loveshoot op het strand

Loveshoot op het strand met Bart | Het romantische resultaat

 • 17 mei 2021
 • 37 Reacties
Categorieën: Persoonlijk

Foto’s van ons samen zijn vrij schaars. Op heel wat selfies met uitgestrekte arm na, hebben we maar weinig foto’s waarop we spontaan samen vastgelegd zijn. Nu hoef ik niet per se een levensgroot schilderij van ons boven de bank te hebben hangen, maar een aantal écht mooie foto’s als koppel vind ik wel heel gaaf om te hebben. En of we die écht mooie foto’s nu hebben. Daniëlla van Captura Fotografie legde ons vast op het strand voor de ondergaande zon. Het resultaat deel ik natuurlijk met liefde met jou.

Een keer niet die eeuwige selfies

Omdat ik het wel zo leuk vind om tijdens dagjes weg niet alleen foto’s van één van ons te hebben, steekt Bart regelmatig zijn lange arm uit voor een selfie. Maar ja, selfies zijn ook niet alles. Bart is een stukje langer dan ik, waardoor ik op selfies om een of andere reden met mijn bijna 1.70 meter wel heel mini lijk. En als de een er leuk op staat, kijkt de ander weer heel geschrokken. Aangezien onze enige andere huisgenoot een kat is, barst het hier ook niet bepaald van de wezens in huis om ons vast te leggen. En de zelfontspanner? Daar zijn we ook weleens klaar mee.

Gelukkig was dat alles niet nodig toen Daniëlla van Captura Fotografie op ons pad kwam dus en we voor een professionele shoot naar het strand afreisden. Want waarom zou je eigenlijk alleen als je trouwt mooie foto’s laten maken samen?

loveshoot op het strand
loveshoot op het strand
romantische fotoshoot op het strand

Terug in de tijd: de Vakantieveilingen-shoot

Toegegeven: een professionele shoot samen hadden Bart en ik al eens gedaan. Via Vakantieveiligingen belandden we zo’n 1,5 jaar geleden bij een fotostudio op een industrieterrein in Utrecht. Op zich leuk om te doen, die shoot! Maar het resultaat was destijds niet echt “ons”. We werden in allerlei poses neergezet waar ik ons niet echt in herkende. Liggend op de grond met je hoofd in je handen – dat soort dingen. Ik kreeg er een beetje schoolfoto-vibes bij, zoals in de periode dat je nog verplicht met broers en zussen een gemaakte glimlach moest trekken naar een iets te enthousiaste schoolfotograaf.

Dus nee, het resultaat van die shoot vond ik gewoon niet zo mooi. Een witte achtergrond helpt daarbij misschien ook niet echt mee. Doe mij maar liever een spontane shoot in de buitenlucht met een fotograaf die je gewoon lekker jezelf laat zijn. Dat maakte deze shoot met Daniëlla dan ook wél helemaal ons ding.

En nu: foto’s maken in de duinen met Captura Fotografie

Hoe anders dan in die fotostudio was het bij de loveshoot die we met Daniëlla deden. Natuurlijk had ik van tevoren alvast in haar portfolio gespiekt. Nadat ik me eerst even had verloren in haar geweldige gezinsshoots met schattige baby’s, twinkelende blauwe oogjes en huppelende peuters, bekeek ik ook vol bewondering haar loveshoot-resultaten.

Daniëlla fotografeert als love fotograaf koppels vaak in de natuur, maakt mooie spontane foto’s en plant haar fotoshoots regelmatig tijdens “het gouden uurtje”. Dat geeft zo’n mooie gouden gloed om je hoofd. Nou dat lieten we ons geen twee keer zeggen. Een shoot op het strand bij zonsondergang moest het worden. Romantiek ten top!

fotoshoot met partner
romantische fotoshoot op het strand

Naar het strand op een frisse vrijdagavond

We spraken af op het strand bij Noordwijk, waar vriendlief en ik met een grote tas vol extra kleding kwamen aanzetten. Het was een frisse vrijdagavond met de nodige wind, maar we waren goed voorbereid. Eerst zochten we mooie plekjes op in de duinen, vervolgens schommelden we samen terwijl we lief naar elkaar lachten en daarna lieten we ons vastleggen in de branding. Geen blote voetjes en zomerjurken – daarvoor was het te koud en winderig. Maar gelukkig is daar op de foto’s niets van terug te zien en heeft het subtiele strandwindje juist wel weer wat moois en spontaans.

