Ik heb het er al vaker over gehad: op Instagram, blogs en YouTube krijg je regelmatig perfecte leventjes voorgeschoteld. Mooie reizen, eeuwige positiviteit, een perfect interieur en outfits om door een ringetje te halen. Heel leuk om te zien, maar mijn eigen leven is niet altijd zo ‘fabulous’. Daarom leek het me leuk om eens een tegengeluid te laten horen. Door eens een stukje van mijn leven als nuchtere Hollandse te beschrijven dat misschien niet altijd ‘fabulous’ is, maar wel hartstikke leuk. Dat bracht me op het idee om een nieuwe rubriek in het leven te roepen. En daar vertel ik je vandaag graag meer over.

life doesn't have to be fabulous to be good

Het niet 100% perfecte leven

Mijn kopje thee ’s ochtends drink ik niet heel relaxed in bed met een fotogeniek boek erbij. Ik word ’s ochtends ook niet wakker vanonder een Instagramwaardige gladgestreken deken met een mooie weelderige haardos. De term ‘ontploft vogelnest’ komt waarschijnlijk meer in de buurt. En mijn ontbijt? Nee, dat is geen bakje met havermout, sojamelk en chiazaad. Een simpele boterham van Albert Heijn-huismerk it is. En die kat van mij die op Instagram zo lief, leuk en aardig lijkt, ligt soms doodleuk zonder toestemming op mijn laptoptoetsenbord te snurken. Mijn laptop waarop ik mijn blogs type, overigens gewoon vanaf mijn rommelige kamertje in plaats van in een hipster café of een privékantoor. Met een stapel boeken naast me die ik al máánden eens moet opruimen.

Niet fabulous, wel heel leuk!

Ik heb zeker wekelijks dagelijks wel bloopers of awkward momenten. Of dingen die verre van perfect verlopen. Ik zeg weleens net de verkeerde dingen, loop af en toe (ahum – iets vaker misschien!) fout als ik op een bestemming moet zijn. Ik laat AutoCorrect weleens zijn werk doen om naar iemand per ongeluk bijna ‘Hoi Anus’ in plaats van ‘Hoi Arya’ te sturen. Ik schakel weleens heel snugger een ICT’er in als ik per ongeluk Capslock heb ingetoetst. Bovendien lijd ik al jaren aan het chronische ik-struikel-over-ALLE-drempelssydroom. Al die dingen zijn niet bepaald fabulous misschien, maar ze zorgen er wél voor dat ik ’s avonds in ieder geval iets te vertellen heb aan de eettafel. Mét een oprechte glimlach op mijn gezicht.

Met een korreltje zout en een glimlach

In mijn nieuwe artikelreeks wil ik met een glimlach al die dingen beschrijven die mijn leven misschien niet fabulous, maar wél heel leuk maken. Laatst werd ik op dit idee gebracht doordat Claire me vroeg om eens mijn make-uproutine te laten zien. Tja, in vergelijking met veel bloggers heb ik niet bepaald een opmaakronde waar je ‘u’ tegen zegt. Later besloot ik om juist vanuit die insteek het artikel te schrijven. Met een korreltje zout. Dit artikel komt dan ook over een paar dagen online. Maar het smaakte voor mij naar meer en bracht me op het idee om vaker dingen te delen in mijn leven die niet zo fabulous zijn. Juist om te laten zien hoe geweldig leuk zo’n niet perfect leventje is. Oftewel: Life doesn’t have to be fabulous to be good.

Nieuwe rubriek

Ik heb nu al heel veel ideetjes om deze rubriek mee te vullen. Eerst komt er een artikel online over mijn niet zo fabulous make-uproutine. Maar ik heb al zoveel meer ideeën. De vakantie die bij mij nogal eens in het teken staat van sjouwen met te zware koffers, het omdraaien van plattegronden en een stiekeme zoektocht naar wifi-hotspots. Of die piepende fiets, het hardlooprondje in een plensbui en de fotolijstjes waarin ik vergeet foto’s te stoppen. Dat alles met het doel om te laten zien hoe grappig, awkward en eigenlijk onwijs fijn het ‘normale’ leven soms kan zijn. Ik ga gewoon eens een tijdje uitproberen hoe zo’n vaste rubriek mij en jullie bevalt. Niet volgens een vast schema, maar gewoon – heel erg niet perfect! – wanneer de inspiratie spontaan in me opkomt.

