vaker vrolijk 5 jaar

Mijn 25 lievelings-lichtpuntjes van 2021

 • 20 december 2021
 • 21 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

2021 was een jaar vol momenten. Hieperdepiepmomenten en huildagen. Doodnormale dagen vol afspraken en dagen zonder drukdoenerij. Momenten waar ik intens van genoot en uiteraard ook dingen waar ik tegen opzag. Ik denk dat iedereen zo op zijn eigen manier op de hoogte- en dieptepunten van dit jaar terugkijkt. Ik vind het zelf belangrijk om in december – of het nu een fantastisch of een wat minder jaar was – een lijstje met lievelings-lichtpuntjes te maken. Een mooie manier om daar nog eens bij stil te staan!

Mijn 2021 in 25 lichtpuntjes

 • Mijn beugel mocht eruit. Ik kan me haast niet meer voorstellen dat ik vorig jaar nog gebeugeld door het leven ging. Maar begin dit jaar ging mijn beugel eruit. Dat was wel even een momentje. Het feit dat ik weer cashewnoten kan eten en dat broccoli niet meer tussen mijn slotjes blijft plakken, maakte dit jaar absoluut beter.
 • Sneeuw in februari. Wauw, sneeuw! Dat had ik al lang niet meer gezien en was een heel groot lichtpuntje in de lockdownperiode. Ik heb nog nooit zo enthousiast foto’s gemaakt als toen Nederland in februari wit kleurde.
 • Opa en oma na een jaar weer zien. Door corona en andere omstandigheden was dat er een jaar niet van gekomen. Hen na een jaar weer vanaf afstand kunnen zien en spreken, was zo ontzettend fijn. Gelukkig bleef het niet bij die ene keer.
 • Fotoshoot met Bart in de branding. IJskoud was het. Zelfs zo koud dat ik vermoed dat er iets gephotoshopt moest worden om mijn blauwe bekkie weer enigszins huidkleurig te krijgen. Máár geweldig gaaf was het wel om met Bart samen foto’s te laten maken op het strand in Noordwijk. Het resultaat van deze loveshoot (meest cheesy woord ooit!) kun je in dit artikel zien.
 • Van mijn huis naar ons huis. Het is zo geleidelijk gegaan dat we zelfs allebei niet meer weten wanneer we precies voor het echie zijn gaan samenwonen. In elk geval ergens begin dit jaar. Samenwonen is weer een heel andere ervaring dan in je eentje een huis hebben. Soms betekent het compromissen sluiten en onderlinge verschillen accepteren, maar het is bovenal heel veel liefde en gezelligheid én van elkaar mogen leren. Samenwonen is dan ook absoluut een 2021-hoogtepunt voor mij.
 • Schilderen met broccoli. Men neme twee roosjes broccoli, een regenachtige zondagmiddag en een half uurtje scrollen op Pinterest, en voordat je het weet ben je aan het schilderen met broccoli. Gevalletje Pinterest made me do it! Maar leuk was het zeker.
 • Het Textpert-traject. In het voorjaar volgde ik een uitgebreid coachingstraject voor tekstschrijvers. Absoluut mijn beste investering van het afgelopen jaar! Het heeft me meer zelfvertrouwen, een professionelere werkwijze en meer grip op mijn werk opgeleverd. Ik heb oprecht zoveel aan dat traject te danken. En dan met name dat ik meer de regie in handen neem, nog meer doe wat ik leuk vind en dat mijn agenda minder vol zit (en ja, dat is een goed iets, want grenzen aangeven was altijd een dingetje).
havermout met pompoen
