Too Good To Go Lidl

Lidl Groente- en Fruitbox van Too Good To Go | Mijn ervaring met 5 boxen

 • 7 mei 2021
 • 26 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Een hele box vol groenten voor maar € 2,99? Het klinkt als een instinker uit de reclamefolder, maar het is écht mogelijk. Via Too Good To Go kun je voor die paar euro een hele doos vol nog-net-goed-groenten en fruit bemachtigen van Lidl. Ik scoorde de afgelopen weken meerdere keren een Lidl Groente- en Fruitbox en fiets inmiddels wekelijks met een box in mijn fietsmand naar huis. Uiteraard kon ik het niet laten al mijn groenten en fruit trots uit te stallen. Kijk je mee naar mijn unboxing? Weer eens wat anders dan een unboxing van een grote Zara-bestelling, toch? Zo’n doos vol gezond eten.

Wat is de Lidl Groente- en Fruitbox?

De Lidl Groente- en Fruitbox is een box vol met groenten en fruit die in principe tot die dag nog verkocht mogen worden en zijn overgebleven. Je koopt ze voor een veel kleinere prijs dan de normale prijs als pakket via de Too Good To Go-app. Wat precies de inhoud is, is altijd een verrassing. Het idee is dat je groenten en fruit redt van de prullenbak. Ideaal aangezien je veel producten met een THT-datum nog na die datum kunt opeten – kwestie van kijken, proeven, ruiken en voelen!

Je koopt de box voor € 2,99 en hij heeft een minimale waarde van € 8,99 (vaak zelfs nog wel meer!). De volgende dag kun je op vertoning van de app de box ophalen vanaf een bepaalde tijd, vaak is dat aan het eind van de middag.

Over Too Good To Go

De Too Good To Go-app is één van mijn beste ontdekkingen van de laatste tijd. Vol enthousiasme haalde ik al eerder een paar dozen vol boodschappen die nog nét goed waren bij de supermarkt voor een klein prijsje. Enige nadeel van die boxen is dat het assortiment vrij beperkt is als je aangeeft vegetariër te zijn. In veel van de boxen zit wel iets van vlees gestopt. En met “iets van vlees” bedoel ik niet één verpakking met gehakt (dat komt nog wel op, omdat Bart wel vlees eet), maar soms wel drie verpakkingen met grote speklappen. Tja, dat is wat veel van het goede voor een huishouden met één vleeseter en ik voelde me er zelf ook niet fijn bij.

Daarom leek de Groente- en Fruitbox van Lidl me een veel beter idee. Daar zitten – hoe verrassend! – alleen maar groenten en fruit in. Een 100% vegetariërproof optie van Too Good To Go dus. Aangezien ik van zowel groenten als fruit grootverbruiker ben en vrijwel alle soorten groenten en fruit lust, moest dat haast wel een ideale box voor mij zijn. Ik nam met plezier de proef op de som.

Hoe bemachtig je de Lidl Groente- en Fruitbox?

Ik ben niet de enige die wel oren had naar zo’n box, want ze zijn razendsnel uitverkocht. Soms zat ik in de app, klikte ik de box aan en was-ie vervolgens binnen die paar seconden weg. De tactiek waar ik wél succes mee heb, is er één voor die-hards:

 • Zet de Groente- en Fruitbox van Lidl bij je favorieten in de Too Good To Go-app. (Vink eventueel meerdere Lidl-filialen in de buurt aan als je er meerdere in de buurt hebt.)
 • Check in de Too Good To Go-app hoe laat de Lidl Groente- en Fruitbox online komt bij jouw lokale Lidl-filiaal. Vaak is dat tussen 19.00 uur en 19.20 uur.
 • Zet een wekker in je telefoon twee minuten vóór dat tijdstip.
 • Kijk dan bij je favorieten en ververs je scherm elke paar seconden tot het tijdstip dat de box online komt.

De boxen komen meestal tussen 19.05 uur en 19.20 uur online en je moet er dus vaak binnen een aantal seconden bij zijn. Dus zo heb je een aardige kans dat je er één weet te scoren. Ik weet het: best veel moeite voor een box groenten. Maar als ik er echt mijn missie van heb gemaakt een exemplaar binnen te hengelen, dan ben ik ook wel echt euforisch als het me daadwerkelijk is gelukt. Het is een leuke sport geworden.

