1 7

Fan van lijstjes? Dit zijn 15 lijstjes om vrolijk van te worden!

 • 2 januari 2017
 • 43 Reacties
Categorieën: Positiviteit

Aan het begin van het jaar stellen mensen lijstjes met doelen of goede voornemens op en we sluiten het jaar af met lijstjes met hoogte- en dieptepunten. Ook maken we boodschappenlijstjes, wish lists of lijstjes met boeken die je nog wilt lezen. Kortom, lijstjes doen het altijd goed. Zelf gebruik ik graag lijstjes om positiever te zijn. Heb jij ook altijd een notitieboekje in de aanslag? In dit artikel geef ik 15 tips voor lijstjes waarvan je misschien vrolijk wordt.

lijstjes vrolijk van worden

 1. Een happy list met alle momenten waarvan je de afgelopen week, maand of jaar vrolijk werd. Ik doe dit elke maand in de vorm van mijn Vaker Vrolijkheid-lijstjes, waarvoor ik tegenwoordig mijn Happiness Planner gebruik. Door dit soort lijstjes op te stellen, merk ik dat ik echt iets vrolijker in het leven sta.
 2. Een verheuglijstje met momenten waar je de komende tijd naar uitziet. Dit helpt mij vaak als ik me een dagje wat minder voel. Door me te realiseren dat er veel leuke dingen op de planning staan, besef ik weer dat ik genoeg mooie vooruitzichten heb.
 3. Een travel bucket list met de bestemmingen waar je in je leven nog naartoe wilt gaan.
 4. Een lijstje met je grootste angsten. Misschien klinkt dit tegenstrijdig, maar het kan juist goed zijn om je angsten op papier te zetten. Pas als je echt duidelijk hebt voor jezelf wat je angsten zijn, kun je er daadwerkelijk mee aan de slag om ze aan te gaan.
 5. Een trotslijstje met alles waarop je trots bent dat je het hebt bereikt. Een aanrader als je graag eens een weerwoord wil hebben tegen die vervelende interne criticus!
 6. Een complimentenlijstje dat je voor iemand anders opstelt en dat diegene weer voor jou maakt. Spreek eens met een vriendin of met je moeder af om voor elkaar een lijstje met complimentjes te maken. Een glimlach op het gezicht van jullie allebei gegarandeerd!
 7. Een DIY-lijstje. Zijn er nog dingen die je graag eens zelf zou willen maken? Misschien wil je een kastje pimpen of eindelijk eens dat knuffeltje proberen te haken. Verzamel leuke ideetjes en zet ze op een rijtje om eens mee aan de slag te gaan.
 8. Een lijstje met verwenmomentjes voor jezelf. Vind je het net als ik lastig om rustmomenten te pakken en af en toe iets ontspannends te doen? Stel dan eens een lijstje op met fijne dingen waarvan je kan genieten. Vergeet daarna vooral niet om je agenda erbij te pakken en deze dingen daadwerkelijk eens in te plannen.
 9. Een dromenlijstje houd ik regelmatig bij en update ik ook zo af en toe. Het is belangrijk om nooit te stoppen met dromen en daar ook in te geloven. Daarom schreef ik eerder mijn grootste toekomstdromen op.
 10. Een bucket list is misschien wel het meest cliché type lijstje, maar kan zo waardevol zijn. Wil jij nog eens bungeejumpen of heb je altijd al op safari willen gaan? Schrijf het op en kijk welke dingen je op korte termijn kunt waarmaken.
 11. Een herinneringslijstje met mooie momenten uit je jeugd. Werd jij als kind altijd blij van touwtjespringen of van stiekem boeken lezen met een zaklampje? Een lijstje met herinneringen uit je kindertijd kan ontzettend fijn zijn om er zo nu en dan eens bij te pakken.
 12. Een ‘als je me echt zou kennen…’-lijstje als basis voor een goed gesprek. Schrijf eens een aantal dingen op over jezelf die mensen misschien nog niet van je weten en gebruik het eens als gespreksstof met een dierbare. Het kan enorm opluchten om open te zijn en steun te zoeken.
 13. Een blooperslijstje. Leedvermaak is soms het beste vermaak, ook als je om een blunder van jezelf lacht. Heb je iets grappigs of juist gênants meegemaakt? Schrijf het op om niet meer te vergeten en later om te kunnen lachen.
 14. Een RAK-lijstje, oftewel een lijstje met Random Acts of Kindness. Door iemand anders blij te maken, word je immers zelf misschien ook een beetje vrolijker. Ik stelde daarom eerder een lijstje met 30 RAK’s op.
 15. Een dankbaarheidslijstje. Zijn er simpele of juist bijzondere dingen in jouw leven waar jij dankbaar voor bent? Een mooie baan, lieve vriendinnen of een knorrende kat misschien. Schrijf het op en sta eens stil bij wat je eigenlijk in handen hebt.