Gewoon ons ding doen

Het was vooral leuk dat Daniëlla ons gewoon ons ding liet doen, terwijl ze toch af en toe aanwijzingen gaf. Zo kon ik soms nog snel mijn lipstick van mijn tand vegen en liet ze het weten als onze benen er net wat gek bij lagen. Geen gekke schoolfoto-poses, wel natuurlijke houdingen waar we ons allebei comfortabel bij voelen. En met soms een grapje tussendoor. Af en toe stelde ze een vraag om ons aan het lachen te maken. Zo moet ik elke keer lachen als ik de foto (de horizontale foto hierboven) terugzie die Daniëlla maakte nadat ze vroeg wie van ons de meeste rommel maakt. Over het antwoord waren we het vrij snel eens. En nee, ik was het niet.

romantische fotoshoot op het strand
loveshoot in de duinen

Gewoon leuk om te doen

Binnen een paar weken kregen we alle foto’s via WeTransfer doorgestuurd. Natuurlijk kon ik het niet laten – ook al was het al half twaalf ’s avonds – om die map direct te downloaden. Allebei werden we heel blij van het resultaat. Sommige foto’s zijn vooral romantisch, andere foto’s meer spontaan en zo zitten er ook foto’s bij die weer wat dromerigs hebben. Maar allemaal hebben ze één ding gemeen: ze zijn echt ons.

Daarnaast vond ik de shoot ook gewoon heel leuk om samen te doen. We hebben regelmatig hard gelachen, konden ongegeneerd klef doen op het strand (hoe vaak zit je nou elkaar diep in de ogen aankijkend op twee schommels als 27- en 29-jarige?) en werden er gewoon heel blij van om zoiets samen te doen. Dat je dat volgens mij ook aan de foto’s kunt afzien, maakt het al helemaal leuk.

Ingelijste foto’s voor het thuisfront

Uiteraard waren onze thuisfronten ook heel benieuwd naar het resultaat. Alle foto’s delen met beider families voor de welbekende fotolijstjes en -muren bij ouders thuis deden we dan ook als eerst. Maar ook voor onszelf willen we de foto’s zeker nog afdrukken. Niet voor groot boven de bank, wel om te verdelen over de fotolijstjes in huis en om een mooie gallery wall van te maken. En vooruit, om een exemplaar bij oma af te geven. Want die wordt zo mogelijk nog blijer van dit soort dingen dan wij.

Dus mocht je nog een fotograaf voor een loveshoot zoeken? Dan kan ik je Daniëlla van harte aanbevelen. Dank je wel voor je prachtige foto’s. Daniëlla! We gaan ze met heel veel plezier nog vaak bekijken én een heel mooi plekje in huis geven.

Heb jij al eens een loveshoot met je partner gedaan?

De fotoshoot heb ik ontvangen in ruil voor dit artikel. Natuurlijk beïnvloedt dat mijn mening over de foto’s (en de leuke persoon op de foto’s) niet.

BLIJF OP DE HOOGTE

Laat je e-mailadres hieronder achter. Dan stuur ik je een mailtje zodra ik een nieuw bericht heb geplaatst.

blogger romy vakervrolijk

Door Romy

Tikgrage theeleut. Nooit uitgekletst. Ik inspireer je graag om vaker vrolijk in het leven te staan. Dat doe ik door goudeerlijke en persoonlijke teksten te schrijven en liefdevolle tips te delen. Mét een vleugje humor.

Ik ben benieuwd wat jij vindt…

 1. Darina 17 mei 2021 op 7:02 am - Beantwoord

  Hele mooie foto’s! Heel spontaan en de liefde spat er vanaf! Leuk idee om zo’n romantische fotoshoot te doen. Je hebt me op een idee gebracht 🙂

  • Romy 17 mei 2021 op 11:32 pm - Beantwoord

   Leuk! Zeker een keer doen als jullie de kans hebben 🙂

 2. Tamara 17 mei 2021 op 8:22 am - Beantwoord

  Wauw, wat een prachtige foto’s, heel natuurlijk inderdaad! Superleuk om te doen lijkt mij ook!