Wanneer geldt voor jou ‘Life doesn’t have to be fabulous to be good’?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Aneta 18 augustus 2017 op 7:18 am - Beantwoord

  Hahahah! Na het lezen van jouw artikel ia mijn ochtend begonnen met een lach. Het is zooo waar wat je geschreven hebt. Wanneer ik al die mooie Instagram foto’s zie, denk ik: hoe lang moet jij bezig zijn geweest met het maken van deze foto? En dan is het er maar 1! Laat staan dat het er 3 zijn. Om op je laatste vraag antwoord te geven: Er zijn er zoveel, heb je even…………..??

  • Romy 19 augustus 2017 op 12:09 am - Beantwoord

   Wat onwijs leuk om te horen dat ik je op de vroege ochtend al een glimlach kon bezorgen 🙂 En inderdaad, wat moeten mensen een dagtaak hebben aan die Instagramfoto’s! Ik vraag me ook echt af hoe mensen vooral die ontbijtfoto’s op bed zo perfect kunnen stylen en er zelf ook nog weleens geweldig uitzien. Het zou best kunnen dat die mensen zo’n ontbijtfoto gerust om 2 uur ’s middags maken, denk ik dan maar 😉

 2. Eveline Fleur 18 augustus 2017 op 7:47 am - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Toevallig had ik zelf een conceptversie geschreven van ‘waarom goed, goed genoeg is’ maar dat gaat meer over het streven naar perfectie en het ‘altijd’ meer en beter willen. Alhoewel dit ook met Instagram te maken heeft. Leuk artikel meis ik ben ontzettend benieuwd naar je andere stukken! Xx

  • Romy 19 augustus 2017 op 12:10 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je compliment! Ik ben nu ook heel benieuwd naar jouw artikel 🙂 Wat een mooi onderwerp!

 3. Iris 18 augustus 2017 op 7:53 am - Beantwoord

  Haha, wat grappig! Ja, op social media lijkt het allemaal vaak een stuk mooier dan het “echt” is. Ik wou dat ik tijd had om van die mooie ontbijtjes te maken. Maar aan de andere kant is dat ook weer zonde van je tijd. 🙂

  • Romy 19 augustus 2017 op 12:11 am - Beantwoord

   Haha, klopt! Eigenlijk is het zonde als je een uur bezig bent met een perfect ontbijtje voor de foto. Dan maar liever een simpel ontbijtje en daarna een extra uur om in het offline leven iets leuks te doen 🙂

 4. Marije 18 augustus 2017 op 8:02 am - Beantwoord

  Mooi artikel en ook de tijd voor. Op social media wordt het allemaal zoveel mooier gemaakt en lijkt het wel of je met alles mee moet doen, anders hoor je er niet bij. Tijd voor een tegen geluid 😉

 5. Maaike 18 augustus 2017 op 8:07 am - Beantwoord

  Nou, je wekt wel mijn nieuwsgierigheid naar je artikelen in deze rubriek! Ik denk zelfs dat: life is better when it’s not fabulous or perfect. Waar ik me ook wel eens over verbaas is dat sommige vrouwen en meiden helemaal tot in de puntjes er netjes uitzien met make up enzo, en dan gaan sporten. Hoe kan dat? Dan zweet je toch alle make up eraf?
  Mijn leven is niet zo fabulous want ik veeg lekker met een handdoek het zweet van mijn gezocht als ik sport.

 6. Susan 18 augustus 2017 op 8:16 am - Beantwoord

  Wat een leuk idee voor een rubriek! Ik ben benieuwd 😀

 7. Josephine 18 augustus 2017 op 8:17 am - Beantwoord

  Heel leuk geschreven, en uiteraard herkenbaar. Ik ben benieuwd naar de vervolgartikelen!

