geloof ik.
 10. Mini-moestuintje. Ten slotte lijkt het me geweldig om een mini-moestuintje te hebben. Met verse kruiden uit eigen tuin worden pasta’s net wat lekkerder en ook verse aardbeien zijn niet verkeerd. Bovendien zie ik mezelf nog best als een echte huistuinmus zitten wroeten en scheppen in de aarde.

Oké, genoeg gedroomd. Totdat het zover is, ben ik vooral dankbaar dat ik twee balkonnetjes heb waarop ik mijn wasrekje en een leuke tuinset kwijt kan. En – niet te vergeten – een heerlijk huis met een fijne woonkamer waar ik elke dag van geniet.

Heb jij een eigen tuin of balkon?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 15 november 2019 op 6:14 am - Beantwoord

  Een bloesemboom! Ja, ik zou het vegen er echt wel voor over hebben. Wat me ook heel gaaf lijkt in mijn tuin is een soort ‘pluktuintje’. Je bloemen halen in eigen tuin. Leuk toch?

  • Romy 20 november 2019 op 11:10 pm - Beantwoord

   Oeh ja, zo’n pluktuintje lijkt me ook wel wat! Ik vind het altijd fijn om verse bloemen op tafel te hebben staan en hoe leuk zou het zijn om die dan uit mijn eigen tuin te kunnen halen. Wie weet ooit! 🙂

 2. Darina 15 november 2019 op 6:56 am - Beantwoord

  Wat een vrolijke collage! Ik heb een tuin waar ik heel blij mee ben. Volgend jaar willen we deze anders gaan vormgeven.

 3. Geke 15 november 2019 op 6:59 am - Beantwoord

  Dat tapijt is echt supermooi! Gaat hier ook op het verlanglijstje (nu hebben we een met zwart-wit motief maar deze is veel mooier!) Dus dank je wel voor deze tip!

  Onze tuin is mijn passie… 🙂 zou echt niet meer zonder kunnen want erin bezig zijn brengt me zoveel, rust en ontspanning, verwondering,… (en lekkere groentes 🙂 )
  En omdat we een ouder huis gekocht hebben, is de tuin ook lekker groot (1200 m²).

  • Romy 20 november 2019 op 11:12 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je het tapijt nu op je lijstje hebt staan voor in de tuin! Ik vind dat soort buitentapijten zelf ook onwijs leuk. Daar komt er vast en zeker nog een keer een van op mijn balkon (of – ooit – in mijn tuin).
   Heerlijk om te horen dat jij zo geniet van bezig zijn in jullie grote tuin. Ik kan me voorstellen dat dat een fijne manier van ontspannen is. En groenten uit eigen tuin kunnen halen is stiekem ook wel heel gaaf.

 4. Anouk 15 november 2019 op 9:06 am - Beantwoord

  Ik heb geen balkon, niet eens van die openslaande deuren. Voor mij blijft het dus nog even bij dromen van een balkon, want een tuin voelt nog niet als iets realistisch. Ach dat komt ooit wel.

  • Romy 20 november 2019 op 11:14 pm - Beantwoord

   Precies, een fijne tuin komt er vast nog een keer van! En tot die tijd kun je in ieder geval volop van een eigen tuintje dromen 🙂

 5. Audrey 15 november 2019 op 9:44 am - Beantwoord

  Dat klinkt als een heerlijke tuin! Ik heb er zelf wel eentje en ben er ook helemaal blij mee. Er lagen al iets te veel tegels in naar mijn smaak, dat wel, maar het is wel praktisch. Gelukkig was er ook een heel deel met aarde waar eerst vooral grote planten stonden en een paar boompjes. We (of ja, mijn vriend) hebben het een beetje aangepast, dus nu zijn het boompjes en heeeeel veel bloemen. Begin dit jaar zo’n zakje met bloemenzaad speciaal voor insecten en vlinders gekocht, en er zijn echt de hele tijd nieuwe soorten bloemen gaan bloeien. Zelfs nu, half november, heb ik nog mooie bloemen staan tussen het groen.