En wat zit er dan in?

Houd je vast! Een hele hoop. Mijn boxen lijken wel met de week beter te worden. Hieronder zal ik je per week mijn box laten zien. Spoiler: de eerste box lijkt al heel wat, maar de laatste paar boxen zijn al helemaal héél goed gevuld.

Lidl Groente en Fruitbox review

Box 1

Grappig om nu mijn eerste Groente- en Fruitbox terug te zien. Ik vond hem destijds heel rijkelijk gevuld. Nu ik hem hier terugzie, denk ik “Mwah, ik heb ze weleens groter gezien.” Onterecht eigenlijk, want ook hierboven zie je al een flinke lading groenten en fruit voor maar € 2,99. Zoals je begrijpt, stonden er die week een aantal keer champignons op het menu.

Peren zou ik zelf niet snel kopen, maar het leuke van zo’n box is ook juist dat je producten ontvangt die je misschien zelf niet zomaar in huis haalt. Zo probeer je nog eens iets nieuws. Verder was de inhoud van deze box vrij snel op. Als groot appel- en champignonliefhebber was dat geen heel groot probleem.

Lidl Groente en Fruitbox 2

Box 2

Bij het zien van de tweede box werden mijn ogen al helemaal groot. Wat een joekel! Je ziet hierboven nog niet eens alle sinaasappels en mineola’s die erin zaten. Zo te zien aan de box, moesten de citrusvruchten op bij Lidl die dag. Gelukkig houdt Bart wel van sinaasappels en ik vond het ook geen probleem om een paar mandarijntjes mee te eten. De selderij ligt hier in de vriezer om soms wat van te gebruiken voor de soep en de grote berg paprika’s was binnen no-time op. Een box waar we erg enthousiast over waren dus!

Lidl Groente en Fruitbox 2

Box 3

Wauw! De Lidl in Aalsmeer is wel heel gul. De afgelopen keren scoorde ik mijn box steeds bij mijn eigen vertrouwde Lidl en het lijkt wel alsof zij nóg meer in de box stoppen dan de filialen waar ik eerst was. De hele berg die je hierboven zit, zat echt in één doos. Alleen al bij het zien van de zakjes met munt, werd ik blij. Toen ik ook nog een stel kiwi’s uit de doos toverde, was ik al helemaal enthousiast. Die koop ik normaal nooit omdat ik kiwi’s wat duur vind voor de paar happen waarin je ze op hebt. Zo’n box is dus een goede manier om mezelf toch een lekkere kiwi (of drie) te gunnen. Ook de rest was hier in goede handen.

Lidl Groente en Fruitbox 2

Box 4

Deze box was ook heel rijkelijk gevuld. Ik ben trouwens ook heel blij dat in bijna elke box de laatste tijd bananen zitten. Ik eet vrijwel iedere dag een banaan en hoef er dankzij de Too Good to Go-boxen steeds maar een paar te kopen in de supermarkt. De druiven waren hier ook binnen twee dagen op en het net mandarijntjes wordt ook langzaamaan iets leger. De andere groenten kwamen allemaal op in de wok. Alleen de citroenen liggen hier nog te liggen (en zijn gelukkig nog steeds goed). Eens zien wat ik daarmee ga doen.

Box 5

Mijn grote favoriet was de laatste box. Daar zat alles in wat je hierboven ziet. Wat een boel hè?! Nu is zuurkool toevallig een van de weinige groenten die ik echt niet te pruimen vind, dus dat pakje heb ik met liefde aan mijn moeder gegeven. Maar verder zitten er in de box alleen maar dingen die ik zelf ook bij de weekboodschappen al zou halen. De verse munt in de boxen is trouwens ook steeds een leuke verrassing. Dat koop ik bijna nooit zelf, maar ik ben wel gek op verse muntthee.

Dus: Lidl Groente- en Fruitbox, doen of niet?

Duh, doen! Je hebt misschien een beetje geduld nodig om er één te “winnen”. Maar het is het absoluut waard. Mijn ervaring is dat de groenten en het fruit in de box vaak nog wel een tijdje goed blijven. Zo waren de kiwi’s die ik kreeg nog hartstikke hard. Die konden we zelfs pas een week later eten. Een enkele keer zat er een slecht spinazieblaadje tussen of waren een paar muntblaadjes na een dag niet goed meer. Maar over het algemeen is de volledige inhoud nog prima in orde en kan ik veel dingen een paar dagen later nog steeds eten.

