1 jaar ondernemer 2 1 2

Life-hacks waarvan ik had gewild dat ik ze eerder had ontdekt

 • 19 augustus 2021
 • 22 Reacties
Categorieën: Lifestyle

Soms stuit je opeens op een gouden truc tegen huishoudgetreuzel, een bomvol hoofd of schuurpapierhanddoeken. Of dan ontdek je opeens op je 28e pas dat er gewoon fijne manieren bestaan om je hoofd leeg te maken, je krakkemikkige schouders los kunt krijgen of de wereld een beetje mooier te maken. Dit zijn 20 grote en kleine ontdekkingen waarvan ik had gewild dat ik ze eerder had gedaan.

Grote en kleine ontdekkingen die mijn leven (of huishouden) veranderden

 • De douchekraan na het douchen met een handdoek drogen, zodat er geen spetters achterblijven. Dé truc tegen kalk (a.k.a. hard moeten boenen) op je douchekraan!
 • Je vleesvervangers op datum van houdbaarheid sorteren in de koelkast, zodat je nooit vergeet dat je iets nog moet opmaken. 
 • De Too Good To Go-boxen van Lidl waarmee je voor heel weinig geld een hele hoop groenten en fruit krijgt en regelmatig weer eens iets anders op het groente- en fruitmenu hebt staan dan de standaard courgette, paprika of appels.
 • Mijn laptopstandaard. Ik vraag me af hoe ik ooit zonder heb gekund (en vooral hoe mijn schouders dat hebben overleefd). 
 • Bananen. Ik heb heel lang een gigantische bananen-aversie gehad en vond de geur alleen al drie keer niks. Nu eet ik bijna dagelijks een banaan en ben ik absoluut een bananengekkie.
 • Spraakberichtjes via WhatsApp sturen. Ik doe het niet heel vaak en maak ze ook niet te lang. Maar als je wat veel te zeggen hebt, is het wel véél handiger dan heel lang zitten broeden hoe je een te lange boodschap in een beknopt bericht moet proppen.
 • Eazie. Mijn lievelings afhaalrestaurant waar ik altijd lekker kan eten zonder dat je een plekje op een terras hoeft te reserveren. 
 • Ecover-wasverzachter. Ken je die reclames van baby’tjes met een zijdezachte handdoek waar je het liefst de hele dag in wegkruipt. Nou, daar kon ik twee jaar alleen maar van dromen. Bij gebrek aan een droger werden mijn handdoeken hartstikke hard. Nu doe ik er een heel klein scheutje Ecover-wasverzachter bij. Het zijn nog steeds geen zijdezachte babyhanddoekjes, maar ze voelen niet meer aan alsof je je met schuurpapier afdroogt.
 • Oordopjes tijdens het slapengaan. Wat een ontdekking! Dat zoiets simpels ervoor kan zorgen dat je veel beter slaapt… Had ik eerder moeten weten. 

Vakantie nemen. Vond ik altijd zó niet nodig. Bleek hartstikke wél nodig. En wat vond ik het fijn om niet een paar dagen, maar er echt twee weken uit te zijn. 

