Doe mij maar het hele jaar door lente! Wat ben ik gek op dit seizoen met de lekker lange lichte dagen, de lammetjes in de wei, de bloemen in bloei en alle andere vrolijke lenteclichés! Waar je mij in de winter kunt uittekenen in een dikke badjas met een kop thee op de bank, ga ik er in de lente graag op uit. Genoeg te doen én te zien! Dit zijn 19 leuke uitjes in de lente die misschien ook wel een plekje op jouw lente-bucketlist verdienen.

19 leuke uitjes in de lente

Of je nu houdt van avontuur of liever creatief bezig bent, de lente is van alle markten thuis. Letterlijk (met de vele tweedehands markten), maar ook figuurlijk. Ik begon de lente met een bezoekje aan het schitterende Bloesempark in Amstelveen, maar hoef me ook de rest van dit seizoen niet te vervelen. Hieronder lees je 19 leuke uitjes in de lente waar ik zelf ook met plezier een keuze uit ga maken. Oh, kon het maar altijd lente zijn!

1. De Keukenhof. Oké, je bent ongetwijfeld niet de enige die in de lente naar Lisse trekt om daar de tulpen, narcissen en andere voorjaarsbloemen te bewonderen. Maar dat mag de pret niet drukken! De Keukenhof is ieder jaar een waar bloemenparadijs. Mijn vader en ik genieten er elke lente weer van. En uiteraard blijft de camera dan ook niet thuis!

» Bekijk mijn foto’s van de Keukenhof in 2017 en 2018.

2. Tweedehands koopjes scoren. De lente betekent voor veel mensen ook dat de kriebels voor de grote voorjaarsschoonmaak komen opzetten. Oftewel, tijd om oude spullen weg te doen. Wie weet zit daar net iets tussen waar jij blij van wordt. Bezoek een kofferbakmarkt of een plaatselijke rommelmarkt of ga naar de buitenmarkt bij de IJ-hallen.

» Tips voor tweedehands koopjes scoren deel ik in dit artikel.

vlinderpaviljoen artis foto's

3. Naar een vrolijke vlindertuin! Wat een feestje is het om rond te lopen tussen de schitterende vlinders. Je kijkt er je ogen uit met de vele kleurrijke rondfladderende exemplaren. Vlinders fotograferen is soms nog een ware uitdaging, maar leuk is het wel! Zelf heb ik al met veel plezier rondgelopen (en gefotografeerd) bij Vlinders aan de Vliet in Voorschoten en bij het Vlinderpaviljoen bij Artis.

4. Een heerlijke high tea. De lente is natuurlijk dé gelegenheid om te genieten van terrasjesweer. Maar in plaats van een verfrissende cocktail kun je ook genieten van een uitgebreide high tea. Inclusief lekkere broodjes, talloze koppen thee en een verfrissende salade.

leuke uitjes in de lente

5. Een natuurgebied (natuurlijk!). Op zoek naar leuke uitjes voor de lente? Als je graag de deur uit wilt, is een uitstapje naar de natuur uiteraard geen straf. Bijvoorbeeld naar het bos bij jou in de buurt, naar de Hoge Veluwe of de Biesbos of naar een gebied met water.

6. Uitwaaien op de Waddeneilanden! Over water gesproken, voor mij is Texel een van de mooiste plekken van Nederland. Het is net een stukje buitenland in eigen land. Ook de andere Waddeneilanden schijnen zeer de moeite waard te zijn. Op Cynthia’s blog heb ik al veel gelezen over het mooie Terschelling. Dus ja, de Waddeneilanden mogen voor mij niet ontbreken tussen deze leuke uitjes in de lente.

7. De duinen en het strand (juist buiten de zomer!). En kun je nou niet helemaal naar het noorden des lands afreizen, dan is ieder willekeurig strand van Nederland natuurlijk perfect om op een zonnige lentedag te vertoeven. Het strand is nog niet ongekend druk zoals in de zomer, je hoeft niet bang te zijn dat je al na een half uur zonnen zo rood bent als een kreeft en je kunt nog een ijsje kopen zonder in een ellenlange rij te staan. Ja, het strand in de lente is heerlijk!

bezoek aan de keukenhof

8. Op de fiets. Spring maar achterop bij mij! Samen op de fiets. Tja, in een fietsland als Nederland (of België) mag een fietstochtje haast niet ontbreken in dit lijstje met leuke uitjes in de lente. Als je een mooie omgeving uitzoekt, hard duimt voor goed weer en een fietstochtje combineert met een fijne picknick of een leuk terrasje, is zo’n dag op de fiets zeker niet verkeerd.