Op de zuurkool na, konden we eigenlijk alles in de boxen zelf goed gebruiken. Het scheelt natuurlijk dat we met z’n tweeën zijn. Zo ben ik niet zo’n fan van sinaasappels en houdt Bart minder van aubergine; die konden we mooi naar elkaar doorspelen. Verder heb ik af en toe iets meegegeven aan mijn ouders als ik het zelf niet op kreeg.

Ik probeer nu één keer per week een Lidl Groente- en Fruitbox te scoren naast mijn weekboodschappen. Ik stem er ook de boodschappen op af die ik koop en haal uit mezelf wat minder groenten. Zo komen wij met twee personen precies uit qua boodschappen, maar voor iets minder geld en met een verrassing op z’n tijd. Ideaal!

De voordelen

✓ De inhoud is niet bepaald karig.
Er zitten veel bruikbare producten in (zeker als groente- en fruitliefhebber).
✓ De producten blijven vaak nog wel even goed.
✓ Je ontdekt nog eens iets nieuws.
✓ Het is meteen een milieubewuste manier om verspilling tegen te gaan.
✓ Vaak heb je twee uur de tijd om de box op te halen, dus dat is vrij ruim.
✓ Supergoed geprijsd: € 2,99 voor een hele box.

De nadelen

✓ Je krijgt in één keer een hele berg groenten die soms binnen 3-4 dagen op moeten. Het is dus wel handig als je niet te zuinig bent met groenten en fruit op een dag.
✓ Het meest serieuze nadeel: de box past nét niet in mijn fietsmandje. Maar dat gedoe met stuiterende broccoli’s als ik over een drempel fiets heb ik er graag voor over.
✓ Het is redelijk verslavend. Pas op dat je ogen niet groter zijn dan je maag. Twee boxen in één week krijgen wij hier niet op tijd op, dus ik houd het er bij één.
✓ Als je niet alle groenten en fruitsoorten lust, kan er soms iets in zitten waar je niet heel blij van wordt.

Heb jij al eens een Lidl Groente- en Fruitbox gescoord?

Lidl Groente- en Fruitbox Pinterest

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Daenelia 7 mei 2021 op 6:19 am - Beantwoord

  Ik heb bij mijn Lidl geen goede ervaringen met de groente. Pluizige schimmel op de tomaatjes, nagelafdrukken in de komkommer…. dus ik denk dat ik de box met overgebleven groenten hier voorbij laa5 gaan.
  En ergens kan ik er niet bij dat de boeren die dit aanleveren, door verkeerde inkoop van de supermarkt dus ergens naast grijpen.
  Maar ok. Het is beter dan weggooien. Ik koop voorlopig gewoon tegen de volle prijs.

 2. Darina 7 mei 2021 op 7:07 am - Beantwoord

  De inhoud van de boxen ziet er goed uit! Je hebt me helemaal enthousiast gemaakt en ik ga ook proberen om zo’n fijne box te scoren.

 3. Naomi 7 mei 2021 op 8:16 am - Beantwoord

  Wat zit er veel in voor dat geld! Geweldig initiatief. Na deze blog moet je alleen wel nóg meer moeite doen om er één te bemachtigen denk ik;).
  Ik durf het nooit aan om zoiets te bestellen, omdat ik bang ben dat ik het niet op tijd op krijg. Ik vraag me bijvoorbeeld af of jij al die peren op hebt gekregen voor ze gingen rotten. Dat houdt mij namelijk tegen: ik denk dat alles toch nog helemaal verpieterd is voor ik het kan opeten.