 • Dat mijn kapotte PC-ventilator gewoon te vervangen was. Twee jaar lang werkte ik met een laptop die klonk alsof er een opstijgend vliegtuig pal langs mijn huis vloog. Totdat mijn kantoormattie (Bart) er lichtelijk gek van werd en ik zelf eigenlijk ook wel. Bleek gewoon iets aan te doen (en het bleek dat ik al twee jaar achter een laptop met kapotte ventilator werkte, oepsie!). Nu kan ik me niet meer voorstellen dat ik ooit achter dat loeiende ding notulen heb gemaakt.
 • Nieuwe brokjes voor Pippa. Mevrouw Pip weigert om niet-hele brokjes op te eten. En aangezien ze een deel van haar brokjes in een voerbal geserveerd krijgt, lagen er vaak al een uur na het stofzuigen overal kapotte brokjes op de vloer. Nu hebben we kleinere brokjes en hebben we van dat probleem nooit meer last. Ook niet geheel onbelangrijk: Pip vindt ze nog lekkerder ook.
 • Soep, soep, soep. Dat ik nooit eerder op het idee was gekomen om bij de lunch soep te eten. In de herfst- en wintermaanden sta ik bijna wekelijks in een pan met soep te roeren. Deze pompoensoep is mijn grote favoriet.
 • De app InShot voor Instagram Reels. Ik maar prutsen steeds met de teksten bij mijn video’s. Deze app heeft mijn Instagram Reels-uitprobeersels editen een stuk makkelijker gemaakt. 
 • Filmpjes maken. Zet mij maar achter een laptop met een toetsenbord voor mijn snufferd. Dacht ik altijd. Oké, dat vind ik nog steeds het allerleukst van alles. Maar ik heb ontdekt dat video’s maken echt niet zo’n groots en beschamend ding is als ik dacht. Ik probeer de laatste tijd wat meer schijt te hebben aan de tetterende “Ja maar jij bent niet handig met video”-stemmetjes in mijn hoofd en er tóch één op te nemen. 
 • Mediteren en ademhalingsoefeningen. Pas sinds een jaar ben ik gaan ontdekken dat er meer sporten zijn dan alleen hardlopen en fanatieke fitnesswork-outs en dat heeft mijn hoofd een stuk rustiger gemaakt. 
 • Aquarellen. Hoe kon ik het ooit zonder mijn geliefde aquarelverf stellen? Nu tover ik dat palet voor bijna elke kaartenmaakmiddag tevoorschijn.
 • Nederland. Gigantisch cliché, maar ook ik ben een van die mensen die door corona ons eigen landje meer is gaan waarderen. Wat was ik verrast dat we op onze vakantie in eigen land aan een week nog niet genoeg hadden om alle mooie dingen daar in de buurt te bewonderen. Who needs New York en Londen when you have Poederoijen? 😉 

Wifi en internet uitzetten op je mobiel. Verbazingwekkend hoe het met één (vooruit, twee) klikken op je telefoon opeens stil kan zijn. Als je veel stress ervaart, probeer dit!

 • Groendoenerij. Vegetariër ben ik al meer dan mijn halve leven, maar met andere aspecten van duurzaamheid houd ik me pas een jaar of vier bezig. Elke keer weer verbaast het me hoe niet-lastig het vaak is om een stap te zetten. Zo koop ik bijna nooit meer fast fashion en heb ik helemaal niet het idee iets te missen, gebruik ik alleen dierproefvrije cosmetica en blijkt ook dat no problemo, en heb ik bewust besloten bijna nooit meer een vliegtuig in te stappen. Soms zou ik willen dat ik met die stappen 15 jaar eerder was begonnen. Aan de andere kant besef ik dat ik er meer aan heb trots te zijn op wat ik nu doe.
 • Aromadiffuser. A.k.a. mijn Geurwolkje. Topding is dat! Vooral als ik benauwd ben of hoofdpijn heb, zet ik hem vaak aan. Of hij echt klachten verhelpt of dat het tussen mijn oren zit, weet ik niet. Maar fijn vind ik ‘m wel.
 • Acupunctuur. Een goede acupuncturist is goud waard, zei iemand me een keer. Dat kan ik beamen. Ik ga elke twee maanden een keer naar mijn fijne acupuncturist en kom er altijd helemaal zen vandaan. Mijn darmen gaan vaak direct borrelen, mijn hoofd wordt rustiger en ik heb ook minder spanning in mijn schouders, nek, rug en lijf.
 • Groepsapps dempen. Dat dat kan – zo’n eye-opener. En vooral: zo’n rustgevend iets. Had ik veel eerder moeten doen bij een paar apps waar ik in zit en die regelmatig totaal losgaan met willekeurige gifjes en voor anderen totaal irrelevante tussen-twee-personen-gesprekken. 
 • The Best Social op Instagram. Ik lach me regelmatig helemaal suf om hun posts. De captions eronder maken ze vaak nóg veel beter. Volg ze, zou ik zeggen!
 • Introvertheid en HSP. Gek eigenlijk dat ik er pas op mijn 27e achter ben gekomen dat ik een introverte HSP (mét een grote behoefte aan prikkels qua persoonlijke ontwikkeling) ben. Het heeft voor mij heel veel dingen een stuk makkelijker en begrijpelijker gemaakt. Deze podcast van Celine Charlotte is trouwens een echte aanrader als je vermoedt ook intovert te zijn. Was voor mij echt een “Wow, dit is het!”-moment.