9. Naar de kinderboerderij. Wie zegt dat kinderboerderijen alleen voor kleine kinderen bedoeld zijn? Ook als je 20, 30 of zelfs 60 bent, kan een kinderboerderij nog leuk zijn. Zo vind ik het nog altijd heerlijk om tussen de lammetjes te lopen. En een keer meedoen aan geitenyoga inclusief risico op keutels (lees meer op Femkes blog!) staat ook hoog op mijn lijstje. Ik heb al een vriendin zo gek gevonden. Nu een kwestie van de daad bij het woord voegen.

10. Bezoek een botanische tuin. Ons land telt heel wat botanische tuinen, die zeker de moeite waard zijn. Ik vond zelf bijvoorbeeld de tuin in Leiden (midden in de stad gelegen!) erg mooi. In elk van de tuinen staan heel wat bloemen volop in bloei. En in het overdekte gedeelte kun je ook bloemen bewonderen die van verre oorden komen.

leuke uitjes in de lente

11. Kijk je ogen uit in een kasteel. Kastelen saai? Absoluut niet! Verspreid over ons land vind je verschillende schitterende kastelen met kasteeltuinen die al helemaal heel mooi zijn. Kasteel de Haar is bijvoorbeeld een enorme aanrader, ook in de lente. De tuinen rondom het kasteel zijn een prachtige oase van rust, waar je heel wat uurtjes zoet bent met een wandeling.

12. Het tuincentrum! Klinkt saai? Is het niet! Bij het tuincentrum vind je vast genoeg leuke spullen om je tuin of balkon lenteklaar te maken. Of scoor alvast een paar tuinmeubels zodat jij de rest van de lente en de zomer op je balkon van de lentezon kan genieten.

13. Ga naar een creatieve beurs. Mijn creativiteit bereikt in de lente een hoogtepunt. Daarom is een creatieve beurs in de lente zeker geen slecht idee. Onlangs ging ik naar Creative Life, maar ook de Swan Market schijnt geweldig te zijn. Net als de gezellige Sunday Market bij de Westergasfabriek. DIe komen op mijn eigen lijstje met leuke uitjes in de lente!

bezoek aan de keukenhof

14. Bezoek je favoriete foodfestival. Liever als een bourgondiër aan het genieten van lekker eten dan creatief aan de slag gaan? Dan kun je je hart ophalen bij de vele foodfestivals. Die lijken in de lente als paddenstoelen uit de grond te schieten. Voor iedereen die vindt dat eten een belangrijk onderdeel is van gezelligheid.

15. De Efteling (eeuwig goed!). Tja, dit pretpark verdient niet alleen een plek op mijn lijst met uitjes in de lente, maar doet het bij mij elk seizoen goed. De toegang is misschien pittig prijzig (via Het Land van ANWB kun je als lid wel flinke korting scoren!), maar het park is zeker de moeite waard.

bloesempark amsterdamse bos kersenbloesem

16. Het land in! Onvergetelijke rondreizen kun je niet alleen aan de andere kant van de oceaan beleven. Ook in eigen land kun je prima met je wind in de haren het land door crossen. Met de trein of met de auto. Pak er eens een landkaart bij en prik willekeurig een bestemming op de kaart (liever niet midden in de Noordzee!). Wat nu als je daar eens je reisbestemming van vandaag van maakt!

17. Ontdek het in de openlucht. Ik kan me zo voorstellen dat je niet zit te springen om een warme lentedag in een bioscoopstoel door te brengen. Lang leve de openluchtbioscopen, waarin je gewoon in de zon naar een leuke film kunt kijken. Zelfs voor popcorn kan ongetwijfeld gezorgd worden!

leuke uitjes in de lente

18. Plukkerdepluk in de pluktuin. Lente en bloemen. Die twee woorden zijn haast onlosmakelijk met elkaar verbonden. De lente is dan ook dé gelegenheid om een mooie bos bloemen voor op tafel samen te stellen. En dan is bloemen plukken bij een pluktuin natuurlijk veel leuker dan een kant-en-klare bos halen bij de supermarkt.