  • Romy 9 mei 2021 op 8:47 pm - Beantwoord

   Hier komen de boxen eigenlijk altijd wel op. Ik heb een enkele keer wat mandarijntjes aan mijn ouders meegegeven en een paar muntblaadjes weggegooid, maar verder houd ik niet veel over. Helpt ook mee waarschijnlijk dat ik het fruit wat ik eet meestal maar afstem op wat er ligt. Dus als de peren op moeten, eet ik er maar meteen twee in één keer 😛

 4. Luus 7 mei 2021 op 8:19 am - Beantwoord

  Super leuk idee van de Lidl! Weet je toevallig of ze misschien ook aan de voedselbank geven? Want als ik die boxen zie dan denk ik meteen, er zijn zoveel minima in Nederland, vooral nu. Die zouden dit ZO goed kunnen gebruiken! Ik ga er eens wat over opzoeken, want dat zou toch te gek zijn als dit ook daar terecht zou kunnen komen. Je hebt me geïnspireerd 😀

  • Romy 9 mei 2021 op 8:44 pm - Beantwoord

   Dat weet ik niet zo goed eigenlijk, maar het is zéker een goed idee als Lidl ook dit soort boxen aan de Voedselbank weggeeft. Ik weet wel dat Lidl steeds meer bezig is met duurzaamheid, dus je zou altijd eens op hun site kunnen kijken of ze toevallig ook een mooie samenwerking met de Voedselbank hebben 🙂

 5. Zo simpel is dan geluk 7 mei 2021 op 8:50 am - Beantwoord

  Dat zijn inderdaad rijkelijk gevulde boxen!
  Zelf heb ik nog nooit een box besteld. Ik kan de producten prima zelf kopen, dus gun ze liever iemand die het financieel wat minder heeft.

 6. Ida 7 mei 2021 op 9:12 am - Beantwoord

  Heel leuk! Sinds jouw blogje hierover van een paar weken geleden, heb ik ook een box van de Lidl weten te bemachtigen. Ik was blij verrast, want de box had goede waarde! Helaas zit er geen Lidl bij ons in de buurt, dus ik moet er echt even voor rijden, maar dan koop ik ook gelijk want andere boodschappen daar, want het is er een stuk voordeliger dan de AH! Heb jij ook al een box van een bakker gekocht? Dat heb ik al een paar keer gedaan en dat is me ook goed bevallen! We hebben nu veel brood/broodjes in de vriezer, dus voorlopig genoeg brood in huis!

  • Ida 7 mei 2021 op 9:14 am - Beantwoord

   *blogje=blog!

  • Romy 9 mei 2021 op 8:43 pm - Beantwoord

   Ha wat leuk dat je nu ook fan bent van de boxen! Ik vind Lidl zelf ook echt een fijne supermarkt, dus de box is altijd een goede reden voor mij om er meteen wat boodschappen te doen 🙂
   De broodbox heb ik wel een paar keer geprobeerd te bemachtigen, maar helaas heeft de bakker in mijn straat maar één box en is die vaak binnen een paar seconden weg. Maar wie weet in de toekomst! Ik twijfel overigens wel of wij zo’n broodbox helemaal op krijgen. Bart mag geen gluten en ik eet zelf liever geen witbrood. Gelukkig is mijn vader een alleseter en kan ik altijd nog wat naar hem brengen als er iets overblijft 😉

 7. Audrey 7 mei 2021 op 9:17 am - Beantwoord

  Jaaaa, ik ben absoluut fan! Ik word niet alleen heel enthousiast van mijn eigen boxen, maar ook van die van anderen, haha. Ik had gisteren asperges in mijn box, lekker luxe!

  O, en mijn toptip voor citroenen is om lemon curd te maken! Verdelen over meerdere kleine potjes, die vacuum laten trekken, en dan kun je het lekker lang bewaren. Lemon curd is heel lekker in gebak of desserts (Griekse yoghurt, lemon curd en rood fruit bijvoorbeeld, mmm, maar ook voor een zomerse tiramisu), maar kun je ook gewoon in de yoghurt, op scones of in jouw geval zelf in je ontbijtjes verwerken. Ik heb zelf al een paar maanden geen citroenen meer in mijn pakket gehad. Best een beetje jammer, want ik heb mijn laatste potje al een week geleden leeg gemaakt, hahaha.