  En wanneer ‘Life doesn’t have to be fabulous to be good’ voor mij geldt? Ook elke dag! Naast dat iedereen wel eens in de hondenpoep staat, is het denk ik ook een levensinstelling om geen ‘fabulous’ dag te verwachten. En dat bedoel ik niet pessimistisch, hoor! 😉

 8. bychristiana 18 augustus 2017 op 8:19 am - Beantwoord

  Haha, je hebt helemaal gelijk. Waar ik vooral altijd stiekem om moet lachen is van die héél slanke dametjes die dan poseren met ijsjes en laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarge pizza’s. Op de één of andere manier geloof ik dan nooit dat ze die daadwerkelijk opeten;-) Ik ben benieuwd naar je artikelen!

 9. Els 18 augustus 2017 op 8:25 am - Beantwoord

  Ik ben benieuwd naar je nieuwe artikelen :-). Je hebt namelijk helemaal gelijk :-). Al moet ik bekennen, ik plaats ook alleen maar leuke dingen op social media.

  • Romy 19 augustus 2017 op 12:13 am - Beantwoord

   Mooi gezegd! Ik denk inderdaad dat juist de imperfecties het leven soms zo leuk maken. Die zorgen er in ieder geval voor dat ik regelmatig met een glimlach op mijn gezicht zit.
   En inderdaad, sporten met perfecte make-uplook is best wel een beetje apart. Ik ga op zo’n moment dan toch ook liever voor lekker makkelijk en praktisch dan fabulous en perfect 😉

  • Romy 19 augustus 2017 op 12:16 am - Beantwoord

   Daar zit zeker wat in! Als je de dag al niet begint met het idee dat het een perfecte dag moet worden, dan kun je de hondenpoepmomentjes iets beter vergeten en de wel-leuke-niet-fabulous momenten vast net iets meer waarderen 🙂

  • Romy 19 augustus 2017 op 12:17 am - Beantwoord

   Haha, dat is inderdaad altijd wel apart om te zien! Ik moet dan denken aan de opmerking van Sylvie Meis over een ijsje, nadat ze met een grote ijshoorn op de foto was gezet: “Ik heb zelfs het hoorntje opgegeten.” 😉 Zo zo!

  • Romy 19 augustus 2017 op 12:18 am - Beantwoord

   Er is ook niets mis met leuke dingen plaatsen op social media 🙂 Dat doe ik zelf ook meestal wel. Het ging me meer om de superperfecte en gestylede foto’s, die op zich wel heel leuk en mooi zijn, maar soms ook een vertekend beeld geven.

 10. Amy 18 augustus 2017 op 9:05 am - Beantwoord

  Haha, mooi is dat! Ik ben hier ook wel een tijdje al mee bezig. Want waar ik enkele jaren geleden nog kon denken ‘wauw, al die dames zijn zoveel mooier / perfecter dan ik’ realiseer ik mij nu dat dat vaak schone schijn is. Het échte leven zit vol met imperfectie en gekkigheden. Dat maakt het alleen maar leuk! Ik ben benieuwd naar je serie!

  • Romy 19 augustus 2017 op 12:19 am - Beantwoord

   Wat mooi om te horen dat je ook meer bent gaan beseffen dat ogenschijnlijke perfectie vaak maar schone schijn is bij anderen. Het voelt inderdaad zoveel fijner als je juist die imperfecties en gekkigheden meer kunt waarderen.

 11. Sofie 18 augustus 2017 op 9:09 am - Beantwoord

  Jaaaa, zoals je misschien al wel verwacht ben ik nu al fan ?. Ik ben ook miss kluns en awkwardness en heb ook een ontploft vogelnest.

 12. Danique 18 augustus 2017 op 9:13 am - Beantwoord

  Wat een leuke nieuwe rubriek, ik kijk er naar uit!

 13. Darina 18 augustus 2017 op 9:15 am - Beantwoord

  Wat een mooi artikel en je hebt helemaal gelijk. Het wordt allemaal zo veel mooier gemaakt. Life isn’t perfect. Ik ben heel benieuwd naar je artikelen.