  O, en verder ben ik heel erg blij met mijn superchille hangmat.

  • Romy 20 november 2019 op 11:17 pm - Beantwoord

   Wat heerlijk zeg, een eigen tuin! Jouw tuin klinkt erg mooi, zeker als alles in de lente volop in bloei staat. Het lijkt me stiekem heel erg leuk om ooit enthousiast aan het bloemen zaaien en tuinieren te slaan, ook al heb ik altijd geroepen dat dat niets voor mij zou zijn.
   Een hangmat in de tuin klinkt ook niet bepaald verkeerd trouwens. Hoe fijn om daarin te kunnen relaxen tussen de bloemen en planten!

 6. Anna 15 november 2019 op 10:30 am - Beantwoord

  Zo leuk om te lezen! Ik denk dat jouw droomtuin er echt heel mooi uit gaat zien, hopelijk kun je je droom waarmaken :D. Als ik een tuin heb wil ik heel graag een fijn plekje in de zon waar ik lekker kan zitten lezen. Verheug me er nu al op!

  • Romy 20 november 2019 op 11:18 pm - Beantwoord

   Een leesplekje in de tuin klinkt ook héérlijk. Een zithoek met een fijn plekje om tot rust te komen lijkt mij ook geweldig in een toekomstige tuin.

 7. Lilian 15 november 2019 op 10:56 am - Beantwoord

  Je kunt wel een mooie bollenmand op de balkon zetten. Heb ik een keer gehad, dan poot je allemaal verschillende bollen op verschillende lagen en dan komt er elke keer een nieuwe bloem uit, echt heel mooi. Google maar es op ‘bloembollen lasagne’. En in de winter zet je er gewoon viooltjes in (daar komen de bollen dan doorheen). Kan nog als je snel bent, denk ik 😉

  • Romy 20 november 2019 op 11:21 pm - Beantwoord

   Wat een leuk idee, zo’n bollenmand! Daarmee zou ik zelfs van mijn balkon nog een soort tuin kunnen maken. Dit jaar gaat het er niet meer van komen, maar wie weet iets leuks om volgend jaar mee aan de slag te gaan 🙂

 8. Ilona Wielinga 15 november 2019 op 11:02 am - Beantwoord

  Zo leuk om te zien! En inderdaad, dromen mag.

 9. Irene 15 november 2019 op 11:23 am - Beantwoord

  Wij hebben een best grote tuin maar buiten een magnolia is hij vrij kaal voorlopig. We hebben laatst wel een paar kleine bomen gezet en wat siergras maar ik kijk al uit naar een mooie loungeset zodat ik komende zomer lekker kan chillen in mijn tuin ^^ Ik zou ook héél graag een stukje hebben met ‘wilde’ bloemen. Vind dat zo mooi! Ik zou ook ooit graag een terras willen maar dat is pas voor als ons huis verbouwd is.

  • Romy 20 november 2019 op 11:23 pm - Beantwoord

   Zo te horen heb jij ook volop leuke plannen voor jullie tuin. Gaaf hoor! Zo’n loungeset lijkt mij ook een must om te hebben in de tuin. Volgens mij is het heerlijk om daar heel wat zomerse avonden op door te brengen. En zo’n perkje met bloemen is natuurlijk ook prachtig. Ook om misschien zelf zo nu en dan wat verse bloemen uit te plukken voor in een vaas 🙂

 10. Iris 15 november 2019 op 7:10 pm - Beantwoord

  Volgens mij hebben wij die tuinset. Ideaal! Ik kan niet wachten tot het weer voorjaar is. Hihi!

  • Romy 20 november 2019 op 11:24 pm - Beantwoord

   Ha wat leuk! Ik vond deze tuinset er zo mooi en sfeervol uitzien. Kan me voorstellen dat je daar graag op zit met mooi weer!