  • Romy 9 mei 2021 op 8:41 pm - Beantwoord

   Haha, ik word ook alleen al van dit soort unboxings enthousiast.
   Lemon curd klinkt als een topidee trouwens! Denk dat ik de citroenen maar even tussen het fruit uit ga vissen om dat er morgen van te maken. Hopelijk zitten er bij jou binnenkort ook weer een paar in je box 😉

 8. Melanie 7 mei 2021 op 9:58 am - Beantwoord

  Ja, wij hebben regelmatig een magic box van de Lidl. Ik moet wel zeggen dat de kwaliteit en hoeveelheid een beetje varieert. Op zich prima dat het de ene keer wat meer is en de andere keer wat minder. Over de box van het filiaal het dichtste bij ben ik wat minder te spreken,. Dat zijn echt producten die direct op moeten en waar soms al iets van bederf aan zit. En we kunnen natuurlijk niet alles op dag 1 consumeren, dus tja, daar haal ik eigenlijk nooit meer een box. Bij het andere filiaal iets verder weg is de kwaliteit beter, dus daar haal ik m meestal. Wat me opvalt is dat er altijd champignons in zitten. Dan denk ik: als dat standaard overblijft, koop er dan wat minder van in…. maar goed. Het komt wel op, al houden de kids dus beiden niet van champignons. Die eten we dus gebakken met wat balsamico-azijn op geroosterd brood (gratis tip :)) voor de lunch. Citroenen zijn inderdaad lekker voor lemon curd, maar ook bijvoorbeeld om in te maken (past goed bij oosterse gerechten). En laatst heb ik van een restje spitskool kimchi gemaakt. Dat had ik nog nooit eerder gedaan, dus vond ik wel spannend maar vooral ook erg leuk. Dus nu af en toe een schepje kimchi bij een gerecht, of bv op een tosti. Lekker hoor! Inmaken / fermenteren is sowieso handig om te zorgen dat je iets langer kunt bewaren. En nog een tip: de Allerhande die nu in de AH ligt staat bomvol ‘wereldgerechten’ – ik haal daar inspiratie uit om eens iets anders te doen met bv een aubergine – die verdwijnt hier standaard in het gehaktbrood als verborgen groente (lekker!), of ala dipje (baba ganoush) maar ik denk dat ik de volgende keer Zaalouk gaan maken als ik een aubergine heb (gerecht uit de allerhande, dus). Ik scoor trouwens ook wel eens een brood-box (niet bij lidl), maar ben daar toch wat minder tevreden over dan over de groente/fruit box

  • Romy 9 mei 2021 op 8:39 pm - Beantwoord

   Jammer dat de inhoud bij jouw dichtstbijzijnde Lidl vaak wat tegenvalt! Grappig genoeg hebben wij ook bijna altijd champignons in de box zitten. Komt hier wel op gelukkig. Maar er zit best wat in dat ze daar ook gewoon minder van kunnen inkopen inderdaad.

   Enne, thanks voor je goede tips! Ik ga deze week meteen even langs AH voor de Allerhande. Heel benieuwd 🙂

 9. Jenn 7 mei 2021 op 10:25 am - Beantwoord

  Heerlijk he, ik haal deze ook regelmatig. Inmiddels weet ik dat hij bij ‘onze’ Lidl om kwart over online komt, en dat je dan 2-8 minuten hebt om hem te kopen.

 10. Giovanna Jansen 7 mei 2021 op 10:40 am - Beantwoord

  Zo, dat ziet er goed uit! En wat veel!

 11. Bettie 7 mei 2021 op 12:15 pm - Beantwoord

  Dit klinkt zo goed, maar ik ben echt nog aan het werk om die tijd. Dus ik grijp er telkens naast helaas.

 12. Maaike 7 mei 2021 op 1:36 pm - Beantwoord

  Wow, dat ziet er echt heel goed uit 😀

 13. Anouk 8 mei 2021 op 4:45 pm - Beantwoord

  Ja goed zijn ze he, ik heb toevallig precies zo’n blog op de planning staan voor over een paar weken haha! Ik vind het echt geweldig, wij krijgen wel nooit zoveel fruit, meestal vooral groentes.