 • Mijn feestontbijt-challenge. Begin dit jaar besloot ik een onbenullige tegenvaller om te denken. Mijn geliefde diepvriesmango was er even niet, dus ontbeet ik een week lang elke dag met een feestelijk ander ontbijtje. Ik probeerde van alles wat ik nog nooit had gegeten:b havermout, ovenontbijtjs, smoothie bowls, overnight oats… Er ging een wereld voor me open. Sindsdien eet ik nooit meer standaard broodjes of kwark met alleen mango als ontbijt. Elke dag tover ik iets feestelijks op tafel, en ook op mijn blog laat ik graag zo nu en dan ontbijtrecepten zien. Ik vraag me soms nog steeds af onder welke steen ik heb geleefd dat ik pas op mijn 27e ontdekte hoe heerlijk havermout kan zijn. Mocht jij nog niet overtuigd zijn, probeer dit chocolade-ontbijt met havermout eens. 
 • De bruiloft van mijn vriendin. In de zomer trouwde een van mijn liefste vriendinnen. Mijn eerste bruiloft sinds meer dan tien jaar waarbij ik als daggast aanwezig was. Ze vierde het in de tuin bij haar schoonouders en het was zo’n mooie, stralende dag. Een dag met een gouden randje waar ik maanden later nog steeds met een brede lach aan terugdenk!
 • Appel & Ei ontdekken. Hoe het kan dat ik deze tweedehands winkel nog niet kende, is me een raadsel. Maar toen ik er voor het eerst rondliep, voelde ik me als een kind in een snoepwinkel. Ik kwam er meteen al met vijf nieuwe favoriete items vandaan, en de keer daarop en de keer daarop ook. Een hoogtepuntje voor de kringloopliefhebber in mij!
vakantie
 • Een regenachtige maar leuke week in Poederoijen. De naam van dit Brabantse dorp staat voor eeuwig in mijn geheugen gegrift. Wij beleefden er een fantastische week weg in een Airbnb. De omgeving liet me weer eens zien hoeveel moois er in Nederland te ontdekken is. We vinkten een dagje Kinderdijk af van onze bucketlist en wisten dankzij Buienradar ondanks de vele regenbuien grotendeels droog de leukste dingen te doen. Dat we als appartementbewoners die hele week een nieuwbouwwoning met drie verdiepingen (en een eigen voordeur!) tot onze beschikking hadden, maakte het zo mogelijk nog fantastischer.
 • Mountainbiken en daarmee mijn inner daredevil ontdekken. Ik dacht altijd dat fietsen op een niet bepaald comfortabele fiets in een al net zo min comfortabel en vlak landschap niets voor mij zou zijn. Bleek totaal niet te kloppen! Ik voelde me totaal in mijn element op de mountainbike over de Hilversumse hei en ging helemaal los op de heuvels. Fantastisch om te doen!
 • Oordopjes kopen. Een beetje een vreemd hoogtepunt misschien, maar die twee kleine (en toch o zo dure) dingen voor in mijn oren hebben een wereld van verschil gemaakt. Ik word niet meer van elke spreekwoordelijke scheet wakker en slaap veel vaster. Mijn oordopjes voor het slapen zijn elke cent van de € 120 die ze kostten meer dan waard!
 • Weekend weg naar Landal Hoog Vaals. Dat het tijdens ons weekendje weg eind september zonovergoten zou zijn in het mooie Limburg, hadden we nooit kunnen bedenken. Het was, ook los van het weer, een fantastisch weekend. We hebben gewandeld door het mooie landschap, geshopt in Aken, Valkenburg gezien en de beste patisserie van de hele omgeving ontdekt. Een weekend om niet te vergeten!
landal greenparks hoog vaals
landal greenparks hoog vaals
 • Vaker Vrolijk 5 jaar. Op 11 september bestond Vaker Vrolijk precies 5 jaar. Een mijlpaal waar ik uitgebreid bij stilstond, en die me ook deed besluiten om een stukje van mijn verhaal (over de eetstoornis die ik 10 jaar heb gehad) te delen op mijn blog. Dat laatste voelde misschien wel als een nog grotere mijlpaal dan het feit dat ik 5 kaarsjes voor Vaker Vrolijk mocht uitblazen.
 • Op de radio. Een paar maanden geleden was ik op de jongerenradiozender FunX te horen naar aanleiding van mijn artikel over belangst. Het interview was kort maar krachtig, maar de ervaring was er één die me nog lang zal bijblijven. 