Wat voor lijstjes (naast boodschappenlijstjes) stel jij graag op?

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Aneta 2 januari 2017 op 7:59 am - Beantwoord

  Wat een mooie lijstjes. Iets waar we niet snel bij stil staan omdat we zo druk zijn. Het verheug-happy- en trotslijstje vind ik echt hele mooie dingen. Daar zou ik wel mee aan de slag kunnen.

 2. Linda 2 januari 2017 op 9:14 am - Beantwoord

  Ik word zo enorm vrolijk van travel lijstjes, mijn wanderlust vliegt vervolgens alle kanten op. Dat is vaak wel iets minder fijn voor de portemonnee haha (: Ook happy lists vind ik erg leuk en inspirerend om bij andere te lezen. En kan mij goed voorstellen dat wanneer jij vaker bezig bent met wat jou vrolijk maakt dit een positief effect heeft op je humeur. Zelf denk ik er ook haast iedere dag wel aan, maar zal eigenlijk vaker een lijstje moeten delen.

  • Romy 2 januari 2017 op 10:38 am - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat jij vooral veel plezier beleeft aan travel lijstjes! Heerlijk om zo te fantaseren over droombestemmingen en mooie plekken om nog te bekijken 🙂

 3. Liset - Beautydagboek 2 januari 2017 op 9:40 am - Beantwoord

  Zo’n dankbaarheidslijstje maakte ik jaren geleden en dat laat je dingen meer in perspectief zien. Dat er altijd positieve dingen op een dag gebeuren (ook al is het maar klein) en dat je je daar bewust van mag zijn :).

  • Romy 2 januari 2017 op 10:39 am - Beantwoord

   Wat heb je dat mooi verwoord! Het is net wat je zegt: het is goed om elke dag even stil te staan bij de mooie momenten. Juist als een dag verder niet zo bijzonder was of zelfs vervelend, kan dat heel fijn zijn.

 4. Irene 2 januari 2017 op 10:00 am - Beantwoord

  Wat een goede lijstjes! Hier wil ik zeker gebruik van gaan maken, want ik kom idd niet verder dan mijn boodschappenlijstje en mijn to-do lijstje!

 5. Charel 2 januari 2017 op 10:27 am - Beantwoord

  Ik ben een lijstjes freak, vind het heerlijk om alles overzichtelijk op te schrijven!

 6. Sylvia 2 januari 2017 op 10:36 am - Beantwoord

  Jeetje wat zijn er een boel lijstjes en ongemerkt vul ik er zelf ook heel wat in haha. Voor dit jaar is het diy lijstje erg belangrijk. Ik wil lekker veel met mijn dochtertje gaan knutselen en bakken.

  • Romy 2 januari 2017 op 10:40 am - Beantwoord

   Wat heerlijk om te horen! Er gaat niets boven lekker knutselen en zeker als je dat samen kunt doen 🙂 Veel knutselplezier in 2017!

 7. Mariëlle 2 januari 2017 op 10:40 am - Beantwoord

  Héél leuk 🙂 Ik ben echt van de lijstjes want ik ben zo vergeetachtig als ik weet niet wat… Al ga ik dit jaar proberen om ze niet meer op papier te maken. Ik wil namelijk steeds duurzamer gaan en dan zou het beter zijn als ik ze online maak… Maar ik vind schrijven zo fijn haha!

  • Romy 2 januari 2017 op 12:13 pm - Beantwoord

   Wat leuk om te horen dat je ook dol bent op lijstjes 🙂 Zo fijn om dingen voor jezelf op een rijtje te zetten en op te schrijven! Goed idee om lijstjes vaker online te maken 🙂

 8. Monique | WritingMonique 2 januari 2017 op 11:34 am - Beantwoord

  Oh, ik ben dol op lijstjes! En extra dol op dit lijstje vol lijstjes! Haha!

 9. Sandra 2 januari 2017 op 1:07 pm - Beantwoord

  Dit is echt een heel inspirerend artikel Romy! Word er helemaal blij van haha. Deze ga ik sowieso even opslaan. 🙂
  Ik stel regelmatig een lijstje op van dingen waar ik gelukkig van word, waar ik blij van werd die dag en een travel bucketlist. Ik zie in ieder geval genoeg andere toffe ideeën in deze blog staan, hihi. Thanks!