  • Romy 9 mei 2021 op 7:50 pm - Beantwoord

   Ja, echt zo’n goede ontdekking, deze box! Ben er elke keer helemaal blij mee. Nu ben ik trouwens ook heel nieuwsgierig naar jouw blog binnenkort. Ik vind het ook altijd zo leuk om de inhoud van TGTG-boxen van anderen te bekijken 🙂

 14. Anna 10 mei 2021 op 10:31 am - Beantwoord

  Wauw, wat een goed gevulde boxen! Fijn dat de meeste groente wat langer goed blijft, zo’n box krijg ik niet zo snel op in mijn eentje. Gelukkig kunnen mijn cavia’s wel mee eten met veel groentesoorten. Lijkt me wel een hele leuke manier om eens wat andere groentes te proberen dan normaal. Ik lust eigenlijk alles wel (behalve zuurkool inderdaad haha), maar ik koop toch vaak een beetje standaard groenten. Ik ga de app installeren, hopelijk doen mijn Lidl’s ook mee!

 15. Iris 10 mei 2021 op 9:38 pm - Beantwoord

  Lekker! Ik wil ook nog steeds een box bestellen, maar ze zijn eigenlijk overal heel snel uitverkocht! Een vriendin van me had er eentje van Bakkerij Bart en die was ook al zo goed gevuld!

 16. Els 17 mei 2021 op 10:18 am - Beantwoord

  Haha, herkenbaar. Ik zal dan ook echt een missie maken om zo’n box te krijgen. En verslavend geloof ik ook wel, ik ben ook gek op koopjes. En zeker als ze ook nog eens gezond zijn :-).

 17. Susanne 1 september 2022 op 11:39 pm - Beantwoord

  Nav mijn enthousiasme over TGTG kreeg ik een link naar je blog doorgestuurd van een vriendin. De boxen van Lidl zien er echt veel beter uit dan wat ik als mystery box van hun concurrent- om-de-hoek had.
  Morgen mijn eerste box afhalen, ik ben benieuwd!

  • Romy 12 september 2022 op 9:55 pm - Beantwoord

   Superleuk dat je via mijn blog de Lidl-box hebt ontdekt. Ze zijn echt een mega-aanrader.
   Ben nu wel heel benieuwd: hoe beviel jouw eerste box? 🙂

 18. Susanne 12 september 2022 op 10:39 pm - Beantwoord

  Hi Romy, de box heeft mijn verwachtingen overtroffen. Het is dat mijn diepvries nog vol zit met allerlei lekkers dat ik ermee heb gemaakt, anders zou ik deze week weer een box halen.

Recente blogs

Mijn 9 favoriete apps voor Android (praktisch én leuk!)

30 juli 2020|Lifestyle, Carrière en ondernemen|

Op mijn telefoon heb ik hooguit zo'n 25 verschillende apps staan. Ik houd van een niet al te vol scherm en doe eens in de zoveel tijd een opschoonronde. Maar er zijn een aantal apps die elke opschoonronde moeiteloos overleven. En dan heb ik het dus niet alleen over de standaard-apps als WhatsApp en Facebook. Ook een paar andere - iets minder standaard - apps maken mijn leven een beetje makkelijker. Dit zijn mijn 9 favoriete apps voor Android van dit moment.

Te veel prikkels? 13 tips om je overprikkelde hoofd tot rust te brengen

8 november 2022|Persoonlijke groei, Zelfliefde|

Familieweekenden, kantoorborrels of drukke meetings - na een dag vol indrukken kan het je ook allemaal te veel zijn. Of je nu een lange dag in een echoënde ballenbak met gillende kinderen doorbrengt of dat het je te veel is na een dag vechten tegen deadlines, telefoontjes en kletsende collega's - overprikkeling overkomt iedereen. Zie het als een foutmelding van je hoofd. Je moet die zien op te lossen om weer goed te kunnen functioneren en je prikkelfilter opnieuw aan te zetten. Dit zijn 13 tips voor als jij moe, gespannen, druk in je hoofd of gewoonweg doodop bent door te veel prikkels.

Moeilijke tijden? Dit is wat mij helpt!

9 november 2020|Persoonlijke groei, Positiviteit|

We maken allemaal weleens een lastige periode mee, om welke reden dan ook. Laat ik eerlijk zijn: de afgelopen weken waren niet altijd even makkelijk. Het verlies van mijn schoonmoeder is heel verdrietig en de coronatijd helpt niet per se mee. Gelukkig weet ik inmiddels wat mij wél helpt in moeilijke tijden. Ik heb een paar dingen die mij op haast magische wijze door moeilijke tijden heen kunnen slepen. En waar ik meteen wat ballast armer en een glimlach rijker van word. Tijd voor een lijstje met tips!