 3. Johanna 17 mei 2021 op 8:49 am - Beantwoord

  Hele mooie foto’s, vooral ook de kleuren. Zo iets hebben we nog nooit gedaan. En daardoor hebben we weinig foto’s van ons samen. Is ook geen ramp. Veel plezier met de foto’s.

 4. Audrey 17 mei 2021 op 9:13 am - Beantwoord

  Ze zijn echt heel erg mooi geworden! Ik zou ook niet zo snel meer een fotoshoot in een studio boeken. Een natuurlijke omgeving is toch veel leuker!

  • Noor 17 mei 2021 op 10:26 am - Beantwoord

   Een fotoshoot in een studio vind ik echt verschrikkelijk zo geforceerd…

   Deze foto’s zijn heel mooi, Romy! Je straalt.

 5. Simone 17 mei 2021 op 9:18 am - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s van jullie! Wij hebben ook wel een paar fotoshoots gedaan, de eerste was denk ik met ons trouwen haha.

 6. Lalagè 17 mei 2021 op 9:27 am - Beantwoord

  Superschattig! De pret straalt ervan af.

 7. Meaghan 17 mei 2021 op 9:44 am - Beantwoord

  Prachtige foto’s Romy! Jullie staan er zo spontaan en mooi op. De liefde tussen jullie spat er echt vanaf. Zo mooi om te zien! Wat ontzettend leuk om zulke foto’s te hebben. En zo te lezen was het ook nog eens een hele leuke dag aan het strand. Ik vind de stijl van Daniëlle ook heel mooi en natuurlijk. Inderdaad wat jij zegt, de foto’s zien er ook niet geforceerd of te veel geposeerd uit.

  Ik heb nog nooit een fotoshoot samen gedaan met mijn vriend. Wij hebben ook die eeuwige selfies met een uitgestrekte arm haha. Of als familie en vrienden erbij waren, maakten zij foto’s van ons (dat zijn vaak de mooiste foto’s!). Maar wij willen dit in de toekomst ook graag een keer doen als we weer wat budget ervoor hebben. Lijkt me prachtig om net als jullie ook zulke foto’s te hebben!

  • Romy 17 mei 2021 op 11:31 pm - Beantwoord

   Zeker doen als jullie een keer kans hebben om samen een shoot te plannen! Zo bijzonder om mee te maken 🙂 En mooie foto’s van jullie samen zijn natuurlijk ook superleuke decoratie voor jullie nieuwe huis 😉

 8. Linda 17 mei 2021 op 9:50 am - Beantwoord

  De liefde spat van het scherm! Wat een prachtige foto’s van jullie samen ☺️

 9. Els 17 mei 2021 op 10:04 am - Beantwoord

  Echt super lieve foto’s. Jullie staan er mooi op. Na Corona hopen mijn vriend en ik eindelijk te kunnen gaan trouwen :-). Dan komt er zeker een fotoreportage!

  • Romy 17 mei 2021 op 11:30 pm - Beantwoord

   Zo leuk dat jullie bruiloft steeds dichterbij komt. Spannend hoor! En hopen dat het met corona allemaal door kan gaan – de cijfers gaan wat dat betreft gelukkig de goede kant op 🙂

 10. Daenelia 17 mei 2021 op 10:26 am - Beantwoord

  Ik denk dat je dit leuk moet vinden om er van te genieten. Eerlijk gezegd ben ik zelf niet zo van de foto’s en dit zou voor ons helemaal niet natuurlijk zijn. Wij zitten vaak uitgezakt op de bank, of lopen de hond uit te laten met verwaaide haren (hij ook, hij moet eigenlijk nu toch echt weer naar de kapper; aan de andere kant, zijn haar is zo mooi …). Als wij zo op het strand zouden zitten, dan ziet het er nooit zo gezellig uit, weet ik zeker. Maar dat zijn wij: wij zijn gewoon niet zo romantisch (of, ik ben niet zo romantisch).
  Hebben wij leuke foto’s van onszelf? Ja. Maar die zijn niet te delen. Het betekent niks voor anderen, als ze mij sip in de regen zien staan, of als hij als niet-roker met een sigaartje tussen zijn lippen zien staan. Maar voor ons betekent het veel. Daar liggen onze echte emoties vast en die zijn niet voor anderen bestemd.
  Nogmaals: dat is voor ons. Jouw foto’s zijn hartstikke leuk juist omdat het voor jullie wel wat betekent!