 14. Neverdullmoments 18 augustus 2017 op 9:17 am - Beantwoord

  Haha, ik ben zeker een voorstander van bloopers en niet-perfecte dingen delen, heerlijk! Perfectie is immers maar dull.. 😉 benieuwd naar je rubriek!

 15. Marleen 18 augustus 2017 op 9:48 am - Beantwoord

  Hahaha te leuk! Ben ontzettend benieuwd! Volgens mij past onze halve blog in jouw rubriek ook! ?? perfect zijn is lang zo leuk niet!

 16. Marieke 18 augustus 2017 op 9:52 am - Beantwoord

  Haha, ja herkenbaar hoor! Mijn leven is verre van perfect, maar dat vind ik helemaal ok. Als je maar een leuk leven hebt, toch? Wat een make-up routine betreft: ik draag nauwelijks make-up . Wat dat betreft ben ik een slechte beauty blogger 🙂

 17. Loes 18 augustus 2017 op 10:26 am - Beantwoord

  Ah ik ben hier super benieuwd naar, lijkt me een hele leuke rubriek. Het leven is inderdaad niet picture-perfect en dat maakt het juist zo leuk!

 18. Madelon 18 augustus 2017 op 10:47 am - Beantwoord

  Wat een heerlijk artikel en oh, zo waar! Ik ben heel benieuwd naar de rubriek. Het lijkt mij heel herkenbaar en ook fijn relativerend om te lezen!

 19. Nikita 18 augustus 2017 op 12:16 pm - Beantwoord

  Ik ben benieuwd wat je ervan gaat maken! Want het leven is niet altijd perfect en dat is juist het interessante eraan denk ik. Ook ben je zelf niet perfect, maar dan kan je juist verder ontwikkelen. Het leven zou saai zijn als er niks meer is om voor te streven omdat alles perfect is. En ik kan je ook vertellen dat ik niet perfect ben zoals iedereen op sociale media of op school. Maar ik ben wel mooi mezelf, en daar ben ik tevreden mee 🙂

 20. Elisabeth 18 augustus 2017 op 1:06 pm - Beantwoord

  leuk artikel en leuk onderwerp om over te schrijven denk ik sowieso lezsen 😉

  • Romy 19 augustus 2017 op 12:20 am - Beantwoord

   Juist daarom vind ik jullie blogs ook vaak zo leuk! Jullie lichten juist die niet zo perfecte momentjes uit 🙂 Ik heb bijvoorbeeld echt genoten van je blog over die eerste sportschoolavonturen. Waarschijnlijk herkenbaar voor zoveel sportschoolgangers, maar toch spreekt niemand het uit 😉

  • Romy 19 augustus 2017 op 12:21 am - Beantwoord

   Haha, gelukkig ben ik niet de enige blogger die het met heel weinig make-up doet 😉 Ik vind make-up hartstikke leuk, maar voel me zelf prima bij maar een klein beetje make-up op mijn gezicht. En inderdaad, een leuk leven is zoveel belangrijker dan een perfect leven!

  • Romy 19 augustus 2017 op 12:22 am - Beantwoord

   Heel mooi gezegd! Als je maar jezelf bent, dan ben je eigenlijk al goed genoeg. Inclusief alle gekkigheden en imperfecties 🙂

  • Romy 19 augustus 2017 op 12:22 am - Beantwoord

   Dankjewel 🙂 Wat leuk om te horen dat je de nieuwe rubriek wilt gaan lezen!

 21. Oui Nathalie 18 augustus 2017 op 1:09 pm - Beantwoord

  Oh oh, ik heb met een grote lach op mijn gezicht dit artikel gelezen.
  Dat instagram leventje.. ik snap helemaal wat je bedoeld en soms zo vervelend!
  Juist struggles die iemand meemaakt kunnen heel fijn zijn om te lezen omdat je dan ziet dat je niet de enigste bent.
  Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe rubriek:-)

  Liefs, Nathalie

  • Romy 19 augustus 2017 op 12:23 am - Beantwoord

   Haha, wat leuk om te horen dat mijn artikel voor een lach op je gezicht zorgde 🙂 En inderdaad, het is soms zo fijn om te merken dat je niet de enige bent die met iets strugglet of soms niet zo perfecte dingen meemaakt.