 • De Curly Girl-methode proberen. En ontdekken dat niet alleen anderen op Instagram en Pinterest er succes mee hebben, maar dat ook ik er meer krul van krijg. Ik ben oprecht verbluft door hoeveel verschil die methode maakt. Het was een uitzoekwerkje hoe het precies zit, maar het is me de extra harenwastijd meer dan waard.
 • Boeken lezen. Dit jaar dook ik in de boeken. En dit keer serieus. Ik heb voor mijn doen aardig wat boeken gelezen, allemaal met veel plezier. Nog even lezen voor het slapengaan blijkt helemaal mijn ding en helpt ook om met een leger hoofd in slaap te vallen.
 • De boekpresentatie van Lianne. Eén van de boeken die ik las, was Opgescheept van Lianne. Een heel bijzonder boek dat ze zelfs aan mij heeft opgedragen. Dat laatste alleen al was zo’n bijzonder hoogtepunt. Maar de mooie boekpresentatie die Lianne gaf en het interview dat ik daarvoor bij haar mocht afnemen, waren ook een waar feestje.
bart romy
 • Over de paarse heide wandelen. Vorig jaar zag ik de paarse heide op de Veluwe. Dit keer bewonderde ik de mooie heide in Hilversum. Ook ontzettend mooi! We waren er precies op tijd bij en het was een dag met een gouden (of nee, paars!) randje.
 • Het Pippa-met-pindakaas-avontuur. Pip heeft me dit jaar wel honderden keren enorm aan het lachen gemaakt. Soms als een boer met kiespijn trouwens, als ze daarmee stiekem de regels des huizes overtrad. Maar die keer dat ik haar bij mijn foodfoto van een ontbijtje betrapte met haar lijf lang uitgerekt, de pootjes op tafel en haar tongetje in de pindakaas, kon ik niet anders dan keihard lachen. Ben daarna uiteraard – zoals het een consequente kattenmoeder betaamt – wel netjes boos geworden, om daarna weer heel hard te lachen om mijn eigenwijze pluizebol.
 • Cursus foodfotografie. Ik volgde een online cursus foodfotografie via Denise Kortlever. Nu volg ik wel vaker cursussen voor mijn werk, maar dit was er één die ik puur en alleen voor mezelf deed. Een heel geslaagd cadeau van mij voor mij, dat ook mijn plezier in fotografie enorm heeft vergroot. Ik hoop volgend jaar van mijn spaargeld een mooie nieuwe camera te kopen. Dat wordt dan weer ongetwijfeld een van mijn hoogtepunten van dát jaar.
strand noordwijk
 • De strandwandeling met chocolademelk. Nog vlak voordat het te guur werd om op het strand te wandelen, maakte ik met Barts gezin een mooie wandeling. Toedels de hond ging mee en had de tijd van zijn leven. Dat alleen al maakte dit uitstapje zo fijn. De welverdiende warme chocolademelk na afloop droeg daar ook zeker aan bij.
 • De liefste opmerking ooit van mijn ouders. Soms zeggen mensen iets wat je zo diep raakt (in positieve zin) dat je er emotioneel van wordt. Dat had ik toen mijn ouders laatst zeiden hoe trots ze op me zijn om hoe ik een aantal jaar geleden mijn eetstoornis heb overwonnen, terwijl het ooit leek alsof dat nooit zou gaan gebeuren. Ik kan oprecht niet in woorden uitdrukken hoeveel dat voor me betekende. Zoiets simpels, die paar woorden, maar ze meenden de wereld voor mij.
 • Al die momenten dat ik besefte dat mijn werk ook mijn hobby is. Dat ik mag doen wat ik fantastisch leuk vind. Dat ik daarin mag groeien, soms mag vallen en dan ook mag opstaan. En ook alle te gekke klanten voor wie ik heb mogen schrijven, en de mooie kansen die er voor mij waren. Dit jaar ben ik mijn werk nog veel leuker gaan vinden, en dat besef alleen al is één groot hoogtepunt van 2021.