  • Romy 17 mei 2021 op 11:29 pm - Beantwoord

   Juist dat soort momenten en eigen emoties zijn dierbare beelden! Groot gelijk dat je die voor jezelf houdt als dat het fijnst voelt. En natuurlijk heel mooi om dat soort foto’s te hebben!

 11. bychristiana 17 mei 2021 op 10:34 am - Beantwoord

  Wat een mooi resultaat! Ik kan me voorstellen dat jullie er allebei heel blij mee zijn! Zulke foto’s zijn altijd vele malen leuker dan een shoot in een studio. Dat is toch vaak behoorlijk onorigineel en stijfjes. Ik vind fotoshoots ook altijd leuk en we hebben dus ook wel eens zo’n shoot gedaan. Zo zijn we een jaar na onze bruiloft terug gegaan naar de prachtige locatie waar wij de huwelijksnacht doorgebracht hebben en toendertijd ook de trouwshoot gedaan hebben. We hebben een foto laten maken op precies dezelfde plek en eigenlijk wilde ik dat jaar erna weer terug, maar dan met Sketch, alleen gooide Corona toen een beetje roet in het eten.

  • Romy 17 mei 2021 op 11:28 pm - Beantwoord

   Echt prachtig dat jullie op dezelfde plek twee keer een fotoshoot hebben gedaan! Hopelijk lukt dat alsnog een keer samen met Sketch, maar dan misschien twee jaar na dato 🙂

 12. Jantine 17 mei 2021 op 10:44 am - Beantwoord

  Hele mooie foto’s. Leuk hoor!

 13. Irene 17 mei 2021 op 11:00 am - Beantwoord

  Super mooie foto’s van jullie! Wij hebben nog nooit zoiets gedaan. De enige fotoshoot met ons tweetjes zal op onze trouw zijn aangezien mijn vriend zo’n dingen echt verschrikkelijk vindt :p

  • Romy 17 mei 2021 op 11:27 pm - Beantwoord

   Haha, dan is het toch soort-van-mazzel dat hij er bij de trouwshoot onmogelijk onderuit kan 😉

 14. Lianne 17 mei 2021 op 11:00 am - Beantwoord

  Wat een mooie en lieve foto’s zijn het geworden! De liefde straalt er vanaf 🙂 Superleuk om eens samen met Bart een fotoshoot te plannen en dan ook nog op zo’n mooie locatie! Wij hebben het ooit een keer aan het strand gedaan in Turkije, maar dat is heel lang geleden. Verder laten wij inderdaad ook maar weinig foto’s van onszelf maken. Zonde eigenlijk ! Zo’n fotoshoot is misschien toch eens een goed idee 🙂

  • Romy 17 mei 2021 op 11:26 pm - Beantwoord

   Wat lief dat je dat zegt, dank je wel! 🙂
   Enne, zeker een keer doen, zo’n fotoshoot! Juist als jullie vorige shoot al van een tijdje geleden is, is dat een goede reden om julliezelf eens een shoot cadeau te doen.

 15. Sylvia 17 mei 2021 op 11:03 am - Beantwoord

  Super leuk, mooi en lief om te zien! Fijn dat jullie genoten hebben en een heerlijke herinnering om nog lang van te kunnen genieten <3

 16. Evelyne - Gouden Momenten 17 mei 2021 op 12:25 pm - Beantwoord

  Heel fijne foto’s. Je ziet dat jullie er plezier aan gehad hebben en dat ik persoonlijk het mooiste aan foro’s nemen. Ik zou er zeker één op canvas of uitvergroot kiezen, maar dat is dan ook weer persoonlijke keuze 🙂 (ik weet al welke ik zou kiezen uit deze foto’s die je hier geplaatst hebt 😉 )

  • Romy 17 mei 2021 op 11:23 pm - Beantwoord

   Misschien dat wij toch ook maar voor een uitvergrote foto kiezen 🙂 Ik ben ook zo blij met de foto’s dat we ze misschien haast wel een mooi groot plekje moeten geven.
   Ik ben nu trouwens wel heel nieuwsgierig wat jij de mooiste foto van dit overzicht vindt 🙂 Wil je dat verklappen?