19. Survivallen to the max! En als afsluiter een dagje weg in de lente voor wie graag actief bezig is is survivallen misschien een goede optie. Een klimmuur, abseilen, een survivalparcours? Het kan allemaal! En ja hoor, ook parachutespringen of bungeejumpen is natuurlijk een mogelijkheid voor wie de lente graag bungelend of zwevend begint.

Welke uitjes in de lente heb jij op het programma staan?

leuke uitjes in de lente Pinterest

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Naomi 6 april 2019 op 7:38 am - Beantwoord

  Heerlijke uitjes! Bij mij lijkt deze lente de lente van de high tea te worden. Er staan er sowieso twee gepland, terwijl ik dat normaal eigenlijk nooit doe. Heerlijk dus. En verder ben ik het met je eens wat betreft het strand. Ik ga eigenlijk ook liever in de lente dan in de zomer. Lekker wandelen en uitwaaien en tóch een heerlijk zonnetje, maar niet de massa’s toeristen .

  • Romy 7 april 2019 op 12:43 am - Beantwoord

   Dat klinkt nu al als een heerlijke lente. En helemaal tof dat je al twee high teas op de planning hebt staan. Geniet ervan, net als van (hopelijk) een fijne stranddag in de lente 🙂

 2. Ayla 6 april 2019 op 8:15 am - Beantwoord

  Lekker hè, weer naar buiten na de winter! Ik waggel hoogzwanger rond dus heel veel uitjes worden het niet dit jaar!
  Als je nog een leuke plek zoekt voor een high tea: de Theetuin in Eemnes is echt een aanrader. Leuk voor als het een dag is om buiten te zitten, kinderboerderij meets high tea in een prachtige tuin. Echt heel leuk!

  • Romy 7 april 2019 op 12:45 am - Beantwoord

   Oeh, die theetuin klinkt zeker goed, al helemaal door de combinatie met een kinderboerderij! Ik ga hem even noteren om misschien eens naartoe te gaan.
   En inderdaad echt genieten, de eerste zonnestralen en het warmere weer na de winter! Hopelijk kun jij daar binnenkort mét jullie kleine meisje en zonder de hoogzwangere buik ook van genieten 🙂

 3. Audrey 6 april 2019 op 8:56 am - Beantwoord

  Behalve dat survivallen zie ik alles wel zitten, haha! Ik ben nog nooit in de Keukenhof geweest trouwens. Wordt eigenlijk wel eens tijd! Een dagje Den Haag is sowieso leuk om eens te doen.

  • Romy 7 april 2019 op 12:46 am - Beantwoord

   Den Haag is ook een fijne stad! Misschien moet ik daar deze lente ook weer eens naartoe gaan. En de Keukenhof is zeker een aanrader! Het is er dus wel écht heel druk (alhoewel het doordeweeks meevalt), maar ik vind het zo’n toffe plek. Lekker Hollands ook! 🙂

 4. Ilona Wielinga 6 april 2019 op 9:01 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk artikel weer. Het tuincentrum en de botanische tuin sla ik over (hello hooikoorts), maar ik vind het ook heerlijk om te fietsen of te wandelen in een natuurgebied. En laten we nou net natuur genoeg hebben in Drenthe ;). Ik hou zelf ook echt wel van de lente, alhoewel ik ook altijd wel uitkijk naar de herfst. Maar momenteel kan ik niet wachten om lekker van het voorjaarszonnetje te kunnen genieten.

  • Romy 7 april 2019 op 12:46 am - Beantwoord

   Heerlijk dat jij ook zo geniet van de lente! Drenthe is ook wel echt een provincie die zich maar al te goed leent voor natuurwandelingen en -fietstochtjes volgens mij. Jij boft! 🙂

 5. Jacqueline 6 april 2019 op 9:09 am - Beantwoord

  Ik heb mezelf getrakteerd op een abonnement van Blijdorp. (Ja, echt alleen mezelf, niet eens een gezinsabonnement) Dus daar ga ik zeker nog een keer heen deze lente. En vooruit, misschien neem ik mijn meiden ook mee.