Wat was jouw mooiste hoogtepunt van 2021?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 20 december 2021 op 6:33 am - Beantwoord

  Hele mooie momenten en vooral het compliment van je ouders! Mijn mooiste moment dit jaar was toen ik mijn manuscript afrondde en naar de redacteur stuurde. Een bijzondere mijlpaal van mijn schrijfdroom.

  • Romy 28 december 2021 op 9:02 pm - Beantwoord

   Wauw, zo’n mooie en bijzondere mijlpaal! Ben onwijs benieuwd naar het eindresultaat 🙂

 2. Saskia 20 december 2021 op 7:35 am - Beantwoord

  Wat een mooie momenten om zo terug te blikken! Ben zelf ook bezig met alle terugblik artikelen die aankomende weken gaan verschijnen. Veel werk, maar fijn om op deze manier bij stil e staan.

  Mijn hoogtepunt? De 2de verjaardag van Noa, het feit dat ik een stukje van mezelf vond dit jaar en nog meer koos voor de dingen waar ik blij van word.

  • Romy 28 december 2021 op 9:01 pm - Beantwoord

   Ja, zo bijzonder en fijn hè, al die terugblikken schrijven? Ik geniet daar ook enorm van, al is het maar om voor mezelf nog eens overal bij stil te staan.
   Jouw mooiste momenten van 2021 zijn ook heel bijzonder. En zo knap dat je bewust vaker koos voor de dingen die jou gelukkig maken!

 3. Daenelia 20 december 2021 op 9:17 am - Beantwoord

  Heerlijk! Ik geef toe, ik geniet van dit lijstje, vooral omdat ik me van het afgelopen jaar zelf weinig kan herinneren. Hoogtepunten, dieptepunten: ik ben het kwijt. Dus bij deze geniet ik van jouw lichtpuntjes.
  Ik denk dat mijn lichtpuntje is dat ik ondanks alles van het afgelopen jaar toch nu sta waar ik wilde staan. Alsof een grote golf over me heen kwam en ik op een of andere manier me toch ergens staande heb gehouden. Volgend jaar maar eens proberen om ook echt vooruit te komen. (En nog een complimentje voor jou: je hebt me direct en indirect echt geholpen. Blijf doen wat je doet, blijf jezelf en twijfel niet – of in ieder geval minder – aan jezelf!)

  • Romy 28 december 2021 op 9:00 pm - Beantwoord

   Wauw, je woorden onderaan je comment raken me. Zo lief en waardevol! Dank je wel!
   Ik heb overigens diep respect voor hoe je je in dit jaar staande hebt gehouden én voor de mooie stappen die je op carrièrevlak hebt gezet. Ik hoop dat volgend jaar je zowel persoonlijk als qua carrière veel moois en minder moeilijks brengt.

 4. Zo simpel is dan geluk 20 december 2021 op 9:33 am - Beantwoord

  Mooi om al deze lichtpuntjes te lezen. Zo fijn dat jullie nu met veel plezier samenwonen. En heel bijzonder dat je ouders je zo’n prachtig compliment gaven.

 5. Anouk 20 december 2021 op 10:50 am - Beantwoord

  Wat een mooie lichtpuntjes, appel & ei is zo’n fijne winkel daar slaag ik zowaar ook wel voor tweedehands broeken en dat is zo lastig 🙂

 6. Ilona Wielinga 20 december 2021 op 10:57 am - Beantwoord

  Oh die sneeuw, dat was me wat. Ik zat toen in een natuurhuisje met een gevoelstemperatuur van min 16, heel leuk alleen wat minder als er geen warm water meer uit de kraan komt omdat alle leidingen bevroren zijn. Ben heel benieuwd wat ons (mn beste vriend en mij) in januari te wachten staat, haha. Wel een fijn lijstje! En wat bijzonder, een boek aan jou opgedragen.