Ach, zo leer je altijd wat bij!

Op de universiteit had ik vaak het idee dat ik elke dag bizar grote nieuwe ontdekkingen deed. Grappig genoeg heb ik nu het idee dat ik in het echte leven, los van de lijst met verplichte studieboeken en de colleges, nog veel meer heb geleerd. Niet alleen handige huishoudhacks, écht lekkere afhaalrestaurants en slimme trucjes om video’s sneller te editen, maar ook gewoon dingen over het leven. We rommelen allemaal maar wat aan, maar worden toch elke dag een stukje wijzer. Hoe mooi is dat?!

Wat was jouw laatste #mindisblown-reactie?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Audrey 19 augustus 2021 op 9:35 am - Beantwoord

  Ik ben best wel van de ‘ooo, laat maar lekker zo, is helemaal prima’ en als ik dan iets nieuws ontdek of iets verander ben ik daarna helemaal blij. Mijn vriend moet daar altijd heel erg om lachen! Mijn hartgrondige hekel aan bananen zie ik niet zo snel verdwijnen trouwens. Als ik nu in mijn zwangerschap zo’n flink rijpe banaan alleen al ruik als ik er langs loop…

 2. Ida 19 augustus 2021 op 10:12 am - Beantwoord

  Hihi, wat leuk geschreven! Nummer 1 is zeker een goede, die ga ik gebruiken. Dat van de t.h.t- datums doe ik met alle producten die ik koop. Dat deed ik al toen ik net begonnen was met mijn bijbaantje bij de AH in de vorige eeuw Soms heb ik inderdaad ook van die dingen waarvan ik dacht ‘waarom deed of wist ik dat niet veel eerder?!’ Zo rij ik al anderhalf jaar met mijn auto en wist ik pas van de week (door manlief) hoe ik de ruitenvloeistof op de vooruit kan spuiten, haha.

  • Romy 29 augustus 2021 op 5:23 pm - Beantwoord

   Haha, dat is ook zoiets wat ik bij mijn auto pas na een half jaar ontdekte toen ik op dat moment heel hard ruitenvloeistof nodig had en dus maar in de wilde weg allerlei knopjes indrukte 😛

 3. Meaghan 19 augustus 2021 op 10:23 am - Beantwoord

  Leuk artikel! Hier geen bananenliefhebber! Ik wel dol op bananenbrood, maar gewoon een losse banaan eten vind ik niet zo lekker! Maar ik ben wel helemaal team Eazie! Dat is ook echt mijn favoriete afhaalrestaurant. Afgelopen dinsdag heb ik daar nog met een vriendin eten afgehaald en hebben we bij haar thuis onder het genot van onze maaltijd lekker bijgekletst! En wat leuk en fijn dat je steeds caker een filmpje of instagram reels durft op te nemen, wat een stap! Zo goed dat je dat stemmetje in je hoofd gewoon lekker negeert en je eigen ding doet.

 4. Darina 19 augustus 2021 op 10:25 am - Beantwoord

  Leuk artikel! Ik heb nu ook de Too Good To Go app en ben helemaal fan en kan vanavond mijn eerste box ophalen.

 5. Geri 19 augustus 2021 op 10:47 am - Beantwoord

  Die Podcast. Ben blij dat ik die nu via jou gevonden heb. Dank je wel.

 6. Johanne 19 augustus 2021 op 12:09 pm - Beantwoord

  Haha, ik moest wel lachen om je bananenontdekking. Er zitten een paar goeie tussen die ik ook wel kan gebruiken! Ik ben ook fan van mijn Geurwolkje, maar vergeet ‘m al-tijd aan te zetten…

 7. Els 19 augustus 2021 op 3:05 pm - Beantwoord

  The best of social media is zo leuk! Verder vind ik het ook heerlijk om met Corona Nederland te ontdekken. Vorige jaar ook in Nederland gebleven en dat beviel erg goed.

 8. bychristiana 19 augustus 2021 op 4:10 pm - Beantwoord

  Ik vind het altijd zo grappig om te lezen als mensen iets niet lusten. Jij had dat dus met bananen, ik heb dat met kaas. Ik vind het ook heel erg om kaas aan te raken, alhoewel ik soms wel eens een boterhammetje voor Andre klaar maak en me daar dan toch overheen zet. Daarna ga ik dus wel direct mijn handen wassen met zeep;-)

 9. Samaja 19 augustus 2021 op 7:59 pm - Beantwoord

  Ik ga ook met een handdoek over de kraan na het douchen. Vroeger lachte ik met dat soort trucjes, maar sinds ik zelf moet poetsen, ben ik wel van toon veranderd, haha.