  • Romy 2 januari 2017 op 7:28 pm - Beantwoord

   Zo leuk om te horen dat je blij wordt van mijn artikel en dat ik je een paar ideeën voor nieuwe lijstjes heb kunnen geven 🙂

 10. Laura 2 januari 2017 op 1:20 pm - Beantwoord

  Ik ben echt gek op lijstjes, ik save je post ff om later terug te lezen dan kan ik de lijstjes daadwerkelijk gaan maken, ik las vroeger altijd de boeken van Lena Lijstje haha weetniet of je die kent maar die waren zooo leuk en ja nog steeds gek op het maken van lijsjtes, leuke post weer Romy 🙂 X

  • Romy 2 januari 2017 op 7:29 pm - Beantwoord

   Dankjewel voor je berichtje! Lena Lijstje las ik inderdaad ook altijd als kind. Echt een leuke serie, zeker voor mensen die zelf graag lijstjes maken 🙂

 11. Lieke - Life as Lieke 2 januari 2017 op 1:41 pm - Beantwoord

  Jaa ik hou van lijstjes! Het helpt me om te dromen, dankbaar te zijn en bewust te genieten van wat ik heb. Want wat hebben we veel. In elke tegenslag kun je lichtpuntjes vinden 🙂

  • Romy 2 januari 2017 op 7:31 pm - Beantwoord

   Wat heb je dat mooi gezegd! Er zijn inderdaad zoveel mooie momenten om dankbaar van te zijn en van te genieten.

 12. hillybillybeauty 2 januari 2017 op 2:37 pm - Beantwoord

  Naast boodschappenlijstjes maak ik ‘klus’ lijstjes en wenslijstjes. Zaterdag gaan we shoppen, daar ga ik ook nog een lijstje voor maken. Ik ben gek op lijstjes. Beste wensen nog voor 2017 Romy!

 13. Darina 2 januari 2017 op 4:51 pm - Beantwoord

  Wat een mooie en inspirende lijstjes! Ik maak lijstjes van dingen die ik mooi vind of ben tegengekomen of ergens gelezen heb en die me inspireren.

 14. Lisa 2 januari 2017 op 5:27 pm - Beantwoord

  Leuk en inspirerend artikel! Deze lijstjes ga ik even opslaan, zodat ik daar de komende tijd mee bezig kan :). Ik ben al druk bezig met mijn travel bucketlist, dus die komt binnenkort online. Happy lists vind ik trouwens erg leuk om te lezen altijd: ik word er gewoon zo vrolijk van. Misschien wordt het ook de hoogste tijd voor mij om zo’n happiness planner aan te schaffen… 🙂 Liefs

  • Romy 2 januari 2017 op 7:34 pm - Beantwoord

   Wat leuk dat je bezig bent met een travel bucketlist! Ik ben er heel benieuwd naar 🙂 Zelf vind ik happy lists ook altijd erg leuk om bij anderen te lezen.

 15. Babs 2 januari 2017 op 5:31 pm - Beantwoord

  Dat zijn leuke ideeën, vooral een “als je mij echt zou kennen” lijstje!

 16. evelien 2 januari 2017 op 5:56 pm - Beantwoord

  Wat een heerlijke lijstjes!
  Ik ben ook echt een lijstje gek dus wordt hier heel erg blij van <3
  Liefs
  Evelien

 17. Claire 2 januari 2017 op 6:21 pm - Beantwoord

  Wat een fijn artikel! Ik maak zelf regelmatig een lijstje met dingen die ik die dag goed heb gedaan. Dat maakt me zo vrolijk als ik het terug blader. Ik heb ook een bladwijzer met allemaal DIY’S die ik wil doen, maar nooit doe.

  • Romy 2 januari 2017 op 7:51 pm - Beantwoord

   Haha, heel herkenbaar van die DIY’s! Ik ben ook nogal van het ideetjes opslaan, maar ze vervolgens vergeten uit te werken 😉 Wat goed dat je ook vaak een lijstje opstelt met de dingen die je goed hebt gedaan!

 18. Sara | MevrouwMiauw 2 januari 2017 op 7:16 pm - Beantwoord

  Wat een super leuk artikel is dit weer. Ik ben niet echt een lijstjes persoon, maar ik merk wel dat ik het altijd heel erg leuk vind om te lezen bij andere mensen. Misschien dus ook zelf maar meer lijstjes gaan maken..