  • Romy 28 december 2021 op 8:58 pm - Beantwoord

   Oh jeetje, min 16 is wel heel heftig in zo’n huisje. Levert dan wel weer bijzondere verhalen op naderhand natuurlijk 😉
   Hopelijk kunnen jullie in januari dit jaar weer van een fijn verblijf genieten, bij voorkeur met een iets hogere temperatuur 🙂

 7. Meaghan 20 december 2021 op 12:03 pm - Beantwoord

  Awww wat een mooie en fijne lijst! Heel leuk om je beste momenten uit 2021 zo op een rijtje te lezen. Echt leuk dat jij en Bart zo veel plezier ervaren met het samenwonen en dat het een goede stap is geweest in jullie relatie. Ik kan ook niet wachten om samen met Luuk te gaan samenwonen! Door alle verbouwingen in ons huis duurt het allemaal wat langer, maar hopelijk is het eind februari dan eindelijk zo ver!
  En wat een prachtig complimentje van je ouders. Bijzonder hè om zoiets van mensen die zo dichtbij je staan en er op hun manier ook mee hebben geworsteld zoiets terug te krijgen. Ik heb zoiets vergelijkbaars ook met mijn ouders en vriendinnen gehad en dat deed mij ook heel veel goed om dat van hen terug te krijgen.

  • Romy 28 december 2021 op 8:57 pm - Beantwoord

   Ah zo spannend dat het samenwonen voor jullie ook steeds dichterbij komt. Een prachtige mijlpaal om naar uit te kijken. Hopelijk gaat alles voorspoedig en kunnen jullie vanaf februari lekker samen genieten van jullie woning.
   En wat onwijs mooi dat jij die woorden van trots ook van je ouders en vriendinnen hebt gehoord. Dat is zo waardevol na de enorme weg die eetstoornisherstel heet <3

 8. Naomi 20 december 2021 op 12:19 pm - Beantwoord

  Hoe bijzonder is het als je kunt zeggen dat een boek aan jou is opgedragen. Heel gaaf.
  Mooi om al die lichtpuntjes te lezen. Het compliment van je ouders raakt me. Wat is dat lief en mooi, als ze zoiets tegen je (kunnen) zeggen.

  • Romy 28 december 2021 op 8:54 pm - Beantwoord

   Ja, wat prachtig hè?! Ik werd ook helemaal emotioneel van die mooie woorden van mijn ouders.

 9. Lianne 20 december 2021 op 12:55 pm - Beantwoord

  Wat een prachtig lijstje! Daar mag je zeker vol trots en blijdschap naar tergkijken 🙂 Het is, vooral in deze tijd, zo belangrijk om dit soort lijstjes te (blijven) maken. Denk dat ik het ook nog ga doen! Ahh en wat lief ook dat je mij noemt! Mijn eigen eerste real life boekpresentatie is ook zeker een van mijn hoogtepunten dit jaar. Ook met mijn debuut op de shortlist van beste zelfuitgegeven boek van 2020 staan was ook onbetaalbaar!

  • Romy 28 december 2021 op 8:53 pm - Beantwoord

   Zo mooi om te lezen over jouw mooiste hoogtepunten van dit jaar. Je hebt prachtige dingen bereikt dit jaar, en alleen al het behalen van de shortlist én het uitgeven van je boek is iets waar je mega-trots op mag zijn <3 Mooie lichtpuntjes om vol trots nog vaak aan terug te denken!

 10. Irene 20 december 2021 op 9:56 pm - Beantwoord

  Zo fijn om dit lijstje te lezen. Ik krijg er een warm gevoel van omdat ik zo je enthousiasme door je post voel! 🙂 Volgens mij hadden we hier op mijn verjaardag in april zelfs nog sneeuw.
  Moest ook een beetje lachen om Pippa en de pindakaas. Dat doet me denken aan een situatie die we hier zondag hadden met ons kind dat een blijkbaar niet volledig leeggemaakt brik passata uit de vuilbak had genomen en dat vrolijk over onze vloer aan het smeren was :’)