 10. Irene 20 augustus 2021 op 12:26 pm - Beantwoord

  Ik sorteer sinds kort mijn vleesvervangers ook op datum! Ik vind dat typisch zo’n ding van ‘maar jaaaaa waarom dacht ik daar niet eerder aan??’. Zo simpel. En ik kreeg een tijdje terug van iemand een brandertje voor waxmelts en nu ruikt mijn bureau altijd naar vers gewassen was en ik vind dat zo’n fijne geur. Heb dat ook met een parfum. Eens je dé geur gevonden hebt geeft dat echt zo’n gevoel van thuiskomen vind ik. Als ik mijn parfums draag voel ik me echt een soort van veilig en mezelf.

  • Romy 29 augustus 2021 op 5:12 pm - Beantwoord

   Oeh ja, ik heb hetzelfde met parfum! Ik draag al heel lang standaard een vanillegeurtje van HEMA en ben soms echt als de dood dat ze dat ooit uit het assortiment halen. Ik voel me gewoon helemaal mij met dat luchtje op.

 11. Giovanna Jansen 20 augustus 2021 op 12:50 pm - Beantwoord

  Herkenbaar ja, dat je iets ontdekt en denkt had ik dát maar jaren eerder geweten! Ik doe sinds een paar jaar ook meteen na het douchen de handdoek over de kraan, en hoef nooit meer te poetsen tegen kalkaanslag nee. Zo fijn! En door jouw andere blog hoop ik dat voor mij het ook straks wordt: oordopjes, dat had ik eerder moeten doen! 🙂

  • Romy 29 augustus 2021 op 5:11 pm - Beantwoord

   Wat gaaf dat jij ook oordopjes gaat proberen! Hopelijk is het voor jou net zo’n uitkomst als voor mij 🙂

 12. Anna 20 augustus 2021 op 12:56 pm - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! InShot is echt zo’n uitkomst he, wat een fijne app :-). Heel herkenbaar wat je schrijft over de vleesvervangers, om die reden vries ik ze ook graag in!

 13. Johanna 20 augustus 2021 op 3:01 pm - Beantwoord

  Leuk lijstje. En die video’s? Maak je die met je fotocamera? En met welk programme bewerk en snijd je die dan? Daar ben ik benieuwd naar. Succes!

  • Romy 29 augustus 2021 op 5:05 pm - Beantwoord

   De video’s maak ik met mijn telefooncamera en bewerk ik daarna met de gratis app InShot. Die laatste is echt een uitkomst. Ik ben helemaal geen ster in video’s bewerken, maar met die app is het supersimpel 🙂

 14. Nikita 20 augustus 2021 op 3:46 pm - Beantwoord

  Niet echt een life-hack maar ik heb sinds bijna twee maanden een e-reader in huis gehaald. Het ding waarvan ik als middelbare scholier altijd riep dat ik het nooit zou willen. Ik lees heel graag, maar veel boeken die ik wil lezen zijn snel 300 pagina’s. Als dat een hardcover is weegt dat wel meer. Het weegt op mijn pols, maar ook vaak op mijn benen als ik in bed lig te lezen. Een e-reader is veel lichter een ik vind het oprecht aangenaam lezen! Doordat het licht niet zo fel is als een iPad en je kan zelf ook kiezen hoe fel je hem wilt zetten. Ik zit nu in een mindere leesperiode omdat ik aan het herstellen ben van een breuk. En dat kost mijn lichaam heel veel energie, energie die vaak al niet aanwezig is. Dus lezen kost me veel energie, toch probeer ik er een paar keer per week tijd voor te maken. Lezen is iets wat ik nog steeds heel leuk vindt. Verder ook meldingen afzetten op al mijn social media. Dat doe ik al heel lang, de vinkjes op Whatsapp staan ook uit, net als mijn online-status. Dat geeft meer rust in mijn hoofd. En ook als er een berichtje binnen rolt van iemand met slecht nieuws of problemen zie ik dat ook niet direct. Het is niet dat ik dan niet wil helpen, maar mijn lichaam laat het niet altijd toe. En als ik berichten toch lees tijdens zo’n moment weet ik dat ik me alleen maar slechter ga voelen omdat ik niet kan helpen. Dus dan is dit een betere oplossing.