 22. Mieke 18 augustus 2017 op 1:27 pm - Beantwoord

  Lol ? leuk geschreven!

 23. Sarah 18 augustus 2017 op 1:29 pm - Beantwoord

  Leuk, zo’n nieuwe rubriek. Ik ben ook voorstander van het delen van de niet-zo-perfecte dingen in het leven. Alles wat je hier schrijft onder het kopje ‘het niet 100% perfecte leven’ is voor mij eigenlijk herkenbaar. Haha. Zo grappig 🙂

 24. Lianne 18 augustus 2017 op 1:52 pm - Beantwoord

  Wat een leuk idee! Lijkt me juist hartstikke leuk om iets over iemands ‘niet zo perfecte leven’ te lezen, dan weet je tenminste dat je niet de enige bent 🙂

 25. Sylvia 18 augustus 2017 op 2:56 pm - Beantwoord

  Jaa superleuk.. Mijn leven is ook verre van instagram/pinterest perfect.. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg.. voor wat betreft whatsapp geeft mijn autocorrect altijd aan bij hoelaat – helaas.. Dus als ik mijn vriend app hoelaat ben je thuis zegt mijn telefoon altijd “helaas ben je thuis” ook erg fijn om van je vriendin te horen haha.. tevens had ik vanochtend ook een leuk iets. Wil ik de zee inlopen (doe ik altijd achteruit om mijn dochtertje in de gaten te kunnen houden) word ik verrast door een hele hoge golf.. Nog net niet mijn bikinibroekje kwijt en topje hing halverwege mijn navel.. tja thats my life?

  • Romy 19 augustus 2017 op 12:24 am - Beantwoord

   Dankjewel 🙂

  • Romy 19 augustus 2017 op 12:24 am - Beantwoord

   Haha, en voor mij is het weer een opluchting dat ik niet de enige ben die dit soort niet-zo-perfecte dingen in haar leven heeft 😉

  • Romy 19 augustus 2017 op 12:25 am - Beantwoord

   Precies! Het is soms zo fijn om te merken dat je eigenlijk een van de velen bent die een niet perfect, maar wel leuk leven leidt 🙂

  • Romy 19 augustus 2017 op 12:27 am - Beantwoord

   Haha, de Autocorrect met ‘helaas’ is ook echt geweldig. Altijd leuk om zo’n appje te ontvangen, haha 😉 En ik kreeg weer een glimlach van je blooper met de hoge golf. Niet zo charmant, maar inderdaad that’s life en dit zijn wel de momenten waar je achteraf het hardste om kunt lachen!

 26. Evelyne 18 augustus 2017 op 2:57 pm - Beantwoord

  Hier kijk ik naar uit! Het grappige is trouwens dat onlangs iemand op mijn blog reageerde met de woorden ‘Dat je laat zien dat het leven niet altijd confetti en glitters is. Heel verfrissend en ook herkenbaar!’ Eerlijk waar, dat gaf mij toch een goed gevoel, hoe vreemd dat ook mag klinken.

  • Romy 19 augustus 2017 op 12:28 am - Beantwoord

   Wat mooi dat iemand je laatst dat compliment gaf! Ik kan me voorstellen dat dat je echt een fijn gevoel gaf 🙂

 27. Typisch Kim 18 augustus 2017 op 4:27 pm - Beantwoord

  Haha, dagelijks bloopers of awkward momenten hebben is heel erg herkenbaar!

 28. Mariska 18 augustus 2017 op 6:27 pm - Beantwoord

  Heel erg leuk artikel! Haha, ik vind Instagram qua dat soort dingen ook weer niet leuk inderdaad dat zogenaamde perfecte leven.