  • Romy 28 december 2021 op 8:48 pm - Beantwoord

   Haha, kinderen en huisdieren weten wel hoe ze je met hun ondeugende acties aan het lachen moeten krijgen. Geweldig! Alhoewel ik me kan voorstellen dat het schoonmaken daarna minder vrolijk was 😉

 11. Audrey 21 december 2021 op 9:02 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk lijstje! Mijn hoogtepunt van dit jaar is vast niet verrassend: in de eerste ronde proberen gewoon meteen zwanger raken van een tweeling. Blijft bizar. En dat mijn verhaal in de Romcomnibus kwam was natuurlijk ook heel gaaf.

  • Romy 22 december 2021 op 8:40 pm - Beantwoord

   Ja, zo bijzonder dat jullie direct zwanger raakten en dat het er ook nog twee bleken. Het kan niet anders dan dat het uiteinde van dit jaar of het begin van volgend jaar voor jullie ook heel bijzonder zal worden 🙂
   En onwijs tof natuurlijk dat je verhaal is gepubliceerd!

 12. Karin 23 december 2021 op 9:38 pm - Beantwoord

  Wat ontzettend leuk om dit zo te lezen! Ik raak er helemaal door geïnspireerd om ook eens terug te kijken naar mijn jaar en de mooie herinneringen weer eens op te halen 🙂 Ik wens je alvast een net zo leuk 2022! 🙂

Recente blogs

Drie dagen in kleurrijk Kopenhagen: plantenhemel, vaartochten & nieuwe herinneringen

10 augustus 2022|Op reis|

Voor een liefhebber van citytrips was ik (mede door hét virus) al heel lang niet meer op stedenreis geweest. Máár daar kwam afgelopen weekend verandering in. Barts familie maakt een rondreis door Denemarken en wij boekten een Airbnb in Kopenhagen om hen op te zoeken én de stad te verkennen. Ik keek mijn ogen uit in de plantenhemel (lees: de botanische tuin met bananenplanten van twintig meter hoog!), verloor mijn hart aan veel te dure sneakers, genoot van “kijken kijken maar niet op het prijskaartje”-winkels en ontdekte het kleurrijke Kopenhagen vanaf het water. Een klein inkijkje in mijn reis!

Positief denken | Denken in "wat als?"

2 juni 2017|Positiviteit|

In de bus komen soms opeens ideeën in me op. Ik ging een beetje diep nadenken. Of filosoferen. Of hoe je het ook wilt noemen. Daarbij realiseerde ik me plotseling hoe grappig het eigenlijk is dat zoveel dingen in het leven op toeval berusten. Of nou ja, dat zoveel dingen in mijn leven eigenlijk zijn gelopen zoals ze zijn gelopen en dat dat best positief heeft uitgepakt. Ik deed aan positief ‘wat als’-denken. Wat zou er gebeurd zijn als dit niet op mijn pad was gekomen? Wat als ik die persoon niet zou hebben ontmoet? Of wat als ik niet op dat tijdstip op die plek was geweest? De vraag "wat als?" hielp mij om eens dankbaar te zijn en om positief te denken. Hoe dat zit, zal ik je uitleggen.

7 motiverende spreuken om milder naar jezelf te kijken

5 april 2024|Positiviteit, Zelfliefde|

Soms hoor ik opeens in een podcast een spreuk die zó mooi is dat ik haast baal als ik geen notitieboek bij de hand heb. En soms lees ik motiverende spreuken die me zo raken dat ik ze - als het iets had uitgemaakt - het liefst 10 keer zou screenshotten. Gewoon omdat ze met maar een paar woorden precies tegen je zeggen wat je op dat moment nodig hebt. Bijvoorbeeld om je zelfverzekerd te voelen of om hoop te houden als je voor je gevoel nog een heleboel scherven bij elkaar te rapen hebt. Dit zijn motiverende spreuken die voor mij oprecht een beetje levensveranderend waren. Hopelijk brengen ze je ook jou een zweem van moed, hoop, positiviteit en vooral liefde voor wie je bent.