   • Evelyne - Gouden Momenten 24 mei 2021 op 12:52 pm - Beantwoord

    Absoluut! Mijn favoriet is de schommel en die er onder 😉 Wederom, het is persoonlijke smaak. Misschien een tip.. leg alle foto’s bij elkaar en kijk waar jij/jullie het warmste en leukste gevoel bij krijgt 😉

 17. Giovanna Jansen 17 mei 2021 op 2:35 pm - Beantwoord

  Wat een mooie, leuke en lieve foto’s van jullie! Prachtig ook in de duinen en aan de zee.

 18. Ida 17 mei 2021 op 2:48 pm - Beantwoord

  Wat een mooie foto’s! Echt leuk! Het is inderdaad op deze manier veel mooier en natuurlijker dan in een studio! Ik heb zelf ook weleens foto-shoots gehad, maar dan moesten we ook opvolgen wat de fotograaf zei. Als je zelf wat mee mag denken, is dat ook veel leuker!

  • Romy 17 mei 2021 op 11:22 pm - Beantwoord

   Absoluut! Een shoot wordt ook gewoon veel leuker om aan deel te nemen als je je eigen ding mag doen 🙂

 19. Naomi 17 mei 2021 op 3:53 pm - Beantwoord

  Prachtige foto’s! En zo belangrijk om af en toe de liefde mooi vast te laten leggen. Ik vind dat je op de foto’s (zoals jij ook al schrijft) echt niets terug kunt zien van kou.

 20. Lilian 18 mei 2021 op 11:18 am - Beantwoord

  Wat een leuke foto’s zijn het geworden! Wij hebben van vroeger wel een paar leuke foto’s zelfgemaakt (eentje vanuit het gras bij het zwembad, een schaduwfoto op de hei), maar qua officiële foto’s hebben we alleen trouwfoto’s. Ik was van plan om toen we vijf jaar getrouwd waren foto’s te laten maken, maak ik vond geen fotograaf in de buurt die foto’s maakte die ik leuk vind. Misschien later nog een keer. Of als Anna 10 wordt (over een paar weken!).

 21. Zo simpel is dan geluk 19 mei 2021 op 6:17 pm - Beantwoord

  De foto’s zijn zeker erg leuk geworden. Het is zo belangrijk dat je je op je gemak voelt bij een fotograaf.

 22. Tamara 19 mei 2021 op 10:14 pm - Beantwoord

  Echt heel erg leuke foto’s! Ik vind de setting aan zee sowieso al een heel erg mooie setting. En zoals je zegt, is er veel meer ruimte om jezelf te zijn in plaats van je in allerlei poses te wringen.

 23. Anouk 21 mei 2021 op 11:16 am - Beantwoord

  Dat is nog eens een leuke samenwerking, wat een mooie foto’s!

 24. Saskia 23 mei 2021 op 1:32 pm - Beantwoord

  Wat een toffe samenwerking en zijn echt hele prachtige foto’s geworden. Gewoon hoe jullie ‘zijn’ volgens mij en dat vind ik met foto’s altijd belangrijk 🙂

Recente blogs

10 tips om van vandaag een topdag te maken

3 maart 2017|Lifestyle, Positiviteit|

Goedemorgen, goedemiddag of goedenavond! Wanneer je dit artikel ook leest, vandaag zou zomaar eens een topdag voor jou kunnen zijn. Elke ochtend is het weer een verrassing wat de dag voor ons in petto heeft. Niet altijd kun je je hele dag uitstippelen, maar je hebt gelukkig ook zelf een beetje invloed op jouw dag. Elke dag heeft de ingrediënten om in positieve zin onvergetelijk te worden. Of je nu werkt of studeert, kinderen hebt of noodgedwongen thuis zit, in elke dag zit wel iets moois. Met deze 10 simpele tips zou je zomaar eens van vandaag een topdag kunnen maken.