 11. Barbera 15 november 2019 op 7:14 pm - Beantwoord

  Fijn om nu ook zwart op wit te lezen dat je toch mijn groene vingers hebt geërfd 🙂 En natuurlijk krijg je tzt bloembollen-planten-tips van mij. En maar 1 of 2 vogelhuisjes? Heb je mijn voorkeur voor vogelhuisjes niet geërfd? 😉

  • Romy 20 november 2019 op 11:23 pm - Beantwoord

   Haha, bij voorbaat dank voor de bloembollen- en plantentips 😉 De vogelhuisjesverzamelwoede heb je volgens mij niet doorgegeven, maar aan twee vogelhuisjes wil ik me nog wel wagen 😉

 12. Giovanna Jansen 15 november 2019 op 8:10 pm - Beantwoord

  Ik heb ook een balkon en droom wel eens over hoe het hebben van een tuin zou zijn en hoe ik die in zou richten, dus deze blog kan ik mij goed in vinden! 🙂 Planten en bloemen zouden er volop moeten komen, maar een decoratieve lounge set en een schattig vogelhuisje horen er ook echt bij.

  • Romy 20 november 2019 op 11:25 pm - Beantwoord

   Jouw droomtuin klinkt ook prachtig. Heerlijk om daar stiekem over te fantaseren! En tot die tijd kunnen we het gelukkig doen met een paar vrolijke bloemen of planten en een vogelhuisje op het balkon 😉

 13. bychristiana 18 november 2019 op 8:55 am - Beantwoord

  Wij hebben een behoorlijk grote tuin, maar die ligt er nu heel treurig bij. Het plan is om de tuin in het voorjaar aan te pakken. Dit jaar hebben we ons vooral op de zaken in huis gericht; nieuwe keuken, badkamer, toilet beneden. Ik vind dat vloerkleed dat jij laat zien zo leuk. Ik heb zoiets nog nooit in de tuin gehad, maar het lijkt me heel gaaf, geeft zo veel gezelligheid en kleur aan je tuin.

 14. Suzanne 18 november 2019 op 5:53 pm - Beantwoord

  Wat leuk! ik vind het ook super leuk om over dit soort dingen na te denken!

Recente blogs

Je blogplezier vasthouden? Mijn 7 beste tips!

27 november 2018|Lifestyle|

Het is alweer ruim 2 jaar geleden dat ik besloot om mijn eerste stappen op het wereldwijde web te wagen. Toen had ik niet kunnen verwachten dat ik bloggen na al die tijd nog met net zo veel plezier zou doen. Toch kruip ik nog steeds iedere keer met dezelfde glimlach achter mijn laptop om mijn hersenspinsels en woordenbrijen op het digitale papier te knallen. Hoe ik mijn blogplezier behoud en hoe jij dat ook voor elkaar krijgt? Met deze 7 handige tips kun jij hopelijk je blogplezier vasthouden. Of je nu net begint of al een tijdje aan het bloggen bent.

27 inimini-dingen waar ik een piepklein beetje trots op ben

23 september 2022|Persoonlijk, Zelfliefde|

Een keurig opgeladen OV-chipkaart als je weggaat met de bus, netjes om twaalf uur onder de dekens liggen en zonder het zoveelste nieuwe kommetje de Xenos uitlopen - soms zijn het de kleine dingen die je trots maken. En volwassen - dat ook. Omdat we onszelf best wat vaker een schouderklopje mogen geven voor de kleine en grote dingen des levens weer eens een lijstje: 27 kleine (en grotere) dingen die mij de laatste tijd trots maakten.

Onrust in je hoofd | Wat doe je eraan en wat doe je ermee?

24 februari 2020|Persoonlijke groei|

De laatste tijd was het er opeens: een gevoel van onrust in mijn hoofd. Dat is bij mij herkenbaar aan een paar niet te missen signalen: ik zit meer in mijn hoofd dan in mijn lijf en mijn emoties doen rare dingen met me. Natuurlijk wil ik het gevoel liever kwijt dan rijk zijn, maar stiekem weet ik dat het eigenlijk iets heel nuttigs is. De mooiste keuzes in mijn leven heb ik juist gemaakt als de orde in mijn hoofd tijdelijk nergens te bekennen was. Onrust in je hoofd, wat doe je eraan? En - veel belangrijker nog - wat doe je ermee?