  • Romy 7 april 2019 op 12:47 am - Beantwoord

   Wat een tof cadeau voor jezelf! Dat levert vast heel wat fijne momentjes voor jezelf (of een enkele keer met je meiden erbij) op. Geniet ervan!

 6. Darina 6 april 2019 op 10:28 am - Beantwoord

  Hele leuke uitjes. Ik zou graag naar een vlindertuin gaan, Texel is een van mijn favoriete bestemmingein in Nederland en Kasteel de Haar lijkt mij ook supermooi.

  • Romy 7 april 2019 op 12:48 am - Beantwoord

   Kasteel de Haar is absoluut een aanrader. Zo’n mooi kasteel! En dan heb ik alleen nog maar de buitenkant gezien 😉 Texel is ook absoluut een prachtige bestemming. Echt een stukje buitenland en prachtige natuur waarvoor je eens niet de grens (wel een stukje water) over hoeft te gaan!

 7. Anouk 6 april 2019 op 11:02 am - Beantwoord

  De kinderboerderij daar ben ik al geweest dit jaar! Ik wou er al jaren eens heen in de lente, en dit jaar is het eindelijk gelukt. Zo lief al die kleine geitjes!

  • Romy 7 april 2019 op 12:49 am - Beantwoord

   Wat leuk dat jij ook naar de kinderboerderij bent geweest! Kleine geitjes blijven gewoon ontzettend lief 🙂

 8. Giovanna Jansen 6 april 2019 op 11:07 am - Beantwoord

  Wat een heerlijke lente uitjes! Ik ben toevallig gisteren, voor het eerst, naar de Keukenhof geweest. Wat leuk dat jij er met je vader elk jaar naar toe gaat.
  Naar een botanische tuin wil ik binnenkort ook graag weer gaan. Die van Leiden zijn we een paar geleden geweest, die is prachtig! Eens kijken naar welke we dit jaar kunnen gaan. Ben jij wel eens in die van Amsterdam geweest? Is die leuk dat jij weet?

  • Romy 7 april 2019 op 12:51 am - Beantwoord

   Wat leuk (en toevallig) dat jij gisteren bij de Keukenhof was! Ik vind het echt een leuk uitje om elk jaar te maken.
   En tof dat je een bezoekje aan de botanische tuin ook wel ziet zitten. In Nederland heb ik zelf helaas alleen de tuin in Leiden gezien, maar die in Amsterdam staat ook hoog op mijn lijstje. Hij lijkt me erg mooi en ik heb er goede verhalen over gehoord. Je zou even op de site (of via Twitter met een berichtje aan de tuin) kunnen checken of het nu al een goede periode is om te gaan of dat je beter een paar weken kunt wachten. Dat scheelt soms ook al heel veel.

   • Giovanna Jansen 7 april 2019 op 10:09 am - Beantwoord

    Dat is een goed idee, even checken/navragen of nu een goede tijd is om te gaan!
    Ik kwam deze site trouwens net tegen: https://www.botanischetuinen.nl/tuinen/ met een overzicht van alle botanische tuinen in Nederland. In die van Utrecht ben ik zo’n tien jaar geleden ook geweest, ook erg mooi.

    • Romy 8 april 2019 op 12:30 am - Beantwoord

     Oh wat een handige site! Dankjewel voor de tip! Die ga ik ook zeker in de gaten houden, want een bezoekje aan een botanische tuin lijkt mij zelf ook wel wat 🙂
     Goed om te horen dat de botanische tuin in Utrecht ook een aanrader is. Daar wil ik ook zeker eens naartoe gaan.

 9. Yaëlle 6 april 2019 op 12:09 pm - Beantwoord

  Leuke uitjes! Wat ook leuk is om te doen is Geocachen. Een soort schatzoeken voor volwassenen, het brengt je naar plekjes waar je normaal niet zo snel zou komen!

  • Romy 7 april 2019 op 12:51 am - Beantwoord

   Oh, dat klinkt zeker leuk! Wat een gave en bijzondere hobby!