 19. Nienke 2 januari 2017 op 9:00 pm - Beantwoord

  Leuk om te lezen! Ik ben dol op lijstjes maken haha. Favoriet zijn reisgerelateerde onderwerpen. Bucketlists, droombestemmingen, dingen om te doen in een bepaalde stad etc. Wat ik ook leuk vind, is om lekkere recepten voor ontbijt/lunch/diner op te stellen.

 20. Marlieke 2 januari 2017 op 9:09 pm - Beantwoord

  Leuk artikel! Veel van de lijstjes die je noemt herken ik omdat ze bij mij ook voorkomen. Mijn leven bestaat uit lijstjes volgens mij.
  Helaas worden ze vaak alleen maar langer in plaats van korter waardoor veel dingen ook weer meer onbereikbaar lijken. Ik ben gisteren wel begonnen met het voornemen (al doe ik eigenlijk niet aan goede voornemens) om elke dag een collage te maken op mijn telefoon van een geniet momentje van die dag. Dat is gisteren en vandaag alleen gelukt. 🙂

  • Romy 3 januari 2017 op 1:21 am - Beantwoord

   Wat een onwijs leuk idee, zo’n collage! En super dat het al twee keer is gelukt! Misschien ook een leuk idee om het resultaat eens te gaan scrappen 🙂

 21. Priscilla 2 januari 2017 op 10:27 pm - Beantwoord

  Wat een goede ideeen! Ik heb zelf geen lijstje met voornemens gemaakt voor 2017 maar maak wel iedere maand een lijstje dat ik ‘elke dag iets anders’ noem. Lijstjes met low-budget to do tips voor elke dag van de maand.

  • Romy 3 januari 2017 op 1:20 am - Beantwoord

   Wat een ontzettend leuk idee, zo’n lijstje! Dat ga ik ook onthouden 🙂

 22. Florentine 3 januari 2017 op 12:25 am - Beantwoord

  Super leuk allemaal! Wat een gave blog heb je Romy, om helemaal vrolijk van te worden <3
  Veel liefs, Florentine

  • Romy 3 januari 2017 op 1:17 am - Beantwoord

   Wat een ontzettend lieve reactie! Dankjewel! Liefs, Romy

 23. Susan 3 januari 2017 op 9:21 am - Beantwoord

  Ah wat leuk!

 24. Marleen 3 januari 2017 op 2:07 pm - Beantwoord

  Ojee, nu wordt mijn bulletjournal alleen nog maar volle. Wat een goede tips en ideeën 😀

 25. Vivian 3 januari 2017 op 7:47 pm - Beantwoord

  Aaahh dit is een hele mooie lijst met lijstjes! Ik ga eens kijken of ik hier iets moois mee kan =D

  • Romy 3 januari 2017 op 8:09 pm - Beantwoord

   Zo leuk om te horen dat je er misschien iets mee kunt! Ik ben benieuwd 🙂

 26. KouweKleren 4 januari 2017 op 1:35 am - Beantwoord

  De ultieme lijst heb je daar opgesteld, heerlijk. En nu ga ik gauw je RAK-lijst ook bekijken.

 27. Irene | Tussenmarsenjupiter 4 januari 2017 op 11:16 pm - Beantwoord

  Aaaah lijstjes! ♥ Dat doet me er aan denken dat ik nog een keer een dankbaarheidslijstje ga posten binnenkort!

 28. Demi | StudioKOOK 7 januari 2017 op 11:18 pm - Beantwoord

  Wat een leuk onderwerp voor een blog. Ik maak zelf ook graag gebruik van lijstjes, maar stond nooit eerder zo stil bij mogelijke onderwerpen.

 29. Yara 9 januari 2017 op 6:48 pm - Beantwoord

  Wat een leuk idee al die lijstjes!
  Liefs,
  Yara

 30. Rowan 9 januari 2017 op 7:53 pm - Beantwoord

  Wat een leuke ideeën! Veel leuker dan mijn saaie to do lijstjes! 😉

Recente blogs

Een productieve dag start je zo! (11 tips, zonder koffie)

9 maart 2022|Lifestyle, Carrière en ondernemen|

Een productieve dag begint voor mij al in de ochtend. Hoe fijn is het om al voor de lunch een deel van je taken te hebben weggewerkt? Ik houd van productieve ochtenden en begin mijn dagen dan ook graag vroeg en goed. Ik ben ‘s ochtends véél productiever dan rond mijn gebruikelijke vier-uur-dip en maak van die productiviteitsburst graag dankbaar gebruik. Hoe je dat aanpakt, je dag productief starten? Ik geef mijn 11 favoriete tips voor een goed begin van een productieve dag. Is niet eens een cafeïneshot voor nodig.