 29. Irene 18 augustus 2017 op 9:18 pm - Beantwoord

  Haha ik lijd aan hetzelfde drempelstruikelsyndroom. En ik struikel zelfs als er geen drempels zijn. Gewoon over mijn eigen voeten. Kan er wel altijd hartelijk om lachen. Dat lijkt mij de beste remedie :p Ik kijk echt superhard uit naar deze posts! ^^

  • Romy 19 augustus 2017 op 12:29 am - Beantwoord

   Haha, dat kan natuurlijk ook nog, het ik-struikel-altijd-ook-zonder-drempelssyndroom 😉 Leuk om te horen dat je benieuwd bent naar mijn artikelen 🙂

 30. Katrien 19 augustus 2017 op 11:11 am - Beantwoord

  Ik kijk heel erg uit naar deze artikelenreeks!! Super!
  Mijn leven staat ook in het teken van “gewoon”. Sommige mensen vinden dit maar povertjes maar ik vind net dat in het gewone heel veel charme en menselijkheid zit.
  Ik verbaas me ook elke keer over de perfecte ontbijtjes. Als ik dan mijn eigen kommetje havermout met fruit en yoghurt zie, snap ik er niks van 😉

  • Romy 19 augustus 2017 op 10:28 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je uitziet naar de artikelen 🙂 Juist het gewone en menselijke heeft inderdaad zoveel leuke kanten om van te genieten. En die perfecte ontbijtjes lijken mij ook een uitdaging, hoor. Ik roer altijd alles meteen door elkaar. Weg fotogeniek bakje ontbijt 😉

 31. Laurine 19 augustus 2017 op 12:19 pm - Beantwoord

  Ik ben al erg benieuwd naar deze nieuwe rubriek! Altijd fijn om te zien dat iedereen een aantal flaters begaat in het dagelijkse leven. Mijn ‘not so fabulous’ momentje vandaag was toen ik mijn ontbijt aan het klaarmaken was en heel onhandig mijn potje yoghurt liet vallen, oeps. Ik startte de ochtend dus met de keukenvloer te kuisen. Ach ja, wat doe er aan? 🙂

  • Romy 19 augustus 2017 op 10:34 pm - Beantwoord

   Haha, dat is inderdaad precies zo’n heel-normaal-maar-niet-echt-fabulous momentje. Ach ja, het levert je in ieder geval een schone keukenvloer op om de dag mee te beginnen 😉

 32. yvonne 19 augustus 2017 op 6:31 pm - Beantwoord

  Leuk! Ik kijk ernaar uit!

 33. Saskia 19 augustus 2017 op 9:44 pm - Beantwoord

  Ik ben echt super benieuwd naar je nieuwe artikelen 🙂 Ik lees je artikelen van nu al met plezier<3

  En ach het echte leven is vaak 'minder' leuk dat op social media wordt voorgedaan. Ik hou ook wat meer van de eerlijkheid en dat laat ik soms zeker wel eens doorschemeren op mijn blog. Hoewel ik niet alles aan de grote klok hang. (zowel niet met grote als kleine dingen) Ik ben van nature altijd een erg positief ingesteld persoon en probeer niet bij mindere dingen stil te staan.

  Ik moet altijd denken aan een quote: De beste momenten moet je voelen en niet alleen delen via social media. Precies dat!

  • Romy 19 augustus 2017 op 10:40 pm - Beantwoord

   Wauw, wat een superlief compliment! Dankjewel! En die quote is zó waar. Mooie momenten beleef je inderdaad niet alleen voor social media, maar vooral voor jezelf. In de huidige tijd lijken mensen dat nog weleens te vergeten.

 34. Vivian 13 oktober 2017 op 6:18 pm - Beantwoord

  Wat een ontzettend goeie insteek! Er zouden echt veel meer van dit soort artikelen mogen zijn, ben heel benieuwd naar het vervolg! En je hebt ook helemaal gelijk, het leven is juist fabulous doordat het niet fabulous is, want dat houdt het echt =D

  • Romy 14 oktober 2017 op 12:42 am - Beantwoord

   Dankjewel voor je leuke, enthousiaste reactie 🙂 Ik heb inmiddels al een aantal artikelen in deze rubriek geplaatst. Eigenlijk vind ik het zo leuk om eens wat imperfecte dingen te beschrijven, omdat juist die dingen soms ook wel iets leuks in zich hebben.