 10. Jessica J. 6 april 2019 op 1:13 pm - Beantwoord

  Door Cynthia wil ik ook een keertje naar Terschelling! Het lijkt me er zo heerlijk rustig. De wilde hyacinten bekijken in het Hallerbos staat al jarenlang op m’n lijstje, maar om de een of andere reden ben ik er nog nooit geraakt.

  • Romy 7 april 2019 op 12:52 am - Beantwoord

   Cynthia is nogal een influencer als het op bezoekjes aan Terschelling aankomt volgens mij. Mede door haar lijkt Terschelling mij ook schitterend. De natuur is daar volgens mij heel mooi en het rustige sfeertje kan ik ook zeker wel waarderen.

 11. Odetta 6 april 2019 op 1:55 pm - Beantwoord

  Morgen ga ik naar de Brocante Markt Venlo. Heerlijk op loopafstand in mijn eigen woonplaats. Tot en met november vindt deze markt iedere eerste zondag in maand plaats.

  • Romy 7 april 2019 op 12:53 am - Beantwoord

   Wauw, dat klinkt absoluut als een heerlijke besteding van de zondag. Alvast heel veel plezier op de brocantemarkt!

 12. Yvonne 6 april 2019 op 2:18 pm - Beantwoord

  Zolang het maar buiten is, ben ik blij! 😀 Leuk lijstje, veel goede ideeën. Over kastelen gesproken; ergens in het voorjaar is het Nationale Kastelendag en kun je op veel plaatsen ook binnen een kijkje nemen. Ook erg leuk. De tijd van allerlei evenementen en festivals komt er natuurlijk ook weer aan.

  • Romy 7 april 2019 op 12:54 am - Beantwoord

   Wat een goede tip van die Nationale Kastelendag! Dat klinkt alleen al leuk. Ik ga het eens opzoeken. Een bezoekje aan een kasteel is natuurlijk nooit verkeerd!

 13. Mevrouw Marloes 6 april 2019 op 2:51 pm - Beantwoord

  De Keukenhof trekt mij totaal niet, hahah. Heb zoveel verschrikkelijke verhalen gehoord over de honderden/duizenden toeristen die ernaartoe gaan. Dat je al files hebt richting de Keukenhof en dat het, eenmaal aangekomen, ook veel te druk is. Ik word wel blij van het hardlopen op lentedagen. Ook ga ik graag naar de markt en bezoek ik marktjes als Swan Market. En de Efteling blijft heel leuk. Vind dat pretpark op zonnige dagen wel meer de moeite waard dan in de winter, dan bevries is bijna.

  Liefs,
  Marloes

  • Romy 7 april 2019 op 12:56 am - Beantwoord

   Haha, druk is de Keukenhof zeker. De truc is om niet op een zaterdag- of zondagmiddag te gaan, maar om bijvoorbeeld een keer op een doordeweekse ochtend vrij te nemen. Dat is in ieder geval voor mij dé methode om niet in zo’n lange file te belanden en nog enigszins rustig te kunnen rondlopen zonder over selfiesticks te struikelen 😉
   Maar hardlopen op een lentedag is inderdaad ook heerlijk. Ik kan daar sinds een tijdje ook echt van genieten.

 14. Anna 6 april 2019 op 5:22 pm - Beantwoord

  Leuke lijst Romy! Ik ben afgelopen donderdag in de Efteling geweest! Zoals altijd GEWELDIG ?zo leuk! Liefs

  • Romy 7 april 2019 op 12:55 am - Beantwoord

   Wat leuk! De Efteling blijft zo’n leuke en magische plek om een dagje (of langer) door te brengen 🙂

 15. Zo simpel is dan geluk 6 april 2019 op 6:15 pm - Beantwoord

  Super leuk tips! Vorige week heb ik toevallig nog een high tea gedaan. Heerlijk!

  • Romy 7 april 2019 op 12:57 am - Beantwoord

   Heerlijk dat jij de lente al bent begonnen met een high tea! Echt genieten zoiets! 🙂

 16. bychristiana 7 april 2019 op 9:24 am - Beantwoord

  Kasteel de Haar is inderdaad mooi. Ik vind het nog steeds leuk dat ik deze bijzondere, mooie plek via jouw blog ontdekt heb. En ach, sowieso vind ik heel veel plekjes al mooier in deze tijd van het jaar, lente is namelijk mijn favoriete seizoen. Wij willen binnenkort ook weer een keer gaan high-tea-en. We gaan eigenlijk altijd ergens anders heen, er zijn zoveel leuke plekjes om dat te doen.