  • Romy 29 augustus 2021 op 5:05 pm - Beantwoord

   Wat te gek dat je jezelf een e-reader cadeau hebt gedaan! Het klinkt als de perfecte aankoop waar je nu al mega-veel plezier aan hebt gehad. En wat fijn dat het minder zwaar aanvoelt dan papieren boeken 🙂

 15. Simone 20 augustus 2021 op 10:29 pm - Beantwoord

  Wat een leuk artikel! Het is niet echt een life-hack, maar ik wist niet dat ik lijstjes maken handig vond (naast een boodschappenlijstje dan). Ik maak nu voor elke week een lijstje aan dingen die ik naast mijn werk om moet doen. Dingen die ik moet schoonmaken bijvoorbeeld. Ja, ik vergeet dat anders gewoon…

 16. Anouk 22 augustus 2021 op 8:59 am - Beantwoord

  Heel leuk artikel. Niet echt een lifehack, maar ik wist dus heel lang niet dat de punt van een hoeslaken om de onderste hoeken van het matras moet en niet de bovenste. Ik kan zoveel sneller mijn bed opmaken sinds ik weet hoe het hoort haha 🙂

  • Romy 23 augustus 2021 op 10:06 pm - Beantwoord

   Haha, ik heb dat stiekem in het begin ook weleens fout gedaan. Dan moet je best hard trekken aan het hoeslaken inderdaad om het om het matras te krijgen 😛

Recente blogs

Blij Lijstje #41 | Slagroomtaartrit, snelheidsduivels & slimme tv-quotes

27 september 2021|Persoonlijk|

Zelf een slagroomtaart krijgen en vervolgens in de auto springen om die met Jan en alleman te delen. Tja, ik kon niet anders dan dát een plek in dit Blije Lijstje geven. Maar er gebeurde nog veel meer. Ik was heel wat geld armer maar een werkende auto rijker. Een niet zo snuggere opmerking daarover rijker ook trouwens. Verder moest ik hardop lachen om een drankjesverzoek dat als een persoonlijke afwijzing voelde, en wist de Koningin des Huizes herself (Pip!) weer de weg naar dit Blije Lijstje te vinden. Lees maar mee!

12 dingen om als introvert te onthouden

14 november 2023|Zelfliefde|

Het kostte mij 27 jaar om te ontdekken dat 'saai', 'stil', 'huismuts' en 'onsociaal' niet de juiste labels waren om op mijn voorhoofd te plakken. Ik was niet saai en suf. Ik was gewoon introvert. Naar binnen gericht. Dus doe ik meer energie op van een middag in mijn uppie taarten bakken en aanrommelen tussen mijn eigen vier muren dan van grootse en meeslepende avonturen beleven in grote mensenmassa's. En dus kom ik niet energiek terug van een werkborrel, maar moet ik er eerst tijdens de treinrit naar huis van uitpuffen. Zo gingen er nog veel meer introvert-kwartjes vallen de afgelopen jaren. Tijd om wat lieve woorden te richten tot mede-introverten. Dit zijn 12 lessen die ik elke introvert gun om vaker tot je door te laten dringen.

Meer rust in je hoofd? Dit zijn 4 tips die je helpen!

10 mei 2017|Persoonlijke groei|

De afgelopen maanden bestonden mijn dagen vooral uit doorgaan en keihard doordraven. Werken, solliciteren, bloggen en al die ballen vooral heel goed in de lucht houden. Maar sinds mijn goede nieuws dat ik een baan heb, krijg ik eindelijk een soort rust. Ik heb twee weken vrij en wat voelt dat raar. Op mijn eerste vrije middag overviel me een vreemd gevoel: "Wauw, nu heb ik zóveel tijd!". Ik kan inmiddels zeggen dat het zo fijn voelt om nu eens echt rust in mijn hoofd te krijgen. Dat gevoel gun ik jou ook. Maar rust in je hoofd, hoe krijg je dat voor elkaar? Dit zijn 4 tips die mij helpen.