  • Romy 8 april 2019 op 12:28 am - Beantwoord

   Zo leuk dat je via mijn blog Kasteel de Haar hebt ontdekt! Ik vind het zo’n prachtige, sprookjesachtige plek. En ook een perfecte fotolocatie natuurlijk! 🙂 Maar een high tea is natuurlijk ook een fijn vooruitzicht. Alvast veel plezier! Ik ben heel benieuwd waar jullie de high tea uiteindelijk zullen doen.
   Ik heb hetzelfde met de lente als jij. In de lente lijkt wel alles mooier te zijn dan tijdens de grauwe winterdagen.

 17. Saskia 7 april 2019 op 8:23 pm - Beantwoord

  Er zijn zeker heel wat prachtige plekjes in Nederland om te bekijken en bezoeken. Ik wil dat zeker vaker gaan doen, ook als ons gezinnetje compleet is. Helaas heb ik nu weinig energie voor uitstapjes… High tea’s zijn ook altijd erg fijn<3

  • Romy 8 april 2019 op 12:40 am - Beantwoord

   Wat een geweldig vooruitzicht dat jullie straks met z’n drieën eropuit kunnen gaan in Nederland. Dat maakt dagjes uit nóg leuker 🙂 Hopelijk heb je binnenkort wat meer energie, zeker als je straks met verlof bent. Maar tot die tijd zijn high teas ook heerlijk gelukkig!

 18. Shirley 8 april 2019 op 9:20 pm - Beantwoord

  Ik vond de Zaanse Schans verrassend leuk. Wel erg toeristisch, maar niet voor niets. Voor mij staan er vooral uitjes in België op de planning dit jaar, maar ik ga nog wel naar Bunschoten-Spakenburg. Daar is de overdracht van mijn huis, maar het lijkt me meteen een mooi oer-Hollands afscheid.

  • Romy 9 april 2019 op 7:48 am - Beantwoord

   De Zaanse Schans is inderdaad ook heel leuk. Daar ben ik een paar jaar geleden geweest en ik vond het best leuk om op die manier eens de toerist in eigen land uit te hangen. Spannend dat je straks echt afscheid neemt van Nederland (maar wel in stijl zo te horen)!

 19. Will 9 april 2019 op 10:50 am - Beantwoord

  Heerlijk de zomer komt er aan.
  Al een paar dagen heerlijk terrasjesweer geweest.
  Na straks een paar mindere dagen weer plannetjes maken voor een paar dagen erop uit en de vakantie plannen
  Lekker weer einden fietsen, waar ik zo van hou.
  Laten we genieten van ons eigen land. Het is hier zo mooi en er is zoveel te zien.
  We zoeken het altijd ver, maar ik ga dichter bij huis meer om me heen kijken.
  Rommelmarkten door snuffelen op zoek naar net dat ene…
  De grote schoonmaak kriebelt niet bij mij. Ik maak het hele jaar door van alles schoon. Waarom zou ik dat doen als het mooi weer is. Ik ga er liever op uit en geniet.
  En nu maar hopen op een lange warme zomer!!

  • Romy 10 april 2019 op 7:14 pm - Beantwoord

   Zo te horen heb jij ook genoeg leuke plannen om je het komende seizoen te vermaken. En inderdaad, in ons eigen land is ook genoeg leuks te vinden. Op naar een heerlijk zonnige lente en zomer!

 20. evelien 16 april 2019 op 9:42 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje vol met leuke activiteiten!
  Ik wil dolgraag naar de Efteling, en ik zou graag ook de keukenhof willen bezoeken. Mijn ouders zijn hier vorig jaar naar geweest en vonden het prachtig. <3
  Liefs,
  Evelien

  • Romy 19 april 2019 op 12:13 am - Beantwoord

   Zo te horen heb jij ook heel wat leuke plannen! Hopelijk komt een uitje naar de Efteling ervan dit jaar. Dat blijft zo’n leuk attractiepark. En de Keukenhof is wat mij betreft ook zeker een aanrader 🙂